Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Tek Oyunculu Hikaye Odaklı Jurassic Park Survival Duyuruldu

 
 
Saber Interactive tek oyunculu aksiyon macera oyunu Jurassic Park Survival'ı PlayStation 5, Xbox Series ve PC için duyurdu. Çıkış tarihi açıklanmadı.
 
Saber Interactive operasyon müdürü Tim Willits, bir basın açıklamasında oyun hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda şunları söyledi: "Jurassic Park, geniş bir hayran topluluğuna sahip bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Hem hayranlara hem de yeni oyuncuları hitap edecek yapısıyla beraber yeni bir projeyi sizlere sunmak istiyoruz. Bu heyecan verici yolculuğu sizlerle beraber paylaşmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Amacımız, uzun süreli geliştirme uzmanlığımızla beraber sizlere geniş bir oyun içeriği sunmak. Bununla beraber aynı zamanda, uzun vadeli bir yapıyı sizlere sunarken sıkılmamanızı hedeflemek. Gerçek bir tutku projesi olarak sizlere sunacağımız bu yapım içerisinde ikonik filmin o büyüleyici ortamı ve daha fazlası sizleri bekliyor olacak."

Bunun dışında Universal Games ve Digital Platforms yapım ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jim Molinets ise şunları ekledi:

"Hayranlarımızdan sürekli olarak geri bildirimler alıyoruz. Bu geri bildirimleri sürekli olarak önemsiyor ve Jurassic Park projesi ile beraber sizlerin karşısına çıkıyoruz. Daha önce hiç olmadığı kadar geniş kapsamlı bir yapıyı sizlere sunmak temel hedefimiz olarak bulunuyor. Ve burada sizlerden duyduklarımızı oyuna dahil etmek istiyoruz. İkonik filmin içeriğini sizlere sunabileceğimiz bu yapım içerisinde aynı zamanda muhteşem yeteneklere sahip kişilerle beraber çalışıyor ve ortaklaşa bir oyun hazırlıyoruz. Filmin o büyüleyici yapısı video oyunu içerisinde hayat bulmaya hazırlanıyor ve 30'uncu yıl dönümümüzü kutlarken sizlere yeni bir proje sunmak istiyoruz. Bu kutlamalarla beraber elbette heyecan verici bir projeyi aynı zamanda birçok platformda Jurassic Park deneyimini sizlere aktarmak istiyoruz."
 
Duyuru fragmanı


Açıklamalarla beraber elbette projeden beklentiler bir hayli yükseliyor. Bu projeyle beraber farklı dinozorları bir araya getirebiliyor ve kendimize ait bir park inşa edebiliyoruz. Geldiğimiz noktada elbette bu tarz bir oyun mobil platformlardaki yerini alıyor ve daha önceden mobil platformlarda bulunan oyuncular bunları denemiş bulunuyor. Ancak geldiğimiz süreç içerisinde elbette bunu PC ve diğer konsol sürümlerinde oynamak oldukça üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındıracağı anlamına geliyor. Çünkü mobil platformlarda elbette hem grafik anlamında hem de animasyon anlamında oldukça kısıtlı bir yapı söz konusu. Ancak konu PC ve konsollara geldiği zaman bu çıta oldukça üst seviyelere çıkıyor ve geldiğimiz noktada ise gerçekçi animasyon ve grafik tarzları ile beraber yeni projelere deneyimleyebiliyoruz. Nitekim Jurassic Park oyunu elbette hem hayranlar hem de diğer oyuncular tarafından beklenen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu proje dahilinde ise serinin yeni bir oyunu bizlere sunulmak isteniyor ve burada tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı bulunuyor diyebiliriz.

Oyun içerisinde herhangi bir çevrimiçi unsurlara sahip bir modun olmayacağı söyleniyor. Ancak ilk etapta bu olmayabilir. Daha sonrasında ise belki de yeni bir çevrimiçi modla beraber karşılaşabiliriz. Ancak bu sadece bir varsayım. Bunun dışında tek oyunculuğu ve hikaye odaklı bir yapı gerçekten de oyuncular açısından ilgi çeken bir projenin başlangıcı temsil ediyor. Çünkü servis odaklı yapıları genel olarak oyuncular sevmiyor ve bu yapıdan uzak durmak istiyor. Servis odaklı oyunlar sürekli olarak güncelleme gerektirdiğinden ve oyun içi içeriklere erişmek için de belli bir miktar para istediğinden dolayı oyuncular tarafından sevilmeyen bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda çevrimiçi unsurlara sahip yapımlarda her biri ne yazık ki tutulmuyor ve büyük markalara sahip oyunların çevrimiçi projelerinin çoğu ne yazık ki hüsranla sonuçlanıyor. Dolayısıyla tek oyunculu ve hikaye odaklı yapımlar gayet güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebiliriz. Ayrıca en çok tutulan oyun serilerinin de tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı ile beraber karşımıza geldiğini aktaralım.
 
 
 
Jurassic Park, bildiğiniz üzere film yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve içerisinde farklı farklı karakterler bulunuyor. İkonik karakterlerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda arka planda geniş bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi birçok film içerisinden alıntı olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Jurassic Park serisinden elbette eğlenenler ve zevk alanlar gerçekten de bu oyunda istediğini bulabilecek deniliyor. Bunun dışında orijinal bir macera içerisinde yine bildiğiniz o karakterler bulunacak ve doktor Maya Joshi de bu yapım içerisindeki yerini koruyacak. Hayata geçirilmeye hazırlanan ve kendine özgü yapısı ile beraber bizlere sunulmaya bekleyen bu proje içerisinde farklı farklı dinozor türleri yer alıyor. Bu dinozor türleri ile beraber de büyük bir maceraya atılıyor ve aynı zamanda bu dinozorları dilediğimiz gibi geliştirebiliyoruz.

Zaten oyunun öznesinde dinozor teması yer alıyor ve elimize farklı farklı dinozor türleri ile beraber kendimize daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Bunun dışında her birinin farklı yapıya sahip olan dinozor türleri ile beraber karşılaştığımız bu yapım içerisinde her bir dinozorun farklı güçleri, animasyon stilleri, tipleri ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu dinozorların her birinin kendine özgü ve uyarlanabilir davranışları bulunuyor. Zaten oyunun temelinde bu yapının olması oldukça beklenen bir hamleydi. Çünkü burada dinozorlar temel olduğundan dolayı oldukça fazla bir dinozor çeşitliliğini önceden bekliyorduk. Bu duyuruyla beraber de bunun olacağı tahmin ediliyordu. Dolayısıyla bu bir sürpriz olarak karşımıza çıkmıyor. Oldukça normal bir mekanik olarak bizlere sunulmak isteniyor.

Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca birinci şahıs ve aksiyon odaklı bir karışım da yer almayı planlıyor. Bu planlama ile beraber gerçekten de birinci şahıs ile beraber karakterimizin kolundan olanları görebiliyor ve burada yakın takipçi alabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde aksiyona dalış yaparken düşmanlara ve diğer dinozorlara karşı yaklaşımımızı kendimiz seçebiliyoruz. Bunun akabinde ise gizlilik odaklı bir yapıyla beraber de karşılaşabiliyoruz ve böylece düşmanlara karşı istediğimiz şekilde yaklaşım gösterebiliyoruz. Bu kapsamda düşmanların arkasından gizlice ilerleyebiliyor, bunun dışında doğrudan aksiyona dalabiliyor veya dilediğimiz gibi kendi stratejimizi ve taktiğimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Bu da oyunda yer aldığımız sürece yapabileceklerimizin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bu deneyimle beraber de eğlencenin dibine vurabiliyorlar. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı yaklaşım benimsediğinden dolayı kendine özgü yaklaşımını oyuna dahil edebiliyor ve böylece kendi odağını farklı bir yere doğru çevirebiliyor.
 
 

Jurassic Park temasıyla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde hem birinci şahıs kamera bakış açısı hem gizlilik odaklı bir yapı hem de aksiyon odaklı bir karışım bizlere sunmak isteyen bir yapım. Bunun dışında arka planda yer alan hikayeyi hem karakterler arası diyaloglarla beraber hem de ara sahnelerle beraber bizlere sunuluyor. Elbette arka planda yer alan hikaye oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı olduğundan dolayı hikaye elbette ilgi çekici olması gerekiyor. Bunun dışında oyun içerisinde farklı kısımlar bulunuyor. Bu kısımlarda kendi hamlelerimizi yapmaya çalışıyor ve aynı zamanda burada 65 milyon yıl önce yaşamış olan yeni türleri keşfetmeye çalışıyoruz. Oyunda diğer taraftan keşif unsurları bulunuyor. Bu keşif unsurları ile beraber hem etrafı keşfediyor hem de yeni türlerle beraber karşı karşıya kalıyoruz. Aynı zamanda burada yeni bir türleri ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz ve farklı türleri bir araya getirebiliyoruz.
 
Farklı türlerin bir araya geldiği bu macera içerisinde merak, gizem ve tehlikelerle dolu bir yapı bizleri bekler. Oyunda yemyeşil bir dünya içerisinde bulunuyoruz ve bu yemyeşil dünya içerisinde dilediğimiz gibi gezip tozabiliriz. Elbette burada ilgi çekici manzaraların olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda burada dilediğimiz şekilde ekran görüntüleri alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette etrafın ve atmosferin oldukça ilgi çekici olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü hem hikaye boyunca hem de farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz kısımlar boyunca dikkat çekici ortamların ve atmosferlerin bizlere sunulması mühim. Böylece hem gittiğimiz bölgelerin farklı olduğunu hissedebiliyor hem de ağzımıza açık bir şekilde buraları deneyimleyebilir ve keşfedebiliyoruz. Durum böyle olunca hem ilerleyişimiz daha da dallanıp budaklanıyor hem de daha fazla ilerlemek istiyoruz. Çünkü bu tarz oyunlar gerçekten de oyuncuların dikkatini çekiyor. Bununla beraber bazı kısımlarda ise daha fazla bölge görmek istiyor ve böylece hikayenin gidişatının bizim elimizde olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda daha fazla ilerleme duygusu ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Ayrıca oyunda daha fazla vakit geçirerek merak duygumuz ön planda olduğundan dolayı biz de oyuna bitirmek için uğraşıyor ve uzunca vakitler bu oyun içerisinde geçirebiliyoruz.

Etkileşimde olduğumuz bir dünya içerisinde yer aldığımız yapının içerisinde yaban hayatı ile beraber karşılaşıyor ve burada dinozorlar ve diğer şaşırtıcı tehditlerle beraber yerimizi alabiliyoruz. Gerçek bir dünyaya adım atabildiğimiz yapım içerisinde tehlikelerle dolu ortamlarda farklı düşman tehditleriyle beraber karşılaşabilir ve onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara davranabiliyoruz. Oyun içerisinde yüksek park kapılarından ziyaretçi merkezine kadar farklı kısımlardan diğer bölgelere kadar ilgi çekici kısımlar bulunuyor. Ve Jurassic Park daha önce hiç olmadığı kadar burada canlı görünüyor. Tarih öncesi yırtıcılardan kaçabileceğimiz ve onları bir araya getirip ortadan kaldırabileceğimiz yapım içerisinde oyuncular filmin ikonik dinozorlarını kendi hamleleriyle ve zekaları ile beraber ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve gelmiş geçmiş en ölümcül yaratıklardan bazıları da burada karşımıza çıkabiliyor. Nitekim oyun içerisinde bu derin zorluklarla beraber hem etkileşime geçebiliyor hem de onlardan kurtulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Oyunda yer alan dinozorların hepsi kötü olarak karşımıza çıkmıyor. Aynı zamanda onlarla anlaşabileceğimiz ve etkileşime geçebileceğimiz bir mekanik de bizlere sunuluyor. Bu sayede oyun içerisinde farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve hangi dinozora hangi şekilde yaklaşacağımıza biz karar veriyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bazı yaratıklar elbette daha uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış durumda. Dolayısıyla ilerlediğimiz kısımlarda elbette yoğun ve unutulmaz anlarla beraber karşılaşabiliyor ve dikkat çekici bir yapının olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda gizli odaklı bir yapı ile beraber de karşılaşabilir ve dinozorların dikkatini farklı yöne doğru çekerek onlardan uzaklaşabiliyoruz. Aynı zamanda dikkat dağıtma ve gizlilik yoluyla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz ve böylece diğer taraflara doğru ilerleyebiliyoruz ve diğer kısımlara geçiş yapabiliyoruz veya da oradan aksiyona dalış yaparak onlarla beraber doğrudan mücadeleye girişebiliyoruz.

Ada içerisinde hayatta kalacağımız ve farkı keşfedebileceğimiz yapımda tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalıyoruz ve burada dilediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Nublar adası içerisinde gezindiğimiz takdirde çeşitli gizemleri çıkarmaya çalışıyor ve birçok tehdide karşı akıllıca çözümler bulmaya çalışıyoruz. Elimizdeki tüm kaynakları kullanabileceğimiz ve etrafı keşfedebileceğimiz yapım şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Jurassic Park Steven Spielberg Telltale Games Adventure
PUBG MOBILE Dünya Kupası İstanbul’da Başladı! Epic Games Bu Hafta 368 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Jurassic Park: The Game
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız