Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Jagged Alliance 3 Yeni Nesil Konsollara Geliyor: Bizlere Neler Sunuyor?

 
 
Sıra tabanlı taktik deneyimi ile beraber yeni nesil konsolları çıkış yapmaya hazırlanan bu oyun şu anda Steam üzerinde mevcut durumda ve oyuncular tarafından genel anlamda sevilen bir yapım alarak karşımıza çıkıyor. Oyun şu anda Steam üzerinde "çok olumlu" etiketine sahip bir durumda ve burada gerçekten de oyuncular genel anlamda eğlenceli anlar yaşayabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca da askerlerinizi istediğiniz şekilde geliştirebiliyor ve bu şekilde de ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
Oyun 16 Kasım tarihinde yeni nesil konsollara PS5 / Xbox Series X|S'e geliyor. 
 
Taktiksel çatışmalara geçiş yapabileceğimiz ve savaş anlamında gerçekten de üst düzey bir yapıyla beraber karşılaşabileceğimiz oyunda düşmanların olduğu bir dünyada yer alıyor ve bu dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve aynı zamanda doğal kaynaklar açısından zengin ve siyasi fikir ayrılıkların olduğu bu dünya içerisinde biz de hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunda kendimize ait bir grubumuz bulunuyor ve zengin ve sıra tabanlı çatışmalarla beraber buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
Yeni nesil konsollara özel geliştirmeler yer alıyor 
 
 
 
Yeni nesil konsollara özel elbette oyun içerisinde çeşitli özelleştirmeler ve geliştirmeler bulunuyor ve aynı şekilde burada da konsol oyuncuları bu deneyimden üst düzey bir şekilde faydalanmaya hazırlanıyor. Etrafı yağmalayabileceğimiz, yağmaladığımız eşyaları hurdaya çevirebileceğimiz silah ve ekipmanlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve aynı zamanda bu ekipmanları özelleştirebileceğimiz bu yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir savaşa ortaklık üzere atılıyor ve bu ortam içerisinde bu ekibimiz bir grup paralı asker olarak karşımıza çıkıyor. Bu paralı askerlerin ise seviyesini burada istediğimiz bir şekilde arttırabiliyor ve seviye atladıkça da yeni özellikleri ve becerilerin kilidini açabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer alan seviye sistemi gerçekten de üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu sistemle beraber de paralı askerlerin seviyesini arttırarak güçlendirebiliyor hem de daha güçlü askerlere yani düşmanlara karşı buradaki yerimizi alabiliyoruz ve onlara karşı gelebiliyoruz. Açık dünya rol yapma tasarımda bir dünya ile beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde elimizde bulunduğumuz paralı askerin kaderini bizzat biz belirleyebiliyor ve aynı şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki bölgelerin kontrolünü ele geçirmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Bu bölgelerde elbette istediğimiz şekilde diyaloglar içerisine girebiliyor, burada yerel halkla beraber tanışabiliyor ve diyaloglar içerisinde bu yerel halkla beraber girebiliyoruz. Aynı şekilde yerel halkı burada istediğimiz bir şekilde eğitebiliyor ve birçok farklı grubu kapsamda  yönetebiliyoruz. Canlı ve aktif dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem tek oyunculu hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz çevrimiçi eşli oyun modu bulunuyor. Bu modla beraber de istediğiniz şekilde hikaye içeriğini arkadaşınızla beraber deneyimleyebiliyor ve bu durum gerçekten de eğlenceli bir içerik kilidini açabiliyor.
 
Bu tarz oyunlarda hikaye içeriğini arkadaşlarla beraber oynamak gerçekten de eğlenceli bir deneyimi bizlere aktarıyor. Dolayısıyla bu oyunu tek oyunculu yerine arkadaşınızla beraber çevrimiçi olarak oynamak ve hikaye görevlerini yapmak çok daha güzel olabiliyor. Dolayısıyla ben de bu şekilde bir deneyim elde etmenizi istiyorum.
 
 
 
Daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bu oyun gerçekten de oyuncular tarafından sevilmiş bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyuncular genel anlamda bu oyundan olumlu bir şekilde bahsediyor. Derin ve sıra tabanlı taktik savaşlarına atılacağınız oyun içerisinde yaptığımız her bir taktik çok önem arz ediyor. Çünkü surata taktik oyunlarda siz de biliyorsunuz ki öncelikle her bir karakterin bir hamle şansı bulunuyor ve bu hamlelerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda yaptığımız hamleden sonrasında elbette sıra karşı rakibe yani düşmana geçiyor ve o rakibin etkili bir şekilde saldırısını bizim gruptakiler kesebiliyor ve eğer kesemezsek grubumuzdaki karakterler hasar görüyor ve sonunda da ortadan kaldırılmasına sebep veriyorlar. Dolayısıyla oyunda  yaptığımız her bir hamle ve eylem oldukça önem arz ediyor ve karşıdaki bir düşmanı için burada kendi aklımızdaki stratejileri ve planlamaları oyuna dahil edebiliyor ve bu kapsamda oyunda usta olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda böyle bir temel yapı bulunuyor ve bu taktik unsurları ile beraber ilerlemeye çalışıyor aynı şekilde bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da böyle bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz diyebilirim.
 
Farklı bölgeler ve farklı taktik kısımları 
 
 
 
Oyun içerisinde açık bir dünya yapısı bulunuyor demiştim. Bu açık dünya içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfe çıkabiliyorsanız. Aynı şekilde keşfe çıkıp yeni insanlarla beraber burada tanışabiliyor ve onlarla beraber de farklı görevlere doğru atılabiliyorsunuz. Bunlar yan karakterler olarak karşımıza çıkabiliyor ve bu yan karakterlerin görevlerine de kendi ekibimize beraber atılabiliyoruz. Aynı şekilde bu karakterler ile beraber para kazanabiliyor, ekibimiz büyütebiliyor ve daha fazla geliştirmeyi grubumuza dahil edebiliyoruz. Elbette bu görevleri tamamlayarak da hem yeni donanımların hem de paraların sahibi olabiliyor ve bu içeriklerle beraber de kendi grubumuzu güçlendirebiliyor ve aynı zamanda karakterlerimizi seviyesini arttırabiliyoruz.
 
Sevilen serinin devam oyunu içerisinde kendine has kişilikleri olan karakterler arasından istediğiniz gibi seçim yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber de oyunu gidişatını değiştirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda yetenekleri ve hikayeleri farklı olan bu karakterler arasında seçim yaptıktan sonra elbette grubunuzla beraber ilerleyebiliyor ve yaptığınız seçimlerinde oyun içerisinde ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyorsunuz. Oyunda ekibinizi büyütebiliyor ve ülkenin kaderini tayin etmek için yaptığınız seçimlerle beraber sonucuna katlanmak durumunda kalıyorsunuz. Canlı ve ilgi çekici bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada kendi grubumuzu yükseltebiliyor ve seviyesini arttırabiliyoruz aynı şekilde burada hayatta kalma unsurlarıyla da beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi yaptığımız işler oldukça önem arz ediyor. Örneğin bir grubun arkasından gizlice ilerleyebiliyor ve grubu direkt olarak bu gizlilik üyelik unsurları ile beraber öldürebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz oldukça fazla taktik bulunuyor ve bu taktiklerle beraber de grubumuza hayata tutmaya çalışıyoruz. Aynı şekilde gizlice ilerleyemeyeceğimiz bir düşman grubuna karşı doğrudan aksiyona geçiş yapabiliyor ve onları indirmek için de elbette elimizdeki ekipmanları ve donanımları kullanabiliyoruz.
 
Diğer taraftan siperlere saklanabiliyor, düşmanları saldırılarından kaçabiliyor ve onların hamlelerini boşa çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğimiz oldukça fazla taktik bulunuyor ve bu taktikleri de bölgeye ve çevre unsurlarına göre de yapabiliyoruz. Haliyle oyunda çevreyi ve bölgeyi analiz etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu yaptığımız analizlerle beraber nasıl bir yapı  içerisinde girebileceğimize öngörebiliyoruz. Durum böyle olunca bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı planlamalar ve taktiklerle beraber de oyundaki yerini alabiliyor.
 
Sadece insanlarla değil vahşi hayvanlarla da savaşıyoruz 
 
 
 
Oyunda sadece karşımıza insan olarak düşmanlar çıkmıyor aynı şekilde çevre unsurları ile beraber de kapışabiliyoruz. Burada yine karşımıza sırtlanların yani hayvanların çıktığını görebiliyor ve onlara karşı da bir mücadeleler verebiliyoruz. Oyunda farklı farklı bölgeler bulunduğu yerde bu bölgeler içerisinde gerçekten de atmosferi ve manzaraları dikkat çekici unsurların olduğunu görebiliyor ve aynı şekilde çöllerden şehirlere kadar burada farklı bölgelere doğru ilerlediğimizi görebiliyoruz.
 
Örneğin çöllere doğru ilerlediğimiz zaman etrafın yandığını ve ne kadar sıcak olduğunu deneyimleyebiliyor ve burada yaban hayvanlarının karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Diğer tarafta ise yıkık dökük şehir içerisine girdiğimiz zaman bu harabeler arasında karşımıza çıkan düşmanları görebiliyor ve onları indirmek için de elbette elimizden geleni yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgeler bulunuyor. Farklı bölgeler içerisinde yaptığımız hamleler ve keşif unsurları oldukça önem arz ediyor. Buralarda dilediğimiz gibi bulunabiliyor ve buralarda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
Farklı teçhizatlar yer alıyor 
 
 
 
Oyun içerisinde kullanabileceğimiz farklı farklı silahlar bulunuyor ve bu silahlar ve ekipmanlarla beraber de dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve düşmanları bu noktada indirebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde keskin nişancı tüfeği ile beraber uzaktan bir karakter ile beraber karşıdaki düşmanları tek tek indirebiliyor ve onları bu kapsamında ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Nitekim diğer taraftan silahlar ve makineli tüfeklerle beraber grubumuzu donatabiliyor ve böylece düşmana aman vermemeye çalışabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz silah cephanesi bulunuyor ve bu silah cephaneleriyle beraber de istediğimiz şekilde grubunuzu yönetebiliyor ve düşmanlara karşı çeşitli hamleler yapabiliyoruz. Aynı şekilde burada bulunduğumuz noktada ekipmanları ve karakterleri geliştirebiliyor ve daha güçlü bir şekilde düşmanları karşısına çıkabiliyor ve daha güçlü düşmanları da kolay bir şekilde burada ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla bu geliştirmeler de oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Oyunda sadece uzak menzilli saldırılar yer almıyor aynı zamanda yakın dövüş mekanikleriyle beraber düşmanlara karşı yumruk ve diğer türlü saldırılarla beraber ilerleyebiliyor ve onları indirmeye çalışabiliyorsunuz. Nitekim bu saldırıların akabinde düşmanları indirecek kadar yakınlaşmanız gerekiyor ve akabinde ise onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Oyunda yapabileceğiniz oldukça fazla taktik unsuru bulunuyor ve bu tarz unsurlar ile beraber de dilediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Son olarak yine Steam sayfası üzerinde oyuncular genel anlamda beğenmiş durumda ancak diğer tarafta ise oyunda eksikliklerin ve renk paletinin gerçekten de kötü göründüğü aktarılıyor. Oyunda genel anlamda orijinal yapının korunduğu ancak bunun dışında ise geliştirmelerin eksik olduğu ve renk paletinin gerçekten de gözleri alıcı bir şekilde karşımıza çıktığı belirtiliyor. Durum böyle olunca da elbette oyuncular genel anlamda beğenmiş oluyor ancak birtakım eksiklikleri de burada söylemiş bulunuyoruz.
 
 
 
Bunun dışında yine oyuncular genel anlamda oyunun zorluğundan bahsetmiş durumda. Bu tarz bir yapıya ilk defa giriş yapmış olan oyunculara diğer oyuncular kolay bir yapıyla başlamasını öneriyor. Çünkü ilerleyen süreçte gerçekten de zor bir yapıyla karşılaşacaklarını aktarıyor ve nitekim gerçekten de oyunun zorluğundan bahseden birçok oyuncu bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde özellikle oyunun ilerleyen süreçlerinde gerçekten de zorlu bir yapının bizlere aktarıldığını ve oyuncuların da bu zorluğun üst düzey olduğundan bahsettiğini görebiliyoruz.
 
Oyunun fiyatlarına bakacak olursak Steam sayfası üzerinde şu an 450 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyun yeni nesil konsolları gelmeye hazırlanıyor ve Xbox konsollarında oyunu satın almak istiyorsanız 480 Türk lirasının ön sipariş verebilir ve oyuna beklemeye koyulabilirsiniz. Diğer taraftan PlayStation 5 konsolu için satın almak isterseniz de 1099 Türk Lirası ödemek durumunda kalıyor ve ön siparişler şu anda açık durumda bulunuyor. Dolayısıyla oyunu hangi platformda oynamak istiyorsanız ona göre ödemenizi yapabilir ve bu deneyimden siz de faydalanabilirsiniz.
 
Konsol fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
strateji pc
Need for Speed Payback Steam'de Yüzde 90 İndirimde! The Day Before Adlı Oyuna Ne Oldu? Ne Zaman Geliyor? İşte Detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Jagged Alliance 3
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız