Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Achilles: Legends Untold Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Dark Point Games tarafından geliştirilen ve şu anda erken erişim sürüm olarak mevcut olan dövüş, aksiyon ve rol yapma oyunu Achilles: Legends Untold, 2 Kasım tarihinde tam sürüme kavuşuyor.
 
Tam sürüme kavuşması ile beraber sadece PC platformunda değil aynı zamanda yeni nesil konsollara da gelmeye hazırlanıyor. Oyun özünde yukarıda da bahsettiğim gibi aksiyon ve rol yapma öğelerini bünyesinde barındırıyor ve böylece farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz yapımda vahşi karşılaşmalarla beraber bunları ortadan kaldırabiliyor ve kendi yolumuzu açmaya başlıyoruz.
 
İzometrik bir aksiyon rol yapma deneyimi
 
 
 
İzometrik kamera bakış açısıyla beraber karşınıza çıkmaya hazırlanan ve tam sürüm olarak yer bulmaya başlayan yapım şu anda erken erişim sürümü ile mevcut durumda. Elbette erken erişim süreci içerisinde oyunda belli başlı hatalar belli başlı eksiklikler ve daha fazlası yer alıyordu ancak geliştirici ekip oyuncuların da geri bildirimlerini baz alarak bu gelişmeleri ve güncellemeleri oyuna dahil etmiş ve şimdi ise artık yakın zamanda tam sürüme kavuşmaya hazırlanıyor. Oyunun tam sürümü ile beraber bizleri sunacak olan versiyonu sorunsuz ve hatasız bir şekilde bizlere aktarılmak isteniyor. Biz de sorunsuz ve tam bir deneyimle beraber bu oyun içerisinde yer bulmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla izometrik aksiyon ve rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız ve vahşi karşılaşmalarla ve kan ve revan içinde bir dövüşe geç istiyorsanız bu oyun aslında tam size göre diyebilirim.
 
Oyun içerisinde gladyatör tarzı savaşları diyebileceğimiz bir yapı yer alıyor ve antik Yunan temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu temayla beraber harmanlanan yapıp içerisinde cesur bir savaşçı olarak yer buluyor ve bu cesur savaşçıyı istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz. Oyunda karakter odaklı bir yapım bizlere aktarılıyor ve bu karakter odaklı yapı ile beraber de hem karakterimizin becerilerini geliştirebiliyor hem yeni dövüş sistemlerine adım atabiliyor hem de farklı görünümlerle beraber karakterimizi özelleştirebiliyoruz.
 
Aynı şekilde oyun içerisinde farklı farklı dövüş stilleri yer alıyor ve bu dövüş stilleri ile beraber de düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz. Bunun dışında düşmanların karşımıza çıkması ile beraber kendimizi savunabiliyor, düşmanlarla teke tek dövüşlere atılabiliyor ve yaptığımız hamlelerle beraber düşman gruplarını da toplu bir şekilde de ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sergileyeceğiniz hamleler oldukça önem arz ediyor. Bu da düşmanları ortadan kaldırmanın temel anahtarı olarak karşımıza çıkıyor.
 
Gerçekçi bir deneyim bizlere sunulmak isteniyor
 
 
 
Aksiyon rol yapma öğelerinin yanı sıra dövüş sisteminin de ön planda yer aldığı yapımda karakter odaklı bir yapının yer aldığından bahsettik. Bunun dışında yine kendinize stratejiler ve planlamalar belirleyebiliyor ve ek olarak da kendi tarzınızla beraber oyun içerisinde yer alabiliyorsunuz. Farklı becerilerle ve dövüş stilleri ile beraber bulunduğunuz oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyun içerisinde yapacağınız hamleler ve geliştireceğiniz beceriler çeşitli farklılıkları bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu da her bir oyuncuya farklı bir deneyimi aktarıyor diyebiliriz. Antik Yunan teması ile beraber izometrik kamera bakış açısıyla atıldığımız oyunda gerçekçi grafikler ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Geliştirici ekip bu kapsamda oyunu gerçekten de özenli bir şekilde geliştirdiğini ve gerçekçi grafikler ve animasyonlarla bizlere sunmak istediğini aktarıyor.
 
Bunun dışında oyunda zorlu bir yapı bulunuyor ve bu zorlu yapı elbette zoru seven oyunculara hitap ediyor. Bunun dışında bu zorlukla beraber elbette karşımıza daha etkili ve daha işimize yarayacak ödüller çıkabiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyundaki zorluk seviyesi gerçekten de yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor aynı zamanda bu zorluğu aşarak da daha üstün hazineler elde edebiliyoruz. Yani oyunda zorluğu ödüllendiren bir yapı bizlere sunuluyor.
 
 
  
Ek olarak geliştirici ekibin belirttiğine göre 20 ila 30 saatlik arasında bir oynanış deneyimi bizlere sunulmak isteniyor. Bu saatler gerçekten de uzun bir şekilde karşımıza çıkıyor ve üst düzey bir yapının bizlere sunulacağını şu anda söyleyebiliyoruz. 20 ile 30 saatlik bir yapı gerçekten de uzun süreli bir deneyim olarak bizlere sunuluyor ve bu oyuna bakacak olursak da gerçekten de bu oyun için uzun bir deneyimle beraber karşılaşacağımızı söyleyebiliyoruz.
 
Bunun dışında bu saatlerin haricinde yeni oyun +  modu da bu oyunda yer alıyor. Böylece oyunu bitirdikten sonra yeni oyun+  moduna geçiş yapabiliyor ve oyuna kaldığınız yerden ve karakterinizi geliştirdiğiniz kısımla devam edebiliyorsunuz. Bu da yeni içerikleri ve yeni bir deneyimi bizlere aktaran modlardan bir tanesi olarak karşımıza yer alıyor.
 
Geliştirici ekip yapay zekaya oldukça önem verdiğini aktarıyor
 
 
 
Bu unsurların dışında oyun içerisinde yer alan yapay Zzka oldukça önem arz ediyor. Çünkü yapay zekanın kötü olduğu bir yapım gerçekten de bizlere kötü bir deneyimi aktarıyor diyebiliriz. Oyuncular tarafında da yapay zekanın oldukça önemli olduğunu söyleyebiliyor ve bu karakterlerin gerçekten de gerçekçi ve olaylara tepki verecek şekilde karşımıza çıkması aslında şart. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde yer alan yapay zeka çevreyle beraber uyumlu bir şekilde ilerliyor ve çevreye karşı çeşitli hamleler yapabiliyor. Yani çevre ile arasındaki ilişkiye göre kendi stratejilerini geliştirerek özelleştirilebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde tescili bir yapay zeka sisteminin yer aldığından bahsediliyor. Ancak bunu oyun çıktığı zaman göreceğiz ve yapay zekanın nasıl işlediğine tanık olabileceğiz. Yapay zeka konusunda gerçekten de güzel bir iş başarmasını istiyor ve bu tarz oyunlarda gerçekten de yapay zeka oldukça önem arz ediyor.
 
Geniş kapsamlı bir yetenek ağacı yer alıyor
 
İzometrik kamera bakış açısıyla beraber atıldığımız yapımda karma içerikli savaş sistemi yer alıyor ve bu karmaşık savaş sistemi ile beraber oyundaki stilimizi özelleştirilebiliyor ve farklı eylemlerle beraber düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Kendi stratejimizi oluşturabildiğimiz ve kendi dövüş becerilerinizi özelleştirebildiğimiz yapımda dayanıklılık seviyemiz de bulunuyor ve bu dayanıklılık seviyemizle beraber de düşmanlara karşı gelme kısmında önemli bir rol almaya çalışıyoruz.
 
 
 
Bunun dışında dövüşler esnasında rakiplerin davranışlarını öğrenmeye çalışıyor ve burada rakiplerim bizlere nasıl saldıracak konusunda çeşitli tahminlerde bulunabiliyoruz. Bu kısımda elbette kendimizi savunabiliyor ve düşmanların saldırılarını savurduktan sonra kendi saldırımıza geçebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde savunma ve saldırı sistemleri gerçekten ön plana çıkıyor ve Antik Yunan teması ile beraber elimizde kılıç ve kalkanın olduğunu görebiliyorsunuz. Kılıç ve kalkanın oldukça özenli bir şekilde kullanılmaya çalışıldığı yapımda yetenek ağacıyla beraber de farklı becerilerin ve dövüş sistemlerinin kilidini açabiliyor ve bu yetenek ağacı ile beraber de yeni sistemlere doğru adım atabiliyoruz.
 
Bu tarz aksiyon rol yapma oyunlarında bildiğiniz üzere yetenek ağaçları ve yeni becerilerin açılması gerçekten de önem arz ediyor. Çünkü oyundaki tekdüzelik bu yetenek ağacındaki yeteneklerle beraber ortadan kaldırılıyor. Dolayısıyla oyunda en başta kullandığınız yetenekler ile oyunun ortalarında kullandığınız yetenekler büyük oranda değişkenlik gösteriyor ve böylece oyunda farklı bir içeriğin olduğunu ve geniş kapsamlı bir sistemin yer aldığını görebiliyoruz.
 
Elbette yetenek ağacı olmasaydı oyunun en başından sonuna kadar kullandığımız dövüş teknikleri hep aynı olarak karşımıza çıkacaktı ve böylece bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilecekti. Çünkü yaptığımız hamlelerin hiçbir şekilde farklılık göstermemesi gerçekten de oyundaki deneyimi etkileyen unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu noktada yetenek ağacı ve beceri geliştirme sistemleri imdada yetişiyor ve böylece bu tarz oyunlarda gerçekten de gelişim hissiyatı oldukça önem arz ediyor. Çünkü gelişim hissiyatı olmadıkça oyun ile bağlantımız gerçekten de kopma noktasına gelebiliyor ve o kısımda da bu durumlar oldukça önemli diyebiliyoruz.
 
Klavye / fare ve kontrolcü desteği bulunuyor
 
 
 
Kendi oyun tarzınızı yaratabileceğiniz ve oyuna adapte edebileceğiniz yapımda hem klavye ve fare hem de kontrolcü desteği bulunuyor ancak geliştirici ekip bu oyunu kontrolcü ile beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve en iyi deneyime adım atmak için kontrolcü ile beraber oynamanızı istiyor. Dolayısıyla oyunda iki farklı destek de bulunuyor ve İstediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Ancak bu tarz oyunları kontrolcü ile beraber oynamak daha kolay ve daha stabil bir hale gelebiliyor ve böylece oyundaki deneyimi arttıran ve geliştiren unsurlar arasında bu ekipmanlarda bulunuyor ancak yine de istediğiniz şekilde oyunu oynayabilir ve elinize hangi ekipman varsa onunla beraber maceraya başlayabilirsiniz. Buradaki seçim tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor.
 
Yenilikçi dövüş sistemi ile ve düşman davranışları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda yapay zekanın gerçekten de farklı bir şekilde yer alacağı belirtiliyor ve hamlelerimize ve çevre olaylarına da tepki vereceği söyleniyor. Rakiplerin birbiriyle daha önceden belirlenmemiş tepkileri bulunuyor ve bu yapay zeka yapacağımız hamlelere akıllıca davranışlar sergilemeye başlıyor ve bu davranışlarla beraber de gerçekçi bir yapıyı bizlere sunmayı hedefliyor. Bunun dışında çevre unsurlarını da bizlere karşı kullanma yeteneği de aynı şekilde yapay zekanın yapacağı hamleler arasında yer alıyor.
 
Ek olarak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bazı seçimler de bulunuyor ve düşmanla beraber karşılaştığımız zaman düşmanı öldürme seçeneği veya düşmanı bırakma seçeneği yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz seçim anları da karşımıza çıkıyor ve düşmanı istediğimiz şekilde öldürebiliyor veya düşmana acıyarak serbest bırakabiliyoruz. Dolayısıyla bu seçimler de size ait olarak karşımıza çıkıyor, bu seçimlerin oyundaki etkisini elbette şu an için bilemiyoruz ancak bu tarz seçimlerle beraber oyunun etkilendiğini görmek ve çevre unsurlarının da değiştiğini hissetmek gerçekten de çok önem arz ediyor. Umuyoruz ki bu seçimler oyundaki gidişatı değiştirebilir.
 
Düellolar da yer alıyor
 
 
 
Savaş bölgesindeki enerjimizi korumaya çalıştığımız ve bu enerjiyi takip etmeye başladığımız yapımda çeşitli düello olarak da savaşlara atılabiliyor ve bu düellolarla beraber de düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda düello şeklinde atılabileceğimiz arenalar bulunuyor ve teke tek dövüşlerle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu düellolar elbette oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada rakiplerin davranışlarını istediğiniz şekilde analiz edebiliyor ve bu saldırılara karşı daha önceden tepki verebiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız sürece rakiplerin davranışlarına daha da öğrenebiliyor ve oyundaki mekaniklere alıştığınız sürece de daha kolay bir şekilde oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bazı rakipler atlayabiliyor bazı rakipler ise mecburen savaşılan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bazı rakipleri es geçebilirken bazı rakipler ise doğrudan savaş esnasında bizlerin karşısına çıkıyor ve bununla mecburen savaşmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında sizi gören rakipler diğer arkadaşlarını uyarabiliyor ve yenilikçi yapay zeka sayesinde de bu uyarılar gerçekten de oyun içerisindeki düşman topluluğuna etrafımızı çekme durumunu bizlere aktarıyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de tam bir savaş makinesi olarak yer alıyor ve buradaki düşmanları alt ederek etrafları temizleyebiliyoruz.
 
Bunun dışında elbette oyundaki sağlığımız oldukça önem arz ediyor ve sağlığımızı yükseltmek ve iyileştirmek için oyun içerisinde yapacağımız hamleler büyük oranda önemli. Burada bunun dışında deneyim puanlarımızı biriktirebiliyor ve deneyim puanları harcayabileceğimiz bir yapı bize aktarılıyor aynı zamanda farklı tapınaklara doğru ilerleyerek buralardaki keşif unsurlarını ortaya çıkarıyor ve farklı bölgelere giderek de buraları istediğimiz keşifleri yapabiliyor ve buralara doğru seyahat edebiliyoruz. Yaptığımız seyahat ve keşiflerle beraber düşmanların tekrar çıkması ne yazık ki olumsuz bir durum olarak karşımıza çıkıyor ve bu seyahatle beraber geliştirici ekip düşmanlarım burada tekrardan doğmasının mümkün olacağını aktarıyor ve burada da yaptığınız seyahatler gerçekten de zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz
 
 
 
İlgi çekici temayla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda Truva'nın yanı sıra farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki sırları keşfetmeye çalışıyor ve aynı zamanda ortaya çıkarılmayı bekleyen birçok sır bizleri bekliyor. Oyunun dünyası içerisinde mitolojik yaratıklar, hayvanlar, insanlar ve daha fazla gizemli varlık burada bizleri bekliyor. Oyun içerisinde seyahatlerimiz boyunca farklı farklı keşif unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda farklı karakterlerle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu karakterlerle beraber diyalog içerisine girebiliyor ve aynı zamanda bunlar müttefik olarak da karşımıza gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki sırları açığa çıkarabiliyor ve aynı zamanda arka plandaki hikaye ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Antik Yunan teması ile beraber atıldığımız macera içerisinde bizleri bekleyen oldukça ilgi çekici içerikler bulunuyor.
 
Ahlaki seçimler bulunuyor
 
Seçimler konusuna tekrardan değinecek olursak geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda bir takım ahlaki seçimler yapmamız gerekiyor. Bu seçimler karakterimizin aslında kişiliğini etkileyen unsurlar arasında bulunuyor ve bu ahlakı seçimlerle beraber hem karakterimizin içerisinde bulunduğu korkuyu yenmeye yardımcı oluyor hem de onun kanlı bir şövalye olacağını söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız sürece yukarıda da bahsettiğim gibi karakterlerle beraber sürekli olarak bir dövüş içerisine girebiliyor ve aynı zamanda karakterlerin yaralandığı esnada bitirici vuruşu istediğimiz şekilde yapabiliyor veya bitirici vuruşu yapmadan önce karşımızdaki düşmanı serbest bırakabiliyoruz.
 
İşte burada ahlakı seçimler devreye giriyor ve kendi karakterinizi bu seçimlerle beraber oyunda oluşturabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimlerin oyun içerisinde oldukça önem arz edeceği belirtiliyor ve bu seçimlerin sadece karakter dışında bazı unsurlara da etki edeceği belirtiliyor. Yukarıda tekrar tekrar bahsettiğim gibi bu seçimlerle beraber bakalım hangi değişimler bizlere sunulacak. Hep birlikte göreceğiz.
 
 
 
Oyunda karakter odaklı bir yapı olduğundan bahsettik ve karakter odaklı yapı ile beraber elbette sağlığımızı arttırmak ve sağlığımızı yüksek tutmak oldukça önem arz ediyor. Oyunda belli başlı noktalarda iyileştirme noktaları bulunuyor ve bu noktalarda kendi sağlığımızı iyileştirebiliyoruz. Aynı zamanda geçici bonuslarla beraber daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısına çıkabiliyor ve bu bonuslar arasında bizlere daha fazla hasar vermeyi sağlayan unsurlar ve aynı zamanda sağlığımızı arttıran çeşitli detaylar yer alıyor.
 
Diğer bonus çeşitleri de bu yapım içerisinde bulunuyor. Geçici bonusların haricinde çeşitli ganimetler toplayabileceğimiz bir yapıyla karşılaşabiliyor ve aynı zamanda buralarda gizemli alanları keşfetmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre çok çeşitli silah kütüphanesi bulunuyor ve bu silah kütüphanesi ile beraber de istediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yine çeşitli silahlar arasından seçim yapabileceğiniz silahlar arasında kılıç, kalkan, mızrak, balta ve daha fazlası yer alıyor. Onlarla beraber de kendi dövüş tarzımızı oluşturabiliyor ve kendi kararımızı kendimiz verebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda geniş bir silah kütüphanesi olduğundan bahsedebiliyor ve bu seçimlerle beraber de oyunda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve kendisi stratejinizi ve planlamalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Bu da her bir oyuncuya farklı bir deneyimi aktarıyor ve bu deneyimle beraber kendi deneyimimizi özelleştirebiliyorsunuz ve kendi savaşçı karakterinizi burada oluşturabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda yine karakterinizi özelleştirebileceğiniz ve envanterine bakabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Bu yapı ile beraber karakterinizi farklı farklı silahlarla beraber donatabiliyor ve aynı zamanda donatırken de karakterinizi görebiliyorsunuz yani oyunda karakter ekranı bulunuyor ve bu ekranla beraber de hem karakterinizin hem yeteneklerine hem craft mekaniğine ve daha fazlasına bakabiliyor ve aynı zamanda burada harita sekmesiyle beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla tam bir aksiyon rol yapma deneyimimi bizlere sunuluyor ve bu deneyimle beraber de geniş bir içerik bizlere sunuyor diyebiliriz.
 
İlgi çekici detayların yer aldığı yapım içerisinde tam olarak geniş kapsamlı bir deneyimle Yunan tarihine bir göz atmaya başlıyor ve aynı zamanda burada tarihi esintilerinde olduğunu söyleyebiliyoruz. Farklı farklı mitolojik yaratıkların ve aynı zamanda farklı mitolojik Tanrıların bulunduğu yapımda elbette bu tarz bir içeriği görmek oldukça normal çünkü oyun tamamen Yunan teması ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu temayı da oyun içerisinde bol bol görebiliyoruz.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Erken erişim sürümü ile beraber karşımızda bulunan yapım 2 Kasım tarihinde tam sürüm olarak bizlere sunulmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve aynı zamanda bu oyunu direkt olarak şu anda oynayabilirsiniz ve deneyimleyebilirsiniz. Bunun dışında yine Antik Yunan temasından hoşlanıyorsanız ve aynı zamanda bu tema ile beraber savaşlara atlatmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. O
 
yunun şu anda Steam fiyatı 299 Türk Lirası ile karşımıza çıkıyor ve bu fiyatın elbette tam sürümle beraber artacağını kestirebiliyoruz. Çünkü genel olarak bakacak olursak oyunun erken erişim sürümü ucuz bir şekilde karşımıza geliyor ancak tam sürüme kavuştuğu zaman bu fiyatta bir artış söz konusu oluyor. Dolayısıyla oyunu oynamak istiyorsanız ve oyuna adım atmak istiyorsanız şu anda satın almanın tam sırası diyebiliriz ve oyunun tam sürümüyle beraber de fiyatını artacağını söyleyebiliriz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
RPG pc Achilles: Legends Untold
Football Manager, 2024 Sezonuyla Yeni İçerikleri Oyunculara Sunmayı İstiyor Hızlı Aksiyon Oyunu Gunhead, 8 Kasım Tarihinde Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Achilles Legends Untold
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız