Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Football Manager, 2024 Sezonuyla Yeni İçerikleri Oyunculara Sunmayı İstiyor

 
 
Sports Interactive tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanacak olan simülasyon, futbol, yönetim oyunu Football Manager 2024, 6 Kasım tarihinde geliyor.
 
Senelerin futbol menajerlik oyunu yeni bir sürümle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanırken oyunda yeni sezonlar, yeni içerikler, yeni biletler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Duran toplara hakim olabileceğimiz ve takımımızı istediğimiz şekilde yönetebileceğimiz yapım yakın zamanda biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda futbolun tüm inceliklerini öğrenmeye başlıyor ve takımınıza olan sevginizi burada göstermeye çalışıyorsunuz.
 
Oyun içerisinde istediğiniz tarzda bir yerden başlıyor ve çeşitli özgürlüklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre istersek en alt kısımdan başlayabiliyor ve tamamen altyapı ile beraber yeni bir yönetici olarak buradaki yerimizi alabiliyor istersek de direkt olarak zafer peşinde koşmak için yükseklerden başlıyor ve böylece direkt olarak kendimizi büyük takımlarda görebiliyoruz. Dolayısıyla bunun seçimi elbette bize ait olarak karşımıza çıkıyor ve büyük mücadelelerle beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Yeni bir kariyer deneyimi 
 
 
 
Kariyerimizi yapabileceğimiz ve kariyer modu ile beraber ön plana çıkan yapım içerisinde aynı şekilde takımımızı istediğimiz şekilde koordine edebiliyor ve planlamaları kendimize göre yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz menajerlik ve strateji oyunlarında her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve farklı taktiklerle beraber de zafere ulaşmaya çalışıyor.
Menajerlik oyunları her sene karşımıza farklı yapılarla beraber çıkmaya hazırlanıyor. 2023 sürümü ile beraber daha önce karşımıza gelen ve 2024 sürümü ile beraber de yeni içerikleri bünyesinde barındıran yapımın şu anda ön siparişleri açık durumda ve yüzde 10 indirimle beraber bu ön sipariş verebilir ve dilediğiniz gibi oyuna sahip olabilirsiniz.
 
Oyunu ön sipariş verirseniz elbette erkenden erişim sağlayabilir ve böylece diğer oyunculardan daha önce bu oyunu deneyimleyebilirsiniz. Yeni sistemlerin, özelliklerin ve araçların yer aldığı oyunda elbette kariyerinizin basamaklarını tırmanmak ve zafer elde etmek adına mücadeleye başlıyor ve zirvelere hatta yukarıya doğru tırmanmak durumundasınız.
 
İnce ayarlar yapabileceğiniz, planlamalarınızı oyuna dahil edebileceğiniz, istediğiniz oyuncuyu istediğiniz kısma koyabileceğiniz ve her bir oyuncudan en iyi şekilde verim almaya çalışacağınız yapım gerçekten de modern bir futbol menajerlik sistemini bizlere aktarmak istiyor.
 
 
 
Oyunda bunun yanı sıra istediğimiz tarzda menajer olabiliyor ve takımımızı ve kulübemizi aynı şekilde yönetebiliyor ve her bir oyuncuyla ayrı ayrı da ilgilenebiliyoruz.
Bu kapsamda her bir oyuncuyla ayrı ayrı ilgilenirken elbette bir oyuncuya daha fazla odaklanabiliyor ve bu durumda ise onun üzerine daha fazla gidebiliyoruz. Altyapıdan istediğimiz bir şekilde oyuncular çıkartabiliyor, onları eğitebiliyor ve daha fazla antrenman şansı vererek onların gelişimine katkı sağlayabiliyoruz.
 
Bunun dışında yeni transferler yapabiliyor, takımımıza ve kulübümüze başarı sağlayacak oyuncuları buraya transfer edebiliyoruz. Elbette transfer dönemleriyle beraber çeşitli teklifleri bu oyunculara ve kulüplere sunabiliyor ve bu teklifler değerlendirilirse ve başarılı olursa da bu oyuncular bizim takımımıza gelebiliyor ve istediğimiz mevkide de bunları oynatabiliyoruz. Elbette siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu her mevkide oynayamıyor ve belli bir mevkiinin oyunculara sunulması gerekiyor. Dolayısıyla mevcut oyuncuları satın alabileceğiniz ve altyapıdan oyuncular çıkarabileceğiniz yapımda dilediğiniz şekilde takımınızı başarıya ulaştırmaya çalışıyorsunuz.
 
Yeni mekanikler 
 
Yeni mekaniklerle ve özelliklerle bizlere sunulmaya bekleyen oyunda sahada zafer elde etmek oldukça önemli arz ediyor. Çünkü her zaferle beraber oyun içerisinde yeni ve yüksek miktarda paranın sahibi olabiliyor ve bu paralarla beraber de daha fazla kazanç sağlayabiliyoruz.
Oyun içerisinde modern sistemler ve yeni teknolojiler bulunuyor ve bu yenilikleri bir araya getiren 2024 sürümü içerisinde de aynı zamanda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve taktik tahtası üzerinde istediğimiz planlamaya yapabiliyoruz. Elbette oyun içerisinde maçlara dahil olmadan önce istediğimiz taktiği ve planlamayı bu tahta üzerinde yapabiliyor ve kendi kariyerimizi bu noktada bu şekillendirebiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında istediğimiz taktikle ve planlama ile beraber burada diğer oyunculardan farklı bir şekilde yer alabiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir planlama ile karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla başarının anahtarı hem oyuncuların kalitesi hem de yaptığınız taktiklerden ibaret olarak bulunuyor ve bu taktikler oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Aynı zamanda oyunun başladığı kısımda ise bu taktikleri dilediğiniz gibi değiştirebiliyor, istediğiniz zaman yeni oyuncuları sahaya davet edebiliyor ve bunun dışında ise dilediğiniz oyuncuyu ilk 11'e çıkartabiliyorsunuz. Burada görebileceğiniz her bir detayı tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve bu seçimler de tamamen size ait.
 
Menajerlik deyince aklımıza elbette yönetim ve simülasyon unsurları geliyor ve aynı zamanda strateji unsurları ile beraber de bu oyunda yerimizi alabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre hedeflerimize ulaşabileceğimiz bir kadroyu istediğimiz şekilde kurabiliyor ve bu kadroyu dilediğiniz şekilde yukarılara tırmandırabiliyoruz. Bunun yanı sıra kadro oluşturmak için elbette yeni transferler yapabiliyor ve mevcut kadromuzla ve hatta altyapı ile beraber de yeni oyuncuları takıma davet edebiliyoruz. Oyunda kendi oyuncularımızı istediğimiz şekilde yetiştirebiliyor, onların gücüne yükseltebiliyor ve bir oyuncuya daha fazla odaklanabiliyoruz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi bir oyuncuya veya toplu şekilde oyuncuları antrenman yaptırabiliyor ve bunların seviyesini arttırabiliyoruz. Elbette bu oyuncuların seviyesi arttıkça da hem daha güçlü şekilde sahaya inebiliyor hem de hakimiyet ile beraber toplara daha fazla hakim olarak en iyi şunları çekebiliyor. Düşük seviyeli oyuncuları yükseklere çıkarabildiğimiz zaman daha güçlü bir şekilde bu oyuncular sahadaki yerini alabiliyor ve hem fizik hem de güç konusunda gerçekten de ön plana çıkabiliyor.
 
 
 
Maç günlerinde istediğiniz şekilde oyunda çeşitli taktikselliğinizi konuşturabiliyorve yaptığınız ince hamlelerle beraber de maçlardan galip ayrılabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yaptığınız her bir küçük hamle aslında arka planda büyük önem arz ediyor ve bu önem arz etme ile beraber de maçtan ayrılabiliyorsunuz. Hal böyle olunca sizin yaptığınız ufak hamleler burada büyük bir etki yaratabiliyor.
 
2024 sezonu oyuncuları memnun etmek istiyor 
 
2024 sezonuyla beraber oyuna yeni içerikler ve birçok yeni mekanikler geliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu sezon içerisinde daha fazla gerçeklik ve daha üst düzey mekanikler bulunuyor. Maç gerçekçiliğinin ve pozisyon yerleşiminin daha fazla ön planda olduğu bu sezonla beraber oyuncu hareketleri topun fiziği ve ışıklandırma tamamen elden geçiriliyor ve yapılan bu iyileştirmelerle beraber de istediğiniz şekilde oyunda yer alabiliyor ve çeşitli iyileştirmelerin bulunduğu oyunda gerçekçi bir yapıyla karşılaşabiliyorsunuz.
 
Elbette bu önemli iyileştirmeler ile beraber oyunda daha fazla gerçeklik plana çıkıyor ve aynı zamanda oyuncuların rollerinde de bir takım değişiklikler bulunuyor. Oyunda istediğiniz şekilde oyuncuların mevkilerini değiştirebiliyor ve farklı şekillerde top oynamasını sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada bir oyuncu farklı farklı mevkiler de oynayabiliyor ancak nihayetinde bir mevki belirlemeniz gerekiyor ve bu oyuncuyu da o mevkiye göre eğitebiliyor ve antrenman yaptırabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada istediğiniz şekilde eğitimleri yaptırabiliyor ve bu şekilde ön plana çıkabiliyorsunuz.
 
 
 
Yaptığınız taktiklerle beraber aynı şekilde duran toplara da hakim olabiliyor ve duran top sistemi ile beraber istediğiniz şekilde farklı senaryolarda oyunları kazanabiliyorsunuz. Oyunda duran top kısımlarını geliştirmek için istediğiniz şekilde uzman alabiliyor ve bu uzmanlarla beraber duran toplara daha hakim bir oyuncu yetiştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda aslında her bir noktasıyla çeşitli uzmanlar alabiliyor ve bu uzmanları oyuncuların yanına vererek onları yetiştirebiliyorsunuz.
 
Örneğin frikikler ve duran toplar konusunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli uzmanları birçok oyuncunun yanına adapte edebiliyor ve bu uzmanların çalıştırdığı oyuncular bu duran top ve frikik konusunda elbette üst düzeye ulaşabiliyor. Dolayısıyla yaptınız her bir küçük antrenman bile oyun içerisinde büyük yer bulabiliyor ve bu konuda da bu oyun içerisinde gerçekçi bir yapı söz konusu diyebiliriz.
 
2024 sezonunun elbette sadece yenilikleri bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda akıllı transfer mekaniği de bu oyunda yer alıyor. Birçok oyundan bildiğiniz gibi ve diğer futbol oyunlarında olduğu gibi oyun içerisinde bir piyasa döngüsü bulunuyor ve piyasa döngüsünün sağlıklı bir şekilde karşımıza çıkması gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda yaptığınız bir teklifle beraber uçuk rakamların karşımıza çıktığını görebilir ve diğer takımların bu oyuncuya çok yüksek rakamlarla beraber aldığını deneyimleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de her bir oyuncu için sağlıklı bir fiyatlandırmanın olması gerekiyor ve piyasa döngüsünün de bu şekilde ilerlemesi gerekiyor.
 
Transfer sistemine yenilik geliyor 
 
 
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre 2024 sezonu ile beraber daha akıllıca transfer yapabilecek ve bu transferlerle beraber de takımımızı güçlendirebileceğiz. Oyunda aynı zamanda küresel finans sistemi ile ilerleyebilecek ve kendi kazançlarımıza kazanç ekleyebilecek aynı zamanda bir oyuncuyu satın almak istiyorsak da onu açık artırmayla beraber satın alabilecek ve farklı bir mücadele işini de aslında burada vermeye başlayacağız. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bugüne kadarki en rafine transfer pazarıyla beraber buradaki yerimizi alacak ve böylece oyundaki transfer sisteminin aslında tüm hatalarını giderildiği bir sezonla beraber karşılaşabileceğiz. Bakalım bu transfer pazar piyasası bizlere nasıl sağlıklı bir şekilde sunulacak, bunu elbette oyun çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz. Umuyoruz ki bu kısımda hiçbir hata olmasın ve sağlıklı bir piyasada kötü bizlere sunulsun.
 
Diğer taraftan yine burada belirtebileceğimiz bir sistem daha yer alıyor. Oyunda yine yıldızlarımızı yani oyuncularımızı istediğimiz şekilde teşvik edebiliyor ve bir dizi bireysel performansla beraber onlara antrenman yaptırabiliyoruz. Oyunda ister takımımızla beraber ilerleyebiliyor istersek de kişisel olarak bir oyuncuyu daha yükseklere çıkartabiliyor ve bir oyuncuyu gerçekten de yıldız yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir mekanik bulunuyor ve gerçekten de süperstar olarak bir oyuncuyu ön plana çıkartabiliyor ve daha fazla çeşitlilikle beraber bir oyuncunun aslında kariyerine dokunabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bu tarz çeşitlilikler ve mekanikler bulunuyor. Bunlarla beraber de oyun içerisinde yerimizi alabiliyor ve böylece her bir oyuncu farklı şekillerde dokunabiliyoruz. Bu da oyun içerisinde bizlere aktarılan yeni mekanikler ve içerikler olarak yer buluyor. Gerçekten de bu tarz içerikler oyunculara dikkatini çekiyor ve oyunda daha fazla vakit geçirmesini sağlayabiliyor.
Geliştirici ekibe belirttiğine göre 2024 sürümü bugüne kadar çıkan en eksiksiz sürüm olarak karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Menajerlik oyunları içerisinde büyük bir yere sahip olan bu yapımda elbette kariyerimizin basamaklarını sıraları çıkarmaya çalışıyor ve gelecek planlamalarımızı da bu şekilde yapmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan uzunca vakitler geçirebiliyor ve çıkış yapması ile beraber de birçok hayran bu oyunu deneyimlemek istiyor. Dolayısıyla bu tarz menajerlik oyunlarında hoşlanıyorsanız ve bu serinin hayranıysanız hatta uzaktan yakından alakanız yoksa ve yeni bir mücadeleye başlamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilir aynı zamanda bu oyunu tadını çıkartabilirsiniz.
 
Oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 6 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Erken erişim sürümü 6 Kasım'dan önceki haftalarda biz oyun severlere sunulmak isteniyor. Dolayısıyla geliştirici ekibin belirttiğine göre 2 ile 3 hafta önceden açılabileceği söyleniyor. Yine belirtilene göre erken erişim sürümünün farklı platformlarda farklı tarihlerde sunacağı aktarılıyor. Dolayısıyla oyunun erken erişim sürümünün ilerleyen süreçte biz oyunculara sunulması planlanıyor isteniyor ve bunları da elbette duyuruları takip ederek öğrenebiliyorsunuz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon pc Football Manager 2024
Little Nightmares III için Co-op Odaklı Oynanış Videosu Yayınlandı Achilles: Legends Untold Tam Sürüme Kavuşuyor

BSC Misafiri

28.10.2023 13:43:43

0
Geliştirici ekip hande yener ile çalışıyor sanırım.Kötüsü de tema değişmiyor.Yani modsuz olarak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Football Manager 2023
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız