Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Nesil Xbox Konsolunun Adı Sadece 'Xbox'

 
Microsoft, yeni nesil Xbox konsolunu geçtiğimiz hafta The Game Awards 2019'da 'Xbox Series X' adıyla tanıttı fakat konsolun ismi 2001'de çıkan konsol gibi sadece 'Xbox' olacak.
 
Business Insider'a konuşan Microsoft temsilcisi, konsolun isminin aslında sadece 'Xbox' olduğunu ve Series X'in gelecek yılın sonunda çıkacak modelin adı olduğunu belirtti.
 
Microsoft temsilcisi: "Yeni nesilde taşıyacağımız isim sadece Xbox. The Game Awards 2019'da bu adın Xbox Series X ile hayat bulduğunu gördünüz. 'Xbox Series X' adı gelecekteki ek konsollara alan sağlayacak." 
 
Kotaku'nun kaynaklarına göre, Microsoft, yeni nesilde iki Xbox konsolu çıkarmayı planlıyor. Biri üst seviye model ve diğeri de daha düşük maliyetli ve disk sürücüsüne sahip olmayan bir model. (Microsoft, Xbox Project Scarlett için Düşük Maliyetli Sadece Dijital Versiyon da Çıkarmayı Planlıyor
 
Yeni nesil Xbox konsolu 2020 sonlarında çıkacak. (İşte Yeni Nesil Xbox Konsolu Xbox Series X)

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Polygon Xbox Microsoft Yeni Nesil 2020 Project Scarlett Project Scarlett Haberler
Wattam İlk 15 Dakika The Witcher 3: Wild Hunt, Life is Strange 2 Ep. 5 ve Pillars of Eternity Xbox Game Pass'e Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.12.2019 08:58:35

0
Arkadaş insan konsoluna adam gibi isim katamaz mı yaa...Ps5 dedikmi tmm yenisi gelmiş diyorlar, Xbox dedik mi, Eee hangi xbox diyorlar..Çok büyük algı farkı var pazarlamada.. Sony bu yüzden bile daha fazla satabilir..Bilinçsiz kullanıcı ne yapacak.

Ziromen

18.12.2019 23:31:03

+1
Daha konsola bile isim veremiyorlar, ben bunların işinden yine bir şey anlamadım. Yine çuvallayacaklar bu kafayla.

BSC Misafiri

18.12.2019 18:47:01

0
Xbox a ister iyi deyin ister kötü deyin, Microsoft a göre Xbox markası istediği gibi gidiyor.Microsoft parayı asıl nerden kazanıyor PC bölümünden, oyun platformunuda en çok para kazandığı yeri canlandırıp daha çok para kazanmak için PC tarafına benzetmeye çalışıyor vede bunu oyuncuları buna alıştıra alıştıra oyuncuları korkutmadan ufak ufak adımlarla yapmaya çalışıyor.Konsol nerdeyse PC kasasını andırıyor ve görsel olarak oyuncular buna PC gibi yakıştırmasıyla adapte olacak.Belki kim bilir Microsoft yakın zamanda kendi uygulamalarının ve donanımlarının olduğu kasa tasarlayarak hem kendi ürünlerini daha çok satacak vede dolayısıyla Xbox markasınıda yanında satarak daha çok kullanıcıya ulaşıp fazla özel ve kaliteli oyun olmadan satmış olacak vede yazılımlardan yani kendi oyunları ve 3. parti oyunlarla tonlarca para kazanacak, Microsoft un ürettiği PC gibi çalışan kasanın içinde Xbox gömülü olursa da hiç şaşırmayın.Konsol adı üstünde konsoldur, konsol olmadan kaliteli oyunlar azalır , az emekle çok para kazandıran oyun türlerine yönelinir çünkü konsol olduğu için özel oyunlar var , özel oyunlarda konsol sattırmak niyetiyle kaliteli yapımlar olarak geliştiriliyor.Xbox markasını gamepass ayakta tutuyor şuan ve AA kalitesinde ki oyunlarla canlı tutmaya çalışıyor, senede 4-5 tane AAA+ seviyesinde olup senelerce geliştirip milyon dolarlar harcayarak kaliteli oyunlar sunarsa o zaman samimiyetine inanırım , gamepass de bu AAA+ oyunların parasını çıkaramayacağı için bu olay dediğim gibi oyunların kalitesini aşağı çekiyor sadece.Microsoft windows 10 la birçok şeyi kullanıcılarına zorla yaptırıyor kapatmak için bir seçenek koymuyor bazı şeyleride tepkiler üzerine biraz yumuşattı aynı şeyleri de Xbox one ın çıkışında yapıp tepkiler üzerine geri adım atmıştı.Oyun oynamayı seviyorsan temkinli yaklaşacaksın bu firmaya....Konsolun isminin tekrar Xbox olması yeni bir sisteme adım attıkları hissini güçlendiriyor....

aykut291

18.12.2019 10:11:10

+2
Ben kullandım kardeş tek güzel yanı Kolu başka hiçbirşey güzel değil.Kullanıcı arayüzü çok hantal ve karışık Ps daha sade ve anlaşılır veya ben devamlı Ps kullandığım için alıştım bana öyle geldi ama kullanıcı arayüzünü çok karmaşık buldum Ps daha sade ve kullanışlı öte yönden Tomb Raider birdr Just Caouse 4 oynadım sadece iki günlüğüne takas ettik arkadaşımla o benden Starwarsı oynadı bende onda takıldım. Tek iyi olan yani Joystic onun dışınds inan abarttığın kadar birşey görmedim. Sana inandırmak içinde İndirme sekmesine Kuyruk ismi verilmiş Üzerinde bir kaç sekme var arkadaşlar hesap değiştirme gibu 4 tane seçenek yan yana sıralanmış Oyunlar kutu kutu şeklinde alt altta sırlanmış vs vs.İnanmışsındır umarım.

Philipp_Plein

18.12.2019 06:37:59

+1
Efsanenin ismi yeter zaten xbox

Guest-92A2F8722

18.12.2019 00:11:13

0
Online oyun oynamak ücretsiz olsun alırım. Oyuna tonşa para verip birde ektra xlive almak adama koyar. Aynı şey ps içinde geçerlş

Antikaruh

17.12.2019 22:46:41

+5
Bu nesilde de darbeyi yer, satış rakamlarını paylaşmayı keser, sağdan soldan indie oyunları başına "xbox'ın parası ile desteklendi" yazdırtıp exc meralinde çıkarırsa, son nesil XBOX'ı görüyor olabiliriz. Exclusive exclusive exclusive !!!! Özel oyunun o-la-cak. Sen bir konsolsun. Herkeste PC var artık. PC'de oynanacak oyun için kimse xbox almaz. 2 ayar aşağıda 2 ayar yukarıda oynar yine alır PC'yi geçer. Ben Fable, Geow ve Halo için 360 almıştım. Bu nesil One'a bulaşmadan bütün oyunları oynadım mesela o cepheden. 1-2 tl'ye kampanyası geldikçe Pass aldım oyunları beleşe oynadım. Microsoft toplasan 100 lira alamamıştır benden bu nesilde Sony binlerce TL'mi cukkaladı. Öyle uzayda da aramasına gerek yok, önünde örnekte var açık açık, nasıl konsol yapılacağına dair. Bizim cephemizden iyi bir şeymiş gibi görünebilir ama bu şekilde iş modeli yürütülmez, kar edilmez, iyi oyun çıkartılmaz. Ebelene debelene batar giderler. (o departman için) Zaten tüm analistler, microsoft için sınav nesli olduğunu söylüyor. Xbox artık PC'de bir uygulama adı olabilir.

dreamcast83

17.12.2019 22:44:51

0
Ya arkadaş siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz fanboyluk yapmaya gerek yok playstation oynamak isteyen ps4 oynasın xbox oynamak isteyen xbox oynasın neden kötüleyip duruyorsunuz konsolları bana göre ikiside iyi sırf playstation özel oyunlar çıkıyo diye xbox ezemezsiniz oyunlar bir kere çok pahalı ve o kadar parayı vermeye değecek oyunlarda değil o yüzden playstation fanlığı yapıp exc oyun var diyip çok fazla konsolu öne çıkartamazsınız eskidendi o exc oyunlar hakilaten iyiydi ağzımızın suyu aka aka oynuyoduk şimdikiler ticaret amaçlı yapılmış sony kendine göre bir şey yapmış exc oyunlarla işi götürmeye çalışıyor microsoft tarafıda kendine göre bir şey yapmış arada bir kampanya yapıyor game pass 3 aylık 5.90 tl bir yığın oyun oynuyorsun birde ea acces var uygun fiyatlı en son yıllık 65 tl mi ne veriliyordu şahsen ben şu an ki konumda xbox alırım playstation tarafında oyunlara o kadar para veremem yani benim olayım tamamen duygusal yalnız zannetmeyin xbox alırım dedim diye beni xbox fanboyu 1998 yılından 2015 yılına kadar playstation konsollarını kullandım en son cihazım zaten ps4 oldu oyunlar pahalı geldiğinden cihazımı sattım yani anlıyacağınız sony tarafı oyun konusunda makul bir şirket değil microsoft bu konuda daha makul o yüzden xbox tercih ederim.

alpalp84

17.12.2019 22:37:45

0
xbox 720 koysan millet ayakta alkışlar, efsane xbox jenerasyonu yeniden geliyor diye millet sevinirdi. Yahu bu MS de hiçmi yeni isim bulacak bir adam yok. İyi-kötü yeni bir ismi hakediyordu konsol.

RocK__StaR

17.12.2019 21:58:22

+2
Fanboyluğun ne kadar kötü bir şey olduğunu bu yorumlardan anlaşılıyor olgun bir şekilde tartışmak yerine çocuksu bir şekilde tartışıyorlar iyiki de sitede olgun kullanıcılar var

Guest-AEF248198

17.12.2019 21:41:50

+1
İyi yapmışsınız benim için exc oyun olsa da olur olmasa da olur ancak oyunları daha iyi görmek için Ps4 aldım. Bu aralar Pc'yi güncelleyeceğim Ps4'ü satmayı planlıyorum kararsızım, yeni nesile kadar Pc'yle devam etmeyi düşünüyorum.

Persona_6

17.12.2019 21:41:34

0
Veremezsin çünkü oynadığın 1 tane bile ps4 exclusive oyunu olduğuna inanmıyorum. Paran yoksa oyun göndereyim diyorum işte kabul etsene, 5 tl lik gamepass yalvaran insansın, sen nerede gidipte exclusive oyun alabilecen.

Guest-AEF248198

17.12.2019 21:38:21

0
Sen kimsin ki sana Psn vereyim? Kalkmış gelmiş buraya artislik yapıyor hadi kardeş git tartışma kültürünü öğren, normal bir şekilde sohbet etmeyi öğren öyle gel. Blok. The Order, Ratchet'a halen gülüyorum

BloodyMonday

17.12.2019 21:37:29

+1
sanirim su konuda herkes hem fikir olacaktir; exclusive'leri cikarirsak xbox kesinlikle daha iyi bir cihaz. exclusive'ler dahil iken ise durum goreceli. guclu bir desktop pc'im olmasa sadece konsol alacak olsam xbox'tan yana kullanirdim tercihimi ancak bilgisayarim var ve konsolda sadece exc'leri oynamak istiyorum o nedenle playstation benim icin daha uygun bir tercih.

Persona_6

17.12.2019 21:32:16

+1
Persona kim lan bana ne o ne diyorsa? Niye veremiyorsun psn i? Utanıyor musun yoksa? Hayır istiyorsan sevabına oyun gönderebilirim ciddiyim adres ver veya istanbuldaysan elden verebilirim. Death Stranding i adresine yollayabilirim istersen beleş. Hayır oyun alamıyorsan söylemen yeterli.

choyrn

17.12.2019 21:21:05

0
Bence bitirebilirler hocam ps3'de 5 kişi ortak oyun alabiliyordu ps4'te iki kişiye indirdiler pri-sec olayı geldi nesil ilerledikce kısıtlıyorlar.

Guest-AEF248198

17.12.2019 21:10:58

0
persona_non_grata diye birisi vardı yazık oldu sınırsız çizdiler ya. Elinde Xbox olmayan adam Xbox'ı eleştiremez kardeş kullanmadığın malı eleştiremezsin git al bir tane ondan sonra gel buralarda eleştir.

Persona_6

17.12.2019 21:08:40

0
Xbox yok bana xbox savunuyor ahahahahahaha sen harbiden acayip birisin ha sevdim senin kafayı psn ver de ekleyeyim bakalım hangi oyunları oynamışsın.

Guest-AEF248198

17.12.2019 20:59:47

0
Günün birinde birisi demişti ki "ps4on yoğğğ o yüzden ps4 oloştiremezsin yeağğğğ yeağğğğğ eleştiremezsin fağirrr" yazmıştı. Ben de Ps4 aldım iyi ki almışım saydığın çoğu exc oyunun ortalama bir oyun olduğunu görmüş oldum. Merak etme yine Xbox'da alırız.

Persona_6

17.12.2019 20:53:14

+1
Ulan pc ye çıkanları sayacaksak senin elinde 1 tane oyun yok ya lan ah yazık laa. Biri seninle ilgili mesaj attı bana, soruyor ki neden xbox ı satıp ps4 almış diyor. Gerçek mi bu? sende xbox yok mu la

Guest-AEF248198

17.12.2019 20:46:21

0
Crackdowon, Sea of Thieves oyununa gülen-dalga geçen adam oyun dlc'si, Concrete Genie, Until Dawn, Ratchet, The Order, Medievil yazmış. Death Stranding, Detroit exc değil bu arada, Shadow of Colossu'da Ps2 oyunu. Bu arada Uncharted ve Horizon'da Pc'de oynanabiliyor. https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Horizon_Zero_Dawn_ve_Uncharted_The_Lost_Legacy_PlayStation_Nowa_Ekleniyor-98075.htm

Persona_6

17.12.2019 20:31:52

+3
Bloodborne God of War Spider Man Uncharted 4 Uncharted Lost Legacy Persona 5 Horizon Zero Dawn Death Stranding Days Gone Until Dawn The Last Guardian Infamous Second Son Gran Turismo Sport The order 1886 Ratchet and Clank Detroit Shadow of the Colossus Killzone Shadow Fall Medievil Concrete Genie + + The Last of Us Part 2 Ghost of Tsushima + + Ps3 döneminden gelen remasteredlar Uncharted Uncharted 2 Uncharted 3 The last of us God of War 3 Heavy Rain Beyond Two Souls Hepsini de oynadım Allaha şükür tek sevmediğim exclusive oyun Knack tir. Sen bu nesil bu kadar oyun oynadın mı? Hiç sanmıyorum. Bunlar sadece exclusiveler say bakayım kaç tane. Yakuza ları saymadım bile.

Guest-AEF248198

17.12.2019 19:57:33

0
Al bak bunları oynuyoruz. https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass/games Bir sayfada 20 tane oyun var ve 20 sayfa var. Bunu hesaplayacak kadar metametik biliyorsundur umarım. Onlarca muhteşem exc oyunları hangisi bir sayıver bakalım ya da dur ben sayayım. Ps4 kaliteli exc oyun -Uncharted 4 -Spider Man -Bloodborne -Gow -Last Guardian -Days Gone -Horizon Çıkacak olanları da sayalım -Last of Us 2 -Tsushima 10 tane bile çıkmadı.

Persona_6

17.12.2019 19:47:40

+1
Oyun yok lan ne oynuyorsun sen? Sen fakirsen bana ne ben istediğim oyunu alıp oynuyorum çok şükür. 10 larca muhteşem exclusive oyunu var Playstation ın.Sen kendin düşün online ı daha iyiymiş yalana bak, 360 dönemindeki yalanlarla mı yaşıyorsun sen hala? 110 milyon insan da bu yüzden en kötü konsolu aldi zaten. Boş boş yorumların var

Guest-AEF248198

17.12.2019 19:38:56

+1
Arkadaş argüman bulamayınca satış rakamı getirmiş. Algıya bak en çok satan en iyi olsaydı Çin malları en iyi ürünler olurdu (hakkıyla kaliteli yapanları tenzih ederim). One X daha sessiz, daha güçlü, oyunları Gamepass'le daha ucuz, online daha iyi ve nezih. Hadi şimdi git son son ses fan hızıyla oyun oyna.

Persona_6

17.12.2019 19:35:16

+3
Ulan Ps4 70 milyon farkı koydu geçti sen hala neyi savunuyorsun? 2 yıllık switch geçti mi geçmedi mi senin çöp konsolunu cevap ver komedyen

Guest-AEF248198

17.12.2019 19:29:55

0
Baktı Ps4 Pro'da iş yok Swtich'i araya sokuşturmuş hemen.

BloodyMonday

17.12.2019 19:26:37

0
konsol gucu olarak evet ama satis rakamlari olarak hayir.

Persona_6

17.12.2019 18:50:38

+2
2 yıllık switch tekmeyi basti xbone çöpüne sen ne diyon la?

aykut291

17.12.2019 18:19:50

+1
Ben anlamıyorum gercekten sizi yani bu formda sürekli Xbox,ın savunuculuğunu yapan kişiler var hangisi dsha başarılıysa onu alırsın bukadar basit Ps Xbox daha başarısdır demek gerçek dışıdır çünkü Ms kendisi bile kabul etti bu nesilde kaybettikleri ve önümüzdeki nesilde daha iyi yapacaklarının sözünü verdi ama şu an o söz nekadar insanlara inandırıcı geliyor onu tartışıyoruz bana hiç inadırıc gelmiyor dünya genelinede inandırıcı gelmiyor 2 2 daha 4 eder siz inatla hayır bu 3 dür diyebilirsiniz gerçekler değişmez.

aykut291

17.12.2019 18:11:43

+4
Ya kardeş Xbox One x le Ps4 pro yu nie karşılatırıyim genel olarak bu neslin hakimi ps l dır bunu herkez biliyor.Toplam satış adetleri oyun sayısı bu jenerasyonda lider ps bu belli oldu. Xbox One X le Ps4 pro yeni nesil konsol değil.Bu nesilde oyunları 4K ve 60 Fps de oynatmak için çıkarılmış ara konsollar Yeni jeneresyon önümüzdeki yıl başlıyor. Xbox One X en güçlüsü olabilir ama Ms çok geç kaldı geriden geldi bitti gitti.

EL TURKO

17.12.2019 18:00:50

0
Xbox one x ile ps4 pro yu karşılaştır bak Ms nasıl tekmeyi basmış çoktan

aykut291

17.12.2019 17:59:51

+1
Adamlar bu şekilde resmen prestij kaybediyor.Konsol herkezde heyecan uyandırmadı gene.Millet yabancı formlarda gömüyor ki konsolun acilen ismini değiştirme kararı aldı son anda.Daha çok atılım yapması gerekiyor konsol çok kötü giriş yaptı artık üstüne Oyun duyurusu yapmazlarsa (Elle tutulur seviyede) önümüzdeki nesildede ps yürür gider bu böyle bilinie burdaki arkadaşlar tasarım isim önemli değil diyor ama önemli arkadaşlar herşey önemli insanlar buna para vericek sonuçta herşeyin en iyisi olmasını ister bu çok normal Xbox bunu başaramıyor şu anda bunu kabul edin.Adamlar yaptıklara işe güvenmiyor bu burdan belli durup duruken Yeni xbox ismi xbox olucak demeleri birşeylerin yolunda gitmediğine işarettir buda onlara zarar verir bu iş milyon dolarlık bir iş böyle şeyler yavana atılacak şeyde değildir Ms yatırımcıları bu adamlar ne yaptoklarını biliyomu acaba kafaları nda soru işaretleri dolanıyodur resmen ok.

-OdATA-

17.12.2019 17:48:30

+1
insanların ya bu konsolun ismi şimdi ne tartışması bile pazarlama ve tanıtımda sıkıntı var demek. sony net ps5 kardeşim yenisi geldi buyur al xbox - xbox 360 - xbox one - xbox one x - xbox series x çok düzensiz gidiyor.

RocK__StaR

17.12.2019 17:35:14

0
Space odyssey tasarımı güzel olmuş konsolun içi daha önemli ama insanların ilgisini çekecek en önemli unsur dış tasarımıdır dış kötüyse içide kötüdür anlayaşına sahip insanların bu konsolu sıradan bulacaktır

Venomstr

17.12.2019 16:34:20

+1
Aha Sir Maximus geldi. Asıl üyeliği banlanınca yan üyelikle gelmiş. Asıl üyelik de (AMERICAN) https://forum.donanimhaber.com/profil/853834

BSC Misafiri

17.12.2019 16:22:06

+1
quote:

Orjinalden alıntı: NatuRom DeMoNto Cihazın tasarımina hala takılmıyorum sonuçta cihazı dışarıda koluma takip gezdirecek değilim. Adıninda sadece Xbox olması guzel olmuş. Asıl önemli olan oyun olarak ne yapacaklar. Bünyelerine kattıkları kaliteli ekiplere devasa online oyun yapmalarına dair dayatmalar yaparlarsa yeni nesilde aynı bu nesil gibi Ms cephesi için facia olur. Tek kişilik senaryolu efsane oyunlara ihtiyaçları var. Halo ve GeoW artık çok sevmeme rağmen artık tıkandı.
Tasarım önemlidir 1 sene sonra Slim falan çıkarırlar överler xbone gibi. İsim yine kötü, oyun desek xboxta GOTY olabilecek bir oyun da yok. Bu yıl az oyun olmasına rağmen hiçbir xbox oyunu ödül alamadı. Sony oyunları yağdırınca pek şansı kalmaz. Nintendo bile xbox'ı geçti

Psxx

17.12.2019 16:10:52

+3
Bu ps fanlari cok komik

Guest-AEF248198

17.12.2019 15:23:20

0
Senin yanında lafı mı olur kardeş.

aykut291

17.12.2019 15:22:13

0
İnşallah Sony Ms gibi hata yapmaz.Sony 12 Teraflop lik bir konsol çıkarsın sonra bakın görün Ms nasıl tekmeyi basıyor!

Fearless_tr

17.12.2019 15:19:28

0
Sayi siralamasinda gitmemelerinin asil sebebini ps1den beri oynayanlar bilir :)))),hep sony'nin gerisindeler

The_Rahip

17.12.2019 15:17:51

+1
Cihazın tasarımina hala takılmıyorum sonuçta cihazı dışarıda koluma takip gezdirecek değilim. Adıninda sadece Xbox olması guzel olmuş. Asıl önemli olan oyun olarak ne yapacaklar. Bünyelerine kattıkları kaliteli ekiplere devasa online oyun yapmalarına dair dayatmalar yaparlarsa yeni nesilde aynı bu nesil gibi Ms cephesi için facia olur. Tek kişilik senaryolu efsane oyunlara ihtiyaçları var. Halo ve GeoW artık çok sevmeme rağmen artık tıkandı.

Persona_6

17.12.2019 15:17:33

+1
komedyen mi bu çocuk ya ? Güldürdün.

***Respect***

17.12.2019 15:09:49

0
15 sene önce Xbox 360 ile başlayan saçma sapan isimlendirme stratejisi halen devam ediyor. Microsoft'u anlamak gerçekten güç.

rambocuk

17.12.2019 14:55:09

+5
markanın gücünü gelişimini göstermekten uzak bir isim, alırken xbox aldım demek var playstaiton 5 aldım demek var, efsane excler var evet geliştirmesi uzun sürüyor bu yüzden efsaneler, xbox gibi AA oyun yapıp bakın yeni oyun hemde gamepass sisteminde demiyor, tabi ucuza AA oyun oynamakmı yoksa ikinci el cart curt uğraşıp biraz daha para ödeyerek efsane excler oynamakmı, buda insanların oyun keyifleri tercihleriyle ilgili, tlou yu bile sevmeyen adam çıkabiliyor AA oyun seviyor adam, onlar için xbox gamepass sistemi ile iyi bir seçenek ama gelecek neslin sonunda yine ps daha çok satmış olacaktır, çünkü günümüzde artık oyun sektörü çok gelişti ve insanlar artık extra kaliteli deneyim arıyor ucuz olsun normal deneyim olsun diyen kesin daha az

Guest-AEF248198

17.12.2019 14:17:48

+3
Gelecek konsol neslinde Sony böyle giderse Xbox'a karşı baya zorlanacak. O çok övülen exc oyunlar konusunda da bence az exc oyun var, hem de oyun geliştirme süresi çok uzun daha Last of Us 2 yok ortada, servis konusunda da zayıf, online alt yapı da Xbox daha iyi muhtemelen gelecek nesilde insanların tercihi Xbox olacak gözüken durum o şimdilik. Microsoft hem Windows'u hem Xbox'ı birbirine bağlayacak ancak Xbox'a özel planları olacaktır diye tahmin ediyorum.

Persona_6

17.12.2019 14:07:45

0
Xbox pc oluyor, Konsol rekabeti sadece Playstation ve Nintendo arasında geçecek demek oluyor.

BlackTower_35

17.12.2019 13:12:28

+2
Microsoft series ile seri cihaz çıkaracak anlaşıldı. 2 yılda bir uprage yapıp sürecek piyasaya. 7 yılın sonunda yeni jenerasyon çıkacak diye beklemeyecek millet. :)) Ne oluyoz ya :)

BloodyMonday

17.12.2019 13:12:19

+4
ilk cikan konsolla ayni adi koymak.. microsoft'tan beklemezdim. one'dan sonra two diye devam etse daha iyiydi

GoldPunch

17.12.2019 12:58:49

+4
İsmi ne olursa olsun ''İsmi gerçekte ne?'' tartışması bile Microsoft'a zarar veriyor. Ne kadar başarısız bir strateji izliyorlar böyle, aklım almıyor valla.

Erkanctn98

17.12.2019 12:42:42

+1
Xbox adamdır

BSC Misafiri

17.12.2019 12:38:02

+2
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: Father Gascoigne Çok yaratıcı
ps 5 çok yaratıcı çünkü di mi?
Yaratıcılık değil zeka deniyor ona hacı. Biri sana (yani laf olsun diye sana dedim, başka biri daha mantıklı zaten) PS2 dediğinde hangi nesilden bahsettiğini anlarsın PS4 ya da PS1 dediğinde hangi nesilden bahsettiğini anlarsın. Buna sadelik deniyor. Xbox taklit etmeliydi. Şu an Xbox 5 bekliyor olmamız gerekirdi. Bu kadar açık ve net.

usuallysony

17.12.2019 12:14:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: Megathrone26 Yuksek ihtimalle yeni nesilde (xbox ya da ps) kardeslik olayi olmayacak. Bari xbox one ve ps4 e dokunmasalar. Eskiden yeni nesil cikacak dendiginde icim icime sigmaz baya heyecanlanirdim. Ama artik hem ekonomik hem de firmalarin bakis acisini bildigimden heyecanlanmaktan cok icimi korku ve endise kapliyor. Hakikaten merak ediyorum. Yeni nesile herseyi hesap edince heyecanlanan var mi? Zengin olana birsey diyemiyorum. O zaten cihaz kac tl olacakmis ya da oyunlari ne kadar olacakmis bakmadan alir ama hani benim gibi arkadaslara soruyorum. Gercekten sunlari dusunmuyor musunuz cihaz kac tl olacak ya da oyunlardaki grafik artacagi dolayisiyla isyukunun artacagi bunlardan oturu oyun fiyatlarinin artacagindan ya da oyunlara ne gibi ek odeme zorunlulugu getirecekleri ya da icerikten kisip sonra satabileceklerinden korkmayan var mi gercekten? Hani keske yeni nesil cikmasa. Her ne kadar sanmasam da umarim korktuklarim olmaz. Gorecegiz bakalim
valla hocam millet 2 sene kullanacağı telefonlara 5000 tl verirken ben minimum 5 sene kullanacağım konsola 5000-6000 veririm he oyunları hemen satın alamam orada haklısın ama beklerim çıkınca almam sonuçta oynamadığım oyun benim için her zaman yenidir. ps4 de de hep bunu yaptım sadece fifa yı her sene aldım ama diğerlerinde hep bekledim napalım kaderimiz bu oyun oynamanın bile lükse kaçtığı bir ülkedeyiz ne yazık ki...

BSC Misafiri

17.12.2019 12:05:51

+1
Tasarım konsolu yerleştirdikten sonra önemini yitiriyor. Göz alıştıktan sonra çok takılınmaması gereken bir olay. İlk açıklandığı zaman olduğu için konululuyor sadece. Önemli olan soğutma sistemi ve OYUN. Hikaye merkezli sağlam özel oyunlar oynarlarsa gamepad + gamepass sistemini de arkasına alarak çok sağlam işler yaparlar. Ama Sony'nin bariz özel oyunlardaki başarısını nasıl görmüyorlar anlam veremiyorum. Amerikayı düşünerek online tabanlı rekabetçi oyunlar yapıyorlar veya survival türü. Umarım bünyelerine kattıkları stüdyolar ile bu durumu toparlarlar.

Venomstr

17.12.2019 11:57:22

0
Sonraki nesilde kardeşliğin bitmesi mümkün değil. Hatta daha da artar. Bu yüzden kaynak istedim.

Megathrone26

17.12.2019 11:55:42

0
Anlayamadım kardesim. Kaynak derken? Soylediklerim benim tahminlerim. Herhangi bir kaynaga dayandirmiyorum. Sadece nesiller arasinda nasil bir degisim oldugunu ve suanki durumlari da goz onunde bulundururarak bir fikir yuruttum. Sahsi dusuncelerimdir bunlar kardesim. Saygilarimi sunuyorum

William Munny

17.12.2019 11:43:22

0
yeni xbox konsolunun adı sadece xbox'mış oldukça farklı görünüyor gerçekten

deadlight54

17.12.2019 11:42:18

0
Bari adını Xbox Cube filan deseydiniz, sadece xbox ne demek yav?

Venomstr

17.12.2019 11:39:02

0
Kaynak?

BSC Misafiri

17.12.2019 11:34:08

0
Xbone ve Wii U kafa karıştırıcı bir isim var, ayrıca konsol tarihinin en kaba tasarımını yapmışlar. Konsol değil de Steambox türevi cihazlara benziyor... https://www.videogameschronicle.com/files/2019/12/WEmf6Jk.jpg

Persona_6

17.12.2019 11:18:31

+18
Her nesil isim değiştiren Playstation değil xbox. Bir nesil 360 bir nesil one , one x one s falan filan. Sen ne konuşuyon değişik?

Megathrone26

17.12.2019 11:02:27

+2
Yuksek ihtimalle yeni nesilde (xbox ya da ps) kardeslik olayi olmayacak. Bari xbox one ve ps4 e dokunmasalar. Eskiden yeni nesil cikacak dendiginde icim icime sigmaz baya heyecanlanirdim. Ama artik hem ekonomik hem de firmalarin bakis acisini bildigimden heyecanlanmaktan cok icimi korku ve endise kapliyor. Hakikaten merak ediyorum. Yeni nesile herseyi hesap edince heyecanlanan var mi? Zengin olana birsey diyemiyorum. O zaten cihaz kac tl olacakmis ya da oyunlari ne kadar olacakmis bakmadan alir ama hani benim gibi arkadaslara soruyorum. Gercekten sunlari dusunmuyor musunuz cihaz kac tl olacak ya da oyunlardaki grafik artacagi dolayisiyla isyukunun artacagi bunlardan oturu oyun fiyatlarinin artacagindan ya da oyunlara ne gibi ek odeme zorunlulugu getirecekleri ya da icerikten kisip sonra satabileceklerinden korkmayan var mi gercekten? Hani keske yeni nesil cikmasa. Her ne kadar sanmasam da umarim korktuklarim olmaz. Gorecegiz bakalim

-OdATA-

17.12.2019 11:00:29

+5
ben mi yanlış anladım konsolun ismi "xbox" bu nesil genel ad.gelecek yıl sonunda "series x" isimli olan çıkacak. kardeşim "xbox series x" işte yine aynı kapıya geldi. bir sonraki mahmut ismiyle çıkar "xbox mahmut" olur.

Hell-Riegel

17.12.2019 10:56:03

+1
Bizim ülkede "Sadece Xbox" diye pazarlayın, kesin tutar :D şaka bir yana, tasarım bence de güzel. Alakasız ama nedense çikolatayı andırıyor gibi geldi.

BSC Misafiri

17.12.2019 10:55:45

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Father Gascoigne Çok yaratıcı
ps 5 çok yaratıcı çünkü di mi?

usuallysony

17.12.2019 10:49:54

+1
quote:

Orjinalden alıntı: lohan777 <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: usuallysony adı sanı çok mühim değil oyun lazım oyun millete iştah kabartacak oyun gösterin ayrıca birçok kişinin aksine ben konsolun tipini çok sevdim gamepad zaten efsane yeni nesilde rekabet hiç bitmez inşallah...</blockquote> evet yemişiz adını tasarımını, bu tasarım iticide değil kötü görünümede sahip değil adıda önemi yok alt üstü isim ama millet daha doğrusu türkiyede yaşayan kişiler böyle ışıklı mışıklı gösterişli misafir geldiğinde oh my god demesini isteyen bir kitle olduğunu için beğenmiyorlar düşünemiyorlar bu kasa sessiz bir şekilde 4k60 fps oyun oynattıracak düşünemiyorlar ama dediğin gibi oyun önemli oyun göstersinler bu arada gösterilen hellblade fragmanındaki görüntü oyun için görüntüymüş animasyon değil !
hocam oyun içiyse dehşet görseller bizi bekliyor demektir. ayrıca MS bu nesilde baya baya akıllanmıştır diye düşünüyorum aynı hataları yeni nesilde yapmazlarsa çok güzel bir rekabet ortamı olur oda biz oyunculara yarar.

Persona_6

17.12.2019 10:26:00

+8
Çok yaratıcı

lohan777

17.12.2019 10:04:14

+12
quote:

Orjinalden alıntı: usuallysony adı sanı çok mühim değil oyun lazım oyun millete iştah kabartacak oyun gösterin ayrıca birçok kişinin aksine ben konsolun tipini çok sevdim gamepad zaten efsane yeni nesilde rekabet hiç bitmez inşallah...
evet yemişiz adını tasarımını, bu tasarım iticide değil kötü görünümede sahip değil adıda önemi yok alt üstü isim ama millet daha doğrusu türkiyede yaşayan kişiler böyle ışıklı mışıklı gösterişli misafir geldiğinde oh my god demesini isteyen bir kitle olduğunu için beğenmiyorlar düşünemiyorlar bu kasa sessiz bir şekilde 4k60 fps oyun oynattıracak düşünemiyorlar ama dediğin gibi oyun önemli oyun göstersinler bu arada gösterilen hellblade fragmanındaki görüntü oyun için görüntüymüş animasyon değil !

usuallysony

17.12.2019 09:51:58

+9
adı sanı çok mühim değil oyun lazım oyun millete iştah kabartacak oyun gösterin ayrıca birçok kişinin aksine ben konsolun tipini çok sevdim gamepad zaten efsane yeni nesilde rekabet hiç bitmez inşallah...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Project Scarlett
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız