Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games Bu Hafta 368 TL'lik Oyunu Ücretsiz Veriyor!

 
 
Her hafta ücretsiz oyunu ve oyunları kullanıcılara sunan Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunları bildiğiniz üzere geçtiğimiz Perşembe günü erişime açıldı. Şu anda aksiyon parti oyunu GigaBash'i ve aksiyon oyunu Predecessor'ü kalıcı bir şekilde Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunları 13 Aralık Perşembe TSİ 18:00'a kadar ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
GigaBash 
 
 
 
Titanların yer aldığı ve birçok yapımdan ilham alan bu oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapı yer alıyor. Farklı modlarla beraber de oyundan yeni bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Power Stone, Super Smash Bros. Ultimate ve War of the Monsters gibi oyunlardan ilham alan yapım içerisinde kaos ve yaratıcılık ön plana çıkıyor ve aynı zamanda filmlerden özenilen içeriklerle beraber de karşımıza çıkıyor. Oyun Epic Games haftalık ücretsiz oyunları kapsamında bizlere ücretsiz olarak sunuluyor ve dilediğiniz gibi kalıcı olarak kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz.
 
 
Predecessor 
 
 
 
Paragon oyunundan ilham alan MOBA ve FPS türlerini bir araya getiren bu yapım içerisinde yüksek tempolu bir aksiyon içeriği yer alıyor. Oyunda aynı zamanda hem 3. şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor hem de burada nişancılık unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyorsunuz. Diğer taraftan stratejik unsurlarla ve seçimlerle beraber kendi gidişatınızı belirleyebiliyor ve kendi savaşınızı kendi merkezinizde hissedebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu da oyuncular için gerçekten de çeşitliliği arttıran unsurlardan birkaç tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 
 
 

 
GigaBash Hakkında
 
Farklı farklı oyun modlarının yer aldığı yapım içerisinde bir Titan veya titanları avlayan bir mecha olarak oynayabiliyor ve dilediğiniz gibi bunları seçebiliyorsunuz. Aynı zamanda gökyüzünden bir yıldırım becerisi çağırabiliyor, radyo kulesini değnek olarak kullanabiliyor ve tüm bölgeyi istediğiniz şekilde kendi avantajınıza kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı beceriler ve yetenekler yer alıyor. Bunlarla beraber oyunda dilediğiniz gibi düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Oyunda yer aldığınız sürece irili ufaklı düşmanların haricinde patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve bununla beraber de oyunda uzun süreler geçirebiliyoruz. Bu kapsamda hem yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor hem de diğer oyuncularla beraber burada kapışabiliyoruz.

Ortayı kasıp kavurabileceğimiz ve etraftaki nesneleri kendi lehimize kullanabileceğimiz oyun içerisinde düşmanları yuvarlayabiliyor, düşmanları adeta bir kartopu gibi birleştirebiliyor ve sıkabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla etkileşim bulunuyor. Ve bu yapım genel olarak oyuncular tarafından beğeniliyor. İlgi çekici karakterler ile beraber karşımıza çıkan oyunun Steam sayfası üzerindeki yorumlara bakacak olursak oldukça olumlu olduğuna görebiliyoruz. Ve burada diğer oyuncularla beraber de yerinizi alabiliyorsunuz. Titan veya Titan düşmanı olarak bulunabileceğiniz yapım içerisinde farklı farklı sınıflara ait karakterler bulunuyor. Bu karakterleri dilediğiniz gibi yükseltebiliyor, karakterlerle beraber daha güçlü hale gelebiliyor ve farklı becerileri burada da düşmanları ve oyunculara karşı sergileyebiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi PVP modu bulunuyor. Aynı zamanda tek oyunculu mod içerisinde dilediğiniz gibi tek başınıza ilerleyebiliyor ve diğer taraftan çevrimiçi PVP modu kapsamında diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor ve aynı zamanda yerel eşli oyunlarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 
 
Eğlenceli ve kaotik bu aksiyon nişancı oyunu içerisinde aynı zamanda bölünmüş ekran modu bulunuyor. Bu bölünmüş ekran desteği ile beraber yanınıza arkadaşınızı veya tanıdığınızı çağırabiliyor ve dilediğiniz şekilde aynı şekilde bilgisayar üzerinden yani sistem üzerinden oynayabiliyorsunuz. Bu da elbette yanınızdaki arkadaşınızla beraber eğlenebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırdığı anlamına geliyor ve böylece oyunda üst düzey bir şekilde eğlenebiliyorsunuz. Ortalığı kasıp kavurabileceğimiz ve etrafı yakıp yıkabileceğiniz yapım içerisinde sürekli olarak düşmanlarla beraber kapışabiliyor ve kendi uzmanlığınızı oyun içerisinde sergileyebiliyorsunuz. Oyunda farklı marka oyun modlarının yer aldığını söyleyebiliyor ve canavarı serbest bıraktığı içerisinde aynı şekilde savaş moduna geçiş yapabiliyor ve her biri kendi hareket setlerini ve oyun tarzlarına ait 10 eşsiz karakterin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu kadrodan istediğinizi seçebilir ve istediğiniz karakterle beraber ilerleyişinizi sürdürebiliyorsunuz. Elbette her kısım için farklı farklı karakter gereklilikleri bulunabiliyor. Dolayısıyla burada kendi takım arkadaşlarınızla beraber dilediğiniz gibi seçim yapabiliyor ve bu karakterlerin beceri setlerinden yararlanabiliyorsunuz.
 
Elbette oyunda yer alan bu farklı farklı karakterlerle beraber atıldığınız mücadelede her bir karakter üzerinde usta olmak oldukça önem arz ediyor. Bu ustalıkla beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bunlarla beraber de düşmanları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda bu karakterler oldukça ilgi çekici animasyonlarla ve tarzlarıyla beraber karşımıza çıkıyor. Her bir karakter üzerinde ustalaşmak elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü bir haritada belli bir karakter gerekliliği bulunuyor ve bu haritada o karakterin kullanılması oldukça önem arz ediyor. İşte burada karakteri kullanmayan ile kullanan ve usta olan oyuncu arasında dağlar kadar fark bulunuyor. Dolayısıyla burada her bir karakter üzerinde ustalaşabilirseniz, elbette ona göre kendinizi diğer haritalara ve takıma adapte edebilirsiniz.

Öğrenmesi kolay ancak ustalaşması zor olan bu yapım içerisinde saldırılarınızı doğru bir şekilde zamanlamanız gerekiyor. Saldırılarınızla beraber rakipleri engelleyebiliyor, onları yakalayıp sağa sola doğru vurabiliyor ve özel yeteneklerinizle beraber onları ele geçirebiliyorsunuz. Farklı farklı formlara geçiş yapabileceğiniz oyun içerisinde sayıcı doldurarak elbette burada saldırıları gerçekleştirebiliyor ve bunlarla beraber de düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyorsunuz. En fazla 4 oyuncuyla beraber klasik olarak herkes teke tek olarak kapışabileceğiniz çeşitli oyun modları da burada yer alıyor. Burada işte çevrimiçi PVP kısmı devreye girer ve bu deneyim gerçekten de eğlenceli bir içeriği bünyesinde barındırıyor.
 
 
  
Oyunda herkes tek bir şekilde savaşa katılabilir veya eşleşerek ikiye iki bir şekilde kapışabilirsiniz. Bu da elbette takımla savaşı sevenler için güzel bir deneyimi bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla o yönde Titanların öfkesini açığa çıkarabiliyor ve hiçbir yerin güvenli olmadığını burada söyleyebiliyoruz.

Farklı oyun modları ile beraber yer alabileceğimizi yapım içerisinde sadece bu oyun modları bulunmuyor. Aynı zamanda yerel çok oyunculu mod ile beraber de en fazla 3 arkadaşınızı yanınıza davet edebiliyorsunuz. 3 arkadaşınıza beraber mücadele edebileceğiniz ve kendinize evinizde gibi hissedeceğiniz yapım içerisinde çevrimiçi olabiliyor ve diğer mücadelecilere karşı burada kendi yeteneğinizi açığa çıkarabiliyorsunuz.

Titanların çarpışması ile beraber burada her biri dev bir ana kahramanın bulunduğu 4 eşsiz teknoloji ile hikaye modu da bulunuyor. Bu modla beraber aynı zamanda Titanların kökenlerini öğrenebiliyor ve arka planda yararlanan sırları açığa çıkarabiliyorsunuz. Arka planda bulunan hikayeyi kapsamında elbette çeşitli gizemler bulunuyor. Bu gizemleri ortadan kaldırmak ve sır perdesini aralamak için elbette siz de elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz ve bu kargaşa içerisinde siz de hayatta kalmak için büyük bir mücadele başlatıyorsunuz.

Titanların gerçek kralını belirleyebileceğimiz ve tek tek oynayarak tüm oyunculara meydan okuyabileceğimiz aynı zamanda Alfaların Meydanası adlı yeni bir mod bulunuyor. Bu mod ile beraber gerçekten daha eğlenceli ve zor bir deneyim elde edebilir ve aynı zamanda burada kendi ustalarınızı ve karakterinizin becerilerini ortaya çıkarmak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Titanların gerçek kralı elbette burada sizin hamlelerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor ve tüm dünyada yer alan oyuncuları bu mod içerisinde meydan okuyup onları yenmeye çalışabilirsiniz. Burada ne kadar çok zafer elde ederseniz elbette o kadar çok karakter becerilerini ve avantajların sahibi olabiliyor ve bunlarla beraber de hem yeni karakterler açabiliyor hem de farklı karakterler üzerinde ustalaşabiliyorsunuz. Maksimum eğlence için tasarlanan çeşitli mini oyunlarını da burada olduğunu söyleyebilirim. Üst düzey parti modunu deneyimleyebileceğiniz bu yapımda yerel oyun modlarının da sizlere aktarıldığını belirtebiliyoruz.
 
 
  
10 farklı karakterin yer aldığı bu yapım içerisinde şimdilik bu karakterlerle beraber idare edebilirsin. Ancak daha sonraki süreçte elbette bu karakterlere yenileri de eklenebiliyor. Çünkü oyun yer yer yeni güncellemeler alabiliyor ve çevrimiçi odaklı bir yapı olduğundan dolayı da bu karakterlere yenileri eklenebiliyor. Her bir karaktere hakim olabileceğin için karakterler üzerinde ustalaşmaya çalışabileceğin yapımda farklı sınıfların olduğundan bahsettik. Burada S sınıfından farklı harf sınıflarına kadar daha güçlü karakterleri eline alabiliyor ve seçim ekranı ile beraber de dilediğiniz karakteri seçebiliyorsun. Burada köpek balığı karakterinden boynuzlu boğa karakterine, ahtapot benzeri karakterden Power Rangers karakterlerine kadar oldukça farklı ikonik kahramanlar karşımıza çıkıyor. Bunları seçerek elbette oyundaki yerimizi alabilir ve ayrıca burada farklı oyun modları ile beraber geçiş yapabiliyoruz.

Oyunda aynı zamanda renkli bir karakter içeriği ve aynı zamanda grafikleri bulunuyor. Izometrik bir bakış açısıyla beraber bizlere sunulan yapım içerisinde aynı zamanda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabiliyor ve oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yeni bir çevrimiçi macera oyununu adım atmak istiyorsanız, aynı zamanda Parti modu ile beraber diğer oyunculara karşı mücadele etmek istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bahsettiğimiz gibi demo sürümü ile beraber oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Oyunu Steam sayfası üzerinden satın almak istiyorsanız da 14 dolarlık bir fiyatı ödemeniz gerekiyor. Ancak Epic Games sayfası üzerinde ücretsiz olduğundan dolayı da oyuna kalıcı olarak ve ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Farklı farklı eğlenceli haritaları ile beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde Savaş modu ile beraber dilediğiniz gibi kapışabilir ve şehir manzaralarından egzotik bölgelere kadar burada farklı bölgelere doğru adım atabilirsiniz. Bu kısımda her bir bölgenin farklı avantajları bulunuyor ve burada farklı manzaralarla ve avantajlarla beraber karşılaşabilirsiniz. Çevre unsurlarını burada kendi lehinize kullanmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilir ve aynı zamanda burada bölgeyi araştırmak ve keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü her kısımda düşmanlarla karşı kapışabileceğimizi, onları ablukaya alabileceğimiz çeşitli yerler bulunuyor ve kendimizi de köşeye sıkıştırmamak adına burada farklı hamleler yapabiliyoruz. 10 benzersiz karakterin bulunduğu yapım içerisinde renkli bir listeden seçim yapabilir ve hepsine hakim olmak için burada çaba gösterebilirsin.
 
 

Oyunda aynı zamanda yukarıda saydıklarımızın dışında Alfa Salonu adlı bir mod yer alıyor. Bu mod içerisinde düello içeriği bulunuyor ve kafa kafaya mücadele edebileceğimiz bir başka bir oyuncuya karşı Titanların gerçek Kralına kim olduğunu gösterebileceğimiz bir yapı bulunuyor. Dolayısıyla burada gerçekten de ustalığınızı sergileyebileceğiniz ve karakterinizin yeteneklerini açığa çıkarabileceğiniz bir sistem yer alıyor. Bununla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsin. Bu da elbette oyunu ilerleyen kısımlarında kullanabileceğiniz ve geçiş yapabileceğiniz bir fırsat diyebiliriz.

Aynı zamanda oyun içerisinde yapay zekaya karşı da kapışabilir ve hem hikaye hem de çevrimiçi mod kapsamında da farklı Botlarla beraber oyundaki yerimizi alabilirsin. Dolayısıyla oyunda tek başınıza veya ortak bir şekilde diğer oyuncularla beraber oynayabilir ve dilediğiniz modda içerisine geçiş yapabilirsin. Burada aynı zamanda kendi zorluğunuzu kendi oyun tarzınıza göre ayarlayabilir ve dilediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabilirsin. Zorluk eğer yüksek gelirse elbette bunu düşürebilir ve ona göre de geçiş yapabilirsin.
 
Predecessor Hakkında
 
 

MOBA oyunlarını biliyorsunuz ki iki farklı takımın bulunduğu ve bir harita içerisinde farklı kuleleri ve ana merkezi yok etmek temelli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. İşte bu oyunda da aynı temel yer alıyor ancak burada farklı nişancılık unsurlarıyla beraber de yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde yine farklı farklı haritalar ve bölgeler bulunuyor. Bu bölgeleri etkilediğimiz gibi geçiş yapabiliyor, kendi karakterimizi burada belirleyebiliyor ve aynı zamanda burada da karakterimizi diğer oyunculara karşı kullanabiliyoruz. Bunun dışında oyunda bu bölgeleri istediğimiz şekilde keşfedebilir ve araştırabilir ve aynı zamanda çevreyi kendi lehimize doğru kullanmaya çalışıyoruz. Oyunda her bölgenin kendine ait manzaraları, avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Dolayısıyla bunları kullanmak ve bunlarla beraber yolumuza devam etmek oldukça önemli arz ediyor. Oyunda aynı zamanda çok oyunculu bir yapı yer alıyor ve aksiyon içeriği ile beraber de bizlere yeni bir deneyimi sunmak istiyor. Gerçekten de iki farklı oyun türünü birleştiren bu yapımda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada dilediğiniz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

3. şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebileceğimiz bu sürükleyici aksiyon içeriği ile beraber çok oyunculu bir yapı bizleri bekliyor ve burada hem yanımıza arkadaşlarımızı çağırabiliyor hem de diğer oyuncularla beraber burada kapışabiliyoruz. Oyun içerisinde usta olmak için elbette uzunca vakitler geçirmek gerekiyor. Bu tarz oyunlarda karakterin yeteneklerini öğrenmek ve nişancılık unsurlarını düzgün bir şekilde kullanmak için elbette bir sürü oyun oynamak gerekiyor. Oyunda ne kadar çok nişangahı düşmana kafasına doğru tutarsanız o derece yüksek hasar verebilir ve böyle durumlarda elbette nişancılık yeteneklerinizi de geliştirmeniz gerekiyor. Oyun oldukça hareketli bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunda ilerlerken ve düşmanlarla beraber kapışırken karakterimiz de hızlı bir şekilde hareket ettirmemiz gerekiyor ve hamlelerden sağa sola doğru kaçınmamız lazım. Dolayısıyla oyunda karakterimize beraber atlayabiliyoruz, zıplayabiliyor ve sağa sola doğru hızlı bir şekilde hareket edebiliyor. Aynı zamanda farklı yapıların arkasına saklanabilir ve böylece düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz.
 
 

Çok oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındıran oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı tarzlarda da hatalar ve sorunlar olabiliyor. Geliştirici ekip belirttiğine göre bu erken erişim sürümü boyunca oyuncu geri bildirimleri önemseniyor ve bunlarla beraber de tam sürüme doğru adım adım ilerlenebiliyor. Oyuna bu kapsamda ve bu süreç içerisinde yine güncellemeler geliyor. Birçok sorunun ortadan kaldırıldığı belirtiliyor. Aynı zamanda bu güncellemelerin devamı geleceği söyleniyor ve bir süre daha erken erişim sürümü içerisinde oyunun kalacağı belirtiliyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu oyun içerisinde zaman içerisinde önemli ölçüde değişiklik yapılacağı birçok kısım bulunuyor. Oyunda aynı zamanda beklenmedik sorunlar karşımıza çıkabiliyor veya tamamen yanlış oynanış unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. İşte bu kısımda geri bildirimlerinizle beraber geliştirici ekibe ulaşmanız ve bir mesaj göndermeniz gerekiyor. Bu mesajlarla beraber hatalar ortaya çıkıyor ve geliştirici ekip bir sonraki güncellemesinde bu sorunları çözmeye yönelik hamleler yapabiliyor.
 
Oyunu şu anda erken erişim sürümü ile beraber deneyimlemek istemiyorsanız, elbette Epic Games kapsamında ücretsiz olarak sunulduğundan dolayı kütüphanenize ekleyebilir ve tam sürüm çıkışını bekleyebilirsiniz. Her ne olursa olsun, şu anda avantajlı olan elbette biz oyuncular oluyoruz çünkü oyunu tamamen kütüphanemize kalıcı bir şekilde eklemiş oluyoruz ve böylece oyunu beklemeye koyulmuş oluyoruz. Dolayısıyla, bu kütüphanenize eklemenizi unutmamanızda fayda var diyebiliyoruz.

Paragon adlı yapımdan ilham alan yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre seçebileceğimiz 30'dan fazla karakter yani kahraman bulunuyor. Ve karakterlerin her birinin kendine özgü becerileri yer alıyor. Bu becerilerle beraber de yüksek tempoda aksiyon ve nişancı içeriği içerisinde de yerimizi alabiliyoruz. Oyunun sonunda stratejik seçimler ve üçüncü şahıs kontrollerle beraber kendi deneyimimizi özelleştirebilir ve kendimizi bu bölgelerde daha yakıcı güçlerle açığa çıkarabiliyoruz. Sürükleyici aksiyon ile beraber kendimizi savaşın merkezinde bulabileceğimiz bu yapım içerisinde yeni kahramanları açmak için elbette oyunda bir süre ilerlemek gerekiyor. Ve herkese göre burada karakterlerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda karakter çeşitliliğini ve fazlalığının olması elbette oldukça önemli çünkü burada birçok oyuncu deneyimleme üzerine oyuna giriş yapıyor ve burada kendisinin en iyi stratejisine sahip bir karakteri bulmaya çalışıyor. Dolayısıyla, burada oyuncular için çeşitlilik açısından oldukça önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde hem yakın menzilli hem de uzak menzilli dövüşçüler bulunuyor. Bu kahramanlarla beraber yer aldığımız oyunda okçulardan robot kafes dövüşçülerine kadar farklı karakterler yer alıyor. Bu karakterlerle dilediğimiz gibi yakından ilerleyebiliyor veya uzaktan düşmanlara karşı oklarımızı fırlatabiliyor veya diğer karakterlerle beraber düşmanları farklı büyülerle beraber uzaktan saldırabiliyoruz. Farklı karakterlerin ve ilgi çekici yeteneklerinin yer aldığı yapım içerisinde yeni yetenekleri açmak için elbette oyunda diğer düşmanları ve oyuncuları ortadan kaldırmak gerekiyor. Bunun için de elbette oyunun mekaniklerini ve karakterlerinin yeteneklerini öğrenmek gerekiyor. Bu da biraz zaman gerektiriyor diyebiliriz. Dolayısıyla, oyunda biraz zaman geçirerek hangi karakterin nasıl saldırdığını ve yeteneklerini öğrendikten sonra ise daha akıcı ve açık bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliriz.

Oyun içerisinde arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz çok oyunculuğu ve çevrimiçi bir yapı yer alıyor. Bunlarla beraber 4 müttefikle beraber gücümüzü birleştirebilir ve bunlarla etkileşimli bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda etkileşimli ormanlardan efsane ve yaratıklara kadar farklı farklı etkileşim unsurları bulunuyor. Ve bunlarla beraber geleneksel 3 koridorlu savaş meydanında yer alıyoruz. İşte burada MOBA oyun türü devreye girer. Ancak burada karakterimizi bizzat biz yönetebiliyor ve izometrik kamera bakış açısı bulunmuyor. Dolayısıyla, burada üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber yerimizi alabilir ve savaş meydanında yani koridorlarda düşmanlara karşı burada zafer elde etmek için büyük bir hamle yapıyoruz. Oyunda koridorların içerisinde elbette farklı tarzda kolyeler bulunur. Bu kolyeleri ortadan kaldırmak için takımımıza ve ekibimizle beraber ilerlemeye çalışır ve böylece şu an merkezine doğru ilerlemeye başlıyoruz.

Herkesin tarzına uyacak şekilde 30'dan fazla karakterin yer aldığı oyunda kendinize özgü oyun tarzınızı yakalamak ve özelleştirmek için istediğinizi seçebiliyorsunuz. Oyunda her kahramanın kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Aynı zamanda farklı tasarımlarla beraber karşımıza çıkıyor. Burada kendinize özgü karakterinizi toplamak ve karakterler üzerine ustalaşmak için elbette oyun içerisinde çeşitli denemeler yapıyorsunuz. Ve aynı zamanda becerilerinizi geliştirmek için de oyunda çeşitli altınlar toplamanız gerekiyor. Bununla beraber yer aldığınız oyunda kahramanlarla beraber altın toplayabiliyor, rakipleri ortadan kaldırabiliyor, kuleleri rahatsız edebilir ve düşman kahramanları öldürmek gibi temel hedefimiz bulunuyor. Klasik MOBA tarzı oyun türünde yer alan tüm özellikleri boyunca yer alıyor. Ancak burada farklı kamera bakış açısı ve farklı karakterler ve yetenekler yer alıyor. Dolayısıyla, bu da oyuna çeşitlilik ve özgünlük katan unsurlar arasında bulunuyor. Oyunda ne kadar çok altın toplarsanız ve ne kadar çok kuleyi ortadan kaldırırsanız, mağazadan kahramanların benzersiz yeteneklerini açabiliyor ve diğer oyunlarda olduğu gibi de bir yapı burada yer alıyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunda bir kahraman ne kadar fazla altın toplarsa, o kadar çok benzersiz yeteneklerini güçlendirebiliyor, öğeler satın alabiliyor ve bu öğelerle beraber de kendine daha avantajlı duruma sokabiliyor. Bu eşyaların elbette oyunculara farklı farklı avantajları bulunuyor. Bu kapsamda elde ettiğiniz eşyalarla beraber farklı ve yeni konumlara doğrudan ışınlanabiliyor, görünmez olabiliyor, zamana hızlı bir şekilde doldurabiliyor ve daha pek çok yeteneği sergilemenize olanak tanıyabiliyor. Dolayısıyla bu eşyaları toplamak ve altın biriktirmek bu oyunda oldukça önem arz ediyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu altınları toplayarak karakterimizin eşsiz becerilerini açabiliyor ve aksiyona burada hissedebiliyoruz. Klasik koridorlara hakim olabildiğimiz ve yer yer farklı düşman içeriklerini kesebildiğimiz yapımda elbette hem minyonları hem de karşımıza gelen botları kesmek durumunda kalıyoruz ve bunlarla beraber hem karakterimizi güçlendirebiliyor hem de yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açabiliyoruz.

Diğer MOBA türü oyunların aksine bu oyun içerisinde doğrudan aksiyona dalış yapabileceğiniz ve merkezinde olabileceğiniz bir yapı yer alıyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber düşmanlara karşı burada ilerleyebileceğiniz yapımda gölge duvarlardan, çıkıntıların üzerinden veya arkalarından doğrudan ilerleyebilir ve burada farklı farklı hamlelerle beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Oyunun içine çekecek oldukça fazla unsurun yer aldığı yapım şu anda Epic Games haftalık ücretsiz oyunları kapsamında tamamen ücretsiz olarak sizlere sunuluyor ve gerçekten de güzel bir yapının bizlere aktarılacağına doğrulayabiliyoruz. Oyunu şu anda eklerseniz elbette kalıcı olarak kütüphanenizde kalabilir ve dilediğiniz zaman dilediğiniz herhangi bir oyun moduna giriş yapabilir ve kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz.
 
 

Oynaması kolay olduğu ancak ustalaşmasının zor olduğu bir yapı MOBA oyun türlerinde elbette sürekli olarak karşımıza çıkan bir yapıdır. Çünkü burada her bir karakterin farklı bir yeteneği bulunduğundan bu yetenekleri öğrenmek ve karakterlerin yapacağı hamleleri düşmanların hamlelerine karşı denk getirmek elbette uzun bir süreyi alabiliyor. Burada yaptığımız hamleler elbette karşı rakibin saldırılarını engelleme üzerine kuruludur. Dolayısıyla yaptığımız hamlelerle beraber hem takım arkadaşlarımızı korumak hem de kuleleri ortadan kaldırmak elbette temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca karakterlerin nasıl hareket ettiğini ve hangi düşmanlara daha fazla etkili olduğunu bulmak elbette büyük bir sürecin başlangıcını temsil ediyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu karakterleri teker teker deneyebiliyor, en uygun karakteri kendinize göre seçebiliyor ve bu karakterlerin yetenekleri üzerinde de usta olmaya çalışabiliyorsanız elbette bu da hem uzun bir süreyi beraberinde getiriyor hem de ustalaşmasının zor olduğu bir yapıyı bizlere sunuyor diyebiliriz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Tek Oyunculu Hikaye Odaklı Jurassic Park Survival Duyuruldu The Outlast Trials Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız