Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quantum Error Üst Düzey Bir Korku Deneyimi Sunmaya Hazırlanıyor

 
 
Team Kill ekibi tarafından biz oyunculara sunulmayı bekleyen korku temalı nişancı oyunu Quantum Error, 3 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun bir süredir beklenen ve hayranlar kanadında da ilgi çeken bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde bir yandan korku unsurları ile beraber karşılaşabiliyor ve diğer yandan ise farklı silahlarla beraber de ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Quantum Error gerçekten de korku odaklı ve ilgi çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ki yayınlanan önceki fragmanlara bakacak olursak da oyuncuların genel anlamda bu oyunu beklediğini görebiliyoruz. Dolayısıyla bu yapıma beklenen oyunlar arasında yer alan bir proje diyebiliriz.
 
Quantum Error içerisinde bilim kurgu teması işleniyor ve bu bilim kurgu temasıyla beraber biz de yerimizi alabiliyoruz. Oyunda yayınlanan fragmanlara ve oyun içi mekaniklere bakacak olursak elbette karakterimizle beraber ilerlemeye çalışıyor, karakterimizin hareketleri ve silah animasyonları ön plana çıkıyor. Aynı zamanda burada karanlık ortamlarda ilerleyebiliyor, düşman çeşitliliğinin farklı farklı şekillerde olduğunu görebiliyor ve daha fazlası bu oyun içerisinde yer alabiliyor.
 
 
 
Klasik korku unsurlarının yer aldığı yapın içerisinde Amerika Birleşik Milletler Birliği içerisinde bir Yapay Zeka oluşturuluyor. Bu yapay zeka ile beraber de günlük hayat gerçekten de hem kolaylaşıyor hem de bu şekilde bir yapı sürdürülüyor. Ancak bu Yapay Zeka elbette kendi öğrenimini tamamlayabiliyor ve gelişmiş bir sistemle beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla işler burada sarpa soruyor ve yapay zekayı daha da ilerletmek ve kendi çıkarları için kullanmak adına Retinal Küresel Birlik Sistemi ARGUS inşa ediliyor.
 
Günlük hayatta entegre olan ve günlük hayatın bir parçası olan Yapay Zeka Eebette insanlığın standart haline geliyor. Ancak bu süreçte bu şirketin kurulması ile beraber insanlar ikiye bölünüyor ve bu durumda onların farklı gruplara bölünmesine sebebiyet veriyor. Dolayısıyla yapay zekayı iyi tarafa kullanmak oldukça önem arz ediyor. Ancak burada bildiğiniz gibi bu Yapay Zeka her zaman bir çıkar uğruna kullanılmayı bekliyor ve burada da bu durum söz konusu diyebiliriz.
 
 
 
Korku odaklı bir yapı ile beraber ilerlemeye başladığımız oyun içerisinde Kaliforniya kıyılarının 30.000 açığındaki bir kuantum araştırma tesisi içerisinde yer alıyor ve burada 2019 yılı içerisinde bilinmeyen bir varlık tarafından bir olay ortaya çıkıyor. Bu bilinmeyen varlık bu tesise aldırıyor ve ardından tesiste büyük yangınlar çıkıyor ve alevler içerisinde kalıyor. Akabinde bu tesis tamamen boşaltılıyor ve olaylar arasında bundan sonrasında başlıyor.
San Francisco Kaliforniya'daki itfaiye departmanı ise burada devreye giriyor ve akabinde ise imdat çağrısına buradan bir itfaiyeci geçiş yapıyor. İşte bu itfaiyecilerden biri de bizim ana karakterimiz oluyor ve bu oyunda aslında bu tesiste yer alan olayları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bir yandan kurtulan varsa kurtulanları açığa çıkarmaya başlıyor ve burada tamamen hayatta kalma mücadelesi vermeye başlıyoruz. Oyunun özü tamamen bundan ibaret ve çıkan yangından sonra yapabileceğimiz her hamle oldukça önemli arz ediyor.
 
İtfaiye departmanı adına çalıştığımız oyun içerisinde bu hikaye kapsamında ilerlemeye başlıyor ve bu hikayeyi aslında sona erdirmeye başlıyoruz. Elbette klasik korku oyunlarında olduğu gibi burada da karşımıza sürekli olarak korku dolu anlar çıkabiliyor ve her ilerleyişimizde de tüylerimizi diken diken eden durumlar gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda ilerlerken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve bu durum korku oyunlarında elbette olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Birden fazla platforma çıkış yapmaya hazırlanan ve birçok oyuncu tarafından beklenen yapım yukarıda da bahsettiğim gibi 3 Kasım tarihinde gelmeye hazırlanıyor ve bu kapsamda oyun PlayStation 5 için hem fiziksel hem de dijital olarak çıkmayı bekliyor. Ancak Xbox Series X|S ve PC için sadece dijital olarak gelmeye hazırlanıyor.
 
Oyunun dijital ön siparişleri 31 Ekim tarihi itibarıyla 3 günlük erken erişimi içeriyor. Yani oyunun resmi olarak çıkış yapmasından önce ön sipariş verirseniz 3 gün erken erişim elde ederek oyuna erkenden başlayabiliyor ve diğer oyuncuların önüne geçebiliyorsunuz. Dolayısıyla ön sipariş vererek erken erişim sürecinden faydalanabilir ve dilediğiniz gibi oyunu direkt olarak adım atabilirsiniz. Oyunun şu anda PlayStation 5 mağazasında 1099 Türk lirasından satışta olduğunu söyleyebiliyor aynı zamanda PlayStation Plus ile beraber de yüzde 10'luk bir indirimle 989 Türk lirasından da oyuna elde edebiliyorsunuz.
 
 
 
Yine şundan da bahsetmek gerekiyor. Oyunda ön sipariş verdikten sonra elbette ön siparişinizi iptal edebiliyor ve aynı zamanda bu konu hakkında da gerekli desteği almak için de PlayStation 5 mağazasından destek alabiliyorsunuz. Dolayısıyla ön sipariş verdikten sonra oyun resmi çıkışı ile beraber otomatik olarak indiriliyor ve oturum açarak da girişinizi etkinleştirebiliyorsunuz ve böylece oyununuzu kütüphanenizde görebiliyor ve deneyimleyebiliyorsunuz. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi siparişinizi iptal de edebiliyorsunuz.
 
Amerika Birleşmiş Milletler kapsamında oluşturulan yapay zeka ile beraber günlük hayatın yukarıda nasıl bir hal aldığını gördük ve bu halin elbette oyun içerisinde nasıl işleyeceğini oyunda görebileceğiz. Oyun içerisinde günlük hayat dahilinde bu Yapay Zeka elbette gelişime açık bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor ve dünyanın en güçlü teknoloji şirketi olarak karşımıza gelen Monad adlı şirket bu yapay zekayı etkinleştirmek ve çalıştırmak için retinal küresel birlik sistemi olan Argus'u yaratıyor.
 
 
 
Yine bu durumdan yukarıda da bahsettik bu durumla beraber elbette insanlar ikiye bölünüyor. Çünkü bu durum gerçekten de insanları ikiye bölecek bir yapıyı ortaya çıkarıyor. Argus denen bu şirket elbette kendi çıkarları uğruna çeşitli hamleler yapıyor ve bu durum da insanların farklı farklı gruplara ayrılmasına sebep oluyor. Bu şirketle beraber insanlar militan olarak buraya tavır almaya başlıyor ve böylece muhalefet olarak gerçekten de büyük bir büyüme gösteriyor. İnsanlık tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan bu çalışmalar gizemli bir varlığın ortaya çıkmasıyla beraber ortadan kaybolmaya yüz tutuyor.
 
Yine yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu araştırmaların yapıldığı tesis bir anda alevler içerisinde kalıyor ve tanımlanamayan bir varlık tarafından burası tamamen yangın içerisinde bulunuyor. Buradaki yangınları söndürmek ve tesis içerisinde kalan çalışmaları kurtarmaya çalışmak ve aynı zamanda insanları buradan tahliye etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Biz de oyun içerisinde bir itfaiyeci olarak yer alıyor ve itfaiyeci olarak da siz de biliyorsunuz ki amacımız hayat kurtarmak ve burada olanlara ne olduğunu öğrenmek.
 
Elbette korku dolu unsurlarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda yanan kompleksten hayat kurtarmak için basit görevler yapmaya koyuluyor, bu basit görevlerin yerini elbette ilerleyen süreçte zorlu bir içerik alıyor. Çünkü çok geçmeden karakterimiz başka gerçeklikten olan tuhaf olaylarla beraber karşılaşabiliyor ve burada kendi hayatınız için savaşmamız gerekiyor. Elbette bu durum öncelikle ana karakterimizi etkiliyor ve duygusal olarak da çökmesine sebebiyet verebiliyor. Çünkü dünya dışı varlıkların ve kabus gibi ortamların burada olması elbette bizim duygularımızı da ön plana çıkartarak yıpratabiliyor.
 
 
 
Sinematik bir hikaye odaklı yapıyı bünyesinde barındıran oyunda hem birinci şahıs hem de üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açılarını dilediğiniz gibi değiştirebiliyor ve istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Kamera bakış açıları deneyiminizi değiştiren ve özelleştiren mekanikler arasında yer alıyor. Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber karakterimizin sadece ellerini ve kollarının bir kısmını görebiliyor ve aynı zamanda çevrede detaylarına bu şekilde daha yakından bakabiliyorsunuz. Diğer taraftan Üçüncü Şahıs kameraya bakış açısıyla beraber karakterimizin tüm kısmına bakabiliyor ve aynı zamanda çevre unsurlarına daha da detaylı bir bakış atabiliyoruz. Böylece çevreyi daha da genişten görebiliyoruz. Dolayısıyla bunun özelleştirilmesi ve seçimi tamamen size ait olarak çıkıyor ve bu deneyimi de kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz.
 
Gelecek ve bilim kurgu temalı bu yapım içerisinde yüksek teknolojili bir tesis içerisinde yer alıyor ve bu tesise dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda burada sadece korkup kaçmakla yetinmiyor ve elimizdeki silahlarla ve araçlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz.
 
Yıldızlararası bir yolculuğa çıkabileceğimiz ve bilim kurgu temasıyla beraber karşılaşacağımız yapım içerisinde Monad adlı tesisle beraber buradaki yerimizi alabiliyor ve açıklanamaz bir dünya içerisinde burada çeşitli düşmanlarla beraber karşılaşabiliyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde oyunda aynı zamanda boss savaşları bulunuyor ve bu boss savaşları ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda boss savaşları ile zorlu bir sürecin içerisine girebiliyoruz.
 
 
 
Normal düşmanların haricinde bu patron savaşları elbette daha zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve onları indirmek ve onları alt etmek için de elbette elimizden geleni yapıyor ve elimizdeki silahları da bu kapsamda kullanabiliyoruz. Basit görevlerden başlayıp zorluğa doğru ilerlediğimiz yapımda kozmik bir yolculuk bizlere aktarılıyor ve bilinmeyene doğru ilerleyerek de burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda çevre unsurlarıyla beraber de etrafı keşfedebiliyor ve çeşitli notlar elde ederek de burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Oyunda ilerlerken yalnız olmadığımızı anlıyor ve aynı zamanda burada farklı karakterlerle beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu kısımda farklı karakterlerle tanışarak kendimizi gerçekten de sinematik bir deneyim içerisinde bulabiliyor ve oyuncuların bu oyundan gerçekten de beklentileri yüksek olarak karşımıza çıkıyor.
 
İlginç karakterlerle tanışmaya çalıştığımız ve kendimizi geniş bir oyun içeriğine kaptırmaya başladığımız oyun Unreal Engine 5 motoruyla geliştiriliyor ve bu oyun motoruyla beraber geliştirici ekip bizlere yüksek grafikli ve animasyonlu bir yapının sunulacağını aktarıyor. Dolayısıyla oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre muhteşem grafikler ve etkileyici ışıklandırma bulunacak ve aynı zamanda bu kozmik yolculukla beraber ilerlediğimiz kısımda 3 boyutlu ses sistemi ile beraber de karşılaşabilecek ve gerçekten de korku oyunlarında olmazsa olmaz o gerilimi burada hissetmeye başlayacağız. Dolayısıyla oyunda korku odaklı bir yapı olduğundan dolayı hem atmosfer hem de teknoloji destekleri ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkacak ve biz de bu tesisten sağ kurtulmaya başlayarak diğer hayatlara doğru dokunabileceğiz.
 
 
 
Oyun içerisinde oyun motorunu bizlere sunduğu avantajlar içerisinde birçok teknoloji desteği bulunuyor. Bu teknoloji destekleriyle beraber oyundan daha fazla verim alabiliyor ve bu verimle beraber de oyunu daha akıcı ve daha gerçekçi bir şekilde deneyimleyebiliyoruz. Bu desteklerden bahsedecek olursak; Oyun motoru kapsamında yer alacak olan Global Illumination sistemi son derece karanlık ortamlarda gerçeğe yakın gölgeleri bizlere sunuyor aynı zamanda bu karanlık ortamlarla beraber yansımaları ve aydınlatmaları da burada daha gerçekçi bir yapıyla harmanlıyor ve böylece biz de bu oyunda gerçekten daha yüksek teknolojili bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapının olduğunu söyleyebiliyor ve gerçeğe yakın bir deneyim yaşayacağımızı da aktarabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra yine oyun motoru kapsamında bizlere sunulacak olan yeni teknolojiler bulunuyor. Bu teknoloji içerisinde de daha fazla netlik oluşturmak adına Nanit teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji ile beraber gerektiğinde ortamlarda daha net bir yapı bizlere sunuluyor ve böylece oyun gerçekten de daha gerçekçi bir yapı ile beraber bizlere aktarılıyor. Bunun dışında yine ses konusuna değinecek olursak korku oyunlarında sesler ve müzikler oldukça önem arz ediyor. Çünkü ortamın o gergin havası arka planda yer alan sesler ve müziklerle oluyor. Dolayısıyla burada da yeni teknolojilerle beraber 3 boyutlu ses sistemi ile karşılaşıyor ve korku odaklı yapıda seslerin nereden geldiğini kulaklarımızda ve hatta yanımızda hissedebiliyoruz. Kısacası oyun içerisinde bu tarz bir yenilikler bulunuyor ve bu yeniliklerle beraber de gerçekten de oyunda tüylerimiz diken diken oluyor ve sürekli olarak bu şekilde ilerlemeye başlıyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde yine çeşitli kontrolcü destekleri kullanıyor ve dokunsal geri bildirim sistemi ile beraber de karakterimizi burada tam kapsamlı olarak yönetebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde daha gerçekçi bir yapının bizlere aktarılacağını söylemek adına oyunda örneğin bir testere kullanabiliyor ve bu testereyle beraber de gerçekten titreyen bir kontrolcü ile karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla yangının alevlerini hissedebileceğimiz ve bu kısımda gerçekten de kontrolcü ile beraber gerçek bir yapıyla karşılaşacağımız oyunda çevre unsurlarının kontrolcü üzerindeki etkisini deneyimleyebiliyor ve bu şekilde oyundaki yerimize alabiliyoruz. İtfaiyecinin kullanabileceği araçlar arasında testereler, kesici aletler, silahlar ve daha fazlası yer alıyor ve her bir kullandığımız araca göre de kontrolcü buna göre titreme gösteriyor ve gerçekten de oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu gerçekçi yapıyı da yanımızda taşıyabiliyoruz.
 
Çok çeşitli geliştirmelerin ve iyileştirmelerin yer aldığı korku oyunu içerisinde hayatımızı kurtarmak ve aynı zamanda insanlığa bir faydada bulunmak için elimizden geleni yapıyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için burada büyük bir uğraş veriyoruz. Uzaylı düşmanlarla ve daha önce karşımıza çıkmaya varlıklarla beraber kapıştığımız yapım içerisinde kendimize ait yüksek teknoloji ile silahlarla beraber yer alabiliyor ve bu silahları kullanarak da ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Aynı şekilde bu silahları oyun içerisinde yükseltebiliyor ve daha güçlü konuma da getirebiliyoruz. Bu silahlarla beraber elbette oyunda sürekli olarak haşır neşir olabiliyor ve istediğimiz anda da hem üçüncü şahısa hem de birinci şahısa geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu geçişler de anlık olarak olabiliyor ve bunu tamamen biz kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bu iki kamera bakış açısı da gerçekten de oyunun deneyimini değiştiren unsurlar arasında yer alıyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi tesis içerisinde çıkan bir yangın hikayesi bizlere aktarılıyor ve bu yangın hikayesi ile beraber bir itfaiyeci olarak burada yerimizi alıyor ve buradaki insanlığı kurtarmak ve çalışmalara bir göz atmak istiyoruz. Elbette bu kısımda korku dolu anlar karşımıza çıkıyor ve bilinmeyen varlıklarla beraber de bu tesis içerisinde karşılaşıyoruz. Dolayısıyla bu temel ile beraber yer bulmaya çalışıyor ve 3 Kasım tarihinde de biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyunun yukarıda da bahsettiğim gibi fiyatı belli. Şu anda ön siparişlere açık durumda ve yine tekrar tekrar bahsettiğimiz gibi ön sipariş vererek oyuna 3 gün önceden erken erişim elde edebilir ve 31 Ekim tarihinde de oyunu erkenden erişebilir ve böylece oyunu oynayabilirsiniz. Dolayısıyla oyunu dilediğiniz gibi satın alabilir veya çıkış tarihini bekleyerek normal gününde kütüphanemize ekleyebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Dolayısıyla korku odaklı bir yapı olduktan dolayı korku severlere hitap eden bir yapı bizleri bekliyor diyebilirim.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Quantum Error TeamKill Media PS5 PS4 kozmik korku birinci şahıs nişancı oyunu
Nickelodeon All-Star Brawl 2 Ertelendi: 4 Günlük Gecikme Bilim Kurgu Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Babylon X Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Quantum Error
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız