Sanal gerçeklik dünyası şu an önemli bir yarışa hazırlanıyor. Bilgisayar tarafında Oculus Rift ve  HTC Vive arasında önemli bir çekişme gerçekleşecek. Konsol tarafında ise Sony'nin Playstation VR ile önemli bir adım atmaya hazırlandığını biliyoruz. Yine de Playstation VR teknolojik anlamda diğer iki teknolojinin biraz gerisinde kalabilir.

   Sony Computer Entertainment'in başkan yardımcısı Masayasu Ito'nun açıklaması gerçekten de dikkat çekici: "Eğer en yüksek kaliteden bahsediyorsak, Oculus Rift'in biraz daha iyi olduğunu kabul edebilirim. Buna karşın Oculus Rift çok hızlı ve güçlü bir PC'ye gereksinim duyuyor. Bizim en büyük avantajımız ise sanal gerçeklik kaskımızın PS4 ile çalışması. Bizimki daha çok günlük kullanım için, o nedenle kullanımı kolay ve fiyatı herkes tarafından karşılanabilir olmalı. Bizim cihazımız kısıtlı üst düzey PC sahipleri için değil, herkesin kullanması için"

    Henüz Playstation VR'ın fiyatının ve çıkış tarihinin açıklanmadığını hatırlatalım. Buna karşın Ito'nun açıklamasından sonra cihazın Oculus Rift ve HTC Vive'dan daha uygun fiyatlı olmasını ümit ediyoruz. Sony böylece gerçekten de daha geniş kitlelere hitap edebilir.
 
Alkan Adakaner - 11.03.2016 13:32
YORUMLAR
Oculus'u geçemez zaten ama fiyat/performans diye bakarsak PSVR baya tercih edilesi olacak gibi. Oculus gibi cihalzarı tıp dünyasında da kullanıyorlar artık, beyin ameliyatlarında ve bilimsel alandaki eğitimlerde yaygınlaşmaya başladı. Ya da başlıyor diyelim. Metal-Gear - 11.3.2016 13:36:24
F/p canavarı olabilir hakkaten ben umutluyum fazliboz - 11.3.2016 13:46:19
Cihazın fiyatının ps4 bundle ile 700 euro tek başına ise 350\ 400 euro olacağını tahmin ediyorum. Kasatka - 11.3.2016 14:08:37
Zaten aklı başında bir insan evladının HTC Vive gibi bir VR cihazla, Sony VR'ı karşılaştırmaz. 2 cihazında kullandıkları platforma bakıldığında bunun zaten karşılaştırılması gibi bir durum söz konusu değil. İki cihazın istediği ve gereken grafik kartı malum.

Benim Sony'den tek istediğim, lanet olası GT7'yi artık duyurup bu sene sonunda çıkarmaları.
O VR aletide alıp, GT7 ile bir bundle yapmaları. Başka bir şey istemem! Neyse parası verecem! Lanet gitsin ne çıkmak bilmeyen oyunmuş arkadaş!
- The Stig - - 11.3.2016 14:55:52
alıntı:

Orjinalden alıntı: -Deadpool-

Zaten aklı başında bir insan evladının HTC Vive gibi bir VR cihazla, Sony VR'ı karşılaştırmaz. 2 cihazında kullandıkları platforma bakıldığında bunun zaten karşılaştırılması gibi bir durum söz konusu değil. İki cihazın istediği ve gereken grafik kartı malum.

Benim Sony'den tek istediğim, lanet olası GT7'yi artık duyurup bu sene sonunda çıkarmaları.
O VR aletide alıp, GT7 ile bir bundle yapmaları. Başka bir şey istemem! Neyse parası verecem! Lanet gitsin ne çıkmak bilmeyen oyunmuş arkadaş!


https://www.youtube.com/watch?v=2h-Kycm8Jxo
Sierra 117 - 11.3.2016 15:45:49
Sport zaten bu sene sonunda geliyor.
Gelecek ay yani 15 Mart'ta VR etkinliğinde beta tarihinin açıklanacağı söyleniyor. Yaz aylarında betanın başlaması, Ekim - Aralık ayları arasında da Sport'un çıkacağı konuşuluyor.

Sport, Prologue gibi bişey olacak. Ama biraz daha fazlası. Sport'ta şuan için 100'ün üzerinde araç olacağı zaten söylendi. 3 farklı kariyer modu olacağı vs.

Ben GT7 ile ilgili haberler duymak istiyorum. Bunu belirttim.
- The Stig - - 11.3.2016 16:10:23
Mantıklı olanda sony nin yaptığı zaten daha doğru düzgün oyunu olmayan cihazlara 800 euro falan verilmez Tiny Titan - 11.3.2016 17:36:49
Açıklama çok dar bir iddia ile yapılmış... Üst düzey pc kullanıcılarıyla kısıtlı dediği oculus rift cihazına karşılık yine kendisi sadece konsol kisiti ile kullanilabilen daha güçsüz bir cihaz... Kısıtlı diye elestiriyor kendiside kısıtlıyor. Kimse vr kullanmak için konsol almak zorunda değil ki oculus rift adlı sanal gerçeklik cihazı da tek cekirdekli pcde kullanılacak değil... Oculus rift çok yakında en az dört çekirdekleri sistemlerde yani normal sistemlerde kullanılacak hale geleceğinden eminim ama sony sadece konsol ile sınırlı kalacak o belli bu fikirde konsol sattirmaz. BSC Misafiri - 11.3.2016 18:10:57
O zaman Oculus alırız olmadı. GoldPunch - 11.3.2016 18:12:16
Bu zaten herkesin bildiği bir durum Oculus Rift Alien Isolation, Assetto Corsa vb gibi oyunlara destek verirken Sony'in fualarda gösterdiği oyunlar mobil oyunlar gibi. 2K - 11.3.2016 23:53:52
benim anlamadığım şey aslı pc icin üretilen bir cihaz ps4 de sıkıntısız calısıyorsa nasıl pc de gtx 970 i4790k işlemci falan istiyor !!!!?? omris2013 - 13.3.2016 17:05:18
12
YORUM YAZ
Durum
E-Posta
(Onay için)
Mesaj


KÜNYE
PlayStation VR Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Aksesuar Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
PlayStation VR-Exclusive Farpoint için Hikaye Fragmanı Yayınlandı PlayStation VR için geliştirilen Farpoint'in geliştirme süreci tamamlandı ve hikaye fragmanı paylaşıldı.
1 Gazali Çetinkaya , 19 Nisan yazdı
Crytek, Robinson: The Journey'nin Fiyatını Kalıcı Olarak Düşürdü Crytek, sanal gerçeklik oyunu Robinson: The Journey'nin fiyatını PlayStation VR üzerinde kalıcı olarak düşürdü.
5 Gazali Çetinkaya , 16 Mart yazdı
Assassin's Creed VR Game? Assassin's Creed VR oyunu geliştiriliyor olabilir. Bir takım görüntüler sızdırıldı.
8 Gazali Çetinkaya , 07 Şubat yazdı
DiRT Rally için PlayStation VR Desteği Duyuruldu Codemasters'ın başarılı yarış oyunu DiRT Rally için PlayStation VR desteği önümüzdeki haftalarda geliyor. Fiyatı da açıklandı.
1 Gazali Çetinkaya , 13 Ocak yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye Fiyatı Açıklandı PlayStation Türkiye, sanal gerçeklik cihazı PSVR'ın ülkemizdeki fiyatını açıkladı.
67 Gazali Çetinkaya , 04 Ocak yazdı
PlayStation VR, Gaming Istanbul'da Denenebilir Olacak PlayStation VR'ın Türkiye çıkışı öncesi cihazı Gamıng Istanbul Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nda deneyebileceksiniz.
3 Gazali Çetinkaya , 24 Aralık yazdı
Crytek'in VR Oyunu Robinson: The Journey Ocak Ayında Oculus Rift'e Geliyor Daha öncesinde PlayStation VR için çıkış yapan Robinson: The Journey Oculus Rift'e geliyor.
8 Gazali Çetinkaya , 23 Aralık yazdı
4 Gazali Çetinkaya , 21 Kasım yazdı
Call of Duty'nin VR Oyunu "Jackal Assault" Tüm PS4 Sahiplerine Ücretsiz Olacak Daha öncesinde sadece Infinite Warfare sahibi PS4 kullanıcılarına verilmesi düşünülen VR oyunu artık tüm PS4 sahiplerine sunulacak.
2 Gazali Çetinkaya , 03 Kasım yazdı
Driveclub VR'ın Çıkış Videosu Paylaşıldı Sony, PlayStation VR'ın çıkış oyunlarından Driveclub VR'ın çıkış videosunu paylaştı. Ayrıca inceleme puanlarına da haberden ulaşabilirsiniz.
53 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
Valve, HTC Vive için Yeni Kontrolcü Geliştiriyor Steam Dev Days konferansında ilk görüntüler sızdı.
7 Gazali Çetinkaya , 13 Ekim yazdı
PlayStation VR'ın Türkiye'ye Ocak Ayında Gelmesi Bekleniyor Sanal gerçeklik deneyimini Sony'nin cihazı ile tatmak isteyenler biraz bekleyecek gibi görünüyor.
10 Gazali Çetinkaya , 11 Ekim yazdı
TÜM HABERLER »