Battlefield: Play4Free World of Warcraft: Mists of Pandaria

The Sims Medieval

1 | Tamamen Farklı Bir Yapım

Yıllarca oynadığımız Sims’lerden ve sayısız ek paketten sonra ilk defa tamamen farklı bir yapım ile karşılaşıyoruz. EA Games’in kendini Sims evrenine adayan departmanı The Sims Studio, Medieval ile bizlere, önceki Sims’lerde de dahil olmak üzere oynadığımız hiçbir oyuna benzemeyen bir simülasyon sunuyor.

The Sims Medieval, The Sims 3’ün teknolojisi ile geliştirilmiş ve tek başına oynanabilir bir oyun. Akıllardaki soru işaretlerini silmek adına, The Sims 3 ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ve ek paket olmadığını belirtmek gerekiyor.

Modern dönemden yüzyıllarca geriye giderek Orta Çağ’ın işlendiği Medieval’da, krallığınızı gözetleyerek ve Kahraman Sim’lerinizi (Hero) yöneterek tüm halkınızın geleceğini belirliyor ve kaderlerini çiziyorsunuz. Yani kısacası, The Sims Medieval için, Sim’lerin hayatını yönettiğiniz simülasyon ile Orta Çağ temalı yoğun bir RPG karışımı denilebilir.

Evlenip çocuk sahibi olabiliyorsunuz

Oyuna başlamadan önce krallığınız için bir isim ve senaryonun bölümleri olarak tanımlayabileceğimiz Ambition seçmemiz gerekiyor. Bu Ambition’ları tamamladıkça yenileri açılıyor ve hangilerini yapacağınızı seçtikçe, yeni topraklar almak gibi krallığın gidişatına etki eden kararlar vermiş oluyorsunuz. Aynı zamanda alt tarafta görülen Watcher (Gözcü) seviyenizi bu Ambition’lardaki Quest’leri (Görevler) ve Achievement’ları başardıkça yükseltiyor ve yeni eşyalar açabiliyorsunuz.

İlk Ambition ile krallığınızın topraklarına geçtikten sonra sizden ilk Kahraman Sim’inizi seçmeniz veya bir tane yaratmanız isteniyor. Buradan hemen karakter yaratma ekranına geçerek ilk Kahraman Sim olan Monarch’ı (Kral ya da Kraliçe) tasarlamaya başlayabiliyorsunuz.

Bu yaratma ekranı önceki oyunlarla büyük benzerlik içeriyor fakat saç stillerinden kıyafetlere kadar modayı birkaç yüzyıl geriden takip ediyor. Tasarımların çok şık olduğunu, ancak yine bir Sims klasiği olarak fazla çeşit barındırmadığını belirtmekte fayda var. Ayrıca bazı kıyafet setlerini sadece özel mesleklere giydirebiliyorsunuz (Mesela krallara layık bir pelerin, köyün demircisi için seçilemiyor).

Ne kadar deneyimli Sims oyuncusu olsanız da ilk bölümler boyunca çıkan eğitim kutucukları çok işinize yarıyor çünkü tamamen farklı bir oyun oynuyorsunuz.

Hükümdarınızı yarattıktan sonra krallığınızın kalbi olan kalenize geçmenin vakti geliyor. Burada dış işlerini takip edebileceğiniz taktik haritasının ve yeni kanunlar çıkarıp yazışmalarda bulunacağınız bir yönetim odası, uyumak ve yıkanmak gibi basit ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız özel odanız, tariflere göre malzemelerini toplayarak yemekler yapabileceğiniz bir mutfak ve halkınızın şikayetlerini ve isteklerini dinleyeceğiniz taht odası gibi bölümler bulunuyor.

Fakat kale içerisine, küçük kızların oynadığı maket evler gibi sadece tek bir yönden bakabiliyorsunuz. Ne duvarları kapatılabiliyor, ne de kamera 360 derece dönüyor. Bu tek taraflı bakış açısı ve maket ev konsepti, beraberinde sıkışıklık ve kamera sorunlarını getiriyor. Kaleyi ve diğer hiçbir binayı yapılandıramadığınız için, zaten küçük olan odalar daha çok eşyanın gelmesiyle labirente dönüşüyor, Sim’ler sıkışıyor ve kamerayla arka tarafı görebilmek için işkence çektiğiniz bir hal alıyor.

Görkemli bir kale ve taht odası kurmayı planlıyorsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız

Bir hükümdar olarak emrinizde danışman ve hizmetçinin bulunması işlerinizi biraz olsun kolaylaştırsa da krallığın kaderini belirleyecek büyük sorumluluklar sizin omuzlarınızda duruyor.

Krallığınıza yeni binalar ekledikçe yeni Kahraman Sim’ler de kullanımınıza açılıyor. Monarch’tan başka Knight (Şövalye), Spy (Casus), Wizard (Büyücü), Physician (Hekim), Blacksmith (Demirci), Bard (Ozan), Merchant (Tüccar) ve Jacoban ile Peteran Priest’leri (Rahipler) olmak üzere toplamda 10 adet Kahraman Sim bulunuyor. Bu mesleklerin her biri farklı özellikler ve sorumluluklar sunuyor. Yapmanız gereken göreve göre farklı Sim seçerek alternatif bir yolla tamamlayabiliyorsunuz. Mesela bir isyanı tüccar veya ozanla kan dökmeden bastırabilirsiniz, ya da aynı durumda casus veya şövalye ile halkı kılıçtan geçirebilirsiniz (Evet, Medieval’da Sim’leriniz başka Sim’leri öldürebiliyor).

PC The Sims The Sims Medieval İnceleme
Battlefield: Play4Free Paylaş World of Warcraft: Mists of Pandaria
İLGİLİ VİDEOLAR
YORUM YAZ
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
The Sims Medieval
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
SON BSC VİDEOLARI
World of Tanks'ta Dev Savaşları Deniyoruz 7 Ekim 2017 - 56810 izlenme
Gökhan Yılmaz
World of Tanks'in 9.20 güncellemesi ile eklenen Büyük Savaş oyun modunda 30'a 30 kişilik tanklarla d
Yazdır