Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy VII Rebirth Savaş Sistemi, Sinerji Mekaniği, Kart Oyunları ve Dahası

 
 
Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız listenin devamı niteliğinde olan bu haberimizde yine Square Enix tarafından oyunculara sunulacak olan aksiyon rol yapma oyunu Final Fantasy VII Rebirth oyununda yer alan içeriklerden ve özelliklerden bahsedeceğiz. Yine bu kısımda farklı farklı özelliklere değinecek ve aynı zamanda bu özelliklerle beraber oyun içerisinde neler yapabileceğinizi göstereceğiz.
 
İlk listemize ulaşmak için; 
 
 
Geçen listemizde farklı bölgelerin olduğundan bahsettik ve bu bölgelerin hangi özelliklere sahip olduğuna derledik. Bunun dışında yine mini oyunların yan etkinliklerin ve daha fazlasının da oyun içerisinde yer alacağını aktardık. Şimdi ise bu listenin devamı niteliğinde olan yeni bir liste hazırlamış bulunuyoruz.
 
Mini oyunlar
 
 
 
Oyun içerisinde daha önceden de belirttiğimiz gibi çeşitli mini oyunları bulunuyor. Bu mini oyunlar karşımıza eğlenceli içeriklerle beraber geliyor ve mini oyunlar gerçekten de oyun içerisinde büyük yer kaplıyor diyebiliriz. Yapım içerisinde elbette geniş bir dünya bulunduğundan dolayı sürekli olarak ana hikayeden gitmekle kalmıyor ve aynı zamanda yan hikayelere yani yan etkinliklere de dalış yapabiliyoruz. Yan etkinlikler içerisinde ise çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve bu mini oyunlar içerisinde yine çiftlik özelleştirme, çeşitli piyano kısımları ve daha fazlası yer alıyor. Çok sayıda mini oyunun yer aldığı yapımda elbette bir yandan eğlenebiliyor ve diğer yandan ise daha farklı bir deneyime adım atabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde sadece hikaye ve savaş odaklı olarak ilerlemiyor ve aynı zamanda canının sıkıldığı zaman da farklı yan etkinliklere dalış yapabiliyorsunuz. Böylece oyun içerisinde yer alan bu eğlence unsurları gerçekten de karşımıza sürekli olarak çıkabiliyor diyebiliriz.
 
Bir yandan farklı bölgeleri keşfettiğiniz ve bu farklı bölgeler içerisinde farklı karakterlerle tanıştığınız yapımda elbette mini oyunlar yukarıda da bahsettiğim gibi sürekli olarak karşımıza çıkan etkinlikler arasında yer alıyor. Oyunda daha önceden de bahsettiğimiz gibi farklı farklı bölgeler yer alıyor ve bu bölgeler içerisinde de mini oyunlar değişkenlik gösteriyor. Aynı şekilde karakterler ve düşmanlar nasıl farklılık gösteriyorsa karşımıza çıkan etkinlikler ve mini oyunlar da burada çok farklılık gösterebiliyor ve bu mini oyunlar içerisinde de en iyi skoru elde etmeye çalışıyorsunuz.
 
Mini oyun: Piyano
 
 
 
Oyun içerisinde mini oyunlar kapsamında piyano çalma sekansı bulunuyor. Karakterinizle beraber oturduğunuz piyano koltuğuna farklı parçalar eşlik ediyor ve istediğiniz şekilde bu piyanoyu çalabiliyorsunuz. Özgün parçaların ve farklı içeriklerin yer aldığı bu piyano kapsamında elbette zorlu bir mini oyun bizleri bekliyor. Bunun dışında yine hazır olan bir parçayı kullanabiliyor ve çalmaya çalışıyor. Aynı zamanda doğaçlama yapmak için de elinizde bir olanak bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğiniz gibi tercih yapabiliyor ve isterseniz hazır parçaları çalmaya çalışabiliyor isterseniz de tamamen serbest çalma moduyla beraber kendinize ait bir melodi oluşturabiliyor ve gerçek hayatta olduğu gibi piyano tuşlarına dilediğiniz gibi basabiliyorsunuz.
 
Piyano içerisinde bulunan parçaların zorlu  oranı değişkenlik gösteriyor. Notaları elinizle beraber vurduğunuz noktada gerçek hayatta olduğu gibi piyanodan çeşitli sesler çıkabiliyor ve bu notalara basış şeklinize göre de piyano sesi değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz piyano çalma kısmı bulunuyor ve bu  kısım tamamen piyano çalmayı sevenlere hitap ediyor diyebiliriz. Bu mini oyunu istediğiniz kadar oynayabilir ve istediğiniz kadar piyanoya hakim olabilir, kendi parçalarınızı derleyebilir ve aynı zamanda dilediğiniz mod içerisinde de eğlenebilirsiniz.
 
Queen’s Blood
 
 
 
Farklı farklı mini oyunların bulunduğu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz piyano dışında elbette bir kart oyunu da bulunuyor. Queen’s Bloo  adlı bu kart oyunu içerisinde çeşitli stratejiler yapabiliyor ve seriden aşina olduğunuz bir yapı ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Oyun içerisinde elbette kart oyunlarında olduğu gibi bir tarz benimsenmiş durumda ve burada temel amacınız rakibi alt etmek. Bu mini oyun kapsamında çeşitli kartlar toplayabiliyor, kartların yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyor ve farklı kartlarla beraber de rakipleri elemeye başlayabiliyorsunuz. Kartlar önünüzdeki masaya ya da tahtaya sırasıyla yerleştiriliyor ve sırasıyla yerleştirilen bu kartlar içerisinden istediğinizi seçebiliyor ve stratejik olarak kendi planlamanızı oluşturabiliyorsunuz.
 
Yine bu kısımda her bir kartın farklı bir gücü bulunuyor ve sağ üst kısmından da görebileceğiniz gibi kartların üzerinde çeşitli numaralandırmalar mevcut. Bu da kartların gücünü gösteriyor aynı zamanda bazı kartlarında çeşitli becerileri bulunuyor ve bu özel güçleriyle beraber de rakiplere farklı şekillerde hasar verebiliyoruz. Ancak genel olarak normal kartların herhangi bir ekstra becerisi bulunmuyor ve direkt olarak da saldırıya geçebiliyorsunuz.
  
Küçük bir tahtada oynadığımız bu kart oyunu gerçekten de mini oyunlar arasında dikkat çekici detaylara sahip olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda farklı farklı mini oyunların olduğunu düşünürsek elbette kart oyunları da büyük oranda oyunlarda bulunuyor ve bu açık dünya aksiyon rol yapma oyunları içerisinde kart oyunları büyük önem arz ediyor. Çünkü diğer oyunlara da bakacak olursanız bazı kart tabanlı mini oyunlar bağımsız bir oyuna bile dönüştüğünü görebilirsiniz. Dolayısıyla yine canınız sıkıldığı zaman Queen’s Blood adlı kart oyunu içerisine dalış yapabilir, dilediğiniz gibi rakipleri analiz edebilir, kendinize ait planlamalar oluşturabilir, kendinize ait stratejiler belirleyebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Ek olarak burada yine farklı kartlar toplayabilir ve farklı kartlarla beraber de farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz. Bu da sizin elbette oyun içerisindeki hamlenize ve yaptığınız işlere göre değişkenlik gösterir.
 
Chocobo yakalama
 
 
 
Final Fantasy dünyasında Chocobo‘ların ne kadar önem arz ettiğini bilirsiniz. Bunlarla beraber İstediğiniz şekilde bir bağ kurabilir, onlarla farklı bölgelere doğru hızlı bir seyahat edebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Oyun içerisinde gerçek zamanlı olarak vahşi doğada Chocobo   yakalama görevleri de bizlere sunuluyor ve bu görevler sayesinde de farklı Chocobo’lar ile karşılaşabiliyor ve aynı zamanda onlarla sosyalleşebiliyoruz. Farklı farklı sarı kuşların yer aldığı yapım içerisinde istediğiniz şekilde bunları yakalama görevlerini elde edebiliyor, yakalamak için de farklı hamleler yapabiliyor ve gerçek zamanlı olarak bu kuşları yanınıza çekebiliyorsunuz. İkonik sarı kuşlar olarak karşımıza çıkan bunlarla beraber yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, onların üstüne binebiliyor ve onlarla beraber de hızlı bir seyahat edebiliyoruz. Elbette onlarla beraber istediğimiz yerlere doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve böylece bizlere ulaşım konusunda da büyük oranda yardımcı oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde onları yakalama görevinin haricinde bir de Chocobo durakları bulunuyor. Bu durakları istediğiniz şekilde hızlı seyahat noktaları olarak kullanabiliyor ve bir yerden bir yere gitmek içinde bu duraklar oldukça önem arz ediyor. Çünkü hızlı seyahat noktaları içerisinde bu kısımlar elbette gideceğiniz yerin uzunluğunu kısaltıyor ve bu durumda oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca Chocobo kuşları ile büyük oranda karşılaşacak ve onlarla sürekli olarak ilgileneceksiniz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca Chocobo kuşlarını yakalamak için elbette farklı hamleler yapabileceksiniz. Bazı kuşlar çok gizli yerlere saklanabilecek ve aynı zamanda otların veya çiçeklerin arasında da onları bulma şansını elde edebileceksiniz. Dolayısıyla onları bulmak için de gerçek zamanlı olarak hamleler yapabilecek ve onları adeta bir saklambaç oynarcasına bulmaya çalışabileceksiniz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğin ve içeriğin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
 
Savaş sistemi
 
 
 
Elbette her aksiyon ve rol yapma oyunu içerisinde savaş sistemi oldukça önem arz ediyor. Bu sistem gerçekten de oyuncular tarafından sevilmek isteniyor ve yeri geldiği zaman bu savaş sistemi içerisinde de farklılıkların olması gerektiğini belirtebiliyoruz. Geliştirici ekip Final Fantasy VII Rebirth içerisindeki savaş sistemi birkaç değişiklik olduğunu belirtiyor ve bu değişikliklerin oyuncular tarafında nasıl değerlendirileceği elbette merak konusu. Bunu oyun çıkış yaptığı gün bizzat deneyimlemeyi bekliyoruz.
 
Öncelikle savaş sistemi içerisindeki değişikliklere bakacak olursak burada hasar sisteminde bir değişikliğe gidilmiş durumda. Oyun içerisinde yer aldığınız süreye boyunca farklı düşmanlarla beraber savaşabiliyor ve bu düşmanları alt etmek için de farklı hamleler gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette bunun akabinde ise çeşitli oranlarda hasarlar alabiliyor ve düşmanlardan farklı oranlarda hasar yiyebiliyorsunuz. İşte değişiklik bu kısımda devreye giriyor ve düşmanlardan hasar aldıkça yavaş yavaş bir limit göstergesi doluyor ve bu limit göstergesi de partinizde bulunan her üyeye özel yıkıcı güçler veriyor.
 
 
 
Bu limiti ulti barı olarak da düşünebilirsiniz. Genel olarak daha önceden de gördüğünüz bir mekaniği kapsıyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde hasar aldıkça bu ulti barı sürekli olarak doluyor ve hasarınıza göre de bu barın dolma hızı değişkenlik gösterebiliyor. Bu bar dolduktan sonra ise her parti üyesine farklı oranlarda özel yıkıcı güçler verebiliyor ve her parti üyesi de bu kapsamda kendi ultilerini kullanabiliyor ve düşmanlara böylece büyük oranlarda hasar verebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisindeki bu ekleme gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkmayı bekliyor ve bu değişikliklerle beraber de oyunda savaş alanında gidişatı değiştirecek hamleler gerçekleştirebiliyoruz.
 
Yine savaş esnasında bazı sinerji yetenekleri de ortaya çıkarabiliyor ve farklı parti üyeleri ile beraber bu sinerjileri açığa çıkarabiliyorsunuz. Daha güçlü saldırılar yapmak için elbette doğru zamanı bekleyebiliyor ve aynı zamanda farklı kısımlarda da yıkıcı etkiler bırakabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi her hasar aldığınızda elinizde bulunan ulti barı dolmaya başlıyor ve parti üyelerinin farklı güçlerini bu şekilde ortaya çıkarabiliyor.
 
Sinerji mekaniği
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da kısa bir şekilde bahsettiğim gibi çeşitli sinerjiler oluşturabiliyor ve karakterler arasındaki bu sinerjiler değişkenlik gösteriyor. Bu Sinerji iki parti üyesi arasında gerçekleşebiliyor ve bu parti üyeleri kendi aralarında bir sinerji oluşturabiliyor. Bu sinerji ile beraber de faydalı etkiler ortaya çıkabiliyor ve bu kapsamda da düşmanları ortadan kaldırmanız için elinize farklı fırsatlar geçebiliyor. Sinerjiler elbette farklı yeteneklerle beraber birleştirilebiliyor ve aynı zamanda düşmanların saldırılarına da bu sinerji ile beraber karşılayabiliyorsunuz. Ek olarak farklı parti üyeleri ile beraber bir araya gelebiliyor ve aynı zamanda iki farklı parti üyesi ile beraber de bu sinerjileri oluşturabiliyorsunuz.
 
Sinerjiler karakterden karaktere değişkenlik gösteriyor ve farklı parti üyeleri ile beraber yapıldığı zaman farklı sinerjiler ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla her bir sinerjinin de kendine ait farklı avantajları bulunuyor ve oyun içerisinde de bol bol bir sinerjileri kullanmak durumunda kalabiliyoruz. Böylece oyun içerisinde yer alan bu sinerji ile beraber kendinize özgü yeteneklerinizi kullanabiliyor, bazı sinerji özellikleri düşmana ve rakibe hasarı verebiliyor ve bazıları ise kendi parti üyelerinize çeşitli bu konularda destekler sunabiliyor. Örneğin bunlar bir karaktere savunma ve sağlık sunarken diğer tarafta ise karşı taraftaki rakibe doğrudan hasar verebiliyor. Dolayısıyla onun içerisindeki bu sinerji oluşturma durumu tamamen size göre değişkenlik gösteriyor yani oyunda hangi sinerjiyi oluşturmak istiyorsanız ona göre bir hamle yapabiliyor ve karakterleri bu şekilde bir araya getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu mekanik oldukça kullanışlı ve işlevsel olarak karşımıza çıkmayı bekliyor. Burada ise bunu sürekli olarak kullanacağımızı da söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Ek olarak bu sinerji durumu elbette savaş esnasındaki çeşitliliği ve içeriği arttıran unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Böylece savaş esnasında farklı farklı mekaniklerden faydalanabiliyor ve aynı zamanda savaşı lehimize çevirecek çeşitli fırsatlar da bizlere sunuluyor.
 
Önceki listemizle beraber burada oyundaki aksiyon sistemine, keşif unsurlarına açık dünya etkinliklerine ve daha fazlasına göz atmış bulunuyoruz. Genel olarak toparlayacak olursak oyun içerisinde geniş kapsamlı bir deneyim bizleri bekliyor olacak. Oyunda atıldığımız bu macerada elbette Final Fantasy evreninin ne kadar geniş olduğunu görecek ve burada yapılacak oldukça fazla işin olduğunu söyleyebileceğiz. Oyun içerisinde istediğiniz şekilde açık dünyayı gezebilecek, bu kısımları keşfedilecek, farklı kısımlara bakabilecek aynı zamanda düşmanlarla beraber büyük mücadelelere geçiş yapabilecek ve bir yandan kendinizi geliştirirken diğer yandan ise düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabileceksiniz. Oyunda serinin hayranlarına hitap edecek birçok özellik bulunacak ve bu kapsamda bu oyunu siz de deneyimlemeye başlayabileceksiniz.
 
Oyun içerisinde yine daha önceden de bahsettiğimiz gibi farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin her birinin kendine ait yapısı, atmosferi ve teması yer alıyor. Ek olarak buralarda farklı karakterlerle beraber tanışabiliyor, unutulmaz karakterler karşınıza çıkabiliyor ve bu karakterlerden çeşitli zorluklarda görevler alabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ilerlemeye başlıyor ve aynı zamanda yan görevlere de dalış yapabiliyorsunuz. Burada istediğiniz şekilde ana görevlerden ilerleyebiliyor veya yan görevlere hatta yan etkinliklere de geçiş yapabiliyorsunuz. Yine genel olarak bahsettiğimiz gibi oyunda yan etkinlikler kapsamında çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve bu da oyundan sıkıldığınız zamanlarda imdadınıza yetişebiliyor. Yine farklı bölgelere doğru ilerlediğiniz kısımlarda ilgi çekici atmosferler ve manzaralar bizleri bekliyor. Buralarda istediğiniz şekilde dolanabiliyor, keşfedebiliyor ve açığa çıkarılacak sırları burada açığa çıkarabiliyorsunuz. Aynı zamanda yine bahsettiğimiz gibi bu bölgelerin bir çoğunda panolar bulunuyor, bu panolar içerisinden istediğiniz şekilde farklı görevler alabiliyor ve buralardan da çeşitte yan görevler elde edebiliyorsunuz. Bu yan görevler genel olarak bir düşmanı ortadan kaldırmakla alakalı olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda bu görevlerin akabinde ise çeşitli hazinelerin ve geliştirmelere sahibi olabiliyorsunuz.
 
 
 
Geniş özgürlüklerle ve içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım şu an için sadece PlayStation 5 konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Final FantasyVII Rebirth, 29 Şubat 2024'te PlayStation 5 için çıkış yapmayı bekliyor. Bu kapsamda oyunun çıkış tarihini beklemeye koyuluyor ve eğer senin hayranıysanız elbette bu oyun içerisinde yer alan mekanikler konusunda belki de heyecanlanabilirsiniz. Ek olarak serinin hayranı değilseniz de ve yeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız da bu oyunu takibe alabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Şimdilik oyun hakkında aktaracaklarımız bu kadar. Yeni detaylar olduğu zaman tekrardan yeni bir liste oluşturabilir ve listemize kaldığımız yerden devam edebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
ryo aksiyon macera
Ekim Ayı İçerisinde Öne Çıkan 2 Hayatta Kalma Keşif Oyunu Rush Duel Şimdi Yu-Gi-Oh! Duel Links'te!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy VII Rebirth
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız