Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Aral'dan StarCraft II Açıklaması (Basın Bülteni)


    8 Nisan 2010 tarihinde Activision Blizzard tarafından yayınlanan ve bizim de tüm basın ve müşterilerimizle paylaşmış olduğumuz Starcraft 2 oyununa ait fiyatlandırma ile ilgili olarak konunun dinamiklerini ve fiyatlandırma şartlarını bilmeyen kişilerce kasıtlı veya kasıtsız olarak firmamız hakkında maalesef hiçte hak etmediğimiz olumsuz görüşler ileri sürülmektedir.
 
  Bilindiği gibi Starcraft 2 oyunu da dahil olmak üzere, tüm oyunlar ve hatta her türlü ürün, çeşitli bölge ve ülkelerde vergilendirme sistemleri, perakendeci kar oranları, satış adetleri, ülke riskleri, üreticilerin pazar stratejileri, vb. sebeplerle farklı fiyatlarda satılmaktadır. Genelde aynı oyun Amerika’da farklı, Avrupa’da farklı, Uzakdoğu’da farklı, Ortadoğu’da farklı, Rusya’da farklı, Türkiye’de farklı fiyatlarla piyasalara sürülmektedir. Maalesef ülkemiz için yapılan fiyatlandırmalarda genel olarak üretici firmalar zaten en yüksek fiyat grubu olan Avrupa fiyatlarını baz olarak almakta ve bunun üzerine ülkemize özel vergilendirme ve ekstra maliyetler devreye girmektedir. Birçok ekstra maliyeti firmamız kendi karşılamasına rağmen Starcraft 2 oyununu perakende noktalarımızda ancak ortalama tavsiye edilen 140 TL’lik fiyatla satışa sunabilmekteyiz.
 
   Bu oyunla ilgili üretici firma bir sübvansiyon da yapmadığı için kendi kar marjımızdan olan sübvansiyonumuz ancak bu kadarına izin vermektedir. Ayrıca hiçbir yerde oyun yazılımına uygulanmayan ÖTV gibi ekstra vergi yüklerinin kaldırılması konusunda da ilgili kurumlardan maalesef bugüne kadar hiçbir netice alamadık.
 
  Bu zor şartlara rağmen Starcraft 2 oyununu dünya ile aynı anda tüketicilerimizin beğenisine sunmayı başardık. Bütün bu açıklamaların ışığı altında bizleri anlayışla karşılayacağınıza ve hakkımızda kasıtlı olarak çıkarılan olumsuz kampanyalara itibar göstermeyeceğinize olan inancımız tamdır.
 
 Saygılarımızla,

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Blizzard Strateji PC Starcraft 2 aral açıklama
Warhammer 40K: Space Marine PC için Duyuruldu Xbox Live'de Haftanın Fırsatı Borderlands DLC'leri
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bulent35220

9.8.2010 14:40:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: sir thomas Türkiye AB üyesi olsa AB fiyatları baz alınarak TR'ye girmesini anlarım da Rusya'da satılan fiyattan neden satamıyorlar TR'de? Ben size cevap vereyim, Rusya'da orjinal satışı 0 olduğu için paşa paşa ülke gelirlerine uygun fiyattan soktu ithalatçılar ve oyun firmaları. Yıllarca alıcılara oyunları orjinal alın da bizi görsünler fiyatları indirsinler fikrini empoze etti ithalatçılar ama kazın ayağı hiç öyle değil. İthalatçı eğer ürünün dağıtımcısına bizi anlatamıyorsa bu onun sorunudur. Aral bu tembellikle hiçbir şey yapamaz. Kendim bildim bileli bir gelişme yok, Tr'de olması gereken şey 60 euroluk 60 dolarlık oyunun 60 TL den girmesidir. Biz alıcılar olarak yapmamız gereken oyunları başka ucuz yollarla elde etmek ki ya Aral'ın aklı başına gelsin, yada rekabetçi fiyatlar sunabilecek, yurtdışı dağıtımcıya dik durabilecek birinin pazara girmesidir.
+1905

121212aliali

8.8.2010 19:30:01

0
CE almayacaksanız 75 tl gibi uygun bir fiyata edinebilirsiniz oyunu. 75 tl bu oyun için değen bir miktar COD MW2nin 70 tl + 15er dolarlık 2 adet map pack olduğu düşünüldüğünde :)

kyran

8.8.2010 15:11:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: sir thomas Biz alıcılar olarak yapmamız gereken oyunları başka ucuz yollarla elde etmek ki ya Aral'ın aklı başına gelsin, yada rekabetçi fiyatlar sunabilecek, yurtdışı dağıtımcıya dik durabilecek birinin pazara girmesidir.
Bunu imkansız olarak görüyorum. Zira oyun satışa çıktığı gece oluşan kuyruk bunun göstergesi. Keza koleksiyon versiyonuna 200 TL verdikten sonra bir kahraman edasıyla gazetelere poz verenleri de görmezden gelemeyiz. Keza bir diğer hususta limitli ürünlerden dolayı oluşan karaborsa... sonuçta limitli versiyon sadece oyuncular tarafından satın alınmadı.

sir thomas

6.8.2010 16:26:18

0
Aral bu tembellikle hiçbir şey yapamaz. Kendim bildim bileli bir gelişme yok, Tr'de olması gereken şey 60 euroluk 60 dolarlık oyunun 60 TL den girmesidir.

ronyg

6.8.2010 10:31:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: rauku ben de katiliyorum bu düşüncelerine. kimse almicakti araldan ellerinde patliycakti mallar bak bakalim 1 ay 1 tane bile kutu satamayınca nasi düşürücekti fiyatı ama işte bizim ülkedeki insanlarda da bu olay yok bi şeye fazla fazla para verip abi bak görüosun ben nasi süper bi adamim gerekirse basarim parayi ilk gün oynarim neyse onca alan arkadaş var onlarin daha fazla üstüne gitmyim ama böle yapmayin arkadaşlar bilinçlenin biraz
Hocam cok haklisin da millet daha aksamdan siraya girdi, ki bilgisayar kullanan adamlarin biraz bilincli olmasini beklersin, protesto beklersin ama bu yok memleketimizde. Neticede ARAL zaten yapti yapacagi kar'i. Milleti bilinclendirelim dedik ARAL'i savunan birsuru mesaj geldi konuya ki bu mesajlari yazanlarin cogunun oyunu aldigini bile zannetmiyorum. Netice de simdiye kadar ARAL'dan hicbir oyun almadim, bundan sonrada almayacagim.

broodofqueen

5.8.2010 11:59:33

0
wampirrr +1K Oyuncu kitlesi katlanarak büyüyor, ve sen bu potansiyeli karşına alarak en büyük yanlışı yapıyorsun. Örneğin ben bundan sonra tüm oyunlarımı malum ingiliz internet sitesinden alacağım. PTT'nin azizliği olmasa oyun çıkış tarihinde elimdeydi. Niye bu vampirlere kanımı emdireyim, mazoşistmiyim ben? Evet bizde istiyoruz vergimizi ödeyelim, bizde istiyoruz ülkemiz kazansın.. Ama kimse kusura bakmasın; 95TL nerde 140TL nerde?.. Aslında yinede satın alabilirdim, ama Aral'ın bize yaptığı muamele hiç hoş değil. Hepimiz kocaman, aklı başında adamlarız(en azından bugüne kadar gözlemlediğim SC2 oyuncu profili öyle), bize neden salak muamaelesi yaparsın? Önce devletin üstüne attılar yemedik, en son çare Activision üstüne attılar, tabii onuda yemedik! Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Sonuç; D&R 90TL'ye oyun satıyor! Nasıl? Açıkla! O mağaza da senden alıyor oyunu! Nasıl 50TL daha ucuza satar? Hani Activision sana baskı yapıyordu ucuza satıyorun diye? Sende D&R'a baskı yap. D&R zararmı ediyor sizce? Ben zannetmiyorum. Benim kendime yediremediğim enayi yerine konmak, yoksa bir sürü alternatif var artık orjinal oyun edinmek için.

kyran

5.8.2010 11:42:30

0
Aral oyunlarının ucuzladığı oldu mu? doğrusu aylarca önce çıkan oyunlara baktığımda yine aynı fiyatlar sözkonusu.

rauku

5.8.2010 11:15:38

0
ben de katiliyorum bu düşüncelerine. kimse almicakti araldan ellerinde patliycakti mallar bak bakalim 1 ay 1 tane bile kutu satamayınca nasi düşürücekti fiyatı ama işte bizim ülkedeki insanlarda da bu olay yok bi şeye fazla fazla para verip abi bak görüosun ben nasi süper bi adamim gerekirse basarim parayi ilk gün oynarim neyse onca alan arkadaş var onlarin daha fazla üstüne gitmyim ama böle yapmayin arkadaşlar bilinçlenin biraz

Elyria

5.8.2010 11:05:56

0
Olaya biraz balıklama dalmak gibi olmasın fakat benim merak ettiğim bir soru var. Ülkemize sadece Sc2 mi geldi? Bunun yanında çıkan bir çok online oyun oldu. Bunların fiyatı 90-100 ytl arası iken sadece sc2 neden 140 ytl oldu. Tabiki üretici firma farkı diyeceksinizde. Biz Wow LK ve Bc yide aldık ,onlarda böyle bir sorun yaşandımı yoksa LK daki ilgiyi ve kazanılan parayı gören ARAL çalışanları arasında şöyle bir konuşmamı geçti - Aha olm buldum parayı kazanıcaz. Bu biliziart ( ben adını bile bildiklerini sanmıyorum ) oyunları satıyo. Oh Oh şu sıtar mıydı mıtarmıydı neydi o bi gelsin bak nasıl s....... kazığı. Zengin olduk olm zengin. Ohhh gelsin paralar. Şunada değinmek istiyorum, Türkiyede ARAL oyun getirtip satma konusunda Tekel. Yani çalışanları bizi düşüncek olsa 40 ytl degil 5 ytl gibi bir kar ile oyun satmak isterler. Tabi bunun için öncelikle satılan oyunu oynamalı oyun piyasasını bilmeli o ruhu hissetmeli. Oyuncuları gözleri kör fan kitlesi olarak değil, gerçek oyunun değerini bilen, eğlenen , mutlu olan insanlar olarak görmeli. ARAL'ın sahipleri bizzat kendileri 10 yıl bu oyunun gelmesini beklemeli, oyunun geldiği ilk gün kendileri başlamalı ve kendileri gibi türk oyuncularıda başlatmalı. Oyun türkiyede (Atıyorum) 140YTL'den 3bin sattı ve bir dünya eleştiri aldı. Üstüne ( suçlu psikolojisi) açıklama yapma gereği duydu. Peki bu arkadaşlar oyunu 90 YTL den satsa 5bin satarmıydı ? Satmasa dahi oyuncuların sevgisini kazanırmıydı? Türkiyedeki tekelciliğini sürdürürmüydü ? Bir türk atasözü vardır ; Kaz gelicek yerden tavuğu esirgeme. KDV, ÖTV zart,zurt vergisi diyorsunuzda ; bu vergiler %100 mü yapıor oyunun degerini ? Siz ARAL'ın bu oyunu kaç liraya aldıgını sanıyorsunuz 60 ytl yemi ? 60 ytl ye alsa dahi %100 vergiyle oyun 120 yapıor ki bu halde 20 ytl kar yapıyor. Ben yazının başlarında 5 ytl den bahsediyorum. Öncelikle ARAL çalışanları para kazanmayı biliyor olabilir fakat ticareti ve ülkedeki genç insanların düşüncesini bilmiyor. Oyun piyasası gelişmekte olan ve geleceğin en çok para kazandıracakolan ticari kollarından birisi. Sen daha bu sistemin başında insanları kendine karşı düşman alırsan, bundan 5 yıl sonra pek müşterin kalmaz. Ama şuda var tabi. 140 ytl.yi savunan ve kendi kafalarınca ticaret yapıp burada KDV,ÖTV,NEFES,YÜRÜME vergilerinden bahseden arkadaşlar var. Merak ediyorumda Bu insanlar kendilerine soruyormu. Bu mantıkla ile devam ettikleri sürece diablo 3 ve wow cata gibi oyunları daha ucuza alabiliceklermi? Yoksa ARAL gibi bir firmaya itiraz edip oyunu internetten alıp veyahut alamıyorsan, internetten alan diger arkaşlardan isteyip, oyuna 3-5 gün geç başlasalar yani biraz sabır etseler, ARAL bu fiyatı düşürmeyecekmi ? HAdi düşürmedi diablo ve wow cata.yı daha ucuza almayacakmıyız? Ama hoş tabi aral sevgisiyle yanıp tutuşan ve bundan 10 yıl sonra ARAL BLIZZARD'ı döver mantığını savunacak insanlarla boşuna tartışmaya gerek yok. Tabi Şu yazdıklarımdan şu düşünce çıkmasın. Ben ARAL para kazanmasın die bir düşünce atmıyorum ortaya. Ama kazanılan paraları karıyla kızla yiyeceklerine biraz sattıkları şeyin ne olduğunu anlasalar, insanların neden sıraya girdiğini ( eminim geceden kuyruğa giren insanlarada yolunmuş tavuk gözüyle bakıyorlardır ) anlasalar zaten sayfalarca Oyunun fiyatını değil , oyunun kendisini konuşurduk.

BSC Misafiri

5.8.2010 09:29:32

0
Evvelki yazılanların hepsini okumadım belirteyim. o yüzden genel bir yorum yapacağım. Türkiye'deki fiyat politikaları da diğer dünya ülkeleri gibi arz ve talep ilişkisine, vergilere ve üretici-satıcı-ithalatcı vs kar marjına göre değişiyor. Malesef bizde vergilerin çok olduğu aşikar. Bu noktada politika yapacak gibi olacağım ama bizim insanımız bu kadar az vergi vermeye çalışıyorken, devletin bu abartılı ve dengesiz vergi orantılarıyla arayı kapatmaya çalışması bir taraftan normal, bir taraftan saçma. Neyse bu tarafını uzatmayayım ve asıl konuya döneyim. Gene bir örnek vererek. Uçakla yapmış olduğum bir seyehatte THY nin uçuşu nerdeyse birebir şartlarda ve 30 € pahalıyken THY yi tercih ettim. 300 €'luk biletti. Demek istediğim şu. %10 luk farklar olsa düşünmem ARALdan yada DnRdan vs alırım. ama 140 TL olan oyunu 90 küsür TL ye yurtdışından getirebiliyorken burdan alamıyorum. 200 TL olan collector's edition'u 160 a aldım %25 eder bu fark. Kazık yemek ülke v

CeFurkan

1.8.2010 18:00:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Sayın Cefurkan halihazırda sözkonusu şirketi savunuyormuşum gibi bir izlenime kapıldığınızı ve buna dayalı olarak şahsımdan hesap sorar gibi bir yazı yazdığınızı düşünmekteyim. Bilahare, konu açılmışken mevcut bir örnekle burada ülkede uygulanan gümrük politikasına dikkati çekmek istedim. Sorduğunuz soruya gelirsek pekçok nedeni olabilir, ortak fiyat politikası, vergi yükünün düşüklüğü, ithalatta istisnaya tabi olması, özel fiyat uygulaması, yeni pazara girme çabası sonuç olarak fiyat ve maliyeti de etkileyen hususlar var. Yine de bir bakıma sorunuza tam anlamıyla cevap vermek adına, bahsettiğiniz ürün veyahut ürün gruplarına ve de bu ürünleri bu şekilde getirebilen firmalara örnek verebilir misiniz?
yani bu kadar şey olabilir ama fazla kar olmaz diyorsun arkadaşlar adamlar göz göre göre kaz gibi yoluyorlar bizi bu oyunun TR için olması gereken fiyat 60 TL dir ve bir iki hafta içinde 80 TL de alabileceğimizi düşünüyorum bekleyin görün

kyran

1.8.2010 16:12:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

peki yurt dışı fiyatı aynı olan ürün neden dedigin vergilere tabi tutulmadan TR ye geliyor ve ucuz satılıyor bir izah et bakalım
Sayın Cefurkan halihazırda sözkonusu şirketi savunuyormuşum gibi bir izlenime kapıldığınızı ve buna dayalı olarak şahsımdan hesap sorar gibi bir yazı yazdığınızı düşünmekteyim. Bilahare, konu açılmışken mevcut bir örnekle burada ülkede uygulanan gümrük politikasına dikkati çekmek istedim. Sorduğunuz soruya gelirsek pekçok nedeni olabilir, ortak fiyat politikası, vergi yükünün düşüklüğü, ithalatta istisnaya tabi olması, özel fiyat uygulaması, yeni pazara girme çabası sonuç olarak fiyat ve maliyeti de etkileyen hususlar var. Yine de bir bakıma sorunuza tam anlamıyla cevap vermek adına, bahsettiğiniz ürün veyahut ürün gruplarına ve de bu ürünleri bu şekilde getirebilen firmalara örnek verebilir misiniz?

CeFurkan

1.8.2010 13:24:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: kyran Şöyle bir örnek vereyim. Bir müşterimiz bir ürün getirtmek istiyor. Ürünün satış fiyatı 15 bin Euro. Buraya distribütör kanalıyla getirtilmesine rağmen, distribütör firma fiyatı ÖTV ve Gümrük vergileri nedeniyle Yurtdışındaki satış fiyatından hayli yüksek olacağını belirtti. Böylece ÖTV ve gümrük vergilerinden dolayı da ürünün fiyatı 45 bin Euro'ya çıkmakta. Yani aradaki 30 bin Euro Devlete vergi olarak gitmekte. Dolayısıyla Türkiye'deki vergilerden dolayı tüketici yurtdışındaki fiyatlardan çok daha yüksekte fiyat ödemek zorunda kalmakta. Böylece de teknolojik ürünler ve lüks tüketim ürünleri Türkiye'de yüksek fiyatla satışa sunulmakta. Ne yazık ki bu ülkemizdeki gümrük ve vergi politikasının acı bir gerçeği.
peki yurt dışı fiyatı aynı olan ürün neden dedigin vergilere tabi tutulmadan TR ye geliyor ve ucuz satılıyor bir izah et bakalım

kyran

1.8.2010 10:38:28

0
Şöyle bir örnek vereyim. Bir müşterimiz bir ürün getirtmek istiyor. Ürünün satış fiyatı 15 bin Euro. Buraya distribütör kanalıyla getirtilmesine rağmen, distribütör firma fiyatı ÖTV ve Gümrük vergileri nedeniyle Yurtdışındaki satış fiyatından hayli yüksek olacağını belirtti. Böylece ÖTV ve gümrük vergilerinden dolayı da ürünün fiyatı 45 bin Euro'ya çıkmakta. Yani aradaki 30 bin Euro Devlete vergi olarak gitmekte. Dolayısıyla Türkiye'deki vergilerden dolayı tüketici yurtdışındaki fiyatlardan çok daha yüksekte fiyat ödemek zorunda kalmakta. Böylece de teknolojik ürünler ve lüks tüketim ürünleri Türkiye'de yüksek fiyatla satışa sunulmakta. Ne yazık ki bu ülkemizdeki gümrük ve vergi politikasının acı bir gerçeği.

savezz

1.8.2010 09:17:48

0
Beyler Selam, Aralın sitesini Hacklemişler.

usuph

1.8.2010 04:19:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: ronyg Hastayim Avrupa, Amerikayla teknolojinin fiyatini karsilastiranlara. Arkadasim sen avrupadakinin maasini mi aliyorsun. Hem kac kere gordun oralarida fiyat karsilastirmasi yapiyorsun. Kimse birsey atmiyor senin sevgili ARAL'ina. Bence sen bunlara bir is basvurusu yap. Millete zaten yuksek fiyattan kakaladilar oyunu senin maas cikmistir.
Bak şimdi kardeşim şöyle bir gerçeklik var tartışmayı eleştirmeyi bilmek lazım. Reel düşünmek lazım ki insanlar eleştirilerini ya da protestonu ciddiye alsınlar. İlk önce, ben saygı sınırları içerisinde kimseyi hedef almadan genel konuştum. Sen saygı sınırlarını zorluyorsun, ayıp ediyosun... Türkiye uzayda bi yerde değil aynı Dünya'da yaşıyoruz dediğiniz ülkelerle. Ve bildiğin gibi aynı kapitlast sistem işliyor bütün Dünya'da. Peki bana şunu söyleyin nereyle karşılaştıralım o zaman? Biz avrupa ülkesi olarak geçmiyormuyuz arkadaşım? Euro, dolar bazında avrupa fiyatlarına yakın oyunlar. Bizdeki kdv, ötv oranları yüksek aradaki farkın asıl kaynağıda budur. Dediğinede katılmıyorum açıkcası. Birçok avrupa ülkesinden daha iyi durumda Türkiye'nin ekonomisi. Biraz fazla abartıyoruz sanki bu mevzuyu... Fiyat karşılaştırması yapmak için oralara gitmek mi gerekiyor. İnterneti bilmiyosun desem burada ne işin var... Ne diyimki ben sana. Avrupa'da üç dört ülkeye gitmiş, eş dost vasıtasıyla Amerika'dan, Avrupa'dan bişeyler getirten üstelik yurtdışındaki büyük alışveriş sitelerini takip eden oralardan alışveriş yapan biri olarak bu konulara hakim olduğumu düşünüyorum. Sen atıp tutuyosun fakat ben bu tip şeyler sorma gayesinde hissetmedim sana. Seni niye ilgilendirdi onu anlamadım. Ayrıca adamlar bişeyler satarken Türkiye'nin şartlarını, asgeri ücreti ne kadardır, kaldırabilir mi falan diye çokta düşünmezler emin olun (üretici firmadan bahsediyorum). Bu fiyatın belirlenmesinde de Aral'ın etkisini çok önemsiyosunuz ama teknolojik ürünlerin (a'dan z'ye hepsinde) kar oranlarını bilen biri olarak söyleyebilirimki bu işlerde kar sizin tahmin ettiğinizden çok çok düşük. Aral'ın bu fiyata etkisinin sizin düşündüğünüz kadar olmadığını tahmin edebiliyorum. Şöyle ki bilmem farkındamısınız ama Türkiye'de bu tip ürünlerin hepsinde kazıklanıyoruz zaten. Türkiye'de insanlar ister daha az maaş alsın, ister Dünya'nın en borçlu ülkelerinden biri olsun, üretici firma bunları hiç sallamayıp üstüne bütün Dünya'da uyguladığı fiyatla satıyor bizim disbiritörlere. Bu teknoloji piyasasındaki çoğu marka'nın ülkemizde disbiritör vasıtasıyla satılmasıda fiyata ayrı bi yük bindiriyor, buda başka bi mevzu. Bide bu fiyatın üstüne bizim meşhur bin türlü vergilerimiz biniyor onun üstünede disbiritör firma kendi karını ekliyor ortaya çok fahiş rakamlar çıkıyor. Mesela Aral'ın getirip D&R'dan aldığımız herhangi bir oyun tüketicinin (yani bizlerin) eline geçene kadar kaç tane vergi biniyor biliyor musunuz?.. Hiç düşündünüz mü bunu? Bi düşünün derim, ondan sonra bu işte bi yanlışlık bi eşkiyalık var diyeceksiniz eminim. Saol dostum beni düşündüğün için fakat ögrenciyim ben malesef, şimdilik işe ihtiyacım yok. Aldığım orj. oyunları ya da bu tip Türkiye'de fahiş fiyatlı şeyleri ucuz olsun diye ya yurtdışından getirtiyorum ya da buraya yurtdışından (kaçak) gelmiş bin türlü vergi binmemiş yerlerden ediniyorum. Starcraft 2'yi Aral'dan almak zorunda kaldım çünkü konu Starcraft olunca çokta sabredemedik, abimle ortaklaşa alıncada çok fazla bi yük binmemiş oldu. Sonuçta bi ögrenci olarak aldığım birçok şeyi para biriktirip alıyorum. Benim ağlamayıp çalışıp maaş alan insanların bu kadar ağlamasıda ayrı bi mevzu ama ona hiç girmiycem. Sonuç olarak, herşeyde olduğu gibi orj. oyunlarda da çok fena kazıklanıyoruz. Çoğu konuda ses çıkarmayıp, asıl bizi sömürenin 'devlet baba' olduğunun farkında olunmasına rağmen ona hık bile demeyip üstüne bi firmayı, bi olayı ya da bi kişiyı günah keçisi yapmak kolayımıza geliyor heralde. Tekrar söylüyorum b.. at izi kalsın mantığıyla bi yere varılmaz. Hemde günahtır, ayıptır...

en taro adun

31.7.2010 21:24:07

0
arkadaşlar izmir mediamarkt ta starcraft 2 CE versiyonu şu anda ne kadara satılıyor bilen var mı acaba? izmir mediamarkta CE versiyonu 138 liraya satılıyor veya satıldı diyenler var. bu doğru mu acaba? bilgisi olan varsa sevinirim. kaldıysa belki bir tane daha alabilirim. kalmadıysa da en son satış fiyatının ne olduğunu bilenler son fiyat bilgisini paylaşırlaşabilirlerse iyi olur.

jarkaman

31.7.2010 20:24:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: ronyg

Hastayim Avrupa, Amerikayla teknolojinin fiyatini karsilastiranlara. Arkadasim sen avrupadakinin maasini mi aliyorsun. Hem kac kere gordun oralarida fiyat karsilastirmasi yapiyorsun. Kimse birsey atmiyor senin sevgili ARAL'ina. Bence sen bunlara bir is basvurusu yap. Millete zaten yuksek fiyattan kakaladilar oyunu senin maas cikmistir.
Bende hastayım senin gibi avrupa ve amerikanın fiyatının daha pahalı olduğunu düşünenlere ... Senin herhal fiyatlardan hiç haberin yok Türliyede textil ve ve bazı yiyecekler hariç hemen herşey amerikada kinden ve avrupadakinden pahalıdır ...kalacak yer hizmet sektörünü karıştırmayorum tabiki ...Konumuz tekneloji... Ayrıca diğer arkadaşa rencide edici konusduğun içn de bir özür dilemelisin ...belki ellikere gitmişdir biryerlere ama senın gitmediğin kesin ...

jarkaman

31.7.2010 20:13:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: Meteora

Arkadaşım ticaretle ilgili söylediğin şeyler doğru ancak, gözünden kaçırdığın iki önemli nokta var. ARAL ithalat Blizzard/Activision oyunlarını Turkiye'de satan yetkili satıcı yani temsilci yani mümessil, adına ne dersen. Bu demek oluyorki bir takım özel anlaşmalarla alıyorlar oyunları. Senin benim gibi bir tane oyunu yurt dışından aldığımız fiyatlamı alıyor sanıyorsun mümessiller 10binlerce sayıdaki oyunu. Tabiki hayır daha uygun fiyattan alıyorlar. Yoksa dağıtımcı olmanın avantajı nerde kalır. İkinci önemli nokta şu. Arkadaşlardan biri yukarıda deyinmiş, 2 tane farklı avrupa fiyatı aynı olan activision oyununu bu ARAL denilen üç kağıtçı zihniyet iki farklı fiyattan satıyor. Niye çnku birisi Starcraft 2 diye, çunku birisini gözü kapalı alcak çok sayıda insan var diye ama, forumdonanımhaber gibi bilinçli kullanıcaların birbriyle sürekli iletişim halinde olduğu boyle siteler yuzunden çok buyuk tepkiyle karşılaştılar birçok kişi yurt dışından temin etti oyunu.
Merhabalar bende bir şey katayım istedim ...sizde yanlış düşünmüyorsunuz fakat herkesin unuttuğu bir şey var star craft çuvalda satılan bir pirinç yada benzeri birşey değildir ...Emin olun bu fiyatları belirleyen aral değil oyun firmasının kendisidir...Lütfen bunuda unutmayalım ... Ülkelere göre belirlenen fiyatlar tamamen oyun firmasının kendi elindedir ...Ve unutmayın Blizzard / activision bu konuda inanılmaz yaptırım uygular ... bilginize...

ronyg

31.7.2010 20:10:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: usuph Steam aşağı steam yukarı demişiniz. İyi güzel bende kullanıyorum Steam'ide her oyun yokki Steam'de arkadaşlar. Her firma vermiyor oyunlarını Steam'e. Söz konusu olan oyun SC2 hiç gelmez nereye alıyonuz Steam'den? Steam'de satılıyor olsa biz niye gidip Aral'a o kadar para bayılalım demi. Blizzard'ın hiç bi oyunu Steam'e gelmedi gelmezde... Çünkü kendilerine ait Battle.net diye bir sistem kurdular. Eleştirilerde bi yere kadar. Söz konusu fiyatların sebebinin Aral firmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Türkiye'de teknolojiyle ilgili hemen hemen herşey pahalı zaten Avrupa'dan, Amerika'dan. Söz konusu oyun olunca ve Aral'ın tekelinde oluncada direk adamları ipe götürüyonuz. Amerika fiyatlarıyla karşılaştırmak o kadar aptalca bi düşünceki. Avrupa'da İngiltere'deki Almanya'daki adam bile Amerika fiyatıyla alamıyor biz nasıl alacağız? Avrupa fiyatlarıyla karşılaştırma yapıncada arada bi uçurum yok açıkcası. Almıyosanız almayın Aral'dan zorla aldıran yok :). B.. at izi kalsın mantığı ile bi yere varılmaz.
Hastayim Avrupa, Amerikayla teknolojinin fiyatini karsilastiranlara. Arkadasim sen avrupadakinin maasini mi aliyorsun. Hem kac kere gordun oralarida fiyat karsilastirmasi yapiyorsun. Kimse birsey atmiyor senin sevgili ARAL'ina. Bence sen bunlara bir is basvurusu yap. Millete zaten yuksek fiyattan kakaladilar oyunu senin maas cikmistir.

broodofqueen

31.7.2010 16:31:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

90 bile pahali TR fiyati 60 tl olmalıydı bu sitedeki adam bu gun herkese yetecek kadar 28 pound dan getirecegini soyluyor http://www.cjs-cdkeys.com/ 65 tl yapiyor
90 TL normal. Yeni çıkmış bu kadar poüler bir oyunu 60TL almak biraz hayalcilik. CD Key işini bilmiyorum, fazla uzağa gitmene gerek yok gamersbox 60TL'ye satıyor.

CeFurkan

31.7.2010 15:58:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen Evet Respect, buradan çıkan sonuç şu; biz boşuna *@!*müzü yırtmamışız demekki! Bu oyun 90TL fiyatla satılabiliyormuş! Acaba şu andan itibaren Aral nasıl bir açıklama yapacak. "Çok ağladınız, bizde karımızdan feragat ettik" mi diyecekler? Yoksa delikanlı gibi çıkıp "Amacımız CE sattırmaktı, CE'ler tükendi standart paketi normal fiyatına çektik" mi diyebilecekler?
90 bile pahali TR fiyati 60 tl olmalıydı bu sitedeki adam bu gun herkese yetecek kadar 28 pound dan getirecegini soyluyor http://www.cjs-cdkeys.com/ 65 tl yapiyor

usuph

31.7.2010 15:38:01

0
Steam aşağı steam yukarı demişiniz. İyi güzel bende kullanıyorum Steam'ide her oyun yokki Steam'de arkadaşlar. Her firma vermiyor oyunlarını Steam'e. Söz konusu olan oyun SC2 hiç gelmez nereye alıyonuz Steam'den? Steam'de satılıyor olsa biz niye gidip Aral'a o kadar para bayılalım demi. Blizzard'ın hiç bi oyunu Steam'e gelmedi gelmezde... Çünkü kendilerine ait Battle.net diye bir sistem kurdular. Eleştirilerde bi yere kadar. Söz konusu fiyatların sebebinin Aral firmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Türkiye'de teknolojiyle ilgili hemen hemen herşey pahalı zaten Avrupa'dan, Amerika'dan. Söz konusu oyun olunca ve Aral'ın tekelinde oluncada direk adamları ipe götürüyonuz. Amerika fiyatlarıyla karşılaştırmak o kadar aptalca bi düşünceki. Avrupa'da İngiltere'deki Almanya'daki adam bile Amerika fiyatıyla alamıyor biz nasıl alacağız? Avrupa fiyatlarıyla karşılaştırma yapıncada arada bi uçurum yok açıkcası. Almıyosanız almayın Aral'dan zorla aldıran yok :). B.. at izi kalsın mantığı ile bi yere varılmaz.

broodofqueen

31.7.2010 14:49:51

0
Evet Respect, buradan çıkan sonuç şu; biz boşuna *@!*müzü yırtmamışız demekki! Bu oyun 90TL fiyatla satılabiliyormuş! Acaba şu andan itibaren Aral nasıl bir açıklama yapacak. "Çok ağladınız, bizde karımızdan feragat ettik" mi diyecekler? Yoksa delikanlı gibi çıkıp "Amacımız CE sattırmaktı, CE'ler tükendi standart paketi normal fiyatına çektik" mi diyebilecekler?

RespecT

31.7.2010 04:07:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: jarkaman

Benim anlamadığım ne biliyormusunuz ...Adamlar açıklamalarında her ülkeye farklı fiyat politikası var deniyor... yani bir nevi fiyat farkını kabulleniyor ve bunu açıklıyor Ve buradakiler bu doğru yada yanlış diye değilde hala orada bu kadar burada bu kadar diye tartışılıyor ... Ya eleştirenler yazıyı okumuyor yada biryerden gelir varki bu açıklamaya rağmen tartışılması gereken dışındakiler tartışılıyor...
Adamlar Aral etiketli oyunu Media Markt'tan 98 liraya aldığını söylüyor burası biraz garip değil mi?

ULUSOY

30.7.2010 09:53:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon 140 TL verene helal valla ne kadar iyi bir oyun olursa olsun hiçbir PC oyununa 140 TL vermem.
ben dün akşam aldım d&r dan 8 taksit kardeş kurdum aktive ettim güzel oyun baya uğraşılmış yılda 8-10 oyun alırım orjinal kotam tdu2 ile dolacak

WizMellin

29.7.2010 13:47:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

zararına satıyormuş media markt en az %25 kar yapıyordur bu fiyattan bile
ben zaten zararına satmaz diyorum sen emin ol zararına yaziyorsun kafan bi dünya heralde

CeFurkan

29.7.2010 12:52:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: jarkaman

Herkes yanılıyor bir sen biliyorsun zaten ...Maşallah çok iyi yorum :D EMin ol zararına
zararına satıyormuş media markt en az %25 kar yapıyordur bu fiyattan bile

BSC Misafiri

29.7.2010 11:38:08

0
Herhalde Aral çalışanları var aramızda :D Ekmek yediği yeri haklı HAKSIZ savunabilirler doğaldır :)

kyran

28.7.2010 20:28:28

0
Fiyatlar belki düşer diye bekliyorum ancak bu gidişle özel sürüm kalmayacak gibi...pes doğrusu Aral'ın fiyat politikası ağır şekilde eleştirildi ancak yaşananlar, mağazalarda oyuna yoğun ilgi tüm eleştirilerin aksi yönünde cereyan ediyor.

jarkaman

28.7.2010 20:17:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: sercan_beser media markt akıllılık yapiyor bence 140 tl ye dogru düzgün satılmıyacagını biliyor 99 tl yapıp sürümden kazaniyor bence gene kar ediyor kimse zararına satmaz
Herkes yanılıyor bir sen biliyorsun zaten ...Maşallah çok iyi yorum :D EMin ol zararına

jarkaman

28.7.2010 19:53:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: RespecT

Diğer avrupa ülkeleri ağaçtan mı topluyor oyunu? Öyle mesajlar yazıyorsunuz ki sanki oyun bir tek bizim ülkemize distribütor firma ile getiriliyor. Ortada yüksek fiyat varsa herkes tepkisini gösterecektir elbet, asıl garip olan sizin tepki göstermeyip fiyatı kabullenmeniz... Ucuza almak varken gidip Arala o kadar para bayılmam 1 hafta beklerim netten kutulu alırım yada veririm parasını dijital download yaparım.
Benim anlamadığım ne biliyormusunuz ...Adamlar açıklamalarında her ülkeye farklı fiyat politikası var deniyor... yani bir nevi fiyat farkını kabulleniyor ve bunu açıklıyor Ve buradakiler bu doğru yada yanlış diye değilde hala orada bu kadar burada bu kadar diye tartışılıyor ... Ya eleştirenler yazıyı okumuyor yada biryerden gelir varki bu açıklamaya rağmen tartışılması gereken dışındakiler tartışılıyor...

ronyg

28.7.2010 11:20:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2shae

Ben ARAL'ı savunmuyorum ama Türkiye'de hangi elektronkik ürünü Avrupa veya Amerika'dan ucuza alabiliyoruz ki bu oyunları alalım. Türkiye'nin acı gerçeği bu artık her oyun çıktığı vakit şu ARAL'a laf etmeyi bırakın birşey değişmiyor işte
Hocam ben zaten ARAL dan birsey almiyorum, almadim da, birsey degismesse almayacagimda. Ona laf etme buna laf etme, degismesse degismesin birsey hocam, ben elimden geleni yapip tanidiklarimi yurtdisindan alisverise yonlendiriyorum zaten. En azindan elimden geleni degistirmeye calisiyorum. 10 kisi bunlardan oyun almasa cok seymi degisir, belki ARAL icin degismez ama biz uygun fiyata almis oluruz oyunlari, yani kar eden biziz sonucta.

Guest-D06A31849

28.7.2010 11:13:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: ronyg Yurdumdaki cogu insan yurtdisindan alisveris yapmayi bilmediginden ARAL'in keyfine gore belirledigi fiyatlardan oyun almak zorunda kaliyor.Haa bu arada burda ARAL'i savunan bazi "vergi, masraf" deyip daha neyin ne oldugunu bilmeyen arkadaslarinda cogu eminim bu fiyati veripte oyun almayacak arkadaslardir. Ben ARAL'dan oyun almiyorum, cogu tanidigimi da yurtdisindan nasil oyun alinacagini ogretmeye calisiyorum. Ayni hassasiyeti gosterelim arkadaslar, insanlar bilinclensin. ARAL da kendi calsin kendi oynasin...
Ben ARAL'ı savunmuyorum ama Türkiye'de hangi elektronkik ürünü Avrupa veya Amerika'dan ucuza alabiliyoruz ki bu oyunları alalım. Türkiye'nin acı gerçeği bu artık her oyun çıktığı vakit şu ARAL'a laf etmeyi bırakın birşey değişmiyor işte

Paslı Pedal

28.7.2010 08:30:58

0
Ben genelde yeni çıkmış bir oyunu bir sene sonra hakkettiği fiyata almayı tercih idiyorum. Her nekadar süper bir yapımda olsa bir oyuna verebileceğim maximum fiyat 45-50 tl dir. ozamana kadar internetten indirip crack lemeyi düşünüyorum.Örneğin geçen gün Empire totalwar ı 45 tl ye aldım. Üstelik Türkçe yamasıda çıkmıştı. oyun yeni çıkmış gibi oynuyorum şuan.

ronyg

28.7.2010 07:14:04

0
Yurdumdaki cogu insan yurtdisindan alisveris yapmayi bilmediginden ARAL'in keyfine gore belirledigi fiyatlardan oyun almak zorunda kaliyor.Haa bu arada burda ARAL'i savunan bazi "vergi, masraf" deyip daha neyin ne oldugunu bilmeyen arkadaslarinda cogu eminim bu fiyati veripte oyun almayacak arkadaslardir. Ben ARAL'dan oyun almiyorum, cogu tanidigimi da yurtdisindan nasil oyun alinacagini ogretmeye calisiyorum. Ayni hassasiyeti gosterelim arkadaslar, insanlar bilinclensin. ARAL da kendi calsin kendi oynasin...

Kespec

28.7.2010 02:28:44

0
75 tlye kutusuyla ENEU unlimited aldım, mutluyum arala bu fiyatın iki katını kaptıranlara da soğuk tavsiye ediyorum. yok öyle tekelcilik arkadaş 1980 senesi cahil halk yok artık, bugün media markt'daydım 140tllik kutular artık teşhir malı olarak vitrinlere atılmıştı, hangi ülkede asgari ücretin 4te 1i kadar bir fiyata oyun satmaya çalışıyorsun allasen? o oyunun gerçek fiyatı 59tl dir arkadaşlar yemeyin şu kazığı. almayın araldan oyun moyun, aral artık boykot edilmesi gerekmekte, çünkü iyice çıldırdılar. o fiyatı bir pc oyununa vereceğime ps3 olmadığı halde god of war 3'ün orjinalini 160 tlye alır baka baka zevk alırım daha iyi. allaha şükür param var ama çöpe atılacak param yok, kimse haketmediği bir kara ortak koşamaz kendine, oh adam geliştirsin oyunu o kadar reklam masrafı yapsın, CGI görüntülerine milyon dolarlar harcasın. sen oturduğun yerden al sat ticaretinden köşeyi dön. yok kardeşim öyle kolay para. allaha şükür steam var, bütün oyunlarımı steamden aldım çok da mutluyum.

suvari53

28.7.2010 02:12:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: cato16 suvari53 hadi 90 tl olsun.Vermeye hazırım.Ama 140 tl diyor bilmem ne.Sinir bozucu.
hacı internetten al diyoruz battle net 49 euro filan olması lazım boşver dvd olayını dijital olarak satın al oyunları

cato16

28.7.2010 02:09:54

0
suvari53 hadi 90 tl olsun.Vermeye hazırım.Ama 140 tl diyor bilmem ne.Sinir bozucu.

sinanx

28.7.2010 00:30:24

0
Yok öyle bir dünya ARAL sen bu fiyattan dayarsan bu memlekette olmaz.

dievas

27.7.2010 17:53:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: suvari53

nekadara aldın hangi siteden?
siteden değil dün akşam satürn den aldım

Miasmus

27.7.2010 17:11:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Memleketimden insan manzaları diye buna denir.

Erai

27.7.2010 15:50:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Sen bırak, biz bırakmıyoruz canım benim.

broodofqueen

27.7.2010 15:47:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: brk135 şimdi üstteki arkadaşlar toptan getirdiği için daha ucuza geldiğini kabul ediyorum . ben, bizim en ucuz bulabileceğimizden yola çıkarak shopto örneğini verdim . yoksa tabikide aral'ın shoptodan alıcağını düşünmedim . üstteki arkadaşlar nerede yaşadıklarını unutuyorlar sanırım . dünyanın en çok vergi veren ülkesiyiz . aral açısından baktığın zaman yüzde 50'ye yakın vergi biniyor . ben iddaa etmiyorum ki 140 lira türkiye standartlarında az bir para . fiyatlar kesinlikle yüksek ancak adamların zaten orjinal satabileceği oyunlar blizzard oyunları, bırakında azcık para kazansınlar
Sen bırak, biz bırakmıyoruz canım benim.

brk135

27.7.2010 15:42:01

0
şimdi üstteki arkadaşlar toptan getirdiği için daha ucuza geldiğini kabul ediyorum . ben, bizim en ucuz bulabileceğimizden yola çıkarak shopto örneğini verdim . yoksa tabikide aral'ın shoptodan alıcağını düşünmedim . üstteki arkadaşlar nerede yaşadıklarını unutuyorlar sanırım . dünyanın en çok vergi veren ülkesiyiz . aral açısından baktığın zaman yüzde 50'ye yakın vergi biniyor . ben iddaa etmiyorum ki 140 lira türkiye standartlarında az bir para . fiyatlar kesinlikle yüksek ancak adamların zaten orjinal satabileceği oyunlar blizzard oyunları, bırakında azcık para kazansınlar

helsloot

27.7.2010 15:27:26

0
o kadar basın açıklaması yapmış aral peki sorarım aral'a mediamarktan 98 TL ' ye aldığımız starcraft 2 lerinde üstünde aral etiketi var ????? aral dağıtıyor heryere kendi niye 140'a satıyorda dağıttığı mağazalara ucuzdan veriyor bu koşulda kimse araldan almaz ki ?

generalequilibrium

27.7.2010 15:16:05

0
511.ilk izlenim, beklenildigi sekilde, blizzard'in ilk oyunun temelini tamamen korudugu.. eger sc1 gecmi$iniz varsa, hic tutorial'a falan bakmaniza gerek yok.. direk dalin ortamlara.. cutscene'lerin co$mu$ sayisi ve bolum aralarinda gidilen bar/hypreion, oyunun atmosferini korukleyen en onemli geli$meler.. gorevlerden kazandigimiz kredilerle unitlerimiz icin ali$veri$e cikabiliyor olmamiz ayricak ho$uma gitti.. haritada dolanirken, homam sitili mineral ve gaz bulunmasi, cabuk ke$fe cikan oyunculara onemli avantaj getirebilir.. multi'de bu bonuslar var mi, varsa her oyunda rastgele mi ortama dagiliyorlar henuz inceleme firsatim olmadi.. oyun, $u ana kadar gordugum en saglam arayuze sahip.. unn'de haberleri sunan arka$a dalabiliyoz mu acaba oyunun bir yerinde.. bi de ortasina tabancayla delik acilan tv nasi hala cali$iyo onu ogrenmek istiyorum..

Erai

27.7.2010 14:44:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: brk135 matematiksel olarak bakarsak shopto'da yaklaşık 35 pound . kuruda 2.35 olarak alırsak 82 lira yapıyor . adamlar türkiyeye getirtirken yaklaşık yüzde 40 vergi biniyor . buda 30 lira filan ediyor . 82 + 30 = 111 lira . beyler adam kargo parasınıda üstüne koyarsan 120 lira filan ederki bırakında adamlar 20 lira kazansınlar . o kadar gümrükle uğraşıyorlar, kargoyla urğaşıyolar . kısacası uğraşıyorlarda uğraşıyorlar . ayrıca bu adamlara artan 20 lira adamların direk cebine gitmiyorki . o kazandıkları yirmi lira aynı zamanda aralda çalışan insanlarada gidiyor . bence aralın bu fiyata satması gayet makuldur .
Öncelikle sen son kullanıcı olarak, ahopto.net ten alırsan o oyunu, o fiyatın içersinde İngiltere devletine ödediğin %19 luk bir vergi var. Aral sonuçta bu ürünü satın alırken, o vergiyi vermiyor. İkincisi, adamlar toplu ürün aldıkları için, ve özel antlaşmalara sahip oldukları için de, oyunları shopto.net in vergisiz satış fiyatının da altında alıyorlar. Ayrıca toplu olarak getirtildiği için de kargo masrafları çok çok daha az oluyor. Ancak tabiki, ürün ithalatında gümrük vergisi, kdv, ötv, kar marjı ve diğer masraflar eklenecektir bu fiyatlara. Ancak yine de ben ortaya konacak fiyatın 140TL olduğunu düşünmüyorum. Burada kesin bir kötü niyet var. Eğer ki Aral firması, bütün uğraşlarına rağmen, bu ürünü ancak 140TL ye sattığında kâr edebiliyorsa da, bu da bu firmanın beceriksizliğidir, pazarlık ve koz kullanma konusunda ki yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Burası çok büyük bir ülke. Tamam ekonomik gelir bakımından çok iddialı olmasak ta, nufüs ve teknolojiyi takip etme konusunda kesinlikle iddialıyız. Ve aynı şey bence oyun oynama konusunda da geçerli. O zaman bu kozları Aral firması iyi kullanarak, oyun firmalarını bir şekilde ikna edip, ve onları sürümden kazanabileceklerine inandırmak suretiyle oyunları daha ucuza almayı deneyebilir. Bakınız bu olayı Sony firması, God Of War 3 için başardı diyebiliriz. Sony mağazasındaki bir kişinin söylediğine göre, ilk hafta satışları 17.000 civarında olmuş. Hatırlarsanız, o oyun Sony mağazalarında 99TL ye satılmıştı, hemde ps3 ve bluray oyun olmasına rağmen. Sonuç olarak diyeceğim o dur ki, Aral firması kesinlikle kendini mağdur duruma koyarak, duygu sömürüsü yapmasın. Ya başarılı ve vatandaşı düşünen bir firma olur, yoksa batmaya mahkumdur. 1.5 - 2 senelik ps3 oyunlarını, platinum versiyonlarını 169TL ye sattıklarını unutmadık. Hala da satmaya devam ediyor bile olabilirler. Bir yabancı sitenin platinum olarak sattığı oyun 45TL, Türkiye'deki firmanın ki ise 170TL ise, o zaman ARAL'ın zerre kadar konuşmaya da yakınmaya da hakkı yoktur bana göre...

altugaaa

27.7.2010 14:31:09

0
onu bunu bilmem arkadaş, son kullanıcı olarak Aral'ın Türkiye'ye getirdiği 98 liraya aldığım oyunu 140'a satarsam 42 lira kar ediyorum , Aralın ve oyunu 140 liraya satanların karını siz düşünün.

BSC Misafiri

27.7.2010 14:25:42

0
Şu işi dış ticaretten anlayan biri anlatsın öğrenelim arkadaşlar. Türkiye'deki ithalatçıya ortalama ne kadara mal oluyor bunu bi hesaplayalım o zaman anlarız işin aslını. yoksa bu böyle uzar gider sonuca da bi türlü ulaşamayız. Lütfen birisi şu işi bi kurcalasın...

Meteora

27.7.2010 14:20:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Sevgili arkadaşım. Aral oyunu shopto'dan almıyor. Hatta shopto ve Aral oyunu aynı yerden, belkide aynı fiyata alıyor. Kargo demişssin, Aral bu oyunları tek tek getirmiyor kardeşim, koli koli geliyor oyunlar. Sadece SC2 de değil daha bir çok oyunun dağıtımcısı Aral. Sanki sen ben alıpda dükkanımızda satıyormuşuz gibi anlatmışsında, o öyle değil. Sıkıldım artık aynı şeyleri anlatmaktan. Siz Aral çalışanımısınız?...
Komik komik şeyler yazmayın arkadaşlar, önce bir düşünün araştırın sonra yorum yazın. Matematiksel olarak yazmıssın bir de bu nasıl bir matematik. Oyunun direk olarak üreticisinden alınan binlerce adet oyunun birim fiyatı ile, bizim gibi son kullanıcıların başka bir satıcı bir firmadan aldığı perakende birim fiyatı aynı olabilirmi. ZAyrıca broodofqueen arkadaşımızın yazdığı gibi bir tek ürünün kargo birim bedeli ile binlerce ürünün kargo birim bedeli aynı fiyat olurmu. Dünya'da işler böyle yürümüyor arkadaşlar, uyanın artık!

broodofqueen

27.7.2010 14:18:00

0
quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower shoptodan alırsanız oyunun fiyatı (50 euro) + 6 lira kargo parası dışında cebinizden tek kuruş çıkmaz shoptoda special edition 160 lira
shopto Avrupa Birliği dışına CE göndermiyor.

Bluepower

27.7.2010 14:16:15

0
shoptodan alırsanız oyunun fiyatı (50 euro) + 6 lira kargo parası dışında cebinizden tek kuruş çıkmaz shoptoda special edition 160 lira

suvari53

27.7.2010 14:16:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: cato16 Bc2'yi 60 tl'ye almış biri olarak diyorumki ohaa Blizzard ohaa Aral!!!Sövesim var!!!
bu oyunu bad company 2 bir tutuyosun

cato16

27.7.2010 14:12:05

0
Bc2'yi 60 tl'ye almış biri olarak diyorumki ohaa Blizzard ohaa Aral!!!Sövesim var!!!

BSC Misafiri

27.7.2010 14:10:18

0
Shopto.net fiyatı 42,99 Euro yaklaşık olarak 85 TL ediyor. Bunun üzerine gümrüğünü,nakliyesini,diğer vergilerini de koyduk. Ticari kuruluş tamam karını da koyduk Türkiye'deki peşin fiyatını 140 TL'ye getirdik. Peki o zaman Vatan Bilgisayar Aral İthalattan aldığı bu oyunu 6 taksitle 123 TL'ye nasıl satıyor?Zararına demek ki. Peki bu Shopto.net hiç kar etmiyor mu?Geliş fiyatına mı satıyor bu oyunu?İngiliz mantalitesinde bu mümkün olabilir mi?

broodofqueen

27.7.2010 14:07:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: brk135 matematiksel olarak bakarsak shopto'da yaklaşık 35 pound . kuruda 2.35 olarak alırsak 82 lira yapıyor . adamlar türkiyeye getirtirken yaklaşık yüzde 40 vergi biniyor . buda 30 lira filan ediyor . 82 + 30 = 111 lira . beyler adam kargo parasınıda üstüne koyarsan 120 lira filan ederki bırakında adamlar 20 lira kazansınlar . o kadar gümrükle uğraşıyorlar, kargoyla urğaşıyolar . kısacası uğraşıyorlarda uğraşıyorlar . ayrıca bu adamlara artan 20 lira adamların direk cebine gitmiyorki . o kazandıkları yirmi lira aynı zamanda aralda çalışan insanlarada gidiyor . bence aralın bu fiyata satması gayet makuldur .
Sevgili arkadaşım. Aral oyunu shopto'dan almıyor. Hatta shopto ve Aral oyunu aynı yerden, belkide aynı fiyata alıyor. Kargo demişssin, Aral bu oyunları tek tek getirmiyor kardeşim, koli koli geliyor oyunlar. Sadece SC2 de değil daha bir çok oyunun dağıtımcısı Aral. Sanki sen ben alıpda dükkanımızda satıyormuşuz gibi anlatmışsında, o öyle değil. Sıkıldım artık aynı şeyleri anlatmaktan. Siz Aral çalışanımısınız?...

brk135

27.7.2010 13:50:10

0
matematiksel olarak bakarsak shopto'da yaklaşık 35 pound . kuruda 2.35 olarak alırsak 82 lira yapıyor . adamlar türkiyeye getirtirken yaklaşık yüzde 40 vergi biniyor . buda 30 lira filan ediyor . 82 + 30 = 111 lira . beyler adam kargo parasınıda üstüne koyarsan 120 lira filan ederki bırakında adamlar 20 lira kazansınlar . o kadar gümrükle uğraşıyorlar, kargoyla urğaşıyolar . kısacası uğraşıyorlarda uğraşıyorlar . ayrıca bu adamlara artan 20 lira adamların direk cebine gitmiyorki . o kazandıkları yirmi lira aynı zamanda aralda çalışan insanlarada gidiyor . bence aralın bu fiyata satması gayet makuldur .

ronyg

27.7.2010 13:33:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo Bir çoğunu ticaret nedir bilmiyorsunuz beyler. Aral Türkiye içinde satış yapan bir firma haliyle türkiyenin vergi statüsünü uyguluyor ki bu vergiler az değil hani ötv ydi kdv di artıyor fiyatlar.Gümrük vergisi vs vs. Diyorsunuz ki aral kazıkcı.Hadi bakalım siz satın steamden satılan fiyata ? Satamazsınız.Yurt dışından ihraç etmeniz gerekli ki bunun için gümrük vergisi,ötv,kdv gibi bir çok vergi ödüyeceksiniz.Vergi oranlarını biliyorsunuz. Steam Türkiye'ye vergi ödüyen bir kurum değildir.Yurt dışında hizmet veren bir kurumdur.Haliyle Türkiye'nin uyguladığı vergi politikasını uygulamadığı için Fiyatlar düşüktür. Bunun en basit örneği Avrupa-Asya-Amerika fiyat bazları. Ülkemizdeki Vergi oranları düşmedikçe bu böyle devam edicekdir. Bu Yüzden Aral vs gibi firmaları suçlamanız yersiz.
Eeee hocam ayni Aral baska PC oyunlarini daha ucuz fiyattan piyasaya surerken bu oyuna gelincemi birden vergiler yukseliyor. Savunuyorsun sirketi ama biraz mantikli savun.

broodofqueen

27.7.2010 13:05:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo Şimdi Oyunların iniş çıkış yapma sebebleri Türkiye'de çok doğal bir olay. Kuruluşların nasıl bir satış politikası izlediğini bilemeyiz.Ancak Haklıda olabilirsiniz. Örnek göstermişsiniz.2.parti fiyatı çok yüksek diye.Mümkün.Bir ürün çok satılıyor ise satıcı kuruluş yada şahıs fiyatı yükseltmeye gider bir sonraki partide.Eğer ürün satılmıyor yada stokda elde kalma zarar etme durumu oluyor ise promosyon vs gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu Satışı kuruluş yada şahısın insiyatifi ve ticaret görüşüyle alakalı bir durumdur. Ancak Gördüğüm kadarıyla bu söylenen oyun çok tutulan veya bir çok sipariş alan bir oyun.Haliyle Aral Adlı kuruluş Fiyatı yüksek tutup bir süre Kar imajını yükseltme gibi bir durum ortaya atmış. Eğer ki siz tutumunuzu almamakla bu şekilde protesto yaparak kullanırsanız bir süre zarar söz konusu endişesi dahilinde fiyat indirimine gidiceklerdir. Bu Arala Özgü bir Ticaret Anlaşı değil.Ülkemizdeki Ünlü,Başka bir alternatifi olmayan firmaların sağladıkları tutumdur. Ancak Çok fazla bu şekilde üstüne gidilmesinin bir anlamı yoktur.Bu Günümüz Ticaret anlayışının bir gerçeğidir. En Güzel Protesto şekli sözlü olmayıp icraat yoluyla yapılmalıdır. Sizin tutumunuz almamak olmalı ki biz size muhtaç değiliz denilmelidir. Ancak şuda söz konusu.Ülkemizde ötv ve kdv oranları çok yüksek.Bu sebeble oyunlar türkiye ve avrupa fiyatlarıyla karşılaştırmak saçma ve gereksiz olucakdır.
Oyunlar iniş çıkış yapmıyor bayım. Aynı değerde iki ürün, ikiside 45EURO. Ama birisi Türkiye'de 90TL'ye diğeri 140TL'ye satılıyor. Daha nasıl anlatayım bilmiyorumki? Yok siz kesinlikle anlamak istemiyorsunuz. Mümkün derken? Tabiiki mümkün! Yapmışlar zaten ötesi yokki. Ama DOĞRUmu? Biz bunu tartışıyoruz asıl. Görüyorumki size göre tutumları size göre doğru, en azından normal karşılanmalı. Ama bize göre doğru değil, aksine müşteriye yapılmış bir saygısızlık, ötesi tekelcilik. Bir ürünün bir ederi vardır. Bu ederin üzerinde satarsanız bunun adı kazıklamaktır Türkçe'de. Ama maaşallah siz öyle bir anlatmışsınızki sanki ticaretin olmazsa olmazı. Müşteriyi kazıklamak ne zamandan beri olağan ticari davranış oldu. Serbest piyasada o kadar serbest olmaması lazım. Bu hiçde öyle günümüz ticaret anlayışı ile ilgili falan değil.Bu Aral gibi ticaret yapanların mantığı, gördüğüm kadarı ile sizde aynı mantıkla iş yapıyorsunuz. O zaman Allah müşterilerinizi korusun.

BSC Misafiri

27.7.2010 12:48:02

0
Gelelim sadede, şu anda elimizde 3 seçenek var. 1-98-140 TL. arası fiyatlarla Türkiye'deki firmalardan, 2-60 Dolar veya 45-60 Euro arasındaki fiyatlarla Yurtdışındaki firmalardan, 3-60 Euro fiyatla Battle.net üzerinden alacağız. Şimdi söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın lütfen.Çok şükür maddi durumum bu oyunu hangi fiyatla olursa olsun almaya müsait.Bir çok arkadaşımızın böyle bir seçeneği olmayabilir.O yüzden ben mümkün olabilecek durumu izah etmeye çalışayım ki bunu tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Bir süreliğine bu oyunu alamayanlar orjinali haricinde temin ederek, online oynayamasalar bile senaryo modunu oynayacaklar.Tabiidir ki online oynayanlara göre biraz geri kalacaklar.En nihayetinde fiyatta indirime gidildiğinde (belki 1,5 yıl sonra) orjinal kopyasını temin edip aradaki farkı kapatmaya çalışacaklar yada hiç bir zaman orjinalini edinmeyip free serverlarda (muhtemelen bi şekilde açılacaktır) bunu gerçekleştirecekler.Ben şimdilik protesto amacıyla bu oyunu almıycam.

Karayell

27.7.2010 12:47:02

0
Tamam oyun bir efsane ama 140TL'de harbi çok fazla daha alınası bir fiyat mesela 80-90TL gibi olsa o zaman alınır....

Vicious Bee

27.7.2010 12:46:07

0
140 lira ne ya şaka gibi internetten alırım daha iyi

Codest

27.7.2010 12:40:55

0
Fiyat gerçekten de çok yüksek söz konusu SC2 dahi olsa zor yani

pcmemo

27.7.2010 12:19:27

0
Şimdi Oyunların iniş çıkış yapma sebebleri Türkiye'de çok doğal bir olay. Kuruluşların nasıl bir satış politikası izlediğini bilemeyiz.Ancak Haklıda olabilirsiniz. Örnek göstermişsiniz.2.parti fiyatı çok yüksek diye.Mümkün.Bir ürün çok satılıyor ise satıcı kuruluş yada şahıs fiyatı yükseltmeye gider bir sonraki partide.Eğer ürün satılmıyor yada stokda elde kalma zarar etme durumu oluyor ise promosyon vs gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu Satışı kuruluş yada şahısın insiyatifi ve ticaret görüşüyle alakalı bir durumdur. Ancak Gördüğüm kadarıyla bu söylenen oyun çok tutulan veya bir çok sipariş alan bir oyun.Haliyle Aral Adlı kuruluş Fiyatı yüksek tutup bir süre Kar imajını yükseltme gibi bir durum ortaya atmış. Eğer ki siz tutumunuzu almamakla bu şekilde protesto yaparak kullanırsanız bir süre zarar söz konusu endişesi dahilinde fiyat indirimine gidiceklerdir. Bu Arala Özgü bir Ticaret Anlaşı değil.Ülkemizdeki Ünlü,Başka bir alternatifi olmayan firmaların sağladıkları tutumdur. Ancak Çok fazla bu şekilde üstüne gidilmesinin bir anlamı yoktur.Bu Günümüz Ticaret anlayışının bir gerçeğidir. En Güzel Protesto şekli sözlü olmayıp icraat yoluyla yapılmalıdır. Sizin tutumunuz almamak olmalı ki biz size muhtaç değiliz denilmelidir. Ancak şuda söz konusu.Ülkemizde ötv ve kdv oranları çok yüksek.Bu sebeble oyunlar türkiye ve avrupa fiyatlarıyla karşılaştırmak saçma ve gereksiz olucakdır.

WizMellin

27.7.2010 12:10:50

0
media markt akıllılık yapiyor bence 140 tl ye dogru düzgün satılmıyacagını biliyor 99 tl yapıp sürümden kazaniyor bence gene kar ediyor kimse zararına satmaz

Fabrice

27.7.2010 12:05:16

0
Arkadaşlar, ana foruma da yazdım ama buraya da ekliyeyim. (Bütün şubelerde aynı mıdır bilemiyorum) Ankara Kentpark Media Markt'da oyunun normal versiyonu 98 TL (bana satıcı 99 demişti, şimdi faturaya bakıyorum da 98 TL'ymiş) Collector's Edition versiyonu 199 TL. Bu oyunlar üzerinde de ARAL logosu / hologramı mevcut, sanırım bu mağaza ile özel bir anlaşmaları var ve bu fiyattan satın almak bizler için mümkün.

broodofqueen

27.7.2010 12:01:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo Bir çoğunu ticaret nedir bilmiyorsunuz beyler. Aral Türkiye içinde satış yapan bir firma haliyle türkiyenin vergi statüsünü uyguluyor ki bu vergiler az değil hani ötv ydi kdv di artıyor fiyatlar.Gümrük vergisi vs vs. Diyorsunuz ki aral kazıkcı.Hadi bakalım siz satın steamden satılan fiyata ? Satamazsınız.Yurt dışından ihraç etmeniz gerekli ki bunun için gümrük vergisi,ötv,kdv gibi bir çok vergi ödüyeceksiniz.Vergi oranlarını biliyorsunuz. Steam Türkiye'ye vergi ödüyen bir kurum değildir.Yurt dışında hizmet veren bir kurumdur.Haliyle Türkiye'nin uyguladığı vergi politikasını uygulamadığı için Fiyatlar düşüktür. Bunun en basit örneği Avrupa-Asya-Amerika fiyat bazları. Ülkemizdeki Vergi oranları düşmedikçe bu böyle devam edicekdir. Bu Yüzden Aral vs gibi firmaları suçlamanız yersiz.
Sevgili kardeşim. Ya yukarıdakileri okumadın yada kasıtlı yapıyorsun. Yorum yapmadan önce Aral'ın sitesine gir bir bak lütfen. Activison etiketli oyunların fiyatlarına bir bak. En pahalısı 90TL. Şimdi o oyunlarda vergi vs. yokmu? Ülkemize özel Starcraft 2 vergisimi çıktı, bizimmi haberimiz mi yok? Örnek de verelim. Misal Singularity; Dağıtımcı :Activision Stüdyo :Raven Software Tür :Sci-Fi First-Person... Çıkış Tarihi: Jun 29, 2010 » Yeni, güzel bir FPS oyunu. Disribütörü Aral, Türkiye satış fiyatı 90TL(En pahalısı). Avrupa satış fiyatı 45EURO. Bana bunu nasıl izah edeceksin. Oyununa göremi vergi alınıyor bu ülkede. Belki ticaret bilmiyoruz ama salak hiç değiliz. P.S. Ha birde eskiden 90TL'ye sattıkları ama şimdi 120 TL etiketi olan CoD:Modern Warfare 2 var. Bak sen Allah'ın işine, 2. partide masraflar 30TL birden artmış... Görüyormusun, parti parti vergi oranları yükseliyor.

Meteora

27.7.2010 11:59:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcmemo Bir çoğunu ticaret nedir bilmiyorsunuz beyler. Aral Türkiye içinde satış yapan bir firma haliyle türkiyenin vergi statüsünü uyguluyor ki bu vergiler az değil hani ötv ydi kdv di artıyor fiyatlar.Gümrük vergisi vs vs. Diyorsunuz ki aral kazıkcı.Hadi bakalım siz satın steamden satılan fiyata ? Satamazsınız.Yurt dışından ihraç etmeniz gerekli ki bunun için gümrük vergisi,ötv,kdv gibi bir çok vergi ödüyeceksiniz.Vergi oranlarını biliyorsunuz. Steam Türkiye'ye vergi ödüyen bir kurum değildir.Yurt dışında hizmet veren bir kurumdur.Haliyle Türkiye'nin uyguladığı vergi politikasını uygulamadığı için Fiyatlar düşüktür. Bunun en basit örneği Avrupa-Asya-Amerika fiyat bazları. Ülkemizdeki Vergi oranları düşmedikçe bu böyle devam edicekdir. Bu Yüzden Aral vs gibi firmaları suçlamanız yersiz.
Arkadaşım ticaretle ilgili söylediğin şeyler doğru ancak, gözünden kaçırdığın iki önemli nokta var. ARAL ithalat Blizzard/Activision oyunlarını Turkiye'de satan yetkili satıcı yani temsilci yani mümessil, adına ne dersen. Bu demek oluyorki bir takım özel anlaşmalarla alıyorlar oyunları. Senin benim gibi bir tane oyunu yurt dışından aldığımız fiyatlamı alıyor sanıyorsun mümessiller 10binlerce sayıdaki oyunu. Tabiki hayır daha uygun fiyattan alıyorlar. Yoksa dağıtımcı olmanın avantajı nerde kalır. İkinci önemli nokta şu. Arkadaşlardan biri yukarıda deyinmiş, 2 tane farklı avrupa fiyatı aynı olan activision oyununu bu ARAL denilen üç kağıtçı zihniyet iki farklı fiyattan satıyor. Niye çnku birisi Starcraft 2 diye, çunku birisini gözü kapalı alcak çok sayıda insan var diye ama, forumdonanımhaber gibi bilinçli kullanıcaların birbriyle sürekli iletişim halinde olduğu boyle siteler yuzunden çok buyuk tepkiyle karşılaştılar birçok kişi yurt dışından temin etti oyunu.

BSC Misafiri

27.7.2010 11:58:54

0
Battle.net üzerinden digital download başladı.Fiyat 59,99 Euro.

pcmemo

27.7.2010 11:25:34

0
Bir çoğunu ticaret nedir bilmiyorsunuz beyler. Aral Türkiye içinde satış yapan bir firma haliyle türkiyenin vergi statüsünü uyguluyor ki bu vergiler az değil hani ötv ydi kdv di artıyor fiyatlar.Gümrük vergisi vs vs. Diyorsunuz ki aral kazıkcı.Hadi bakalım siz satın steamden satılan fiyata ? Satamazsınız.Yurt dışından ihraç etmeniz gerekli ki bunun için gümrük vergisi,ötv,kdv gibi bir çok vergi ödüyeceksiniz.Vergi oranlarını biliyorsunuz. Steam Türkiye'ye vergi ödüyen bir kurum değildir.Yurt dışında hizmet veren bir kurumdur.Haliyle Türkiye'nin uyguladığı vergi politikasını uygulamadığı için Fiyatlar düşüktür. Bunun en basit örneği Avrupa-Asya-Amerika fiyat bazları. Ülkemizdeki Vergi oranları düşmedikçe bu böyle devam edicekdir. Bu Yüzden Aral vs gibi firmaları suçlamanız yersiz.

Dante

27.7.2010 11:15:57

0
Starcraft oyuncusu bilinçlidir. Neyin ne olduğunun farkındadır. Yani fifa oynayan, call of duty oynayan bebe kitlelerine* sahip değildir pek Starcraft. "babbaaa hadi gel alalım şu oyunnuuğğ" diye elinden çeke çeke babasını dükkana götürüp oyun aldırtacak kitle değildir. O yüzden asabımı bozmayın gidin yurtdışından alın ya da steam'den alın kardeşim, manyak mısınız aral'dan oyun alıyorsunuz (*: Her fifa, cod oynayan bebedir demiyorum, yanlış anlama damarı gelişmiş kesimlerce kesin yanlış anlanır o cümle, ondan söyleyeyim şimdiden)

heavyy

27.7.2010 09:48:07

0
140 tl mi!!! Aral şaşırmış. Tabi oyun yeni çıktı, talep fazla, oyunun fan ları var, dünyaca tanınmış ve beklenen bir oyun, o kadar da reklamı oldu, Aral da bu sektörde tekel durumunda olduğu için fiyatı yüksek tutmuş. Anlaşılan ARAL piyasanın kaymağını alacak. Aral ın yaptığı vurgunculuk gibi birşey. Yazıklar olsun diyorum. O kadar da savunma yazısı yazmışlar boşuna, Sanki hiç PC oyunu almadık, PC oyunlarının fiyatlarını bilmiyoruz, bu kadar yüksek fiyat ta PC oyunu mu olur. Bu fiyatın savunulacak hiçbir tarafı yok. PS3 ve XBOX 360 oyunları bile bu kadar pahalı değil.

KaraMaraT

27.7.2010 08:09:51

0
bi daha aral dan bisey almam.digital download!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ronyg

27.7.2010 07:17:57

0
ARAL dan simdiye kadar hic bir oyun almadim, almayacagimda. Herkezin bahanesi ayni yok vergiymis yok ellerinden bu geliyormus.. Birde acikalamada "zaten en yüksek fiyat grubu olan Avrupa fiyatlarını baz olarak almakta" denmis, avrupadaki fiyatlarla alakasi yok bizdeki fiyatlarin. Somurdunuz milleti, yaziklar olsun size!

fod

27.7.2010 07:11:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri fod aral oyunu türkiye ye getiriyor 60 euro ise 120 tl olamaz onun kargosu var aral da çalışanlar var
abi adamlara maliyeti 60 euro degil ki adamlar getiriyor zaten binlerce alıyor zaten maliyeti 60 euro 120tl olsa vatan satınca zararına mı satıcak

suvari53

27.7.2010 01:29:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: dievas

aynen katılıyorum... ayrıca CE almanızı tavsiye ediyorum az önce aldım ve internetten almanın keyfi ile bunun arasında dağlar kadar fark var.
nekadara aldın hangi siteden?

RespecT

27.7.2010 01:27:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: dievas

aynen katılıyorum... ayrıca CE almanızı tavsiye ediyorum az önce aldım ve internetten almanın keyfi ile bunun arasında dağlar kadar fark var.
Diğer avrupa ülkeleri ağaçtan mı topluyor oyunu? Öyle mesajlar yazıyorsunuz ki sanki oyun bir tek bizim ülkemize distribütor firma ile getiriliyor. Ortada yüksek fiyat varsa herkes tepkisini gösterecektir elbet, asıl garip olan sizin tepki göstermeyip fiyatı kabullenmeniz... Ucuza almak varken gidip Arala o kadar para bayılmam 1 hafta beklerim netten kutulu alırım yada veririm parasını dijital download yaparım.

dievas

27.7.2010 01:13:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri fod aral oyunu türkiye ye getiriyor 60 euro ise 120 tl olamaz onun kargosu var aral da çalışanlar var
aynen katılıyorum... ayrıca CE almanızı tavsiye ediyorum az önce aldım ve internetten almanın keyfi ile bunun arasında dağlar kadar fark var.

BSC Misafiri

27.7.2010 00:31:50

0
fod aral oyunu türkiye ye getiriyor 60 euro ise 120 tl olamaz onun kargosu var aral da çalışanlar var

DuncanIdaho

26.7.2010 23:54:19

0
Bu aciklama tam bir fos... Kardesim adam sana fiyat tavisye ediyor...altına girebilirsin ustune yapma diye..sende uzerine de vergi ile aciklanmayacak bir miktar koyuveriyorsun... Sonrada az bucuk matematikten anlayan bizlere ehem ohom pehem tarzı bir aciklama yapiyorsun.. SC nin bende degeri 1 milyon USD dir ama firstcilara firsat vermemek adina hayir !!!

bursat

26.7.2010 23:49:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen Bu oyuna helal olsun pandoras. Ama mevzu o değil. Başka oyunlara bak, aynı firmanın getirttiği yine Activision etiketli oyunlara. Onların fiyatı makulken, SC2 çıkınca birden vergilermi akıllarına geldi.
Şahsen yazdıklarının altına imzamı atıyorum dostum

broodofqueen

26.7.2010 23:24:12

0
Bu oyuna helal olsun pandoras. Ama mevzu o değil. Başka oyunlara bak, aynı firmanın getirttiği yine Activision etiketli oyunlara. Onların fiyatı makulken, SC2 çıkınca birden vergilermi akıllarına geldi.

suvari53

26.7.2010 23:18:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Miasmus

İnternetten almadım ama hiç bir sitede 95TL den pahalıya görmedim bu oyunu. 38-45 euro arasında değişiyor EU bazlı sitelerde. Herkez shopto.net diyor forumda alan arkadaşlar vardır. Onlara sorabilirsin. Kesinlikle 140TL den ucuza geldiğinden eminim. Veya Digital Download yapabilirsin.
digital herzaman daha iyidir fiyatı daha iyi kutulu oyun almam ben zaten dediğin gibiyse fiyatı kaptım ben

Miasmus

26.7.2010 23:14:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: suvari53 internetten alırsak fiyatı ne kadar olur ben almaya düşünüyorum bilen cevap versin arkadaşlar!!!
İnternetten almadım ama hiç bir sitede 95TL den pahalıya görmedim bu oyunu. 38-45 euro arasında değişiyor EU bazlı sitelerde. Herkez shopto.net diyor forumda alan arkadaşlar vardır. Onlara sorabilirsin. Kesinlikle 140TL den ucuza geldiğinden eminim. Veya Digital Download yapabilirsin.

Sp!deR

26.7.2010 23:05:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: l3bron

Kendini çok kasma insanın mesajını okuyası gelmiyor.
ARAL aynı şeyi tekrar ediyor. Fiyatta düşüş olmayacaksa hiç açıklama yapmasınlar.

Jiraiya

26.7.2010 23:02:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nuri... Zamanında ; Call of Duty - Modern Warfare 2 oyununu , Aral'dan almayı planlıyordum. Stoklarında yoktu ; 1-2 hafta boyunca , sürekli e-mail attım. Hiçbirisini cevaplamamışlardı. Ben de oyunu , Steam üzerinden satın almıştım. Steam üzerinden 90 TL'ye gelmişti, oyunun fiyatı. Birkaç hafta sonra da , Aral'ın stoklarına giriş yapmıştı. Ve, şu fiyatı vermişlerdi : 120 TL. İmkânınız varsa ; oyunları , Steam üzerinden almaya çalışın.
Kendini çok kasma insanın mesajını okuyası gelmiyor.

suvari53

26.7.2010 22:57:03

0
internetten alırsak fiyatı ne kadar olur ben almaya düşünüyorum bilen cevap versin arkadaşlar!!!

Miasmus

26.7.2010 22:54:53

0
Aral'ın halkla ilişkiler "0" böyle açıklamamı olur. Oyunun satışa çıkmasına saatler var. Sen hala sitende belirtmemişsin fiyatını, kusura bakma ama kimse bu açıklamayı yemez. Sana bu oyun herhalde 2-3 gün önceden vermediler. Oyun satışa çıkmadan, normal olmayan bu fiyatı belirtirsin, açıklamanı yaparsın ve gece satışı yapmazsın. MMO değil bu 1 gün geç oynamışsın ne fark eder lvl atlamıyorsun bişey yapmıyorsun. Gece satışlarında göreceğiz bakalım neler olacak. WoW gibi 1 gün sonra oyun karaborsaya mı düşecek yoksa ellerinde mi patlayacak. Ama gerçekten bu tarz açıklamalar şu an sadece Aral'ı yüzsüz bir firma durumuna düşürür. Bu tarz açıklamalar oyunda çıkmadan saatler önce değil. Sen fiyatını belirlemiş ve gece satışına çıkarmışsın artık konuşmayıp satış sonuçlarını bekle. Ama yok derdin gerçekten imajın ise o zaman oyunu gece satışına çıkarma. Sanki çok matah bişey yapmış gibi 140 tl ye oyunu sat. Bu zor şartlar altına demiş bide oyunu istiyorsun geliyor tek sıkıntı fiyatta olur o sıkıntıda olmuş zaten. Gerisi önemli değil parayı veren her ithalatçı aynı gün satışa çıkarır oyunu önemli olan paranın makul seviyede olması. Sen çık orada burada reklamını yap, yurtdışından afişler onlar bunlar getir, git bunları gece satışı yaptıracağın mağazalara ver, her yerde "türkiyede dünya ile aynı anda" de, reklamın dibine vur, sonra gel yok efendim oyun pahalıymış, bize böyle geliyormuş, yok efendim vergiler vs vs. Şimdi mi aklın başına geldi, o kadar reklama para verdin, milleti gaza getirdin. 2 saat evvelden oyun bize pahalı geliyor. Olmadı Aral İthalat. Ben yemedim.

Antrim

26.7.2010 22:47:57

0
almayı duşunuyordum 140 lira ne kardeş ps3 degil pc yuh

x_tol

26.7.2010 22:46:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: Dante Mis gibi Steam var arkadaşlar ne Aral'ı yav.
İnternet hızlarıda artmışken 1.5 - 2 saatte kullanıma hazır hale geliyor hada dvd alanları anlamak mümkün değil

Xdian

26.7.2010 22:33:36

0
ps3 oyunları hali oratada, bunada güzel bi fiyat çekmişler anlaşılan çok alan olucak ya, açıklamada yapıyorlar terbiyesizler shoptodan alırız bu aç gözlülere vermem 140 lira.

Ersin ÇAKI

26.7.2010 22:32:29

0
Hönk. Araldan Alışveriş yapmak mı? Hayır, Olamaz, Asla.

Dante

26.7.2010 22:26:04

0
Mis gibi Steam var arkadaşlar ne Aral'ı yav.

suvari53

26.7.2010 22:17:21

0
internetten alın bütün oyunlarınızı vergiyi tabi olmuyor şirketler çok ucuz oluyor oyunlar tavsiye ederim

fod

26.7.2010 22:12:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: pandoras

Valla Vatanbilgisayardan aldım 118.65 TL ye 140 tl değil oyun ki vatanbilgisayarda Aralla çalışıyor oyun 140TL diye birşey yok.
evet öyle adam internetten satın almak istemeyen birini ele alalım dedigim gibi su an rafta call of duty modern warfare 2 120tl , 60 euro ise bu da 60 euro sc 2 nin rafta da 120tl olması lazımdı en kötü ihtimalle

BSC Misafiri

26.7.2010 22:12:00

0
artık pc oyunları bile yurtdışından alıyorum aral vereceğim parayı çöpe atarım genede almam, padoras, karadaş çok zenginsen bizede alda bizde oyniyalim.

TORU-NAGA

26.7.2010 22:06:08

0
Dünyanın en pahalı benzininden sonra en pahalı starcraft da bizde,fiyatlandırmada üstümüze yok, ya satarsa

pandoras

26.7.2010 21:55:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: fod pandoras düsmüyor mu, köseli mi olay oyunun haketmesi degil kac defa söylüycez olay adamların bizi yoluncak kaz gibi görmesi moder warfare 2 de 60euro degil mi avrupa fiyatı o oyun 120tl , bu oyun da 60 euro o da nesi 140tl hala anlamadıysan aral hesap nosunu versin sana bahıs yap
Valla Vatanbilgisayardan aldım 118.65 TL ye 140 tl değil oyun ki vatanbilgisayarda Aralla çalışıyor oyun 140TL diye birşey yok.

Jack Rabbit Slims

26.7.2010 21:54:09

0
pandoras Daha önce Türkiye'de World of Warcraft'ın 2 ek paketinde de akşam satışı olmuştur ve Burning Crusade'e bizzat katılmıştım. Ama fiyatı 75 tl idi. Ayrıca burada StarCraft'ı sıradan bir oyun olarak görmüyoruz, Aral'ın pisliğinden bahsediyoruz. Bu vergiler her zaman var, SC II olunca daha mı çok vergi oluyor? Aral'ın oyunu pahalı satmak için vergiyi bahane etme saçmalıklarına inanıyorsan biz birşey diyemeyiz. Ayrıca çok yazık etmişsin sana önerim siparişini iptal et ShopTo'dan CE al 160 liraya.

zaraki-kenpachi!!!

26.7.2010 21:54:02

0
Fotoşop bilsem Aral amblemini Çakal olarka değiştirecem ha.

kkratoss

26.7.2010 21:48:46

0
Şeytan diyor git korsanın dibine vur ama Sc2 haketmiyor bunu.

fod

26.7.2010 21:43:28

0
pandoras düsmüyor mu, köseli mi olay oyunun haketmesi degil kac defa söylüycez olay adamların bizi yoluncak kaz gibi görmesi moder warfare 2 de 60euro degil mi avrupa fiyatı o oyun 120tl , bu oyun da 60 euro o da nesi 140tl hala anlamadıysan aral hesap nosunu versin sana bahıs yap

LazoSebo

26.7.2010 21:42:41

0
Tercihim internet'ten satın alma olacak, belli oranda tepki verilirse belki aral'ın aklı başına gelir.

pandoras

26.7.2010 21:40:49

0
Birde şöyle bir durum var bazı arkadaşlar SC2 yi normal bi PC oyunu gibi görüyorlar olayın farkında değiller galiba. Şimdiye kadar hangi oyun için Türkiyenin önemli mağzalarında gece 12 de dünya ile aynı anda satış olduğunu görmüşler 140 fazla diyorsunuz da buna 200 300 TL yi bile çok rahatlıkla verebilecek kişiler var, ben belki bu oyun için 300tl vermem ama inanın Diablo3 de ki ödeme miktarım sınırsız :) :) diyeceksinizki nasıl okadar çok para veriyon zenginmisin :) eeee 15yıldır diablo 3 için köşeye günde 1kuruş attım :) 5250 tl var şimdi :). PS3 içinde evet 5 6 arkadaş birleşip oyun parasoyla alabilirsin ama sc2 asla oynayamazsın yada diablo3 ü .

Silver_Sky

26.7.2010 21:30:56

0
konu SC2' olunca bu;"özel vergilendirme ve ekstra maliyetler" daha çok artıyor sanırım

pandoras

26.7.2010 21:26:52

0
amma milet ağladı oyunun fiyatı birçok türk firmasın 120 tl zaten ki ben vatandan 118 tlye sipariş verdim bukadar sızlanmayın. birçoğunuz sıgara içip günde 4 5 tl veriyorsunuz birçoğunuz alkolde alıyordur butür şeylere öderken kimsenin sesi çıkmazken 120 tlye ağladınız resmen 140 vermezsiniz çünkü starcraft hayranı değilsiniz bikaçgünbekleyin corsanı düşer indir oynarsınız beleşe. asgari ücretten bahsediyorsunuz evet az ama bu adam bilgisayarı almaya parası yetmiş oyunları oynayacak kadarda rahat biriyse 120 tl zaten kimseye koymaz sadece singel player oynanıpda fiyatı 70 80 tl olan oyunları almaktansa bu oyuna 140 tL vermek hiç koymaz ki şöyle düşünün bu oyunu en az 5 10 yıl kadar oynayacaksın bir önceki starcraftı halen oynayan var düşünün artık. isteyen istediği yerden alsın.

ZafeerTR

26.7.2010 21:21:51

0
Aral'dan lütfen oyun almayın. Ordan alacağınız 5-6 oyuna 360 veya PS3 parası çıkarırsınız.

Project Scorpio

26.7.2010 21:18:20

0
140 TL verene helal valla ne kadar iyi bir oyun olursa olsun hiçbir PC oyununa 140 TL vermem.

Speed Style

26.7.2010 21:17:19

0
Asgari ücretin çok ama çok düşük olduğu bir ülkede 140 tl... Ne yapmaya çalışıyor bu aral ? Amacı ne ?

Leanor

26.7.2010 21:12:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İNTERNETTEN ALIN KEYFİNİZE BAKIN
Kesinlikle bundan sonrada Aral'a pek para kazandırmam

BSC Misafiri

26.7.2010 21:04:22

0
İNTERNETTEN ALIN KEYFİNİZE BAKIN

Eric Cartman.

26.7.2010 20:59:22

0
Zamanında ; Call of Duty - Modern Warfare 2 oyununu , Aral'dan almayı planlıyordum. Stoklarında yoktu ; 1-2 hafta boyunca , sürekli e-mail attım. Hiçbirisini cevaplamamışlardı. Ben de oyunu , Steam üzerinden satın almıştım. Steam üzerinden 90 TL'ye gelmişti, oyunun fiyatı. Birkaç hafta sonra da , Aral'ın stoklarına giriş yapmıştı. Ve, şu fiyatı vermişlerdi : 120 TL. İmkânınız varsa ; oyunları , Steam üzerinden almaya çalışın.

revenger11

26.7.2010 20:52:45

0
İthalatçılar azıcık kar payından fedakarlık etmezlerse, daha çok ağlarlar orjinal satılmıyor diye. Steamden alırım yine araldan almam,.

Jack Rabbit Slims

26.7.2010 20:49:12

0
Oha kansızlığa bak. Pc oyununu bile 140 liradan satıyorlar artık yuh. Sc2'nin Collector's Edition'ı 160 lira ShopTo'da!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
StarCraft II: Wings of Liberty
+ TAKİBE
AL
23 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız