Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

This Bed We Made Soruşturma Temasıyla Geliyor: Bir Otel Macerası

 
 
Lowbirth Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan soruşturma, gizem, macera oyunu This Bed We Made, 1 Kasım tarihinde geliyor.
 
İlgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde gerçek anlamda çeşitli soruşturmalar yapabiliyor, gizli ilişkileri ortaya çıkarabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve üçüncü şahıs hikaye anlatımı ile beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Oyunda kadın bir karakteri kontrol ediyor ve bu kadın karakterinin 1950'lerde yaşadığını ve bir otelde hizmetçi olduğunu görebiliyor ve bu hizmetçi rolündeyken elbette karşımıza tuhaf olayların çıktığını da deneyimliyoruz.
 
Oyunda yabancıların ölümüne tanıklık ettiğimiz ve çeşitli sırları açığa çıkarabildiğimiz bir yapı ve bizlere aktarılıyor ve gerçekten de ilgi çekici yapısı ile beraber bu oyun bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Suç ve dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsunuz gerçekten de ilk etapta ilgimizi çeken bir yapı ile beraber karşılaşacağımıza inanıyoruz.
 
1950'li yıllar konu alınıyor 
 
 
 
1950'li yıllarda otelde hizmetçilik yaptığımız yapım içerisinde yabancıların odalarını dilediğimiz gibi düzenleyebiliyor ve standart olarak gerçek hayatta nasıl bir yapı benimsenmişse servisi burada da aynı şekilde çeşitli hizmetler sunuyoruz. Oyunda otelde yer aldığımız süre boyunca etrafı temizleyebiliyor, yatakları silkebiliyor, odanın içerisinde neye ihtiyaç varsa onları getirebiliyor ve daha fazlasını oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Elbette olay sadece bunlarla sınırlı kalmıyor, rutin bir şekilde işlerimizi yaparken tuhaf tuhaf olayların karşımıza çıktığını görebiliyor ve yabancıların odalarında gezerken ve onları odalarını gözetlerken değişik durumların bizlere sunulduğuna deneyimleyebiliyoruz.
 
Nitekim hikaye tabanlı bir yapıyla beraber karşılaştığımız yapım içerisinde arka planda yer alan hikaye ve ilgi çekici unsurlar biz oyunu severlerin de ilgisini çekecek durumda olması gerekiyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki oyun içerisinde yer alan hikaye ve ilgi unsurları bizim dikkatimizi çekecek türden olmalı ki biz de oyuna bağlanalım ve oyunun bizlere sunacağı hikaye konusunu da merak edelim. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda böyle bir yapı söz konusu olduğunda elbette biz oyuncular olarak ilerlemeyi istiyor ve başımıza neler gelecek konusunda büyük oranda merak ediyoruz. Durum böyle olunca da oyunu bir süre daha oynamaya çalışıyor ve oyunu bitirene kadar da başından kalkamıyoruz. Kısacası ilgi çekici hikaye bu oyun için olmazsa olmaz demek diyebiliriz.
 
Bir otel hikayesi 
 
 
 
Arka planda yer alan hikaye ile beraber ilerlemeye başladığımız oyunda burada bulunan misafirler ve müşterilerin nasıl bir hayat yaşadığını öğrenmeye çalışıyor ve akabinde ise bu odada yer alan olayları görme şansını elde ediyoruz. Oyunda seyahatlerde yanlarına getirdikleri tuhaf araçlar ve aletlerde bulunuyor ve aynı şekilde biz de bu içeriklere istediğimiz kapsamda araştırıyor ve buralarda neler olup bittiği konusunda fikir sahibi olabiliyoruz.
 
Oyunda tuhaf nesneler bulabiliyor, bu nesneleri dilediğimiz gibi kullanabiliyor ve bu nesnelerin nerede kullanılacağı konusunda çeşitli fikirler öne atabiliyoruz. Çünkü bazı nesneler ve araçlar oyunda bazı noktalarda ulaşılması zor kısımları aşmak için kullanılıyor ve burada yaptığımız hamleler kısacası oldukça önem arz ediyor. 1950'li yıllarda yer aldığımız ve 58 yılanın başlarında ise tuhaf bir olayın gerçekleştiği oyunda her zamanki gibi bir kendi vardiyanızı gerçekleştiriyor ve burada işlerimizi halletmeye koyuluyoruz. Ancak bu vardiya içerisinde elbette tuhaf olayların başlangıcı bizlere sunuluyor ve 505 numaralı oda içerisinde bir olay patlak veriyor. Odanın kapısını açana kadar her şey normal bir şekilde ilerlerken bu odanın kapısını açtıktan sonra kızıl bir ışık bizlere doğru süzülüyor ve bu ışıkla beraber de elbette olayların başlangıcı bizlere sunuluyor.
 
Hikaye 505 no'lu oda ile başlıyor 
 
 
 
Hikayenin başlangıcı yukarıda bahsettiğim 505 numaralı odayla beraber başlıyor ve burada yaşanılan her bir olayın nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeye çalışıyor ve bu olayların akabinde ise tuhaf olayların da peş peşe bizlere aktarıldığını görebiliyoruz. Oyunda istediğimiz kapsamda otelin diğer odalarına doğru geçiş yapabiliyor, bir odayı istediğiniz gibi araştırabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, yatağın altına ve üstüne bakabiliyor bunun yanı sıra dolapların içine çekmecelere ve daha fazla kısma bakarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve etrafı dilediğimiz gibi araştırarak burada araştırmacı kimliğimizi açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda zaten temel amaç içerisinde etrafı araştırmak ve keşfetmek yer alıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan sırları da bu kapsamda ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bunun akabinde de bizlere sunulan hikaye konusunda ilerlemeye başlıyoruz.
 
Kadın karakterimizle beraber ilerlemeye başladığınız oyunda üçüncü şahıs kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısı ile beraber dilediğimiz gibi kadın karakterimizi kontrol ediyor ve kadın karakterimizle beraber de hem gidiyor hem de biraz daha hızlı ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda sağı solu keşfedebiliyor, otelin diğer kısımlarına ve katlarına doğru ilerlemeye başlıyor ve otelin 3 farklı katının olduğunu da görebiliyoruz. Oyunda otel içerisinde 3 kat bulunuyor ve bu 3 kat içerisinde elbette farklı farklı odalar bizleri bekliyor ve aynı zamanda cinayet içeren ve karanlık bir hikayesi bulunan bir yapıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Burada aynı şekilde gizemli ve ilgi çekici karakterler bulunuyor ve bunlarla beraber de aynı şekilde hikaye keşfedebiliyor ve etrafta neler olur bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Klasik araştırma unsurları bulunuyor 
 
 
 
Oyunda sürekli olarak bir takım gözlemler yapıyor ve burada aslında dedektiflik becerilerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda çeşitli fikirlerin sahibi olmak ve buralarda neler olup bittiği konusunda çeşitli fikirler öne atmak oldukça önemli. Dolayısıyla bu yaptığımız hamlelerle beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda olmazsa olmaz bulmaca içerikleri de burada bizlere sunuluyor. Bulmaca içerikler, elbette ilk etapta bizlere kolay bir şekilde aktarılıyor ancak daha sonrasında ise bu bulmaca unsurları daha zorlu bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda bulmaca içeriklerinin de olduğunu söyleyebiliyor ve farklı farklı bulmaca detayları ile beraber de bizlere farklı bir deneyim sunulmak isteniyor. Kısacası bu oyundaki bulmacaları çözerek ilerlemeye başlıyor ve hikaye konusunda da aynı şekilde ilerlemek katedebiliyoruz.
 
Araştırmacı olarak ilerlemeye başladığımız ve olayları birbirine bağlamaya çalıştığınız oyunda her yaptığımız eylem oldukça önem arz ediyor. Bunun yanı sıra yaptığımız eylemlerin akabinde ise birtakım sonuçlarla beraber karşılaşabiliyor ve bu sonuçları karşılığı bazı durumlarda ağır bir şekilde bizlere sunuluyor. Oyunda her açtığımız kapı nihayetinde bizlere farklı durumları ortaya çıkaran bir içerikle beraber geliyor ve aynı zamanda hikayenin gidişatı da yaptığımız eylemlerle ve açtığımız kapılarla beraber de değişebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz gelişmeler bulunuyor ve bu seçim mekaniği ile beraber de yaptığımız seçimlerin hikayenin gidişatına etki ettiğini görebiliyoruz.
 
Seçimler gidişata etki ediyor 
 
 
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki seçim odaklı bir yapıyı bizlere sunuyor ve seçim odaklı yapı içerisinde istediğimiz şekilde hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada her bir oyuncu farklı seçimlerle beraber oyundaki yerini alabiliyor ve akabinde ise farklı sonlara doğru ulaşabiliyor.
 
Oyun içerisinde aslında bir yandan otel odasındaki gidişata etki edebiliyor ve aynı zamanda işimizi burada yapmaya koyuluyoruz. Oyunda otel odasını düzenlerken her bir düzen aslında farklı bir gidişata bizleri yönlendiriyor. Dolayısıyla oyunda otel çalışanlarıyla ve misafirleri ile beraber ilgilenebiliyor, onlarla diyaloglar arasına girebiliyor ve onlarla aramızdaki bağlar bile bu oyunda farklı bir şekilde ele alınabiliyor.
 
Diğer insanların hayatlarına dokunabildiğimiz ve gizli olayların bizlere sunduğu yapım içerisinde sürekli olarak bir şeyleri araştırmak için etrafa bakabiliyor ve bu olayların akabinde de gizli gizli suç unsurlarının olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak bir takım gözetlemeler yapabiliyor ve etrafa bu gözetlemelerle beraber bir bakış atabiliyoruz. Bu baktığımız bakışlarla beraber gizli ilişkileri ve suç unsurlarını ortaya çıkarabiliyor ve burada çeşitli baskınlar da yapabiliyoruz. Bu baskınlarla beraber de birtakım detaylar ve ipuçları elde edebiliyor ve karakterimizle beraber bu detayları ve ipuçları elimizde tutabiliyoruz ve bu ipuçlarını ve sırları da elbette ilerleyen süreçte delil yani kanat olarak kullanabiliyoruz.
 
Odaları dilediğimiz gibi düzenleyebiliyoruz 
 
 
 
İçerisinde odaları nasıl düzenlediğimizde dahil olmak üzere yaptığımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre odada yaptığımız her bir hamle ve düzenleme gerçekten de gidişatı etki edebiliyor ve hikayenin boyutunu bir başka tarafa doğru taşıyabiliyor. Dolayısıyla burada yaptığımız her bir hamlenin elbette oldukça fazla geri dönüşü olabiliyor ve araştırma yaptığınız bir nesneyi geriye tekrar aynı şekilde yerleştirmek de burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığımız bir değişiklik bazı misafirlerin gözünden kaçmıyor ve bu değişikliklerle beraber de bazı olumsuz durumda ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yaptığımız hamleleri oldukça dikkat etmemiz gerekiyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde hem grafik hem de animasyon kapsamında gerçekten de ilgi çekici ve tatlı bir yapı söz konusu diyebiliriz. Oyunda karakterimizin animasyonları ve etrafın ve hatta çevre çizimleri gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve biz de bu oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kadın karakterimize beraber ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, suç içerikli sırları ortaya çıkarabiliyor, etrafı keşfederken farklı nesnelere bakış atabiliyor, bunları araştırabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda dedektiflik ve suç unsurlarına görebiliyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da gerçekten de bu oyuna bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilediğiniz gibi ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu istek listenize eklemeden ve daha sonrasında ise satın almadan önce bu demo sürümünü oynamanızı tavsiye edebiliyorum.
 
Bu demo sürümü ile beraber aynı zamanda oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu, karakterin ve grafiklerin nasıl bir tarzla beraber karşımıza çıkacağını ve bizlere neler sunacağı konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümleri biz oyuncular açısından oldukça önemli diyebiliriz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc This Bed We Made
Kasım 2023'te Çıkış Yapacak Tüm Oyunlar Little Nightmares III için Co-op Odaklı Oynanış Videosu Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
This Bed We Made
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız