Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy VII Rebirth Detayları: Yeni Karakterler, Bölgeler ve Aksiyon Sistemi

 
 
Square Enix, Final Fantasy VII Rebirth için yeni detayları yayınladı. Bu detaylar arasında oyunun zorluk seviyesi, dövüş stilleri, oynanabilir karakterlerin açıklamaları, sinerji yetenekleri, becerileri ve daha fazlası yer alıyor. Bu içeriklerle beraber de elbette oyunun kapsamını ve bizleri neler sunacak konusunda çeşitli fikir sahibi olabiliyor ve bu detaylarla beraber de elbette oyunun temelini anlayabiliyoruz.
 
Geniş kapsamlı bir oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen yapım içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve aynı zamanda bu bölgelere ilerleyerek istediğimiz şekilde etrafı keşfedebiliyoruz. Etrafı keşfederken elbette benzersiz ortamlarla ve manzaralarla beraber karşılaşabilir ve oyun içerisinde oldukça fazla bölgenin olduğunu söyleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda oyuncuların keşfedebileceği ve benzersiz ortamlarla beraber karşılaşabileceği birden fazla bölge yer alıyor. Bu bölgeler kendi içlerinde kısımlara ayrılıyor. Dolayısıyla, oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici detayların ve atmosferin olduğunu söyleyebilir ve bu bölgelere de istediğimiz şekilde ilerleyebiliriz.
 
Kalm
 
 
Sağlam taş duvarlarla çevrili bu bölge, dış dünyadan korunan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde bu bölgede yer alırsanız, buranın gizemlerini istediğiniz şekilde ortaya çıkarabilir ve şehrin kendine ait bir reaktörünün olmadığını söyleyebiliriz. Oyun içerisinde bu bölgede yer alırsanız, ünlü Saat Kulesinin tepesinden görülebilen bir yapıyı da bünyesinde barındırdığını keşfedebilirsiniz. Bunun dışında, oyunda yine metropoliten kısımlarının olduğundan bahsedebiliriz ve bu kısım oldukça ilgi çekiyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde bu bölgeye doğru geçiş yaparsanız, elbette etrafın dağlık alanlarla olduğunu görebilir ve bu bölgeyi istediğiniz gibi keşfetmeye çalışabilirsiniz. Taş duvarlarla çevrili ve gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındıran bu bölge içerisinde istediğiniz gibi etrafı keşfedebilir ve benzersiz ortamlarla ve manzaralarla da karşılaşabilirsiniz. Oyun içerisinde bu tarz bölgeler oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Bu bölgeleri keşfetmek ve aynı zamanda buranın gizemlerini açığa çıkarmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda elbette sadece bu kısım bulunmuyor. Bu listemizde farklı farklı bölgeleri sizlere açıklamaya çalışıyoruz.
 
Mythril Mine
 
 
 
Oyun içerisinde yer alan diğer bir bölgemiz ise madencilik yapılan ve madencilik kısımları ile ön plana çıkan bu Mythril bölgesi. Oyun içerisinde hareketli bir maden olarak karşımıza çıkan bu bölge, çayırları ile ilgi çekmeye devam ediyor. Bir zamanların zengin MIT yataklarının olduğu bu kısımda, değerli taş ocakları, mineral zenginlikleri, madencilik çalışmaları ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda bu bölgede yer alırsanız, elbette farklı farklı maden tünellerinin olduğunu da görebilir ve bununla beraber de bu kısmı istediğiniz gibi keşfedebilirsiniz.
 
Oyunda her bölgenin kendine ait teması, karakterleri, yapısı ve ilgi çekici detayları ve manzaraları bulunuyor. Dolayısıyla buraları keşfederek gerçekten de oyun içerisinde nasıl bir yapının olduğunu anlayabilir ve buralara uğrayarak buralardaki karakterlerle beraber konuşabilirsiniz. Aynı zamanda buradaki karakterlerle konuşarak da hikayenin gidişatına bakış atabilir ve aynı zamanda bu karakterlerden de yeni görevler elde edebilirsiniz.
 
Oyun içerisinde yer alan bu bölge, gerçekten de oyuncuların dikkatini çekecek içerikleri bünyesinde barındırıyor. Oyunda yeraltı madenlerine girdiğiniz zamanlarda etraftaki parlayan işçilikleri, madenleri ve cevherlerini görebiliyorsunuz. Bu da etrafa ışık saçan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve herhangi bir ışık kaynağının olmaması ile beraber de bu cevherlerin parlaması etrafı aydınlatmaya yetiyor ve artıyor bile. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir kısmının olması gerçekten de oyuncuların ilgisini çekecek türden bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Bu oyuncular bu noktayı keşfetmeyi ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabilir.
 
Yeni Karakterler
 
Broden (İngilizce Mick Lauer, Japonca Shinshu Fuji tarafından seslendirildi)
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı karakterler bu oyun içerisinde yer alıyor ve aynı zamanda yeni karakterlerin eklendiğini de burada aktarabiliyoruz. Bu karakterler oynanabilir karakterler olarak yer buluyor ve aynı zamanda ekibimize katılım sağlayabiliyor. Nitekim Brodem adlı bu karakter bir han'ın sahibi ve işletmecisi olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda burada bir canlıyı besliyor diyebiliriz. Diğer taraftan agresif bir tutumla beraber karşımıza çıkan bu karakterin elbette arka planda bir hastalık yaşıyor olabileceğinden kaynaklanıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu karakterle beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda bu karakterle tanışmak fırsatını elde edebiliyorsunuz.
 
Bu karakterin üzerinde takım elbisesi ve papyonu bulunuyor. Dolayısıyla düzgün ve ilgi çekici görünümü ile beraber karşımıza çıkan bu karakter, oyun içerisinde yer bulduğunuz sürece elbette dikkat çekici olarak karşımızda yer alıyor. Dolayısıyla bu karakterle beraber de tanışmak ve onunla biraz vakit geçirmek isterseniz, aynı zamanda oyunda bu karakterin biraz daha sıska görünümüyle beraber karşınıza çıktığını aktarabiliyor ve bilinmeyen bir hastalığın olduğunda söylenebiliyor. Aynı zamanda yardım tekniklerine karşı bu karakter geri çevirmiyor ve herkese yardım etmek için elinden geleni yapıyor diyebiliriz. Diğer taraftan Cloud ve arkadaşlarının kaçmalarına da yardımcı olan bir karakter olarak oyundaki yerini koruyor.
 
Rhonda (seslendiren: G.K. Bowes / İngilizce, Rei Igarashi, Japonca)
 
 
 
Rhonda, Under Junon belediye başkanı ve şerifi olarak karşımıza çıkan bu karakter gerçekten ilgi çekici detaylarını bünyesinde barındırıyor. Bir zamanlar huzurla yaşanılan ve mürefte bir balıkçı köyü olan evinden bizlere sesleniyor diyebiliriz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu karakterle beraber tanışabilir ve aynı zamanda bu karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Kasaba içerisinden Cloud ve arkadaşlarının geçmesine yardımcı olan bir karakter diyebiliriz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca Cloud ve arkadaşları sözde terörist statüsüne ulaşıyor. Bu durumdan dolayı birçok şehir içine giriş yapamıyor ve doğrudan arananlar listesinde bulunuyor. Hal böyle olunca da elbette farklı bölgelere doğru ilerlemek ve bu bölgelerden geçmek için resmi bir dayanağa ve belgesi olması gerekiyor. Ancak birçok noktada bu statüden dolayı herhangi bir geçiş belgesi alamıyor ve kaçak olarak buralardan geçmek zorunda kalıyor. Ancak bu karakterimiz yani belediye başkanı ve şerifi, Cloud ve arkadaşlarına doğrudan kendi bölgesinden geçirebilir ve bu durumdan dolayı da oyuncular ve hayranlar tarafından seviliyor diyebiliriz.
 
Yeni karakterin görünüşüne ve kıyafetlerine bakacak olursak, elbette karakterin biraz yaşlı olduğunu ve bunun yanı sıra samimiyetle beraber bizlere yaklaştığını görebiliyoruz. Bulunduğu bölgesinde huzuru sağlamaya çalışan bu karakter, ilgi çekici kostümüyle beraber de karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda karakterlerimizi burada destek veren kişiler olarak yer buluyor diyebiliriz. Balıkçı köyü içerisinde yaşadığı süre boyunca elbette burada çevre halkla beraber içli dışlı olabiliyor ve onlara elbette daha fazla yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor.
 
Priscilla (İngilizce Reese Warren, Japonca Rikako Oota tarafından seslendirildi)
 
 
 
Neşeli ve genç bir kız olarak karşımıza çıkan bu karakter, suyun altına dalabiliyor ve daha çok suyun altında bizlere çeşitli gösteriler sunabiliyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca görebileceksiniz ki genç bir kız olarak karşımıza çıkan bu karakter, yunuslarla beraber suyun altına dalabiliyor ve yunusları bu kapsamda eğiterek karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca, açık denizdeki reaktörlerden dolayı çevre suları kirlenmiş durumda ve bu suların temizlenmesi için de bu karakter, yol boyunca büyük mücadeleler verebiliyor. Aynı zamanda yunus arkadaşlarıyla beraber de suda yaşayan canlıların güvenliğinden endişe duyuyor.
 
İşte burada bu karakterimiz devreye giriyor ve neşeli görünümüyle ve iyilikseverliğiyle beraber sulardaki güvenliği sağlamaya çalışıyor. Aynı zamanda sulardaki tehlikeleri ve reaktörün bıraktığı atıkları temizlemek için elinden geleni yapıyor. Dolayısıyla oyunda görüp görebileceğiniz en iyi karakterlerden ve en neşeli karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Bu neşeli karakter elbette tatlı ve sevimli kıyafetleriyle beraber karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda oldukça fazla diyaloga girebileceğiniz ve etkileşim unsurları ile beraber karşımıza çıkan yapısıyla oyundaki yerini alıyor. Bunun dışında elbette daha çok sular içerisinde vakit bulan bu karakterle beraber göl kenarlarında, deniz kenarlarında ve diğer sulak alanlarda karşımıza çıkabiliyor ve buralarda yunuslarla beraber gezdiğini görebiliyoruz.
 
Billy (İngilizce'de Paul Castro Jr., Japonca'da Yuusuke Shirai tarafından seslendirildi)
 
 
 
Billy adlı karakter, çiftliğin sahibi olarak karşımıza çıkıyor ve bu çiftlik içerisinde Chocobo adlı canlılar yetiştiriliyor. Bu canlılar veya diğer bir deyişle yaratıklar, elbette oyun içerisinde oldukça fazla karşımıza çıkan ve farklı farklı alanlarda kullandığımız bir tür olarak karşımıza bulunuyor. Ve bu çiftlik sahibi ile beraber, elbette anne ve babasını küçük yaşta kaybetmiş olan bu karakteri karşımızda buluyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca, çiftlik sahibi ile beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir, bu genç yaşta çiftlik sahibi olan bu karakterle beraber tanışabilir ve aynı zamanda burada bulunan hayvanlarla beraber daha yakından neşir olabilirsiniz.
 
Oyunda bu hayvanlarla beraber bildiğiniz üzere istediğiniz şekilde ilerleyebilir, bunları bir binek hayvanı olarak kullanabilir ve etrafı keşfetmek için bu canlılardan yararlanabilirsiniz. Çiftlik bölgesine geldiğimiz zaman bu karakterle beraber karşılaşabilir, onunla beraber diyaloglar içerisine girebilir, etkileşim seçenekleri ile beraber farklı hikayelere dokunabilir ve aynı zamanda bu karaktere neler yaşadığı hakkında çeşitli bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu karakterin kısaca hayat hikayesinden bahsedecek olursak, anne ve babası onu küçük yaşta kaybetmiş ve kendisi ve kız kardeşi olan bu karakterin dedeleri tarafından büyütüldüğünü de aktarabiliriz.
 
Dolayısıyla zor bir küçüklük yaşamış olan bu karakter, şu anda çiftlik sahibi olarak karşımıza çıkıyor ve beslediği ve büyüttüğü bu hayvanlarla da ön planda olmayı başarıyor. Dolayısıyla farklı farklı incelikleri ve ince detayları bu karakteriyle beraber öğrenebilir ve bununla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz ilgi çekecek karakterlerin ve işimize yarayacak karakterlerin olduğunu aktarabiliyor ve söyleyebiliyoruz.
 
Chloe (seslendiren İngilizce Trinity Bliss, Japonca Hisui Kimura)
 
 
 
Billy'nin küçük kız kardeşi olarak karşımıza çıkan Chloe, tatlı ve ilgi çekici bir yapı ile beraber oyundaki yerini alıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette bu karakteri çiftlikte olduğunu görebiliyor ve abisine yer yer yardım ettiğini de deneyimleyebiliyoruz. Çiftlik içerisinde karakter, el işi malzemeleri ve antikaları buraya yerleştirebiliyor, bu antikaların tamirini üzerinde uğraşabiliyor ve aynı zamanda bu antika dükkanı içerisinde istediği şekilde dükkanı işletebiliyor ve hemen farklı farklı özel mallar satabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığı süre boyunca bu karakterin sıcak davranışını, samimiyet duygularını ve iyi kalpli olduğunu görebilecek ve aynı zamanda Cloud ve arkadaşlarıyla beraber de kibar bir şekilde iletişim kurduğunu da deneyimleyebileceğiz.
 
Sıcakkanlı görüntüsü ile beraber karşımıza çıkan bu karakter elbette diğer karakterleri ve insanları karşı sıcak bir şekilde yaklaşabiliyor ve onların samimi duyguları ile beraber de iyiliksever olduğunu görebiliyoruz. Kibar bir şekilde iletişim kurduğu insanlarla beraber de elbette geriye dönük olarak yanıt alabiliyor. Bu karakter aynı zamanda erkek kardeşinin para kazanma konusundaki takıntılarından da endişe duyuyor. Dolayısıyla bu durumu da elbette bizlerle ve arkadaşlarımızla beraber dile getirebiliyor diyebiliriz. Sağlıklı bir şekilde iletişim kuran ve kibar bir yapısı ile beraber karşımıza çıkan bu karakter, hayranlar ve oyuncular tarafından seviliyor ve sevimli görüntüsüyle beraber de oyundaki yerini koruyor diyebiliriz.
 
Bu tarz karakterler elbette oyun içerisinde gerçekten de güzel bir şekilde yansıtılıyor ve arka planda yer alan hikayeleri ile beraber gerçekten de oyun içerisinde yer aldığı süre boyunca bu karakterlerin neler yaşadığını ve hayat hikayelerini öğrenmek için can atabiliyoruz. Dolayısıyla aslında bir oyunu ilgi çeken unsurlar arasında elbette bu tarz karakterler yer alıyor. Oyun boyunca bu karakterlerin neler yaşadığını ve arka plan hikayelerinin de dolu olduğu sürece elbette bizlere aktardığı o hissiyatı deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda etrafı keşfederken yeni karakterlerle beraber tanışabiliyor ve bu karakterlerle beraber de içli dışlı olabiliyoruz. Aynı zamanda bu karakterlerin ne işe yaradığını ve bizlere ne tür yararlar sağlayabileceği konusunda da fikir sahibi olabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde bu karakterlerin dışında elbette temel olarak savaş ve aksiyon sistemi bulunuyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca savaş ve aksiyon sistemi içerisinde farklı farklı hareketler sergileyebiliyor ve aynı zamanda hem binek üstünde hem de direkt olarak düşmanlara karşı saldırıya geçebiliyoruz. Oyunda temel saldırılardan kombo saldırılara kadar farklı farklı beceri setleri bulunuyor. Bunlarla beraber de hem tekli olarak düşmanları hem de toplu olarak düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla bunları kullanmak ve oyun içerisinde usta olmak için elbette bir süre vakit geçirmek gerekiyor.
 
Temel Saldırılar
 
- Red XIII
 
 
 
Aksiyon ve savaş sistemleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde ilerleyen süreçte farklı becerilerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda temel saldırılardan üst düzey özel saldırılara kadar da geniş kapsamlı bir aksiyon sistemine deneyimleyebiliyoruz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca temel saldırılarla beraber keskin pençelerimizle (Red XIII karakteri) beraber düşmanlara saldırabiliyor ve aynı zamanda düşmanları hızlı bir şekilde yere serilebiliyoruz. Yere serdiğimiz esnada da elbette geniş kapsamlı bu saldırı sonucuna da elde edebiliyoruz.
 
Güçlü bir saldırı başlatmak için de elbette temel saldırı içerisinde belirtilen butona yani düğmeye basılı tutmamız gerekiyor. Bu basılı tutma esnasında da elbette karakterimiz güç biriktirebiliyor ve böylece düşmanların üzerine sert bir darbe indirebiliyoruz. Her darbe ile beraber elbette düşmanların canını bir hayli canını yakabiliyor ve onlara ortadan kaldırabiliyoruz.
 
-Yetenekleri
 
 
 
Red XIII karakteri yukarıda bahsettiğimiz gibi hem normal saldırıları hem de kombo saldırıları bulunuyor ve güçlü saldırılarla beraber düşmanlara ışık hızında ortadan kaldırabiliyor. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterin yetenekleri ve becerileri ön plana çıkmaya hazırlanır ve yıldırım hızında fiziksel saldırılardan menzile saldırılara kadar oldukça fazla saldırı sistemi bulunuyor. Ve bunları kullanmakta oyun içerisinde tamamen bizim işimiz oluyor. Çok çeşitli becerilere sahip olan bu karakterimiz patlayan bir ışık küresine ortaya çıkarabiliyor ve bu ışık küresine yakalanan düşmanlar burada tamamen patlamanın gücüyle beraber ortadan kaldırılabiliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici bir beceri setinin bu karakter özelinde olduğunu söyleyebilir ve özellikle ortalığı kaosa sürükleme konusunda bu karaktere güvenebiliriz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakter gerçekten de güçlü biri olarak karşımıza çıkıyor ve fiziksel saldırılar boyunca da elbette düşmanları ağır darbeler indirebiliyor. Aynı zamanda yakından becerilerini kullandığı gibi menzilli saldırılarla beraber de buradaki düşmanları kısa sürede ortadan kaldırma yeteneğine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Çeşitli becerileri bünyesinde barındıran bu karakter patlamalarla beraber ortalığı kaosa sürükleyebiliyor ve ortalığın tamamen ışık patlamaları ile karışmasını sağlayabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer alabileceğiniz süre boyunca bu karakterin de ön plana çıkan özelliklerini deneyimleyebilirsiniz.
 
- İntikam Modu
 
 
 
Bu karakterin Sadece bu özellikleri bulunmuyor, aynı zamanda karakterin bir ult modu bulunuyor. İntikam modu olarak karşımıza çıkan bu mod, elbette üst düzey bir gücü ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde İntikam modu içerisinde yer aldığımız süre boyunca, bu göstergeyi doldurmak için gelen saldırıları engellemek durumunda kalıyoruz. Gelen saldırıları ne kadar çok engellersek, bu intikam modu içerisinde yer alan göstergeyi kısa sürede doldurabiliyoruz. Ardından bu göstergede olduktan sonra ise gücümüzü serbest bırakabilir ve düşmanları gerçekten de tek bir hamlede ortadan kaldırabilir ve onları yok edebiliriz.
 
İntikam göstergesini doldurmak için yukarıda da bahsettiğimiz gibi gelen saldırıları engellemek ve bu göstergenin dolmasını sağlamak gerekiyor. Aynı zamanda enerjimizi serbest bırakarak da fiziksel saldırıları ve kaçma becerimizi de geliştirebiliyoruz. Oyunda İntikam modunu açtıktan sonra gelen saldırılarla beraber hem canımızı doldurabiliyor hem de güçlü bir darbeyi düşmanlara karşı indirebiliyoruz. Dolayısıyla burada gerçekten de hızlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabilir ve bir yandan canımızı doldururken diğer yandan ise güçlü darbeleri emebiliyor ve aynı zamanda pençelerimizi düşmanlara karşı kullanabiliyoruz.
 
Hal böyle olunca, elbette siz de burada dilediğiniz gibi intikam modu içerisindeki göstergeyi doldurmak isteyecek ve bununla beraber de oyundaki yerinizi alabileceksiniz. Son olarak, oyunda yer aldığımız süre boyunca bu göstergede olduktan sonra herhangi bir kuvvet harcamadan düşmanın canını bir miktar emebiliyor ve bu özellikle beraber de düşmanı kısa sürede ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Aerith
 
- Benzersiz Yetenek: Ward Shift
 
 
 
Aerith karakteri karşımıza büyücü bir şekilde çıkıyor ve büyü yetenekleri ile beraber de göz dolduruyor diyebiliriz. Oyun içerisinde büyülü ortamlarla beraber karşımıza çıkan bu karakter, düşmanları ani bir şekilde çarpabilir ve büyü saldırılarıyla beraber de etkisini üst düzeye çıkarabiliyor. Arena tarzı bölgelerde düşmanlarla savaşırken bu karakterimiz sahaya kolaylıkla hakim olabiliyor ve saha içerisinde aynı zamanda karakterimizi kolay bir şekilde hareket ettirebiliyor. Büyü ve büyülerin etkisiyle beraber üst düzeye çıktığımız yapım içerisinde bu karakterle beraber düşmanları sersemletebilir ve aynı zamanda kısa sürede etkisiz hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğimiz en etkili karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor ve menzilli saldırıları ile beraber de büyülü ortamlara geçiş yapabilir ve bölgelere hakim olma konusunda bu karakterimiz ön plana çıkıyor diyebiliriz.
 
Karakterimizle beraber herhangi bir işaretle düşmanları sersemletebilir, onları çarpabilir ve büyülerimize beraber onların akıllarına giriş yapıyoruz. Dolayısıyla saha içerisinde kolaylıkla kontrolü sağladığımız bu karakterimizle beraber düşmanları ortadan kaldırmak hem zevkli hem de aksiyon sistemi içerisinde elbette güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebiliriz.
 
Yeni Sistem: Sinerji Yetenekleri
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi hem farklı bölgeler, hem yeni karakterler, hem savaş ve aksiyon sistemi ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda oyun içerisinde dikkat etmeniz gereken ve oyundaki gidişatınızı değiştirebilecek sinerji yetenekleri bulunuyor. Yeni sistem olarak karşımıza çıkan bu sinerji yetenekleri ile beraber savaşın gidişatını değiştirebiliyor ve iki karakter arasında aslında bir geçiş yapabiliyoruz. Aynı zamanda sinerji yetenekleri ile beraber iki karakteri bir araya getirebiliyor ve bu iki karakterin gücünü de açığa çıkarabiliyoruz. Aynı şekilde iki karakter bir araya geldiği zaman güçlü saldırılar yapabiliyor ve sinerji yeteneklerini bu kapsamda birleştirebiliyor. Dolayısıyla iki karakterin bir anda bir düşman üzerine saldırdığını düşünüyorsanız elbette güçlü bir sinerji yeteneğini açığa çıkarmış olursunuz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette ilgi çekici karakterleri takimınıza yani ekibinize dahil edebilir ve aynı zamanda grup seviyenizi arttırdıkça da daha fazla yeteneğin kilidini açabiliyorsunuz. Bu yeteneklerle beraber hem daha güçlü bir kola gelebilir hem de normal düşmanların haricinde patron savaşları ile karşılaştığınız zaman da burada kolaylıkla onları alt etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca sinerji sistemi içerisinde elbette ekibinizin birbirine ne kadar bağlı olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda ne kadar sıkı sıkıya bağlı olduğunu görmek için de sinerji yeteneklerini kullanabiliyorsunuz. Bu kapsamda sinerji yetenekleri aslında bu grubun birbirleriyle olan bağını temsil ediyor ve ne kadar sıkı bir bağa sahip olursanız o denli güçlü saldırılara açığa çıkarabiliyor ve böylece düşmanları ortadan kolaylıkla kaldırabiliyorsunuz.
 
 
 
Grup içerisinde karakterler elbette bu yapım içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü grup üyeleri arasındaki yakınlığı derinleştirdiğiniz zaman daha yeni sinerji yeteneklerini ve becerilerin kilidini açabiliyor ve bununla beraber de yeteneklerinizi kullanarak sinerji göstergesini doldurabiliyorsunuz. Sinerji göstergesini doldurmakla beraber diğer karakterlerden elde ettiğiniz gücün bir anda kullanabiliyor ve iki karakterin bir düşmana saldırdığını düşünürseniz de güçlü bir saldırıyı gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Senkronize bir saldırı başlatmak için bu sinerji göstergesinin doldurulması gerekiyor ve bunun için de çeşitli hamleler yapmanız lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde sık sık haşır neşir olabileceğiniz bir sistem olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz ve bununla beraber de kombo saldırılar gerçekleştirerek düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Bu da oyuna güzel bir ekleme olmuş diyebiliriz. Oyundaki çeşitliliği arttıran ve aksiyon sistemi içerisindeki savaşın gidişatını değiştiren unsurlardan birkaç tanesi.
 
Oyun içerisinde şimdilik aktaracaklarımız bu kadar ve yeni detaylar geldikçe elbette yeni konularla beraber karşınızda olabiliriz. Nitekim oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebilir ve her bölgenin kendine ait teması, yapısı ve atmosferi bulunuyor. Burada aynı zamanda ilgi çekici karakterlerle tanışabilir ve bu karakterlerin arka plandaki hikayelerini öğrenebiliyorsunuz. Güzel bir aksiyon rol yapma deneyimine yaşayabileceğiniz bu yapım elbette oyuncuları ve hayranlara hitap etmek istiyor ve aynı zamanda güzel ve uzun soluklu bir deneyime bizlere sunmak istiyor.
 
 
 
Elde ettiğimiz ortaya çıkan bu bilgilerle beraber de elbette oyuncuların dikkatini çekecek içeriklerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda burada hem yeni mekaniklerin hem de yeni içeriklerin ve bölgelerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Bunun dışında ise yeni karakterlerin de oyun içerisinde karşımıza çıkacağını söyleyebiliyor ve doğrulayabiliyoruz.
 
Oyunun şu anda çıkış tarihi de belli durumda ve 29 Şubat 2024 tarihinde oyunun PlayStation 5 konsolları için çıkış yapacağını doğrulayabilir ve aynı zamanda şu andan itibaren ön sipariş verebiliyorsunuz. Oyunun ön siparişi fiyatı ise 1500 Türk lirası olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Hikaye fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
ryo aksiyon macera
Cyberpunk 2077 için Ciri Modu Yayınlandı Honey Fury, 15 Aralık'ta Geliyor: Kule Savunma Tarzı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Final Fantasy VII Rebirth
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız