Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ekim Ayı İçerisinde Çıkış Yapacak Sıra Tabanlı Taktik ve Korku Oyunları

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok sıra tabanlı taktik ve korku türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik.
 
- The Lamplighters League (3 Ekim: izometrik, sıra tabanlı, rol yapma)
 
 

Harebrained Schemes tarafından geliştirilen ve Paradox Interactive tarafından yayınlanacak olan izometrik, sıra tabanlı, rol yapma oyunu The Lamplighters League, 3 Ekim tarihinde geliyor. Üstten görünümlü yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda eski tarz bir renk paleti kullanılmış durumda. Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir atmosfer ve manzara bizleri bekliyor ek olarak farklı becerilere sahip karakterler yer alıyor ve bu karakterlerden oluşan bir ekibi bu oyun içerisinde oluşturmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde her bir karakterin kendi özelliklerinden yararlanabiliyor ve böylece karşımıza çıkan düşman gruplarını ortadan kaldırmaya başlıyoruz.

Sıra tabanlı taktik unsurlarının ve rol yapma içeriğinin yer aldığı yapım içerisinde farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, oluşturduğumuz ekiple beraber sayısız zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor, gerçek zamanlı olarak bu karakterleri yönetiyor, taktiksel savaşlara dayalı kendi planlarımızı ve stratejimizi ortaya koyabiliyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayeyi denemeyebiliyoruz. Atıldığımız bu macera içerisinde elbette kötü niyetli bir baş belası bulunuyor ve bunu ortadan kaldırmak için kendi karakterlerimize ve ekibimize büyük oranda iş düşüyor. Bu kapsamda ekibimizdeki karakterleri geliştirebiliyor, ekibimizdeki karakterlerle beraber ilerleme gösterebiliyor ve aynı zamanda çevre unsurlarından faydalanabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde mücadele giriştiğimiz esnada her bir karakteri tek tek yönetebiliyor, bir hamle yaptıktan sonra sıra diğer bir karaktere geçiyor ve bu sırada çevre etmenlerini kullanabiliyoruz. Oyunda yine etrafta patlayıcı variller, patlayıcı kutular ve daha fazlası yer alıyor. Bunları ateşleyerek yakınlardaki rakiplere hasar verebiliyor ve toplu bir şekilde rakipleri bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor. Hem sıraya hem de stratejiye dayalı bu savaş esnasında elbette stratejik düşünmek oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir hamlenin büyük önemi bulunuyor. Dolayısıyla kartlarımızı doğru bir şekilde oynamak gerekiyor.

The Lamplighters League içerisinde yine gizlilik odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda karakterlerimizi beraber gizli gizli ilerleyebiliyor, rakiplerin arkasından sinsice dolaşabiliyor ve böylece rakiplerin dikkatini çekmeden onları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz veya doğrudan aksiyona dahil olabiliyor ve rakiplerin bizi görmesin sağlayarak o aksiyon içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi bu karakterleri istediğimiz şekilde kullanabiliyor, yönlendirebiliyor ve savaşlar esnasında istediğiniz taktiği geliştirebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir stratejiyi benimsediğinden dolayı farklı bir deneyim elde edebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda gerçekten de taktiksel çeşitlilik oldukça fazla karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyun içerisinde karakter odaklı bir macera bizleri bekliyor. Bu macera boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, ortaya çıkan entrikaları derinlemesine inceleyebiliyor ve arka planda yer alan hikayenin nereye kadar gideceğini kestirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda hikaye oldukça önemli çünkü arka planda yer alan hikaye gerçekten de oyuncuları içerisine çekecek türden olursa oyuncular hikayenin nereye gideceğini öğrenmek için oyunu sürekli olarak oynayabiliyor ve sıra tabanlı taktik savaşları içerisinde kendi yolunu bulabiliyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak düşmanlarla beraber taktik savaşlarına girmeye başlıyor ve  bu esnada aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı bir yerden sonra sıkabiliyor. İşte burada hem hikaye hem de oyun içi çeşitlilik devreye giriyor. Eğer geliştirici ekip bu unsurları oyun içerisinde çeşitli hale getirmiş ise ve oyunculara gerçekten de güzel bir içerik sunmuşsa güzel bir deneyim bizleri bekliyor diyebiliriz.

Taktiksel rol yapma oyunu içerisinde yer alan karakterlerin her birini kendine özgü rolleri bulunuyor. Bu rolleri öğrenmek için elbette oyun içerisinde bu karakterleri deneyebiliyor ve hangi becerilere sahip olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Oyunda her bir karakterin kendine özgü arka planda hikayesi bulunuyor ve bu hikayeleri deneyimlemek için elbette oyun içerisinde yer alan görevleri yapabiliyor ve farklı yeteneklerle beraberdir bu karakterleri kullanabiliyoruz. Oyunda her bir karakter kendi savaş tarzına oyuna yansıtıyor ve böylece istediğiniz karakteri üzerinde yoğunlaşabiliyor ve akabinde düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Oyunda gerçek zamanlı olarak karakterleri kullanabiliyor, her bir karakterin kendine özgü aksiyon şeması bulunuyor ve verdikleri hasar da bu kapsamda değişkenlik gösteriyor. Bazı karakterler düşmanın yanından gizlice geçebiliyor ve sinsi ilerleme konusunda uzman bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bazıları ise daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkararak aksiyon dahilinde daha iyi işler başarabiliyor.
 
 

Oyunda sinsi ilerlemeye çalışırsanız elbette bunun meyvesini savaş esnasında görebilirsiniz. Sinsi ilerleme taktiği sayesinde düşmanların arkasından gizlice ilerleyebilir ve düşmanları teker teker ortadan kaldırabilirsiniz. Hem düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabilir hem de tüm grubu ayağa kaldırmadan bu işi kolayca çözebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan gizlilik unsurlarını kullanmak oldukça önemli. Eğer gizlilik oyunlarından hoşlanıyorsanız ve sıra tabanlı taktik savaşlarına geçiş yapmak istiyorsanız gerçekten de güzel bir deneyimin kapısını aralıyor diyebiliriz.

Oyunda yine kullanabileceğiniz çeşitli avantajlar bulunuyor ve bu avantajlar sayesinde elbette birçok düşman orada daha kaldırabiliyor ve karakterleri belirli oranlarda geliştirebiliyoruz. Bu yapım içerisinde yine karakterlerimizin gelişmiş becerileri yetenekleri, teçhizatları ve iyileştirmeleri yer alıyor. Teçhizatlarla beraber elbette düşmanların üzerine doğrudan ilerleyebiliyor ve böylece onlar ortadan kaldırmak için yeteneklerden yararlanabiliyoruz. Bunun dışında yine yukarıda da bahsettiğim gibi çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor ve karakterlerimizin elinde bulundurduğu teçhizatlarla beraber bir çevre unsurlarını aktif hale getiriyor ve düşmanları tuzağa çekebiliyoruz. Dolayısıyla öncelikle düşmanlarla kapışmadan önce çevreyi analiz etmek ve çevrede hangi tuzakların yer aldığını öğrenmek oldukça mühim.
 
 

1930'lu yılların dünyasında yer aldığımız oyunda grafik ve sanat sitesine bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici bir atmosferin bizlere aktarıldığını görebiliriz. Oyun içerisinde daha çok eski tarz bir renk paleti benimsenmiş durumda ve bu gerçekten de bazı oyuncuların dikkatini çekecek türden olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında hem karakter çizimleri hem de animasyonlar gerçekten de dikkate değer.

Dikkat çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 3 Ekim tarihinde biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Daha önceki açıklamalarda da belirttiğim gibi bir oyunu istek listenize eklediğiniz zaman o oyun çıktığı durumda mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Bu tarz sıra tabanlı taktik oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Dark Envoy (24 Ekim: izometrik, aksiyon, rol yapma)
 
 

Event Horizon tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan izometrik, aksiyon, rol yapma oyunu Dark Envoy, 24 Ekim'de geliyor. Yeni bir izometrik rol yapma deneyimini bizlere sunmaya çalışan oyun hem tek oyunculu hem de iş birliği desteğini bünyesinde barındırıyor. Oyunda istediğiniz şekilde arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor ve yer alabiliyor aynı zamanda hikaye boyunca da arkadaşlarınızla beraber sırt sırta verebiliyorsunuz. İş birliği modunda elbette hikayenin tamamını deneyimleyebiliyor ve hikayenin sonuna kadar arkadaşlarınızla beraber ilerleme katedebiliyorsunuz.

Oyunda taktiksel bir savaş sistemi yer alıyor ve bu savaş sistemi dahilinde kendi grubunuzu kurabiliyor aynı zamanda bu grupla beraber karşınıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmanız gerekiyor. Oyunda rol yapma türü ön plana çıkıyor ve diğer oyunlarla beraber elbette benzerlik gösteriyor. İzometrik kamera bakış açısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun diğer oyunlardan ilham alıyor ve klasik rol yapma unsurlarını da bünyesinde barındırıyor. Yapım içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor, bu bölgelere dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve aynı zamanda buralardaki sırları açığa çıkarabiliyorsunuz. Diğer taraftan yer yer karşımıza önünüzü kesebilecek ve farklı karakterlerle diyaloglara girebilecek bir yapı bulunuyor. Bu yapı ile beraber de farklı seçimlerde bulunabiliyor ve birden fazla sonla beraber bu oyunda karşılaşabiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde farklı sonlar bulunuyor ve bu sonlara ulaşmak için de oyun içerisinde farklı farklı seçimler yapmanız gerekiyor. Bunları da birçok kez oynayarak elde edebiliyorsunuz.

Hikaye kısmı iş birliğiyle bitirilebiliyor
 
 

Dark Envoy içerisinde bir grubu kontrol ediyor ve bu grupla beraber hem hayatta kalmaya çalışıyor hem de ilerleme sağlamaya başlıyorsunuz. Tek oyunculu çevrimiçi iş birliği modunda oynayabileceğiniz yapımda hikayenin tamamını arkadaşlarınızla beraber deneyebiliyor ve hikayenin tamamını deneyimlemek gerçekten de önem arz ediyor. Çünkü bazı oyunlarda çevrimiçi iş birliği kısmı belli bir yere kadar sürüyor ve sadece belli alanlarda deneyim elde edebiliyorsunuz. Ancak bu oyun içerisinde bu durum söz konusu değil ve bizlere sunulan hikayenin tamamı arkadaşlarınızla beraber oynanabilir durumda olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bu tür desteklerin olması oldukça mühim çünkü sıkıldığınız ve tekrara bindiği zamanlarda arkadaşlarla beraber ilerlemek ve onlarla beraber koordineli ve planlı bir şekilde yürümek daha da eğlenceli bir ortama bizlere aktarabiliyor.

Oyunda mücadele esnasında duraklatma yapabiliyorsunuz

Savaş alanlarına ilerleyebildiğimiz ve kendi grubumuzu komuta edebildiğimizi yapımda karşımıza farklı farklı düşman çeşitleri çıkıyor. Her bir düşman çeşidinin elbette tahmin edebileceğiniz gibi farklı saldırı stilleri ve canı bulunuyor. Menzilli saldırılardan yakın dövüş saldırılara kadar çok çeşitli ataklar yapabileceğimiz yapımda her bir karakterin farklı özelliği bulunuyor ve istediğiniz şekilde bu mücadeleyi kendi planlamalarınıza göre sürdürebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda mücadele içerisindeyken istediğiniz şekilde mücadeleye yavaşlatabiliyor veya tamamen bu mücadeleyi duraklatabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada da geliştirici ekip oyuncuları düşünmüş durumda. Duraklatma kısmı oyuncunun düşünmesi ve hangi hamleyi yapacağını planlamasını gerektirdiği bir sisteme bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir sistemin olması sonraki hamleleri düşünebileceğiniz bir zaman aralığını sunuyor. Kısacası istediğiniz şekilde oyunu duraklatabiliyor veya mücadeleyi yavaşlatabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin seçiminize ve tuşlamanızı bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Oyundaki bu tarz ince detaylar gerçekten de oyuncuları açısından oldukça önem arz ediyor. Bu oyunda da bu sistemin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
 
 

Yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği zorlukları ve çevre avantajları bulunuyor. Burada bulunan farklı farklı tuzakları düşmanların üzerine yıkabiliyor ve bu tuzakları ve çevre unsurlarını kullanmak oyunda oldukça önemli. Düşmanları çevre unsurlarıyla beraber kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda karakterlerimizin hasar almasını bu şekilde engelleyebiliyoruz. Örneğin önümüze taş duvarlar dikebiliyor ve bu taş duvarlarla beraber diğer karakterlerden ve yakın dövüş odaklı karakterlerden kendimizi sakınabiliyoruz. Oyunda bu tarz çeşitli özellikler bulunuyor ve bu özellik ve becerilerle beraber de kendimizi korumaya alabiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette karakterlerimizi kontrol etmemiz gereken bir sistem bulunuyor. Yine karakterlerimizin sağlığı ve mana kısımları bulunuyor. Bu mana kısmını siz de biliyorsunuz ki her bir yetenek kullanıldığında azalan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda bir yandan canınızı diğer yandan ise mana sisteminizi kontrol etmeniz gerekiyor.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca eğlenceli bir sistem ve özgürlük hissiyatı bizlere aktarılıyor. Oyunda istediğiniz şekilde grubunuz yönetebiliyor, grubunuzdaki karakterlerin hangi yöne doğru ilerleyebileceğini siz seçebiliyor ve hangi saldırıların gerçekleşeceğine de siz karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir özgürlük bizlere sunulmuş durumda ve her bir hamleyi burada kendiniz belirleyebiliyor ve ona göre de planımızı devreye sokabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda kendi kaynaklarımızı kontrol edebiliyor, hangi saldırıların gerçekleşeceğini önceden kestirebiliyor ve çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde yine karşımıza çıkabilecek zindanlar, bölgeler ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda buralara ilerlerken farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve buralarda bu karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebiliyoruz. Ek olarak oyunda yine bahsetmediğim sınıf sistemi bulunuyor ve bu sınıf sistemi ile beraber farklı karakterleri bünyemize alabiliyor ve her bir sınıfın farklı özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Oyunda yine savaşçı, mühendis, usta ve daha fazla sınıf bulunuyor. Bu sınıfların da her birini savaş esnasında kullanabiliyor ve ona göre hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda son olarak kaynakları toplayabileceğiniz ve bu kaynaklarla beraber yeni üretimler sergileyebileceğiniz bir üretim sistemi bulunuyor. Bu sistem de oyun içerisinde bol bol kullanabileceğiniz yapıyı bizlere aktarıyor.
 
 

Oyunda diğer taraftan sihir ve teknoloji arasında seçim yapabileceğiniz bir yapı izlere aktarılıyor. Farklı farklı becerileri kullanabileceğiniz ve farklı beceri ağaçlarıyla beraber karşılaşabileceğimiz yapımda hangi becerinizi kuvvetlendirebileceğiniz ve güçlendirebileceğiniz tamamen size ait. Oyunda nasıl istiyorsanız o yöne doğru özgürce ilerleyebiliyor ve ne tarafınızı güçlendirmek istiyorsanız da o tarafı güçlendirebiliyorsunuz. Dolayısıyla çeşitli seçimlerle beraber oyundaki ilerlemenizi sağlayabiliyor ve seçimlerin de yer yer etkili olduğunu söyleyebiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğim gibi bu seçimlerle beraber farklı sonlara doğru ulaşabiliyor ve seçimlerinizin ne kadar etkili olduğunu oyun içerisinde deneyimleyebiliyorsunuz.

Geniş kapsamlı izometrik rol yapma aksiyon deneyimini bizlere aktarmayı planlayan oyun 24 Ekim tarihte çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi yeni bir izometrik rol yapma deneyimine atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Wargroove 2 (5 Ekim: strateji, rol yapma, taktik)
 
 

Chucklefish, Robotality tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan strateji, rol yapma, taktik oyunu Wargroove 2, 5 Ekim tarihinde geliyor. Renkli yapısı ve farklı karakterleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde tam bir sıra tabanlı taktik ve strateji ile rol yapma unsurları yer alıyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre beklenmedik dostluklar, bilinmeyen düşmanlar ve daha fazlası bulunuyor. Bunlarla beraber de kendimizi bir keşif unsuru içerisinde bulabiliyor ve etrafı keşfederken de ilgi çekici olaylarla ve durumlarla beraber karşılaşabiliyoruz.

Oyundaki yapıya baktığımız zaman piksel grafikleri ile beraber karşımıza çıkan oyunda renkli grafikler ve ilgi çekici karakterler dikkatimizden kaçmıyor. Bu kısımlarda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve felaketle sonuçlanan bir durumun ardından bu karakterleri hayatta tutmaya çalışıyoruz. Oyunda sıra tabanlı savaşlara geçiş yapabiliyor ve bu geçişlerle beraber elbette tüm gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Sıra tabanlı savaş sistemlerinde sizde biliyorsunuz ki öncelikle siz daha sonrasında ise düşman hamlesini gerçekleştiriyor ve buralarda strateji ve planlamalarınızı konuşturmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yaptığınız her hamle karşı tarafın lehine sonuçlanabiliyor. Dolayısıyla burada yapacağınız hamleleri önceden kestirmek ve sonrasında yaşananları aklınızda tartmak oldukça önemli.
 

Wargroove 2 içerisinde farklı farklı komutanlar bulunuyor ve bu komutanlarla beraber kendi ekibinizi kurabiliyor ve güçlü bir konuma gelmeye çalışıyorsunuz. Düşmanlara karşı savaşlar açabileceğiniz ve burada karakterlerinizi hayatta tutabileceğiniz yapımda savaşın gidişatını lehinize çevirmeye çalışıyor ve bunu yaparken de elbette karakterlerin becerilerinden faydalanabiliyorsunuz. Yeni komutanlardan oluşan bir kadro ile beraber karşımıza çıkan oyunda savaş alanına hükmetmeye başlıyor ve bu savaş alanı sadece kara değil aynı zamanda denizde ve gökyüzünde de devam ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı durumlarda ve farklı savaş kısımlarında yer buluyor ve buralarda kendi stratejimizi ve planlamalarımızı konuşturabiliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre kolay kontroller ve özelleştirmeler yer alıyor. Dolayısıyla bu da oyuncuları gerçekten de oyun içerisinde çeken unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde yer alan karmaşıklıklar bazı oyunculara hitap etmiyor ve dolayısıyla oyuncular bu durumdan kolayca sıkılabiliyor. Hal böyle olunca kolay kontroller ve alışılması kolay özelleştirmeler gerçekten de oyuncular açısından büyük kolaylık sağlıyor. Hem bu sayede oyun içerisine daha hızlı bir şekilde dahil olabiliyoruz.

Oyunda yine farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlar içerisinde hem ana hikaye hem de diğer modlar yer alıyor. Diğer mod içerisinde tasarlama ve düzenleme deneyimi bizlere aktarılıyor ve burada istediğimiz şekilde haritaları tasarlayabiliyor ve diğer oyunculara sunabiliyoruz. Oyunda bu sayede belli bir topluluk oluşturma isteğini göz önünde tutabiliyor ve eğer oyun tutulursa belki de ileride geniş bir oyuncu kitlesiyle beraber karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette kendi haritanızı tasarlamak ve diğer oyunculara sunmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun belki bir yerden sonra tıkanıp kalabiliyor ve içerikleri bir yerden sonra tüketebiliyoruz ancak bu tarz durumlarda bu tür içeriklerin yer alması oyuncuları oyunda tutan unsurlar arasında bulunuyor ve bu düzenleme ve harita yapma kısmı da gerçekten de eğlenceli bir deneyimi bizlere aktarmaya hedefliyor.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem karada hem denizde hem de gökyüzünde büyük savaşlar vermeye başlıyor ve kendimize farklı farklı müttefikler çekmeye uğraşıyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamda elbette buralara hükmeden ve buraları kötülüklerle kaplayan bir düşmanı ortadan kaldırmak için yola koyuluyoruz. Kadim bir düşmanı alt etmek için atıldığımız bu macerada yasaklı teknolojileri ortaya çıkarıyor ve bunları kullanarak da felaketin eşiğinde olan bu bölgeyi tekrardan güvene almaya başlıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı kararlar verebiliyor ve aynı şekilde bu kararların da çeşitli sonuçları bulunabiliyor. Bunun dışında yine etrafı keşfedebiliyor ve etrafı keşfederken de çeşitli kaynakların sahibi olabiliyoruz. Oyun içerisinde kaynak toplama ve kaynakları kullanma oldukça mühim. Bu durumda kaynakları kullanarak elbette kendi ilerlememizi daha da sağlamlaştırabiliyor ve daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı çıkmaya çalışıyoruz.

Wargroove 2'de sürekli olarak bir aksiyon içerisine geçiş yapabiliyor ve yaptığımız hamlelerin ne kadar doğru olduğunu değerlendirmeye alabiliyoruz. Oyunda farklı mekanikler ve oyun için aksiyon sistemleri yer alıyor. Aynı şekilde her karakterin de farklı bitirici vuruşları karşımıza çıkabiliyor. Örneğin oyun içerisinde düşmanın canının az kaldığı bir durumda bitirici vuruşu yapabiliyor ve estetik bitirici vuruşla beraber zaferi elde edebiliyoruz. Bunun dışında yine güçlü bir saldırı başlatabiliyor ve çeşitli becerileri de bu kapsamda kullanabiliyoruz. Aynı şekilde karakterleri güçlendirebiliyor ve farklı kaynaklarla beraber de savaşın gidişatına el koyabiliyoruz. Oyun içerisinde ilgi çekici bir harita sistemi bulunuyor ve bu harita sistemi ile beraber de ilerlememize başlıyor ve aynı şekilde renkli animasyonlarla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre daha önce karşımıza çıkmayan çok çeşitli mekanikler ve içeriklerde bu oyunda yer buluyor.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde sürekli olarak tekrar tekrar uğrayabileceğiniz ve kendimizi güçlendirmeden bazı noktaları geçemeyeceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu tapı türü itibarıyla roguelike olarak karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla bu şekilde oyunda ilerlemeye başlıyoruz ve kendimizi sürekli olarak bir şeyler denerken bulabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda sürekli olarak güçlenmek ve kendimize daha fazla şeyler katmak oldukça önemli. Türü itibarıyla sürekli olarak bir şey denendiğinden dolayı belki de bir yerden sonra sizi sıkabilir ancak oyun içeriği ve yeni mekanikleri sayesinde de sizlere oyun içerisinde tutmak istiyor. Oyunda gördüğünüz üzere renkli grafikler ve sanal stili yer alıyor aynı zamanda piksel grafikleri ile beraber karşına çıkmaya hazırlanıyor. İlgi çekici yapısı ile beraber bizlere sunulmayı bekleyen oyun 5 ekim tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. İstek listenize eklediğiniz oyun ve oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve burada oyunun çıkışı yapmadığını görebiliyorsunuz. Aynı zamanda istek listenize eklediğiniz oyunlar çıkış yaptıktan sonra bile sizleri bildirim aracılığıyla geliyor ancak bu durumda sadece indirim olduğunda karşınıza çıkıyor. Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve piksel grafikleri ile beraber yeni bir deneyime alımı atmak istiyor ve aynı zamanda sıra tabanlı taktık savaşlarına geçiş yapmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu tarz oyunların elbette birçok hayran kitlesi bulunuyor ve bu tarz oyunları geçiş yapmak istiyorsanız da 5 Ekim tarihini bekleyebilirsiniz.
 
- GeoDepths (20 Ekim: yönetim, keşif, strateji)
 
 

A Little More Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan yönetim, keşif, strateji oyunu GeoDepths, 20 Ekim tarihinde geliyor.

Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda çeşitli yönetim unsurları bizlere sunuluyor. Buralarda istediğimiz şekilde kaynaklar toplayabiliyor, ana üssümüzü geliştirebiliyor ve çeşitli yükseltmelerle beraber de buralardaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda burada çeşitli gizemleri ve sırları açığa çıkarmak için etrafı keşfedebiliyor ve buralarda yeni yeni bölgelere doğru adım atabiliyoruz.

Yıldızlararası bir madencilik şirketinde araştırmacı olarak yer aldığımız yapımda galaksinin farklı boyutlarını öğrenmeye çalışıyor, gezegenlerin yüzey derinliklerine doğru bir yolculuk yapmaya başlıyor ve aynı zamanda buralardaki gelişmeleri ve keşifleri aktarmak için elbette şirketimize bağlı olarak iş yapıyoruz. Buralarda daha derinlere indikçe elbette karşımıza daha fazla keşif unsurları çıkabiliyor ve yeni yeni sırlarla beraber de burada karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun grafikleri üst düzey bir şekilde karşımıza çıkmıyor, buralarda daha çok bulanık tarzda bir grafikle beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda eski tarz bir grafik stili ve sanat tarzının benimsenmiş olduğundan bahsedebiliyoruz. Keşiflerimizin derinliklerine indikçe ve buralardaki derinliklerde kendimizi boğdukça daha fazla sırları açığa çıkarabiliyor ilgi çekici olaylarla beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda kendimizi bir uzay gemisinde bulunuyor ve uzay gemisini kontrol ederken de farklı noktalarda durabiliyor ve istediğimiz şekilde buraları keşfedebiliyoruz. Araştırma ve geliştirme yapabildiğimiz ve aynı zamanda kaynaklar bulabildiğimiz ve bu kaynakları çıkarabildiğimiz ve hatta bu kaynaklarla beraber de farklı noktalarda yeni gelişmeler açabildiğiniz yapım gerçekten de bizlere tam bir yönetim ve simülasyon unsurlarını aktarıyor. Aynı zamanda burada kendimize ait bir envanterimiz bulunuyor ve ben envanterde bulduğumuz kaynaklarla beraber donatabiliyoruz aynı şekilde gezegenleri de bu kapsamda keşfedebiliyoruz.

Dekor unsurları yer alıyor

Oyunda sadece etrafı araştırmakla ve yeni araştırmalar yapmakla yetinmiyor aynı zamanda yönetim unsurlarıyla beraber de ana üssümüzü istediğimiz şekilde kendimize göre tasarlayabiliyoruz. Oyunda yine kullanabileceğimiz ve oturabileceğimiz mobilyaları buraya yerleştirebiliyor, saksıdaki çiçekleri istediğimiz kısma doğru koyabiliyor ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde kendimize ait bir oda tasarlayabiliyor ve diğer odaları da bu kapsamda düzenleyebiliyoruz. Bu tarz bir yapının olması ve kendimize ait bir bölgeyi istediğimiz şekilde geliştirmemiz ve tasarlamamız gerçekten de güzel bir dokunuş olmuş. Çünkü bu tarz oyunlarda elbette etrafı düzenlemek ve kendimize ait bir tarzla beraber buralardaki araştırmamızı sürdürmek oldukça önem arz ediyor. Hem bu durum da oyuncuların ilgisini çekecek türden olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü genel olarak oyuncular eşyaları yerleştirirken ve bir odayı dekore ederken büyük oranda eğlenebiliyor ve bu da oyun içerisindeki oynanış süresini uzatan unsurlar arasında yer alıyor. Eğer düz bir şekilde sadece macera ve keşif aynı zamanda yönetim unsurları ile beraber karşımıza çıksaydı belki de sürekli olarak sadece araştırma kısmına odaklanabilirdik ancak oyun içerisinde oda dizayn etme ve odaya farklı eşyaları alma durumu olduğundan dolayı da bir yandan odayı istediğimiz şekilde dekore edebiliyor ve burada oynanış süresini artıran unsurlardan biri olarak karşıma çıkıyor ve aynı zamanda bu da ekstra içeriklerin de olduğunu bizlere gösteriyor. Bu kapsamda mevcut mekaniklerle beraber farklı şekilde odalarını dekore edebiliyor ve ana üssünüzü bu şekilde geliştirip düzenleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da güzel bir dokunuş olmuş diyebiliyoruz.
 
 

Oyunda yukarıda da detaylandırdığım gibi ana üssümüzü istediğimiz şekilde dekore edebiliyor ve daha fazla dekorasyonla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda makineleri masaların üzerine yerleştirebiliyor, çeşitli teknolojik terminalleri burada istediğimiz duvara asabiliyor ve aynı zamanda farklı bitkilerle beraber de buradaki dekor işlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu hamlelerle beraber de elbette etrafa çeki düzen verebiliyor ve bu da daha fazla alan sağlamak için bizlere yeterli ortamı oluşturuyor.

Oyun içerisinde diğer taraftan sadece ana üssümüzde ve gemimizde yer almıyor aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek de buralardaki kısımları keşfedebiliyoruz. Bire bir keşfedebileceğimiz bu kısımlarda elbette mağaralara geçiş yapabiliyor ve bu mağaralardaki araştırmanızı derinleştirebiliyoruz. Mağara içerisinde farklı bitkilerle beraber karşılaşabiliyor, ilgi çekici detaylarıyla beraber burada yer alabiliyor ve aynı zamanda buralardaki bitki popülasyonu hakkında da çeşitli bilgi sahibi olabiliyoruz. Oyunda her bulduğumuz nesneyi ve canlıyı tarayabiliyor ve aynı zamanda daha fazla geliştirme yapmak için de bu taramaları kullanabiliyoruz. Araştırmamızı desteklemek için bu tarama ve geliştirme olayı oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu sayede oyunda yer alan sırları açığa çıkarabiliyor ve aynı zamanda keşif unsurlarına da burada kullanabiliyoruz.

Tüm bu detayların ardından oyun içerisinde elbette tüm özellikler bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda burada kaynakları bulabiliyor ve bu kaynakları istediğimiz şekilde de birleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde bulabileceğiniz çeşitli kaynaklar yer alıyor ve bu kaynaklar arasında cevherler, bitkiler ve daha fazlası yer alıyor. Bunları da hem envanterimize atabiliyor hem de bu kaynakları istediğimiz şekilde ana üssümüzde tarayabiliyor ve aynı zamanda çeşitli yükseltmelerde bu cevherleri ve bitkileri kullanabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde kendimize ait bir teknoloji ağacımız bulunuyor ve bu ağacıyla beraber de farklı becerileri ve araştırmaların kilidini açabiliyoruz. Böylece oyun içerisinde gelişmişlik hissiyatının ne olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye koyulduğunuz oyunda genel olarak toparlayacak olursak kaynak yönetimi oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda kaynak yönetimi ile beraber ana üssümüzü geliştirebiliyor ve kendimize ait bir ortam oluşturabiliyoruz. Oyunda farklı farklı mağaralara doğru ilerleyebiliyor, bu mağaralardan farklı kaynaklar çıkartabiliyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi cevherler, bitkiler ve daha fazlasını elde edebiliyoruz. Bunlarla beraber de kendi yolumuz daha da aydınlatabiliyor ve aynı zamanda ilginç ortamlarla beraber karşılaşabiliyoruz. Bir nevi uzaylı bitki yetiştiriciliğine adım attığımız ve buralardaki kaynakları doğru bir şekilde kullandığımız sürece oyunda aynı zamanda arka plandaki hikayeden de haberdar olabiliyoruz. Yukarıda bahsetmediğim özellikler arasında yer alan oyunda çevresel hikaye anlatım unsurları da bulunuyor. Yani oyunda ne kadar çok yeri keşfederseniz ve ne kadar kısma ilerlerseniz çevresel unsurlarla beraber hikaye anlatımı konusunda çeşitli detaylarla karşılaşabilir ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebilirsiniz. Dolayısıyla araştırma yaptığınız sürece burada farklı unsurlarla beraber karşılaşabilirsiniz.

Farklı özelliklerle beraber karşına çıkmaya hazırlanan oyun 20 Ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu araştırabilir ve ekran görüntülerini de bakabilirsiniz. Aynı zamanda oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
KORKU OYUNLARI
 
- The 7th Guest VR (19 Ekim: macera, gizem, bulmaca)
 
 
 
Vertigo Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan macera, gizem, bulmaca oyunu The 7th Guest VR, 19 Ekim tarihinde geliyor. Dikkat çekici atmosferi ile ve sanal başlık gereksinimi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yeni oyunun kısa bir tanıtım tarafına ve incelemesine göz atacağız. Burada oyunun bizlere neler sunacağını ve bizlere nasıl bir atmosfer aktaracağını sizlere söyleyecek ve oyunun temel hatlarını burada oluşturacağız. Elbette bu tarz oyunlarda öncelikle atmosferin ve o korku hissiyatının nasıl olması gerektiğinin altını çizmemiz gerekiyor.

Oyun  öncelikle sanal gerçeklik başlıklarına çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla herhangi bir sistemle beraber ne yazık ki oyunu deneyimleyemiyorsunuz. Öncelikle bunu belirtmekte fayda var. Daha sonrasında oyunun klasik ve modern bir deneyimi karışım olarak karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Oyun öncelikli olarak korku ve bulmaca deneyimini bizlere aktarmaya hedefliyor, hem korku hem gizem hem de bulmaca deneyimiyle beraber bizlere klasik bir deneyim aktarmayı istiyor. Ancak modern teknoloji ile beraber harmanlanmış yapısıyla da elbette güzel görüntüler ve ilgi çekici dakikalar da bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde 90'larda yer alan bir yapı bulunuyor, bu yapı ile beraber elbette oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki atmosferi deneyimleyebiliyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında biz de kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bu tarz korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki korku unsurların yanı sıra bulmaca unsurları da bulunuyor ve bu bulmaca unsurları bu tarz oyunların olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bir yandan korkarken ve ürkerken diğer yandan ise bu bulmacaların mantığını çözmeye çalışıyor ve bulmacaları çözerek de diğer bölgelere ve yeni kısımlara doğru geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.
 
 

Oyunda sürekli olarak kendinizi ürkerken ve tüylerimizi diken diken olduğu durumdayken bulabiliyor ve böylece oyundaki o korkutucu atmosferi bizzat deneyimleyebiliyoruz. Oyunda sağdan soldan gelebilecek çeşitli ışıklandırmalar, bir anda karşımıza çıkabilecek korku unsurları ve kapı gıcırtıları oldukça fazla sunulmak isteniyor. Bu tarz durumlar elbette oyundaki korku durumumuzu etkiliyor ve biz de büyük korkularla beraber oyundaki yerimizi almaya çalışıyoruz. Oyunda beklenildiği gibi ilk etapta daha basit korku unsurlara karşımıza çıkıyor ancak oyun açıldıkça ve oyunda ilerledikçe daha fazla korku unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve bunlarla beraber de elbette gerilimin tavan yaptığını görebiliyoruz.

İlgi çekici yapısı ve atmosferi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde çevre unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve arka planda yer alan hikaye ile beraber ürkütücü bir içerikle karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde arka planda yer alan hikaye bir anlatıcı ve ara sahnelerle beraber tekrar ediliyor ve karakterler arası diyaloglar aracılığıyla da bu hikaye bizlere aktarılıyor. Oyunda bazı durumlarda geçmişe gidiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan oyunda büyük bir malikanede yer alıyor ve bu malikanenin ne durumda olduğunu ve nasıl bir durum içerisine geldiğini öğrenmeye koyuluyoruz. Oyun içerisinde yine ilgi çekici karakterler ve detaylı bir hikaye anlatımı yer alıyor ve bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hikaye anlatımı ve çevre unsurları oldukça önem arz ediyor. Çünkü korku oyunlarında genel olarak arka planda yer alan hikaye çevrede bulduğumuz notlarla bizlere aktarılıyor ve yer yer de ara sahnelerle beraber bu hikaye içeriği destekleniyor. Bu oyunda şunu söyleyebiliriz arka planda yer alan hikaye ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla destekleniyor ve böylece bizlere daha ilgi çekici bir aktarım yapılıyor.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yine çevre unsurları ile beraber etkileşime girebiliyor ve sanal başlıkla beraber ilerlediğimiz kısımlarda elbette çevreye detaylı bir göz atabiliyoruz. Yine etrafta bulunan oldukça fazla bulmaca ile beraber karşılaşabiliyor ve bulmacaların farklı farklı detaylarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Örneğin bir yerde üzerine tıklamamız gereken ve doğru tıklamalarla beraber açmamız gereken bir kutu bulunuyor. Bu kutuyu açmak için de elbette doğru şekilde kombinasyonlarını yerine getirmek ve tekrar tekrar bu kombinasyonları denemek durumunda kalıyoruz. Diğer tarafta bir kapıyı açmak için farklı bir bulmaca ile beraber karşılaşabiliyor ve bu bulmacayı çözmek için elbette yine farklı şekillerde kombinasyonlar deneyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz farklı bulmaca içerikleri yer alıyor ve bazı bulmacalar gerçekten de oyuncuları zorlayacak türden olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bol bol bulmacayla beraber karşılaşmaya hazır olun diyebiliriz.

Yapım içerisinde yine çevre unsurları ile beraber etkileşime girme durumu oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Çünkü bu tarz oyunlarda çevreyle etkileşime geçmek, çevrede bulunan nesnelere dokunmak, çekmeceleri açmak ve çekmeceler içerisinde bulunan nesnelerle bulmacaları çözmek oldukça önem arz ediyor. Hem bu unsurlarla beraber de oyunun çeşitliliği ve derin mekaniği artmış durumda oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz mekanikler de yer alıyor ve bu unsurlarla beraber etrafı araştırmaya koyuluyor ve ortada bulunan gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda daha çok bizlere karanlık bir atmosfer sunuluyor ve arka planda yer alan gerilim melodileri ile beraber ortam daha da karanlık hale gelebiliyor ve ürkütücü olabiliyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki arka planda yer alan gerilim melodileri gerçekten de oyundaki ürkütücülüğü ve korku durumuna daha da arttırıyor. Dolayısıyla bu durumda bu melodiler önemli hale gelebiliyor.
 
 

The 7th Guest VR içerisinde yine diğer korku oyunlarından aşina olduğunuz çeşitli koridorlar ve birçok kapı bizleri bekliyor. Oyunda farklı farklı kapıların kilidini açmaya koyuluyor, dar ve korkutucu koridorlarda ilerlemeye başlıyoruz. Korku oyunlarının olmazsa olmazı bu koridorlarda ilerlerken elbette sağdan soldan çeşitli sesler duyabiliyor ve bu seslerle beraber de elbette ortamın gerginliği daha da artış gösteriyor. Korku severler için gayet güzel bir deneyim sunmayı hedefleyen oyun sanal başlık sistemlerine çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Dikkat çekici ortamı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 19 Ekim tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi korku unsurları ve bulmaca içeriği yer alıyor ve arka planda da yer alan hikayeyle burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunun sanal gerçeklikle oynandığını tekrar tekrar belirtelim. Çünkü oyun normal sistemlerde ne yazık ki oynanamıyor.

Oyunun ek olarak şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında oyunu satın alabileceğiniz herhangi bir ön sipariş durumu ne yazık ki bulunmuyor. Oyunu ancak çıkış yaptığı gün hem fiyatını öğrenebilir hem de kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

- Deadly Rain (6 Ekim: hayatta kalma, korku, nişancı)
 
 

FireRing Studio tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan hayatta kalma, korku, nişancı oyunu Deadly Rain, 6 Ekim tarihinde geliyor. Bağımsız bir ekip tarafından karşımıza çıkmaya hazırlanan psikolojik korku odaklı bu yapımda terk edilmiş köye doğru adım atıyor ve burada hayatta kalma mücadelesine başlıyoruz. Yeni bir korku deneyimini bizlere sunmaya hazırlayan yapım yağmurlu bir ortamı bizlere bırakıyor ve burada oyunun adından anlaşılacağı gibi sürekli olarak karanlık bir atmosferle ve yağmurlu bir yapıyla karşılaşıyoruz. Elbette oyun sadece korku unsurları ile beraber değil aynı zamanda nişancı ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla da beraber çıkıyor ve bunlarla beraber de üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz yani oyunun bir nevi aksiyon tarafı da oldukça yoğun diyebiliyoruz.

Klasik bir hayatta kalma korku deneyimi geliyor

Sürekli olarak kendimiz karanlıkta ve karanlık atmosferde bulabileceğimiz ve hayatta kalmak için türlü kaynakları toplayabileceğimiz yapımda elimize farklı silahlar alabiliyor ve çevre unsurları ile beraber düşmanları ve yaratıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmaya bekleyen oyunda elbette üst düzey bir prodüksiyon kalitesi ve yapı beklememeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz yapımları beklerken beklentileri düşük tutmakta ve belli oranda tutmakta fayda buluyorum. Belirttiğim gibi bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmaya hedeflenen bu yapımda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya başlıyor ve burada diğer oyunlarda olduğu gibi farklı farklı unsurlardan yararlanabiliyoruz. Öncelikle farklı bölgelere doğru adım atabileceğimiz yapımda çevreyi keşfetmeye çalışıyor ve bu çevre keşif unsurlarıyla beraber de kendimize çeşitli cephaneler ve daha farklı yapılar bulabiliyoruz. Buralarda çevreyi keşfetmek ve çeşitli kaynaklar bulmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü hayatta kalma oyunlarında siz de biliyorsunuz ki kaynak toplamak ve kaynakları elde etmek oldukça mühim. Bu oyunda da aynı şekilde hayatta kalmanın yollarından biri etraftaki kaynakları toplayabilmek ve bunları elbette envanterimize atabilmek. Bu sayede ancak ilerleyebiliriz ve geniş bir ilerleme kat edebiliriz.
 
 

Hayatta kalma korku türünün FPS ve aksiyon ile harmanlandığı yapım içerisinde neyin gerçek neyin hayal olduğunu ne yazık ki bilemiyoruz. Elbette karakterimiz bu kapsamda psikolojik bir bunalıma girmiş durumda olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda karşımıza korkunç mutantların ve yaratıkların da çıktığını görebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde gerçek olmayan birçok yaratık bizlere sunuluyor ve bu kapsamda bizlerin de korkması bekleniyor. Sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissedebileceğimiz ve bu diken üstü durumun oyunun sonlarına kadar artış gösterebileceği yapım içerisinde yapılması gereken temel unsurlar bulunuyor. Bu unsurlar arasında ise öldürmek, kaçmak veya ölmek yer alıyor. Elbette bu temel unsurlar arasında gidip gelebiliyor ve sürekli olarak kendimizi bir şeyler çabalarken bulabiliyoruz. Oyunda yaratıkların ve mutantların her bir taraftan bizlere yaklaştığını görebiliyor, duyabiliyor ve hissedebiliyoruz.
 
Aynı şekilde bunları ortadan kaldırmak için de elbette elimizdeki silahlara davranabiliyor ve elimize farklı farklı silahlar alabiliyoruz. Örneğin bir bölümde elimize AK 47 silahı alabiliyor ve bu silahla beraber üzerimize gelen Mutant sürülerini ortadan kaldırmak için hamle yapabiliyoruz. Sürekli olarak ateş edebildiğimiz ve makineli tüfeklerle beraber bu mutantlara karşı mermi yağdırabildiğimiz yapımda bir yandan kendimizi aslında Terminatör gibi hissedebiliyor ve sürekli olarak burada bir şeyleri öldürürken bulabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda kullandığımız mühimmatların elbette belli bir kapasitesi / sınırı bulunuyor ve cephanenizin de tükenebileceğini göz önüne alarak doğru şekilde doğru zamanda ateş etmeniz gerekiyor ve her bir cephanenin yani merminin düşmanı bulması gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz durumlarda sürekli olarak ateş etmek ve sağa sola sıkmak belki de sizin için daha zorlu bir deneyimin kapısını aralayabiliyor. Kısacası oyunda ateş ederken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve bu kapsamda doğru zamanı kollamanız lazım.

Nükleer serpintili bir ortamda mutantlara karşı savaş veriyoruz
 
 

Deadly Rain içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise 1954'lü yıllara geçiş yapıyoruz. Oyunda 1954'lü yılların Sovyet rejimi bulunuyor ve bu Sovyet rejimi ile beraber biz de devlet dışı destekçilerle beraber ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda korku ve paniğin bulunduğu bir ortam, karanlık bir atmosfer ve de yağmurlu bir yapı bizleri bekliyor. Burada elbette bağımsız bir ekibin elinin değdiğini görebiliyor ve korku projesi olarak başlayan bu yapım şimdi ise karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda yine içerisinde bulunduğumuz dünyada nükleer santraller bulunuyor ve bu nükleer santrallerin sebep olduğu yağmurlarla beraber de ilerlemeye koyuluyoruz. Elbette oyunda birçok şeye maruz kalıyor ve karşımıza bu tarz mutantların çıktığını da görebiliyoruz. Yine karşımızda klasik bir hikayenin olduğunu görebiliyor ve nükleer ve radyasyon ile bağlantılı çeşitli yaratıkların / mutantların bizlere sunulduğunu da deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu bazı oyuncular için oldukça klişe bir hikaye diyebiliriz.

Hikaye kapsamında ilerlediğimiz ve tek oyunculu bir yapıyı bizlere aktaran yapım içerisinde kısaca toparlamak gerekirsek oyunda güçlenen ve büyüyen mutantlarla beraber karşılaşabiliyor ve nükleer serpintilerin yer aldığı bir yağmurla burada ilerlemeye koyuluyoruz. Oyunda belli baş bölgeler bizlere aktarılıyor ve buraları istediğimiz şekilde araştırabiliyor ve düşmanları buradan ortadan kaldırmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre haritada gizli gizli kısımlar bulunuyor ve yeni alanların kilidini açabileceğimiz bir özellik de bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda haritada gizli anahtarlarla beraber yeni alanlara ulaşabiliyor ve böylece farklı noktalara da geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz keşif unsurları ve yan unsurlar da bizlere sunuluyor diyebiliriz. Elbette bu unsurlar oyun içerisindeki biz oyunculara farklı noktalarda gerçekten ilgi çekici detayları sunabiliyor. Biz de bu tarz yan ürünleri gerçekten seviyoruz. Bunun dışında yine oyunda klasik bir mekanik olan sağlık iyileştirmesi bulunuyor. Burada karakterimizin sağlığı ne yazık ki otomatik bir şekilde iyileşmiyor ancak bu iyileşmenin gerçekleşmesi için şırınga kullanmamız gerekiyor ve bu şırınga da elbette oyun içerisinde belli başlı noktalarda bulunabiliyor ve bunları da çevreden bulmak temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Birçok oyundan ilham alan ve ilgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan psikolojik korku ve hayatta kalma nişancı oyunu 6 Ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz bağımsız psikoloji korku deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de fragmanları ile ve görüntüleri ile ilgi çekici bir yapıyı bizlere aktaracağını söyleyebiliriz ancak elbette oyun içerisindeki mekanikler ve özellikler nasıl işlenecek bunu oyun çıktığı zaman görebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Macera Keşif Yapma Oyunları Ekim Ayı İçerisinde Öne Çıkan 2 Hayatta Kalma Keşif Oyunu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız