Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Grand Theft Auto Filmi Geliyor mu? İşte Resmi Açıklama

 
 
The Last of Us ve God of War'dan Mario ve The Legend of Zelda'ya kadar bildiğiniz üzere birçok dizi ve film bulunuyor. Bunlarla beraber elbette daha çok hayranlar memnun edilmek isteniyor. Şimdi ise sırada GTA serisinin filmi olup olmayacağı merak ediliyor ve ortaya çıkan bilgilere göre ne yazık ki hayranları üzecek bir durum ortaya çıkıyor diyebiliriz.
 
Geldiğimiz noktada Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two yeni bir açıklamada bulunuyor ve çoğu büyük oyun serisine benzer şekilde uyarlamanın olup olmayacağı konusuna vurgu yapıyor. Burada son 3 aylık kazanç açıklaması sırasında çeşitli söylemlerde bulunan ekip GTA filmi hakkındaki soruları yanıtlıyor ve burada şirketin CEO'su Strauss Zelnick şunları aktarıyor:
 
“Bir filmi yapmak genellikle oyun yapmaktan çok daha riskli bir girişim olarak karşımıza çıkıyor ve daha düşük başarı şansı ile beraber karşılaşıyoruz. Bu kapsamda yeterli yatırım yapmadığınız sürece ne yazık ki büyük bir başarıya ulaşamıyor ve aksine daha çok geriye gidiş söz konusu olabiliyor. Şirket olarak bu duruma yeşil ışık yakamıyoruz ve çabalarımıza değeceğini düşünmüyoruz. Dolayısıyla bu konu hakkında herhangi bir olumlu yanıt veremiyoruz.”
 
 
 
Açıklamalar sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda sözlerine şu şekilde devam ediyor:
 
“Birçok dizinin ve filmin yer aldığı bu sektörde ben de bulundum. Ancak bu sürecin oldukça zorlu olduğunu söyleyebilirim ve gerçekten de büyük risklerin olduğundan bahsedebilirim. Dolayısıyla içerisinde bulunduğumuz durum ne yazık ki bize uygun değil ve bu sektöre adım atmayı şu an için pek tercih etmiyoruz.
 
Nitekim sinemaya ve film sektörüne bakacak olursak, elbette eğlence sektörü içerisinde büyük bir yere sahipler. Ancak bu yapımların başarıya ulaşma oranları elbette oldukça düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geldiğimiz noktada çıkardığımız oyunların konsol tarafında %80 ve %90 oranında tuttuğunu görüyoruz ve bu da gerçekten bizi başarıya götüren unsurlar arasında yer alıyor. Ancak bir film stüdyosunun film veya diziyi çıkardıktan sonraki başarı oranı ne yazık ki bizim çıkardığımız oyunlar kadar isabetli olmuyor.
 
Yüzde 30'luk bir başarı şansı bulunan film sektörü içerisindeki yapımlar ne yazık ki yüzde 70 oranında başarısızlıkla sonuçlanıyor. Dolayısıyla bu da bizim alacağımız bir risk olarak karşımıza çıkmıyor. Eğer bir seriyi kötüye götürecek bir proje inşa edersek elbette o seri olan bakış açısı değişebilir ve bu da hayranları üzen bir durum olarak karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla büyük bir riskle karşı karşıya kalabiliriz.”
 
Geldiğimiz noktada yapılan bu açıklamalara bakacak olursak film sektörüne olan bakış açılarını öğrenmiş oluyoruz ve böyle bir filmin veya projenin gelmeyeceğini bu noktada doğrulayabiliyoruz. Nitekim, GTA filminin gerçekten de ilgi çekici detaylarla beraber karşımıza gelmesi hayranları memnun edecek bir gelişme olarak karşımıza çıkabilirdi. Birçok oyuncu bu film projesini gerçekten de destekleyebilir ve büyük beklentiler içerisine girebilirdi.
 
 
 
Diğer taraftan GTA serisi içerisinde yer alan oyunlara da bakacak olursak her bir yapım kendi döneminde gerçekten de üst düzey bir başarıya ulaşmış durumda ve serinin şu anda satış sayıları gerçekten de uçmuş durumda. Nitekim geldiğimiz bu süreçte serinin en son oyunu GTA V, on yıllar boyunca oynanan ve hala kazandırmaya devam eden bir modeli bünyesinde barındırıyor ve şirket ise bu duruma geriye çekecek bir projeye imza atmak istemiyor.
 
Yapılan açıklamalarla beraber GTA serisinin film projesine dönüşmesindeki çekinceleri sadece yeterince para kazandırma konusu değil aynı zamanda seriyi geriye götürme durumuna da dikkat çekiliyor. Dolayısıyla bu noktada hayranları üzecek veya hoşnutsuz bırakacak bir proje ortaya çıkarmak yerine hiç bulaşmadan bildikleri yoldan ilerlemek daha iyi olacaktır diye düşünüyorlar.
 
Şirketin film konusuna bakış açıları bu şekilde. Yani kısacası herhangi bir şekilde film projesine adım atmak istemedikleri resmi olarak doğrulanmış durumda. Bu durumu ise hayranların birçoğu beğenir ya da beğenmez ancak açıklamaların bu şekilde olduğunu belirtebiliriz.
 
 
 
Diğer taraftan, yukarıda da bahsettiğimiz gibi serinin en son oyunu GTA 5'ten sonra ilerleyen süreçte GTA 6'nın da çıkış yapacağını söyleyebiliriz. Nitekim, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden GTA 6'nın resmi olarak duyuruldu ve tanıtım fragmanından ise Aralık ayının ilk haftasında geleceğini doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla bu noktada serinin hayranları ve oyuncuları büyük beklentiler içerisine giriyor ve serinin en yeni oyunu olacak olan GTA 6'dan da büyük bir başarı bekliyorlar. 
 
Ortaya çıkan bilgilere göre GTA 6 içerisinde 2 farklı karakter yer alıyor ve bu iki farklı karakterden biri kadın, diğeri ise erkek olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında, daha önceki oyunlarda yer almayan mekanikler ve sistemler bu yapım içerisinde yer almayı bekliyor. Oyuncular ve hayranlar tarafından büyük beklentiler içerisinde beklenen bu yapım, 2025 yılına kadar piyasaya sürülmeyi hedefliyor.
 
2025 yılına kadar piyasaya sürülme durumu elbette bir söylentiden ibaret. Yani şu anda elimizde herhangi bir resmi veri bulunmuyor. Ancak raporlar ve detaylar bu seneye işaret ediyor.
 
GTA serisi büyük başarılara imza atmaya devam ediyor 
 
 
 
Nitekim geldiğimiz noktada GTA serisi büyük bir başarıya imza atıyor ve GTA 5'in şu anda dünya çapında 190 milyon satış sayısına ulaştığını söyleyebiliyoruz. Bu rakam, elbette gerçekten de devasa bir sayıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı şekilde GTA 5'in yanı sıra çevrimiçi bir mod olan GTA Online da ekibe ve şirkete kazandırmaya devam ediyor.
 
GTA Online kısmında bildiğiniz üzere yeni içerikler ve etkinlikler ekleniyor. Burada rol yapma unsurları ile karşılaşabiliyor ve kendi tercih ettiğiniz sunucuya giriş yaparak burada kendi rolünüzü oynayabiliyorsunuz. Açık dünya içerisinde rol yapma unsurlarıyla beraber karşılaştığınız bu çevrimiçi yapı içerisinde elbette arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor ve burada dilediğiniz gibi gerçek hayatta olan olayları burada yaşayabiliyorsunuz. Örneğin burada kendinize ait bir meslek seçebiliyor, bu meslekte ilerleyebiliyor ve farklı farklı işler yapabiliyorsunuz. Bu da oyuncular tarafından sevilen ve oynanan yapımlar arasında yer alıyor.
 
 
 
GTA serisi, büyük başarıları ile beraber karşımıza çıkan büyük bir franchise. Seri içerisinde birçok oyun yer alıyor ve bu oyunlar hala da oynanmaya devam ediyor. Nitekim geçtiğimiz süreçte ilk 3 oyunun yeniden düzenlenmiş sürümleri piyasaya sürüldü ve bu sürümler ilk etapta oyuncular tarafından tepkiyle karşılandı. Çünkü bu noktada oyun içerisinde birçok hatanın olduğu ve sadece modellerin ve dokuların iyileştirildiği belirtildi. GTA serisine olan bakış açısı, elbette oyun sektörü içerisinde genellikle olumlu bir seyir izliyor ve bu şekilde GTA serisi hala günümüzde de yaşamaya devam ediyor. Şu anda ise yeni oyunu yani GTA 6'yı beklemeye koyuluyoruz.
 
Yukarı da bahsettiğimiz gibi GTA serisinin film projesine dönüşme olanağı ne yazık ki oldukça düşük olarak karşımıza çıkıyor. Peki siz bu noktada GTA serisinin film uyarlamasını görmek ister miydiniz? Yoksa sadece oyun tarafından mı devam etmesini isterdiniz? Bu düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilir ve dilediğiniz gibi diğer arkadaşlarla ve bizlerle beraber paylaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Grand Theft Auto V Action Rockstar PS3 Xbox 360 PC GTA 5 ps4 xbox one
Steam Deck "Milyonlarca" Adet Sattı Call of Duty: Modern Warfare 3 Yılın En Kötü PS4 ve PS5 İncelemesine Sahip
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Sarohan

14.11.2023 10:41:52

+1
İşiniz gücünüz boş beleş haber paylaşmak. Google da başlara çıkan, içeriğinin %80'i reklam ve boş yazı olan haber siteleri gibisiniz. Sizi ne diye editör olarak tutuyorlar hâlâ anlamıyorum.

Jack Rabbit Slims

13.11.2023 21:25:14

0
Naber netekim yine geldi şapka raprap.

BSC Misafiri

13.11.2023 21:02:39

0
Clikbait başlık atmakta üstünüze tanımıyorum.

BSC Misafiri

13.11.2023 20:57:42

0
Başladı yine.

Umit_22

13.11.2023 20:14:01

0
Editör kardeş "nitekim" kelimesini yeni keşfetmiş galiba. Her iki cümleden biri "nitekim" ile başlıyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız