Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Elder Scrolls V: Skyrim Görüntüleri + Ayrıntıları

The Elder Scrolls V: Skyrim'de Ejderhalar başımızın belası olacak

    The Elder Scrolls V: Skyrim ile ilgili ilk bilgiler Game Informer dergisinin Şubat sayısında açıklanacaktı, ama şimdiden ayrıntılı bilgiler sızdı. Bu bilgiler oyunu bekleyenleri daha fazla heyecanlandıracaktır.
 
     İlk olarak hikayeye bakalım. Skyrim'in Oblivion'dan 200 yıl sonraki zaman diliminde geçtiğini biliyorduk. Oyuna Skyrim'in Nord bölgesinde başlayacağız. Karakterimiz Dragonborn'lardan birisi (Yani kralın soyundan geliyor) ve ejderhaların döneceği ile ilgili kehanetin gerçekleşmesi ile yola koyuluyor. Akıl hocamız ise son savaşçılardan birisi olacak.
 
    Oyunun dünyası 5 büyük şehire ayrılmış olacak. Mağaralar, yeraltı mekanları, zindanlar da önceki oyunlardaki gibi Skyrim'de de bulunacak.
 
     Skyrim'de insanlarla konuşurken artık kamera yüzlerine odaklanmayacak. Sizinle konuşan bir kişi bir yandan da yürüyebilecek. Ayrıca karakterlerin yüz detaylarında da büyük değişim yaşanıyor. Artık görsel olarak pek de iç açıcı olmayan yüz görüntülerine elveda diyoruz.
 
       Zaten oyunun motorunun değiştiği daha önce açıklanmıştı. Tamamen yeni olan bu oyun motoru sayesinde karakterlerin görünümünün yanı sıra dinamik kar yağışı, ağaçlar ve diğer bitkilerin rüzgara göre hareket etmesi, suyun akışındaki harika görünüm oyuncuları büyüleyecek.
 
Dövüş Sistemi
      The Elder Scrolls V: Skyrim'in en önemli yeniliklerinden birisi de dövüş sisteminde yaşanacak. Dövüşler artık daha dinamik ve taktiksel olacak, ayrıca her bir elimize farklı bir fonksiyon atayacağız. Mesela bir elimize büyü, diğer elimize ise kılıç almamız mümkün olacak.
 
      Geliştirici ekip her silahın farklı bir his vermesine büyük önem veriyor ve dövüş sisteminin daha gelişmiş olduğu konusunun da sürekli üzerinde duruyor. Oyundaki düşmanlarımız arasında zombiler, iskeletler, troller, devler, hayaletler, dev örümcekler, ejderhalar, kurtlar, mamutlar, atlar, kılıç (keskin) dişli kediler ve daha fazlası bulunacak.
 
      Görevler ise tıpkı dövüş sistemi gibi geliştirici ekibin gurur duyduğu bir başka önemli nokta oluyor. Görevlere karakterinizi nasıl geliştirdiğinize bağlı olarak atanacaksınız. Örneğin büyü kullanımına ağırlık verirseniz bir başka büyücüden görev alma şansınız olacak. Eğer metal silahlar kullanan birisi iseniz büyücü size görev vermeyebilecek.
 
     Bunun yanı sıra görevler, nasıl bir yol izlediğiniz veya level'inizin seviyesine göre de çeşitli değişikliklere uğrayabilecekler. Örneğin belirlenmiş bir yerden bir kızı kurtarmak zorundasınız. Kızın bulunduğu yer level'inize uygun olmayan yaratıklarla doluysa, yeni bir mekanı ziyaret edip daha güçlü bir savaşçı olma imkanınız olacak.
 
Level sistemi
    Level sistemine gelince oyunda 1'den 50'ye kadar çalışan bir sistem olacak, ama bu sistem 50 ile sınırlı kalmayacak. 50'den sonra level atlamak daha zor olacak. Her level atladığımızda fazladan enerji alacağız, ayrıca stamina, health veya magic özelliklerinden birisini arttırabileceğiz.

    Skyrim'de oyunun başında savaşçı sınıflardan bir tanesini de seçmeyeceğiz. Her yetenek genel level'inizi arttıracak. Her level atlamada da perk'ler (Fallout 3 gibi) açılacak.
 
     Oyunda öğrenebileceğiniz 18 yetenek olacak. Bu sayı Oblivion'dan 3, Morrowind'den 11 sayı aşağıda bulunuyor. Yeteneklerde sizin bir konuda uzmanlaşmanıza veya hepsinden biraz bilmenize izin verilecek. Ayrıca Mistisizm yeteneğinin Skyrim'de olmadığını da belirtelim.
 
     Aynı zamanda Oblivion'da bir item'i (eşyayı) bir yere bıraktığınız zaman, o eşya orada sonsuza dek kalıyordu. Skyrim'de ise durum farklı olacak. Eşyayı bıraktığınız yere göre farklı olaylar gelişebilecek. Örneğin şehirde bir hançeri yere bırakırsanız, hançerin olduğu yere döndüğünüzde genç bir çocuk o hançeri almış olabilir. Bunun yanı sıra mesela bir grup adam o hançer'i bulabilir ve hangisinin o hançere sahip olacağına dair dövüşebilirler.
 
      İlk dergi taramalarına baktığımızda ise 3. kişi bakış açısı görüntüsünde büyük gelişme yaşandığını görüyoruz. Artık karakterimiz çevreyle çok daha uyumlu görünüyor. İstersek ekrandaki bütün işaretleri de kaldırmamız mümkün olacak, böylece oyunun dünyasını daha iyi hissedeceğiz.
 
     Önceden ziyaret ettiğimiz mekanları hızlı yolculuk seçeneği ile istediğimiz an ziyaret edebileceğimiz. Skyrim'de ejderhalar da şehirlere saldırabilecek. Anlaşılan ejderhalar başımıza büyük iş açacak.
 
     Oyunun ilk ekran görüntülerini aşağıda bulabilirsiniz. Grafikler gerçekten harika görünüyor. RPG severleri 2011 yılında mükemmel bir oyun bekliyor gibi görünüyor.
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
The Elder Scrolls V Skyrim Elder Scrolls 5 Skyrim Bethesda 2K Games RPG
Lightning Kostümü İçin 30 Kez Oyunu Bitirmelisiniz Karşınızda 3DS Kutusu + Kutu İçeriği Belirlendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Attackers In The Forest

24.2.2011 16:28:36

0
1 tane Sykrim konusu vardı zaten neden bunu açma gereği duydunuz?

SurlarÖnünde

10.2.2011 22:23:03

0
Konsola çıkan oyundan Morrowind gibi olmasını beklemeyin. Konsola çıkan oyunu basitleştiriyorlar malesef.

Dovahkiin

10.2.2011 21:38:57

0
@zack06 teşekkürler resimler için. Yüz grafikleri çağ atlamış, onun dışında pek gelişme göremedim. Özellikle alttaki resimde sol elin geometrik detayı çok kötü göründü bana. Sanki kolu cetvelle çizmişler gibi.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

zack06

10.2.2011 18:54:15

0
Sabırsızlıkla beklenen oyundan 720p kalitesinde resimler ,
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

ULYSES

19.1.2011 13:29:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon İlk Ss. http://www.gamersyde.com/news_the_elder_scrolls_v_first_image-10399_en.html
Grafikler Age of Conan'ı hatırlattı bana. İnşallah bunun optimizasyonu daha iyi olur. Bu arada indirim varken bir tane oblivion aldım ps3 için 29tl ye. Daha önce pc de modlu olarak oynamıştım. Tabi grafikler daha kötü geldi ama uzanarak oynamak çok rahat. Bu arada oblivion ana hikayesinin yetersizliği, level scaling sistemi, her kapı açılışında yükleme ekranı, attan inmeden dövüşememek, birbirinin tıpkısı zindanlardan çıkan çer çöp itemler gibi olumsuzluklarına rağmen eğlendirici bir oyun bence.

xxakkusxx

18.1.2011 23:42:42

0
Bu arada oblivionda oyuna başladığımız hapisanede karşı hücrede kalan bir dark elf vardı. Söylediği sözler her ırk için farklı oluyordu. Sırf bunun için her ırktan farklı karakterler açmıştım :D

xxakkusxx

18.1.2011 23:38:47

0
@ eski rpgciler Ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Önceden oynadığınız has rpg oyunlarına alıştığınız için yeni oyunlarda az rpg görmek sizi biraz üzüyor. Çünkü oyun içinde başka bir özellik aramıyorsunuz. Mesela ben, beni gerçek hayattan uzaklaştıracak her türlü oyunu severim, içeriği ne olursa olsun. Ve bunu şu ana kadar en iyi başarabilen oblivion olmuştu. Ve siz obliviona laf edince biraz garipsemiştim doğrusu. Ama bu aslında gayet doğalmış çünkü siz sadece rpg kısmına bakıyorsunuz. Ve haklısınız, elder scrolls'un önceki oyunları ile oblivion arasında rpg açısından büyük bir uçurum var. Ama işte bu beni etkilemedi çünkü oyunun atmosferi o kadar geliştirildi ki beni adeta içine çekti. Aynı etkiyi önceki oyunlar veremedi çünkü grafikler, sesler, animayonlar, oyunun arayüzü vs. çok çok eskiydi. Bu yüzden benim gözümde Oblivion daha iyi, ama tabii ki sizin gibi rpgciler için kötü oldu.

nstbdmn

17.1.2011 19:17:34

0
11.11.11 miymiş? offff kapayın konuyu ya ben haziran falan sanıyordum varya moralim bozuldu cidden gelmezki bu 11. ay daha yeni yılbaşı oldu

thereisno_spoon

16.1.2011 00:13:28

0
Yalnız oyunun çıkış tarihi de 11.11.2011 imiş, tam ilk vizelerin başlangıç zamanı İnsan yaza doğru çıkarır, böylece tatilimi Skyrim'de geçirirdim...

Guest-C9CA1DA90

15.1.2011 23:37:00

0
Genelde Warrior açarım. Ona en uygun olan ırkı seçerim. Ama Oblivion'da hiç farketmez. Herkes, her sınıfla oyunu rahatça bitirebilir.

Razura

15.1.2011 23:22:58

0
Ben genelde assassin diyebileceğim özelliklere ve skillere sahip bir build yapardım.Irk olarakta genelde Khajiit ya da mod olarak yüklediğim Mystic Elf filan olurdum.

nstbdmn

15.1.2011 21:24:22

0
arkadaşlar konuyu biraz farklı yönlere çekebilir miyim? mesela siz hangi sınıfı tercih ediyordunuz oblivionda... yoksa yeni sınıf mı yapıyordunuz? ırk olarak neydiniz?. ben şöyle kendimi anlatayım azıcık insan oluyordum archerla çok oynardım ok ve yaya olan hayranlıgımdan dolayı... 2. olarak da canım isterse yeni sınıf yapardım priest gibi bir sınıf yapardım bir elime kalkan diğer elime kılıç sizlerin nasıl?

SolidRock

15.1.2011 21:08:16

0
[:'(] İlk oyunu kaç defa bitirdiğimi ben de hatırlamıyorum ama ikinci oyunu bir defa bitirmiştim... Bu Tales serisini tavsiyenize uyarak ara tatilde oynamayı düşünüyorum, bakalım nasıl bir oyun? DA olsun, ME'in devamı olsun Bioware maalesef dediğiniz yolda ilerliyor. EA ile birleşmeleri zaten bunun işaretiydi... Skyrim'e gelince aslında önyargılı olmayayım diyorum, belki beklentileri karşılar ama görünen köy de kılavuz istemez demişler. İnşallah yanılırız...

Obsidian

15.1.2011 21:06:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock Yalnız ilk KotOR'u yapan Bioware yerine ikinci KotOR'u yapan Obsidian'ı nick olarak seçmenizi ikinci KotOR'u sevmiş olmanıza bağlıyorum. Halbuki ikinci oyun, ilk oyun kadar sağlam değildi. Zaten bug'ları ile meşhur bir firma Obsidian... İster kabul edelim, ister etmeyelim, bu nesilde RPG oyunları büyük darbe almıştır. Kolaylaştırılmaları, içeriğin basitleştirilmesi, dandik hikayeleri ile bu nesil bence RPG açısından kötü geçti gibi. Güzel örnekler olsa da, önceki neslin tadı kalmadı bence...
Nick'imin firma ile isim benzerliği dışında ilgisi yoktur. Yıllar önce internette gezerken görüp beğendiğim bir kelime sadece. WRPG olarak Dragon Age, JRPG olarak Tales of Vesperia bu nesilde en çok beğendiğim oyunlar oldu. Korkarım ki Bioware ikinci oyunda Dragon Age'i basitleştirebilir.

SolidRock

15.1.2011 21:04:36

0
Yalnız ilk KotOR'u yapan Bioware yerine ikinci KotOR'u yapan Obsidian'ı nick olarak seçmenizi ikinci KotOR'u sevmiş olmanıza bağlıyorum. Halbuki ikinci oyun, ilk oyun kadar sağlam değildi. Zaten bug'ları ile meşhur bir firma Obsidian... İster kabul edelim, ister etmeyelim, bu nesilde RPG oyunları büyük darbe almıştır. Kolaylaştırılmaları, içeriğin basitleştirilmesi, dandik hikayeleri ile bu nesil bence RPG açısından kötü geçti gibi. Güzel örnekler olsa da, önceki neslin tadı kalmadı bence...

Obsidian

15.1.2011 20:54:21

0
Mass Effect 2 sanki bir Hollywood sci-fi filmi gibiydi. Son çıkan Star Trek filmi gibi mesela. Güzel görseller, profesyonel yönetmenlik, kaliteli ve iyi yazılmış diyaloglar ve bunları seslendiren yetenekli ses sanatçıları, heyecanlı bir hikaye gibi güzel özellikleri vardı. Beğendim ve oynarken zevk aldım. Ama bir masterpiece mi? Hayır, değil. Yine sci-fi bir rpg olan Knights of the Old Republic'i 10 kez falan oynamış olmama rağmen ME 2'yi bir kere bitirdim ve kenara koydum. Nedeni ise çok basit, Mass Effect 2'nin Kotor kadar derin olmaması. Bunun nedeni de rpg ögelerinin eksik, hafifletilmiş olmasıdır. Bu durum oyun dünyasının içinde kendimizi kaybetmemize, o dünyanın bir parçası hissetmemize engel oluyor çünkü yeterince "rol yapamıyoruz". İki oyun arasındaki fark basitçe budur.

musAKka

15.1.2011 20:18:46

0
Sadece RPG öğeleri ile ilgili bir durumdan bahsetmiyorum. Ama bu biraz beklentiyle de alakalı bir durum. Eğer bir oyunun isim hakkını kullanıp devam niteliğinde başka bir oyun yapıyorsan, bazı şeylere sadık kalma gereğinin olduğunu düşünüyorum. Puanlama biraz bu bakış açısına bakar. Eğer sen bazı konularda önceki yapımın gerisine gittiysen beklentinin altına düşmüşsündür (ki bu geri gitme bir başkasına aslında gelişme olarak da gelebilir). Bu da doğal olarak puanın düşmesine sebep olacaktır. Her oyun serisi için geçerli bu. Oyunların amacı elbette güzel vakit geçirmenizi sağlamaktır fakat kişiye o güzel vaktin neyin sağladığını bilemeyiz. Size keyif veren bol aksiyondur, başkasına göre daha fazla kafayı kullanmaktır, vs. vs...

thereisno_spoon

15.1.2011 18:12:10

0
Bazen sanırım bunların oyun olduklarını unutuyoruz. ME2 bence her açıdan ilkinden daha iyiydi, çoğu kişi de böyle düşünür sanırım fakat verdiğin örnek bana çok garip geldi. "Oyun daha iyi ama rpg öğeleri az diye daha az puan veriyoruz". Bu saçmalıktır. Oyunun amacı eğlendirmek değil mi? 2. oyundan daha çok keyif alırken puanını daha az tutmak hangi akla hizmet yapılan birşey merak ediyorum. Yani ME serisi tps olarak tanıtılsaydı 2. oyun daha mı iyi olacaktı? Dediğine göre rpg siteleri ilk oyunun puanını daha yüksek vermişler, IGN gibi sitelerde durum tam tersi, buradan o sonucu çıkardım ben. RPG severim hem de çok fakat bu yeni hali ME'e daha çok yakışmış, ilk oyun kabız gibiydi bence Bu eleştirilerimin hepsi o bahsettiğin oyun sitelerine bu arada, üzerine alınma.

musAKka

15.1.2011 16:38:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian Fundamental rpg özellikleri olmayan oyunlara farklı şeyler arasında seçme hakkı var diye rpg diyemezsiniz. Rpg çok daha derin bir konu. Öncelikle bir rpg setting olmalı. Mesela Forgotten Realms, Ravenloft, Forcelia, Planescape dünyası... Hikaye önemlidir, başkalarıyla iletişim ve onlarla işbirliği yapmak önemlidir. Rpg'lerde formal bir kurallar dizisi vardır, oyun buna göre oynanır. Siz Kotor oynarken arkada aslında zar atılıyor bir board oyunundaki gibi ancak farkında değilsiniz sadece. Oblivion rpg'ydi. Sadece harika bir rpg değildi. Bir Baldur's Gate hatta Morrowind bile değildi. İyiydi diyebiliriz yine de. Bu arada Mass Effect 2 RPG'dir bence ama dumbed down rpg'dir. Yani casual masses için hafifletilmiştir. En has rpg falan değildir (Bunun için bkz: Baldur's Gate II, NWN, Kotor serileri)
Bu yorumun altına imza atar, birkaç şey de eklemek isterim. Role Playing'in temel özellikleri özgürlük, npc'lerle olan iletişim ve npc dahil tüm çevre ile olan etkileşimdir (item çeşitliliğinden bahsetmiş bir arkadaş ama bu temel bir özellik değildir). Bahsettiğimiz ME2'nin en has RPG olabilmesi için çizgisellikten uzak olması gerekir -ki son derece çizgisel bir oynanışa sahiptir. Bir iki muhabbet edip (10 tane konuşma seçeneği olsa da birçoğunun aynı yola çıktığını biliyoruz) silah geliştirince bir oyun has RPG olmaz ne yazık ki. ME1 bu konuda çok daha başarılı bir oyundu. Ha, ME2 RPG midir? Doğrudur, RPG özellikleri mevcuttur. Ama "Oyun RPG mi, evet. O zaman tartışmaya gerek yok" gibi bir düşünce son derece kelime bazlı ve yüzeysel bir düşüncedir. Bu "Linkin Park da metaldir, Manowar da metaldir" demek gibi birşey. Ya da "Tom Clancy's: HAWX ile Flight Simulator uçak oyundur" deyip nokta koymaya çalışmak gibidir... Bu konuda @SolidRock doğru noktaya değinmiş. Bu mantıkla tüm oyunlar RPG'dir, sonuçta karakter, birim vs... yönetirsiniz. ME2'ye kötü oyun demiyoruz zaten. Güzel oyundur, ortalamanın üzerinde bir hikaye ve bu hikayenin işleyişi söz konusudur. Ama RPG başlığı altında değerlendirirsek vasat bir RPG'dir. (Bu yüzden ME2 genel oyun incelemelerinde ME1'den biraz daha yüksek puan almış olsa da, sadece RPG oyunlarını inceleyen sitelerde ME1'den daha düşük puan almıştır. Oblivion için de aynı durum söz konusudur.) Bunun da sebebi, herkes oynayabilsin diye bahsettiğim RPG öğelerinin bir önceki oyundan sonra minimuma çekilmesidir. Aynı Morrowind sonrası Oblivion gibi... Peki bu doğru bir yaklaşım mı? Ticari anlamda son derece doğru bir adımdır. Bu sayede RPG seven sevmeyen, küçük büyük herkes zorlanmadan oynamıştır, bu sebeple de çok satmıştır. Ama oyun içeriği ve derinliği sebebiyle negatif yönde yol almışlardır. Bu da türün hardcore oyuncuları için hayal kırıklığı yaratmıştır. Bunun sonucunda isterse yüzyılın en iyi RPG'si seçilsin, birşey değişmeyecektir (Morrowind de yılın en iyi oyunu seçilmişti mesela). Ben de iki oyunu da severek oynadım, ama eksik yanlarını görmem kolay oldu. Bana göre eksik olan şey size göre eksik değildir, bu da gayet normal, sonuçta kişisel beğeniler söz konusu. Mesela bana göre Morrowind 100 alırsa Oblivion 90 alır. Mass Effect1 100 alırsa, Mass Effect2 85 alır, vs... Bu oyunlarda RPG mantığının basitleştirilmesinin en büyük sebebi de konsollardır. Çok sevdiğim ve birçok zaman desteklediğim konsollardan nefret etmeme sebep olan yegane durum budur. Muhtemelen Dragon Age 2 de benzer bir olaya sahne olacak. Biraz da Point&Click konusuna değineyim. P&C'i beğenmeyebilirsiniz, gayet normal. İşleyişi size mantıksız gelebilir, bu da normal. Ama bunlar da sadece kişisel beğenilerin yansımasıdır. Eğer bu tür oyunları bahsettiğimiz Oblivion vs. gibi oyunlarla karşılaştırıyorsanız, bu sizin aksiyon ağırlıklı oyunları daha çok beğendiğinizi gösterir, olabilir. Bu söylediğinize karşılık Dragon Age'i örnek göstereyim. Oyunda aksiyon noktalarında pause gerçekleşir ve siz de karakterlerinize yeteneklerini bağlı olarak komutlar verirsiniz, strateji uygularsınız. Savaş çeşitliliği sizin mouse ve klavye kullanım hızına bağlı değildir ama sizin beyninize ve yaratıcılığınıza bağlıdır. Bu yüzden farklı kulvarlardır, karşılaştırmak gereksizdir bence. Sevmiyor olabilirsiniz elbette. Ama türe "çağdışı" benzetmesi yapmak, türü seven birisinin gelip Oblivion ve türevlerine "bebe oyunu" demesine olanak sağlar. Bu yüzden bana kalırsa bu tür benzetmelerden uzak durmakta fayda var. The Witcher da son derece güzel bir oyundu. Konusu vs... oldukça iyiydi. Ama özgürlükçü değildi, tamamen çizgisel bir oynanışa sahip aksiyon ağırlıklı bir yapımdı. Böyle oyunlar da olmalı elbet, sonuçta beğenerek oynadık onu da. Ama Hack&Slash'a daha yakındı. Oyun boyunca birkaç kere "sağdan mı gideyim, soldan mı gideyim" gibi seçenek sunuluyordu ama aynı noktaya çıkıyordu. RPG kapsamındaydı ama hangi rolü yapmamıza olanak sağlıyordu ki? Bu yüzden RPG olsa da H&S olarak değerlendirilebilir. Diğer H&S oyunlar The Witcher'ın oynanış sisteminden elbette feyz alabilir, güzel bir sistemdi bence de. Ama diğer core RPG'ler bana kalırsa bu sistemi kullanmamalıdır. Sonuç olarak Skyrim de çıkacak, her ne olursa olsun oynayacağım, belki "keşke"lerim olacak ama yine de seveceğimden eminim.

SiPAHi_

15.1.2011 15:26:32

0
Oblivionda gece yuruyuslerine hastaydim, salina salina giderkene bir bakmissin etrafini haydutlar sarmis , e malum benim kafa normalde kot kafadir islemez kirik kafa eror verir gidere bu yasda hala gider af olurmu olmazzzz . Kara Murat modeli hemen savununun uleeeeeeeen .... yermisin yemezmisin yardir mursel Ben buna hastayim kardeslerim daha ne olsun.

SiPAHi_

15.1.2011 14:57:37

0
Oblivionda RPG ogeleri istenilen duzeyde olmasada ben hayranlikla bitirmisdim. Oblivionda geri geri giderkenki ayni ileri gider gibi hizli hareket etederdik bu yeni oyunda geri geri giderken gercek hayatta oldugu gibi yavas hareket edecegiz. Bu gibi sacma oyunun gercekciligini azaltan bir cok onemsiz gibi gorulen oyun ici dinamiklerini iylestirilmis sekilde sirket yetkililerinin aciklamalarina istinaden bu tip ince detaylar dusunmeleri beni ve benim gibi bir cok RPG severi umutlandirmali diye dusunuyorum. Zira bu kadar ince detaylari goz onunde bulunduran bu oyun sirketi Oblivionda ki RPG ogelerinin azalmis oldugunu ve bu seferki yeni seride bunu dikkate alarak hareket edeceklerini tahmin ediyorum. Umariz bu muhtesem gorseller, gercekciligi ust seviyelere cikaracak onemli ayrintilarla birlikte hepimizin temenlisi yeni oyunda RPG oyun ici dinamiklerinin dahada gelistirilmesi yonunde. Markajdayiz insallah :)

SiPAHi_

15.1.2011 14:46:28

0
Daha once sizlerle ANA KONU da paylasdigim gorsellerin vidyosu muthis. Lutfen arkadaslar su oyun ici gorsele bir bakarmisiniz muhtesem. Resimde yerdeki taslar kaplamalar, karsi taraftan gelen kopek ve karekter modellemeleri inanilmaz uzerindeki elbiseler ekipmanlar kalkani vs muthis.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

SolidRock

15.1.2011 14:44:12

0
İnsan önce bir yazılanları okuyacak, sonra yazdıklarını. Hangi cümle içinde ME2 için iyi RPG değil demişim?.. ME2 gayet güzel bir oyun ancak RPG öğeleri açısından ilk oyundan bile daha zayıf bir oyun. Daha neyi tartıştığımızın bile farkında değilsiniz... Ne P&C, ne de daha fazla konuşma bir oyunu daha fazla RPG yapmaz, yapamaz. Lütfen yazdıklarımızı iyi okuyun...

thereisno_spoon

15.1.2011 14:35:58

0
@SolidRock Neyi tartışıyoruz ki burada? Senin düşüncen zaten çürük. ME2 iyi RPG değil diyorsun bütün siteler yılın en iyi RPG'si seçiyor bu oyunu. Burada açıklama yapması gereken biz değiliz ki. Aynısı Oblivion için de geçerli Yani lafı farklı yerlere çekmeye gerek yok. Kimse GT5 RPG demedi ama ME2 RPG değilse ne? TPS mi? Hangi TPS oyununda bu kadar çok diyalog seçeneği var? Hangi TPS oyununda böyle itemlar var ya da hangi TPS oyununda bu kadar geniş bir evren ve gezilecek yer var? Benim demek istediğim eğer bir oyunu bir tür içine sokacaksak, hangi öğeleri ağır basıyorsa o türe sokarızdı. Ama biri kalkıp GT5 RPG mi o zaman demiş. He evet öyle

cartok

15.1.2011 14:35:15

0
Bu kadar bahsedince canım Obilivion çekti akşam yükleyimde çayırda bayırda gezeyim biraz

Grimm

15.1.2011 12:20:12

0
Açıkçası witcher'in dövüş sistemini ben hiç beyenmemiştim zamanında, tıklamaya bağlıydı ne vurduğunuzu hissediyordunuz ne de o anki heyecanı. Tek sevdiğim stun atıp kafa kesmekti .Ama oblivionu, hele morrowindi oynarken öyle kritik anlar oluyordu ki kalbinizin atış seslerini duyabiliyordunuz. Kaçınız Oblivion da Mehrunes Dagon'un imperial city'e saldırdığında ve ordan burdan oblivion gateler açıldığında heyecanlanmadı?Ya da hanginiz dagoth ur'u ilk gördüğünde direk levitateyi basmadan direk aşağıya atladi(ben heyecandan öyle yapmıştım ) İşte bir oyun bunları yaşatıyorsa işte efsane budur.Bethesdaya sevgiler saygılar.

SolidRock

15.1.2011 12:20:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: thereisno_spoon RPG öğesi azmış çokmuş bakmam, bu oyun RPG mi? Evet. Bu oyun güzel mi? Hayır, muhteşem. O zaman RPG öğesi az diye ödülü başka bir oyuna verecek değilim (ben şu an oyun dünyasının genelini temsilen konuşuyorum Malum, yılın oyunu ödüllerini ME2 toplayacak.). Derin oyunları ben de severim fakat "RPG"den anladığım tek şey item çeşitliliği değil. RPG'nin açılımı role playing game. Bu açılıma göre de en has RPG oyunu ME2. Oblivionda görevlerin bitmesiyle oyunun sıkıcı hale gelmesine ise birşey diyemem. Sonuçta bu oyun multipleyer özelliği ile gelmiyor ve her oyunun bir ömrü var. Oblivion'ın ömrü oldukça fazlaydı. Fallout 3 Obliviona göre çok daha az oynama süresine sahipti mesela, umarım TES5 Oblivion'ın da üzerine çıkar.
@Obsidian Mesajlar sanırım okunmamış, çünkü yanlış anlaşılan şeyler var gibi... Bold'ladığım kısımlardan aslında ne demek istediğimi tekrar okuyunca daha iyi anlarız diye düşünüyorum. Açıkçası ben katılamıyorum bu fikre ki sizin açıklamanız da bu yönde aslında...

Obsidian

15.1.2011 12:12:17

0
Fundamental rpg özellikleri olmayan oyunlara farklı şeyler arasında seçme hakkı var diye rpg diyemezsiniz. Rpg çok daha derin bir konu. Öncelikle bir rpg setting olmalı. Mesela Forgotten Realms, Ravenloft, Forcelia, Planescape dünyası... Hikaye önemlidir, başkalarıyla iletişim ve onlarla işbirliği yapmak önemlidir. Rpg'lerde formal bir kurallar dizisi vardır, oyun buna göre oynanır. Siz Kotor oynarken arkada aslında zar atılıyor bir board oyunundaki gibi ancak farkında değilsiniz sadece. Oblivion rpg'ydi. Sadece harika bir rpg değildi. Bir Baldur's Gate hatta Morrowind bile değildi. İyiydi diyebiliriz yine de. Bu arada Mass Effect 2 RPG'dir bence ama dumbed down rpg'dir. Yani casual masses için hafifletilmiştir. En has rpg falan değildir (Bunun için bkz: Baldur's Gate II, NWN, Kotor serileri) @solidrock: Biraz karışıklık olmuş mesajlarınızda, kimin neyi savunduğu karışmış biraz. Uygun biçimde editledim.

STALKER-1903

15.1.2011 12:11:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock Açıklamam anlaşılamamış galiba... RPG öğesinin azlığı veya çokluğu oyunun RPG'liğini etkilemiyorsa, o halde aynen sizin dediğiniz gibi tüm oyunlar az da olsa RPG öğeleri barındırdığı için RPG'dir... Çok basit bir mantık silsilesi ile bu sonuca ulaşmak mümkündür... Artı olarak diğer yazılan mesajda da point and click'den bahsedilmiş ama saydığımız tüm oyunlar P&C değil, dikkatinizi çekerim. Olsa bile ki değil, bu sadece bir kontrol yöntemidir. Sıra tabanlı oyunlara gelince, CIV'de o zaman strateji değildir...
Benim anlatmak istedğim de anlaşılamıyor heralde ben rpglerde bazı şeylerin değişmek zorunda olduğunu anlatmak istiyorum.

SolidRock

15.1.2011 12:03:38

0
Açıklamam anlaşılamamış galiba... RPG öğesinin azlığı veya çokluğu oyunun RPG'liğini etkilemiyorsa, o halde aynen sizin dediğiniz gibi tüm oyunlar az da olsa RPG öğeleri barındırdığı için RPG'dir... Çok basit bir mantık silsilesi ile bu sonuca ulaşmak mümkündür... Artı olarak diğer yazılan mesajda da point and click'den bahsedilmiş ama saydığımız tüm oyunlar P&C değil, dikkatinizi çekerim. Olsa bile ki değil, bu sadece bir kontrol yöntemidir. Sıra tabanlı oyunlara gelince, CIV'de o zaman strateji değildir...

STALKER-1903

15.1.2011 11:58:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Gelip Oblivion ve hatta Mass Effect 2 gibi herkes oynayabilsin diye RPG öğeleri minimuma indirilmiş 2 oyuna en iyi RPG'ler diyorsanız muhtemelen RPG dünyasına çok uzaksınızdır. SolidRock ve RoyalFlush zaten baba oyunların genelini saymışlar.
Kusura bakmayın ama ben point click sistemi kullanan rpgleri çok saçma buluyorum.Bu türden olan oyunların gereksiz olduğunu düşünüyorum.Saçmalığa bak sen ona vur o sana vursun kardeşim nerde görülmüş bir kişiyle dövüşürken sen ona vurduğunda bekliyosun ki o da sana mı vursun bu sistem bir kere çağ dışı kalmış bir sistem Bu sistemi farklışatırıp kullanabilirsin o ayrı bir şeydir.Örneğin The witcher oyunu gerçekten değişik bir dövüş sistemi var.Şimdi Obliviona gelirsek Oblivionun rpg öğesi minimuma inmiş miş kardeşim bilmem kaç saatlik oyun süresi farklı farklı görevler geniş alanlar,karakterlerle olan diyaloglar daha bir sürü şey ... Yani oblivion denince bir de dövüş sistemine felan da bakacan bence bu tür oyunlarda en önemli şey bu,oblvion da bu konuda gayet başarılı.Her yönüyle bir başyapıt,mass effect içinde aynı şeyleri düşünüyorum bence rpgler bu iki oyuna ve The witcher oyununa bakarak bir şeyler kapmaları lazım.

thereisno_spoon

15.1.2011 11:40:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock Ona bakarsanız her oyunda RPG öğesi olduğu için mesela GT5'e de en iyi RPG'dir diyebiliriz. İstediğin aracı seçiyor, istediğin yolda istediğin gibi ayar çekip yarışıyorsun. Rol yapıyor musun evet, pilot rolündesin... Azlık veya çokluk bir şey ifade etmiyorsa her oyuna hepimiz rahatça RPG diyebiliriz ve Oblivion'u bir çok oyun bu anlamda geçer...
Düşünülmeden verilmiş bir cevap olarak görüyorum bunu. Bir oyunun içinde rpg öğelerinin bulunmasıyla o oyunun rpg olması aynı şey değil. BioShock mesela fps oyunu ama rpg öğeleri içeriyor. ME2 rpg oyunu ama tps öğeleri içeriyor. Hangi özellik ağır basıyorsa o sınıfta kabul ediyoruz oyunu. Sence GT5'in yarış oyunu olma özelliği mi ön planda yoksa rpg özelliği mi? (cevap yarış bu arada.).

Donatn

15.1.2011 10:37:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock Ona bakarsanız her oyunda RPG öğesi olduğu için mesela GT5'e de en iyi RPG'dir diyebiliriz. İstediğin aracı seçiyor, istediğin yolda istediğin gibi ayar çekip yarışıyorsun. Rol yapıyor musun evet, pilot rolündesin... Azlık veya çokluk bir şey ifade etmiyorsa her oyuna hepimiz rahatça RPG diyebiliriz ve Oblivion'u bir çok oyun bu anlamda geçer...
EVet her oyun da biraz RPG vardır.Bu senin rolünü yapabilmenle ilgilidiri.RPG nin zıddı dır diyebileceğiniz fps bile oynayana göre PRG ye dönüşebilir..Openworld oyunların 3d ye geçişi ile rpg kavramı hayli değişti aslında.Bunu kabüllenmek lazım.ilk fallout da boloncuklarla (yazıyla) ifade edilen birçok şeyi görsel anlamada yaşıyor olammamız enden bir oyunu fps yapsın ki?. Rol yapma yeteneğinizle çok alakalı bir oyunun ne derece RPG olabileceği.Herşeyi boloncuklardan beklememek lazım...Bu anlmada oblivionada babalar gibi RPG idi.siz bu tadı alamadıysanız yanık olmuş..

SolidRock

15.1.2011 04:33:23

0
Ona bakarsanız her oyunda RPG öğesi olduğu için mesela GT5'e de en iyi RPG'dir diyebiliriz. İstediğin aracı seçiyor, istediğin yolda istediğin gibi ayar çekip yarışıyorsun. Rol yapıyor musun evet, pilot rolündesin... Azlık veya çokluk bir şey ifade etmiyorsa her oyuna hepimiz rahatça RPG diyebiliriz ve Oblivion'u bir çok oyun bu anlamda geçer...

thereisno_spoon

15.1.2011 02:49:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Gelip Oblivion ve hatta Mass Effect 2 gibi herkes oynayabilsin diye RPG öğeleri minimuma indirilmiş 2 oyuna en iyi RPG'ler diyorsanız muhtemelen RPG dünyasına çok uzaksınızdır. SolidRock ve RoyalFlush zaten baba oyunların genelini saymışlar.
RPG öğesi azmış çokmuş bakmam, bu oyun RPG mi? Evet. Bu oyun güzel mi? Hayır, muhteşem. O zaman RPG öğesi az diye ödülü başka bir oyuna verecek değilim (ben şu an oyun dünyasının genelini temsilen konuşuyorum Malum, yılın oyunu ödüllerini ME2 toplayacak.). Derin oyunları ben de severim fakat "RPG"den anladığım tek şey item çeşitliliği değil. RPG'nin açılımı role playing game. Bu açılıma göre de en has RPG oyunu ME2. Oblivionda görevlerin bitmesiyle oyunun sıkıcı hale gelmesine ise birşey diyemem. Sonuçta bu oyun multipleyer özelliği ile gelmiyor ve her oyunun bir ömrü var. Oblivion'ın ömrü oldukça fazlaydı. Fallout 3 Obliviona göre çok daha az oynama süresine sahipti mesela, umarım TES5 Oblivion'ın da üzerine çıkar.

darkmanner

15.1.2011 01:51:29

0
Oblivionda görevler fazlaydı ama görev bitince oyun çok amaçsız ve sıkıcı kalıyodu umarım görevsiz yapılcak geliştirilcek özellikler fln olur.

Razura

14.1.2011 19:59:08

+1
quote:

Orijinalden alıntı: atsuma Gray Fox olur mu acaba skyrim de kendileriyle bizzat tanışma şerefine nail oldum.
Oynamayanlara spoiler olumuyor mu sence?

geoxid

14.1.2011 10:29:03

0
Borderlands tarzı bir coop olmalı o zaman tadından yenmez. Bu tarz oyunların en büyük eksiği online coop.

Obsidian

14.1.2011 10:20:47

0
Oblivion fiyaskoydu bence. Kotor, Baldur's Gate 2, NWN, DAO falan dururken ilk 10'a bile giremez.

atsuma

14.1.2011 09:51:32

0
Gray Fox olur mu acaba skyrim de kendileriyle bizzat tanışma şerefine nail oldum. maskenin altından karizma biri beklerken çıka çıka kel bir adam çıktı. anvil şehrinin konttuymuş mehersem

musAKka

14.1.2011 01:29:04

0
Dağ bayır dolanmak, doğada koşturmak insana huzur verir, gayet normal. Gothic serileri de böyledir genelde.

AurorAbeam

14.1.2011 01:11:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: musAKka Witcher daha çizgisel bir oynanışa sahiptir. Farklı yollara pek sapamazsın, hikaye seni nereye götürüyorsa oraya gidersin. Aksiyon ağırlıklıdır, dövüş sistemi de bunun göstergesidir. (belirli zamanlarda tıklayarak kombolar yapmak, vs) Oblivion ise daha özgür bir dünyada dolaşıp ettiğin, rol yapma açısından Witcher'a kıyasla daha yoğun bir oyundur (ama yine de çok yoğun değildir). Oyunun sonlarında gitmen gereken yerlere en başında da gidebilirsin ama seni harcarlar, orası ayrı. Daha çok okuman ve hikayeyi dikkatli takip etmen gerekir çünkü gitmen gereken yolu, izleyeceğin karakteristiği sen seçersin.
Anladım. Peki gerçekten hissettiğim gibi oblivion'un huzur verici bir yanı var mı?

musAKka

14.1.2011 00:39:28

0
Witcher daha çizgisel bir oynanışa sahiptir. Farklı yollara pek sapamazsın, hikaye seni nereye götürüyorsa oraya gidersin. Aksiyon ağırlıklıdır, dövüş sistemi de bunun göstergesidir. (belirli zamanlarda tıklayarak kombolar yapmak, vs) Oblivion ise daha özgür bir dünyada dolaşıp ettiğin, rol yapma açısından Witcher'a kıyasla daha yoğun bir oyundur (ama yine de çok yoğun değildir). Oyunun sonlarında gitmen gereken yerlere en başında da gidebilirsin ama seni harcarlar, orası ayrı. Daha çok okuman ve hikayeyi dikkatli takip etmen gerekir çünkü gitmen gereken yolu, izleyeceğin karakteristiği sen seçersin.

AurorAbeam

13.1.2011 23:44:04

0
Arkadaşlar alakasız olacak ama Oblivion'u The Witcher ile kıyaslasak? Ben oblivion'u oynamaya çalıştığımda sistem çok yabancı geldiği için fazla oynayamadım ama daha dışarı çıakr çıkmaz hayvan gibi haritayı görünce heyecan basmıştı :) Ama sistemi pek anlayamadım daha doğrusu anlamaya uğraşmadım. Witcher ise baya bir oynayıp sistemin neredeyse tamamını çözdüm ama sınavlar falan gelince kaynadı. Şimdi 2 oyunun sistemlerini kıyaslayarak bana özetleyebilecek biri var mı acaba?

Razura

13.1.2011 21:43:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: batuchan RPG dediniz mi Knight Online tek geçerim lütfen.Morrowinde neymiş....
Ya bırak,koskoca Metin2 varken Knight neymiş ya?

batuchan

13.1.2011 19:51:05

0
RPG dediniz mi Knight Online tek geçerim lütfen.Morrowinde neymiş....

SolidRock

13.1.2011 19:27:38

0
Ne biri Unreal mı dedi

musAKka

13.1.2011 19:20:35

0
Gelip Oblivion ve hatta Mass Effect 2 gibi herkes oynayabilsin diye RPG öğeleri minimuma indirilmiş 2 oyuna en iyi RPG'ler diyorsanız muhtemelen RPG dünyasına çok uzaksınızdır. SolidRock ve RoyalFlush zaten baba oyunların genelini saymışlar.

SolidRock

13.1.2011 18:35:23

0
Daha ne oyunlar var bu saydığımız oyunlar gibi. Açıkçası Oblivion bunların yanında soap opera olur, olsa olsa...

RoyalFlush

13.1.2011 18:21:44

0
daggerfall, neverwinter nights, dragon age gibi efsaneleri de unutmayalim.

SolidRock

13.1.2011 18:15:48

+3
quote:

Orijinalden alıntı: STALKER-1903 Oblivion şu ana kadar yapılmış en iyi rpg oyunudur.2. de mass effect dir.
Oblivion bugüne kadar yapılmış en iyi RPG ise Fallout 2, Planescape Torment, Baldur's Gate2 , KotOR, Morrowind nedir öyleyse?

Razura

13.1.2011 18:08:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: STALKER-1903

Oblivion şu ana kadar yapılmış en iyi rpg oyunudur.2. de mass effect dir.
Altına imzamı da atarım.

STALKER-1903

13.1.2011 16:56:49

+1
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Hocam vır vır ettiğimiz yok, Morrowind'i oynayan çoğu kişinin görüşü bu yöndedir. Oblivon iyidir kötüdür o ayrı mesele ama RPG öğeleri yönünden öncülü olduğu oyundan kesinlikle daha iyi değildir ve benim de ifade etmeye çalıştığım şey budur. Seri Morrowind'e göre geriye gitmiştir ve büyük ihtimalle bu oyunda da RPG anlamında geriye gidiş olacaktır. Oyun iyi olur, kötü olur oynamadan bilemem...
Oblivion şu ana kadar yapılmış en iyi rpg oyunudur.2. de mass effect dir.

SiPAHi_

13.1.2011 16:34:20

0
Arkadaslar bir Alman dergisi tarafindan internete sizdirilan bir kac resimi asagida vermis oldugum linkde anabaslik altinda paylastim inanilmaz gorseller muhtesem. Yeni resimlere burdan ulasabilirsiniz :
http://forum.donanimhaber.com/m_45156293/tm.htm

Mad_Prince

13.1.2011 15:41:26

0
oblivion u ne rpg olduğu için ne de aksiyonu için oynadım canınız sıkılınca açın bi tamriel ormanında gezin huzur buluyo insan umarım skyrim atmosferi açısından güzel bi oyun olur gerçi bethesda dedimi insanın aklına atmosfer geliyo

Dovahkiin

13.1.2011 13:25:52

0
Oblivion'un çok fazla eleştirilebilir yanı var(bence en önemlisi de vasat geçen melee savaşlar). Ama onca eksiğe ramen yine de en çok oynadığım tek kişilik oyun Oblivion'dur kesinlikle. Skyrim'de çok büyük bir facia olmazsa bu rekoru alacak.

Daxteroy

11.1.2011 15:14:57

0
Ov yee skyrimm.

cartok

11.1.2011 15:05:26

0
Oblivionda skill gelişsin diye bütün şehirler arası dakikalarca tavşan gibi zıplaya zıpmaya koşarak gittiğimi hatırlıyorum da. Hiçbir oyunda bu kadar ıvır zıvırlarla uğraşmamıştım ama bugüne kadar en çok zevk alarak oynadığım oyunlardan biridir.

CeFurkan

11.1.2011 13:50:03

0
gelsin gelsn bu sefer kasmadan maksimum detay hedefliyorum

TORU-NAGA

11.1.2011 13:23:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bernhard Zaten oyunun motorunun değiştiği daha önce açıklanmıştı. Tamamen yeni olan bu oyun motoru sayesinde karakterlerin görünümünün yanı sıra dinamik kar yağışı, ağaçlar ve diğer bitkilerin rüzgara göre hareket etmesi, suyun akışındaki harika görünüm oyuncuları büyüleyecek
Bunlar zaten standart oldu artık,önemli olan karakter animasyonlarını ne kadar değiştiği,bu Oblivionunda berbat diyalog sistemiyle birlikte en kötü taraflarıydı ama grafikleri çok güzel diye millet büyülendi

mithrelios

11.1.2011 12:29:14

0
hakikaten level scaling olayını sürdürürlerse ve haritayı biraz daha küçültürlerse diğer noktalarda ağızla kuş tutulsa fayda etmeyebilir. bence TES serisinde kabul edilebilir en küçük harita alanı Morrowind, Oblivion şaka gibiydi cidden daha da küçük olmasın mümkünse.

zack06

10.1.2011 18:08:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: rick dangerous Yıllardır bekliyoruz. Boşuna değilmiş. Saol hocam.
sen hayattamısın lifestream'lerini gördüm bir anda

Deathcallsdeath

10.1.2011 17:58:56

0
Level Scaling olduğu sürece elimi sürmem.

SolidRock

10.1.2011 17:44:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: xxakkusxx Arkadaşım sırf role-playing hikaye falan istiyorsanız gidin kitap okuyun oyun niye oynuyorsunuz ki. Teknoloji geliştiğin için oyuna her telden bir şey katmak zorunda kalıyorlar, sırf role playing olan bir oyun zevk vermez ki. Tamam, oblivionda bir kaç kötü şey vardı ama bunlar oyunun iyi yönüne kıyaladığımızda %3-2 gibi lafını bile etmeye değmez derecede az sayıda şeyler. Skill sayısını azaltmaları ise iyi olmuş bence çünkü gereksiz skiller vardı oyunda. Atlanacak level sayısının artması da süper olmuş. Haritanın küçülmesi ise şöyle olmuştur bence. Mesela Morrowind Konya'da geçiyordu diyelim, Oblivion Ankara'da, bu oyun İstanbul'da geçecek. Yani harita küçülüyor ama yapacak şey sayısı artıyor.
Kısa bir paragrafta dünyanın potunu kırmışsınız, TES serisini uzun zamandır oynayan kişiler aynı yargıları taşıyorken siz adeta bir oyun otoritesi gibi resmen türün kurallarını yeniden belirlemiş, bununla kalmayıp gidin kitap okuyun, sırf RPG olan bir oyun zevk vermez gibi komik ve bir o kadar facia yorumlarda bulunmuşsunuz. Şimdi 25 yıllık oyunculuğumuzdan öğrendiklerimizi bir kenara bırakacağız, sizin tavsiyelerinize mi uyacağız?

musAKka

10.1.2011 17:33:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: xxakkusxx Arkadaşım sırf role-playing hikaye falan istiyorsanız gidin kitap okuyun oyun niye oynuyorsunuz ki. Teknoloji geliştiğin için oyuna her telden bir şey katmak zorunda kalıyorlar, sırf role playing olan bir oyun zevk vermez ki. Tamam, oblivionda bir kaç kötü şey vardı ama bunlar oyunun iyi yönüne kıyaladığımızda %3-2 gibi lafını bile etmeye değmez derecede az sayıda şeyler. Skill sayısını azaltmaları ise iyi olmuş bence çünkü gereksiz skiller vardı oyunda. Atlanacak level sayısının artması da süper olmuş. Haritanın küçülmesi ise şöyle olmuştur bence. Mesela Morrowind Konya'da geçiyordu diyelim, Oblivion Ankara'da, bu oyun İstanbul'da geçecek. Yani harita küçülüyor ama yapacak şey sayısı artıyor.
Bu mantıkla gidersek, aksiyon isteyen kişilere de "Gidin Assassin's Creed oynayın" demek lazım. O yüzden bu tür bir yaklaşım doğru olmaz. Oblivion için "200 saat oynanış süresi vardı, daha ne istiyorsunuz" denilmiş yukarıda. Ancak unutulmamalıdır ki ondan önce çıkan Morrowind ise 1000 (bin) saat üzeri oynanışa sahip olabiliyordu. Oblivion kötü bir oyun değildir, ortalamanın üzerindedir. Ama harika bir oyun olmasını önleyen birçok etken vardır. Muhtemelen (üzülerek söylüyorum) yeni TES'de bu etkenler biraz daha artacak. Dragon Age 2 için de benzer şüpheler mevcut. Umarım ikisi de yanıltır beni.

Rai-gy

10.1.2011 15:52:34

0
Şu yeni oyuna en azından 2 kişilik co-op koysalar dehşet olur be.4-5 sene idare eder kafadan.

mithrelios

10.1.2011 15:35:38

0
arena'dan bu yana TES serisi oynuyorum, ilk çıktığında morrowind için de aa TES'i öldürdüler geyiği yapılmıştı. bu hiç bitmeyen bir döngü arkadaşlar, hangi oyunda bir seriyi sevdiyeseniz ona saplanıp kalıyor insan. biraz daha açık görüşlü olmak lazim, oyun seri şeklinde de olsa farklı oyunlar farklı yönleri keyif verebilir, tabi ki 10 yıl 20 yıl önce aldığımız keyfi alamayız, almayalım da zaten. aynı durum fallout için de oldu, fallout 3 çıktı eski oyuncular söylendi durdu, fakat yeni oyuncularla konuşuyorum f3 ve new vegas onlar için yine çok önemli yer teşkil eden güzel oyunlar. onlar da fallout 5 çıktığında mırın kırın edecekler kesin :D. kısacası, bir çıksın bakalım, benim de ciddi şüphelerim var fakat farklı kulvarda da olsa özelliklerle yine çok güzel bir oyun olma potansiyeline sahip her yeni çıkan TES oyunu.

The_Rahip

10.1.2011 00:55:13

0
Kendi adıma bu oyun çok iyi olacak. Sabırsızlıkla bekliyorum ve çıktığı zaman dünya ile olan bağlarımı koparacağım :)

xxakkusxx

9.1.2011 11:56:46

0
Arkadaşım sırf role-playing hikaye falan istiyorsanız gidin kitap okuyun oyun niye oynuyorsunuz ki. Teknoloji geliştiğin için oyuna her telden bir şey katmak zorunda kalıyorlar, sırf role playing olan bir oyun zevk vermez ki. Tamam, oblivionda bir kaç kötü şey vardı ama bunlar oyunun iyi yönüne kıyaladığımızda %3-2 gibi lafını bile etmeye değmez derecede az sayıda şeyler. Skill sayısını azaltmaları ise iyi olmuş bence çünkü gereksiz skiller vardı oyunda. Atlanacak level sayısının artması da süper olmuş. Haritanın küçülmesi ise şöyle olmuştur bence. Mesela Morrowind Konya'da geçiyordu diyelim, Oblivion Ankara'da, bu oyun İstanbul'da geçecek. Yani harita küçülüyor ama yapacak şey sayısı artıyor.

aterikasedi

9.1.2011 03:02:27

0
Guzel bır oyun gelıyor

efflake

9.1.2011 01:01:44

0
skyrim süper isim olmuş harbiden

Erai

9.1.2011 00:11:24

0
Sabırsızlıkla bekliyorum

Sfred

8.1.2011 23:42:54

0
Ben hala Oblivion gibi ozgur oynayis veren oyun bulamadim. Tabi elestirilere katilmamak elde degil. Ozellikle diyalog sistemi NPC lerinde asiri derecede cok olmasindan oturu siradandi ornegin. Yine geldiginde catir catir oynanacak. Aslinda bana sadece Dark brotherhood gorevlerini verseniz yeter. Oblivion'un ana gorevlerinden bile daha heyecanli ve mukemmeldi.

thereisno_spoon

8.1.2011 23:35:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14 skyrim isminin de telafuzu çok hoşmuş
Sıkayrim? Yoksa bir başka yanlış okuma vakası mı

12henry14

8.1.2011 23:25:51

0
skyrim isminin de telafuzu çok hoşmuş

VESRAP

8.1.2011 23:09:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BadGuy Oblivion'ı cıvığını çıkarana kadar oynadım Skyrim için sabırsızlanıyorum.
Aynı şeyi ben kendim için söyleyemeyeceğim...İlk başta heyecanla oyunu oynadıktan sonra oyun gerçekten sıradanlaşıyordu...Sürekli cehennem kapılarını kapat dur...Her yerde de varlar zaten...Hele ki bir de ısırılıp vampirleşmeye başladınız mı,eski halinize dönmek için yapmadığınız şey kalmıyordu...Görev sistemi de kötüydü...Aynı anda onlarca görevi kabul ediyordu sistem...Bu da bazen verilerin birbirine girmesine neden oluyor ve oyun içi hatalar meydana gelmesine neden oluyordu.... Tek isteğim bu yaşadıklarımı yeni oyunda tekrar yaşamamak....

BSC Misafiri

8.1.2011 23:08:17

0
inşallah kasmaz pcde

On.E

8.1.2011 22:02:16

0
Yine çok güzel bir oyun olacak, en iyi grafikli oyunlardan biri olacaktır yine piyasadaki..Ama küçülme devam etmiş..Oblivion Morrowind'e göre eleştirilmişti TES hayranları tarafından,bu da Oblivion'a göre eleştirilebilir..Skiller ve harita daha da küçülmüş..Action'a daha ağırlık verme de devam ediyor gibi..Yani yine tam aradığımız TES olmayacak.. Tabii bu durum 2011'in en sağlam 2-3 oyunundan birisi olmasını,yılın RPG'si olmasını,oyunun başından kalkamayacağımız gerçeğini değiştirmeyecek..Deli gibi beklemeye devam edeceğim 11.11.11'i..

JOELLAMBERT

8.1.2011 21:48:47

0
Ok Morrowind 2011 moduyla bir nostalji yaparsınız o zaman.

SolidRock

8.1.2011 21:40:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin 200 saatlik oynanış süresine sahip olan bir oyun daha ne yapmalı ki eleştiriliyor anlamıyorum Zaten artık her oyun hakkında vır vır etmek moda oldu,şu oyunun şu tarafı iyi demek yerine hep şu tarafı kötü diye konuşuyor olduk. Neyse bence Oblivion harika bir oyundu ayrıca tam konsolların çıkış tarihine denk geldiği için,sistemi el vermeyen pek çok kişinin 360 almasını sağladı ve konsol için güzel bi çıkış oyunu oldu.Skyrimde bana göre harika olacak.
Hocam vır vır ettiğimiz yok, Morrowind'i oynayan çoğu kişinin görüşü bu yöndedir. Oblivon iyidir kötüdür o ayrı mesele ama RPG öğeleri yönünden öncülü olduğu oyundan kesinlikle daha iyi değildir ve benim de ifade etmeye çalıştığım şey budur. Seri Morrowind'e göre geriye gitmiştir ve büyük ihtimalle bu oyunda da RPG anlamında geriye gidiş olacaktır. Oyun iyi olur, kötü olur oynamadan bilemem...

Hobo.

8.1.2011 21:12:22

0
Evet, bu değişiklik güzel olmuş. Daha stratejik saldırılarla alt edeceğiz düşmanı.

FadeToßlack

8.1.2011 20:52:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: stormoffdarkness Oblivion u nedense hiç sevemedim hem de hiç,umarım yeni çıkacak oyun zevkime hitap eder,böyle övgüler alan oyunu bende beğenmek isterim.Ama hiç sevemedim,ingilizce az olduğu için mi nedir?
İngilizcesiz RPG oyunu mu oynanır. Bu oyunu da iple çekiyorum.Oblivion'u da çok sevmiştim Morrowind'ı da.Umarım içerik açısından Morrowind'a yakın bir şey olur.Ki eğer öyle bir şey yaparlarsa 2-3 ay boyunca sabah akşam bu oyunu oynarım.

darkdogan

8.1.2011 20:20:44

0
Oblivion u nedense hiç sevemedim hem de hiç,umarım yeni çıkacak oyun zevkime hitap eder,böyle övgüler alan oyunu bende beğenmek isterim.Ama hiç sevemedim,ingilizce az olduğu için mi nedir?

ScanServ

8.1.2011 19:56:43

0
Beklediğimize deyecek gibi . . .

Musketeer.

8.1.2011 19:34:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BadGuy Oblivion'ı cıvığını çıkarana kadar oynadım Skyrim için sabırsızlanıyorum.
Aynen en son hırsız olmuştum çok eğlenceliydi.Mekanlar basmak yeraltı dünyasının kralı olmak falan

BadGuy

8.1.2011 19:32:25

0
Oblivion'ı cıvığını çıkarana kadar oynadım Skyrim için sabırsızlanıyorum.

Rodion Raskolnikov

8.1.2011 17:32:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Morrowind serinin bir önceki oyunu olmasına rağmen, Oblivion'dan daha iyi bir oyundu. Oblivion piyasadaki diğer oyunlardan iyi olabilir, ama içinde bulunduğu seri için iyi bir oyun değil. Eleştirilerde bu yöndedir.
katılıyorum. ama çıkınca deli gibi bu oyuna saldıracağız.

Musketeer.

8.1.2011 17:01:08

0
Beni bilgisayarın başından saatlerde kaldırmayan ilk oyun kendileri. İlk görsel şöleni bu oyunda yaşamıştık ve gerçekten bende büyük izleri olan bir oyun, gerek uçsuz bucaksız haritası gerek görsel efektleri gerekse gerçekten o şehirde yaşadığın hissi bambaşka biyerde Oblivion. Yine en iyisini yapıcaklarından şüphem yok . Ama çok bekledik ya gelsin artık.

Guest-C9CA1DA90

8.1.2011 16:37:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin 200 saatlik oynanış süresine sahip olan bir oyun daha ne yapmalı ki eleştiriliyor anlamıyorum Zaten artık her oyun hakkında vır vır etmek moda oldu,şu oyunun şu tarafı iyi demek yerine hep şu tarafı kötü diye konuşuyor olduk. Neyse bence Oblivion harika bir oyundu ayrıca tam konsolların çıkış tarihine denk geldiği için,sistemi el vermeyen pek çok kişinin 360 almasını sağladı ve konsol için güzel bi çıkış oyunu oldu.Skyrimde bana göre harika olacak.
Morrowind serinin bir önceki oyunu olmasına rağmen, Oblivion'dan daha iyi bir oyundu. Oblivion piyasadaki diğer oyunlardan iyi olabilir, ama içinde bulunduğu seri için iyi bir oyun değil. Eleştirilerde bu yöndedir.

JOELLAMBERT

8.1.2011 16:25:11

0
200 saatlik oynanış süresine sahip olan bir oyun daha ne yapmalı ki eleştiriliyor anlamıyorum Zaten artık her oyun hakkında vır vır etmek moda oldu,şu oyunun şu tarafı iyi demek yerine hep şu tarafı kötü diye konuşuyor olduk. Neyse bence Oblivion harika bir oyundu ayrıca tam konsolların çıkış tarihine denk geldiği için,sistemi el vermeyen pek çok kişinin 360 almasını sağladı ve konsol için güzel bi çıkış oyunu oldu.Skyrimde bana göre harika olacak.

husonman

8.1.2011 16:09:17

0
bethesdayada laf atmak ayıp olur aslında üzerlerinde çok büyük bir yük var fallout 4 yapılacak oblivion skyrim yapılacak brink yapılacak onlarında işi zor ki zaten yinede oyunları şaheser oluyor bence

atahan12

8.1.2011 15:29:40

0
Oyunun neredeyse bütün eksilerini kapatacaklar gibi görünüyor :)

SolidRock

8.1.2011 14:56:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Arena>>>Daggerfall>>>Morrowind>>>Oblivion>>>Skyrim Seri bence Morrowind'ten sonra bitmiştir, Oblivion resmen aksiyon oyununa dönmüştü. Bu haberden anladığımız kadarı ile daha fazla aksiyon oyunun içine girecek ve RPG öğeleri azalacak gibi. Önyargılı olmayayım diyorum ama Oblivion'da ne olduysa bunda da o olacaktır... Satış kaygısı, daha fazla oyuncu kitlesine ulaşma çabası derken Elder's Scroll gibi bir serinin içine ettiler... ne saçmalıyosunuz siz ya muhteşem bi oyundu oblivion!
Önce gerçek üyeliğinle gir ondan sonra salla kardeşim. Bilmiyorsunuz susun bari susun, oyunlarla bu nesilde tanışan bebelerle karıştırma beni... @merich Bu oyunun aslı RPG'dir, action RPG değil, seriyi ilk oyundan beri bilen oynayan insanlar maalesef bu nesilde Oblivion'u görünce soğuk bir duş aldılar...

T-MAC*1

8.1.2011 13:34:44

0
Seriye Morrowind'den başladım.Ve o zamanlar çocuk halimle beni ingilizce öğrenmeye zorlayacak kadar bağlamıştı kendisine beni =)) Envayi çeşit büyü ve silah seçeneği vardı.Zırhlardaki çeşitlikik de gene fazlaydı.Ağır,Orta,Hafif ve Zırhsız.Şimdi ise Skyrim... Morrowind'de olandan 11 tane eksik yetenek ağacı...Morrowind'de uzun ve kısa bıçaklar bile ayrı ayrı sınıflardı :\ Evet grafikler şahane görünüyor.Serinin her oyununda olduğu gibi çıktığı senenin en iyi grafikli oyunlarından biri olur ama... BioWare gidip bassa Bethesda stüdyolarını,"bunu böyle şunu da şöyle yapın,öptürmeyin kendinizi bana !" dese keşke ... Yinede Oblivion a yaptığım gibi 1 yıl boyunca her gün her türlü ek paket-yan görev-mod ne varsa hepsini bitirmeden bırakmam bu oyunu =)) Teşekkürler haber için =))

BSC Misafiri

8.1.2011 13:31:38

0
quote:

Arena>>>Daggerfall>>>Morrowind>>>Oblivion>>>Skyrim Seri bence Morrowind'ten sonra bitmiştir, Oblivion resmen aksiyon oyununa dönmüştü. Bu haberden anladığımız kadarı ile daha fazla aksiyon oyunun içine girecek ve RPG öğeleri azalacak gibi. Önyargılı olmayayım diyorum ama Oblivion'da ne olduysa bunda da o olacaktır... Satış kaygısı, daha fazla oyuncu kitlesine ulaşma çabası derken Elder's Scroll gibi bir serinin içine ettiler... ne saçmalıyosunuz siz ya muhteşem bi oyundu oblivion!

merich

8.1.2011 13:29:33

0
@SolidRock Bir oyunda aksiyon öğelerinin bulunuşu neden kötü oluyor anlamadım, şahsen benim oyunlarda aradığım bir özellik.

Guest-C9CA1DA90

8.1.2011 13:12:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock Arena>>>Daggerfall>>>Morrowind>>>Oblivion>>>Skyrim Seri bence Morrowind'ten sonra bitmiştir, Oblivion resmen aksiyon oyununa dönmüştü. Bu haberden anladığımız kadarı ile daha fazla aksiyon oyunun içine girecek ve RPG öğeleri azalacak gibi. Önyargılı olmayayım diyorum ama Oblivion'da ne olduysa bunda da o olacaktır... Satış kaygısı, daha fazla oyuncu kitlesine ulaşma çabası derken Elder's Scroll gibi bir serinin içine ettiler...
Aynen hocam. Morrowind'den sonra Oblivion tam bir hayal kırıklığıydı.

SolidRock

8.1.2011 13:07:21

0
Arena>>>Daggerfall>>>Morrowind>>>Oblivion>>>Skyrim Seri bence Morrowind'ten sonra bitmiştir, Oblivion resmen aksiyon oyununa dönmüştü. Bu haberden anladığımız kadarı ile daha fazla aksiyon oyunun içine girecek ve RPG öğeleri azalacak gibi. Önyargılı olmayayım diyorum ama Oblivion'da ne olduysa bunda da o olacaktır... Satış kaygısı, daha fazla oyuncu kitlesine ulaşma çabası derken Elder's Scroll gibi bir serinin içine ettiler...

Bernhard

8.1.2011 13:03:18

0
Arkadaşlar haber güncellendi. Yetenekler ve level sistemini gözden kaçırmışım :) ki oyundaki en önemli ayrıntı.

rick dangerous

8.1.2011 12:57:54

0
Yıllardır bekliyoruz. Boşuna değilmiş. Saol hocam.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Elder Scrolls V: Skyrim ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
156 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız