Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ortamlarıyla Dikkat Çeken Decadent Duyuruldu

 
 
Fulqrum Publishing, Lovecraft tarzıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan Decadent adındaki yeni bir oyunu bizlere sunmaya hazırlanıyor. Hikaye odaklı ve tek oyunculu bir yapıya sahip olacak olan bu yapım 2025 yılı içerisinde PC platformu için piyasaya sürülecek. Ayrıca aşağıda izleyebileceğiniz motor içi bir fragmana da ulaşabilirsiniz.
 
Decadent birinci şahıs kamera bakış açısıyla geliyor
 
 
 
Decadent, dikkat çekici karanlık atmosferiyle beraber daha çok cehennem tarzı bir ortamı bizlere sunuyor. Tüyleri ürpertici yaratıklarla ve canavarlarla kapışabileceğimiz oyunda, egzotik silahları elimize alabiliyor ve özel eşyalardan yararlanabiliyoruz. Oyuncular burada kadim varlıklarla, kabilelerle ve daha fazlasıyla karşılaşabiliyor.
 
Oyunun hangi motoru kullandığını şu an için bilmiyoruz. Ancak gerçekten de ilgi çekici görünüyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuncular burada farklı bölgeleri keşfedebiliyor, ormanlardan uçurumlara, yeraltı göllerinden buzullara kadar oldukça değişik kısımlara doğru adım atabiliyor.
 
Incantation Games tarafından geliştirilen bu yapımda oyuncular daha önce kullanılmayan alanlarda ilerlemelerini sağlayacak yeni ekipmanların kilidini de açabiliyor.
 
İşte duyuru fragmanı
 
 
 

 
Decadent oyuncuların seveceği bir yapım
 
Atmosferi, ortamları ve daha fazlasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi hedefleyen bu yapım içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber istediğimiz şekilde ilerlemeye başlıyor ve ilgi çekici ortamların yanı sıra aynı zamanda yaratıkların da olduğunu burada söyleyebiliyoruz. Oyunda gerçekten de dikkat edilmesi gereken çeşitli düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanlara dikkat ettikten sonra oyunun arka planında bir hikaye içeriğinin aktığını söyleyebiliyoruz. Bu hikaye içeriği ile beraber aynı zamanda hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglar devreye giriyor.
 
Bu devreye girmeyle çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor, meydan okumalara katılabiliyor ve elimizden geleni burada yapmaya koyuluyoruz. John Lorn adlı bir karakteri kontrol ettiğimiz ve bu karakterle beraber karanlık ortamlara dalış yaptığımız gibi, bu karanlık ortamlarda kendi yolumuzu bulmaya çalıştığımız yapımında burada yer alan arka plandaki hikayeden kısaca bahsedecek olursak, görüşmediği oğlunu kurtarmak için ana karakterimizle beraber yola koyuluyor ve karakterimize aynı şekilde dövüş becerilerimizi test edebiliyor, çeşitli sırları açığa çıkarabiliyoruz.
 
Bu gizemleri açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve hem insanlığa hem de diğer yaratıklara karşı burada büyük bir meydan okuma içerisine giriyoruz. Diğer taraftan o yönde zamanın durduğu ve ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulduğumuz yapımda tehlikeli ortamları keşfetmeye çalışırken atmosferlerin, manzaraların ve düşmanların da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.

Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyoruz. Keşif yaparken elbette zorluklarla, sırlarla karşılaşabilir ve ilerleyen süreçte daha farklı donanımların ve becerilerin sahibi olabiliyoruz. Elbette buraları keşfederken diğer taraftan bu bölgelerin kendine özgü manzaralarının, atmosferlerinin ve daha fazlasının olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Buraları keşfetmek gerçekten zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan oyunda yer aldığımız süre boyunca elimizden geleni yapmak için burada türlü türlü etkileşimlere giriyoruz.
 
 
 
Elimizdeki silahı ateşleyebiliyor, bu silahla beraber elbette daha farklı şekilde düşmanlarının üstesinden gelmeye çalışıyor ve diğer taraftan 1. Dünya Savaşı gazisi olan bir karakteri burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Elbette arka planda daha dolu bir hikayenin olduğundan bahsedebiliyor ve bu hikaye içerisinde biz de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Çünkü burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz, bu bölgelerde bir şeyler çekmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda çeşitli zorluklarla karşılaşmayı bekliyoruz.
 
Kadim sırları aşağıya çıkarabileceğimizi söylesinlerle beraber meydan okuma yarışına girebileceğimiz yapıp, birkaç gün sonra bizleri güzeldir benim için elinden geleni yapmaya koyuluyor ve biz de burada yer almak için uzun bir süre beklememiz gerekiyor, çünkü bu sefer de belirttiğim gibi oyun 2025 yılı içerisinde bekliyor.

Hem atmosferleri hem de diğer unsurları keşfetmeye hazırlandığımız bu yapımda Kraliyet Kaşif olarak yer alıyor ve bu kaşiflerle beraber kendimizi aslında bir nevi çökmekte olan bir dünyayı araştırmaya koyuyoruz. Araştırmalarımızı elbette sürekli olarak devam ettirirken travmatik bir deneyimle beraber de burada karşılaşmaya hazırlanıyor ve ana karakterimizin burada duygusal çöküş içerisinde girdiğini aktarabiliyoruz. Tuhaf parazitleri, yaratıkları ve canavarları ev sahipliği yapan bu dünyada kendi araştırmalarımızı nihayetine erdirmek için burada elimizden geleni yapmaya koyulurken elbette kayıp kültürlerle, unsurlarla ve keşif dizileriyle beraber de cesaretimizi sınamaya hazırlanıyoruz. Akıl sağlığımızın sınırlarını zorlayan bir yapıyla beraber de buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
Üniversite içerisinde keşif gezisi ile beraber izlerimizi sürmeye hazırlandığımız bu yapımda hem cesaretimize hem de akıl sağlığımızı burada korumak durumunda kalıyor ve iyilik ile kötü arasındaki çizgi içerisinde elbette bir nevi düzgün bir şekilde yürümemiz gerekiyor. Sevdiği insanı kurtarmak için elinden geleni yapmaya koyulan ana karakterimiz ile beraber ilerlemeye başladığımız bu yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor daha kabilelerinden kadim varlıklara sürekli olarak değişen çorak topraklardan daha farklı bölgelere doğru kendimizi bulabiliyoruz. Elbette buraları keş ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Bu keşif unsurlarıyla beraber 1920'lerin geleneksel ateşli silahlarından yararlandığımızı aktarabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre, o dönemin elbette en iyi silahları bu yapım içerisinde yer alıyor ve biz de elimizden geleni yapmaya koyularak bu silahları kullanmaya çalışıyoruz. Silahlar üzerinde usta olmak için elbette biraz daha oyunu deneyimlemek gerekiyor ve bununla beraber de hem cesaretimizi hem de sağlığımızı üst seviyeye getirmeyi bekliyoruz.
 
Kendi duygularımıza güvenebileceğimiz ve yapacağımız hamlelere göre değişeceğini gösteren bir ortamda bulabileceğimiz yapım içerisinde egzotik silahlardan özel eşyalara kadar ilgi çekici donanımları kullanabilecek ve bunlarla beraber kendimize bonus sağlayabileceğiz. Ek olarak, burada ateş silahlarının büyülü özelliklerinden faydalanabilecek, garip eserlerle, uzaylı biyolojik silahlarla ve daha fazlasıyla karşılaşabileceğiz. Oyunda dehşet verici unsurların yer aldığını aktarabiliyor ve bununla beraber istediğimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve yaptığımız hamlelerle beraber de hayatın ne kadar kumar bir yapıyı bünyesinde barındırdığını burada deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan bilinmeyeni keşfetmeye çalışıyoruz: ışıksız ormanlara, dağlar durağan ve düşmanca bulunan kayalıklara, yeraltı göllerine, uçsuz bucaksız buzullara, eski höyüklere, uzaylı mantarlarla dolu dikkat çekici kısımlara ve daha fazlasına ilerlemeye çalışır ve buraları keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Elbette dikkat çekici ortamlara geçiş yaptığımız zaman buralarda neler olup bittiğini öğrenmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ek olarak, burada yer aldığımız süre boyunca iyi ile kötü arasındaki çizgiyi burada dengede tutmak gerekiyor. Nitekim oyunda bu ortamlarda kendimizi bulurken, diğer taraftan oyunun bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere aktarılacağını söylememiz gerekiyor. Bu kapsamda sizi de beklentilerinizi düşük tutabilir ve böylece oyundan daha fazla keyif almaya hazırlanabilirsiniz.

Cephanelerinizi temizleyebileceğiniz, eski deneyimleri ortaya çıkarabileceğiniz ve zamanın ötesinde anormal olaylarla karşılaşabileceğiniz bir yapımda tüm tuhaf olayları burada ortaya çıkarmaya çalışıyor ve elinizden geleni burada yapmaya koyularak dehşete karşı burada mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Bunun dışında oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerlerken ve buraları keşfederken bize yardımcı olacak eserleri bulmaya hazırlanıyoruz ve buradaki eserlerin kıymetini bilmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bunun dışında korkunç mekanlara doğru ilerlemeye çalıştığımız ve yolculuk boyunca tuhaf unsurlarla karşılaşabileceğimiz yapımda aklımız ve mantığımızı kesmeyeceği değişik olaylarla karşılaşabiliyor ve rastgele olayların da burada olduğunu aktarabiliyoruz. Hikaye odaklı ve tek oyunculu bir yapı ile beraber bizleri karşılayacak olan bu yapım oynanması ve şans verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız zaten bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Diğer taraftan, oyunun Türkçe dil desteği ile beraber bizleri sunacağını aktaralım. Bu destek de istediğiniz şekilde oyunun ana hikayesini doğrudan gözlemleyebilir ve böylece güzel bir hikaye içeriğiyle beraber de kendinize macerayı atabilirsiniz. Dolayısıyla burada Türkçe dil desteği oyun kapsamında oldukça önem arz ediyor.

Öte yandan, içgüdüsel bir birinci şahıs kamera bakışıyla ilerlemeye çalıştığımız bir yapımda tuhaf topluluklarla beraber karşılaşabiliyor ve her topluluğun burada farklı deneyimlere ve karakterlere sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca özel eşyalardan yararlanırken elbette kendimizi burada hayatta tutmak durumunda kalabiliyor ve korkutucu unsurların burada olduğunu da söyleyebiliyoruz. Daha çok karanlık ortamlarda yer aldığımız bu yapımda elbette karanlıkları aydınlığa ulaştırmak için elimizdeki malzemeleri kullanmaya çalışıyoruz: egzotik silahlardan, özel eşyalardan ve daha fazlasından burada yararlanmak durumunda kalıyoruz. 1920'lerin geleneksel ateşli silahlarından ilham alan bu yapımda elimizdeki silahları ateşleyebiliyor, farklı şekillerde animasyonları geçiş yapabilir ve düşmanları burada uzaklaştırmak ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak için bu silahları ve bonusları kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Etrafa keşfedebileceğimizi ve etrafı keşfederken de tuhaf olaylarla karşılaşabileceğimizi ve değişik olayların perde arkasına bir bakış atabileceğimizi yakında her türlü mantığın ötesindeki topraklara doğru adım atmaya hazırlanır ve çılgın yolculuğumuzu elbette maceraya atıldığımız süre boyunca burada farklı yollar benimseyerek diğer oyunculardan daha farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Kadim varlıklarla ve sürekli değişen korkunçlarıyla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapı, ilgi çekici karakterleri de bünyesinde barındırıyor ve bu karakterlerle hem etkileşime girebilir hem de arka planda yer alan hikayenin karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda daha çok kendimizi karanlık ortamlarda bulabiliyor ve bu ortamlar içerisinde tuhaf yaratıklarla karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Benzersiz deneyimlerle ilerleyebileceğimiz bu yapımda gerçekten alevlerin içerisinde daha çok cehennem tarzı bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve bununla beraber kendi deneyimimizi özelleştirmeye hazırlanıyoruz. Daha önce kullanılmayan alanlarda ilerlemek için burada farklı şekillerde yol almak gerekiyor.
 
Aynı zamanda bu kapalı alanlara açılmak için farklı becerileri ve ekipmanları bulmak gerekiyor. Bunları bulmak için etrafı keşfetmek ve aynı zamanda yeni alanların kilidini açarak buralarda neler olup bittiğini öğrenmemiz gerekiyor. Halüsinasyonlara ve panik ataklara yol açabilen bu yapımla beraber elbette dinamik bir akıl sağlığı sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla akıl sağlığımızı stabil tutmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve her olayla beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
 
 
Denemek akıl sağlığı sistemi gerçekten de diğer oyunlardan bu projeyi ayırıyor diyebiliriz. Çünkü yapacağımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir akıl sağlığı sistemi, karakterimize duygularının ve farklı diyalogların olabileceği anlamına geliyor. Umut ediyoruz ki bu sistem güzel bir şekilde işlenir ve buna göre farklı şekillerde yol alabileceğimiz yapılarla karşılaşabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca gittiğimiz unsurlarla beraber karşılaşabilir ve yapacağımız hamlelerle elimizden geleni yapmaya koyularak hayatı istatistikleri stabil bir şekilde tutmaya çalışabiliriz.

Ek olarak, burada çeşitli eserlerle beraber ilerlememize olanak sağlayan çeşitli ve özgün bir ilerleme sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Bu ilerleme sistemi ile beraber hem farklı bölgelere doğru ilerleyebilir hem de yeni eserlerin ve açılmayan unsurların kilidini burada açabiliriz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlarla beraber güzel bir şekilde yer alabilir ve ek olarak burada açılmayan bölgeleri keşfetmek gerçekten de oyuncuların oyunda aslında bir amaç edindiği anlamına gelir. Bu oyun genel olarak hem keşif unsurlarını hem de macera unsurlarını bünyesinde barındırıyor ve böylece bizleri güzel bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Ek olarak, oyun Steam'de satışa sunulursa, açık durumda ve Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Decadent
2si1: Playstation Etkinliğinde Neler Olacak? DLSS 3.7 Sürümüyle Görüntü Kalitesi Daha da İyileşiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.4.2024 14:01:19

0
Lovecraftian Days'de çok güzel oyunlar gösterdiler, bu da onlardan biri.

BSC Misafiri

6.4.2024 13:15:48

0
Güçlü bir hikaye,derin karakterler,çevresel etkileşim bunları sağlamadıktan sonra en güzel grafikleri ortaya koymaları şekersiz pastaya benzer.Dışardan baktığında iştahını açar süslemeleri göz kamaştırır ama bir kaşık alınca pastadan lezzet alamazsın.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız