Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kasım 2023'te Çıkış Yapacak Tüm Oyunlar

 
 
Kasım ayı içerisinde birçok çıkış yapacak oyun bulunuyor. Bu kapsamda bu listede piyasaya sürülecek tüm oyunlar yer alıyor.
 
- This Bed We Made [PC, PS5] – 1
- Achilles: Legends Untold [PS5, XSX] – 2 Kasım
- For The King 2 [PC] –  2 Kasım
- Gangs of Sherwood [PC, PS5, XSX] – 2 Kasım
- My Time at Sandrock [PS5, XSX, Switch] – 2 Kasım
- Phantom Galaxies [PC] – 2 Kasım
- PlateUp! [PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 2 Kasım
- PowerWash Simulator VR [Quest 3, Quest 2] – 2 Kasım
- RoboCop: Rogue City [PC, PS5, XSX] – 2 Kasım
- Slime 3K [PC] – 2 Kasım
- Star Ocean The Second Story R [PC, PS5, PS4, Switch] – 2 Kasım
- The Talos Principle 2 [PC, PS5, XSX] – 2 Kasım 
- Thirsty Suitors [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 2 Kasım
- Bratz: Flaunt Your Fashion - Complete Edition [Switch] – 3 Kasım
- DreamWorks All-Star Kart Racing [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 3 Kasım
- Fashion Dreamer [Switch] – 3 Kasım
- Quantum Error [PC, PS5, XSX] – 3 Kasım
- WarioWare: Move It! [Switch] – 3 Kasım
- Football Manager 2024 [PC]  – 6 Kasım
- Football Manager 2024 Console [PS5, XSX]  – 6 Kasım
- Football Manager 2024 Touch [Switch]  – 6 Kasım
- The Invincible [PC, PS5, XSX] – 6 Kasım 
- SpellForce: Conquest of Eo [PS5, XSX] – 7 Kasım
- Tintin Reporter - Cigars of the Pharaoh [PC, PS5, XSX, PS4] – 7 Kasım
- Beyond Sunset [PC] – 8 Kasım
- Cuisineer [PC] – 9 Kasım 
- Demeo Battles [PC] – 9 Kasım
- Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name [PC, PS5, XSX, PS4, XBO] – 9 Kasım
- Tales of Arise: Beyond the Dawn DLC [PC, PS5, XSX, PS4, XBO] – 9 Kasım
- Wildshade: Unicorn Champions [PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 9 Kasım
- Air Twister [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 10 Kasım
- Call of Duty: Modern Warfare 3 [PC, PS5, XSX, PS4, XBO] – 10 Kasım
- The Day Before [PC] – 10 Kasım 
- Farming Simulator 22: Premium Edition [PC, PS5, XSX, PS4, XBO] – 14 Kasım
- Gods of the Twilight [PC] – 14 Kasım
- Hogwarts Legacy [Switch] – 14 Kasım 
- Checkmate Showdown [PC] – 15 Kasım
- Lake: Season's Greetings DLC [PC, PS5, XSX, PS4, XBO] – 15 Kasım
- The Last Faith [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 15 Kasım
- Teardown [PS5, XSX] – 15 Kasım
- Dredge: The Pale Reach DLC [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 16 Kasım
- Flashback 2 [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 16 Kasım
- Jagged Alliance 3 [PS5, XSX, PS4, XBO] – 16 Kasım
- Loddlenaut [PC] – 16 Kasım
- Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 17 Kasım
- Persona 5 Tactica [PC, XSX, XBO] – 17 Kasım
- Super Mario RPG [Switch] – 17 Kasım
- The Walking Dead: Destinies [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 17 Kasım
- Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin [PC, PS5, XSX] – 17 Kasım
- In Stars and Time [PC] – 20 Kasım
- Worldless [PC, PS5, XSX, PS4, XBO, Switch] – 21 Kasım
- Calico: Pawsome Edition [PS5, PS4] – 28 Kasım
- Last Train Home [PC] – November 28 Kasım
- Gothic 2 Complete Classic [Switch] – 29 Kasım
- Biomutant [Switch] – 30 Kasım
 
Birkaç oyun 
 
- Jumanji: Wild Adventures (3 Kasım: bulmaca, macera, platform)
 
 

Cradle Games tarafından geliştirilen ve Outright Games tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, platform oyunu Jumanji: Wild Adventures, 3 Kasım tarihinde geliyor.

Yeni bir maceraya atılabileceğiniz ve tehlikeli hayvanlarla beraber kapışabileceğiniz yapımda gerçekten de eğlenceli bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunu hem tek oyunculu hem de eşli olarak oynayabiliyorsunuz. Eşli olarak oynama modu çevrimiçi olarak desteklenmiyor sadece bölümmüş ekranla beraber bu durum karşımıza çıkıyor. Oyunda tehlikeli hayvanlara karşı gelebiliyor aynı zamanda kayıp hazinelere doğru geçiş yapabiliyor ve buralarda kayıp dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Üstten görünümlü bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu farklı karakterlerin de her birinin farklı özellikleri bulunuyor. Dolayısıyla bu seçimler de tamamen size ait olabiliyor.

Eğlenceli bir platform bulmaca ve macera içeriğinin bizlere aktarılmak istendiği yapımda Jumanji'nin maceralarına adım atabiliyor ve burada dilediğimiz gibi yer alabiliyoruz. Oyunda istediğimiz kahramanlardan birini seçebiliyor ve avatarımızı da kendimize göre şekillendirebiliyoruz. Bu kahramanlar arasında vahşi yırtıcılar, savaşan grupta ve daha fazlası yer alıyor ve aynı zamanda bunlarla beraber de oyunda bilinmeyen tuzaklara doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda hem bulmaca hem macera hem de platform unsurları bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bunlarla beraber mücadele etmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda renkli grafiklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterler gerçekten de ilgi çekici olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakterlerle beraber karşımızda bulunan engelleri aşmaya çalışıyor ve koordineli bir şekilde burada yer buluyoruz.
 
 

Oyunda sırları ortaya çıkarabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz gibi de keşfedebiliyoruz. Unutulmuş köylerden soğuk dağlara karanlık mağaralardan bataklıklara kadar çok farklı bölgenin bulunduğu yapımında hem atmosfer hem de manzaralar da değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla burada istediğiniz şekilde yer bulabiliyor ve istediğiniz şekilde de buraları keşfedebiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda burada karakterleri kontrol etmek ve karakterleri kullanmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü sağda solda ve her bir bölgede farklı tuzaklar karşımıza çıkabiliyor ve bu tuzakları alt etmek ve pasif duruma getirmek gerçekten de çok önemli. Çünkü burada karakterlerimiz için belli oranda bir canı bulunuyor ve burada karakterlerimizi bir yandan hayata tutmaya çalışırken diğer yandan ise aynı zamanda grubumuza da hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
Farklı bölgelerde hayatta kalmaya çalıştığımız yapımda her zaman ve her an tetikte olmamız gerekiyor. Bu tetikte olmam meselesi oyundaki tuzaklarla alakalı olarak karşımıza çıkıyor ve tuzaklar gerçekten de can sıkıcı olarak bu oyunda yer bulabiliyor. Dolayısıyla oyunda anlık olarak farklı zamanlama gerektiren ve farklı hamle gerektiren tuzakları aşmamız şart.
 
 

Oyun içerisinde ekibinizle beraber ilerleyebiliyor ve ekibinizle beraber de koordineli bir şekilde çalışabiliyorsunuz. Örneğin oyunda aşmanız gereken farklı platform zorluklara bulunuyor ve bu platform zorlukları arasında bir yerden bir yere atlamaya çalışabileceğiniz kısımlar, yolunuzu açabileceğiniz çeşitte zorluklar ve daha fazlası yer alıyor. Örneğin oyunda karşıdan karşıya atlamak için sıra bir kısım yer alıyor ve birbirimize çarpmamak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Dolayısıyla hem kolay platform zorlukları hem de zorlu bir şekilde karşımıza çıkacak olan çeşitli kısımlar bulunuyor ve bunları aşmak için elbette karakterinizi düzgün bir şekilde kontrol etmeniz gerekiyor. Elbette yer aldığınız süre boyunca karakterleri kontrol ederken nasıl bir yapıda olduğunu öğrenebiliyor ve onları kontrol ederek ilerleyen süreçte daha da usta bir şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu şekilde oyunda karakterlerinizle beraber bir bağ oluşturabiliyor ve bu arada yeteneklerle beraber de güçlendirebiliyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan her bir kahramanın çeşitli deneyim puanları bulunuyor ve puanlarla beraber istediğiniz şekilde yeteneklerinizi güçlendirebiliyor ve aynı zamanda kahramanlarınızın seviye atlamasına yardımcı olabiliyorsunuz. Burada her bir kahraman farklı bir deneyim puanı kazanabiliyor ve deneyim puanları ile beraber de yeteneklerinizi yükseltebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz. Böylece düşmanlara ve tuzaklara karşı daha güçlü bir şekilde çıkabiliyorsunuz. Bunun dışında aynı zamanda yetenekleri güçlendirirken ganimetler kazanabiliyor ve ganimetlerle beraber de çeşitli güçlendirmeler satın alabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda satın alabileceğiniz ve yeteneklere güçlendirebileceğiniz bir sistem de yer alıyor. Bu sistemle beraber de farklı yükseltmeler satın alabiliyor ve aynı zamanda gizli odalara ve kayıp hazinelere doğru yelken açabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda gerçekten de zorluk platform unsurları bulunuyor ve yer yer de ara sahnelerle beraber bu platformlar tanıtılıyor. Karakterlerinizle beraber elektrikle dolu bir alandan geçmeye çalışıyor, yanardağın eteklerinden ilerlemeye çalışıyor ve sağa sola çarpmamaya başlıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de zorlu bir yapı bizlere aktarılıyor ve ilerleyen süreçleri bu zorlu yapı daha da artış gösterebiliyor. Oyunda karakterinizle beraber zıplayabiliyor, yuvarlanabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyorsunuz ve böylece platform unsurlarını doğru zamanda ve doğru tuşlamalarla beraber aşabiliyorsunuz.

İlgi çekici ortamları ile ve bulmaca ve platform içerikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu ile hem de eşli olarak oynayabiliyor ve karşınıza irili ufaklı düşmanların çıktığını da görebiliyorsunuz. Bu irili ufaklı düşmanları karakterlerinizin yetenekleri ile beraber ortadan kaldırabiliyor ve onlara karşı hep yumruklarınızı hem de tekmelerinizi savurabiliyorsunuz. Değerli mücevherleri ve ganimetleri toplayabileceğimiz yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca oyunda başka bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve farklı modlarla beraber de yerinize alabiliyorsunuz aynı zamanda oyuna eşli modu içerisinde en fazla 4 kişiyle beraber ilerleyebiliyor ve bu şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Dikkat çekici yapısı ile beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyuna şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece yapımdan haberdar olabiliyorsunuz. Yeni bir bulmaca ve platform macerasına adam atmak istiyor ve aynı zamanda ekip arkadaşlarınızla beraber ilerlemek istiyorsanız bu oyun gerçekten de size hitap edecek yapıda gelmeye hazırlanıyor. Oyunda yukarıda da bahsetmediğim bir şekilde aynı zamanda renkli grafikler ve renkli atmosferler bulunuyor.
 
Bunun dışında ise karakterler gerçekten de ilgi çekici ve akılda kalıcı olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Bu karakterlerin her birinin farklı becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Örneğin bir karakter daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısında bulunurken diğer karakter ise daha çevik ve daha hızlı bir şekilde hareket edebiliyor. Burada bu karakterlerin yeteneklerinden yararlanmak oldukça önem arz ediyor.
 
- The Talos Principle 2 (2 Kasım: bulmaca, keşif, platform)
 
 

Croteam tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanacak olan bulmaca, keşif, platform oyunu The Talos Principle 2, 2 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde bulmaca ve atmosferler oldukça ön plana çıkıyor ve felsefi tema ile beraber de burada bulunduğumuz noktada elbette ilgi çekici manzaralarla beraber karşılaşabiliyoruz. Büyük ölçüde daha da genişlemiş bir içerikle beraber burada karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda zihnimizi yoran bulmaca içerikleri, birinci şahıs bir kamera bakış açısı ve gerçekten de ilgi çekici ortamlar bizleri bekliyor. Devam oyunundan hayranlar genel anlamda büyük beklentiler içerisinde yer alıyor.

Gitgide artan zorluklarıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda birini şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerliyor, bulmacalara yakından bakabiliyor ve her bölgede farklı bulmaca içerikleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyunda kolaydan zora doğru bir bulmaca içerik zorluğu bulunuyor ve standart olarak bulmaca içerikleriyle beraber de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyunda her noktada farklı bulmaca kısımları bulunuyor, öncelikle bu bulmacaları çözmek için elbette oyunun yapısını ve temel mantığını kavramak gerekiyor. Bunu kavradıktan sonra elbette oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca hem daha fazla ilerleme kat edebiliyor hem de daha fazla düşünme payını kendinize bırakabiliyorsunuz.
 
Dünya içerisinde bulunduğunuz noktada farklılık sonlara  ilerleyebiliyor ve aynı zamanda insanların robotlarla beraber etkileşimli olduğu bir felsefik evren bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla burada gerçekten de zihinleri zorlayan bir içerik bizleri bekliyor ve bir yandan da anlaşılması zor olaylarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
 

İlk oyundan sonra gelecek olan devam oyununa dair beklentiler oldukça yüksek olarak karşımıza çıkıyor. İlk oyunu oynadıktan sonra, daha fazla içerik sunan ve zorluk seviyesi yükseltilmiş bir yapımda nelerin geleceği normal olarak merak ediliyor. Oyunda devasa yapıları gördüğümüzü ve farklı bölgelerin bulunduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu bölgelerde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve çevreyi keşfedebiliyoruz. Keşif yaparken mantık temelli bulmacaları çözdüğümüz gibi çevreye dayalı bulmacalarla da karşılaşıyoruz. Oyunda mantığınızı ve çevreyi kullanarak çözmeniz gereken birçok bulmaca bulunuyor. Zaten oyunun temelini oluşturan şeylerden biri bulmacalar olarak karşımıza çıkıyor. İlk oyundan sonra sevilen bir yapı ile yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun, hayranlar tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi iki farklı zaman diliminde geçen bir hikaye sunuyor ve bu da heyecanı artırıyor.

Diğer bulmaca oyunlarından farklı olarak boyun içerisinde yapacağınız seçimler ve vereceğiniz kararlarla beraber şekillendirebileceğiniz bir dünya bulunuyor. Oyunda verdiğiniz kararlarla beraber olayların gidişatını değiştirebiliyor ve istediğiniz şekilde geleceğinizi belirleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçim durumu gerçekten de oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bu seçimlerle beraber ilerleyişinizi kendiniz sürdürebiliyorsunuz. Elbette diğer yandan bu seçimler her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor. Çünkü bu seçimler sizleri farklı yerlere götürdüğünden dolayı burada her bir farklı bir seçenekle beraber ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda burada farklı sonlara ve yollara doğru gitmenize olanak tanıyor.
 
 
 
Bir yandan korku içerikleriyle bir yandan mantığa dayalı bulmacalarla beraber karşılaşacağımız yapım içerisinde farklı farklı ilerleyiş kısımları bizlere aktarılıyor. Oyunda ne kadar çok fazla unsuru keşfedersek o kadar çok burada bulunan doğa ve atmosferin nasıl şekillendiği konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz ve aynı zamanda burada bulunduğumuz dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek, bulmacaları çözmek ve etraftaki manzaralara bakmak oldukça önem arz ediyor. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftaki çevre detayları ile beraber haşır neşir olmak oldukça önemli. Zaten bulmacaların bir çoğu da çevre unsurlarıyla beraber çözülebiliyor ve aynı zamanda etrafında bulduğumuz ipuçlarını da bu bulmacaları çözmek için kullanabiliyorsunuz. Oyunda klasik bir bulmaca mantığının dışında daha da zorlayıcı bir içeriğimizi aktarılacağını söyleyebiliyoruz.

Yeni nesil bulmaca içeriklerinim yer aldığı oyunda zekice oluşturulmuş ve mantığa dayalı içerikler bizlere aktarılıyor. Burada zorlu bir yapı ile beraber bulunduğumuz esnada elbette olan biteni seyretmeye başlıyor ve etrafı keşfederek de buradaki bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı zorluk seviyeleri ve çeşitli bulmacalar bulunuyor. Bu bulmacaları çözerek de oyunu bitirebiliyoruz ve bizlere verilecek olan ödüllerin peşinden gidebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı bulmaca içerikleri arasında yer çekiminin etkisiz olduğu bölümler, mantığa dayalı verebileceğiniz kararlar, çevre unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de önümüze çıkan bulmacaların mantığını kavramaya başlıyor ve bu yeni mekaniklerle beraber de olayların gidişatına dokunabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde daha önceden birlikte çalışmış yazarlar bulunuyor. Bu yazarlar arasında Jonas Kyratzes (The Eternal Cylinder, Clash: Artifacts of Chaos) ve Tom Jubert (The Swapper, Subnautica) ile onlara katılan Verena Kyratzes (The Hand of Merlin, Serious Sam 4) yer alıyor. Bu yazarlarla berabereElbette hem beyni çalıştıran ve beyni zorlayan bulmacaların bizlerin karşısına çıkacağını ve aynı zamanda hikaye odaklı ve ilgi çekici unsurların da bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda birden fazla son bulunuyor ve bu sonlara ulaşmak için de elbette etkileşimli bir hikaye içeriği bizlere aktarılıyor.
 
Etkileşimli hikaye içeriği ile beraber kendi yolumuzu çizmeye çalışıyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi her bir oyuncu burada farklı bir sona doğru ulaşabiliyor ve aynı zamanda farklı sonlara ulaşmak için oyunu birden fazla kez oynayabiliyor veya son kısımdan tekrardan başlayabiliyorsunuz. İlk oyunun akabinde elbette çok daha fazla değişik bir deneyim sunmayı hedeflemeyen yapım yeni mekaniklerle ve içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ancak bu sefer daha da yeni nesil bir bulmaca içerikleriyle beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun gelişim hissiyatını ikinci oyunla beraber daha iyi bir şekilde görebilecek ve bu kapsamda ikinci oyunu da bitirmeye koyulacağız.
 
 

Oyun içerisinde daha çok felsefik bir arayış içerisine girebilecek ve daha önceden de çalışmış yazarların oluşturduğu bir hikaye kapsamında ilerlemeye başlayacağız. Gelecek temalı bu yapım içerisinde gizlenen unsurlarla beraber karşılaşacak, devasa yapılarla beraber buradaki yerimizi almaya başlayacak, yepyeni ortamlara doğru genişleyecek, buraları istediğimiz şekilde keşfedebilecek, bulmaca çözmeye belki de biraz ara verecek ve aynı zamanda gizemli ve unutulmuş bu bölgeleri dilediğimiz bir şekilde keşfedebileceğiz. Dolayısıyla yapılabilecek oldukça fazla içerik bulunacak ve buralardaki gizem unsurlarını da açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz olacak. Bulmaca çözmeye ara vererek elbette etrafı keşfetmeye çalışarak buralardaki olan biten hakkında çeşitli detay sahibi de olabileceksiniz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunun atmosferleri gerçekten ilgi çekici olarak karşımıza çıkıyor.

Bulmaca oyunlarının olmazsa olmaz arka plan müzikleri elbette bu oyun içerisinde ünlü besteci tarafından bizlere aktarılıyor. Risk of Rain 1 ve Risk of Rain 2 oyunundaki müzikleri de yapan besteci tarafından bizlere aktarılacak olan bir müzikler oyundaki yerini almayı bekliyor ve bu müziklerle beraber biz de gidişatımıza dokunabiliyoruz. Elbette bu müzikler oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu müziklerin arka planda çalması ile beraber oyun ile bağımızı daha da kuvvetlendirebiliyor ve aynı zamanda bu müziklerle beraber oyuna kısa sürede bağlanabiliyoruz ve bu da bize oyuna bağlayan çeşitler arasında yer alıyor. Bu tarz oyunlar içerisindeki müzikleri biliyorsunuz ki etkili bir şekilde karşımıza çıkması ve doğru bir şekilde kullanması büyük ölçüde önemli. Bu şekilde oyuncular daha hızlı bir şekilde oyuna bağlanabiliyor ve aynı zamanda oyunu bitirmeye uğraşabiliyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak oyun içerisinde felsefi ve gelecek temalı bir yapı yer alıyor. Bu tema ile beraber bulmaca ve macera içeriğine adım atabiliyor ve buralardaki bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Oyundaki bulmacaların zorluğu gitgide artış gösteriyor ve çeşitli zorluklarla beraber bizlere sunuluyor. Nitekim oyunun kısa fragmanına bakacak olursak daha çok robotların egemen olduğu bir dünyada yer alıyor ve buradaki robotların neler yaptığı konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Oyunda uçan varlıklardan nesnelere kadar çok farklı şekilde içerikler bizleri bekliyor ve aynı zamanda elimize farklı silahlar alabiliyor ve portal özellikleri ile beraber de bir yerden bir yere doğru geçiş yapabiliyoruz. Bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda ilgi çekici atmosferler ve yapılar bizleri bekliyor, devasa yapılarla beraber de doğru şekilde doğru zamanda hamle yapmamız gereken bulmaca içerikleri de yer alıyor ve geniş kapsamlı bu bulmaca içerikleri de gerçekten oyun içerisinde bizleri zorlayacak türden karşımıza çıkıyor.

The Talos Principle 2 içerisinde tarihi alanlardan küçük adalara boş arazilerden farklı mekanlara kadar oldukça fazla farklı bölge bulunuyor ve bu bölgeler içerisinde de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda sağda solda yeşil, mavi ve daha fazla renkte olmak üzere çeşitli ışınlar bulunuyor ve bu ışınlar da doğru yere doğru yönlendirmemiz gerekiyor. Bu yönlendirme ile beraber de elbette bulmacaların içeriğini öğrenmiş oluyor ve ona göre farklı nesneleri havaya kaldırabiliyor ve daha farklı bulmaca içeriklerini bu şekilde çözebiliyoruz. Yine nitekim yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda bir yerden bir yere geçiş yapmak için elimizdeki silahla beraber portal açabiliyor ve bu portalla beraber de diğer tarafa doğru geçiş yapabiliyoruz.
 
 

Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan The Talos Principle 2, 2 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve ilk oyunu da denemişseniz ve devam oyununa da şans vermek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış gününde bildirim alabilirsiniz. Ek olarak oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor.
 
Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebilir ve sistemlerinize dahil edebilirsiniz. Aynı zamanda bu ücretsiz demo sürümü ile beraber oyunun bir kısmını oynayabilir ve böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda atmosferlerin ve manzaraları nasıl yer aldığını burada görebilirsiniz. Bu demo sürüm sayesinde diğer taraftan oyunu satın alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz.

Son olarak oyunun ön siparişleri açık olduğunu belirtelim. The Talos Principle 2 şu anda yüzde 10 indirimli fiyatla beraber 252 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyunun indirimsiz fiyatı ise 280 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla çıkış indirimi ile beraber bu oyunu satın almanızı tavsiye ediyoruz.

- The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone (2 Kasım: platform, aksiyon, macera)
 
 

OSome Studio tarafından geliştirilen ve Microids tarafından yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu The Smurfs 2: The Prisoner of the Green Stone, 2 Kasım tarihinde geliyor.

Devam oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde ilgi çekici platform unsurları, becerikli ekibimiz ve Şirinler karakterleri bulunuyor ve bu karakterlerle beraber karşımıza çıkan zorlukları aşmaya çalışıyor aynı zamanda zorlu düşmanlarla beraber de burada yer alabiliyoruz. Oyun içerisinde önemli temel parçalar bulunuyor ve bu parçalarla beraber de platform unsurlarını aşmaya çalışıyor ve aynı zamanda düşmanlara karşı burada gelmeye başlıyoruz. Bir yandan düşmanlarla beraber uğraştığınız ve diğer yandan ise platform zorluklarını aşmaya çalıştığınız yapımında kamera açıları da oldukça ilgi çekici detaylar arasında bulunuyor.
 
 

Oyun içerisinde, Şirinler çizgi filminden aşina olduğumuz karakterler yer alıyor. Bu karakterlerle beraber atıldığımız bu platform macerasında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor ve elbette burada ikonik Gargamel karakteri karşımıza geliyor ancak bu karakterle bu sefer iş birliği içerisinde girmek durumunda kalıyoruz. Oyunda usta Şirin, Gözlüklü Şirin ve daha fazlası dahil olmak üzere 4 farklı karakter bulunuyor. Bu Şirinler ile istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve onlarla koordineli bir şekilde çalışabiliyoruz. Aynı şekilde oyunda yer aldığımız süre boyunca Şirinler karakterlerinin becerilerinden faydalanabiliyor ve bu becerilerle beraber karşımıza çıkan zorlukları aşabiliyoruz. Oyunda "Lanetli Diyar" adlı bir bölge bulunuyor ve bu bölgede hayatta kalmaya çalışırken aynı zamanda buralarda kurulan tuzakları aşmamız gerekiyor. Oyunda her yanlış adım, bizi felakete sürükleyebiliyor. Dolayısıyla burada dikkatli bir şekilde ilerlememiz ve yaptığımız hamleleri önceden düşünmemiz gerekiyor. Bu da oyunda uzunca vakit geçirmemizle alakalı bir durumu ortaya çıkarabiliyor.

Becerikli bir ekiple beraber atıldığımız bu dünyada elbette ilgi çekici atmosferler ve keşfedilmemiş bölgeler yer alıyor. Bu bölgeler içinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve bir yandan etraftaki platform zorluklarını aşarken diğer yandan keşif unsurlarıyla beraber etrafı keşfedebiliyoruz. Etrafı keşfederken elbette farklı ve dikkat çekici unsurlarla da karşılaşabiliyoruz. Üç yeni keşfedilmemiş bölge ise bu yapımda oyuncuların ilgisini çekecek şekilde tasarlanmış bir şekilde çıkıyor. Geliştirici ekip, bu 3 yeni bölgenin oyuncuları oldukça cezbetmesi için çalışıyor ve böylece oyundaki yerimize biz de alabiliyoruz. Oyunda "Korku Krallığı" olarak bilinen bu yerde istediğimiz şekilde hamleleri gerçekleştirebiliyor, ışınlayıcılardan farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve Şirinler karakterlerinin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda seriden aşina olduğumuz bir yeşil taş bulunuyor ve bu yeşil taşın parçalarını bulup yeniden bir araya getirmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oyunun aslında arka planda bu temel amaç yer alıyor ve bu parçaları bulmak bizim işimiz oluyor.
 
 

İkonik Şirinler karakterleriyle beraber tanışabileceğimiz ve Usta Şirinden gözlüklü Şirine kadar birçok kişinin yer aldığı yapıp da Şirinler Köyü'nü kurtarmak için Gargamel ile işbirliği yapmaya koyuluyoruz. Elbette bu iş birliği ilk kez seri oyunu içerisinde yer alıyor ve bu iş birliği ile beraber bakalım hangi maceralar bizleri bekliyor hep birlikte görmeye hazırlanıyoruz. Oyunda yukarıda da kısaca bahsettiğim gibi farklı farklı bölgeler yer alıyor ve 3 yeni farklı bölge bizlere aktarılmaya bekliyor. Bir yandan platform zorluklarıyla beraber karşılaştığımız ve diğer yandan ise keşfedilmemiş bölgelere doğru adım attığımız yapım bizlere yenilikçi bir platform unsurunu sunmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda burada istediğimiz şekilde ilerleyerek zorlukların üstesinden gelmeye başlıyoruz. Şirinler ekibiyle beraber tanışabileceğiniz ve onları hayata tutmaya başlayacağımız oyunda ilgi çekici detaylar bizlere sunulmak isteniyor.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber de oyundaki yerimizi daha da güçlendirebiliyoruz. Dolayısıyla bu modlar oyundaki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor ve aynı zamanda birlikte oynama moduyla beraber hem yanınıza arkadaşınızı çağırabiliyor hem de bu arkadaşa beraber de istediğiniz şekilde maceraya atılabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu arkadaşınızla beraber oynamak belki de daha eğlenceli bir içeriğin kilidini açabiliyor ve bu oyunu tek oynamak yerine arkadaşınızla beraber oynamanızı ben de tavsiye ediyorum ve böylece oyundan daha fazla keyif alabilirsiniz.
 
 

Oyunun daha önce yayınlanmış fragmanlarına bakacak olursak burada aynı şekilde Şirinler karakterlerini üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber görüyor ve aynı zamanda Şirinler karakterini burada yönlendirebiliyoruz. Burada farklı şirinlerin farklı yetenekleri bulunuyor ve aynı zamanda zorlu parkur unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Örneğin bu yapım içerisinde mekanın ve zeminin zehirlerle dolu olduğu bir bölgeye atılabiliyor ve burada diğer tarafa atlamak için Şirin karakterimizin arkasında yer alan Jetpack'i kullanarak karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda çift zıplama ve üçlü zıplamada dahil olmak üzere farklı farklı zıplama çeşitleri bulunuyor ve bunlarla beraber doğru zamanda doğru yerde tuşlara basarak karşıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz zorlu platform unsurları ve karşıdan karşıya geçmemiz gereken zorlu aşamalar yer alıyor.

Bunlarla beraber yine farklı hamleler yapabileceğimiz ve kapıları açabileceğimiz bir mekanik daha bulunuyor. Bu mekanikle beraber elinizdeki Şirin karakterini kontrol ediyor ve aynı zamanda devasa kapıyı açmak için de elimizdeki ateşleyici etkin hale getirerek kapının koluna bu ateşleyici fırlatabiliyoruz. Böylece kapının bizlere açıldığını görebilir ve oyun içerisinde bu tarz mekaniklerin de olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Yeni içeriklerle ve mekaniklerle karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda her ilerleyişinizde farklı platform unsurlarını bizlere sunulduğunu görebiliyor ve gerçekten de oyunun sonuna kadar farklı mekaniklerle burada karşılaşabiliyoruz. Platform oyunlarında siz de biliyorsunuz ki hem mekanik hem de oynanış açısından oldukça fazla içeriği bizlere sunmak zorunda.
 
 
 
Çünkü burada sürekli olarak aynı platform zorluklarıyla karşılaşırsak ve bir yerden bir yere atlamak ve aynı şekilde kapıyı açmak için sürekli olarak bir eylemi gerçekleştirirsek bu bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Dolayısıyla oyundaki bu sıkıcı çeşitliliği bir yerden sonra arttırılması ve yükselmesi gerekiyor. Dolayısıyla geliştirici ekip oyun içerisinde oldukça fazla platform zorluklarının oyunculara sunulacağını aktarıyor ve böylece oyunda gerçekten de uzun süreli ve eğlenceli bir deneyimin bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz.

Buna bir örnek verecek olursak Örneğin oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi zeminin tamamen zehir olduğu bir yerden bir yere atlamak için yaptığımız hamleler dışında diğer taraftan kameranın yan durduğu ve mantarların olduğu bir bölüme geliyoruz Burada mantarların üzerine zıplayarak diğer tarafa doğru geçmeye çalışıyor ve bu da bizlere farklı bir mekaniği çıkarıyor. Diğer taraftan karşımıza gelen onlarca kayayı görüyor ve bu kayaların arasından sıyırılarak da bir sonraki bölüme doğru ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla oyunda bu şekilde farklı farklı platform zorlukları bulunuyor ve bunları aşmak için de karakterimizi düzgün bir şekilde kullanmak gerekiyor ve elimizden geleni burada yapmamız şart. Elbette yine oynanış fragmanından bahsedecek ve burada gördüklerimiz aktaracak olursak Şirinler karakterimizin geliştirme ekranı bulunuyor ve bu geliştirme ekranı içerisinde karakterimizin belli başlı becerileri yükseltebiliyor ve böylece daha güçlü bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Burada güçlendirebileceğimiz Şirinlerle beraber gücümüzü arttırabileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor.

Bu kısımda istatistiklerimizi gücümüzü ve hasarımızı arttırabiliyoruz. Dolayısıyla beceri geliştirme ve arttırma kısmı gerçekten de güzel bir dokunuş olarak karşımıza çıkıyor ve burada hem gücümüzü arttırabiliyor hem sağlığımızı bu kapsamında yükseltebiliyor hem de daha fazla geliştirme ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla bu geliştirme kısmı gerçekten de çok önem arz ediyor. Çünkü oyundaki gelişmiş hissiyatı oyuncular açısından oldukça önemli. Bu tarz geliştirmelerle beraber oyuncular gelişim hissiyatına sahip olabiliyor ve bu geliştirmelerle beraber de oyunda gerçekten ilerlediğini hissedebiliyor. Dolayısıyla bu geliştirme mekaniğinin oyun içerisinde yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yine farklı farklı düşmanların karşısına çıktığını a söyleyebiliyor ve bu düşmanların da farklı şekillerde bizlere saldırdığını deneyimleyebiliyoruz. Her bir düşmanın farklı şekillerde saldırdığı ve bu düşmanlara saldırılarından kaçmak için elimizden geleni yaptığımız yapın içerisinde aynı zamanda Şirinler köyünü kurtarmak için farklı farklı hamleler yapabiliyor ve bu hamlelerle beraber de günü kurtarmaya çalışıyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor ve bu patron savaşları elbette daha zorlu bir deneyimi bizlere aktarıyor ve patron savaşları ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz ve bir yandan da yanmamaya çalışıyoruz. Patron savaşları içerisinde zorlu bir deneyimle beraber düşmanların düşman nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışıyor ve onların hamlelerine karşı kendini savunmaya alabiliyoruz.
 
Örneğin patron savaşı içerisinde çevreye geniş bir halka atılıyor ve halkaları üzerinden atlayarak da patronun saldırı şeklini öğrenebiliyor ve kendimizi bu oranda savunabiliyoruz. Bu şekilde oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca öncelikle düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek ve onlara karşı nasıl savunma alabileceğimizi de keşfetmek oldukça önemli.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye bizlere hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber aktarılıyor. Ancak bu tarz oyunlarda elbette oyuncular açısından hikaye biraz geri planda kalabiliyor yani hikayenin çok derin bir şekilde karşımıza çıkmayacağını rahatlıkla söyleyebiliyorum ve basit bir hikaye ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Nitekim oyun platform ve aksiyon unsurlarını bünyesinde barındırdığından dolayı da hikaye konusunda da geniş çaplı bir deneyim elde etmeyeceğimizi söyleyebiliyoruz. Oyunun zaten ön plana çıkma amacı da bu unsurlar arasında yatıyor.

Oyunda aynı zamanda farklı karakterlerle beraber ilerleyebiliyor ve bu farklı karakterlerin çeşitli silahlarından da yararlanabiliyoruz. Örneğin bir karakter art arda hızlı bir şekilde ateşleme yapabilirken diğer bir karakter Jetpack aracı ile beraber daha fazla yükseklere çıkabiliyor ve bu şekilde de bizlere ekstra bir deneyim sunabiliyor. Genel olarak toparlayacak olursak serinin devam oyunu içerisinde farklı platform unsurları ve yeni bölgeler de bulunuyor.
 
 
 
Şu anda oyunu Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Steam sayfası üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor bu bildirimle beraber de oyunun çıktığı kadar haberdar olabiliyorsunuz aynı zamanda bu bildirim oyun indirime girdiğinde de gelebiliyor ve ilerleyen süreçte de oyunu satın almadıysanız bu tarz bildirimler de alabilmeniz olası.

Serinin diğer oyununu oynadıysanız ve bu oyuna da yer vermek istiyorsanız gerçekten de güzel bir deneyimim bizlere aktarılacağını şimdiden söyleyebiliriz. Çünkü gerek fragmanlardan gerekse ekran görüntülerinden bakacak olursak eğlenceli bir deneyimin bizlere aktarılacağını belirtebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Eğlenceli bir platform deneyimine adım atmak istiyorsan da ve Şirinler içeriğinden hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre.
 
- For The King II (2 Kasım: strateji, taktik, rol yapma)
 
 

IronOak Games tarafından geliştirilen ve Curve Games tarafından yayınlanacak olan strateji, taktik, rol yapma oyunu For The King II, 2 Kasım tarihinde geliyor.

Popüler sıra tabanlı ve strateji oyunu For The King’in devam oyunu olarak karşımıza çıkacak olan ikinci oyunda elbette beklentiler yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Hayranların sevdiği yapı ile beraber tekrardan karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde isterseniz tek başınıza isterseniz de 4 oyuncudan oluşan bir grupla beraber yer alabiliyor ve burada kendi geleceğiniz için savaşabiliyorsunuz. Klasik olarak sıra tabanlı takım savaşları ile beraber atılacağınız mücadelede elbette kendinize ait bir strateji ve planlamadan benimseyebiliyor ve istediğiniz şekilde oyun içerisindeki yerinize alabiliyorsunuz. Burada bulunan zulme son vermek için elinizden geleni yapmaya çalıştığımız yapımda farklı farklı gruplara liderlik edebiliyor ve diğer oyuncularla beraber de buradaki mücadelemizi sürdürebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde aynı zamanda çeşitli ittifaklar kurabiliyor ve bu ittifaklarla beraber kötü güçlere karşı gelmeye çalışıyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca siyaset çekişmelerin olduğunu ve buradaki dünyanın ne kadar acımasız ve kötü olduğunu görebiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de işbirliği modunda yer alabiliyor ve bu iş birliği de  elbette oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak oldukça eğlenceli bir deneyimleri açabiliyor ve bu tarz oyunları arkadaşınızla beraber oynamanızı ben de tavsiye ediyorum. Dolayısıyla oyunda kendinize ait parti kurabiliyor, arkadaşlarınızı yanına davet edebiliyor ve böylece düşmanlara karşı gelmeye çalışıyorsunuz. Bu sayede farklı görevleri yapabiliyor ve kendi taktiğinizi arkadaşlarınızla beraber burada geliştirebiliyorsunuz.

Devam oyunu içerisinde ilk oyunda olmayan çeşitli mekanikler ve yeniliklerde bu oyunda yer almayı bekliyor. Bu kapsamda farklı farklı güncellenmiş içeriklerle ve yeniden tasarlanmış kahramanlarla beraber karşımıza çıkmaya geliyor. Oyunda serinin ilk oyununda olan çeşitli kahramanlar buraya tekrardan gelmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda yeni maceracıların da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunun birçok alanda gelişmiş bir sürüm ile beraber karşılaşmayı bekliyor aynı zamanda buradaki yenilikleri elbette heyecanla beklemeye koyuluyoruz. Burası öncelikle kolay bir yapı bünyesinde barındırıyor ve hemen hemen herkesin kolaylıkla oyuna adapte olabileceği bir yapıyı bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyunda ilk etapta kolay bir şekilde yer alabiliyor ancak ustalaşması zor bir yapının da olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca öncelikle becerilerinizi geliştirmeye çalışacak, sabredecek ve oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok usta olmaya çalışabileceksiniz. Oyunda usta olmadan belli bir seviyeye ulaşmanız gerekiyor ve kendinize ait strateji ve planlamalarla beraber de buradaki yerinizi alabiliyorsunuz.  
 
 

Oyun içerisinde aynı zamanda stratejik planlamalar yapmaya çalışıyor  ve hep kapsamda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı stratejiler benimsiyor, karakterlerini farklı şekillerde yönlendirebiliyor ve bu kapsamda yeni yeni stratejileri de gün yüzüne çıkarabiliyor. Dolayısıyla bu kapsamda istediğiniz şekilde stratejinizi oyna adapte edebiliyor ve diğer oyuncularla beraber de buradaki yeni alabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyimi almayı hedefliyor. Dolayısıyla geliştirici ekip her bir oyunu asla aynı şekilde sizlere sunulmayacağını belirtiyor ve bu kapsamda güvence veriyor. Oyunda bu tarz bir yapının ve rastgele oluşturulmuş bir sistemin olduğunu söyleyebiliyor. Yani diğer bir deyişle prosedürel bir yapı ile beraber karşılaşacağımızı söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda haritalar, bölgeler ve diğer kısımlar tamamen rastgele bir şekilde oluşturuluyor ve böylece her bir oyuna adım attığınız zaman farklı içeriklerle ve yapıyla da karşılaşabiliyorsunuz. Hal böyle olunca yapacağınız hamleler haritaya göre ve bölgeleri göre değişkenlik gösterebiliyor ve dolayısıyla oyunda anlık olarak kendi stratejilerinizi ve planlarınızı oluşturmaya koyuluyorsunuz. Prosedüral içerikler elbette oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü sürekli olarak aynı şeyleri yapmak gerçekten oyuncuları sıkan yapıyı beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu tarz rastgele oluşumlar oyunculara içerik bakımından geniş kapsamlı bir yapının aktarılacağının habercisi.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki rastgele yapı ile beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilecek ve mevcut harita ile beraber sonsuz döngü içerisinde kendinizi bulabileceksiniz. Bunun dışında zar atma sisteminden ilham olan bir mekanik oyun içerisinde yer alıyor ve aynı zamanda hem karşılaşmalar hem de dövüş kısımları bu mekaniklerden ilham olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda zar atma ile beraber farklı farklı dövüş kısımlarına geçiş yapabiliyor ve her zar atışımızla beraber hem şansımız artıyor hem de azalabiliyor. Dolayısıyla bu da oyuna çeşitlilik katan unsurlar arasında yer alıyor ve zar atış mekanikleriyle beraber de gerçekten de oyunlar farklı bir dokunuş eklenmiş olarak karşımıza çıkıyor ve bu şekilde sıra tabanlı savaşlar da kendimizi bulabiliyor ve farklı hamleleri de burada gerçekleştirmeye çalışabiliyoruz.

Burada aynı zamanda arka planda farklı farklı maceralara atılabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda 5 ayrı maceranın olabileceği söyleniyor ve bu maceraların da yaklaşık 30 saatin üzerinde bir deneyimle beraber bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Eksiksiz bir hikaye ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette arka planda bir hikayenin olması gerçekten de artı bir durum çünkü bu tarz oyunlarda genellikle sıra tabanlı savaşlara giriyor  ve arka plandaki hikayeyi pek de dikkat etmiyoruz. Dolayısıyla bu devam oyununda arka planda yer alan hikayenin ön plana çıkması gerçekten de güzel bir durum.
 
 
 
Oyuncular bu kapsamda kendilerine geniş bir macerada bulabilir, kendi gruplarını oluşturabilir aynı zamanda farklı ekipmanlara sahip karakterlerle beraber ilerlemeye başlayabilir. Başlangıçta aldığınız paketlerle beraber de kendi karakterlerini donatabilir ve aynı zamanda daha güçlü ekipmanlarla beraber de ilerlemeye başlayabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlemeye başladığınız kısımlarda farklı düşmanlarla beraber savaşabilir ve onlarla beraber çeşitli görevleri yerine getirerek yeni ekipmanların ve içeriklerin sahibi olabilirsiniz.

Oyunda farklı farklı karakter sınıfları bulunuyor ve 12 farklı karakter sınıfının da burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Burada farklı sınıflarda beraber yer aldığımız süre boyunca elbette geniş çaplı bir grubu kendimiz oluşturabiliyor ve grupla beraber de ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda her bir sınıfın kendine ait avantajları, güçlü yönleri ve benzersiz davranışları bulunuyor. Bu sayede her bir oyuncu burada farklı oyun tarzını oluşturabiliyor ve oyun tarzı ile beraber de kendini özelleştirebiliyor ve geliştirebiliyor. Oyunda savaşçı sınıfından büyücü sınıfına strateji konusunda uzman sınıflardan diğer sınıflara kadar çok çeşitli sınıflar arasında seçim yapabiliyor ve bunları kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki seçimler tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda yoldaşlarımızı kendi grubunuza eklemek de sizin seçimlerimizle oluyor.
 
 

Oyunda farklı farklı bölgeler yer alıyor ve bu bölgelere geçiş yaparak hem buraları keşfedebiliyor hem de sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber burada kapışabiliyorsunuz. Bu sayede hem bölgeleri keşfederken hem de kendinize farklı bir planlama oluşturabiliyor ve böylece farklı karakter sınıfları ile beraber ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda elbette ilk hedefiniz kendi grubunuza ait karakterleri burada hayatta tutmak ve aynı zamanda farklı donanımlarla beraber de bunları geliştirmek ve güçlendirmek. Ne kadar güçlü ekipmanlara sahip olabilirsek ve ne kadar güçlü karakterlere sahip olabilirsek o kadar güçlü rakipleri indirebilir ve bu sayede kendi yolumuzu açabiliriz.
 
Üç arkadaşınızla beraber ilerleyebileceğiniz veya tek başınıza doğrudan geçiş yapabileceğinizi yapımda arkadaşlarla beraber oynamak daha fazla eğlencenin kilidini açabilir ve aynı zamanda grubunuzdaki tüm karakterleri tek oyunculu mod içerisinde yönetebilirsiniz. 4 oyunculu iş birliği modu içerisinde arkadaşlarınızla beraber elbette iletişim halinde kalmanız gerekiyor ve burada oluşturduğunuz grupla beraber diğer düşmanlara karşı gelmeniz gerekiyor. Bu yüzden aldığınız kararlar hem grubunuzdaki karakterleri hem de takım arkadaşlarınızı etkileyebiliyor. Dolayısıyla burada karar vermeden önce öncelikle grubunuza danışmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber ilerlemeye başlayacağınız yapın bizlere genel olarak bu şekilde bir deneyim sunmayı hedefliyor ve farklı savaşlara geçiş yaparak da düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Standart saldırılardan büyülü saldırılara kadar çok çeşitli saldırı çeşitleri bulunuyor ve bu saldırı çeşitleri ile beraber de hem karakterinizi savunabiliyor hem de doğrudan saldırı gerçekleştirebiliyoruz. Farklı silahlarla beraber kara büyüler yapabiliyor ve aynı zamanda doğrudan kılıçlarla ve mızraklarla da düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Sıra tabanlı taktik savaşlarında siz de biliyorsunuz ki öncelikle siz daha sonrasında ise karşı grup saldırıya geçiyor ve karakterlerinizi bu kapsamda doğru bir şekilde yönlendirmeniz ve hamle yapmanız gerekiyor. Burada yaptığınız her hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü yaptığınız hamlelerin ne yazık ki geri dönüş bulunmuyor ve böylece karakterinizi ya ölüme terk edebiliyor ya da düşmanı ve düşmanları alt ederek buradan sağ çıkmaya çalışıyorsunuz.

Kısaca toparlayacak olursak ölümcül ve düşmancıl bir yapının bizlere sunulacağı bir ortamda yer alıyor ve aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılarak da bu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Yer aldığımız süre boyunca farklı taktikler benimseyebiliyor ve devam oyunu içerisinde hayranlar tarafından beklentiler yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz aynı zamanda oyun hakkında detayları ve daha fazla bilgiyi bu sayfadan elde edebilirsiniz.
 
 

Bunun dışında oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz ön siparişleri şu anda vererek oyunu beklemeye koyulabilirsiniz. Oyunun ön siparişleri şu anda Steam sayfası üzerinden yüzde 10 indirimli bir şekilde 314 Türk Lirası ile satışta bulunuyor. Dolayısıyla oyunu oynamak istiyorsanız elinizi çabuk tutmakta fayda var. İlerleyen zamanlarda oyunun fiyatının artma olasılığı oldukça yüksek. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranı iseniz veya yeni bir strateji taktik deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz. Oyun aynı zamanda renkli ve ilgi çekici grafikleri ve karakter tasarımlarını da bünyesinde barındırıyor ve oyuna ait ekran görüntüleri ve fragman da aynı şekilde haberimiz içerisinden bakabilirsiniz. Serinin ilk oyununu oynadıysanız da aradaki farkı öğrenmek için bu oyuna bir bakış atabilirsiniz diyebilirim.
  
- Star Ocean: The Second Story R (2 Kasım: aksiyon, rol yapma, macera)
 
 

Square Enix tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, macera oyunu Star Ocean: The Second Story R, 2 Kasım tarihinde geliyor.

İlgi çekici detayları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda gerçek zamanlı savaşlarla beraber ekibinizi kurabiliyor ve bu savaşların akabinde ise düşmanları alt etmeye çalışıyorsunuz. Düşmanları alt ederken elbette ekibinizde yer alan karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyor ve farklı kişilerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı sonlar bulunuyor ve bu sonlara ulaşmak için de farklı hamleler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda yaptığınız seçimler de oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu seçimler oyundaki gidişatınızı değiştirebiliyor ve deneyiminizi özelleştirebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu  farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı sonun kilidini açabiliyor.
 
 

Farklı tarzdaki yapısı ile beraber oyuncuların dikkatini çeken ve Japon rol yapma deneyimini bizlere aktaran oyun serinin ikinci bölümü olarak karşımıza çıkıyor ve ilk bölümle beraber de oyuncuların beğenisini kazanmış olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde hem İngilizce seslendirmeler hem de Japonca seslendirme desteği bulunuyor aynı zamanda orijinal ve yeniden düzenlenmiş müzikler ve hızlı seyahat sistemi ve daha fazlasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun hem hayranlara hem de yeni gelen oyunculara hitap etmek istiyor. Dolayısıyla bu tarz bir yenilikle beraber oyun karşınıza çıkmaya hazırlanıyor ve hem klasik hem de yenilenmiş içeriklerle beraber buradaki yerini almaya hazırlanıyor. Japon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız elbette bu tarz oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunda farklı kamera açılarıyla beraber de karşılaşıyor ve bu süreçte oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve gerçekten de farklı bir deneyim elde ettiğinizi görebilirsiniz.

Fantezi bir bilim kurgu evreninde geçen bu yeniden yapımla beraber farklı kahramanları elimize alabiliyor ve yolculuğumuza burada başlayabiliyoruz. Piksel karakterlerle beraber ilerlediğimiz oyunda nostaljik bir deneyim elde edebiliyor ve aynı zamanda çarpıcı görsellerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunun ön plana çıkan çeşitli atmosferleri bulunuyor ve bu atmosferlerle beraber de elbette arka plan müzikleri oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda arka plandaki atmosferlerde kendimizi kaybetmek için çeşitli müziklerin karşımıza çıkması gerekiyor ve burada da gerçekten hem çizimler hem de arka plan müzikleri oldukça ön plana çıkıyor. Seçimlerimize bağlı olarak yaptığımız hamlelerle beraber farklı yollara ilerlediğimiz oyunda istediğimiz şekilde karakterleri yanımıza alabiliyor ve buradaki müttefiklerimizi istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, farklı manzaralara ve atmosferlere doğru yelken açabiliyor ve burada düşmanları alt etmeye çalışıyoruz.
 
 

Eve dönüş yolculuğumuzda farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz oyunda farklı bölgelerde yeni düşmanları karşımıza çıkabiliyor ve parti sistemi ile beraber kendi karakterlerimizi ve grubumuzdaki kişileri yönetebiliyoruz. Oyun içerisinde aynı zamanda karakterler arası ilişkileri geliştirebiliyor ve farklı sonlara doğru ilerleyebiliyoruz. Benzersiz mekaniklerin yer aldığı yapımda bu mekanikler oyuncuları hoşuna gidecek şekilde tasarlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda aksiyon sistemi de oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre aksiyon tarafı oyundaki en önemli kısımlardan biri ve burada hızlı tempolu savaşların tadını çıkarabileceğimiz birçok yenilik bulunuyor ve aynı zamanda düşmanları stratejik bir şekilde yenmek için buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde seriden aşina olduğumuz mekanikler ve hatta daha yeni mekanikler bulunuyor ve bu yeni mekaniklerle beraber de oyundaki yerimizi sağlamlaştırabiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Bunun dışında yine sürekli olarak düşmanlara karşı hasarı verebiliyor ve düşmanların saldırılarını kesebiliyoruz. Gerçek zamanlı savaş sistemi ile beraber oyundaki yerimizi aldığımız durumda istediğimiz şekilde karakterlerimizle yönetebiliyor ve bunları düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda karakterlerin benzersiz yetenekleri bulunabiliyor, farklı donanımlarla beraber de düşmanlara karşı gelebiliyor ve onları alt edebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi karakterlerini o şekilde geliştirebiliyor.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca güçlü teçhizatları ve birçok beceriyi karakterimize dahil edebiliyoruz. Aynı zamanda karakterleri bu şekilde geliştiriyoruz. Oyunda farklı mekanikler de yer alıyor; Zanaatkarlık mekaniği, yemek pişirme sistemi ve daha fazlası bu yapım içerisinde bulunuyor. Bu mekaniklerle çevremizden kaynaklar toplayabiliyor, bu kaynakları istediğimiz şekilde birleştirip yeni araçlar elde edebiliyoruz. Aynı şekilde karakterlerin çeşitli becerilerini yükseltebiliyor, yeni becerileri de bu kapsamda öğreniyoruz. Karakterlerin uzmanlık seviyeleri de bulunuyor ve bu seviyeleri artırarak daha yetenekli hale geliyoruz. Ekipmanları da yükselterek karakterimizin konumunu daha da güçlendiriyoruz. Oyunda hem beceri geliştirme hem de ekipman yükseltme sistemi yer alıyor ve bu sistemlerle beraber daha iyi bir şekilde ilgilenmemiz gerekiyor. Sadece bu şekilde düşmanları alt edebiliyor ve onların üstesinden de gelebiliyoruz.

Oyun içerisinde arka planda bir hikaye atılıyor ve bu hikaye kapsamında ise bizlere yeni bir deneyim sunmak isteniyor. Hikaye anlatılışı hem ara sahnelerde hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunuluyor ve böylece oyundaki tüm parçaları yerine getirmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfedebiliyor ve film sahneleri de dahil olmak üzere farklı içeriklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında oyunda üç farklı zorluk yer alıyor yani üç farklı zorluk içerisinde istediğiniz şekilde seçim yapabiliyor ve kendinizi bu seçimle beraber oyuna dahil edebiliyorsunuz. Burada becerilerinizi test edecek şekilde bu zorlukları seçebiliyor ve isterseniz üst düzey zorlukta isterseniz de kolay ve tatmin edici bir zorlukla beraber oyundaki gidişata dokunabiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlamak gerekirsek oyunda piksel karakterler bulunuyor ancak arka taraftaki atmosferin ve yapıların normal bir şekilde karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Dolayısıyla bu da gerçekten de bizleri şaşırtan detaylar arasında yer alıyor. Bunun dışında oyunda Japon rol yapma ve aksiyon deneyimi bulunuyor ve bu deneyimle beraber kendi partinizi yani grubunuzu kurabiliyor ve ekibinize artı karakterler de alabiliyorsunuz. Bu karakterleri istediğiniz ekipmanlarla donatabiliyor ve becerilerini de geliştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla karakter ve gruplar oyun içerisinde önem arz ediyor aynı zamanda arka planda yer alan müzikler de deneyimi etkiliyor ve ek olarak yaptığınız seçimlerle beraber de oyundaki gidişata etki edebiliyorsunuz.
 
Bu seçimler oyunu farklı sonlarına ulaşmanızda sizlere yardımcı oluyor. Hayranlar tarafından beklenen oyunlar arasında yer alan Japon rol yapma oyunu Star Ocean: The Second Story R, 2 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu bildirim de oyunu çıkış yaptığına dair bir bilgileri ve detayları bünyesinde barındırıyor.
 
Bunun dışında oyunu satın almadıysanız ve çıkış yaptığı gün sonrasında da istek listenize olduğunu gördüyseniz oyun hem indirime girdiği zaman hem de güncelleme aldığı zaman sizlere yeniden bildirim / mail şekliyle geliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir tarza atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Serinin önceki oyunlarını oynadıysanız da bu oyunu oynayarak önceki oyunlardan farkını bulabilir ve hangi mekaniklerin değiştiğini veya eklendiğini burada görebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
MARS 2120 Tam Sürüme Kavuşuyor: Çıkış Tarihi Açıklandı This Bed We Made Soruşturma Temasıyla Geliyor: Bir Otel Macerası
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Philipp_Plein

29.10.2023 06:58:17

0
2 Kasım da EA Sports WRC çıkacak neden listede yok?

okazaki

28.10.2023 02:13:28

+1
Merhabalar, Türkçe dil desteği olan oyunları kalın punto ile yazabilir misiniz? Özelikle takip ediyorumda.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız