Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lies of P'den Büyük Başarı: Satışlar 1 Milyona Ulaştı!

 
 
Yayıncı Neowiz ve geliştirici Round8 Studio tarafından oyunculara sunulan soulslike aksiyon rol yapma oyunu Lies of P yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Oyun bu kapsamda dünya çapında bir milyon satış sayısını aştı. Oyun bu satış sayısına yayınlanmasının üzerinden bir ay geçmeden ulaştı.
 
Ekipler bu başarı için çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Satışların 1 milyonu aşmasıyla beraber Neowiz eş CEO'su Seungchul Kim yaptığı basın açıklamasında şunları aktardı: "Lies of P için bu inanılmaz dönüm noktası Kore konsol oyunlarının küresel çaptaki potansiyelini kanıtlıyor. Lies of P projesi Neowiz ve Round8 Studio için zorlu bir yolculuktu ve bu oyunla beraber başardıklarımızdan gurur duyuyoruz." 
 
Lies of P 19 Eylül'de PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam ve Microsoft Store üzerinden) ve Mac App Store üzerinden Mac için piyasaya sürüldü. Ayrıca şu anda Xbox Game Pass hizmetinde de mevcut.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
Oyundan kısaca bahsedecek olursak oyun içerisinde aksiyon rol yapma deneyimi ve bir yandan da zorlu düşman çeşitliliği bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde Pinokyo'dan ilham alan bir yapı bizlere aktarılıyor ve Pinokyo karakterini burada kontrol edebiliyoruz. Oyunda karanlık bir atmosferin olduğunu bu kapsamda görebiliyor ve bizleri rehberlik eden bir sesin olduğunu da burada deneyimleyebiliyoruz.
 
Elbette Lies of P içerisinde bulunduğumuz dünya karanlık bir atmosferi ve yapıyı bünyesinde barındıran bir yapıyı bizlere aktarıyor ve bu yapı içerisinde de etrafın yanıp kül olduğunu, yıkık dökük harabelerin bulunduğunu ve daha fazlasının olduğunu görebiliyoruz.

Sürekli olarak kendimizi kapana kısılmış bir şekilde bulabileceğimiz yapım içerisinde karakter odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu karakter odaklı yapı ile beraber hem karakterimizi geliştirebiliyor hem de farklı ekipmanlarla beraber karakterimize ekipman donatabiliyoruz. Donattığımız esnada elimize farklı silahlar alabiliyor, düşmanların saldırılarına karşı gelebiliyor ve onları tek bir hamle de ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında yine oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve çevreyi keşfedebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu yapı ile beraber de oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, çevreyi analiz edebiliyor, çevreden farklı ekipmanlar olabiliyor ve buradaki düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Salgının bulunduğu bir şehir içerisinde yer aldığınız yapımda buralarda sürekli olarak farklı düşmanların karşımıza geldiğini görebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için de elimizdeki silahlara davranabiliyoruz. Bu silahlarla beraber düşmanların üzerine gidebiliyor, düşmanları ortadan ikiye bölebiliyor ve düşmanların saldırılarına karşı karşılık vererek sıradaki yerimizi alabiliyoruz.

Dünya içerisinde bir salgın oluyor ve bu salgını elbette ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz. Dolayısıyla oyun içerisinde tuhaf düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor, tuhaf yaratıklarla beraber burada mücadele etmeye başlıyor ve kendimizi çıkmaz içerisinde bulabiliyoruz. Ancak bu şehir içerisinde olanların bir mantığı ve sebebi bulunuyor. Dolayısıyla biz de bu sebebi araştırmayı koyuluyor ve burada istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz.
 
 
 
Hem kendimizi bulma yolculuğunda hem de şehre neler olup bittiğini öğrenme konusunda yer aldığımız yapım içerisinde gizemli bir ses tarafından uyandırılıyor ve aynı zamanda bir Pinokyo karakter olarak yer alıyoruz. Oyunda farklı farklı mekanikler bulunuyor ve bu mekaniklerle beraber de elbette kendimizi yeni bir deneyim içerisinde hissedebiliyoruz. Zaten geldiğimiz bir noktada yukarıda da bahsettiğim gibi oyun 1 milyon satış sayısını açmış durumda ve bu da oyuncuların oyuna nasıl ilgi gösterdiğini bizzat gösteriyor ve somut bir örnek olarak da karşımıza çıkıyor.
 
Sırları çözebileceğiniz ve yalanlar söyleyebileceğimiz yapımda her yalan söylediğimizde farklı mekaniklerle beraber karşılaşabiliyor ve yalan söylediğimizde ise o karakterin bizlere olan tavrı oyun içerisinde değişebiliyor. İlerleyen kısımlarında daha farklı ve zorlu bir yapının bizlere aktarıldığı yapım içerisinde farklı farklı ekipmanları bir araya getirebiliyor ve acımasız düşmanlara karşı burada yer alabiliyoruz. Benzersiz savaş stili ile beraber karşımıza çıkan ve bu mekanikle beraber gerçekten de kendi tarzımızı oluşturabildiğimiz yapım içerisinde hem stilimize özelleştirilebiliyor hem de kendimizi geliştirebiliyoruz.
 
Oyunda bulduğumuz ekipmanların aslında aradaki bağları da oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir ekipmanı diğer ekipmanla beraber bağlayabiliyor ve aralarında bir bağlantı oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu ekipmanları dilediğimiz gibi kullanabiliyor ve düşmanların üzerine kombo saldırıları yapmak için uğraşıyoruz.
 
 
 
Dinamik silah kombinasyonunun yer aldığı yapım içerisinde Pinokyo adlı karakterimizin kolunda bir ekipman bulunuyor ve bu ekipmanla beraber buraya farklı donanımlar takabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca düşmanlara karşı savaşırken bu ekipmanları ve donanımını kullanabiliyoruz ve bizlere bu donanım büyük avantaj sağlıyor.
 
Zor durumdayken kendimizi açığa çıkarmak ve zor durum içerisinde kaçmak için bu donanımlar oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber de elbette karanlık atmosfer içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde etrafta çeşitli sırlar bulunuyor ve bu sırlarla beraber de karşımıza gelen tuhaf sembolleri inceleyebiliyoruz.
 
Bu dünyada yer alan sembolleri araştırdığımız ve etrafı keşfettiğimizi yapım içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında ise elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Pinokyo masalında deneyimlediğimiz ve bu masalla beraber ilerlemeye başladığımız yapımda klasik bir yapının karşımızda olduğunu görebiliyor ve kendi yolumuzu çizdiğimiz bir sistemle beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun gerçekten de ilgi çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda birçok platformda da yer alıyor. Dolayısıyla oyunu dilediğiniz gibi satın alıp oynayabilir ve kendi sistemlerinizde deneyebilirsiniz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir rol yapma deneyimi yer alıyor .Souls like bir deneyimle beraber yer aldığınız yapım içerisinde elbette zorlu düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve bu irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor.
 
Bu patron savaşlarını ile siz de biliyorsunuz ki bunlarla beraber zorlu bir deneyimin bizlere aktarıldığını görebiliyor ve bu zorlu deneyimin akabinde düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Öncelikle patron savaşlarında bu patronların nasıl saldırdığını öğrenmek ve saldırı planını görmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bununla beraber kendi saldırı stilinizi oluşturabiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu hamleleri yapmak ve bu hamleleri düşünmek oldukça mühim.
 
Bu hamlelerinizle beraber ve yaptığınız kritik sıyrılmalarla beraber patronları ortadan kaldırabiliyor ve tekrar tekrar buralara gelmek durumunda da kalabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi karanlık bir atmosfer bulunuyor. Bu karanlık atmosfer içerisindeki tek ışık kaynağı ise biz olarak yer alıyoruz. Pinokyo karakteriyle beraber ilerlediğimiz ve Pinokyo karakterini geliştirdiğimiz aynı zamanda farklı ekipmanları karakterimize yerleştirdiğimiz yapımda çeşitli seçim anları da karşımıza geliyor. Bu seçim anları ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve yaptığımız seçimlerin sonucunu da oyun içerisinde görebiliyoruz. Dolayısıyla bu seçimler de sizin ilerlemenize göre değişebiliyor diyebiliriz.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam fiyatı 1.000 Türk lirasından karşımıza çıkıyor ve dilediğiniz gibi oyunu satın alabiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Lies of P Neowiz Round8 Studio Pinokyo Souls-like aksiyon rol yapma oyunu
Sonic Superstars için Çıkış Fragmanı Yayınlandı Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Sonunda Gelecek Oyunlar Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mahsur kalan adam

19.10.2023 03:04:52

0
Gamepasse gelmesi büyük kitlelere erişmesine sebep olmuştur ama 2 yıl insanlar bu oyunu bekliyor. Yani öyle bilinmeyen bir oyun değildi.

BSC Misafiri

18.10.2023 13:45:19

0
Gamepass sayesinde çok oynanıp, souls nedir bilmeyen yada oynamaktan çekinen oyuncuların Gamepass platformunda varmış zaten bi deneyelim diye şans verdiği bir oyun. Gamepass sayesinde kendini tanıtmaya ve sevilmeye fırsat buldu. Souls sever olarak ilk günden oynamaya başlayıp çok sevdiğim oyundur kendisi. 1 milyon satış rakamı iyi bir rakam şu an ve sanılanın aksine Gamepass bu oyunun bu kadar satmasına yardımcı oldu.

BSC Misafiri

18.10.2023 13:45:10

0
Efsane Pokemon oyunlarını bunlara değişmem satış rakamları ile tüm oyunları yere seriyor hahahaha

BSC Misafiri

17.10.2023 19:29:24

0
şu oyun bile gamepasse gelmesine rağmen 1 milyon satmış, tebrikler bu arada fena olmayan bir iş çıkarmışlar. o sırada sony: bloodborne mu o ne ya, al sana horizon zero dawn remaster xd. şu bloodborne'u pcye salsanız şu ana kadar çıkardığınız bütün exclerden daha fazla satacak, bu sony kör falan sanırım.

BSC Misafiri

17.10.2023 19:13:34

0
Oyunu çıkar çıkmaz gamepass a vermeleri bu satış rakamını azalttı bence.Tabi onların da oyunun maliyetleri ve olabilecek satışların azlığı endişesi onları buna zorlamıştır.Ama ben ps5 sahibi olarak oyunu beğenmeme rağmen almadım.Gamepass a gelen bir oyun en fazla 1 sene içinde plus a da gelir ihtimali bana bunu düşündürdü.Artık oyunları yapmak için inanılmaz paralar ve emekler harcanıyor.Umarım hiçbir oyunda bu emekler zayi olmaz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lies of P
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız