Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ekim Ayı İçerisinde Öne Çıkan 2 Hayatta Kalma Keşif Oyunu

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok hayatta kalma keşif türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik.
 
- The Lord of the Rings: Return to Moria (24 Ekim: aksiyon, macera, hayatta kalma)
 
 

Free Range Games tarafından geliştirilen ve North Beach Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, hayatta kalma oyunu The Lord of the Rings: Return to Moria, 24 Ekim tarihinde geliyor. Orta Dünya temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yeni Yüzüklerin Efendisi oyununda ikonik bir fantezi dünyası yer alıyor ve J.R.R. Tolkien tarafından ortaya çıkarılan bir dünya bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde hayatta kalma mekanikleri bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber aynı zamanda zanaatkarlık içeriği ile beraber karşılaşabiliyor ve kendimize geniş bir hayatta kalma deneyimine atıyoruz.

Yüzüklerin Efendisi serisi içerisinde yer alan Cüceler bu yapım içerisinde temel olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda cücelerin kendi bölgesi olan Misty Mountains bölgesinde yer alıyor ve burada efsanevi ana yurdumuz olan Moria'yı geri almak için geniş bir maceraya atılıyoruz.
 
Oyuncular oyun içerisinde sadece aksiyon ve macera unsurları ile karşılaşmıyor aynı zamanda daha çok hayatta kalma unsurlarıyla beraber oyundaki yerini alabiliyor. Oyun içerisinde hayatta kalma unsurların yer almasıyla beraber elbette siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak oldukça mühim. Bu kaynaklarla beraber zanaatkarlık mekaniği karşımıza çıkıyor, bu zanaatkarlık mekaniği yani craft mekaniği ile beraber istediğimiz eşyayı üretebiliyor, yeni eşyaların sahibi olabiliyor, inşa edebiliyor ve devasa madenleri bu kapsamda keşfedebiliyoruz. Oyunda yine açığa çıkarabileceğimiz çeşitli sırlar bulunuyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki sırları açığa çıkarabiliyor ve yeni ve gizemli hazinelerinin sahibi olabiliyoruz. Aynı zamanda buraları keşfederken de bir dizi düşmanlar ve tehlikeler de karşımıza çıkıyor. Oyun hem hayatta kalma hem de aksiyon dolu bir içeriği bizlere sunmaya hazırlanıyor.
 
 

Moria bölgesini tekrardan geriye almaya çalıştığımız yapım içerisinde cücelerin ana yurdu gerçekten de tehlike altında bulunuyor. Oyuncular bu oyun içerisinde isterse çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyor ve iş birliği içerisinde de arkadaşlarının yanına çağırabiliyor. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak oldukça keyifli bir deneyimi kilidini açabiliyor. Oyunda yine farklı mağaralara ve yapılara doğru ilerleyebiliyor, buralarda yer alan örümcekleri ve diğer düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda madenlerin içlerini keşfedebiliyoruz. Madenlerin içlerini keşfederken elbette duvarları yıkabiliyor, elimizdeki kazma ile beraber duvarları ortadan kaldırabiliyor ve kendimize ait yeni bir bölge inşa edebiliyoruz aynı zamanda kendi yolumuzu açabiliyoruz. Oyun içerisinde bir grup cücenin kontrolünü elinize alıyor ve kayıp hazineleri bulmak için de yolumuza devam ediyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda cesaret gerektiren bir dizi görev de bizlere sunuluyor ve bu görevleri yaparak da elbette yeni hazinelerim ve kaynaklara kilidini açabiliyor. Bu unsurların dışında elbette kontrol ettiğimiz cüce grubu ile beraber farklı maceralara doğru ilerliyor ve aynı zamanda hem yeni kaynaklara hem de yeni ekipmanlara sahip olmak için yer buluyoruz. Bu tarz oyunlar içerisinde güçlü ekipmanlara sahip olmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu ekipmanlarla beraber daha gülü konuma gelebiliyor ve açılmayan kısımları bu kapsamında açabiliyor ve aynı zamanda güçlü düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun dışında bu ekipmanları istediğimiz şekilde etraftan bulduğumuz kaynaklarla beraber üretebiliyor ve onun akabinde ise cüceleri kendi özelleştirmemiz sayesinde daha farklı bir şekilde oyuncuların karşına çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde isterseniz tek başınıza isterseniz de çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla beraber ilerleyebiliyor ve bu macerada yanınıza ortak alabiliyorsunuz.
 
 

The Lord of the Rings: Return to Moria içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 3 farklı efsanevi dağ bulunuyor. Bu dağın içerisinde farklı gizemler yer alıyor ve bu gizemleri açığa çıkarmak için elbette hep kendimize hem de ekibimize bel bağlayabiliyoruz. Oyunda kontrol ettiğimiz karakterle beraber bu dağlara geçiş yapabiliyor, dağların derinliklere itmek için elimizdeki kazmaları ve diğer ekipmanları kullanabiliyor ve aynı zamanda nerede ne yapılması gerektiğini biz karar verebiliyoruz. Oyunda daha çok kazı ve inşaat ve mekanikleri ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda düşmanlarda ortadan kaldırarak onlardan çeşitli kaynaklar elde edebiliyoruz. Geliştirici ekip bu oyun içerisinde daha çok gizem ve keşif unsurlarına da önem vermiş durumda. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken ve bir yandan inşa ederken diğer taraftan ise etrafı keşfederek yeni unsurlarla beraber bizleri buluşturuyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda gerçekten de etrafı keşfetmek ve yeni unsurlarla beraber karşılaşmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu keşif unsurları oyuncuları oyuna çeken ve oyunu daha da oynattıran detaylar arasında yer alıyor. Elbette düz bir şekilde karşımıza çıksaydı ve oyunda hiçbir şekilde gelişim detayı bulunmasaydı bu tarz oyunlar bir yerden sonra sıkabiliyor. Ancak bu tarz durumlar oyunu kurtaran unsurlar içerisinde bulunuyor.

Oyunda daha çok karanlık bir hava ve atmosfer bizlere sunuluyor. Gerek avcılık yapabileceğimiz gerekse toplayıcılık yapabileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz duruma hazırlıklı olabiliyoruz. Oyun içerisinde hayatta kalma unsurları arasında karakterimizin uykusunu düzeni altına alabiliyor, aynı şekilde sıcaklığını koruyabiliyor ve yeme - içme durumlarına da göz atabiliyoruz. Klasik olarak hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da karakterimizi yaşatmak ve karakterimizi hayata tutmak temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakter detaylarına da oldukça önem gösterilmiş durumda. Aynı zamanda oyun içerisinde dinamik bir ışıklandırma sistemleri bulunuyor ve bu dinamik ışıklandırma sistemleri ile beraber kendi yolumuzu aydınlatabiliyor ve aynı zamanda atmosferlere de bir bakış atabiliyoruz. Bunun dışında atmosferlerle beraber kendimize ait bir üs inşa edebiliyor ve bu üste kendimizi koruma altına alabiliyoruz. Bunun dışında oyunda kendi bölgemizi kendimiz belirleyebiliyor, büyük ölçekli binalar inşa edebiliyor ve yeni konumları açarak buraları temizleyebiliyoruz. Oyunda belli bir alan bulunuyor ve bu alanı istediğimiz şekilde yapılar inşa ediyor ve aynı zamanda bu alanı diğer düşmanlara karşı koruyabiliyoruz.
 
 
 
Cücelerin bulunduğu bu alan içerisinde çevreyi temizleyebiliyor ve çevreyi daha da genişletebiliyoruz. Elbette genişletmek için de elimizde farklı farklı araçların olması gerekiyor.
Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye bulunuyor ve bu hikayeyi keşfetmek ve hikayeyi daha da açmak için elbette daha fazla ilerlemek gerekiyor aynı zamanda görevleri yaparak da bu hikaye içeriğini deneyimlemeye çalışıyoruz. Oyunda yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve bu yapıyla elbette geniş bir içeriği bizlere sunmayı hedefliyor. Cücelerle beraber atıldığımız oyun içerisinde genel olarak toparlayacak olursak hayatta kalma unsurları, inşa etme unsurları, simülasyon ve keşif unsurları bizlere aktarılıyor ve unsurlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Orta Dünya temasını bizlere aktaran yapın beklenen oyunlar arasında yer alıyor ve 24 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun ilk etapta Epic Games sayfasına özel olarak çıkış yapmayı bekliyor ve şu anda Epic Games sayfası üzerinde ön siparişlere açık durumda. Oyunun ön sipariş fiyatı ise 309 Türk lirası. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz aynı zamanda orta dünya hayranıysanız da elbette boyuna bir göz atmanızda fayda var.

- Tribe: Primitive Builder (12 Ekim: simülasyon, hayatta kalma, macera)


Space Boat Studios, Polyslash, Baked Games tarafından geliştirilen ve PlayWay tarafından yayınlanacak olan simülasyon, hayatta kalma, macera oyunu Tribe: Primitive Builder, 12 Ekim tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bir sürgün olarak yer alabileceğimiz yapım içerisinde tamamen simülasyon ve hayatta kalma unsurları ile beraber karşılaşıyor ve diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi yeni bir deneyime adım atıyoruz. Ancak bu oyun içerisinde daha çok ilkel çağlarda yer alan bir yapıyla beraber karşılaşıyor ve burada yer alan yapı gerçekten de oyuncuların ilgisini çekecek türden. Oyun içerisinde farklı bölgeler yer alıyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, istediğimiz şekilde etrafı keşfedebiliyor, göllerden ormanlara ve ilgi çekici bölgelere kadar çok çeşitli yerlere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda bu yerlerde açığa çıkarabilecek çeşitli sırlar bulunuyor ve aynı zamanda etraftan çeşitli kaynaklar da toplayabiliyoruz.

Oyunda yerlilerin bulunduğu ve bu yerlilerin de yer yer vahşi olduğu gizemli bir adada yer alıyor ve bu adayı istediğim şekilde keşfedebiliyoruz. Oyunda göllerden asma köprülere ormanlardan çadır alanlarına kadar çok farklı bölgeler yer alıyor ve bu bölgeleri dilediğiniz gibi keşfedebiliyoruz. Elbette bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise kaynakları toplayabiliyor ve bu kaynaklar bizim envanterimizde yer buluyor. Bu kaynakları siz de biliyorsunuz ki istediğiniz şekilde birleştirebiliyor, yeni araçlar ve nesneler oluşturabiliyor ve bu kaynaklar diğer tüm hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi büyük önem arz ediyor. Zaten oyunun temelinde bu kaynaklar yer alıyor. Bu kaynakları istediğimiz gibi toplayabiliyor ve yeni kaynakların da sahibi oluyoruz ayrıca craft mekaniği sayesinde bu kaynakları birleştirebiliyoruz. Yeni kaynakları elde etmekle beraber farklı farklı araçların ve silahların kilidini açabiliyor ve bunları da kendi yararımıza kullanabiliyoruz. Örneğin bir ağacı kesmek için elimizde bir baltanın bulunması gerekiyor, bu baltayı da kendi de topladığımız kaynaklar aracılığıyla yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz kaynaklar oldukça önem arz ediyor ve bu kaynakları dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.


Açık dünyayı bizlere sunan oyun içerisinde elbette farklı sırlar bizlere aktarılıyor. Oyunda arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye kapsamında bizlere çeşitli detaylar sunuluyor. Ancak bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hikaye biraz geri planda kalabiliyor ve bu tarz oyunlarda daha çok hayatta kalma unsurlarına ve bizlere sunulan çeşitliliğe bakıyoruz. Bu oyunları oynamak elbette güzel bir deneyim kapısını aralayabiliyor ancak oyundaki çeşitlilik ve mekaniklerin sağlamlığı gerçekten de çok önem arz ediyor. Bu oyun diğer hayatta kalma oyunlarına göre tek oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve herhangi bir çevrimiçi unsuru bünyesinde bulundurmuyor. Dolayısıyla oyunda arkadaşlarınız çağırabileceğiniz veya diğer oyuncularla beraber hayatta kalma mücadelesine atılabileceğiniz bir yapı yer almıyor ve sadece tek oyunculu bir şekilde ilerleme kat edebiliyorsunuz. Oyunda tek oyunculu bir şekilde ilerleyerek gizemli bölgelere doğru adım atabiliyor, buralardaki yerlilerle beraber tanışabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor ve diyaloglar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Keşfedilmemiş yerleri keşfedebileceğiniz yapımda tehlikeli bölgelere doğru adım atabiliyor ve adanın bilinmeyen kısımlarına doğru geçebiliyorsunuz. Oyunda daha çok kabile hayatı bizlere aktarılıyor ve buralarda yerli ada içerisinde çok çeşitli insanlar bulunuyor. Bunlarla beraber de elbette oyundaki durum hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da inşa etmek oldukça önem arz ediyor. İnşa etme mekaniği elbette gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu inşa etme mekaniği içerisinde de çeşitli kaynakların sahip olmak durumunda kalıyoruz. Elbette bu yerde ihtiyacımız olan bir şey korumak için elimizde mevcut ve yeterli kaynakların olması gerekiyor ve bir yere kulübe kurmak için çeşitli parçaların envanterimizde bulunması lazım. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak kendimizi kaynak toplarken bulabiliyor ve bu kaynakları birleştirerek de yeni yapılar oluşturabiliyoruz. Oyunda yüksek yerler inşa edebiliyor, kendimizi koruyacak alanlar yapabiliyor ve hızlı bir şekilde bu alanları oluşturabiliyoruz. Kendimize ait bir bölge inşa edebileceğiniz yapın içerisinde dünyadaki tehlikelere karşı kendimizi koruyabiliyor ve medeniyet için gerçekten de büyük bir adım atmaya çalışıyoruz. Oyunda öncelikle bir plan şeması oluşturabiliyor ve bu plan şeması sayesinde nasıl bir yapının ortaya çıkacağını önceden kestirebiliyoruz. Elbette bu şema öncelikle hangi kaynakları lazım olduğunu söylüyor ve şeffaf bir görüntü ile karşımıza çıkıyor. Şeffaf görüntü akabinde ise etraftan bulduğumuz kaynakları buraya yerleştirebiliyor ve bu planı elimizdeki kaynaklarla beraber bitirebiliyoruz. Dolayısıyla aşina olduğumuz bir mekanik olarak bu durum karşınıza çıkmaya hazırlanıyor diyebilirim.


Oyun içerisinde çevre unsurları oldukça önem arz ediyor ve bu çevre unsurlarını dilediğimiz gibi kendi lehimize ve avantajımıza kullanabiliyoruz. Eğer gereksinimleri tamamlayamazsak ve gereklilikler konusunda geri planda kalırsak elbette medeniyete çöküşüyle beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda verdiğimiz kararlar da gidişata etki ediyor diyebiliriz ve böylece buradaki çöküşün temel amacı biz olabiliriz. Hal böyle  oyunda gerçekten de düzgün bir şekilde ilerlemeniz ve plan yapmamız gerekiyor. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi kendimize ait bir bölge inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğimiz bölgenin medeniyet konusunda gerçekten gelişmiş bir mekan olmasını sağlayabiliyoruz. Burada mekanlar geliştirdikçe ve yeni yapılar kurdukça daha fazla insanın buraya gelmesini sağlayabiliyor ve böylece kabile konusunda daha da büyüme gösterebiliyoruz. Diğer yandan kendi binalarımızı yükseltebiliyor ve bu kapsamda geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda elde ettiğimiz malzemelerle beraber bu gelişimi sağlayabiliyoruz. Oyunda kabilemize istediğimiz şekilde barınak kurabiliyor, onları güvence altına alabiliyor, onlara farklı durumlarda yiyecekler sunabiliyor ve iş olanağı sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer alan bu kabile içerisindeki karakterleri istediğimiz gibi kullanabiliyor ve onları burada yaşanabilir alan içerisinde tutabiliyoruz.

Oyunda adanın farklı farklı keşfedilmemiş noktaları bulunuyor. Bu noktalara ulaşmak için de elbette çeşitli yapılar ve içerikler inşa etmemiz gerekiyor. Çünkü adanın farklı yerlerine ulaşmak için farklı kaynaklar kullanmamız gerekiyor ve bu kaynakları bulmak için de oyunda bir müddet ilerlemek lazım. Ada yolculuğuna atılabileceğimiz oyunda farklı bölgelere doğru geçiş yapıyor ve böylece bu yapım bizlere ilgi çekici bir içeriği sunmak istiyor.


Simülasyon ve hayatta kalma unsurlarının bulunduğu yapım 12 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi farklı farklı içerikler ve Craft mekaniği bulunuyor. klasik bir hayatta kalma deneyimi sunmaya hazırlanan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Oyunun aynı zamanda Türkçe dil desteği bulunuyor ve oyunu tamamen kendi yerel dilimizle beraber oynayabiliyorsunuz. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun daha önce birçok simülasyon oyununu geliştiren ekiplerce bizlere sunulmayı bekliyor. Dolayısıyla simülasyon konusunda gerçekten de iyi işler başaran ekipler tarafından geliyor diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Ekim Ayı İçerisinde Çıkış Yapacak Sıra Tabanlı Taktik ve Korku Oyunları Final Fantasy VII Rebirth Savaş Sistemi, Sinerji Mekaniği, Kart Oyunları ve Dahası

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız