Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Project Scarlett'in Ucuz Versiyonunun, Xbox One X'e Yakın Bir Gücü Olacağı Söyleniyor

 
 
Xbox markası bildiğiniz gibi önümüzdeki yılın son aylarında Project Scarlett isimli yeni nesil konsolunu çıkartacak. Her markanın konsolunun ilk sürümü çıktıktan sonra yeni sürümlerinin çıktığını biliyoruz. Windows Central'ın raporuna göre bu farklı sürümlerin bazı detayları belli olmuş olabilir.
 
Project Scarlett ailesi yeni nesil için iki konsolun bulunduğu bir strateji belirlemiş gibi duruyor. Bunlardan birisi daha güçlü ve birincil seçenek olan Anaconda. Diğeri ise daha güçsüz, disksiz ve ucuz olan Lockhart.
 
Windows Central'ın raporuna göre Anaconda 12 teraflopu hedeflerken, Lockhart 4 teraflopu hedefleyecek. Xbox One X ise 6 teraflop. Bu da ilk bakışta Lockhart'ı bulunduğumuz nesilden daha güçsüz bir konsolmuş gibi gösteriyor ancak rapora göre durum bu kadar basit değil. Windows Central her iki konsolun da 3.5GHz'de çalışacağını ve sekiz çekirdekli CPU kullanacağını söylüyor. Bu da Lockhart'ı, Xbox One X'den daha güçlü bir konsol haline getiriyor.
 
Söylenene göre Anaconda 16 GB'lık bir ram kullanacak ve bunun 3 GB'ı işletim sistemi için ayrılacak, geriye kalan ise oyunlar için. Microsoft'un hedefi ise Anaconda konsolu ile Xbox One X'in en az 4 - 5 kat güç olarak üstüne çıkmak.
 
Lockhart'ın kullanacağı ram ile ilgili bir bilgi maalesef yok ancak her iki konsol da kullanacaklarını özel SSD'ler ile son derece hızlı olacaktır.
 
Yeni nesil konsollar 2020 yılının son aylarında piyasaya sürülecek.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Xbox Microsoft Yeni Nesil 2020 Project Scarlett Project Scarlett Haberler
1907 Fenerbahçe Espor, League of Legends Kadrosunu Duyurdu Trine 4: The Nightmare Prince'in Ücretsiz DLC'si Toby's Dream Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Berkayselcuk

12.12.2019 17:45:13

0
Helal olsun valla her xbox başlığında sayfalarca boş muhabbet. Lockhart full hd yi hedefliyor. Sanki hepinizin evinde 4k monitör var gibi burda x den gucsuzse olmaz bidi bidisi yapiyorsunuz. X i zorlayan mevzu kötü işlemci gücüydü. Hayır bir de bu makinenin yeni nesil teknolojilerle gelme ihtimalini dusunemeyen adamlar var. Sanıyor ki x in daha gucsuzunu yeni nesil olarak tanıtıyor adamlar. Yeni nesilde işaret edilen mevzular ray tracing ve ssd. Bu ikisini ekledikten sonra zaten elinizde x den daha ucuz ama daha iyi bir cihaz oluyor. Bu gün x alan adam gidip yeni nesilde lockhart almayacak 4k si varsa büyük ihtimalle. Bu lockhart og ve s versiyonlara sahip olan müşteri kitlesine geliyor. Bunun dışında gamepass e laf edenler var, onlara Allah'tan akıl fikir diliyorum. Bırak sürekli gelen indirimleri tam fiyattan bile alsan müthiş bir nimet. Karnı tok tayfaya konsol aldırmaz ama oyun sevdalısı öğrenci adam için çok fazla şey ifade ediyor.

Persona_6

12.12.2019 17:40:38

+3
Sony paragözde microsoft melek mi? 2013 Kasım ayında Sony olmasaydı sen ikinci el oyun alamıyordun, 24 saat internete bağlı kalacaktın? Ne çabuk unuttun? Hala bu microsoft un nesini savunuyorsunuz ya?

erco35coast

12.12.2019 17:27:16

0
biri 4k 60fps diğeri fullhd 60fps hedefliyor herhalde.

oup59

12.12.2019 16:39:45

0
Gamepass o kadar da kötü değil. İndirim zamanı alınca özellikle de :) Geçen 3 aylık PC Pass aldım. 5.90TL. Oynayacağım 4 oyunun Steam fiyatı indirim zamanı bile 20-0-250TL ediyor. 3 ayda oynarım zaten onları.

İdrak İstimlak

12.12.2019 16:20:25

+3
Yahu resmen geçen gün mal mal konuşuyorlar demedin mi sen, lafına sahip çıkacak kadar yüreğin olsun. Utanmadan duyar kasıyorsun, bir mesaj bir şey diyorsun, başka bir mesaj başka bir şey. Millete WhatsApp tan organize oluyorsunuz diyorsun, WhatsApp taki lağım benzeri gruplarınızdan hakkımızda duyduğunuz yalan bilgilerle üzerimize yürüyorsunuz. Biraz terbiye, biraz izan...

BlackTower_35

12.12.2019 16:11:54

0
Cidden okadar boş beleş muhabbetler ki kusacağım. Hata bende aslında neden gelip böyle ps fanboy ları arasına giriyorsun deme. Girme ne olacağı belli sürüyle gelecekler ve sen onlara laf yetiştirmek için kendini heba edeceksin.. Gerçekten boş. Allah kimseyi bu boyutta fanboy yapmasın gerçekten çok kötü. Oyuncu adamız neticede bütün oyunlar ve konsollar bizim. Hani bana xbox fanboyu diyorsunuz ya :)) Hayır fanboy olan sizlersiniz hemde bunun kitabını yazacak kadar. Ben kimseyi tanımam etmem kimse beni buraya çağırmadı..Çağırsa da gelmem çünkü kimsenin teknesi altına girmem.. Forumu sayfayı konuyu size bırakıyorum aranızda bol bol xbox olan herkese hergün fanboy deyin xbox alınmaz deyin ps daha mantıklı deyin vs vs işte... Eskiden bir iki harbi xbox fanboyu vardı forumda. Çok kızardım şahsen. Her şeyini öve öve bitiremedikleri gibi milletide aşağılarlardı. Şuan sizde de aynı şeyleri görüyoruz çok bir farkı yok.. En iyisini uzak kalmak kafa rahat olsun..

İdrak İstimlak

12.12.2019 15:15:57

+1
Bak şimdi boş konuşuyorsun, bahsettiğin kişileri WhatsApp tan çağırdığımi nereden biliyorsun? Geçen gün burada biz tartışırken Kursat'ta seni çağırdı diyeyim ben veya Çağlar'in, Kursat'a anlattıklarını, Kursat'ta sana mı anlattı diyeyim? O gün konuda ben tektim ama siz 3-5 kişi bana cevap yazıyordunuz, ben de size WhatsApp tan organize olup geldiniz mi deseydim? Resmen o gün mal mal yazıyorsunuz diye beni işaret ettiniz, bugün de şu söylediklerinizle itiraf ediyorsunuz ama neye dayanarak bunu iddia ediyorsunuz, hala açıklayamıyorsunuz. Kim bana artı vermiş, vermemiş ben nereden bileyim, millete bana artı verin diye yalvardığımi falan mı düşünüyorsunuz? Bir daha böyle boş ve mesnetsiz iddialarla ortaya laf atmayınız, varsa elinizde bir delil, birisinin ifadesi, çıkın efendice yazın, kim neymiş öğrenelim, haddinizi asmadan kendinizi ifade etmeyi, insanları yalanlarla suçlamamayı öğrenin ya da susun...

BlackTower_35

12.12.2019 14:04:47

0
Umut ediyorum öyle olur. İnşallah öyle olur.. Olur ki en azından Ps5 alan biri yeni oyun alana kadar elindeki eskiler ile idare eder.. Bunu Sony den duymak istiyorum..

Venomstr

12.12.2019 13:47:24

+1
Sen kaynaksız, dayanaksız kafandan uydurduğun şeyi sırf çamur atmak amaçlı yazıyorsun. Sebebi de nefret ettiğin için. PS5'te; PS4 oyunları kutulu disk takarak ve dijital olarak geriye uyumlu olacak. Bir çok yerde geçti bu. Senin amacını bildiğim için yutturamazsın bunları bana. https://www.eurogamer.net/articles/2019-04-26-ps5-specs-details-games-6300

BlackTower_35

12.12.2019 13:41:25

0
Sen nereden biliyorsun olmayacağını? İşin gücün xbox sahiplerine saldırmak fanboy damgası vurmak başka bir işe yaradığını görmedim. Sony gibi paragöz bir firma sana beleş hizmet mi verecek onumu bekliyor sun?

Venomstr

12.12.2019 13:35:27

+2
Madem çamur atmıyorsan, neden geriye uyumlu oyunlar PS5'de paralı olarak diye kafandan uydurduğun şeyi yazıyorsun? İşin gücün kin, nefret. Çamur at izi kalsın. Mesajı yaz, sonra kaç.

ozi_41

12.12.2019 13:26:21

+1
İnan pazardan armut almaktan daha kolay bu işleri oturdugun yerden yapmak Sen öyle bir anlatıyorsunki ps alırsan oyuna masrafın olacak xbox ta olmayacak gibi Gamepass var diye her oyun gelecek sanki xbox ta Kaldıki o 60 dolar fiyatı atıyorum 80 oldu xbox ta olmayacak mı? Tr oyuncu pazarında ps in ne kadar avantajlı oldugunu daha çok kullanıcısı oldugunu 2.el kutulu veya dijital oyun satmanın ne kadar daha kolay oldugunu hatırlatırım xbox a göre Kaldıki ps te bir dünya insan bunu rahatlıkla yapıyor atıyorum adam 400 e aldıgı oyunu 350 ye satıyor 50 liraya oyunu oynamış oluyor. Beni bilen bilir dünyanın oyununu oynadım bu nesil ve oynamaya da devam ediyorum bir oyuna 500 600 lira gibi bir rakam hiç çıkmadı cebimden illa alternatif satan yerler veya arkadaş çevresinden temin ettim de. Yani piyasadaki en pahalı yerleri referans almamak lazım.Gidip d&r magazasından oyun alıp bu ülkede ps oynamak pahalı iş demek ancak araştırmadan bilgisizce konuşmak olur

BlackTower_35

12.12.2019 13:16:28

0
Hala anlatamadım. Neyse siz birbirinizin postlarını beğene durun.. Yaz ekibe gelsin 10 15 kişi kadar gelsinler.. Xbox kullanan bir oyuncuya fanboy damgası vurup ps kullanan bir oyuncuya sevgili kardeşim canım kardeşim.. O bizde yok malesef olmazda.. Biz o zincirleri kıralı uzunca zaman oldu..

İdrak İstimlak

12.12.2019 13:09:37

+2
Tamam işte Oğuzhan üçüncü yerlerden oyun alırız, ortak oluruz diyor, siz ona karşı çıkarken, şimdi burada karşı çıkıyorsunuz. Yoksa Xbox oyunları alınabiliyor da, PS oyunları pazardan domates, patlıcan niyetine mi alınıyor, sizin nazariniz da? 80 dolar bilgisini hala hangi kaynaktan aldığınızı belirtmediniz, PS2 döneminde bu oldu ama kimse çıkıp PS3 döneminde PS4 döneminde oyunlar 80 dolar olacak diye iddia etmedi ve zaten olmadı da, şimdi neden olsun?

BlackTower_35

12.12.2019 13:05:27

0
Ben kardeşlik konusuna değindim orada anlayamamışsınız.. Mtc ne üdüğü belirsiz diyen sizdiniz.. Ama bir tane sorun yaşayan adam bulup koyamadınız ortaya anca çamur attınız kaçtınız.. Zam olayına gelecek olursak yanlış hatırlamıyorsam yanlış varsa lütfen düzeltin PS2 den PS3 e geçişte 50 den 60 dolar olmuştu oyunlar. Yeni nesilde 60 dolar olarak kalmayacağını düşünüyorum. Bunu hep beraber göreceğiz.. Oyunarın maliyetleri 10 kat arttı firmalar zam istiyorlar..

İdrak İstimlak

12.12.2019 13:01:09

+4
O zaman sen MTC den, kendi ifadelerinle "pazardan armut alır gibi" oyun alıyorsun. Yukarıdaki mesajdaki ifadelerin aynen böyle, şimdi alırken sorun olmuyor da, ilerde alırken neden sorun olacak? Öyle ortaya bir laf atıp, kaçmakla olmuyor hocam, bak geçen bir laf attın ortaya, ustelik hiçte terbiye sınırları içinde olmayan, birilerini itham eden bir üslupla, hala bunlara cevap verebilmiş değilsin. Sonra bu oyunların PS5 te 80 dolar olacağı bilgisine nereden ulaştın, o dönemde Xbox oyunları 60 dolardan satılmaya mi devam edecek, biraz açıklayıcı konuşun, kaynak falan verin ki, inandırıcılığınız artsın.

BlackTower_35

12.12.2019 12:56:09

0
Mtc iyidir evet zaten kötü demedim ben hiç bir zaman. Orada oyunlar yarı yarıya ucuz bunda bişey yok.. Siz bazı şeyleri çekemiyorsunuz bana kalırsa. Neyse uzasın istemiyorum tadında kalmalı herşey. Çünkü sabaha kadar konuşsak elde edilecek bir sonuç olmaz.

İdrak İstimlak

12.12.2019 12:54:35

+3
Burada böyle demişsin de, bak başka bir konuda ne demişsin, direk senin kendi ifadelerin...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Gerçi ortaya laf atıp, ardından cevap gelince, onlara da cevap veremiyor veya cevap vermekten kaciniyorsun. Madem böyle bir davranış bicimi gelistirmissin, niye ortalığa laf atıp kenara kaçıyorsun? Söylediğin ortada, sana soru soruluyor, cevap bile veremiyorsun, söylediklerinin tam tersini başka yerlerde savunuyorsun, burada bambaşka şeyleri. Biz senin hangi dediğini doğru kabul edelim bilemedim?

BlackTower_35

12.12.2019 11:51:24

0
Okadar kolay anlatmışsınki ozi sanki pazardan armut alıyoruz gibi :) Yok şöyle yok böyle alırız oyunarın 60 dolar kalacağına ben şahsen kanaat getirmiyorum orası birinci.. Oyunun ucuzlamasıda pek mantık dışı olarak geliyor Ps5 al bekle oyun ucuzlasın kardeş bul oyunu al.. Dediğim gibi size bunlar kolay gayet kolay gelebilir.. Birde farklı pozisyondakileri düşünmek lazım.. Kardeş bulursun alırsın olayında artık batık gemi.. Çingene pazarına döndü orası tamamen.. Ps5 kutusunu açarken bir 1500 TL ayrıca dursun cüzdan da :))

ozi_41

12.12.2019 11:40:41

+5
Ya en pahalısı 60 dolar olur oyunların 2 kişi alınsa kişi başı 30 dolar Dh den 2. Hakkı satsa adam ve single oyun acele yok diye 2 kişi oynasa 20 dolara sattı diyelim sec i 40 dolardan kişi başı 20 dolar Ya daha bir dünya alternatif sayarım.Heleki ps ex ise 2 ay sonra indirimde oyun hatta psn de çoğu oyun xbox a göre daha çok indirim alıyor Xbox kullanıcısı gamepass te olmayan oyunu tr store danmı alıyor ? MTC den alıyor çoğu kişi hatta zamanı Vpn ile arjentina dan vsvs ülkelerden alanlar vardı. Şu gamepass alınca oyun almaya ihtiyacınız yok mantıgınıda bırakalım lütfen.

aykut291

12.12.2019 11:40:22

0
Bu sadece söylenti resmi bilgiler değil gerçi ama sadece bana değil eninimki birçok insana saçma gelicektir.Oyuncular adam akıllı 12 Teroflop bir konsolda dolu dolu exc oyun istiyor. Sony bunu kanıtladı Ms bu stratejisini eleştiriyorum ve bu Oyun 3. parti firmaların fikirlerini ve yaratıcıklarını kısıtlıyacak umarım tek bir konsol çıkartır.

BlackTower_35

12.12.2019 11:30:31

0
Sen kabul etmediğin için sana saçma geliyor normal.

BlackTower_35

12.12.2019 11:25:30

0
Tamam işte Ps5 çıkınca psn oyunları ile takılcaz napalım. Başka çaresi yok bunun.. Yada kartı geçicez 1500 2000 TL oyun alıcaz oyuncu dostu Sony den.. Ps4 ü elıp eve geldiğimde öyle olmuştu.. 2 3 oyun el mahkum alınıyor.. Yada biblo niyetine koyarız cihazı evin bir köşesine..

BSC Misafiri

12.12.2019 11:17:38

0
Abi yok ya bilmediğini bilmeyen insana bir şey anlatamıyorsun uğraşılmaz gerçekten.

aykut291

12.12.2019 09:38:50

+5
Çok saçma tespitler. -Ms Xbox One X çıkardı topluyabildimi bu nesli topluyamadı çünkü baştan hata yaptı ve Ps4 aldı yürüdü. Oyuncuların kaliteli Oyun istedikleri ortada ucuz olsun her evde bir konsol olsun istemiyor öyle birşey olsa Xbox One bukadar ezilmezdi. - Biz 3. Dünya Ülkesiyiz bizim Ülkemizde pahalı Yurt dışında diğer Ülkelerde Xbox One ve Ps4 Oyun fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı birkere hepsi ilk çıktımi sabit 60 70$ çıkıyor sonra iniyor ve göz ardı ettiğiniz birşey daha Xbox da Gamepass varsa Sony de Ps now var.Bu Ülkede hiçbirşeyi kıyaslamayın millet Ps storede fiyatlar arttı herkez Sonye suç buldu ama insanlar Aral Game in ucuza satmasınlar die Rekabet kurumuna başvurudua bulunduğunu kimse görmedi adamları Türkiye pazarı umrunda bile değil 1000₺ satılsa alacak olan zaten alır almayanda almasın napıyim mofunda senin Ülken böyle bir Ülke.Yurt dışındaki insanların Fiyat gibi bir problemi yok yani. -Xbox One X den güçsüz olucak die birşey yok demişsin haberde yeni çıkacak konsolun 4 Teroflop Xbox One X 6 Teroflop olucağı yazıyor aralarında 1 Teroflop fark var buda Xbox One X in yeni çokacak konsoldan daha güçlü olduğunu doğrular. Belki çok fazla fark olmaz ama 4 Teroflop konsol Oyun sektörünün belini bükücek arkadaşın dediği gibi 1 nesil değil yarım nesil ilerlenmiş olucak. Ms daha hayla ps başarısının arkasında God of War Lost Of Ous gibi dev yapımların olduğunu göremiyorsa önümüzdeki nesilde kaybeder gene bu stratejiyle.

Persona_6

12.12.2019 09:38:05

+1
Ps5 ile gamepass sistemi gibi bir sistemin gelmeyeceğini nereden biliyorsun? Ps now belki de tüm dünyada aktif hale gelicek. Ps Now ın kütüphanesi gamepass den çok daha kaliteli ve geniş.

İdrak İstimlak

12.12.2019 09:36:28

+3
Asıl ilginç olan oyunların 80 dolar olacağını savunmak. Hatta bununla da kalmıyor, sanki sadece PS5 oyunları 80 dolar olacak, Xbox oyunları bedavadan biraz pahalıya gelecekmiş gibi bir ifade tarzı kullanılmış. Yahu altı üstü kalitesiz oyunların toplandığı, basit bir servis Gamepass, orta, uzun vadede oyun kalitesinde olumsuz etkileri de olacak, zararlı bir servis. Günü kurtarmak adına bunu savunmak sadece komik oluyor. Bu arada dışarıda nedense 60 dolara satılan oyunlar, ülkemizde Xbox kanadında genel olarak daha pahalıya satılırken, Xbox in daha uygun fiyatlıymış gibi lanse edilmesi daha ilginç.

ozi_41

12.12.2019 09:14:18

+3
Oyuncu dostu microsof nesile nasıl başlamıştı hatırlatayım. Kutulu oyunlarda paylaşım için belirli ücret alarak yapılabilecek ti Sony nin meşhur paylaşım videosunu hatırlamayan olmasa gerek Bu nesil patlayıp satamayınca gamepass getirdiler. Gamepass ise çok büyütülüyor bizim gibi tüm oyunları takip eden bir kitle için değilde daha çok devamlı fifa cod oynayıp arada single oyun bakan kitle için daha uygun.Her oyun da öyle gelmiyor gamepass e . Yani gamepass alınca oyun almaya ihtiyaç kalmayacak gibi bir durum yok. Fiyat konusuna gelince hiç bir oyuna 500 600 gibi rakamları vermedim illa alternatif yerler var alınacak hatta psn oyunları kısa bir süre sonra ciddi indirime giriyor.Mesela death stranding.Zamanında 400 küsüre satılan gow 2 ay sonra 150 liralardan satılmıştı Tr storelar her iki konsoldada pahalı referans göstermemek lazım oyun için

BlackTower_35

12.12.2019 07:55:33

0
Hmm anladım direk takıp oynayacaksın.. İnşallah dediğin gibi olur.. Hesapları direk girip oynayabiliriz.. Bekliyoruz merakla..

Venomstr

12.12.2019 07:50:09

+3
Ne güzel kendi kafandan uydurup bir de öyleymiş gibi anlatıyorsun. “PS5’te geriye uyumluluk olunca PS4 oyunlarına tekrar para isteyecek” demişsin. Nereden uyduruyorsun bunu? PS4 oyununu takacaksın direkt PS5’te oynayacaksın. Veya PSN hesabından indirip PS4 oyunlarını oynayacaksın. Adı üstünde geriye uyumluluk. Sırf çamur atmak için kafandan uydurduğun şeyleri sanki öyleymiş gibi yazmışsın.

BlackTower_35

12.12.2019 06:17:03

0
Lockhart'ı her eve sokmak amaç burda. Full geriye uyumluluk, Gamepass ve sadece dijital olması cezbettirecek etkenler olacaktır. Bunun yanında fiyatıda uygun olması al beni diye bağıracak karşıdan. Birde One X den güçsüz diye bir şey söz konusuda değil. İşlemcisi Scarlett ile aynı seviyede olacak Ram bellekleri One X den daha güçlü olacak.. Artı SSD faktörü olacak. PS5 alan bir oyuncu eve gelince Store' girip en az 1000 1500 TL de verip 1 veya 2 tane oyun almak zorunda kalacak. Yeni nesil oyunlar tr de bu fiyatları görecek ken Us store da ise oyunlar 60 dolardan en minimum 80 dolara çıkacak. PS de bu böyle maalesef. Xbox alan bir oyuncu eve gelip Gamepass'i kurup karşısında yüzlerce oyun görecek. Bu kimi bütçeli oyuncular için mühim olmayabilir ama kısıtlı bütçeler için nimet olacak. Aynı zamanda ozamana kadar gamepass e daha kaliteli oyunlar da dahil olacak. Birde Microsoft cihaz ile birlikte 3 4 aylık bir gamepass hediyesi verir ise ozaman çok daha bir artı avantaj elde edecek. Sony ne yapacak gelelim o kısma. Playstation 5 çıkacak gidip alacağız bende alacağım bir playstation kullanıcısı olarak gidip alacağım güçlü cihaz olacak 8K olacak offf güzel bir kutu açılışı yapıp tv ye bağlayacağız. Store a girdiğimizde karşımızda 700-800 TL den başlayan oyun fiyatları çıkacak. Kredi kartını çıkarıp ordan 2 3 tane oyun satın alacağız mecbur alacağız başka bir çaresi yok. Cihazı süs olsun diye almadık neticede. Bir 2000 TL kadar oyuna verip ay sonu kart ekstresinin gelmesini bekleyeceğiz. Hadi bir kardeş bul kendine 1000 TL ver.. Eee sen buldun ya diğerleri? Diğer bir konu ise geriye uyumlulukta ps4 oyunlarını çok muhtemelen çalıştıracak fakat para kazanmak için Ps5 üzerinden tekrar satın almamızı isteyecek. Ps4 hesaplarımızı geçersiz kılacak ve o hesaplar çöpe gidecek. Oyuncu dostu Sony ile serüven böyle başlayacak..!! Burda fanboyluk yapmaya hiç gerek yok neyse o.. Herşey açık ortada.. Playstation da kullandık Xbox da kullandık hala da kullanıyoruz.

Babblebabble

12.12.2019 04:42:47

+1
Bu harbiden mantıklıymış.Aslında bunu Sony’de yapsa ben de PC’nin yanına koymayı düşünebilirdim mesela.Ama sırf exc veya nadir optimizasyon sorunlu oyunlar içinde kocaman bir konsol alıp vitrin süsü gibi kenara koymak istemem.Kesinlikle PC harici uzun soluklu platform hedefim de yok.PS5 mini gibi bir şey yapıp, oyunları 1080p 60 fps çalıştıracak bir şey yapsa uygun fiyata heralde çok büyük ihtimal alırdım.

BlackTower_35

12.12.2019 01:48:40

+1
Microsoft'un Scarlett yanında Lockhart hamlesi bence doğru bir karar olacak. Neden doğru karar.. Xbox tayfası zaten gidip Scarlett alacak orası zaten kesin.. Lockhart'ı ise PS5 alanların PS5'in yanına koydurmayı hedefliyor Microsoft.. Bunun yanında 4K tv si olmayanları 1080p ve 2K ekranları nesil dışına atmak istemiyor olması bu bence radikal bir karar olacak Microsoft için. Sunacağı hizmetler ile Gamepass gibi uygun fiyatı ile Ps5 sahibinin birde şu Lockhart ı alıp koyayım yanına düşüncesi ile yola çıkıyor.

İdrak İstimlak

11.12.2019 22:52:03

+1
MS aslında oyun dünyasının en şakacı firması, şu politika ile gelirlerse ki, ben gelirler diye düşünüyorum, bu nesil daha başlamadan biter. Zaten iyi olan konsolları da söylentilere göre PS5 ten daha zayıfmış...

Philipp_Plein

11.12.2019 20:55:41

+3
Hem Lockhart hem Scarlett’i alacam elimdeki scorpio edition one x’i de satmayacam 3 konsolu üst üste koyup fantazi yapacam

aykut291

11.12.2019 20:10:06

+1
Yok hocam Ms kadar aklını peynir ekmekle yememmişlerdir bence ya Allah aşkına Piyasada Xbox One X var bu konsol 6 derece güçlü sen kalkıpta yeni bir konsol yapıyosun bunu 4 derece olucağını söylüyorsun Sony bir tarafıyla güler bence eğer bu haber doğruysa ki doğru olduğuna ihtimal vermiyorum. Ms ucuzluk yapacam die Xbox One daki yapılan hataların hepsini yapacak tekraradan bu doğruysa adamların derdi ucuz olsun hayla. Kaliteli Oyun olmadıktan sonra ne yapıyim ben Xboxı Düşünsenize Sony nin Ps5 de 12 derece güçlü bir konsolda exc oyun yaptığını Ms ezer geçer die düşünüyorum.

Eeltorm

11.12.2019 19:44:34

+4
Düşük versiyon çıkarsa oyunlarda 1 nesil değil yarım nesil atlamış oluruz. Güçsüz donanımlı versiyon çıkarmak konsol mantığına ters bir şey zaten pc toplar gibi yapıştır 5 model o zaman herkes alsın saçmalığa bak oyunların optimizasyonları da saçmalar iki versiyona çıkacak diye.

aykut291

11.12.2019 19:22:43

+2
Sen beynini çalıştıramıyosan ben napıyım Bir Oyun programcısı oyunu tasarlarken en üst seviye donanımı kullanırsa o kullandığı donanımın altındaki donanım kaldırmaz onu.Burda oyun yapılırken 4 Tel. bandı hedef alınacak. Senin dediğin olay sadece Texture çözünürlük Fps akışını değiştiriyor.Oyun tasarlaken donanım kapasitesi önemli eski oyunlarla şimdiki oyunlar birbi mesela Oyunların açık dünyası daha geniş olucak içi daha dolu olucak daha teyalı olucak bunları yaparken bir 13 Tel. çalışmak var birde 4 Tel çalışmak var aralarında çok büyük fark var a buz değil bu olay multiplatform oyunların gelişmesine katkı sağlamaz çünkü Firma Oyunu yaparken Xbox a çıkartacaksa doğal haliyle xbox en düşük modeline göre yapmak zorunda anladın.Yani senin dediğin o low midum ayarlar gözünüzde fazla büyütüyosunuz onları.

BSC Misafiri

11.12.2019 17:08:23

+2
Yoruma bak hangisini hedef alacaklarmış. Pc'de yüzlerce farklı donanım var adam i3 8100 işlemcisine ayrı i7 8700k işlemcisine ayrı ayrı mı yazıyor kodluyor oyunları? 12 tflop konsolda ultra detayda daha düşük güçteki konsolda low-medium detayda oynatır. Adam bunu yazıyor birde kalkıp trilyon dolarlık şirkete akıl vermeye çalışıyor.ahahahahha

Persona_6

11.12.2019 14:56:11

+3
kesinlikle bu yapımcılarının kafasını karıştırmaktan başa bir şeye yaramaz. tek konsol çıkar ki adamlar ona göre geliştirsin oyunu. Umarım Sony PS5 ile böyle bir hataya düşmez. Yine kurtarırsa Sony kurtarır önümüzdeki neslide. Xbox almayı düşünmüyorum artık.

aykut291

11.12.2019 13:37:19

+1
Az olmuş bir tane daha model çıkarsın onuda 1 Teraflop yapsın Xbox 360 danda ucuz olsun 🤣

aykut291

11.12.2019 13:20:05

+3
Bu şekilde çıkarsın da görsün gene gününü Ms efendi.Biri 12 Teraflop diğeri 4 Teraflop! Oyun yapımcıları oyunu tasarlarken hangisini hedef alıcak? Saçmalık adam akıllı tek bir konsol çıkar icinede doldur kaliteli exc oyunlarını satar zaten.Ben anlamıyorum bunlar Sony yaptıklarını analiz etmiyorlarmı analiz rapor ortada İnsanlar fiyata bakmıyor! kaliteli içeriğe bakıyor yani bunu daha hayla göremiyolarmı ve Lockhart 4 teraflop Xbox One X 6 teraflop ne alaka abi bu nasıl bir sıtrateji böyle Xbox One X daha güçlüyse yeni nesil die ne die çıkartacak Lockhart modelini.Mutlak Sıfır yetiş anlat bana bu nasıl bir stratejiymiş sen daha iyisni yaparsın. Yani yanlışsam yanlış diyin 6 Teraflop bir konsol varken piayasada yeni 4 Tetaflop konsol çıkartmanın amacı nedir daha düşük güçlü Oyun yapımcıları neyidhedef alıcak?

Psxx

11.12.2019 12:25:47

0
Adamin belki 4k tv si yoktur biraz dusugu isini gorur

RocK__StaR

11.12.2019 11:19:26

+4
Microsoft saçmalamış

-OdATA-

11.12.2019 09:38:36

0
Bu iki konsol olayı 30 fps nin ayak sesleri. Kurtulamadık gitti.

Ragnarath

11.12.2019 09:24:44

+3
Sony ps5'e geniş çaplı geriye uyumluluk verebilirse, MC gene patlar. 2 konsol grubunuda deneyen biri olarak söylüyorum Xbox'un tek artısı g.uyumluluktu oda giderse biter. Bi F.Horizon'la kurtaramaz

Gilthaniel

11.12.2019 08:56:00

+1
Abartı bir fiyattan çıkış yapmazlarsa ben de hem ps5 hem Scarlett alıp kullanmayı düşünüyorum. Xbox'ın benim için tek sıkıntısı Xbox'ı olan çevremde kimse olmaması. Umarım yeni jenerasyonun duyurusu multiplatform oyunları hem ps5 hem Scarlett üzerinden eşleşebilme olanağı olur.

buradan bir taytlı geçti

11.12.2019 08:25:20

+2
Terafloş falan bilmem. Hangisi hesaplı gelirse onu alıcam.

Philipp_Plein

11.12.2019 08:11:15

0
İkisini de Day 1 alacam 10 yıl kullanırım.

İdrak İstimlak

11.12.2019 07:58:39

+5
Adam tasdikli kalite düşmanı, tek kriteri var "Bir oyun MS platformlarına çıkmamışsa tukakadır" Tek felsefesi bu olan birisine laf anlatamazsınız.

Venomstr

11.12.2019 07:54:25

+6
Aynen, Mutlak Sıfır kıskançlığından Nintendo konularına dadandı şimdi de. BSC Misafiri olarak yazıyor. Millet de saf, anlamıyor sanıyor.

İdrak İstimlak

11.12.2019 07:49:21

+5
Mutlak.Sıfır cezalı olduğu için, BSC Misafiri olarak gelmiş konuya, düğmeye basıp Mario oyunu yapma gibi saçma sapan bir fikri daha önce kendisi ifade etmişti, bu mesajda da hala aynı saçmalığı savunuyor.

BSC Misafiri

11.12.2019 07:20:45

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Geliyor tozu dumana katmaya, adamlar Gamepass'le derinden öyle bir geldiler ki gelecek nesilde oyunun kurallarını kendileri koydular neredeyse. Hadi bakalım Sony bu nesildeki gibi rahat olacak mısın? Hiç sanmıyorum Türkiye kısmına gelirsek Gamepass karşısında kim 400 küsür tl'ye oyun satarsa o tutunamaz artık. Nintendo'ya ayrı parantez açmak lazım Sony ve Microsoft bu piyasada yer kapmak için oyunları Türkçe yapar, yetmez özel fiyat indirimi yaparlar bu Nintendo hiçbir şey yapmıyor. Zelda hariç geri kalan Mario'nun da suyunu çıkardılar, Ubisoft'ta olan Assassin's Creed tuşunun aynısı bunlar da var habireo tuşa basıp Mario, Sonic falan yapıyorlar.
Nintendo yıllarca Mario oyunu çıkarmasa dahi elinde bolca çok satacak marka var. O kadar ki bazılarına oyun bile yapmıyorlar. Siz önce birkaç adam akıllı İp üretin sonra ona buna sallarsınız. Elinizde o beğenmediğin Assassin's Creed benzeri bir oyun bile yokken neyin atıp tutması artizlenmesi.

BSC Misafiri

11.12.2019 07:20:43

0
Güzel ticari kandırmaca. Yakın.. Ama ne kadar yakın :) Eş değer dese anlarım da.. Haklı çıkmak istemem ama gene sony'nin monopol olduğu bir jenerasyon yaşayacağız gibi geliyor.

BSC Misafiri

11.12.2019 07:20:39

0
Microsoft xbone zamanındaki gibi büyük hata yapıyor. Güçsüz xbox modeli oyunların gelişimine ayak bağı olur. Sızdırılan bilgilere göre PS5 daha güçlüymüş, yapımcıların favorisi olmuş. God of War 5, Horizon 2, Spider Man 5 sadece PS5'te çalışan True Next Gen oyunlar yine rakipsiz olur.

BSC Misafiri

11.12.2019 07:20:29

0
Tam saçmalik.bir de scarlettin biraz daha güçlüsünü çıkardın mı 2 sene sonra nesli 3 konsolla kapatırsın.

Persona_6

11.12.2019 03:46:38

+5
Ben bu nesilde ilk xbox aldım ama kesinlikle pişman oldum. Sonra Ps4 aldım, ilk sene yine pişman oldum. Çıkardıkları oyunlar zayıftı ama sonra Sony öyle güzel özel oyunlar sundu ki zevten 4 köşe oldum. Spider Man bile tek başına eminim milyonlarca Ps4 sattırmıştır. God of War, uncharted ları saymıyorum. Son senesinde bile hala last of us part 2 ve ghost of tsushima gelecek, hemde Türkçe. Kesinlikle Ps5 alınır. Hem zaten büyük ihtimalle gamepass gibi bir sistemle gelicektir Ps5 te, geriye uyumluluk ile ps4 oyunlarını da oynatırsa bu nesil gibi rahat kazanacaktır.

akilsizadam

11.12.2019 01:39:33

+3
Böyle geri zekalıca bir işe girişmezler umarım

TheNewAtilla

11.12.2019 01:28:40

0
Uk de 150 pounda satılan xbox one s disksiz black friday da en çok satan konsol oldu. 100 milyon ps4 kullanıcısının büyük çoğunluğu özel oyun için alsaydı konsolu gow 10 milyon değil en az 50 milyon satardı. Geçin o exclusive olayını. Ha microsoft aaa oyun yapsın tabiki, bunlardaki para kimsede yok. 250 usd ve altı bir fiyatla gelirse 1080p için alınabilir. 4 teraflops ps4 pro gpusuna denk ama ram ne olacak? Cpu çok daha güçlü olacağı kesin. Ssd olacak mı?

BVBLİFE

11.12.2019 00:56:19

0
Xbox tarafından iki yeni konsol geleceğini düşünürsek sony tarafından da iki konsol gelir mi acaba?

big Left

11.12.2019 00:53:53

+2
gamepass mamepass hikaye konsol dediğin şeyi sattıran exclusive oyundur.eğer konsoluna özel oyunun yoksa kimse multiplatform oyunlar için senin konsolunu almaz.sony'ye bakıyosun elinde yığınla exclusive marka var xbox bu nesilde doğru düzgün oyun bile çıkarmadan yeni nesile geçti.yeni nesilde de sizi exclusive oyuna boğucaz yeni oyunlar gelecek gibi haberlerde göremiyoruz ? böyle devam ederlerse yeni nesil xbox'ın son nesli olur.

William Munny

11.12.2019 00:30:25

+8
xbox one x'e yakın donanıma sahip olacaksa insanlar ne diye gidip alsınlar ki, gidip bir daha ucuzu için para mı verecek yani, microsoft konsol mantığını hala anlayamamış komedi gibi, yeni nesilde yine çuvallayacaklar...

Fearless_tr

11.12.2019 00:19:09

+12
Görende gamepass ile herseyi bedava oynuyor sanicak toplasan 10 tane AA oyun yok.Bence bu gamepass olayini tek abartanda bu arkadas 2 ay kullandim hic bir faydasini görmedim :))) Ama bir sonraki nesilde microsoft ataga kalkip her sene 2 tane aa oyun cikartir bunlarida gamepass a koyarsa o zaman fikrim degisebilir tabi bu oyunlar düsük bütceli fakat sisirilmis oyunlar olmamali :)))) Bir uncharted yada god of war seviyesinde oyun bekliyorum yoksa bir sonraki nesilde pass gecicem xboxu artik bir mantigida kalmadi geriye uyumlu oyunlarimi xbox ona'da oynarim canim cektikce :))))

BSC Misafiri

10.12.2019 23:54:03

+1
Geliyor tozu dumana katmaya, adamlar Gamepass'le derinden öyle bir geldiler ki gelecek nesilde oyunun kurallarını kendileri koydular neredeyse. Hadi bakalım Sony bu nesildeki gibi rahat olacak mısın? Hiç sanmıyorum Türkiye kısmına gelirsek Gamepass karşısında kim 400 küsür tl'ye oyun satarsa o tutunamaz artık. Nintendo'ya ayrı parantez açmak lazım Sony ve Microsoft bu piyasada yer kapmak için oyunları Türkçe yapar, yetmez özel fiyat indirimi yaparlar bu Nintendo hiçbir şey yapmıyor. Zelda hariç geri kalan Mario'nun da suyunu çıkardılar, Ubisoft'ta olan Assassin's Creed tuşunun aynısı bunlar da var habireo tuşa basıp Mario, Sonic falan yapıyorlar.

BSC Misafiri

10.12.2019 23:53:49

0
Çok garip bir jenerasyona giricez bakalım ne saçmalıklar dönecek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Project Scarlett
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız