Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SEGA, Angry Birds Geliştiricisi Rovio'yu Satın Aldı

 
 
Japonya merkezli Sega, Angry Birds geliştiricisi Rovio Entertainment'ı satın alma sürecini resmen tamamladı. Nisan ayında Sega Sammy Holdings, toplam 776 milyon dolarlık bir maliyetle beraber Rovio'nun tamamını satın almak için bir hamlede bulundu. Geldiğimiz noktada ise resmi Sega Twitter hesabı satın alımın tamamlandığını gösteren bir gönderi yayınladı.
 
Sega mobil oyun kütüphanesini desteklemek istiyor
 
 
 
Sega, mobil tarafta güçlü bir şekilde yer alan Rovio'nun satın alınmasıyla beraber canlı servis mobil oyun projelerini desteklemek istediğini belirtiyor. Dünya çapında mobil oyun pazarına daha fazla yatırım yapmak isteyen Sega, Rovio'nun geçmiş tecrübelerinden yararlanmak istiyor. Aynı zamanda mobil oyunların ötesine geçmek istediklerini de aktarıyor.
 
Öte yandan geçtiğimiz dönemde Sega Sammy Holdings başkanı ve CEO'su Haruki Satomi konu ile alakalı şu açıklamalarda bulundu: “Hızla büyüyen küresel mobil oyun pazarına daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Özellikle yüksek potansiyele sahip projeler yayınlamak ve Sega'nın bu alandaki genişlemesini hızlandırmak için uzun vadeli planlamalar yapıyoruz."
 
Tarihsel olarak bakıldığında Sonic the Hedgehog serisi ile ön plana çıkan Sega, çeşitli oyun platformlarında sayısız proje yayınladı. Aynı şekilde Rovio tarafında da Angry Birds gibi akılda kalıcı oyunlar karşımıza çıktı. Bu doğrultuda iki taraftan da dikkat çekici projeler bekleniyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle sega
Tomb Raider: Legend'ın Fan Yapımı Yeniden Düzenlenmiş Sürümü Geliyor Skyrim Special Edition'ın DLC Boyutundaki Fan Yapımı Mod için Yeni Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sega
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız