Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Like a Dragon: Infinite Wealth Bağ ve Kişilik Sistemi

 
 
Sega ve Ryu Ga Gotaku Studio tarafından oyunculara sunulacak olan yeni aksiyon rol yapma oyunu Like a Dragon: Infinite Wealth için yeni detaylar ortaya çıktı. Bu detaylarla beraber oyunda yer alan kişilik istatistiklerine ve aralarında bulunan bağ seviyelerine bir göz atacağız.
Bunun yanı sıra konu içerisinde yeni yayınlanan ekran görüntülerine bir göz atabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olacağı konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla bu listede görecekleriniz oyunun yeni ekran görüntülerinden geliyor.
 
Kişilik seviyeleri
 
Oyun içerisinde her bir karakterin farklı kişilik özellikleri bulunuyor ve aynı zamanda her bir karakterin burada istatistikleri karşımıza çıkıyor. Oyunda bu istatistikleri arttırmak için elbette farklı farklı mini oyunlardan yararlanabiliyor ve bu mini oyunları ne kadar yapabilirsek ve burada ne kadar başarılı olabilirsek o kadar çok farklı statüler üzerinde güçlü olabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı tarzlarda kişilik seviyeleri bulunuyor. Bu seviyeler arasında tutku, güven, karizma, nezaket, zeka ve stil yer alıyor. Bu istatistikleri yükseltmek için elbette farklı mini oyunlar içerisine geçiş yapabiliyor ve bu mini oyunlarla beraber de elbette usta olmaya çalışıyoruz. Burada mini oyunlar farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve buralardaki içeriklerle beraber kendimizi aslında bir nevi alıkoyamıyoruz.
 
Oyunda yer alan bir karakterin kişilik özelliklerini geliştirerek istatistiklerini ve yeteneklerini geliştirebiliyor. Böylece daha güçlü bir konuma ulaşabiliyor. Bu karakterlerin statülerini yükselttiğimiz zaman elbette daha yeni işler kazanabiliyor ve daha zorlu görevlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bunun dışında etkileşim konusunda da elbette daha fazla insanla, yani karakterle beraber etkileşime geçebilir ve onlardan yeni etkinliklerin kilidini açabiliriz. Bu etkinliklerin ve etkileşim unsurlarının kilidini açmak için elbette elimizde bulunan bu istatistiklerin daha yukarılara çıkmasını sağlayabiliyor ve böylece biz de daha yüksek statülerle beraber kişiliğimizi geliştirebiliyoruz diyebiliriz.
 
 
 
Toparlayacak olursak kişilik, yani istatistiklerimiz burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığım bir süre boyunca bu istatistiklerden oldukça fazla yararlanabiliyor ve sürekli olarak karşımıza çıkan mekanikler arasında yer alıyor. Oyunda bu istatistikleri arttırdığımız sürece elbette daha güçlü kişilik seviyeleriyle beraber karşılaşabiliyor ve böylece oyunda diğer karakterlerle etkileşime geçerek onlardan daha yüksek seviyeli ve yüksek ödüllü görevler alabiliyoruz. Bu görevlerle beraber de hem daha fazla kaynağın ve donanıma sahip olabiliyor hem de daha güçlü bir karakterle beraber oyundaki yerimize alabiliyoruz.
 
Oyunda bildiğiniz üzere Hawaii sokaklarında yer alıyor. Bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve keşif unsurlarıyla beraber oyunda bir nevi uzunca vakitler geçirebiliyoruz. Oyun içerisinde sağda solda yeni karakterler karşımıza çıkabiliyor ve bu karakterler elbette daha önceki serilerinde yer alan karakterler olarak da karşımıza gelebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu karakterlerden oldukça fazla yararlanabiliyor ve kişilik özelliklerimizi de ön plana atarak onlarla diyaloglar içerisine girebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye ile beraber de oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyoruz.
 
Bağ düzeyi
 
Oyun içerisinde kişilik statüsünün dışında bir de bağ düzeyi bulunuyor. Bu bağ düzeyi elbette diğer karakterler ile aramızdaki bağı bizlere sunuyor. Arkadaşlarımızla beraber bağlarımızı güçlendirebileceğimiz ve aramızda bir sinerji yakalayabileceğimiz bu yapım içerisinde bağ seviyesi gerçekten oldukça ön plana çıkıyor ve aynı zamanda birlikte savaşların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyunda arkadaşlarımızla beraber elbette daha güçlü rakiplerin üstesinden gelmek için bu bağ düzeyi oldukça önem arz ediyor.
 
 
Oyunda yer alan karakterlerle olan bağ düzeyimiz oyun içerisindeki önemli unsurlardan biri. Bağ düzeyimiz ne kadar yüksek olursa o derece bize daha fazla yardım gelebiliyor ve böylece daha güçlü düşmanlara karşı oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bir arkadaşla olan bağ düzeyimiz, onunla ne kadar çok içli dışlı olduğumuzu gösteriyor ve ona ne kadar yakın olduğumuzu göstererek de oyunda daha samimi olabiliyoruz. Belirli bazı bağ seviyelerine ulaşarak oyunda daha fazla görevin ve yeteneğinin kilidini açabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu bağ seviyesi ve düzeyi oldukça karşımıza çıkan ve oldukça önemli olan unsurlardan birkaç tanesi.

Oyunda 5 seviyeye kadar bir bağ düzeyi bulunuyor. Bu bağ düzeyinin en üstüne yani 5. seviyeye ulaştığımız zaman elbette en yüksek seviye ile beraber daha güçlü olabiliyor ve onunla beraber daha güzel vakitler geçirebiliyoruz. Kadın karakterle veya erkek karakterle olan bağlarımızı bu şekilde kuvvetlendiriyor ve her bağ seviyesi ile beraber de farklı yeteneklerin ve özelliklerin kilidini açabiliyoruz. Bununla beraber o kişiyle aramızdaki ilişkiyi belirleyebilir ve ona göre de kendi hamlelerimizi ve diyalog sistemimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda oldukça fazla haşır neşir olabileceğiniz bir mekanik olarak bu bağ düzeyi karşımıza çıkıyor. Bu da güzel eklemelerden biri olarak oyundaki yerini alıyor diyebiliriz.

Aksiyon sistemi

Oyunda hem kişilik statümüz hem de bağ seviyemiz ne kadar artarsa, aynı zamanda aksiyona geçiş durumunda da biz avantajlı duruma geçiyoruz. Oyunda arkadaşınızla beraber savaş içerisinde zincirleme kombolar yapabilir ve bu kombolarla beraber de düşmanların üstesinden daha kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Bu da size düşmanların karşısında ekstra avantaj sağlayabiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bağınız ve kişisel karakter statünüz ne kadar yüksek olursa, o kadar çok avantajlı duruma geçebiliyor ve bunlarla beraber de yeni oyun içi aksiyon mekaniklerine ulaşabilir ve böylece yeni yeteneklerin sahibi de olabiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde yer alan restoranlarda karakterlerle beraber ekstra sohbetlere geçiş yapabilir, parti sohbeti içerisinde sokaklarda yürüyen kişilerle beraber iletişime geçebilir, ek olarak yürürken kendi kahkahalarınızı yani gülücüklerinizi paylaşabilir ve oyun oynayarak diğer karakterlerle beraber vakit geçirerek bağınızı daha da kuvvetlendirebilirsiniz. Bunun dışında hem dart hem de karaoke gibi çeşitli mini oyunları oynayarak hem bağınızı hem de statünüzü güçlendirebilirsiniz. Bu mini oyunlar zaten oyun içerisinde ne kadar çok yüksek skor elde edeceğinize bağlı olarak sizlere çeşitli avantajlar sunuyor ve böylece karşıdaki kişiyle beraber bu mini oyunları oynarsanız onunla beraber bağ dereceniz de o nedenle artış gösteriyor.

Ayrıca oyun içerisinde arkadaşlarınızla beraber şehirde gezebilir, onlara hediye verebilir ve bu şekilde de bağınızı onlarla beraber güçlendirebilirsiniz. Arkadaşlarla beraber bağınızı güçlendirmenin farklı farklı yolları bulunuyor. Bu yüzden onlarla beraber yakınlaşmak için elinizden geleni yapmanız oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu bağ seviyesi ile beraber yukarıda da bahsettiğimiz gibi sizleri çeşitli avantajlar sunuluyor. Bu avantajlarıyla beraber de oyunda daha aktif bir şekilde rol alabiliyorsunuz. Böylece karakteriniz de daha güçlü bir şekilde karşımıza gelebilir. Aynı zamanda sosyal statümüz de burada yükseklere ulaşabiliyor.

Bağ sohbetleri
 
 

Oyun içerisinde ana karakterimizle beraber ilerlerken ve şehirde dolaşırken karşınıza gelen karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebilir ve bağınızı bu şekilde yükseltebilirsiniz. Aynı zamanda bağınızın kuvvetli olduğu arkadaşlar elbette sizinle beraber iletişime geçmek için can atabiliyor ve konuşma etkinlikleri boyunca da arkadaşlarınızdan istediğiniz şekilde sohbet edebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu arkadaşlarla beraber dilediğiniz gibi sohbet edebilirsiniz. En sevdiği yiyeceklerden günlük hayatta hoşlandığı aktivitelere kadar birçok konu hakkında konuşabilir ve böylece onlardan farklı detaylar elde edebilirsiniz. Bu detaylarla beraber elbette onlarla beraber daha içli dışlı olabiliyor ve böylece oyunda aranızdaki bağınızı arttırabiliyorsunuz.
 
Konuşmalar aranızdaki bağı önemli ölçüde güçlendirebiliyor ve bu güçlendirmelerle beraber de ekstra avantajların kilidini açabiliyorsunuz. Bunun dışında bağı güçlendirmek için çeşitli seçenekler arasında seçim yapabilir ve onlarla beraber mini oyunları oynayabilirsiniz. Aranızdaki bağ ne kadar derin olursa, o kadar çok yeni avantajların kilidini açabilir ve onlarla beraber aynı zamanda özel bir hikayede buluşabilirsiniz. Bu özel hikayenin kilidini açmak için elbette 5 farklı seviye içerisinden en yükseğe ulaşmaya çalışıyor ve böylece onunla en üst seviyeye sahip olan bir bağ sistemine geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun dışında bağınızı ne kadar kuvvetlendirirseniz o sizi o kadar çok dost olarak görecek ve bununla beraber de dertlerinizle aynı şekilde ortak olacak. Aynı gerçek hayatta olduğu gibi, ne kadar çok yakın olursanız, o kadar çok ilişkinizi daha da derinleştirebilirsiniz diyebiliriz.

Oyun hakkında

İki farklı karakterle beraber yer alacağımız yapım içerisinde serinin en iyi aksiyon rol yapma deneyimi bizlere sunulmak isteniyor. Savaş alanlarında kaosa çevirebileceğimiz farklı silahlarla beraber de elimize alabileceğimiz yapım içerisinde dövüş mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor ve her yolun açık olduğu bu yapımda eşsiz ve dinamik bir savaş mekaniği ile karşılaşabiliyoruz. Aksiyona doğrudan dalış yapacağımız ve çeşitli kişiselleştirme ve özelleştirme seçenekleriyle beraber oyundaki yerimize alabileceğimiz yapım içerisinde partimizin yeteneklerine göre adapte edebiliyoruz. Ne kadar çok düşmanı ortadan kaldırırsak, popülerliğimiz o kadar çok artış gösteriyor ve şehir içerisinde o denli daha ünlü konuma gelebiliyoruz.
 
 

Uzun bir serüvene adım atabileceğimiz bu yapım içerisinde savaş alanları tam bir kaosa çevriliyor ve aynı zamanda burada hızlı bir rol yapma deneyimini elde etmeye çalışıyoruz. Savaşları tecrübe edebileceğimiz ve karakterimizin yeteneklerinden oldukça fazla faydalanabileceğimiz yapımda aynı zamanda olağandışı işleri adım atabiliyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz farklı farklı mekanikler yer alıyor ve karakter mekaniklerinden bağ sistemine kadar oldukça detaylı unsurlar bizlere sunuluyor. Bu görevlerle beraber oyunda daha güçlü konuma gelebiliyor ve karakter odaklı yapı ile beraber hem kendimizi özelleştirebiliyor hem de kişiselleştirebiliyoruz.

Oyunda farklı farklı kombolar yer alıyor. Bu komboları elbette oynayan ilerleyen kısımlarında daha hızlı bir şekilde açabiliyor ve böylece daha hızlı bir şekilde düşmanlarının üstesinden gelebiliyoruz. Aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi kapsamında da elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu hikaye ile beraber Hawaii bölgesini keşfetmeye çalışıyor ve keşif unsurlarının burada oldukça ön planda olduğunu söyleyebiliyoruz. Dikkat çekici animasyonların ve karakter tasarımları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun aynı zamanda bizlere seriden aşina olduğumuz ikonik karakterleri getiriyor ve bu karakterlerle beraber de büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyor ve serinin bir hayranıysanız, elbette bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
Like a Dragon: Infinite Wealth PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için (Steamve Microsoft Store üzerinden) 26 Ocak 2024'te tüm dünyada piyasaya sürülecek. 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Like a Dragon: Ishin!
Epic Games Kış İndirimleri: Alınabilecek Oyunlar PowerWash Simulator için Santa’s Workshop Güncellemesi Yaynlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Like a Dragon: Ishin!
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız