Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sıra Tabanlı Taktik Severler için Jagged Alliance 3 Yakında Geliyor: Tüm Detaylar

 
Haemimont Games tarafından geliştirilen ve THQ Nordic tarafından yayınlanacak olan strateji, taktik, rol yapma oyunu Jagged Alliance 3, 14 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına gelmeye hazırlanıyor. Savaş ortamını bizlere yansıtan bu strateji oyunu içerisinde farklı bölgelere ve ortamlara doğru ilerleyecek ve buraları düşman işgalinden kurtarmaya çalışacağız. Oyun içerisinde siyasi fikir ayrılıklarıyla dolu olan bir ülkede bulunacak ve bu ülke içerisinde çıkan çatışmalara engellemeye çalışacağız. Sıra tabanlı taktiksel oynanışla beraber atılacağımız bu macerada farklı farklı seçimlerle beraber gideceğimiz yolu belirleyecek ve bu kapsamda büyük ve riskli çatışmalar içerisine geçiş yapabileceğiz.
 
Grup yönetimi tamamen bize ait olacak
 
 
 
Strateji türüyle karşımıza gelecek olan bu yapım serinin önceki oyunlarına göre daha fazla mekaniği, içeriği ve daha yüksek görüntüyü grafikleri ve animasyonları bünyesinde barındıracak ve bu kapsamda bizlere üst düzey bir sıra tabanlı taktik deneyimi sunmaya çalışacak. Oyun içerisinde kendi ekibimizi yönetebilecek, bu ekibimizi istediğimiz şekilde güçlendirebilecek ve burada bulunan karakterleri farklı silahlarla donatabileceğiz. Bunun dışında ilerlediğimiz her esnada farklı karakterlerle beraber karşılaşabilecek, onlarla etkileşime girebilecek ve farklı görevler içerisine dalış yapabileceğiz.
 
Oyunda takım tabanlı bir yapı benimsenmiş durumda. Bu kapsamda kontrolümüz altında birden fazla karakter bulunacak ve bizim de temel amacımız bu grupta bulunan karakterleri ve savaşçıları hayatta tutmak olacak. Bunun dışında bu karakterleri istediğimiz gibi yönlendirebilecek ve sıra tabanlı taktik savaşlarında istediğimiz şekilde kendi stratejimizi belirleyerek düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Düşmanları istediğimiz şekilde ablukaya alabilecek ve bu kapsamda kendi planımızı devreye sokabileceğiz. Bu tarz oyunlarda bizlere taktik konusunda geniş özgürlük sunulduğundan dolayı biz de kendi stratejimizi ve planımızı oyundaki ortama ve atmosfere göre belirleyecek ve düşmanların konumlarına göre de kendi hamlelerimizi gerçekleştirebileceğiz.
 
Çevreyi yağmalayarak kaynaklar elde edebileceğiz
 
 
 
Elimizde bulunan bu karakterleri dilediğimiz gibi etrafa gönderebilecek, birçok bölgeyi bu kapsamda araştırabilecek ve çevreyi ne kadar araştırırsak o kadar çok yağma işine giriş yapabileceğiz. Etrafı yağmaladıkça çeşitli kaynakları elde edebilecek ve bunlarla beraber silah ve ekipmanlarımızı da bu şekilde envanterimize atabileceğiz. Silah ve ekipmanlar oyun içerisinde çok önem arz edecek çünkü karakterlerimizin güçlenmesi ve düşmanlara karşı daha dirayetli durması bu ekipmanlar ve silahlarla beraber olacak. Dolayısıyla ekipmanlarımızı güçlendirmek ve bu kapsamda kaynak toplamak oldukça önemli.
 
Jagged Alliance 3'te etrafı keşfetmek ve çevreyi araştırmak yukarıda da bahsettiğim gibi çok önemli çünkü bu kapsamda etrafı ne kadar çok yağmalarsak o kadar çok kaynağı ele geçirebilecek ve kendimize bu parçalardan yeni malzemeler yapabileceğiz. Oyun içerisinde bulunan zanaatkarlık sistemi ile beraber farklı farklı kaynakları bir araya getirecek, silahları parçalarını ayırabilecek ve çeşitli parçalarla beraber farklı öğeler üretebileceğiz. Bu öğeler elbette kendi faydamıza kullanabileceğimiz içerikleri bünyesinde barındıracak ve dilediğimiz gibi bunları karakterimizin üzerinde kullanabileceğiz.
 
Hayranların aşina olduğu karakterler bulunacak
 
 
 
Serinin devamını içerisinde hayranların sevdiği ve aşina olduğu çeşitli karakterler karşımıza çıkacak ve bu karakterlerle beraber diyaloglara girebilecek ve onlardan çeşitli görevler alabileceğiz. Oyun içerisinde açık bir dünya benimsenmiş durumda ve rol yapmaya öğelerini de bünyesinde barındıran bir yapım. Dolayısıyla oyunda sıra tabanlı taktik savaşlarını yanı sıra açık bir dünyada bulunacak ve bu kapsamında kendi rol yapma deneyimimizi oluşturabileceğiz. Yani oyun içerisinde geniş kapsamlı bir oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak ve biz de bu kapsamda aksiyon anlarında taktik savaşlarına geçiş yapabileceğiz.
 
Oyun içerisinde öncelikle başlamadan önce kendi karakterlerimizi belirleyebileceğiz ve her birinin kendine özgü yetenekleri ve kişilikleri bulunan karakterler arasında seçim yapabileceğiz. Bu karakterlerin her birinin kendine özgü hikayesi ve arka planda yaşadıkları bulunacak. Dolayısıyla bunların her birinin seçimi bizlere ait olacak ve istediğimiz şekilde bu karakterlerden herhangi birisini seçebilecek ve yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.
 
Paralı askerleri grubumuza alabileceğiz
 
 
 
Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi kendimize ait bir grubumuz bulunacak ve bu grubumuza istediğimiz şekilde paralı askerler alabileceğiz. Elbette bu paralı askerlerin her birini kendine ait seviyesi ve yetenekleri bulunacak. Biz de bu kapsamda istediğimiz şekilde bunları yönlendirebilecek, seviyelerini atlattırabilecek ve güçlü ekipmanlarla beraber donatabileceğiz. Oyun içerisinde bu paralı askerlerin seviyelerini yükseltmek ve güçlendirmek çok önem arz edecek. Çünkü çatışmalarda ve aksiyon anlarında bunların seviyeleri avantajımıza olacak, haliyle bunları güçlendirmek ve seviye atlatmak oyundaki temel hedeflerimizden biri.
 
Oyunda diğer taraftan kendi grubumuzu yönettiğimiz gibi geniş bir topluluğu da yönetebileceğiz. Bunun dışında farklı farklı bölgeleri kontrol edebilecek ve bu bölgeleri de ele geçirerek buradaki yerel halkla beraber daha yakından ilgilenebileceğiz. Ek olarak birçok farklı grubu yönetebileceğimiz mekanikler oyun içerisinde yer alacak ve bu kapısında biz de daha geniş topluluklar içerisinde yer edinebileceğiz. Oyunda canlı ve aktif bir dünya bizlere sunulacak ve bu dünya içerisinde rastgele olaylar da meydana gelebilecek ve  böylece farklı farklı durumlarla da karşılaşabileceğiz.
 
Hem tek oyunculu hem de eşli mod yer alacak
 
 
 
Jagged Alliance 3'te hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyun modu bulunacak. Bu sayede yanımıza arkadaşlarımızı çağırarak bu hikaye moduna ortak edebileceğiz. Yani oyun içerisindeki bu hikaye içeriği tamamen arkadaşlarınızla beraber oynanabilecek şekilde dizayn edilmiş ve tasarlanmış durumda. Ancak tek oyunculu bir şekilde oynamak isterseniz elbette tek oyunculu mod içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve bu şekilde hikayeyi deneyimleyebilirsiniz. Diğer taraftan çok oyunculu modda arkadaşlarla beraber oynamak isteyen oyuncular için de bu durum düşünülmüş durumda. Tabii ki bu tarz oyunların bir çoğu arkadaşlarla beraber oynadığı zaman daha eğlenceli bir hale gelebiliyor. Dolayısıyla her iki moda da bir göz atabilir ve hangisi size daha eğlenceli geliyorsa o mod içerisinde ilerleyebilirsiniz.
 
Sıra tabanlı taktiksel savaşların yer aldığı bu yapım 13 Temmuz tarihinde biz oyun serlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin devamı niteliğinde olan bu oyun içerisinde elbette seride yer alan ikonik karakterler ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Oyunda önceki oyunlara göre daha üst düzey bir grafik, animasyon ve mekanikler bulunuyor. Bu kapsamda da üst düzey bir taktik rol yapma deneyimini elde etmeye hazırlanıyoruz.
 
Steam sayfası ve oyun fragmanı 
 
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında serinin hayranıysanız veya yeni bir sıra tabanlı rol yapma deneyimine atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi geniş kapsamlı bir harita bizleri bekliyor ve bu kapsamda farklı farklı yönetebileceğimiz gruplar bulunuyor. Jagged Alliance 3'te tamamen kendi stratejimize uygun ilerleyebiliyor ve kendi planlarımızla beraber zorlu mücadelelerin üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
Oyun fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Jagged Alliance 3 çıkış tarihi detaylar
Mass Effect Legendary Edition için Dikkat Çekici HD Doku Paketi Yayınlandı Counter-Strike 1.6 Unreal Engine 5'te Nasıl Görünürdü? İşte Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ahmet51

14.7.2023 22:06:46

0
Gelsin bakalım

musAKka

14.7.2023 22:01:10

0
20 küsür seneden sonra devam oyunu çıktı. Dinozor oyuncular heyecanla bekliyordu, bakalım nasıl olmuş.

İhsanblack02

24.6.2023 14:33:48

0
GÜzel gözüküyor hiç tarzım değil
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Jagged Alliance 3
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız