Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Macera Keşif Yapma Oyunları

 
 
Ekim ayı içerisinde birçok macera keşif türü oyun bizleri bekliyor. Bu listemizde birçok oyuna yer verdik.
 
- Bilkins' Folly (2 Ekim: bulmaca, macera, keşif)
 
 

Webbysoft tarafından geliştirilen ve Armor Games Studios tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, keşif oyunu Bilkins' Folly, 2 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İlgi çekici ve dikkate değer unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda çizgi tarzı grafik bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bir karakterle beraber maceraya atılıyor, bu macera içerisinde akrabalarımızı bulma yolunda ilerliyor ve kayıp tanıdıklarımızı bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda gerek ekran görüntülerinden gerekse fragmanından gördüğünüz üzere eğlenceli bir ada macerasına atılıyor ve burada farklı farklı adalar yer alıyor. Bu adaların elbette her birinin farklı bir bulmaca ve macera içeriği yer alıyor ve bunları çözerek de ilerlememize devam edebiliyoruz.

Oyunda ortaya çıkarabilecek ve sırları çözebileceğimiz çeşitli içerikler bulunuyor .Örneğin bir adaya vardığımız zaman burada kayıp hazineleri ortaya çıkarabiliyor ve bunları ortaya çıkarmak için elbette sağı ve solu keşfetmeye çalışıyoruz. Bir yandan bulmacaları çözerken diğer yandan ise ortaya çıkarılacak sırları açığa çıkararak elbette buralarda neler olup bittiğini yanımızdaki köpek dostumuzla beraber öğrenmeye başlıyoruz. Oyunda elbette bu ikili sürekli olarak farklı farklı etkileşimlerde bulunabiliyor ve bu etkileşimin dozu gitgide artış gösteriyor. Oyunda köpek dostunuzla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda açığa çıkarılabilecek sırları açığa çıkarabiliyor ve bu köpekle beraber ulaşılamayan kısımlara beraber ulaşabiliyorsunuz. Örneğin bulmaca çözme kısmında bu köpekten yardım alabiliyor ve farklı farklı etkileşim kısımlarında da birbirinize yardım edebiliyorsunuz.
 
 

Bilkins' Folly'de daha çok eğlenceli ve rahatlatıcı bir deneyeyim bizlere aktarılıyor. Hikaye odaklı macera oyunu içerisinde bu bölgenin içerisinde bulundurduğu adaları tek tek gezebiliyor ve köpek arkadaşımızla beraber iş birliği yapabiliyoruz. Oyunda kontrol ettiğimiz karakterin harika konutta uzman olduğunu görebiliyor ve haritalar içerisinde çeşitli bulmacaları açığa çıkarabiliyor ve bu haritaları doğru okuyarak da farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Öncelikle bu haritalar içerisinde açığa çıkarılmamış sırlar ve gidilmemiş bölgeler bulunuyor. Bu bölgelere istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve ortaya çıkarılmayan gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda elimizde bir harita taslağı bulunuyor, bu harita içerisinde farklı hamleler yaparak maceramıza farklı bölgelerde devam edebiliyoruz. Ek olarak zorlu bulmacalar bizleri bekliyor.
 
Elbette ilk etapta kolay bir şekilde çözülebilen bulmacalar bizlere aktarılıyor ancak daha sonrasında ise bu bulmacaların zorluğunu arttığını görebiliyorsunuz. Oyunda bu bulmacaları çözmek için hem köpek dostunuzdan yardım alabiliyor hem de kendi aklınızı kullanarak bu bulmacaları çözebiliyorsunuz. ek olarak yine çevre unsurları oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bulmacaları çözmek için etrafı keşfetmek ve etrafta beraber etkileşime geçmek oldukça önemli. Oyunda bazı bulmacalar oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ancak bu bulmacalara tekrardan ilerleyen kısımlarda geri dönebiliyoruz. Yani bir bulmacayı es geçebiliyor ,ilerleyen kısımlarda bu bulmacaya tekrardan geri dönüş yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz çeşitli özgürlükler de bulunuyor.
 
 

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre çizgisel olmayan yani oyuncuların özgürlüğüne bırakılan bir yapı sergileniyor. Yani bu yapı ile beraber oyunu istediğimiz kısmından başlayabiliyor, istediğiniz adaya doğru adam atabiliyor ve istediğiniz gibi etrafı keşfedebiliyorsunuz. Oyuncunun hareketlerine ve eylemlerine göre şekillenen bu ada macerasına yapacağınız hamleler elbette değişkenlik gösteriyor. Oyun içerisinde atıldığımız macerada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü her bir oyun için farklı yerden başlayabiliyor ve farklı yöne doğru giriş yapabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bu gibi özelliklerin ve özgürlüğün olması gerçekten de oyuncular tarafından sevilen mekanikler. Oyunda istediğiniz şekilde bu adalara giriş yapabiliyor, bu adalardan çeşitli ipuçları toplayabiliyor ve hatta kendinizi zorlu bir bulmacanın içerisinde bulabiliyorsunuz. Yani oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi ilk etapta kolay zorluklar bizleri bekliyor. Daha sonrasında ise bu zorlukların artış gösteriyor. Fakat oyunda çizgisel yapı olmadığından dolayı belki de en zorlu bulmacayla beraber bir anda kendinizi bulabilirsiniz.

Eğlenceli ve rahatlatıcı bir deneyimi adım atabileceğimiz yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre temel olarak hem keşfedilecek unsurların bolca karşımıza çıkacağı hem de bulmacaların bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Oyunda çözmemiz gereken bulmacalar, açığa çıkarmamız gereken sırlar ve ortaya çıkarmamız gereken hazineler yer alıyor. Bu hazineleri ortaya çıkarmak ve bulmacaları çözmek için de elbette köpek dostumuza yardım alabiliyoruz. Oyunda yine kendi mürettebatımız bulunuyor ve bu mürettebatımızı istediğimiz şekilde arttırabiliyor ve sayısını çoğaltabiliyoruz. Dolayısıyla saflarımıza katılmak isteyen bu denizcileri işe alarak daha da ilerleyebiliyor ve kendi gemimizle beraber bu maceraya kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Oyunda bir yerde kendimizi geliştirmeye çalıştığımız bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu gelişim hissiyatı da gerçekten oyunda çok önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı adalar bulunuyor ve bu adalar içerisinde her bir yapının farklılık gösterdiğini görebiliyoruz. Örneğin bir adaya vardığınız zaman burada bulunan sakinlerin yani yerel halkın farklı bir şekilde bizleri selamladığını ve farklı işlerle uğraştığını görebiliyor diğer bir adaya geçtiğimizde de aynı şekilde farklı bir sosyal statüde karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı adalar bulunuyor ve her ada da kendi içerisinde değişkenlik gösteriyor. Oyun içerisinde yer aldığımız yer aldığımız süre boyunca ada sakinleri ile beraber istediğiniz şekilde diyaloglar içerisine girebiliyor ve onlarla beraber sosyalleşebiliyoruz. Oyunda yine dikkat çekmek istediğim bir husus daha bulunuyor.
 
Bu husus ise yerel halka ve karakterlere nasıl davrandığınızdan geçiyor. Örneğin bir karaktere nasıl davrandığınız daha sonrasında hatırlanacak bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda hangi karaktere nasıl davrandığınıza oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü ilerleyen süreçte bu karakteri nasıl davrandığını hatırlamıyor. Hal böyle olunca da yaptığınız davranışlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu da sizi ilerleyen süreçte etkileyen unsurlar arasında bulunuyor.
 
 

Son olarak oyunda yine deniz üzerinde bulunduğumuzdan dolayı ilginç deniz canavarları da bulunuyor. Elbette maceraya atıldığımız bu süre boyunca bu canavarlarla beraber de karşılaşabiliyor ve hatta bu canlıları avlayabiliyoruz. Bunun dışında bulduğumuz yeni canlı türlerine kimliğimize kaydedebiliyor ve günlükle beraber de deniz hayvanlarına tanıyabiliyoruz. Oyunda daha çok harita üzerinde bulunuyor ve bu harita ile beraber farklı adalara doğru ilerleyebiliyor ve aynı zamanda denizleri de keşfedebiliyoruz. Yelken açtığımız bölgelerde yine mini oyunlar da yer alıyor ve bu mini oyunlar ile daha farklı içeriklerin kilidini açabiliyoruz.
Piksel grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 2 Ekim tarihinde piyasaya sürülmeye bekliyor. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi kendi maceranızı seçebileceğiniz ve çizgisel olmayan bir yapıyı bizlere aktarıyor. Oyunda farklı farklı adalar bulunuyor ve bu adalara istediğiniz şekilde adım atabiliyor ve bu Adaları da ortaya çıkarılacak sırları açığa çıkarabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize de ekleyebilirsiniz .Böylece oyundan haberdar olabilir ve yakın takibe alabilirsiniz.

- Bahnsen Knights (26 Ekim: gerilim, macera, soruşturma)
 
 

LCB Game Studio tarafından geliştirilen ve Chorus Worldwide Games tarafından yayınlanacak olan gerilim, macera, soruşturma oyunu Bahnsen Knights, 26 Ekim tarihinde geliyor. Çeşitli seçenekler arasından seçim yapabileceğiniz ve  maceranıza kendinizi ortak edebileceğiniz yapın 1996 yılını konu alıyor. Oyun içerisinde Amerika Birleşik Devletleri içerisinde bulunuyor ve bu bölgede bulunan bir soruşturma ve gizem içerisine geçiş yapıyoruz. Oyunda kötü şöhretli olarak bilinen bir tarikat bulunuyor ve bu tarikat içerisine kılık değiştirerek girmeye çalışıyoruz. Bu tarikatın neler yaptığını ve nasıl kötü bir durum içerisinde olduğunu bulmaya çalışıyor aynı zamanda açığa çıkarılacak sırları varsa onları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bir ajan olarak yer aldığımız oyunda yakın arkadaşlarımızın ortadan kaybolması konusunu açıklık getirmeye çalışıyor ve bu arkadaşların nereye gittiği konusunda bilgi sahibi olmaya başlıyoruz.

Oyun içerisinde piksel tarzı eski tarzda bir grafik yapısı yer alıyor. Elbette bu tarz her bir oyuncuya ne yazık ki gitmeyebiliyor. Daha çok eski tarz yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde sürekli olarak seçimler yapabiliyor ve bir ajan olarak bu yapım içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Karşımızda bulunan güçlü bir tarikat ile beraber mücadele gireceğimizi ABD'de daha çok keşif unsurları ve gizem unsurları bulunuyor. Elbette bu tarz oyunlarda hikayenin ön planda olması gerekiyor. Zaten oyununda temel amacı da bu. Arka planda bir hikaye anlatılıyor ve hikaye kapsamında yukarıda da bahsettiğim gibi bu tarikatı kirli işlerin ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda yakın arkadaşlarımızı bulmaya başlıyoruz. Oyunda bu temel amaçla beraber ilerliyor ve yapacağımız hamleleri de buna göre seçebiliyoruz. Nihayetinde oyun bizleri farklı yola doğru sürükleyebiliyor ve her bir oyuncu bu oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacağımız seçimler bizleri farklı yönlere doğru götürebiliyor ve farklısı sonlarla ve aşamalarla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 

Bahnsen Knights içerisinde aşırı fanatik gruplar, tarikatlar ve daha fazlası yer alıyor. Bu tarz bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bunların amacını ortaya çıkarmaya çalışıyor ve neden bu yola girdiklerini bulmaya başlıyoruz. Elbette bu kötü şöhretli tarikatlar ve aşırı fanatik insanlar ile beraber karşılaşmak zorlu bir deneyimin başlangıcını temsil ediyor. Nihayetinde oyun içerisinde karşımıza çıkan karakterlerle tanışabiliyor, onlarla diyaloglar içerisine girebiliyor ve onlardan çeşitli bilgiler elde etmeye çalışıyoruz. Oyunun zaten temeli içerisinde gizem dolu olaylar, keşif unsurları ve araştırma unsurları yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yapacağımız her bir hamleyle beraber yeni bilgiler edinmeye çalışıyor ve bu kapsamda kendi araştırmanızı sürdürebiliyoruz. Elbette yapım içerisinde soruşturma unsurları da bulunuyor ve bu unsurlarla beraber de hem çevre unsurlarını kullanabiliyor hem de karakterler arası diyaloglar içerisine girebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor ve bu farklı karakterlerin her birinin kendine özgü özellikleri ve karakter seçenekleri bulunuyor dolayısıyla her bir karakterle beraber farklı şekilde konuşabiliyor ve onlarla farklı şekillerde diyaloglar aracılığıyla iletişime geçebiliyoruz. Oyunda her bir kayboluşla beraber birbirini etkileyen olaylar zinciri karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de araştırma konusuna oldukça önem verilmiş durumda ve her bir araştırma ile beraber de daha derine inmeye başlıyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda ne kadar çok derine inersek o kadar çok detayı açığa çıkarabiliyor ve hikaye konusunda da gerçekten üst düzey bir anlatım bekliyoruz.
 
 
 
Nihayetinde bu oyunların özünde hikaye anlatımı ve ilgi çekici bir konunun olması gerekiyor. Çünkü oyun sürekli olarak bizleri diyaloglar içerisine sokabiliyor ve gizem ve araştırma konularını gündeme getiriyor. Hal böyle olunca bu tarz oyunlarda hikayenin gidişatı ve gidişata etki etmemiz ve aynı zamanda ilgi çekici bir konunun olması oyuncular açısından oldukça mühim. Öteki türlü bu oyun içerisinde kolayca sıkılabilir ve o yüzden direkt olarak bırakabiliriz.
Burada ilk başta da bahsettiğim gibi gizli görevdeki bir ajan olarak yer alıyor ve bu ajan göreviyle beraber de farklı grupların ve tarikatların içerisine sızabiliyoruz. Sızma işlemi ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralarda çevre unsurlarını araştırmaya koyuluyor ve çevreden bulduğumuz unsurlarla beraber de detaylı bilgiler elde edebiliyoruz. Her köşede bir tehlikenin yer aldığı oyunda diğer karakterlerle beraber konuşmak oyundaki temel ve kilit noktalardan biri. Çünkü oyunda diğer karakterlerle beraber konuşa konuşa yeni detayları elde edebiliyor ve bunun akabinde ise olayların zincirinin son halkasına doğru gelmeye çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda ilerledikçe daha karanlık bir yapının olduğunu görebiliyor ve farklı atmosferlere sahip bölgeleri ilerleyerek de buralardaki araştırmaları tamamlayabiliyoruz. Bunun dışında oyunda ilgi çekici karakterler ve çeşitli diyalogları bulunuyor. Bunlarla beraber de kendi yolumuzu açmaya ve aydınlatmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun zengin bir hikaye içeriğini ve aynı zamanda seçimlerle yapabileceğimiz diyalogların farklı bir yansımasını bizlere aktarıyor yani burada ilgi çekici bir hikayenin olduğunu söyleyebilir ve aynı zamanda yaptığımız seçimlerle beraber yine ilgi çekici bir seçim sonucuyla beraber karşılaşabiliyoruz. Nihayetinde oyun hikaye ve macera unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve bu unsurlarla beraber de biz de kendi maceramızı seçebileceğimiz bir yapıya ortak oluyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi soruşturmaları içerisinde bulabiliyor ve bu soruşturmaların akabinde ise karşıdaki karakteri kızdırmadan ve onun aynı zamanda dikkatini çekmeden bazı seçenekleri elememiz gerekiyor. Bunun dışında sürekli olarak soruşturma içerisinde kendimize de farklı sorular sorabiliyor ve bu anda kendi stratejimizi ve planımız da oluşturabiliyoruz. Nihayetinde karşıdaki karakteri manipüle etmek ve karşıdaki karakterden çeşitli bilgiler almak oyundaki temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor ve oyunda sürekli olarak farklı farklı karakterlerle ve farklı olaylarla beraber karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde elbette diyaloglar ve hikaye çok önem arz ediyor. Ancak bunun dışında da çeşitli bulmacalar da bulunuyor. Bu bulmacalar elbette ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak daha sonrasında ise bu bulmacaların zorluğu gitgide artış gösteriyor diyebiliriz. Elbette bu bulmacalar da oyun içerisindeki çeşitliliği arttıran unsurlardan birkaç tanesi. Geliştirici ekip bu bulmacaları oyunun oyun oynanış süresini arttırmak için eklemiş durumda ve böylece oyunda daha fazla vakit geçirebileceğimiz bir yapı ile beraber karşılaşmaya hazırlanıyoruz.
 
 

İlgi çekici bir hikaye ile ve soruşturma kapsamındaki olaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 26 ekim tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde 2023 yılı ibaresi yer alıyor ancak birçok raporda 26 Ekim tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor. Bu tarz soruşturma ve maceranızı kendiniz seçebileceğiniz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Diğer taraftan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Ek olarak oyunu şu anda yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde de oyunu satın alıp almayacağınıza veya istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Nihayetinde ben de bu demo sürümünü denemenizi tavsiye ediyorum.

- The Gap (19 Ekim: bulmaca, macera, keşif)
 
 

Label This tarafından geliştirilen ve Crunching Koalas tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, keşif oyunu The Gap, 19 Ekim tarihinde geliyor. İlgi çekici atmosferi ve yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun bizlere geçmişte yaşanan hatıraları sunmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde ailesine musallat olan bir hastalığa yakalanan Joshua adlı bir karakterin geçmişte yaşadıklarını deneyimleyebiliyor ve geçmişe giderek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Daha çok hikaye odaklı yapısı ile beraber karşına çıkmayı hedefleyen oyunda elbette sürekli olarak geçmişe gidebiliyor, sağı solu keşfedebiliyor, çevre unsurlarıyla beraber etkileşime girebiliyor ve bu yaşananların akabinde karakterimize neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.

Oyun içerisinde ilgi çekici bir hikaye içeriği bizlere aktarılmak isteniyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hikayenin ilgi çekici olması ve bizlere sürükleyici bir deneyim sunması oldukça önemli. Çünkü bu tarz oyunlar direkt olarak hikaye içeriğiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve oynanış bakımından da kısır bir yapıya sahip olduğundan dolayı hikaye bazında oldukça güçlü olması gerekiyor. Yürüme simülasyonu diyebileceğimiz yapım içerisinde hafızasını geri kazanmak isteyen Joshua adlı karakterle beraber ilerleyebiliyor ve geçmişe doğru yolculuğumuz burada başlıyor. Elbette hafızasını kaybeden bir karakter geçmişe giderek anılarını tekrardan tazelemek istiyor ve bu kapsamda paralel bir yolculuğa başlıyor diyebiliriz. Oyunda bir yandan geçmişe giderek kendi karakterimizin neler yaşadığını öğrenebiliyor ve aynı zamanda farklı bir evrene de geçiş yapabiliyoruz. Çünkü geçmişle gelecek konusunda iki farklı paralel evren burada oluşturulmuş durumda ve geliştirici ekibinin belirttiğine göre de yer yer bu kısımlara geçiş yapabiliyoruz.
 
 

The Gap içerisinde sürekli olarak çevre unsurları ile beraber etkileşime girebiliyor ve karakterimizin anılarını tekrardan canlandırmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda ilerlediğimiz oyunda gerçekten de hatıralara saygı duyuyor ve zorlu bir yolculuğunda bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlar daha çok psikolojik bir hikayeyi aktarıyor ve bu hikaye kapsamında ise belki de hüzünlenebileceğiniz bir sonla beraber de karşılaşabiliyoruz. Keşfe çıktığımız oyun süresi boyunca elbette ilgi çekeceği atmosferlerle, bölgelerle ve yapılarla karşılaşabiliyor, buralarda gezip tozabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Sınırlı bir oynanış içeriğiyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun bizleri geçmişin derinliklerine götürebiliyor ve bu derinlikle beraber biz de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Oyunda daha çok dejvau adı verebileceğimiz duygu temelli bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu duygu kapsamında sürekli olarak yaşadığımız analara geri dönebiliyor ancak karakterimiz hatırlamadığı için elbette burada farklı bir zorluk yaşayabiliyoruz. Oyunda belki de şaşırabileceğimiz anlar sürekli olarak karşımıza çıkabiliyor ve bu anlara da tanıklık etmek gerçekten de güzel olabiliyor.
 
Oyun içerisindeki bu yapıdan beklentimiz hikayenin gerçekten de bizlere hitap etmesi ve ilgi çekici anların bünyesinde barındırması. Çünkü bu tarz oyunlarda hikayenin geride kalması gerçekten de oyuncuların canını sıkan ve oyundan soğutan unsurlardan biri. Oyunda sınırlı ve kısır bir oynamış olduğundan dolayı hem keşif hem de hikaye konusu da bu tarz projeler oldukça iyi iş başarmak durumunda. Elbette yer yer atmosferlerle beraber de ilgi çekici bölgelerin bizlere sunulması da gerçekten oyunu oynatan özelliklerden birkaç tanesi.
 
 

Oyun içerisinde bulunduğumuz süre boyunca karakterimizle beraber sürekli olarak içli dışlı olabiliyor ve karakterimizin anılarına geri dönüş yapabiliyoruz. Oyunda kişilik bozukluğunun yanı sıra aynı zamanda nörolojik bir rahatsızlığımızın olduğunu öğrenebiliyor ve ailemizde bulunan bu hastalıktan  nasıl kurtulmamız gerektiğini oyunda bulmaya çalışıyoruz. Oyunda kişiliğimizin ve anılarımızın yer yer ve zamanla silindiğini deneyimleyebiliyor ve diğer yandan da akıl sağlığımızı tekrardan korumak için de elimizden geleni yapmaya öğreniyoruz. Elbette bir yandan akıl sağlığını korumak ve bir yandan da olayların psikolojik ağırlığını deneyimlemek gerçekten de ağır bir duygusal yük altına girmekten ibaret olarak karşımıza çıkıyor. Ancak oyun içerisinde yer alan yoğun psikolojik drama ile beraber biz de belki de oyunda bu hissiyat içerisine girebiliyor ve gerçekten etkileyici bir deneyime adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde birçok sorunun cevabını bulabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Hem iyinin hem de kötünün yer yer karşımıza çıktığı oyunda karakterimizin kişiliğinin tamamen silinmeden hikayeyi bitirmek oldukça önem arz ediyor. Çizgisel bir hikayeye sahip olan ve açık bir dünya ile beraber karşımıza çıkmaya yapımda doğrudan hikaye ve keşif odaklı bir yapıyı bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz noktada etrafı keşfedebiliyor bunun dışında etrafta yer alan çevresel unsurlarla beraber etkileşime girebiliyor ve geçmişte yaşanan olaylara yeni bir ışık tutabiliyoruz.

The Gap oyununda geliştirici ekibin belirttiğine göre hem sade hem de küçük küçük alanlar bizlere aktarılıyor. Yani bulunduğumuz bölge büyük bir şekilde karşımıza çıkmıyor ve kısa sürede keşfedebileceğiniz ve anılara geri dönüş yapabileceğimiz bir yapıyı bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak başka bir yerde kendimizi bulabiliyor ve buraları keşfetmek de gerçekten ilgi çekici hale gelebiliyor. Elbette bu tarz yapımlarda sürekli olarak farklı içeriklerle ve yeniliklerle beraber karşılaşmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü sürekli olarak yeni içeriği ve ilgi çekici detayların bizlere aktarılması gerçekten de oyunda tutan unsurlardan birkaç tanesi.
 
 

Oyun içerisinde temel ve sürekli olarak eşyalarla beraber etkileşime geçebiliyor ve bu etkileşime geçtiğimiz eşyalar bizleri geçmişe yani eski yaşadığımız anılara götürüyor. Bu eşyalara dokunduğumuzla başka bir evrene geçiş yapmamız bir oluyor. Burada yaşayacağımız hikaye başımızdan geçen olayların bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor ve böylece biz de karakterimizin daha önceden neler yaşadığı, nasıl bir aile yapısına sahip olduğu ve daha fazla bilgiyi öğrenebiliyoruz Son olarak oyun içerisinde yine ilgi çekici bölgeler, tatmin edici bir grafik seviyesi ve diğer unsurlar yer alıyor. Elbette bu tarz oyunlarda beklentileri dengelemekte fayda bulunuyor.

Oyunda tek oyunculu bir yapı benimsenmiş durumda ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda birçok dramatik duygu yer alıyor ve bu dramatik duygu içerisinden elbette kendimizi sıyırmaya çalışıyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında yine oyunu istek listenize eklerseniz çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Ek olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yürüme simülasyonu ile beraber psikolojik bir hikaye adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Harvest Island (2 Ekim: çiftçilik, gizem, macera)
 
 

Yobob tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan  çiftçilik, gizem, macera oyunu Harvest Island, 2 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üstten görünümlü yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan piksel grafikli macera ve çiftçilik oyunu içerisinde gerçekten yapılacak oldukça fazla iş bulunuyor. Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun bizlere tamamen güzel bir deneyimin ve maceranın kapısını aralıyor. Oyun içerisinde farklı karakterlerle tanışabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor, diyaloglar içerisine girebiliyor ve hikaye odaklı bir yapıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda tam bir çiftçilik simülasyonu unsurları bulunuyor ve bunun yanı sıra da gizemli unsurlarla beraber karşılaşıyoruz. Bu da oyundaki merak duygusunu bizlere aktarıyor ve bu merak duygusuyla beraber de elbette oyunda daha da ilerlemeye koyuluyoruz.

Oyun içerisinde diğer piksel oyunlarından aşina olduğumuz bir yapı bizleri bekliyor. Hem grafikler hem de sanat  tasarımı gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Genel olarak piksel grafikler zaten bu tarz bir deneyimi bizlere aktarıyor ve diğer piksel oyunlarındaki tasarımlarla ve animasyonlarla hemen hemen benzerlik gösteriyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çiftçilik simülasyon unsurları yer alıyor ancak simülasyon unsurlarının yanı sıra bizleri maceraya çıkarabilecek ve bizlere hikaye sunabilecek farklı içerikler de bulunuyor. Farklı unsurların da bolca bulunduğu yapın içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve buralardaki sırları açığa çıkarabiliyoruz. Aynı zamanda çiftçilik unsurlarıyla beraber kendi keçilerimize bakabiliyor, ineklerimizi sığabiliyor, onların etinden sütünden ve her şeyinden yararlanabiliyoruz. Aynı şekilde yine kendi çiftliğimizi burada oluşturabiliyor, tarlamızı ekebiliyor, biçebiliyor ve kendi günlük ihtiyaçlarımızı bu kapsamda karşılayabiliyoruz.
 
 

İlgi çekici tarzı ile beraber bizlere sunulmaya hazırlanan oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve hatta yer altına doğru geçiş yapabiliyoruz. Yer altı kısımlarında elbette bizlere ilgi çekici unsurların aktarılacağı belirtiliyor. Yine bu kısımlarda açığa çıkarabileceğimiz çeşitli sırlar, hikaye kapsamında ortaya çıkarabileceğimiz detaylar ve daha fazlası yer alıyor. Elbette bu tarz içerikler oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz macera ve ilgi çekici unsurların oyunda yer alması oyundaki gidişatınızı etkiliyor ve merak duygusu eğer bizde yer alıyorsa oyundaki süremizi daha da arttırabiliyoruz. Çünkü bir oyunda gerçekten de merak uyandırıcı içeriklerin bulunması bizlere oyuna bağlayan unsurlardan birkaç tanesi. Elbette bunları açığa çıkarmak için de farklı bölgelere istediğimiz şekilde gezebiliyor ve bu kapsamda ortaya çıkarılacak unsurları çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu konu oldukça önem arz ediyor. Eğer geliştirici ekip gerçekten de bu konu üzerinde durmuşsa güzel bir macera ve çiftçilik simülasyonu bizleri bekliyor diyebilirim.

Rahatlatıcı ve ilgi çekici deneyimle beraber oyunda yer aldığımız süre boyunca ıssız bir adanın çevresine keşfetmeye çalışıyor ve burada istediğimiz gibi hareket edebiliyoruz. Oyunda saklı yerleri keşfedebiliyor, şelalelere doğru adım atabiliyor, vahşi ormanlara doğru geçiş yapabiliyor ve buralarda farklı hayvanlarla ve canlılarla arkadaş olabiliyoruz aynı zamanda farklı sahil kısımlarına ilerleyebiliyor, buralarda yer alan gizli saklı yerleri açığa çıkarabiliyor, karakterlerle beraber tanışabiliyor, onlarla diyaloglar içerisine girebiliyor ve onlardan buralarda neler olup bittiği konusunda detaylı bilgiler alabiliyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu kapsamda geliştirici ekibi belirttiğine göre ilgi çekici unsurların bizlere aktarılacağı söyleniyor. Oyun içerisinde ada çevresinde yine toplayabileceğimiz çeşitli unsurlar bulunuyor, bu unsurlar arasında hindistan cevizleri, yosunlar, böcekler, deniz yıldızları, deniz kabukları ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde etrafta bulunan nesneleri ve unsurları toplayabileceğimiz bir yapı da bizlere aktarılıyor diyebiliriz. Bu kapsamda bunları toplayarak envanterimize atabiliyor ve bunları farklı durumlarda kullanabiliyoruz. Bu durumlar da oyun içerisinde gerçekten bizlere avantaj sağlayan içerikler arasında yer alıyor.
 
 

Hikaye kapsamında ilerlediğimiz süre boyunca oyunda farklı geliştirme ve yükseltme mekanikleriyle beraber de karşılaşabiliyoruz. Yine oyun içerisinde karşılaştığımız bu sistemle beraber topladığımız kaynaklardan yeni şeyler üretebiliyor, çiftliğimizi istediğimiz şekilde yükseltebiliyor ve hikaye kapsamında ilerlemek katedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem yükseltme hem de geliştirme yapabiliyor ve çiftliğimizin daha da etkili ve aktif olmasını sağlayabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda yükseltme ve  geliştirme sistemlerinin olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki bir oyunda gelişme hissiyatı yoksa elbette oyunda sürekli olarak aynı şeyleri yapıyor hissiyatına katılıyor ve kendimizi başladığımız noktada bulabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz geliştirmelerin ve yükseltmelerin olması bir şeylerin geliştiğini göstergesi olarak karşımıza çıkıyor ve böylece biz de oyundan daha fazla zevk ve eğlence alabiliyoruz.

Oyunda yapılabilecek oldukça fazla etkileşim unsuru bulunuyor ve adada çevresinde gezinebileceğimiz gibi yine etrafı keşfedebiliyor ve aynı zamanda ada çevresinde bulunan göllerde ve farklı sahil kısımlarında balık tutabiliyoruz. Kendimize ait bir yaşam alanı oluşturabileceğimiz yapım içerisinde farklı farklı balık türleri bulunuyor ve bu balık türlerinin de her birinin kendine özgü faydası ve avantajları bulunuyor. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre farklı balık türlerinin her birinin kendine özgü davranış biçimleri bulunuyor ve kendine ait de yaşam alanı yer alıyor. Dolayısıyla bu yapım içerisinde yer alan balıkların da gerçekten farklı ve gerçekçi şekillerde karşımıza çıktığına görebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde dinamik hava geçişi bulunuyor, bu hava geçişiyle beraber oyun içerisinde bir yandan gündüz olurken diğer yandan ise havanın karardığını görebiliyor ve gecenin kararlılığında oyunu deneyimleyebiliyoruz. Bu kapsamda bu unsurlar bizlere elbette çeşitlilik sunan etmenler arasında yer alıyor. Oyunda bu balıkları topladığımız müddetçe istediğimiz şekilde onları kızartabiliyor, pişirebiliyor ve  bu balıkları yiyebiliyoruz. Balıkları yedikçe de hem enerjimizi arttırabiliyor hem de gücümüzü bu kapsamda yükseltebiliyoruz. Gücümüzü ve enerjimizi arttırdığımız sürece de çiftçilik faaliyetlerinde daha etkili bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
 

Harvest Island içerisinde adanın ötesine geçebileceğimiz bir yapı bize aktarılıyor. Bu ada ile beraber elbette farklı unsurların karşımıza çıktığını görebiliyor ve çalışma tezgahının olduğunu da oyun içerisinde belirtmek gerekiyor. Bu tezgahla beraber yeni eşyalar ve aletler üretebiliyor ve bunları da topladığımız kaynaklarla beraber sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde Craft mekaniği bulunuyor ve bu Craft mekaniği de oyun içerisinde gerçekten de büyük önem arz ediyor. Bu mekanikle beraber etraftan bulduğumuz kaynakları istediğimiz şekilde birleştirebiliyor, yeni kaynaklar üretebiliyor ve böylece bu kaynakları dilediğimiz gibi avantajımıza kullanabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette bunları kullanmak ve bileşenler elde etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz bileşenlerle beraber oyundaki yerimiz daha da güçlenebiliyor ve yeni aletlerle beraber de daha farklı görevlerin üstesinden gelebiliyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda saydığımız unsurların haricinde daha fazla mekanik yer alıyor ve bu mekaniklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre Tanrıların önemli bir yeri bulunuyor. Bu Tanrılara elbette çeşitli unsurlar sunabiliyor ve onlarla beraber de çeşitli kazanımlar elde edebiliyoruz. Oyunda bir nevi kutsama bölgesi bulunuyor ve kutsama bölgesi ile beraber elde ettiğimiz eşyaları buraya sunabiliyor ve çiftliğimizi güçlendirmek geliştirmek ve yükseltmek için bu adakları kullanabiliyoruz. Aynı zamanda bu kutsamalarla beraber yeni eşyalar üretebiliyor ve farklı eşyaların da kilidini bu kapsamda açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu durum oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de farklı mekanikler deneyebiliyor ve oyundaki içeriğin gerçekten de geniş kapsamlı olduğunu anlayabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bu tür ince detaylar ve küçük detaylar gerçekten de ilgi çekici olarak karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğin olduğunu söyleyebiliriz.
 
 

Oyunda gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsettik. Bu döngü içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve farklı zamanlardaki farklı atmosferlere dalış yapabiliyoruz. Oyunda gün içerisinde ormanlara geçiş yapabiliyor, mağaralara girebiliyor ve deniz kıyılarında ve hatta sahil kıyılarında dolanabiliyoruz. Ancak buralar sabah farklı görünürken gece ise daha korkutucu ve ürkütücü olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu mekanik sayesinde gece ve gündüz olarak farklı zaman dilimlerinde yer alabiliyor ve gecenin karanlığı gerçekten de oyuncuların belki de huzurunu kaçırarak şekilde olabiliyor. Çünkü gece boyunca farklı farklı durumlar ortaya çıkabiliyor, bu kapsamda ateş böcekleri karşımıza çıkıyor ve sular daha da geriye çekilmeye başlıyor. Dolayısıyla gecenin karanlığı farklı ortamları ve atmosferi bizlere sunma konusunda oldukça öne atılıyor diyebilirim. Oyunda ayrıca gece boyunca isterseniz çalışabiliyorsunuz. Geliştirici ekip bu konuda da özgür bir şekilde bizlere seçim şansı bırakıyor. Yani oyunda gece olduğu zaman uyumak zorunda kalmıyor ve istediğiniz şekilde  çiftliğinizde veya diğer bölgelerde çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki seçimler tamamen sizin kararınıza bağlı olarak değişen gösteriyor ve buna göre de kendi ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz.

Oyunda gece ve gündüz döngüsünün haricinde dinamik hava koşulları bulunuyor. Bu hava koşulları ile beraber bir anda güneşli bir havanın yerini yağmurlu bir havayı bıraktığını görebiliyor ve etrafı kapsamında serinlediğini hissedebiliyoruz. Yağmur yağdığı zaman elbette çevre unsurlarında da çeşitli değişkenlikler meydana geliyor ve bu değişkenliklerden söz edecek olursak; Öncelikle yağmur yağdığı zaman hayvanlar ve balıklar bildiğiniz üzere saklanıyor ve bu kapsamda ekinler de sulanmış oluyor. Dolayısıyla oyunda yağan yağmur çevre unsurları ile beraber dinamik bir ilişki içerisine giriyor ve yağmurun etraftaki değişimleri gerçekten de gerçekçi bir şekilde gün yüzüne çıkabiliyor. Yani yağmur sadece yağmak için bizlerin karşısına çıkmıyor aynı zamanda çevre ile beraber etkileşime geçebiliyor ve çevrede bulunan canlılar da bu kapsamda etkileniyor. Oyunda bu tarz bir gerçekliğin olması gerçekten de benim şahsen ilgimi çeken unsurlardan biri oldu. Elbette bu detay sizin de ilginizi muhakkak çekmiştir ve bu içeriği gerçekten de bu oyun içerisinde deneyimlemek ve bu koşulları nasıl etkilediğini bizzat görmek isterim. Yağmurdan da bahsettik, diğer taraftan ise güneş açtığında tekrardan her şey normale dönüyor ve hayvanlar ve canlılar kaldığı yerden hayatlarına devam edebiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz zaman döngülerinin olduğundan bahsetmek gerekiyor.
 
 

Harvest Island içerisinde yukarıda da bahsettiğin gibi adada birçok hayvan türü bulunuyor ve bu hayvanlarla beraber isterseniz arkadaş olabiliyor isterseniz de farklı şekillerde karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Oyunda vahşi canlılardan uysal canlılara kadar çok farklı canlı türleri yer alıyor. Bu canlıları istediğiniz şekilde yetiştirebiliyor, besleyebiliyor ve hatta onlarla beraber sıkı dostluklar kurabiliyorsunuz. Elbette bu tarz seçimler tamamen size kalmış bir durumda karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda hayvanlara karşı tutumunuz ve tavrını tamamen sizin yapacağınız hamlelere bağlı oluyor. Böylece onlarla isterseniz arkadaş olabiliyor, isterseniz onları yakından takip ederek okşayabiliyor ve sevebiliyorsunuz. Hatta yukarıda da bahsettiğim gibi istediğiniz şekilde elinizdeki malzemeleri vererek onları besleyebiliyor ve daha yakından beri dostluk kurabiliyorsunuz. Yaptığınız bu sevgi ve iyilik elbette karşılıksız kalmıyor. Eğer bir hayvanı severseniz ve onunla arkadaş olursanız o da doğa içerisinde ve çevrede bulunan ilginç eşyaları sizlere verebiliyor ve saklı olan bir şey varsa onları açığa çıkarmak için sizlerden yardım isteğinde bulunabiliyor. Dolayısıyla hayvanlarla gerçekten dost olmak oyunda bizim yararımıza olacak unsurları karşımıza çıkıyor ve böylece etrafta bulunan ve işimize yarayacak unsurları bu hayvanlar ve canlılar aracılığıyla bulabiliyoruz.

Harvest Island'da son olarak yine gece gündüz döngüsünden ve zamanın geçme durumundan da bahsetmem gerekiyor. Elbette yukarıda biraz bahsettim ancak bunu daha da açmam gerekiyor. Oyunda zaman ilerledikçe sahilde bulunan sular geri çekilebiliyor veya sular daha da ileriye geçebiliyor. Dolayısıyla oyundaki bu zaman döngüsü gerçekten de oyun içerisinde yer alan çevre unsurlarını değiştirebiliyor ve böylece farklı unsurları da beraberinde getiriyor. Örneğin sular çekildikçe deniz canlıları daha fazla açığa çıkabiliyor ve artık sahil kenarlarından deniz yıldızları toplayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bu geçişler gerçekten de çok önem arz ediyor ve böylece adanın farklı kısımlarını ve bölgelerini keşfedebiliyorsunuz. Elbette denizlerin çekilmesiyle beraber farklı gizli kısımlar da açığa çıkabiliyor. Dolayısıyla bu kısımları araştırmak ve etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor ve oyun içerisinde yer alan zaman döngüsü sayesinde de bunları dikkate almak oldukça mühim.
 
 

Tüm bu özellikleri kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde geniş çaplı bir piksel macera ve çiftçilik simülasyonu bizleri bekliyor. Oyunda sadece çiftçilik yapmıyor aynı zamanda etrafı keşfedebiliyor ve onlarca mekanikle beraber karşılaşabiliyoruz yine oyun içerisinde hem dinamik hava koşulları hem de dinamik gece gündüz döngüsü bulunuyor. Bunlarla beraber de etrafın nasıl değiştiğini deneyimleyebiliyoruz. Piksel grafikleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun 2 Ekim tarihinde piyasaya sürülmeyi bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan bir bildirim alabilirsiniz. Aynı zamanda istek listenize eklediğiniz oyunlar sizlere mail adresi de bildirim aracılığıyla geliyor ve hem oyun çıktığında hem de indirime girdiğinde oyundan haberdar olabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebiliyor ve indirebiliyorsunuz. Bu ücretsiz demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını oynayabiliyor ve böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğuna görebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümü oyunu satan alıp almayacağınıza veya istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize karar verdirebiliyorsunuz. Bu demo sürümünü oynamanızda ve denemenizde fayda var diyebilirim.

Son olarak bu tarz piksel grafikli macera ve çiftçilik simülasyonu oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda ilk paragrafta bahsettiğim gibi Türkçe dil desteği ile beraber bizlere sunulmayı bekliyor ve böylece kendi dilimizle beraber oyunu istediğiniz şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette Türkçe dil desteğini alması oldukça mühim ancak oyunun zor bir dile sahip olmadığını da belirtmekte fayda var.
 
BONUS OYUN
 
- Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged (19 Ekim: yarış, aksiyon, simülasyon)
 
 

Milestone tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan yarış, aksiyon, simülasyon oyunu Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged, 19 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hızlı yarış içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yeni yapımda eskiden de olduğu gibi mevcut yarış araçları ile beraber buradaki yerinizi alabiliyor ve yeni yeni bölgelere doğru adım atabiliyorsunuz. Oyunda daha çok oyuncak tarzı ve arena tarzı bir yarış durumu bulunuyor ve bu tarzla beraber eğlenceli ve hızlı aksiyon sahneleri bizlere sunulmak isteniyor. Oyunda havalı araçlardan ilgi çekici içeriklere kadar çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber de 130'dan fazla araçla oyundaki yerimizi almaya çalışıyor aynı zamanda hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak boyunu deneyimleyebiliyoruz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre yukarıda da bahsettiğim gibi 130'dan fazla araç yer alıyor ve bu araçların her birinin kendine ait özelliği ve tarzı bulunuyor. Oyunda yine özelleştirebileceğiniz çeşitli sistemler bulunuyor ve hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Küçük arabalar tarzı karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda istediğiniz şekilde garajınıza yeni araçlar alabiliyor ve garajlardaki aracınızla beraber istediğiniz şekilde özelleştirme yapabiliyorsunuz. Özelleştirmelerle beraber kendi tarzınıza oluşturabiliyor ve aynı zamanda pistlerdeki yerinizi alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda özgün bir beceri aracı bulunuyor ve bu beceri ağacıyla beraber aracınızın performansını geliştirebiliyor ve üst düzey bir güç sahibi olabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda beceri ağaçlarıyla beraber güçlenmek ve aracın performansını arttırmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir sonraki yarışta diğer rakiplerden geri kalmamak için bu tür geliştirmeleri yapmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda ön planda olmaya başlıyorsunuz. Oyunda farklı farklı araç kategorileri yer alıyor ve atv'lerden motorlara normal yarış araçlarından canavar araçlara kadar çok çeşitli araç tipleri bulunuyor. Bu türlerle beraber de istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyor ve yarışlara katılabiliyorsunuz. Oyundaki temel amacınız elbette hem güçlü bir şekilde yer almak hem de yarışlardan galip ayrılmak.
 
 

Farklı kategorilerden yüzlerce aracın yer aldığı oyunda yeni sistemler ve mekanikler de bulunuyor ve her bir aracın kendine ait çeşitli sürüş dinamikleri bulunuyor. Oyunda bir yandan hızlı aksiyon yarışlarına katılım sağlıyor ve aynı zamanda araçları kontrol etmek de gitgide zorlaşabiliyor. Oyun içerisinde farklı farklı sahalar ve pisler bulunuyor, bu pistlerle beraber kendi yolumuza bakabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu bölgeler ve pistleri öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir sonraki yarış boyunca belki de aynı pistte yarışabiliyor ve bu sayede buralardaki ince detayları öğrenmeniz oldukça mühim. Aynı şekilde bir pistte bulunduğunuz zaman çevre unsurlarını rakip yarışçılara karşı kullanabiliyor ve kendi stratejinizi burada oluşturabiliyorsunuz. Oyunda çimlerde kumlarda ve daha fazla zeminde yarışabiliyor ve aynı zamanda buralardaki zorluklarla yarışlardan galip ayrılmaya çalışıyorsunuz. Yol tutuşunun farklı olduğu ve her zeminde farklı bir zorluğun karşımıza çıktığı yapımda hangi aracı kullanıyorsanız o aracın gerekliliklerini yerine getirmek durumunda kalıyor ve aracınızın sahip olduğu özellikleri tamamen kullanmaya başlıyorsunuz.

Yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz ve yarışları zaferle taçlandırabileceğinizi yapımda elbette çılgın hareketler olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve parkur tarzı bölgelerde diğer yarışçıları saf dışı bırakabiliyor ve aynı zamanda oyuncak yarışlarına katılım sağlayabiliyorsunuz. Oyunda yine yukarılara doğru ulaşabileceğiniz çeşitler rampalar ve tümsekler yer alıyor ve aynı zamanda buralardan uçup kaçabiliyorsunuz. Bu arada sürekli olarak kendinizi bir yerden bir yere atlarken görebiliyor ve aynı zamanda rakip araçları saf dışı bırakmak için elinizden geleni yapabiliyorsunuz. Rakip araçlara yandan direkt olarak vurabiliyor ve aynı zamanda onları bir yere çarptırarak durdurabiliyorsunuz. Farklı farklı kestirmeler kullanabileceğiniz oyun içerisinde pistleri analiz etmek ve buralardaki açıkları öğrenmek oldukça önemli. Yine yukarıda da bahsettiğim gibi bu pistlerde sürekli olarak yarışmak çok önemli çünkü buralarda sürekli olarak yarışıldığı zaman hangi bölgede nasıl geçilmesi gerektiğini öğrenebiliyor ve böylece diğer rakiplerden üstün konuma gelebiliyorsunuz. Dolayısıyla buralarda sürekli olarak yarışmak oyuncular açısından mühim.
Eğlenceli yarış içeriğinin yer aldığı oyunda sürekli olarak kendimizi yarışırken bulabiliyor ve pistlerde kendi aracınızı kontrol edebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda hem ana hikaye hem de diğer çevrimiçi modlar bulunuyor ve aynı zamanda tasarım editörü de burada yerini alabiliyor. Tasarım editörü sayesinde istediğin şekilde araçlarınızı özelleştirebiliyor, desenleri ve şekilleri de aracınıza yerleştirebiliyorsunuz. Böylece kendi tarzınızı burada oluşturabiliyorsunuz.
 
 
 
Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz geniş özgürlükler ve geliştirmeler bizleri bekliyor. Bu tarz geliştirmelerle beraber diğer oyunculardan daha farklı olarak oyundaki yerinizi alabiliyor ve eğlence anlayışınıza da kendi aracınıza adapte edebiliyorsunuz aynı zamanda aracınızın her bir parçasına dokunabiliyor ve tekerleklerden dış kaplamasına kadar birçok bölgesini özelleştirerek farklı hale gelebiliyorsunuz.

Oyunda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve yeni hikayeyi moduyla beraber de kendi yolumuza bakabiliyorsunuz. Yeni ve orijinal bir hikayeyi burada sona erdirmeye çalışıyorsunuz. Yine klasik olarak şehir içerisinde büyük bir saldırı başlıyor, bu saldırıyı da durdurmak da tamamen bizim işimiz oluyor. Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan hikayenin çok daha önemli olduğunu sanmıyorum. Bu oyunların daha çok yarışlarıyla ve eğlencesi ile beraber ön plana çıktığını söyleyebilirim. Çünkü bu tarz oyunlarda hemen hemen her bir oyuncu hikaye kapsamına bakmıyor sadece yarış içeriğini burada deneyimlemeye koyuluyor.
 
 

Heyecan verici yarışların yer aldığı yapımda farklı bölgelere doğru adam atabiliyor ve buralardaki farkı unsurlar ile beraber yarışı tamamlamaya çalışıyoruz. Elbette her bölgenin kendine ait çevre unsurları ve zorlukları bulunuyor. Dolayısıyla oyunda adeta bir eğlence parkı içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda aşılması zor kısımlar bizleri bekliyor ve buraları aşmak için hem aracımıza güveniyor hem de çeşitli geliştirmelerle beraber aracımızı güçlendirmeye koyuluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 19 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun aynı zamanda şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Diğer taraftan oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda olduğunu söyleyebiliriz ve 899 Türk lirasından standart sürümünü ön sipariş olarak verebilir ve oyun çıktığı gün kütüphanenizde görebilirsiniz ve direkt olarak oradan indirebilirsiniz. Son olarak oyunun diğer sürümleri ise 1300 Türk lirasından ve 1.700 Türk lirasından satışta bulunuyor aynı şekilde bunlardan siparişleri açık durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Ekim 2023'te Çıkış Yapacak Aksiyon Rol Yapma Oyunları Ekim Ayı İçerisinde Çıkış Yapacak Sıra Tabanlı Taktik ve Korku Oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız