Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Marvel's Spider Man 2'de Neler Yeni? Ağ Sistemi, Oynanış ve Dahası!

 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini Insomniac Games'in üstlendiği aksiyon macera oyunu Marvel's Spider-Man 2 için yeni detaylar bizlere aktarılmış durumda ve bu yeni detaylarla beraber oyun içerisinde neler olup biteceğini ve ekstra bizlere neler sunulacağını öğreniyoruz. Geçtiğimiz günlerde geliştirici ekip tarafından yayınlanan bu bilgiler birçok erişilebilirlik özelliklerini ve daha fazla özelliği açığa çıkarıyor ve aynı zamanda bizleri de elbette çeşitli soru işaretlerinden kurtarıyor.
 
İki farklı örümcek adam, iki farklı ve ortak bir beceri ağacı 
 
 

Devam oyunu içerisinde bildiğiniz gibi iki farklı örümcek adam karakteri bulunuyor ve bu iki farklı örümcek adam karakteriyle beraber istediğiniz zaman ilerliyor ve anlık olarak da geçiş yapabiliyorsunuz. Bu geçişle beraber elbette bugün örümcek adamların farklı özelliklerinden yararlanabiliyor ve her bir örümcek adamın farklı becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Aynı zamanda iki farklı karakterin kendine ait beceri ağacı bulunuyor ve bu beceri acıyla beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda ortak bir havuz şeklinde beceri ağacı kısmı da bulunuyor. Ortak havuz kısmında elbette yapabileceğiniz geliştirmeler iki karakteri de etkiliyor ve bu da oyundaki yeni özellikler arasında bulunuyor.

Nitekim dikkat çeken özellikler arasında elbette bunlarla sınırlı kalmıyor diğer taraftan siyah bir Suit ile beraber adım atabileceğimiz örümcek adam karakteri karşımıza çıkıyor. Bu karakter elbette diğer örümcek adam becerilerine nazaran çok daha fazla özelliği bünyesinde barındırıyor ve daha agresif bir tutum benimsiyor. Black Suit olarak da karşımıza çıkan bu kostüm daha farklı becerileri ve daha farklı özellikleri biz oyun sevenleri sunuyor.

Oyun içerisinde yeni özelliklere devam edecek olursak aynı zamanda yeni erişilebilirlik ve denetleyici özellikleri ile beraber de karşımıza çıkmayı hedefliyor. Nitekim geliştirici Ekip içerisinde kıdemli kullanıcı deneyimi konusunda araştırmacı olan bir isim bizlere oyun hakkında çeşitli detayları aktarıyor ve blog gönderisi ile beraber bizlere burada yeni detayları açıklıyor. Blog gönderisine bakacak olursak burada elbette oyun hakkında çeşitli detaylar bizlere sunuluyor ve oyunun 20 Ekim tarihinde bizlere neler sunacağı hakkında çeşitli fikirler veriyor.
 
Yeni ağ atma ve süzülme mekaniği
 
 

Devam oyunu içerisinde elbette oyuncuların beklentisi bir önceki oyuna göre daha farklı özelliklerin burada yer alması ve aynı zamanda yeni mekaniklerin ve bölgelerin de burada bulunması. Elbette bu özellikler devam oyunlarında genel olarak olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve zaten bu özellikler olmasa devam oyun ne yazık ki kötü bir çıkış yapmaya mahkum olarak görülüyor. Elbette burada büyük bir markadan ve oyundan bahsediyoruz. Bu yapım içerisinde yeni bölgelerden yeni özelliklere yeni mekaniklerden dövüş kısımlarına kadar çok farklı özellikler bizleri bekliyor.
 
Yapılan açıklamaya göre de oyun içerisinde önceki oyunlardan ilham alınarak geliştirilen bir takım erişilebilirlik özellikleri bizlere aktarılmak isteniyor. İlk dikkat çeken ve farklı modları destekleyen bir özellik olan ağ atma sistemi bu devam oyunu içerisinde biraz daha gelişmiş ve tam olarak oyuncuların istediği şekilde karşımıza çıkıyor. Nitekim burada ağ atarken istediğimiz şekilde farklı binalara doğru sallanabiliyor aynı zamanda daha rahat bir kontrol sağlamak için de farklı ağ sistemleri arasında da geçiş yapabiliyoruz. Oynanış sistemini destekleyen ve oyunculara daha akıcı bir ağ atma sistemini sunmaya çalışan bu mekanik elbette gelişmiş bir yapı ile beraber karşımıza çıkıyor. Ek olarak bu da elbette devam oyununda olmazsa olmaz gereken unsurlardan biri olarak yer alıyordu ki geliştirici ekip bu durumu dikkate almış diyebiliriz. 
 
Tüm bu ağ sistemi dışarısında elbette bizleri süzülme mekaniği bekliyor. Bu mekanik ile adeta bir kuş gibi yüksek yerlerden kendimizi bırakabiliyor ve süzülebiliyoruz. Bu kısımda istediğimiz şekilde binaların arasından geçebiliyor ve hızlı bir şekilde havada ilerleyebiliyoruz. Bu da dikkat çeken mekaniklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun dışında oyun içerisinde yeni oynanış özellikleri ve ayarları yer alıyor. Bu oynanış kısmı içerisinde kontroller, kamera, ses, altyazılar, görsel kısım, kullanıcı arayüzü ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda bu kısımlarda istediğiniz ayarı yapabiliyor ve kendinize çeşitli kısayollar belirleyebiliyorsunuz. Elbette kısayollar arasında istediğiniz zaman geçiş yapabiliyor ve yeni özelliklerle beraber de oyunu deneyimlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
 

Bu ayarlar  oyuncular açısından çok önem arz ediyor çünkü istediğiniz ayarı yapabilmek ve kendine özgü bu özelleştirilebilen ayarlarla beraber oyundan en iyi deneyimi almaya çalışabiliyor ve oyuncular bu kapsamda daha rahat bir deneyim elde edebiliyor. Bunun dışında oyunda ön plana çıkan yeni bir sistem bulunuyor. Bu sistem bizlere mücadele seviyesini değiştirme olanağı tanıyor. Peki nedir bu mücadele seviyesini değiştirme sistemi bir de ondan bahsedelim.
 
Düşmanların zorluğunu arttırıp azaltabiliyoruz
 
 

Bu sistem oyun içerisinde yer alan düşmanların birçok özelliğini değiştirmemize olanak tanıyor. Bu sistem dahilinde düşmanların gizlilik unsurları konusunda daha üst düzey bir yapay zeka ile beraber karşımıza çıkmasını sağlayabiliyor veya aynı zamanda gizlilik konusunda daha fazla uyarıcıya gerek kalmadan daha düşük bir yapay zeka ile beraber de yolumuza devam edebiliyoruz. Yani bu kısımda istediğimiz şekilde zorlukları ayarlayabiliyor ve aynı zamanda düşmanın bizlere vuracağı hasarı da hem arttırıp hem de azaltabiliyoruz.
 
Aynı zamanda mücadele seviyesi sistemi sayesinde düşmanların sağlığına da dokunabiliyor ve burada istediğimiz şekilde çeşitli ayarlamalar yapabiliyoruz. Bu kısımda elbette ihtiyacınıza göre çeşitli tercihler yapabiliyor ve bu tercihlerle beraber de oyundaki sistemi değiştirip kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Elbette bu özelleştirmeler her bir oyuncu açısından çok önem arz ediyor. Çünkü bazı oyuncular aksiyon kısmında başarısız olabiliyor ve her bir oyuncu ne yazık ki tüm oyunlarda büyük oranda başarılı bir şekilde yer alamıyor. Dolayısıyla oyuna bilmeyen veya oyun dünyasına uzak oyuncular içinde bu ayarlar gerçekten çok önem arz ediyor. Böylece bu ayarlarla beraber hem zorluk seviyesini düşürebiliyor hem de diğer taraftan ince ayarlarla beraber düşmanların diğer özelliklerini de azaltabiliyoruz. Bu da elbette oyun içerisindeki deneyimi ve çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
Meydan okuma seviyesi olarak da karşımıza çıkan bu sistem sayesinde elbette istediğimiz şekilde çeşitli ayarlar yapabiliyor, düşmanların sağlığından gizlilik kısmına kadar çok ince ayarlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Tabii ki bu ayarı yapmak için öncelikle oyunun ayarlar kısmından giriş yapabiliyor ve burada oynanış kısmı içerisinde "Change Level Modifiers" kategorisi altına bir bakış atabiliyoruz. Burada istediğiniz şekilde ayarlar yapabiliyor ve düşmanların sağlığını, gizlilik unsurlarını ve aldığınız hasarı istediğiniz şekilde arttırıp azaltabiliyorsunuz. Bu kısmı gösteren görseli yukarıda görebilirsiniz. Dilediğiniz gibi bu görselle beraber çeşitli ayarlamalar yapabilir ve oyundaki deneyiminizi kendinize göre özelleştirebilirsiniz.
 
 

Bu kısmı genel olarak toparlayacak olursak oyun içerisinde bizleri geniş bir aksiyon macera içeriği sunuluyor. Bu içerik kısmında irili ufaklı düşmanlardan boss savaşlarına kadar çok çeşitli düşman çeşitliliği karşımıza çıkıyor. Elbette bu kapsamda zorluk gitgide artış gösteriyor ve zorluk açısından bunalan oyuncular için bu tür ince ayarlar oldukça mühim. Dolayısıyla bu kısımda istediğin şekilde ayarlamalar yapabiliyor, düşmanların zorluğunu kendinize göre şekillendirebiliyor ve bu özelleştirme sayesinde de oyundan daha fazla zevk alabiliyorsunuz. Elbette bir oyun içerisinde ne kadar çok özellik bulunuyorsa o kadar çok bizlere geniş ve konforlu bir deneyim sunuluyor diyebiliriz. Bu tarz özelliklerle beraber devam oyunu elbette beklentileri bir hayli yükseltiyor.
 
QTE kısımlarında da kolaylık sağlanıyor 
 
 

Bu özellik dışında yine oyunculara yardımcı olacak ve oyuncuların elinden tutacak yine kolaylık sağlayan bir mekanik bulunuyor. Bu mekanik ise doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basmanız gereken kısımda karşımıza çıkıyor ve geliştirici ekip bu kısımda hikaye konusunda daha fazla deneyim elde etmek isteyen oyunculara büyük oranda yardım sunuyor. Burada doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basma konusunda elbette daha fazla zaman sunuyor ve bu fazla zamanla beraber de oyuncular dilediği gibi belirtilen tuşa basabiliyor ve hem kendi karakterini savunabiliyor hem de kombo konusunda da burada düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun bu kısımda da oyuncuların elinden tutuyor ve böylece daha kolay bir deneyim elde edebiliyoruz ve aynı zamanda karakteri daha etkin ve aktif bir şekilde kullanabiliyoruz.
 
QTE ve diğer yardımcı özelleştirmeler
 
 

Bu destek aslında 2018 yılında çıkış yapan ilk oyundan sonraki süreçte karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Ana hikayeyi tamamlamakta zorluk çeken oyunculara sunulan bu kolaylık sayesinde oyundaki hikayeyi daha iyi bir şekilde deneyimleyebiliyor ve böylece Örümcek Adam'ın hikayesine bir bakış atabiliyorsunuz. Elbette bu tarz yardımlar bu tür oyunları oynayamayan ve amatör bir şekilde burada yer bulunan  oyunculara hitap ediyor. Elbette siz istediğiniz şekilde bu ayarları özelleştirebilir ve zorluk seviyesini standart modda oynayabilirsiniz. Bu seçimler ve özelleştirmeler tamamen sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla bu da oyundaki çeşitliliği arttırıyor ve daha fazla oyuncuyu kendine çekecek ayarları bünyesinde barındırıyor.
 
Elbette bu özellikler sayesinde örümcek adamınızı daha iyi bir şekilde kullanabiliyor aynı zamanda düşmanlara karşı saldırı yaptığınızda da kolaylık sağlayarak hangi tuşlara basacağınızı sizlere gösterebiliyor. Yine kısa sürede tuşlara basmanız gereken kısımlarda ise bu zamanı daha da arttırabiliyor ve aynı zamanda farklı farklı saldırı türleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Oyun içerisinde QTE mekaniği bulunuyor ve bu mekanik sayesinde de elbette doğru zamanda doğru tuşlara basmanız gerekiyor. Bu mekaniği daha önceki oyunlarda da gördüğünüz üzere elbette çok sık bir şekilde kullanabiliyor ve diğer oyunlarda da karşımıza çıkan bir mekanik olarak yer alıyor. Elbette bu mekanik oyun içerisinde çeşitli kombolarda, bitiriş animasyonlarında ve daha fazlasında karşımıza çıkabiliyor ve böylece düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyoruz. Çeşitli yardımlar sayesinde de bu kısımlarda daha fazla yardımcı olacak özelleştirmeler ve destekler bizlere sunulmaya bekliyor. Yeni ve devam oyunu içerisinde bu tarz destekler bir hayli ön plana çıkıyor diyebiliriz.

Kısayollar ve oyun hızı
 
 

Elbette oyun içerisinde yer alan bu destekler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz özellikler dışında yine oyunculara daha fazla kolaylık sağlayan geliştirmeler burada bulunuyor. Nitekim oyun içerisinde istediğiniz şekilde farklı tuşlara kısayolları atayabiliyor ve kendi rahatlığınıza göre bu kısayolları deneyebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca kendinize göre özelleştirebildiğiniz bu kısayollar ile istediğiniz şekilde sağ veya sol tuşlara atamalar yapabiliyor ve böylece çeşitli seçenekler arasında farklı tuşları atayabiliyorsunuz.
 
Yine aynı anda birden fazla düğmeye basma kısmında zorluk yaşıyorsanız da bunları istediğiniz şekilde özelleştirebiliyor ve tuş atamalarıyla beraber de bunları ayırabiliyorsunuz ve daha farklı tuşlarla beraber de kullanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir özelleştirme ve tuş atama sistemi de yer alıyor ve böylece oyunculara daha fazla kolaylık sağlanmış oluyor. Elbette bu kolaylıklarla beraber oyundaki Örümcek Adam karakterine ve karakterlerine daha fazla odaklanabiliyor, onları daha iyi bir şekilde kontrol edebiliyor ve hatta aksiyon anlarında bile onlarla daha hızlı bir şekilde kombolar yapabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyun içerisinde hızlı bir menü kısmı bulunuyor. Bu kısım ile beraber de tek tuşla istediğiniz şekilde fotoğraf moduna geçiş yapabiliyor, oyun seçeneklerine hızlı bir bakış atabiliyor ve daha fazla ayarla beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz hızlı menü ile beraber de karşılaşabileceğiniz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu da oyun içerisinde yer alan ve önemli özelleştirmeler ve atamalar arasında bulunuyor. Dolayısıyla bunlarla beraber de kendi kısayollarınızı ayarlayabiliyor ve istediğiniz şekilde de bu tuşlara bir bakış atabiliyorsunuz.
 
 

Oyundaki tuş atamaların haricinde bir de oyun hızından bahsedelim. Oyun hızı elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre Ratchet & Clank: Rift Apart oyunundaki bir mekanikten alıntı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Marvel's Spider-Man 2 oyununda bulunan oyuncular bu mekanikten yararlanmaya hazırlanıyor ve bu mekanik gerçekten de oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Oyun hızı özelliğini elbette istediğiniz kısayol tuşuna atayabiliyor ve bu tuşu da dilediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve seçebiliyorsunuz.
 
Oyun hızları gerçek zamanlı olarak %70 %50 ve %30 oranında oyundaki hızı yavaşlatabiliyor ve böylece kendi oyun hızınızı oyun içerisinde deneyimleyebiliyor ve görebiliyorsunuz. Bu hızlar elbette aksiyon anlarında oyundaki gidişatı yavaşlatma a önemli rol oynuyor ve böylece düşmanlara kendi istediğiniz hızda saldırabiliyor aynı zamanda birden fazla oyun senaryosuna da tepki verebiliyorsunuz. Dolayısıyla eğer etrafınız kalabalıksa ve kalabalıktan çıkmak istiyorsanız oyundaki hızınızı dilediğiniz gibi yavaşlatabilir ve siz de ona göre kendi tepkinizi ayarlayabilirsiniz veya başka şekilde bunu kullanabilirsiniz. Bu tarz bir mekaniğin de oyun içerisinde bulunuyor ve sürekli olarak kullanılacak özellikler ve mekanikler arasında yer alıyor diyebiliriz.

Elbette bu oyun hızı diğer taraftan bizlere daha etkili özellikleri mekanikler sunuyor. Örneğin oyun içerisinde bir düşmana yumruklarken bir anda diğer bir düşman üzerinize doğru gelirse ve diğer düşmanın yaptığı hamleye tepki vermek için de oyun hızınızı kendinize göre ayarlayabiliyor ve etkinleştirebiliyorsunuz veya daha güçlü bir düşmana karşı savaşıyor ve eğer daha hızlı bir şekilde oyunda yer almak istiyorsanız da bu oyun hızı seçeneği ve mekaniği sizlere büyük oranda yardımcı olabiliyor. Yine bunun dışında aksiyon anlarında örümcek adamınızla beraber daha akrobatik ve estetik vuruşlar yapmak için de bu hızdan yararlanabiliyor ve oyun hızını istediğiniz şekilde ayarlayabiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz ve ayrıca bu kısımlarda da mükemmel bir fotoğraf da yakalayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz ve kullanışlı bir mekanik olarak bu seçenek karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
Rahatsız edici sesleri devre dışı bırakabiliyorsunuz 
 
 

Aksiyon ve macera oyunu içerisinde elbette ses efektleri ve ses ayarları oldukça önem arz ediyor. Kendinize göre ayarlayabildiğiniz bu seçenekler sayesinde daha iyi bir ses sistemi ile beraber karşılaşabiliyor ve gerçekçi ses aktarımıyla beraber de oyundaki deneyiminizi üst düzey taşıyabiliyorsunuz. Oyunda düşük veya yüksek frekans kalitesini istediğiniz şekilde ayarlayabiliyor ve patlayan bir el bombasını geri fırlatırken bile o gerçekçilik hissini hissedebiliyorsunuz. İnce ayarlarla beraber çeşitli filtreler uygulayabildiğiniz bu kısımlarda elbette daha fazla seçenek ve özelleştirme karşımıza çıkabiliyor. Daha önceki oyuna göre daha fazla erişebilirlik özelliklerinin yer aldığı yapımda elbette çeşitli ses frekans kontrollerini bu kapsamda ayarlayabiliyor ve rahatsız edici sesleri bu doğrultuda devre dışı bırakabiliyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu kısımda istediğini sesleri devre dışı bırakabiliyor ve farklı patlamaları veya rahatsız olduğunuz diğer sesleri burada geri plana atabiliyorsunuz.

Çıkış sonrası içerikler ve güncellemeler
 
 

Devam oyunu sadece çıkışla beraber yeni özellikleri bünyesinde barındırmıyor aynı zamanda yeni gelecek olan güncellemelerle beraber de oyunculara daha fazla seçenek ile erişmek istiyor. Geliştirici ekibin yaptığı açıklamayla beraber oyun çıkış sonrasında da yeni içeriklerle beraber buluşmaya hazırlanıyor ve böylece oyunculara daha geniş kapsamlı bir deneyim sunulmak isteniyor. 20 Ekim tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan oyun için çıkış sonrası sesli açıklamalar, yeni dil destekleri, ek sinematikler ve daha fazlası eklenmeyi bekliyor. Bu özelliklerle beraber oyunu kapsamı ve içeriği daha da genişletilmek isteniyor ve böylece geliştirici ekibin yaptığı açıklamaya göre de bu desteklerle beraber oyuncuların daha üst düzey bir deneyim elde etmeyi bekleyebileceği belirtiliyor.
 
Bunun dışında yine elbette geniş kapsamlı dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun için çıkış sonrası belki de daha fazla dil desteğinin eklendiğini görebilir ve aynı zamanda farklı özelliklerle beraber de buradaki güncellemeleri bekleyebiliyoruz. Ek olarak yine alt yazı, koleksiyonlar, yetenekler, giysiler yani kostümler, ses efektleri ve daha fazla kısımda yeni içerikler ve özellikler bizleri bekliyor. Çıkış sonrasında eklenecek olan bu yeni güncellemelerle beraber yukarıda saydığım kısımlara yeni mekanikler eklenmeyi bekliyor ve buralarda ise daha fazla özelleştirme ile beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
Bu yeni unsurlarla beraber geliştirici ekip burada daha fazla oyuncuya hitap etmek istiyor ve bunlar da oyuncuları oyuna bağlamak isteyen ekip tarafından düşünülmüş durumda. Bu özelliklerin Aralık 2023'te yapılacak bir güncelleme ile beraber getirileceği aktarılıyor ve aynı zamanda tamamen ücretsiz bir şekilde karşımıza çıkmayı hedefliyor. Dolayısıyla hiçbir ek ücret ödemeden bu güncellemeyi doğrudan sistemlerimize indirmeye bekliyor ve böylece oyundaki deneyimimizi daha da arttırmayı bekliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde sadece normal oyuncular için bir destek sunulmuyor aynı zamanda oyunu oyunu oynamak isteyen engelli oyuncular da bu kapsamda düşünülmüş durumda. Dolayısıyla oyunda yer alan farklı erişilebilirlik seçenekleri ile beraber engelli oyuncular da bu oyunu büyük oranda deneyebiliyor ve onlar için de farklı özellikler bu yapımda yer alıyor. Kontrol cihazlarınızı istediğiniz gibi özelleştirebildiğiniz ve tuş atamaları ile beraber daha fazla kolaylık sağlayan bu kısımda farklı kolaylık seçenekleriyle karşılaşabiliyor ve böylece her bir oyuncu burada üst düzey bir deneyim elde edebiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre de bu kısımda da gerçekten üst düzey bir çalışma gerçekleştirilmiş ve bizlere sunulmak için bekliyor.

Devam oyunu beklentileri karşılamak istiyor
 
 

Marvel’s Spider-Man 2 oyununu genel olarak toparlayacak olursak beklentileri karşılayacak bir yapı ile beraber karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyun PlayStation 5 konsolunun gücünden tam olarak yararlanmak istiyor ve geliştirici ekip de oyun üzerine bir hayli uğraşmış olduğunu bizlere aktarıyor. Oyunda yine haberin başında da söylediğimiz gibi iki farklı örümcek adam karakteri bulunuyor ve bu iki farklı örümcek adam karakterinin de her birini kendine ait özellikleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla anlık olarak da bu iki karakter arasında geçiş yapabiliyor ve ona göre de kendi maceranıza devam edebiliyorsunuz.
 
Aynı şekilde bu iki farklı örümcek adam karakterini kendine özgü görev dizaynı bulunuyor ve ek olarak ortak olarak ilerleyebileceğiniz de çeşitli görevler yer alıyor. Dolayısıyla bazı görevler ortak bazı görevler ise tamamen karakter odaklı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve görevleri tamamlayabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde aynı zamanda farklı bölgeler bizlere aktarılmak isteniyor ve yeni bölgelerle beraber de oyunun haritası elbette genişliyor. Farklı bölgelerin bulunduğu yerlerde hem hikaye kapsamında ek içerikler bizlere sunuluyor hem de buraları istediğimiz gibi keşfedebiliyor ve buralarda yeni düşman çeşitliliği ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda yine yukarıda da bahsettiğim gibi ağ atma konusunda farklı özellikler ve modlar da mevcut durumda. Hem böylece hem şehir içerisinde gezerken ve binaların arasında dolanırken kolayca ağımızı atabiliyor ve uçabiliyor ve aynı zamanda farklı modlar arasında geçiş yaparak da istediğimiz şekilde deneyimlemesi özelleştirebiliyoruz.
 
 

Büyük beğeni toplayan ilk oyunun ardından karşımıza çıkacak olan devam oyunu 20 Ekim tarihinde PlayStation 5 konsolundan daha gelmeye hazırlanıyor. İlk olarak PlayStation 5 konsoluna özel olarak çıkış yapmaya hazırlanan yapım elbette ilerleyen senelerde PC tarafına da bekleniyor. Sizin de bildiğiniz üzere Sony geçtiğimiz yıllarda PC tarafına da oldukça önem göstermiş durumda ve bu tarafı da ihmal etmiyor. Artık konsol özel oyunlar da 2 ya da 3 sene sonra PC tarafına gelmeye hazırlanıyor ve böylece her bir oyun PC tarafında yer bulmayı bekliyor.

Oyunun geliştirmesi tamamlandı
 
 

Öte yandan ekip bu gelişmelerin dışında yine geçtiğimiz haftalarda oyunun geliştirilmesinin tamamlandığını açıkladı ve böylece artık oyuna çıkış yapmasını bekliyoruz. Zaten oyunun çıkış yapmasına yaklaşık olarak 20 gün bulunuyor ve bu kapsamda ise oyunun çıkış gününe hazırlanması bekleniyor ve biz de çıkış gününü bu doğrultuda bekliyoruz. Elbette devam oyunu için oyuncular kanadında beklentiler bir hayli yüksek. Bu zamana kadar birçok özellik açıklanmış ve çeşitli fragmanlar yayınlanmış durumda. Yine bizlere sunulan fragmanlar ve oynanış içeriklerine bakacak olursak da burada gerçekten de ilgi çekici özelliklerle ve aksiyon içerikleriyle karşılaşabiliyor ve burada her oyuncuya hitap edecek bir yapı yer bulmayı bekliyor. Elbette yukarıda da ve haberimizde de bahsettiğimiz gibi farklı özelliklerle ve mekaniklerle de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu özellikler gerçekten de oyundaki deneyimi arttıran ve yükselten unsurlar arasında bulunuyor.

Ön Siparişler açık
 
 

Beklenen oyunlar arasında yer alan Marvel’s Spider-Man 2 için şu anda ön siparişler açık durumda ve dilerseniz istediğiniz şekilde PlayStation mağazası üzerinden ön sipariş verebilir ve bu kapsamda oyunu beklemeye koyulabilirsiniz ve önceden yerinizi ayırabilirsiniz. Oyunun ön sipariş fiyatı şu anda 1.499 Türk lirasından karşımıza çıkıyor ve oyunda ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmuyor. Bu durum elbette daha çok Marvel tarafıyla alakalı bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.
 
Birinci taraf Sony oyunlarında Türkçe dil desteği karşımıza sürekli olarak  çıkıyor ancak bazı durumlarda ise ne yazık ki bu destek yer almıyor. Elbette Örümcek Adam serisinin ağır bir dili bulunmuyor ve az çok İngilizce ile haşır neşeli olanlar bu oyunun hikayesini anlayabiliyor ve ne yaptığının farkına varabiliyor. Ancak yine de Türkçe dil desteği ile beraber oynamak elbette bu tarz oyunlarda deneyimi arttıran unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Şunu da belirtmek gerekiyor. Bu dil desteği konusunda İngilizce bilip bilmemek önemli değil ancak ana dilimizle beraber oyunları oynamak çok daha farklı bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebiliriz.

Elbette bu arada sizin yorumlarınızda büyük önem arz ediyor. Siz bu oyunu nasıl buluyorsunuz? İzlediğiniz fragmanlar ve oynanış içeriklerini ardından oyuna bakış açınız nedir? Bunları da yorumlar kısmında dilediğiniz gibi belirtebilir ve istediğiniz şekilde beklentilerinizi diğer oyuncularla paylaşabilirsiniz.
 
En son fragman
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
aksiyon macera hikaye açık dünya sony insomaniac ps ps5 ps4
Denemeniz Gereken Korku Odaklı Yapımlar Her Şeyi Yıkabileceğiniz Fizik Tabanlı Teardown Yeni Nesil Konsollara Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.9.2023 20:57:39

0
hiçbirşey.. venom var hepsi bu kadar

aterikasedi

29.9.2023 18:43:38

0
[link]https://www.youtube.com/watch?v=8-qLYk6otpE[/link]
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Marvel’s Spider-Man
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız