Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, 4 Ayrı Bethesda Stüdyosunu Kapatıyor

 
 
Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre 4 farklı Bethesda stüdyosu hizmetine son veriyor. Microsoft Gaming stüdyoları başkanı Matt Booty tarafından geçtiğimiz gün şirket geneline e-posta gönderildi. Bu e-posta içerisinde Redfall geliştiricisi Arkane Austin, Hi-Fi RUSH ve The Evil Within geliştiricisi Tango Gameworks'ün yanı sıra Alpha Dog Games ve Roundhouse Studios'un kapatılacağı aktarıldı.
 
Redfall oyununun gelişimi durduruldu 
 
 
 
Microsoft bünyesinde bulunan bu stüdyolar ne yazık ki artık hizmetine devam edemeyecek ve mevcut projeler ise askıya alınacak. Ek olarak yapılan açıklamaya göre Arkane Austin, artık Redfall gelişimine tamamen son verecek ve ilerleyen süreçte yeni güncellemeler ve içerikler oyuna dahil edilmeyecek. Vampir temalı bu yapım için böyle bir hamle bekleniyordu.
 
Alpha Dog Studios, DOOM'u yeni oyuncularla buluşturan bir ekip olarak karşımıza çıkarken Tango Gameworks, Hi-Fi RUSH, The Evil Within ve Ghostwire: Tokyo oyunlarıyla ön plana çıkıyor. Son olarak Roundhouse Games ekibi ZeniMax Online Studios’a katılmaya hazırlanıyor. Bu stüdyo son dönemde piyasaya sürülen pek çok oyunda kilit rol oynadı ve artık The Elder Scrolls Online üzerinde çalışmaya hazırlanıyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun firmalar oyunlar 2024
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı Bu Ay Geliyor Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.5.2024 15:02:42

0
Evil within serisi hariç üzülmedim bence iyi haber bethesda ya sen rol yapma oyunlarına odaklan paramızı fazla çarçur etme dendiği çıkıyor bu sonuçtan

aykut291

9.5.2024 10:39:56

+1
Oyun sektörü ciddi krizde.Yakında Oyun fiyatlarına yüksek oranda zam yapmak zorunda kalacaklar.Artık 60 70$ kurtarmıyor onları En az 100$ yapıcaklar bence.Çünkü pazarda büyümüyor hep kemikleklişmiş kitle pazar yani Sony en son Spiderman 2 Maliyeti kurtarmadı açıklaması bunun habercisi bundan sonraki süreçte God of War gibi Oyunlarıda göremiyebiliriz.

aterikasedi

8.5.2024 23:41:47

0
Hahahaha önce bi güleyim peşln peşin Bu nesil zaten çok kısır geçiyordu. Adamlar Bethesda'yı bilmemneyi aldı dedik, bundan sonra oyun yağar artık dedik şimdi yaptıklarına bak. Şaka gibi cidden. Phil Spencer çok sempatik adam. One X sunumundan beri de karizmasını koruyordu ama bu olay sonunu hazırlayan işlerden biri olabilir. Çok acil yeni birşeyler yapıp toparlanmaları lazım.Yoksa bir sonraki nesil konsollarıyla birlikte tarihin tozlu sayfalarına karışabilirler. Bu nesil zaten bitti bitecek. Oyunları şimdiden yapmaya başlayıp yeni nesil konsollarıyla birlikte patt patt patt çıkarmazsa Sony üstüne kürekle toprak atar, kimse de kurtaramaz onları. Bu sektör ne Atariler ne Segalar ne Commodorelar gördü. Hepsi yok oldu gitti. Bu söylediklerimden de sakın fanboy olduğum çıkarımını yapmayın haa. Fanboylukla alakalı hiçbir mesajımı bulamazsınız forumda.

BSC Misafiri

8.5.2024 22:55:58

+1
e sony de birsürü oyun stüdyosunu kapattı. bu büyük şirketlerde maalesef normalleşmiş birşey artık.

Krone

8.5.2024 22:10:21

0
Keşke Microsoft komple kapansa. Zarar ziyan herifler. Neyi aldılarsa batırdılar.

BSC Misafiri

8.5.2024 20:59:39

+1
Shinji mikami zaten sütüdyodan ayrılmisti projenin başında mikaminin olmadığı bir evil within'in davamı olmaz.

KristalTürk

8.5.2024 20:44:54

0
İkinci EA. Aldığı stüdyoları yönetemiyorlar. Kapatıyorlar.

BSC Misafiri

8.5.2024 20:14:21

0
Bence isabet olmuş yaptıkları işler ortada.

BSC Misafiri

8.5.2024 20:14:17

+1
Hadi Redfall yapımcısını anladımda Tango'yu kapatmak nasıl bir kafa yapısı anlayamadım. Versene abi Evil Within yeni oyununu. Spencer, Sarah Bond ve diğer üst kademedeki tiplerin hepsi değişmesi lazım.

BSC Misafiri

8.5.2024 20:14:08

0
Aldılar, yaparız dediler ve altından kalkamadılar. Şimdi de mecburen kapatıyorlar...

BSC Misafiri

8.5.2024 20:14:04

+1
pass ozel surum early access hepsi hikaye arkadas. bundan sonra "cikan" oyunlari en az 6 ay hatta mumkunse 1 yil sonra almak lazim ki hem performans guncellemeleri gelsin, hem fiyati ucuzlasin hem de studyosu kapanirsa cikmayacak dlcler, sezon passler icin onceden para vermemis olursunuz. ayrica dark poisona, O kadar studyoyu kapatmak icin mi aldiniz ? sorusun da katiliyorum.

Jer Aders

8.5.2024 16:11:29

0
Tango'dan Evil Within 3 gelmeden kapanması üzdü.

-Dark Poison-

8.5.2024 15:49:59

+3
O kadar studyoyu kapatmak icin mi aldiniz ? phill spencer oyun tarihinin en kotu yoneticilerinden biridir.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız