Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »
İnsanoğlu için en önemli şeylerden biri her zaman gelişmek, büyümek ve zamana karşı ayakta kalmak olmuştur. Civilization ise, insanoğlunun bu en güçlü isteği üzerinden oynanan, zamansız bir seri olarak her zaman strateji sevenlerin gönlünde bambaşka bir yere sahip olmuştur.

    Fakat bu sefer ortada, bambaşka bir Civilization var. Her zaman o alıştığımız, sevdiğimiz, Baba Yetu ezgileriyle “bir tur daha” diye dirseğimizi çürüttüğümüz oyun, artık yuvayı terk ediyor, insanoğlu başka gezegenlere gidiyor.

    Beyond Earth aslında Civilization V’in bıraktığı yerden devam ediyor denilebilir. İnsanoğlu, sonunda dünyayı yaşanmaz bir yer haline çevirmiştir ve bu sebeple kendisine yeni bir yuva aramaktadır. Bunun sonucu olarak farklı uygarlıklardan farklı keşif grupları galaksinin dört bir yanına gönderilir. Amaç insanoğlunun galaksinin farklı noktalarında yepyeni uygarlıklar yaratıp, yepyeni medeniyetler kurmasıdır.

 
    Beyond Earth’ün hikayesi Civilization V’in bitişinden 600 yıl sonra başlıyor. İnsanoğlunun “Büyük Hata” olarak adlandırdığı olay yüzünden gezegeni terk etmesi ile birlikte insanlık tarihinde yepyeni bir döneme giriliyor.

    Oyuna başladığınız zaman ilk etapta seçebileceğiniz sekiz adet “sponsor” olduğunu fark edeceksiniz. Bu sponsorlar eski Civ oyunlarındaki uygarlıkların yerine geçiyor aslında. Hepsi bir kaç uygarlığın bir araya gelmesiyle oluşan şirketler gibi. American Reclamation Corporation, Pan Asian Cooperative, People’s African Union, Kavithian Protectorate, Brasilia, Franco – Iberia, Polystralia ve Slavic Federation, her biri içinde bir veya iki kültür bulunduran, farklı özelliklere sahip gruplar.

    Bu özellikle Civ 5’te olduğu gibi farklı üniteler, farklı wonderlar şeklinde değil. Mesela Brasilia seçerseniz askerleriniz yakın dövüşte her zaman daha güçlü olacaktır. Polystralia’nın gücü ise ana koloninize birden fazla ticaret yolu döşeyebilmeniz. Slavic Federation seçerseniz uydularınız yörüngede daha uzun kalır vs.

    Bunlar oyunun başında oldukça önemli olan özellikler. Fakat sponsor seçtikten sonra diğer Civ oyunlarında olduğu gibi anında oyuna başlamak yerine başka seçim şanslarınız daha oluyor. Mesela geminizde bulunan kolonistler hangi gruptan? Mühendisler mi? Bilim insanları mı? Aristokratlar mı? Bu seçiminize göre ilk koloninizden alacağınız bonuslar tamamen değişiyor. Aynı şekilde koloninizi kuracağınız geminin de ne gibi bir teknolojiye ve kargoya sahip olduğunu seçmeniz gerekiyor, yine bunlar da oyunun kaderini değiştirebilecek özellikler ekliyorlar sponsor seçiminize. Yani bu bağlamda ne alırsanız alın, tamamen farklı bir oynanış ve tarz yaratabiliyorsunuz, tabii bu bağlamda karşı tarafın da neyi aldığını ve neyin peşinde olduğunu kestirmek daha zor oluyor.

 
    Bu başlangıç seçenekleri gerçekten oyunun stratejik dinamizmine katkıda bulunan bir çatı sunuyor. Fakat her Civ oyununda olduğu gibi başlangıç işin çok ama çok küçük bir kısmı. Beyond Earth’ün en ilginç özelliklerinden biri uygarlıkların gezegene varış süresinin değişmesi. Mesela siz ilk turda oyuna başlarken rakip sponsor 15.turda gelip kolonisini kurabiliyor, bu hem oyunda rekabet öğesini arttıran hem de insanı geren bir durum.

    Beyond Earth, her ne kadar Civilization 5’e benzese de aslında mantık olarak Alpha Centauri’ye bir saygı duruşu niteliğinde. Özellikle Affinity, oyunun en heyecan verici yeniliklerinden biri. Oyunda uygarlığınızın benimseyebileceği üç adet Affinity var. Bunlar Harmony, Purity ve
 
Supremacy
     Affinity sistemi tam olarak insanoğlunun “yeni gezegenimizde nasıl gelişmeliyiz” sorusundan doğan bir özellik. Teknoloji ağacının çeşitli noktalarını araştırarak açabileceğiniz yeni Affinity puanları sayesinde uygarlığınızın teknolojisi ve birimleri buna göre gelişiyor. Üç Affinity, üç farklı yaşam felsefesini betimliyor.
 
 
Purity
    Yaşadıkları gezegeni eski dünyaya dönüştürmeye çalışan topluluklar Purity affinity puanlarından yararlanır. İnsanoğlunun ana değerlerini korumak, “bozulmamak” ve insanlığın genetik kodunun korunması gibi olgular tamamen Purity ile ilgili.

Harmony
    Purity’nin tekil ve steril yapısına karşılık olarak gelen Harmony, insanoğlunun yerleştiği yeni gezegenin ekosistemi ve canlılarıyla ahenkle yaşaması üzerinedir. Harmony kasan uygarlıklar bir yerden sonra gezegenin yerel uzaylı ırklarıyla daha iyi geçinmeye ve Miasma’dan zarar görmemeye başlarlar.

Supremacy
     Supremacy teknolojik olarak gelişmek isteyenlerin tercihi. Bulundukları gezegeni sibernetik gelişimleri ile “kontrol etmek” isteyen uygarlıklar Supremacy puanlarından yararlanırlar. Supremacy giden uygarlıkların ana amacı insanoğlunu dijital bir bilince yükseltip dünyada kalanları kurtarmaktır.
 
    Civilization: Beyond Earth, gerçekten de Civilization 5'in üzerine pek çok yenilik getiren, eski oyuncuların hemen alışacağı fakat aynı zamanda kendilerini bambaşka bir dünyanın içinde bulacakları bir yapım.
 
Civilization Sid Meier Beyond Earth Strateji PC 2K Games Firaxis
Oyun Serisi - To The Moon: Bölüm 5 Oyun Serisi - Neverending Nightmares: Bölüm 3 - Geçemiyorum!!!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Tonight We HUNT.

29.6.2015 21:46:47

0
İnceleme berbat olmuş .

BSC Misafiri

15.11.2014 22:31:44

+1
Montaj bu kadar kötü olmasa vasat bir inceleme olabilirmiş.

cenkk34

15.11.2014 21:15:02

0
inceleme kötü olmuş maalesef seslerin kesilip biçildiği çok belli ve anlatımda Prompter den akşam haberlerini sunuyomuş tadında

parola13

15.11.2014 18:35:31

-1
oo Mert reyiz, MK'dan buraya geçmekle iyi yapmışsın. Özgürle olan videolarınız iyiydi, doğaldı. Bu videoda tabi BSC tarzıyla video inceleme yapmak farklı olduğu için bazı noktalarda çuvallamışsın arkadaşların dediği gibi. Ama her şey tecrübe, 1-2 incelemeden sonra anlatım tekniğini çözeceğine inanıyorum. Zaten hazırlıksız sohbet programlarında Mkda iyiydin, burdada aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Başarılar, MGS haberlerini senden bekliyoruz... ;)

thinkwithbrain

15.11.2014 18:34:49

+1
Gözünüzü kapatıp dinleyin bildiğin BBC belgeseli tadında bi anlatım :D ses anlatıcı olarak çok iyi ama metin işi bozmuş. Başarılar..

RushEpicsTR

15.11.2014 13:34:10

+1
Eski özünüze dönün oyunu 2 kişi incelemeye çalışın yanınzda önemli noktaları not alın oyunu oynarken yorumlarınızı katın. İncelemeler kısa öz olmasına rağmen hiç eğlenceli olmayan sıkcı bir anlatıma döndünüz. BU OLAYI EN GÜZEL TEKNOSEYİR VE ZAMANINDA KONSOLÜSSÜ YAPIYORDU.

Yahyaaçaygetiryahyaa

15.11.2014 09:57:31

-1
ben beğenndim valla ama eskisi gibi ses grafik vs diye şey yapsanız on numara olucak

Guest-8FB5351A6

15.11.2014 00:38:44

+3
oyun hiç ilgimi çekmiyor

Ablet

14.11.2014 23:10:35

0
gerçektende ve gerçektende ve gerçektende ve gerçektede ............

elmayıçoksevenkişilik

14.11.2014 21:46:20

0
İncelemenin kötü olduğunu söylememe gerek yok sanırım ? . Birçok yerde gereksiz duraklamalar, kötü montaj hatta bir yerde sol taraftan çıkan "Achievement" kutusu 01:27 de cümle atlaması, ve yazmayı dahi unuttuğum birçok hata... Umarım bir sonraki incelemelerinizde biraz daha özenli bir şekilde incelemeyi sunarsınız. Nacizane tavsiyem ise yüklemeden önce videoyu izlemeniz.

Aaron Paul

14.11.2014 20:09:07

+3
Hazır metni hazırla sonra son sürat oku... ''İnceleme'' kavramı BSC'de çok, çok değişti... Eski günleri özledim vallahi...Söylemiycem diyorum. Çünkü eleştiriyi kaldıramayanlar da var BSC'de... Ama; kalite git gide düşüyor... Arkadaşın sesi, diksiyonu güzelde... Kullanamadıktan sonra neye yarar... Ama son incelemelerde farkettiğim şey şu; '''Oyun incelemiyorlar, demesinler hadi herkes bişeyler incelesin kalabalık gözüksün'''

Holy-Ghost

14.11.2014 19:48:14

0
açıkcası bu sitedeki eski incelemeleri çok dinledim onlar kendilerini geliştirdi zamanla sende daha rahat olucaksın tahminimce baya bir olmadı baştan olmadı baştan yapıp en sonunda olduğu işte bu diyip bırakmışın kısımları var, video üstüne ses kaydı yaptığın için olmadığını düşündüğün yerleri es verip bir daha yaparsan hatta kötü olmasada birde böyle deneyeyim diyerek yapmalısın ama gerçekten bence ilerde güzel sunumlar görücez senden eminim. Strateji oyunlarında gelişmek zevkli olan kısımlardan bir anda fütüristik temayla açıkcası ilgimi çekmedi ben 5'den devam ediyim.

thief garrett

14.11.2014 18:15:04

+1
Hocam İyi bir inceleme fakat Metine sadık kalmaya çalışman sana anlatım bozukluğundan başka bir şey vermiyor ve kelime hataları da ekstrası biraz daha rahat ve genel itibari ile biraz daha doğaçlama yaparsanız çok iyi incelemeler yapacağınıza inanıyorum :)

Guest-D31958975

14.11.2014 18:07:52

-1
kuğul bir anlatım iyi olmuş

John Sheppard

14.11.2014 18:06:20

0
Keşke incelemeseydiniz. Sizlerde tepkinizi bu şekilde gösterebilirdiniz diye düşünüyorum. Artık elle tutulur birşeyler yapıp bu gidişata ve Aral gibi kam emicilere dur demeliyiz.

salamander347

14.11.2014 17:50:35

-1
anlatım çok iyiydi

BlackSwords

14.11.2014 17:39:18

+2
İnceleme için teşekkürler :) video ve anlatım daha uyumlu olabilirmiş, kolay gelsin.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Civilization: Beyond Earth 7/10 1 oy
KÜNYE
Civilization: Beyond Earth
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Editör Notu: Herkesin oynayabileceği başarılı bir yapım.
8,8 Puan
Bu oyun PC platformunda incelenmiştir.
2.0
1
OY
5
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız