Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Assassin's Creed Mirage İçin 3.5 GB'lık Güncelleme Yayınlandı

 
 
Ubisoft tarafından oyunculara sunulan aksiyon macera oyunu Assassin's Creed Mirage için yeni bir güncelleme yayınlandı. 1.0.8 güncellemesi ile beraber 3.5 GB'lık bir düzenleme oyuna dahil edildi. Geliştiricinin belirttiğine göre bu yama oyunun performansını ve deneyimini arttırmayı hedefliyor.
 
FSR ve DLSS 3 destekleri eklenmedi 
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Assassin's Creed Mirage için yayınlanan yeni güncelleme artık kayıtlı oyunlarda karşılaşabileceğiniz her türlü sorunu ortadan kaldırıyor. Diğer taraftan fırlatma bıçağını kullanırken hedefe kilitlenme sorununa da çözüm getiriyor. Ayrıca yeni yama toplama öldürme ve çatışma sayısının doğru şekilde görüntülenmesini sağlıyor.
 
Öte yandan geliştirici ekip Ubisoft oyuna hala AMD FSR 3.0 veya NVIDIA DLSS 3 için destek eklememiş durumda. Ancak fan yapımı bir mod olarak karşımıza çıkan ve ücretsiz olarak indirebileceğiniz DLSS 3 Modu bulunuyor. RTX 40 serisi bir ekran kartınız varsa bu modu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Tüm yama notları için de buraya tıklayabilirsiniz.
 

 
Mirage deneyiminde neler var?
 
Bağdat şehrinde kendinizi bulabileceğiniz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapım Assassin's Creed serisinin en yeni oyunu. Burada oyunda dilediğiniz şekilde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, dikkat çekici aksiyon sahneleri içerisinde kendinizi bulabiliyor ve serinin diğer oyunlarına nazaran burada daha farklı bir şekilde yer alabiliyorsunuz. Serinin geri dönüşünü nitelendiren ve aynı zamanda gizlilik odaklı bir sistemle beraber karşımıza çıkan yapımda diğer seri oyunlarına göre bu oyunda daha fazla gizlilik odaklı yapının olduğundan bahsedebiliriz.
 
Oyundan zaten fragmanlarından da anlaşılabileceği gibi, öncelikle oyunda ilerlerken buralarda neler olup bittiğini görebiliyor, farklı görevleri doğru adım atarken hangi düşmanların nerede konuşlandırıldığını izlemeye devam ediyor ve tek tek bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ancak üzerimize gelen düşmanların sayısı çoğaldıkça karakterimizin de burada yapabileceği pek fazla bir şey olmuyor ve karakterimiz burada ne yazık ki kaçmak durumunda kalıyor.

Durum böyle olunca burada daha fazla gizlilik odaklı yapı ile beraber karşılaşabiliyor, düşmanları arkasından indirebiliyor ve sürekli olarak bir şeyleri ve nesnelerin arkasına saklamak durumunda kalıyorsunuz. İşte durum böyle olunca oyun daha farklı ve daha dikkat çekici noktaya evriliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Kendi deneyiminizi özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz yapımda yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir yapı bulunuyor. Aynı zamanda görevlere karşı nasıl davranmanız gerektiğini ve görevlere yaklaşımınızı tamamen siz seçebiliyorsunuz.

Maceraya yeniden atılabileceğiniz ve Basim adlı karakteri Bağdat sokaklarında kontrol edebileceğiniz yapımda elbette seriden aşina olduğumuz mekanikler, koşma kısımları, parkur elementleri, platform bölümleri ve daha fazlası yer alıyor. Çatıdan çatıya koşabileceğiniz parkurlar yapabileceğiniz, kütükten kütüğe doğru hızlı bir şekilde sallanabileceğiniz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğiniz yapım elbette eğlenceli bir parkur sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Serinin ikonik dönüşüne hitap eden ve bu kapsamda nitelendirilen yapım gerçekten de ilgi çekici detayları bünyesinde barındırıyor ve burada yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren unsurların da olduğundan bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz kalabalık şehirlerden hiç kimsenin olmadığı kısımlara kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapımda gizli noktaları açığa çıkarabiliyor, zirvelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Her bölge içerisinde yapabileceklerimiz burada değişkenlik gösterebilir ve diğer taraftan oyunda istediğimiz gibi ilerlemeye çalışıyoruz.

Bunun dışında canlı sokakları içerisinde gezip tozabiliyor, 9. yüzyılın Bağdat sokaklarında gezebildiğimiz yapımda istediğimiz gibi suikast işine giriş yapabilir, farklı karakterlerle tanışırken burada farklı görevler alabilir ve bir yandan da onları tanıyabiliyoruz. Serinin geri dönüşü olarak nitelendirilen bu yapımda elbette ilk oyunlarda olduğu gibi burada da farklı şekillerde mekanikler ortaya çıkıyor ve gizlilik odaklı bir yapım olduğundan dolayı toplu bir şekilde ilerleyebilen veya bir köşede konuşan NPC karakterlerin yanına giderek onlarla beraber biri olabiliyor ve onları aslında kamufle aracı olarak kullanabiliyorsunuz.
 
Diğer taraftan bazı saldırı gruplarını kiralayabiliyor ve bunlarla beraber diğer askerlerin dikkatini dağıtabiliyorsunuz. Bu dağıtma ile beraber elbette yapabileceklerinizi daha hızlı bir şekilde yapabiliyor ve böylece ilgi çekici olaylarla karşı karşıya kalıyorsunuz.
 
Serinin parkur sistemi ile beraber bir hayli ilerlemeye çalıştığı bu yapımda elbette burada da ilgi çekici parkurların olduğunu söyleyebiliyor ve gizlilik odaklı yapının burada bulunduğunu aktarabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu oyun içerisinde elbette gizlilik odaklı sistem daha fazla ön plana çıkıyor ve bu sistemleri biz de oyun içerisinde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Oyunun oynanış videolarından da görebileceğiniz üzere, üzerinize çok fazla asker gelirse elbette buradan kaçmak durumunda kalıyorsanız ve bunlara karşı ne yazık ki gelemiyorsunuz. Ancak tek tek onları indirebilir ve böylece kendinizi daha güçlü bir şekilde hissedebilirsiniz.
 
 
 
Aynı zamanda serinin ikonik sis bombaları ve kendinizi kamufle edebileceğiniz çeşitli donanımlar bulunuyor. Siz de bombaları ile beraber kendinizi kamufle edebiliyor, sislerin içerisinden ilerleyebiliyor, dumanları kendi lehinize kullanmaya çalışıyor ve böylece düşmanları gafil avlayabiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz ve düşmanları tek tek avlayabileceğiniz yapımda elbette yapabilecekleriniz tamamen diğer oyunculardan değişkenlik gösterebiliyor. Bu değişkenlikle beraber kendi aksiyon sisteminizi ortaya dökebiliyor ve kendi plan ve stratejinizi aynı şekilde oyuna dahil edebiliyorsunuz.

Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca görevleri yaklaşımınızı tamamen siz belirleyebiliyor ve bu görevlerle beraber de en iyi dönemlere sahip olabiliyor ve farklı adilliklere sahip olan kılıçları ve diğer unsurları elinize alabiliyorsunuz. İşte bu noktada yapacağınız hamlelerle beraber oldukça önem arz eden bir yapının bulunduğundan bahsedebiliyor ve bu yapıyı da en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
Bağdat sokaklarında gezip tozabildiğiniz ve yeni detaylarla beraber yer alabildiğiniz yapımda elbette bir suikastçı olarak ilerleyebiliyor ve yeni sistemlerle beraber karşılayabiliyorsunuz. Elbette seriye aşina olan bir oyuncuysanız burada oldukça tanıdık sistemlerle karşılaşabilecek ve bunlarla beraber de en iyi şekilde oyunda yer almaya çalışabilecekseniz.
 
Gizliliğe bakış açınızı değiştirebileceğiniz ve kabuslardan fırlamış ilgi çekici ortamları geçiş yapabileceğiniz yapımda sokak hırsızı olarak yer alabiliyor, ancak bir sokak hırsızı olarak değil aynı zamanda ilerleyen süreçte gizli olanlardan biri olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Gizli olanlar bildiğiniz üzere suikastçı sistemi ile ve grubuyla beraber plana çıkıyor ve burada adalet arayışına geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Ölümcül bir usta suikastçı olabileceğimizi yapımda ana karakterimizin kaderi tamamen bizim elimizde bulunuyor ve hiç düşünemeyeceğiniz bir yere doğru hikayenin gideceğini burada deneyimleyebiliyoruz. Zaten genel olarak oyuncular tarafından sevilen ancak pek fazla ön planda olmayan bu yapım oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor.

Nitekim siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin diğer oyunlarını aşinaysanız ve seriden hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Hikaye olarak yapısı ile beraber arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve gerçekten de güzel grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Oyunu grafikleri ve animasyon tarzına bakacak olursak elbette yeterli düzeyde olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim oyunda elbette küçük ölçekli bir yapının olduğundan da bahsetmekte fayda var. Çünkü diğer seri oyunlarına göre bu oyun daha küçük ölçekli, yani daha küçük bir yapıda karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda haritanın da diğer oyunlara göre daha küçük olduğundan bahsedebiliriz. Bunun dışında oyunun süresi de diğer oyunlara, yani serinin diğer oyunlarına göre daha kısa süreli diyebiliriz.

Durum böyle olunca elbette bir ek paket olarak tasarlanan ancak daha sonrasında tam sürüme evrilen bu yapım şimdi ise karşımıza çıkıyor ve genel olarak oyuncular tarafından seviliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca 9. yüzyılın Bağdat sokaklarında dolanıyor, bu dolanma ile beraber buralarda gizemli olayların döndüğünü ve bu olayları açığa çıkarmak için elimizden geleni yaptığımızı görebiliyoruz. Sokakları içerisinde gezip tozarken elbette farklı durumlarla karşılaşabiliyor ve gizemli ve antik bir örgüt olan Gizli Olanlar'a burada ulaşabiliyoruz. Ölümcül bir Suikastçı olabileceğimiz ve elimizden geleni yapmaya çalışabileceğimiz yapımda zirveye Suikastçı olarak biz ulaşmak durumunda kalıyor ve bölgeleri güvence altına almak için de elbette burada geçmişin gizemlerini ortaya çıkarmak durumunda kalıyoruz.

Nitekim oyun içerisinde elbette gizli sistemler bulunuyor ve bu gizli bölgeleri açığa çıkarmak için burada farklı şekillerde görüş unsurlarından faydalanmaya çalışıyoruz. Bunun dışında serinin diğer oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da kullanabileceğiniz ve düşmanları etiketleyeceğiniz ve onları görebileceğiniz bir kuşunuz bulunuyor. Bu kuşla beraber elbette istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru araştırmalar yapabiliyor, yukarıdan istediğimiz yeri inceleyebiliyor ve neyin nerede olduğunu burada analiz edebiliyoruz.
 
Önemli strateji ve planlamalarla beraber bu kuş elbette çok kritik bir yerde diyebiliriz. Bu kuşla beraber elbette tepelerden ilerleyebiliyor, aşağıdan bir görüş alabiliyor ve bunlarla beraber bir yere doğru saldıracaksak ve oraya doğru gideceksek hangi düşmanın nerede olduğunu görebiliyor, onları işaretleyebiliyor, hamlelerini önceden kestirebiliyor ve strateji konusunda elbette bu kuşla beraber çok iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz mekaniğin olduğundan da bahsetmek gerekir.
 
 

Zaten seriye aşinaysanız bu mekaniğin oldukça tanıdık olduğunu ve diğer oyunlarda da genel olarak bu sistemin kullanıldığından bahsedebiliriz. Ancak yeni gelen oyuncular için elbette güzel bir deneyim olmaya hazırlanıyor ve gölgelerde iz sürebileceğiniz, aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve görevleri yerine getirebileceğimiz bir yapıyı da bünyesinde barındırıyor.
 
Hikaye odaklı yapım içerisinde elbette farklı durumlara karşı cevap arayışında bulunmaya çalışıyor ve gizemli ve antik bir örgüt olan Suikastçılar Birliği'ne katılım sağlamaya hazırlanıyoruz. Bu birliğe katıldıktan sonra elbette yapabileceklerimiz oldukça farklı bir yere evriliyor ve azılı Sokak Hırsızı olduğumuz sistemden artık kendimizi daha yüksek yerlerde görebiliyor ve böylece etrafta sokaklarda ve mahallelerde dolanırken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyor ve geleceğimizi burada güvence altına almak durumunda kalıyoruz.

Diğer taraftan oyun içerisinde zengin detaylarla dolu etkin ve canlı sokaklarda ilerleyebilir, buralarda farklı karakterlerin olduğundan bahsedebilir ve onlardan görevlerde alabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi yan donanımlar bulunuyor. Bu donanımlarla beraber elimize sis bombaları alabilir, düşmanlardan kaçmak için farklı nesneler kullanabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Daha küçük ölçekli yapısıyla beraber bizlere sunulan bu yapımda gölgelerde suikastçılık sistemini adım atmaya hazırlanıyor. Diğer seri oyunlarına göre daha fazla minimal bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve adalet konusunda cevap arayışımızı burada katılım sağlayabiliyoruz. Serinin imza parkur sistemi ile beraber ve gizlilik unsurları ile beraber ön plana çıkan bu yapım serinin en yeni ve en son oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu oyundan sonra da yeni oyunların yolda olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyun şu anda Steam platformunda bulunmuyor ve Steam platformuna ilerleyen süreçte belki de gelebilir. Bildiğiniz üzere geliştirici ekip Ubisoft genel olarak ilk etapta oyunlarını kendi mağazasında ve Epic Games mağazasına özel çıkarabiliyor ve böylece belli bir süre buralara özel olarak kalıyor. Ancak ilerleyen süreçte platformuna gelebilir.

Fakat şu noktaya da değinmek gerekiyor: Başarı Avcısı iseniz ne yazık ki başarımların bir noktada gelmeyeceğinden de bahsedebiliriz. Zaten bildiğiniz üzere Assassin's Creed Valhalla oyununa bakarsanız burada başarımların olmadığını söyleyebilir ve konu içerisinde gerçekten de yüzlerce yorumun yazılmasına rağmen hala başarım sisteminde herhangi bir değişikliğin olmadığını aktarabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming aksiyon macera Assassin’s Creed Mirage
Half Life RTX Remix Modundan İlk Ekran Görüntüsü Witchfire İçin Ghost Galleon Güncellemesi Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Assassin’s Creed Mirage
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız