Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

David Cage: "İstesem Heavy Rain 2 de Gelir, 3 de"

 
     Heavy Rain ile birlikte adından sıklıkla söz ettiren Quantic Dream patronu David Cage, verdiği röportajdaki sözleriyle konuşulacağa benziyor. David Cage röportajında, oyun dünyasındaki var olma amacının para olmadığını söyledi.

     "Oyun dünyası, tamamen şiddet oyunları üstüne kurulmaya başladı." sözünü söyleyen David Cage, "Benim yapmak istediğim şey, her yaştaki insana farklı farklı tercihler sunmak. İnsanlara, en çok satan 10 'farklı' RPG ve FPS oyunlarından daha değişik deneyimler sunmak istiyorum." açıklamasında bulundu. 
 
     Bu tip tercihlerin kendilerine yüksek karlar getireceğini söyleyen David Cage, "Birbirinin aynısı yeni bir savaş temalı FPS oyunu yayınlamak belki kar getirebilir. Ancak benim amacım bu sektörden yüksek paralar kazanmak değil, farklılıklar oluşturmak. Eğer amacım Sony'e yüksek karlar kazandırmak olsaydı, Heavy Rain 2, 3, 4 ve belki de 5'i bile şimdiye kadar yapmış olurdum." cümlelerini dile getirdi. 
 
     Savaş temasından sıkılan yapımcılar birer birer artmaya başlıyor. Umarız Journey yapımcısının da dediği gibi, gelecek nesilde bu tema dışına çıkılmaya başlanır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Heavy Rain Quantic Dream Sony PS3 Adventure kara david cage
Unreal Engine 4'ün İlk Taliplisi Çıktı DMC'nin Çıkış Tarihi & PC Sürümü Duyuruldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.5.2012 03:30:34

0
gol3 dediniz de aklıma tecmo super shot soccer geldi ne manyak oyundu ya keşke yeni grafik motoruyla tekrar yapsalar harika olurdu düşünsenize pes yada fifa grafiği ile süper shptlar çektiğinizi süper hareketler yaptıgınız off... :=)

Barxxx

22.5.2012 19:30:24

0
[quote]Orijinalden alıntı: -berkay- Şunu söyleyim bir oyunda kan ve cinsellik öğesi yoksa emin olun satmaz. Günümüze bakalım hangi oyunda bu iki öğe yok ?[/quote] [quote]Orijinalden alıntı: -berkay- Şunu söyleyim bir oyunda kan ve cinsellik öğesi yoksa emin olun satmaz. Günümüze bakalım hangi oyunda bu iki öğe yok ?[/quote] Mine Craft Little Big Planet FİFA/FORZA/GT5 İnfamous 2 (kan da yok cinsellik de) Liste daha uzar. Yani bence onla pek ilgisi yok.

ogkasa

22.5.2012 12:30:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: gillgrissom Adam RPG ve FPS oyunları diyor, yorumda FIFA diyen var. +5'te oy almış çok enteresan. Sanki cinsellik ve kanlı futbol oyunu yapılabilirmiş gibi örnek gösteriyorlar bir de.
Yapılsa hiç fena olmaz aslında zamanında goal 3ü çok oynamıştım çok zevkli ve değişik bi oyundu

aykut291

22.5.2012 09:41:09

0
Bencede çok doğru söylüyo. Havy Rain çok farklı bir Oyundu.İnşallah ilerde bu tip Oyunların sayısı artar.Yemin ediyorum artık Oyun Oynamaktan zevk almıyorum eskiden ps1 ps2 zamanında Oyun Oynamak için can atardım.Bu nesilde Oynadığım Oyundan zevk aldığım okadar az sayıda Oyun varki Havy Rain bunlardan birtanesi ve İnanıyorum Yeni Oyun "Kara" Muhteşem olucaktır. Bu arada bazı arkadaşlar Okuduğunu algılamadan okadar acizki olayı tamamen farklı bir yöne çekebiliyolar. Bir Kapitalizm muhabbeti eksikti şu sitede oda oldu.Site Yöneticileri şu artık BSC Misafiri Fonksyonunu kaldırsın ve Yorumlarda Denetleme yapılsın!

Wayward Son

22.5.2012 07:22:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Sözlerine dikkat et. Epimetheus gibi düşünmeden önce konuşup sap gibi kendini atmışsın ortaya. Ayrıca sen bu yollardayken biz geri dönüyorduk. Kapitalizm'in anlamını gerçekten bilseydin, çoğu kişinin hak etmediği yerde olduğunu anlardın. Para için oyun yapmıyorum diyor o para da Afrika'ya gitti sanki. Oyun sektörü en fazla zanaat diye hitap edilebilir. Sanat diye klişe laflarla sempati kazanmak bende sökmez.
Süpersin cidden. Sen çalışırken karşılığında ne alıyorsun? Para. Günümüzde kapitalizmin karşısında bir sistem var mı? Yok. Cage de dolayısıyla emeğinin karşılığında ne alacak? Para. Başka bir sisteme hizmet etme şansı var mı? Yok. Sosyalizmin var olma ihtimali nedir günümüzde? Sıfır. Ayrıca adamın '' para için yapmıyorum'' demesinden kastı '' ben bunları hayır için yapıyorum'' demek değil. ''Amacım yüksek satış rakamları değil, kaliteli bir oyun ortaya çıkarmak'' diyor. Sosyal sorumluluk projelerinden, hayır işlerinden bahsetmediği aşikar, laf etmiş olmak için ediyorsunuz. Ayrıca adamın hayır işlerine girip girmediğini bilecek kadar takip etmediğine de adım gibi eminim. Her muhteşem villası olan adam da hayır yapmayacak diye bir kural yok. Bana felsefe dersi vereceğine önce okuduğunu anla. Günümüzde çalışan herkes tek bir şey için çalışır, para. David Cage de çatır çatır parasını alıyor, ama yaptığı işte herkese mavi boncuk dağıtmıyor. Olay bu. Not: Hiç bir yabancı haber kaynağında ''ben para için bu işi yapmıyorum'' tarzı bir şey dediğine rastlamadım adamın. BSC kaynağını gösterirse seviniriz. Sadece sektörün vahşet üzerine yoğunlaştığından dert yakınıyor.

BSC Misafiri

22.5.2012 06:44:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Kapitalizm adaletsizliği? Sanki beyefendi sosyalizmin öncüsü de gelip adamın evine laf etmiş:)
Sözlerine dikkat et. Epimetheus gibi düşünmeden önce konuşup sap gibi kendini atmışsın ortaya. Ayrıca sen bu yollardayken biz geri dönüyorduk. Kapitalizm'in anlamını gerçekten bilseydin, çoğu kişinin hak etmediği yerde olduğunu anlardın. Para için oyun yapmıyorum diyor o para da Afrika'ya gitti sanki. Oyun sektörü en fazla zanaat diye hitap edilebilir. Sanat diye klişe laflarla sempati kazanmak bende sökmez.

onrsvnc

22.5.2012 02:55:52

0
adam yenilik istiyorum demiş bu herif geçen gün ps3 e oyun yapıcam 4e oyun yapmak istemiyorum onlar herşeye yeter diyodu

BSC Misafiri

22.5.2012 01:41:46

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri madem para amacın yok neden sadece konsola çıkıyor pc oyuncusunun gunahı ne.
aynen

ChronoGear

22.5.2012 01:37:59

+1
Omikron, Fahrenheit, Heavy Rain, Project Kara :D Ne diyeyim bu kadar kaliteli yapim yaratan studyo ve adam bile yargilanir olmus benim TURK insanimin gozunde. Yazik. Bu arada adama emperyalist falan demissiniz. Adam Fransiz ve yahudi. Amerika ve sektore verdigi zararlarla ilgili bircok roportaji internette bulunmakta. At gozlukleri cikartilip arastirilirsa ogrenilir. Bu sekilde para ve kar dusunmeden oyun yapmaya devam edenler farklilik yarattigi icin herzaman kazanacak ve kitlesini buyutecektir. Zekasi. parasi yetmeyenlere bir adet Microsoft cihazi ve bol call of duty`li gunler diliyoruz. Birakin bazi oyunlarda bize ozel kalsin. Kalite herzaman kalitedir...

No-One

22.5.2012 00:33:03

0
Biraz abartı bir yorum olmuş. Heavy Rain zaten 2 milyon sattı. 2-3-4 ve hatta 5'le Sony'ye ne kazandıracaktı acaba? Yanlış anlaşılmasın oyun harika ama yüksek karlar getirtecek bir tarafı yok. Senin amacın para kazanmak olmayabilir, farklılıklar yaratarak 2 milyon kitleye hitap etmen dağıtımcıların umurunda bile olmaz ne yazık ki. Mantık artık farklılıklar oluşturmak değil, para kazanmak.

Wayward Son

21.5.2012 23:19:01

-5
Kapitalizm adaletsizliği? Sanki beyefendi sosyalizmin öncüsü de gelip adamın evine laf etmiş:)

BlackBeasT

21.5.2012 23:13:14

0
David Cage söylenmesi gerekenleri söylemiş

4BSO7UTION

21.5.2012 23:12:29

0
Adam RPG ve FPS oyunları diyor, yorumda FIFA diyen var. +5'te oy almış çok enteresan. Sanki cinsellik ve kanlı futbol oyunu yapılabilirmiş gibi örnek gösteriyorlar bir de.

BSC Misafiri

21.5.2012 23:08:12

0
paraya ne kadar önem vermediğin heavy rain i sonye peşkeş çemenden belli oluyor.

BSC Misafiri

21.5.2012 23:08:00

0
madem para amacın yok neden sadece konsola çıkıyor pc oyuncusunun gunahı ne.

BSC Misafiri

21.5.2012 23:07:51

0
Şuan çoğu kişinin oyundan beklentisi zevk almak ve çoğu fps oyunu bunu rahatlıkla sağlıyor.İyi bir senaryo isteyenler kitap veya film, yabancı dizi (lord of rings, game of throne felan.) okuyor veya izliyor. Bunları pek önemseyen yok. Neyse parayla işim yok demişsin Cage. Bırak bu kilişe lafları, kapitalizm adeletsizliğinin zirvesinde duranlardansın. Bide istesem 50 tane oyun yaparım diyorsun. Kaç metrekare evin vardır.

gamerasi

21.5.2012 22:11:55

0
Aynı şeyleri ufak farklarla tekrarlayan oyunlardan sıkıldım. Umarım Heavy Rain gibi özgün oyunlar çoğalır...

2K

21.5.2012 21:55:59

+3
David Cage'i takdir ediyorum ama çoğu kendine oyuncu diyen kişinin hayatının oyununu COD olduğu sürece bu tarz oyunlar çıkmaya sonsuza kadar devam eder.

EmuMaster

21.5.2012 21:46:26

0
"Oyun dünyası, tamamen şiddet oyunları üstüne kurulmaya başladı." Haklı. Ayrıca berkay sende haklısın.Çoğu dövüş oyununda kadın karakterlerin neredeyse çoğu külotla boy gösteriyor.Kaliteli bir dövüş oyunu olmasına rağmen doa'nın kapak resimleri. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Dead_or_Alive_5in_Kapaklari_Belli_Oldu-27790.htm

BSC Misafiri

21.5.2012 21:38:41

+2
Fifada yok mesela kan ve cinsellik?

Tall Man

21.5.2012 21:35:07

+4
Şunu söyleyim bir oyunda kan ve cinsellik öğesi yoksa emin olun satmaz. Günümüze bakalım hangi oyunda bu iki öğe yok ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Heavy Rain
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız