Project Scarlett'in Ucuz Versiyonunun, Xbox One X'e Yakın Bir Gücü Olacağı Söyleniyor

Özgür Eroğlu

 
 
Xbox markası bildiğiniz gibi önümüzdeki yılın son aylarında Project Scarlett isimli yeni nesil konsolunu çıkartacak. Her markanın konsolunun ilk sürümü çıktıktan sonra yeni sürümlerinin çıktığını biliyoruz. Windows Central'ın raporuna göre bu farklı sürümlerin bazı detayları belli olmuş olabilir.
 
Project Scarlett ailesi yeni nesil için iki konsolun bulunduğu bir strateji belirlemiş gibi duruyor. Bunlardan birisi daha güçlü ve birincil seçenek olan Anaconda. Diğeri ise daha güçsüz, disksiz ve ucuz olan Lockhart.
 
Windows Central'ın raporuna göre Anaconda 12 teraflopu hedeflerken, Lockhart 4 teraflopu hedefleyecek. Xbox One X ise 6 teraflop. Bu da ilk bakışta Lockhart'ı bulunduğumuz nesilden daha güçsüz bir konsolmuş gibi gösteriyor ancak rapora göre durum bu kadar basit değil. Windows Central her iki konsolun da 3.5GHz'de çalışacağını ve sekiz çekirdekli CPU kullanacağını söylüyor. Bu da Lockhart'ı, Xbox One X'den daha güçlü bir konsol haline getiriyor.
 
Söylenene göre Anaconda 16 GB'lık bir ram kullanacak ve bunun 3 GB'ı işletim sistemi için ayrılacak, geriye kalan ise oyunlar için. Microsoft'un hedefi ise Anaconda konsolu ile Xbox One X'in en az 4 - 5 kat güç olarak üstüne çıkmak.
 
Lockhart'ın kullanacağı ram ile ilgili bir bilgi maalesef yok ancak her iki konsol da kullanacaklarını özel SSD'ler ile son derece hızlı olacaktır.
 
Yeni nesil konsollar 2020 yılının son aylarında piyasaya sürülecek.