Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Spider-Man 2 PC Sistem Gereksinimleri: Mod Geliştiricilerinden

 
 
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz süreçte Spider-Man 2'nin resmi olmayan PC sürümünün geliştirilmesine başlandı. Mod geliştiricileri tarafından başlatılan bu proje şu anda hala güncellenme aşamasında bulunuyor ve sorunların ilerleyen süreçte giderilmesi planlanıyor.
 
PC portunda belli başlı hatalar olabilir 
 
 
 
Geldiğimiz noktada oyunun tam olarak oynanabilir yapısı yayınlanmış durumda ancak bazı doku ve grafik hataları olduğundan da bahsedebiliyoruz. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi konumuzda herhangi bir indirme linki sağlamıyor ve bunu web aramalarında bulabilirsiniz. Fakat indireceğiniz dosyalara dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Öte yandan PC sürümü içerisinde "Yeni Oyun +" modu da bulunuyor. Bu mod oyunun PlayStation sürümünde yer almıyor. Resmi olmayan PC sürümünün hataları için yeni güncellemeler ortaya çıkması beklenirken sistem gereksinimleri de aynı hızla bizlere sunuluyor. Bu sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
Spider-Man 2 PC portu sistem gereksinimleri 
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
 Devam oyunu olarak karşımıza çıkan Spider-Man 2, bildiğiniz üzere PlayStation 5 konsoluna çıkışını gerçekleştirdi ve çıkış yaptığı günden bu yana hala oynanmaya ve çok satmaya devam ediyor. İlk oyundan bu yana oldukça fazla mekaniğin değiştiği ve gerçekten de ilgi çekici detayların yer aldığı bu yapımda açık dünya içerisinde istediğimiz yeri keşfedebiliyor ve New York şehrinde bulunduğumuz esnada farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Her bölgenin elbette kendine ait nüfus popülasyonu, nüfus yoğunluğu ve farklı görevleri bulunuyor. Burada istediğimiz şekilde ağımızla beraber yüksek binaların arasından geçiş yapabiliyor, binaların üzerinden yürüyebiliyor, çatıdan çatıya doğru atlayabilir ve yeni mekaniklerle beraber aşağıya doğru süzülebiliyoruz.
 
Elbette ilk oyundan bu yana gerçekten de farklı mekanikleri ve içerikleri yer aldığı yapımda aynı zamanda hem irili ufaklı düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor hem de patron savaşları ile beraber oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Yeni ağ sistemiyle beraber istediğimiz şekilde süzülmeye hazırlanıyor ve burada adeta bir kuş gibi uçmaya başlıyoruz. Beğeni toplayan PlayStation 5 oyunu şu anda hala oynanmaya ve çok tutulmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere Sony tarafından yayınlanan oyunların PC sürümleri ilerleyen süreçte gelmeye hazırlanıyor. Sony, geçtiğimiz süreçte PlayStation özel oyunlarını yavaş yavaş PC platformuna getireceğini açıklamıştı. Bu kapsamda birçok Sony oyununun PC platformuna geldiğini gördük ve artık ilerleyen süreçte her bir oyunun pastadan payını alacağını aktarabiliyoruz. Ancak bu çoklu platformun elbette belli bir süresi bulunuyor. Genel olarak açıklanan bilgilere göre 2 ila 3 sene içerisinde yeni oyunların PC platformuna gelmesi bekleniyor.

İşte bu noktada mod geliştiricileri devreye giriyor. Bu mod geliştiricileri oyunun resmi olmayan bir PC sürümü üzerinde çalışıyor ve böylece resmi sürümü beklemeden oyunu sistemlerinizle oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Uzun süre önce başlanan bu geliştirmelerle beraber yer alabildiğimiz yapımda gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla iş bulunuyor ve akabinde bazı noktalarda ise görsellerin ve dokuların bozulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu noktada çalışmalar devam ederken tam sürüme ulaşmak için geliştirici ekip çalışmaları sona erdirmeyi planlıyor. Geldiğimiz noktaya kadar birçok oynanış görüntüsünün bizlere sunulduğu ancak resmi olmayan sürüm içerisinde elbette hem de bazı hataların hem de bazı grafik sistemlerinin düzgün şekilde çalışmadığını deneyimleyebiliyoruz.
 
 

Bildiğiniz üzere PC portu aktarılırken elbette bazı noktalarda sıkıntı olabiliyor ve bu süreç bazen çok uzun sürelere tekabül edebiliyor. Ancak geldiğimiz noktada oyunun PC sürümünün tam olarak oynanabildiğini ve aktarabiliyor ve şu anda çalışmaların sonu tamamlanabileceğini söyleyebiliyoruz. Devam oyunuyla beraber farklı düşmanların ve patronların yer aldığı yapımda burada yapacağımız oldukça fazla iş bulunuyor ve iki farklı Örümcek Adam karakterinin de burada olduğundan bahsedebiliyoruz. İki farklı Örümcek Adam karakterinin burada farklı şekillerde becerileri bulunuyor. Her iki karakteri farklı şekillerde ki becerilerin haricinde bir de ortak bir beceri ağacı bulunuyor ve bu beceri ağacı ise her iki karakteri de etkiliyor.
 
Hem bireysel anlamda beceri ağaçlarıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda gerçekten de geliştirilmesi gereken ve açılması gereken oldukça fazla unsur bulunuyor. Bunlarla beraber düşmanların üzerine kombo saldırılar gerçekleştirebiliyor ve bu kombo saldırılarla beraber dilediğimizi yapabiliyoruz. Aynı zamanda büyük beğeni toplayan PlayStation 5 oyununu da bu şekilde deneyimleyebiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde farklı hikayelerin yer aldığı ve yan görevlere dalış yapabileceğimiz bir yapı bulunuyor. Bu yapı ile beraber ilerleyen süreçte istediğimiz gibi çeşitli hamleleri oyuna dahil edebiliyor ve bu karakterlerin gerçekten de güçlü bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Zaten iki farklı Örümcek Adam karakterini burada hızlı bir şekilde kontrol edebiliyor ve onların becerilerinden son raddeye kadar faydalanabiliyoruz. Çok çevik ve atik olan bu Örümcek Adamları kontrol ederken elbette onların becerilerinden de faydalanabiliyor ve farklı becerilerin kilidini açarak da farklı komboları ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Örneğin açabildiğimiz bir beceri ağacıyla beraber düşmanların üzerine doğrudan atılabiliyor, düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve onları sersemletebiliyoruz. Diğer taraftan farklı komboları ve hareketleri burada sergileyerek gerçekten de akrobasi anlamında da hızlı ve çevik hareket edebiliyoruz. Örümcek Adam karakterleri burada kolay bir şekilde kontrol ediliyor ve hızlı hamleleriyle beraber de göz dolduruyor. Düşmanların üzerine doğru atılabildiğimiz ve onların silahlarını elinize alabildiğimiz ve aynı zamanda onları duvara mermi gibi yapıştırabildiğimiz yapımda farklı hikayelere de adım atabiliyoruz.
 
 

Oyunda hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. İsterseniz yan görevlerden ilerleyebiliyor, isterseniz de ana görevlerdeki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu görevleri yaptıktan sonra elbette karakterinizi geliştirebiliyor, seviyeye atlatabiliyor ve daha yeni becerilere sahip olabiliyorsunuz. Şehri yok etmek de tehdit eden birçok düşmanın yer aldığı yapımda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aksiyon sahneleri ile beraber de gözlerimizi dolduruyor. Bildiğiniz üzere ilk etapta oyunun başında Kum Adam ile beraber büyük bir kapışma gerçekleştiriyor.
 
Bu Kum Adam kapışması ile beraber sinematik sahnelerin karşımıza çıktığını ve burada gerçekten de güzel bir deneyim elde ettiğimizi görebiliyoruz. Bununla beraber de oyundaki hızlı başlangıcın temelini atıyoruz. Burada karakterimiz de yani Örümcek Adam'la beraber Kum Adam'ın küçük düşmanlarını öldürmeye çalışıyor, onları yok etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve ani olarak sinematik kısımlarda ise basmamız gereken tuşların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyun içerisinde gerçekten de aksiyonun dozunun yükseldiği ve hızlı aksiyon içerisine geçiş yapabildiğimiz anların da olduğundan bahsedebiliyoruz.

Oyunda Marvel evreninden birçok karakterin burada olduğunu da deneyimleyebiliyor ve aynı şekilde burada yer aldığımız süre boyunca ağ kanatlarımızı kullanabiliyoruz. Ağ kanatlarımızla beraber yer alabildiğimiz yapımda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, yükseklerden aşağıya doğru süzülebilir ve bu süzülme ile beraber de farklı bölgelere doğru hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyoruz. Peter Parker ve Miles Morales karakterlerini kontrol edebildiğimiz ve bu karakterler arasında hızlıca geçiş yapabildiğimiz yapımda yükleme ekranı olmadan geçiş yapabiliyor ve bir anda diğer karaktere geçiş yaparak burada yükleme ekranlarından kurtuluyoruz.
 
 
 
Diğer yandan ikonik karakterlerin bulunduğu bu yapımda ilk etapta The Hunter yani Avcı karşımıza çıkıyor ve akabinde ise Venom karakterini burada görüyoruz. Hem hikaye anlamında hem de animasyonlar anlamında gerçekten güzel bir deneyimi bizlere sunan yapımda elbette devam oyunu içerisinde olmazsa olmaz bulunan geliştirmeler bizlere sunuluyor ve bu geliştirmeleri de oyun içerisinde de oradan görebiliyoruz. New York şehrini keşfedebileceğimiz ve bu şehir içerisindeki Örümcek Adamların güçlerini ortaya çıkarabileceğimiz yapımda ikonik karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve bu karakterlerin de yerinin burada ayrı olduğunu görebiliyoruz.
 
Bu karakterlerle diyaloglara girebiliyor, onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve aynı zamanda Örümcek Adam uygulaması ile beraber yan görevleri de keşfedebiliyoruz. Bu yan görevler konusunda elbette sürekli olarak belki de aynı işleri yapmak durumunda kalıyor ve bir yerden sonra da bu durum sıkıcı olabiliyor. Ancak yine de yan görevlerle beraber hem seviyemizi arttırabiliyor hem de Örümcek Adamımızın güvenilirlik seviyesini burada yükseltebiliyoruz. Farklı teknolojik geliştirmeleri bünyesinde barındıran bu yapıda yeni yeteneklerin kilidini açarak ve yüksek teknolojiyle teçhizatlarla beraber ilerleyerek elbette güçlü düşmanların üstesinden gelebiliyoruz.
 
Burada yapacağımız hamlelerle ve farklı toplamalarla beraber farklı donanımların sahibi olabiliyor ve bu donanımları kullanmak da tamamen bizim işimiz oluyor.
Oyun PlayStation 5 konsolunda bulunuyor ve sadece bu platformda yer alıyor. Buna göre oyunda dokunsal geri bildirimlerin ve daha farklı sistemlerin yer aldığı kontrolcü ile beraber ilerleyebiliyor ve kontrolcüye özel geliştirmelerle beraber de gerçek bir Örümcek Adam deneyimi elde edebiliyoruz. Bu deneyimle beraber de kendi deneyimimizi özelleştirebiliyor ve tepkisel titreşimle beraber de her iki Örümcek Adam karakterlerinin yeteneklerini burada elimizin altında hissedebiliyoruz.

Oyunda aynı zamanda uyarlanabilir tetikler bulunuyor. Bu tetiklerle beraber elbette akrobatik hareketlerde veya kombinasyonlarda yani kombolarda burada daha farklı tuşlamalar yapabiliyor ve böylece sallanmanın o etkisini burada da yaşayabiliyoruz. Elbette tüm bu deneyim PlayStation tarafından oyunculara sunulan kontrolcü yani DualSense ile beraber gerçekleştiriliyor. Bu kola sahip olursanız elbette bu tarz oyunları daha güzel bir şekilde deneyimleyebilir ve gerçekçi bir deneyim burada elde edebilirsiniz.
 
 

Diğer taraftan yine Sony tarafından sunulan 3 boyutlu ses sistemi ile beraber hem gerçek sesleri nasıl geldiğini üç boyutlu ses sistemi ile beraber gerçekten o atmosferi hissedebildiğinizi, aynı zamanda harekette trafiğin tepki veren New York şehrini ve daha fazlasının burada olduğunu görebiliriz. Son olarak oyun içerisinde farklı bölgelerin olduğundan bahsedebilir ve New York şehri içerisine farklı farklı bölgelerinde buraya eklendiğinde deneyimleyebilir ve aynı zamanda buraları da keşfederek buralardaki görevleri yapmaya koyulabilirsiniz. Bildiğiniz üzere ilk oyunda daha az bir bölgeyle beraber yerimize almıştık. Şimdi ise daha fazla bölge ile beraber oyunda geçişimizi gerçekleştirebiliyoruz. Zaten devam oyunlarında hem bölgelerin genişlemesi hem de mekaniklerin artış göstermesi oldukça önem arz eder çünkü bu deneyimle beraber de kendimize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Hatta kendi planımızı ve görevleri bakış açımızı burada kendimiz tasarlayabiliyoruz.

Örneğin bir görevi ilerlerken elbette buralarda istediğimizi gerçekleştirebilir ve görevleri gizli veya doğrudan aksiyon dahilinde yapabiliyoruz. Elbette bazı noktalarda gizlilik unsurları pek fazla işlemiyor ancak yine de oyun içerisinde gizlilik odaklı bir yapının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan farklı karakterleri kontrol edebildiğimiz bir yapıda bizlere sunuluyor ve ilk oyunda olduğu gibi kadın karakterinin olduğu bir sekans bizleri bekliyor. Ancak bu kadın karakterinin olduğu sekans burada daha fazla aksiyon dahilinde tutulmuş ve ilk oyundaki kısa bir sürenin haricinde burada uzun bir süreyle beraber karşılaşabiliyoruz. Ancak bu noktaya eleştiren birçok oyuncu bulunuyor ve burada yer aldığı bu süre boyunca bu noktalarda dikkat etmemiz gerekiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde güzel bir devam içeriğiyle karşılaşıyoruz ve bu içeriği deneyimlemeye hazırlanıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda iki saatlik bir deneme sürümü de bulunuyor. Bu deneme sürümünü PlayStation mağazası üzerinden deneyebilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Akabinde beğenirseniz oyunu satın alma işlemine geçiş yapabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming aksiyon macera hikaye spiderman 2 sony insomaniac ps5 açık dünya
Microsoft Flight Simulator için Dune Güncellemesi Geliyor Tomb Raider I-III Remastered Çıktı! İlk İncelemeler Olumlu

BSC Misafiri

14.2.2024 16:26:08

0
İndirme linkine tıklandığını gören çinli firmanın mutluluk hissi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Marvel's Spider-Man 2
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız