Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Forest Quartet Switch Konsoluna Geliyor: Tarih Açıklandı

 
 
Yayıncı Bedtime Digital Games ve geliştirici Mads & Friends, hikaye odaklı bulmaca oyunu The Forest Quartet'i 17 Kasım'da Switch için yayınlayacaklarını duyurdu. The Forest Quartet ilk olarak 8 Aralık 2022'de PlayStation 5, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülmüştü.
 
Bir assolistin yaşamı konu alınıyor 
 
 
 
İlgi çekici atmosferi ve izometrik kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz bu yapım, yukarıda bahsettiğim gibi Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor. Burada elbette konsol özel özelleştirmeler ve seçenekler bizleri bekliyor. Grafiklerin ve animasyon kalitesinin düşürüldüğü ve elbette doku kalitesinin de bu noktada azaltıldığı konsol sürümü ile beraber PC tarafında elde ettiğiniz bir deneyim elde edemiyor ve burada daha düşük bir seviye ve kalite ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz konsolların bildiğiniz üzere belli bir gücü bulunuyor ve bu güçle beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
Nitekim bu oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğim gibi bulmaca tarzı bir yapı yer alıyor. Aynı zamanda burada farklı bölgelere doğru ilerleyerek ruh kemiren varlıklar ile beraber karşılaşabiliyoruz. Burada farklı duygularla beraber yüzleşebiliyor, arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyor ve burada bizlere neler anlatmak isteniliyorsa onu açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş bir assolistin hikayesini konu alan bu yapımda elbette dikkat çekici ortamlar ve manzaralar bizleri bekliyor. Daha çok orman bölgesinde yer aldığımız bu yapım içerisinde ormanın tekrardan eski haline gelmesi için elimizden geleni yapabiliyor ve aynı şekilde ormanı iyileştirmek için sesin gücünü kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde assolist olduğumuzdan dolayı elbette sesimizin kuvvetli ve güzel olduğunu görebiliyor ve aynı şekilde bu sesimizle beraber de etrafımızı can vermeye başlayabiliyoruz. Aslında oyunun temelinde, yani özünde bu sistem yer alıyor ve bir sesimizle beraber de etrafa can suyu olmaya devam ediyoruz.
 
Ormanları tekrardan canlandırmak için şarkı söylüyoruz 
 
 

Etrafın olabildiğince yeşil olduğu dönemlerden mantar dolu kötü bir döneme denk geldiğimiz yapım içerisinde, oyunun açıklamalarından da elde ettiğimiz bilgilere göre elbette burada mantarların üreyerek etrafa zarar verdiğini ve bu zarar neticesi ile beraber de biz de burada devreye girdiğimizi söyleyebiliyoruz. Yemyeşil ve canlı doğa portresi ile beraber karşılaştığımız yapımda da elbette bu mantarlar kötü bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu doğayı ve güzel manzarayı ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla biz de burada mantarları ortadan kaldırmak ve bu mantarları yavaş yavaş yok etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı farklı bölgeler yer alıyor ve bu bölgeler içerisinde yer alırken elbette manzaralarının tadını çıkartabiliyoruz. Örneğin yapım içerisinde lavlar fışkıran bir volkan etrafından geçebiliyor, orman yangınlarına sebep olan bu bölge içerisinde bulunabiliyor ve yıkıma sebep olmamak için de elbette burada yerimizi alabiliyoruz. Nitekim yerin derinliklerine doğru indiğimiz bu kısımda farklı su sistemlerini keşfedebiliyor ve aynı şekilde etrafımızı aydınlatabileceğimiz çeşitli ışık kaynaklarına burada ulaşabiliyoruz. Nitekim burada müzik tutkumuzu tekrardan şenlendirecek ve yükseltecek unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı şekilde şarkı söyleye söyleye de kendi evimizin yolunu bulmaya çalışıyoruz.
 
Bulmaca odaklı bir yapı yer alıyor 
 
 

Oyunda gördüğünüz ve bildiğiniz üzere arka planda yer alan çeşitli yaratıklar bulunuyor. Bu yaratıkları ortadan kaldırmak için elbette biz de kendi gücümüzden ve becerimizden yararlanabiliyor ve aynı şekilde çevre unsurlarını da bu yaratıklara karşı kullanabiliyoruz. Nitekim oyunda daha çok bulmaca tarzı içerikler yer aldığı için elbette bulmacalarla beraber de kendi yolumuzu açabiliyor ve bu bulmacaları çözmek için elbette sağda solda bulunan nesnelerle ve araçlarla etkileşime geçebiliyor ve aynı şekilde bu bulmacaların ilk olarak kolay, sonrasında ise zorlu bir deneyimle beraber bizleri karşıladığını söyleyebiliyoruz. Zaten diğer bulmaca içerikli oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde ilk bulmacalar elbette oyuncuları oynamaya adapte etme şekliyle karşımıza çıkıyor ve sonrasında ise bu bulmacaları tamamen bizim çözmemizi istiyor. Dolayısıyla bu oyunda da kısacası bulmaca konusunda bu tarz bir yapı yer alıyor ve bununla beraber de ilerlemeye başlayabiliyoruz.
 
Oyunda volkanik patlamaları durdurabileceğimiz ve su sistemi ile beraber boruları yerleştirebileceğimiz bir içerik ve bulmaca türü yer alıyor ve bunlarla beraber de elbette bu bulmaca türleri ile haşır neşir olabiliyoruz. Bulmaca kapsamında elbette bu tarz türlü türlü ve çeşitli detaylar yer alıyor. Bunlarla beraber de oyunun mekaniklerine ve bulmaca içeriğine adapte olabiliyor ve alışabiliyoruz. Bunun dışında yine yukarıda bahsettiğimiz gibi ruh gücü yer alıyor ve bu ruh gücüyle beraber etrafta bulunan nesnelerle ve etkileşime geçebiliyoruz. Nesnelerle etkileşime girmek için burada şarkı söyleyebiliyor ve parmaklarımızla beraber aynı şekilde ışık yakabiliyoruz. Örneğin önümüzde dallarla ve ağaçlarla çevrili bir kısım çıkıyor ve buradaki yolu açmak için de elbette hem ruh gücünden hem de sesimizden yararlanabiliyoruz. Sesimizde ve ışıklarla beraber önümüzdeki dağlarla kaplı yolu açabilir ve böylece gidişata bir dokunuş da biz de yapabiliyoruz.
 
Oyunun arka plan müzikleri ve sesleri oldukça ilgi çekici 
 
 

Oyunda karakterimizle beraber ışık yakabileceğimiz, uçabileceğimiz, süzülebileceğimiz ve grup üyeleri ile beraber etkileşime girebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Aynı şekilde burada kelebeğe dönüşebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dinlediğimiz gibi sağa sola doğru uçabildiğimiz oyunda elbette özgürlükçü bir içerik bizleri bekliyor ve bu özgürlükle beraber de elbette istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve sağa sola doğru uçabiliyoruz. Oyunda mekanlar ve nesneler ile beraber sürekli olarak etkileşime girebiliyor ve müzikleriyle beraber ilgi çeken bu yapım içerisinde ormanların çıtırtısı gerçekten de dikkat çekici bir seviyede karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde oyunda yer alan diğer derin mağaralardaki sesler de burada gerçekçi bir şekilde kulaklarımıza geliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de ses ve müzik anlamında ilgi çekici detayların olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Kişisel bir yolculuk kapsamında beraber ilerlediğiniz yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda Jazz parçaları bulunuyor ve burada bestelenen parçalar ise gerçekten de ilgi çekici içeriklerle beraber geliyor. Aynı şekilde buradaki parçalar Mads'ın babası tarafından besteleniyor. Son olarak oyun içerisinde yer alan hikaye elbette hiçbir şekilde yazılı bir içerikle beraber anlatılmıyor ve tamamen sizin gördüğünüz neyse o şekilde hikaye bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda yazılı betimlemeler ve tasvirler bulunmuyor. Dolayısıyla siz de oyundaki yerinizi bu şekilde alabiliyorsunuz.
 
Switch - Steam sayfası 
 
 

Switch konsollarına 17 Kasım tarihinde gelecek olan bu yapım kısacası bu şekilde bir deneyimi bizlere aktarmak istiyor ve biz de bu oyundaki yerimizi almaya koyulmaya hazırlanıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunun daha önceden birçok platforma çıkış yapmış durumda ve şu anda bu oyunu deneyimleyebilirsiniz. Bu tarz bulmaca içerikli macera oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı şekilde PC üzerinden oynamak istiyorsanız da oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam üzerinden yüzde 70 indirimli olarak 31 Türk Lirası karşılığında satın alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc The Forest Quartet
Aksiyon Rol Yapma Oyunu Robots at Midnight Duyuruldu Fallout 4 için 2-4 Saatlik Bir Deneyim Sunan Fan Yapımı Ek Paket Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Forest Quartet
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız