Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak

 
 
Dikkat çekici bir hayatta kalma deneyimiyle karşımıza çıkan bu yapımda, kapalı bir mağaza içerisinde yer alıyor ve mağazanın gerçekten de kocaman ve devasa olduğunu aktarabiliyoruz. Farklı farklı yarışmacıların bulunduğu bu yapımda adeta MR.Beast programı tarzı içerikle beraber karşı karşıya kalıyoruz. Geceleri saldıran mutant personellerle karşı karşıya kalabiliyor ve onlara karşı durabiliyor aynı zamanda çıkış yolunu bulmaya çalışabiliyoruz.
 
 
Elbette mağazayı tek başınıza veya arkadaşlarınızla beraber keşfetmek durumunda kalıyor ve şans eseri yolu bulup çıkarsanız kendinizi büyük oranda şanslı hissedebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde elbette elinize farklı silahlar ve araçları alabiliyor, bunlarla beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve elinizden geldiğince burada tehlikeli ortamlara doğru dalış yapabiliyorsunuz.
 
Oyun tamamen süpermarket içerisinde yer alıyor ve mağazanın kapalı olduğunu burada görebiliyorsunuz. Yine mağaza içerisinde yer aldığını süre boyunca farklı raflara doğru ilerleyebiliyor, bu rafları istediğiniz şekilde ortadan kaldırabiliyor, elinize aldığınız balyoz ile beraber sağlı solu kırabiliyor ve daha fazla detayla karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 
 
Kapalı kaldığımız mağaza boyunca istediğimizi gerçekleştirebildiğimiz ve mobilya mağazası içerisinde geçen bu yapımda hayatta kalma mücadelesine atıldığınız yapımda ışıklar sönünce personellerin saldırdığını görebiliyor ve bu kapsamında bizi hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Dolayısıyla oyun içerisinde gece boyunca hayatta kalmak için elbette silah üretmemiz ve etrafımıza yine çiftler veya surlar inşa etmek durumunda kalıyoruz. Işıkların kapalı olmadığı vakitte ise elbette sağda solda bulunan kaynakları toplayabiliyor, etrafı kırıp dökerek bu kaynakları elde edebiliyor ve daha fazla detayla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Bunun dışında gece boyunca istediğiniz gibi etrafı keşfedemiyor, sürekli olarak sizlere saldıran personelleri def etmek durumunda kalıyor ve bu durumda ise kendinizi zorlu bir yapı içerisinde bulabiliyorsunuz. Elbette oyunda yeraltı içerisinde bulunabiliyor ve mobilya mağazası içerisinde kaybolduğunuz esnada elbette hem silahlar üretmeye çalışıyor hem de surlar inşa etmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Sur inşa ettiğiniz takdirde elbette gece boyunca sizlere saldırmaya çalışan personelleri alt etmeyi ve onları uzak tutmaya çalışabiliyor ve bununla beraber de hayatta kalma şansınızı arttırabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir mod bulunuyor. Bu destekle beraber oyunda arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor ve böylece hayatta kalma deneyimine onları da davet edebiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde yer aldığını süre boyunca elbette biz de arkadaşlarınızla beraber bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyor ve böyle destekler bulunuyorsa elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Dolayısıyla arkadaşlarınızı yanınıza alarak onlarla bir yandan konuşabilir, bir yandan çeşitli planlar yapabilir ve böylece hızlı bir şekilde kaynak toplayabilirsiniz.
 
 
 
Planlı ve koordineli bir şekilde ilerlediğiniz esnada elbette kısa sürede etrafınıza çitler yani surlar inşa edebiliyor ve böylece kısa sürede kendinizi korunaklı bir bölge içerisinde bulabiliyorsunuz. Eğer tek başınıza ilerlemek isterseniz elbette her şeyi tek tek yapmak durumunda kalacak ve zamandan tasarruf edemeyeceksiniz. Böylece zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalacaksınız. Dolayısıyla bu tarz oyunların çevrimiçi destekleri bulunuyorsa muhakkak bu desteklerden yararlanmak gerekiyor.
Kapalı bir mağaza içerisinde mahsur kaldığımız ve farklı silahlar üretmeye çalıştığımız bu yapımda elbette kaynakları toplayarak sanatkarlık mekaniği sayesinde istediğimiz şekilde geceye ulaşmadan farklı silahlar yapabiliyor, inşaat edebiliyor ve etrafımızı korunaklı bir şekilde kurabiliyoruz. Yeraltı içerisinde sadece bunları yapmakla kalmıyor, aynı zamanda laboratuvarları keşfetmek durumunda kalıyor ve bir çıkış yolu bulmak için de gökyüzüne kuleler inşa etmek durumunda kalıyoruz.

Elbette oyun içerisinde farklı tarzda bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber mobilya mağazası içerisinde sıkışıp kaldığımız noktada buradan çıkmanın yollarını arayabiliyor ancak çevremizi oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü çevre unsurları gerçekten de oldukça karışık bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve çevreye dikkat etmezsek ve nereden geldiğimizi unutursak ne yazık ki kaybetme tehlikesiyle kendimize karşı karşıya bırakabiliyoruz. Bunun yanı sıra aynı zamanda oyun içerisinde çok derinlere doğru dalmaya hazırlanıyor ve mağazanın çok derinlerine doğru indikten sonra da tehlikeli içeriklerle beraber de buluşabiliyoruz. Bir şeyin dikkatinizi çektiğini görürseniz elbette onların yönetici olduğuna söyleyebiliriz. Çünkü personellerin yanı sıra aynı zamanda yöneticiler sizlere doğrudan saldırmak üzere üzerinize koşabiliyor ve sizleri koşturabiliyor. Bu da oyunda yer alan farklı düşmanlar arasında bulunuyor.
 
 

Yapım içerisinde farklı araçları ve donanımları elinize alabiliyor ve bunları dilediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz. Sonsuz bir mağaza döngüsü içerisinde sıkışıp kaldığınız ve aynı zamanda mobilya mağazasında bulunduğunuzdan dolayı elbette rafları kırabiliyor, sandalyeleri ortadan kaldırabilir ve onların kaynaklarını ele geçirebiliyorsunuz. Elinize aldığınız çekiç ve balyoz ile beraber etrafı kırıp dökebiliyor ve onları en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında mağazadaki her bir unsurun yıkılabilir bir sistemle beraber bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekibin belirttiğine göre mağazadaki her şey yıkılabilir ve bir temel oluşturulmak için kullanılabilir durumda. Dolayısıyla yapım içerisinde mobilyaları hareket ettirebiliyor, onları işçilik için kaynaklar halinde ayırabiliyor ve böylece onların her şeyinden faydalanabiliyoruz.
 
Bunun dışında onları kullanırken elbette etrafımıza surlar yani çitler inşa edebiliyor, personellerin bizlere saldırmasını engelleyebilir ve daha fazla destekle beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bu yapının içerisinde yer aldığımız süre boyunca yıkılabilir bu alanlar içerisinde kendimizi bulabiliyor ve elimizden geldiğince buralarda hayata tutunmanın yollarını aramaya çalışabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek ve aynı zamanda nerede olduğumuzu ezberlemek oldukça mühim. Elbette bu yapım içerisinde tüm bunları gerçekleştirmek için farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor ve etrafı yavaş yavaş keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Bunun dışında oyun içerisinde mağaza personelleriyle ve diğer düşmanlarla beraber tanışmak durumunda kalıyor ve her bir personelle tanıştıktan sonra burada yeterli derecede düşman çeşitliliğinin olduğunu bahsedebiliyoruz. Ancak yapım içerisinde yer alan grafikleri ve animasyonlara bakacak olursak elbette üst düzey bir yapının olmadığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bağımsız bir geliştirici stüdyo tarafından bizlere sunulmak isteyen bu yapım gayet eğlenceli ve yerinde bir deneyimi bizlere sunmak istiyor.
 
 

Bunun dışında mağaza personelleri ve diğer düşman yaratıklarla beraber korunan bu mağaza içerisinde atıp tutabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve mobilyaları hareket ettirmek durumunda kalıyoruz. Mobilyaları hareket ettirerek elbette kendimizi korunaklı bir bölge inşa edebiliyor ve gece boyunca ışıkların söndüğü esnada bizlere saldırmaya çalışan personelleri bu sayede uzak tutmak durumunda kalıyoruz.

İşler bu noktada elbette gitgide daha da zorlaşmaya hazırlanıyor. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu kısımlar bizleri bekliyor. Çünkü ilk etapta küçük bir alanda başlayabilir ve burada personellerin bizlere saldırdığını elbette görebiliriz. Ancak bunların sayısının oldukça az olduğunu söyleyebiliyoruz.

Ancak bunun dışında ne kadar çok bölgeyi keşfedersek o kadar çok üzerimize gelen düşmanların sayısının da artacağını söyleyebiliyor ve böylece daha da dikkatli olmamız gerektiğini vurgulayabiliyoruz. Çevremize dikkat etmemiz gerekiyor aynı zamanda çevremize dikkat etmediğimiz takdirde ise ne yazık ki kaybolduğumuz anlamına gelebiliyor. Eğer kaybolursak da gerçekten ne yapacağımızı şaşırabiliyoruz.

Çünkü oyun içerisinde ilk etapta kendimize ait bir bölge işaretlememiz gerekiyor ve bu bölge içerisinde kendimize korunaklı bir yapı kurmanız lazım. Bu kurulumla beraber hem kendinizi hem de etrafınızı koruma altına alabiliyor ve böylece eğer yanınızda arkadaşınız varsa onları da korumuş oluyorsunuz.

Bunun dışında elbette oyun içerisinde gerçekten de personellerin dışında devasa boyutta diyebileceğimiz ve üzerimize doğru gelen yöneticilerin olduğunu söylememiz gerekiyor. Çünkü oyunda yöneticiler dikkate alınması gereken bir güç olarak bulunuyor ve bunların devasa boyutları sebebiyle etrafı yakıp yıkabildiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bu yöneticilere görürseniz elbette kaçmanız gerekiyor. Etrafınıza her ne kadar çit veya koruma koysanız bile bu çitleri aşıp onları kırarak sizlere ulaşmak için ellerinden geleni yapmaya koyulabiliyorlar. Sizi yakalamak isterlerse hiçbir şey onları durduramaz. Dolayısıyla onları en iyi şekilde analiz etmeli ve akabinde ise onların geldiği noktaya doğru yönlenmemeniz gerekiyor. Böylece hem onlardan uzak durabilir hem de yöneticiler aslında burada gerçekten de dikkate alınması gereken bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Dolayısıyla her biri oyuncunun burada yöneticilere karşı oldukça dikkat etmesi gerekiyor ve onları en büyük düşmanlar olarak görmesi lazım. Ancak bu şekilde düşmanların üstesinden gelebilir ve böylece kendimizi korunaklı noktalara doğru ilerletebiliriz.

Yapabilmek içerisinde personelin çoğu gösteri alanında devriye gezdiğini aktarabilir ve aynı zamanda gündüzleri daha az agresif olduklarını da aktarabiliriz. Dolayısıyla geceleri daha agresif olan bu düşmanlar gündüzleri de etrafta gezebiliyor. Dolayısıyla onları her yerde görebiliyoruz ancak gece ve gündüz döngüsü olduğundan dolayı onların hal ve davranışları bu döngüye göre değişiyor ve işlerimizi gündüz yapmak her zaman daha avantajlı duruma bizleri getirebiliyor.
 
 
 
Yapım içerisinde aynı zamanda personeller mobilyaların yıkılmasını ve ortadan kaldırılmasını hiçbir şekilde kabul etmiyor. Dolayısıyla bizlere karşı gelmeye çalışıyor ve bizleri kovalayan unsurlar arasında bulunuyor ve yaptığımız her hamleye karşı gelen bir sistemle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan çocuk bölümünün hiçbir şekilde güvenli olmadığına ve ısırıcıların sürüler halinde bizlere karşı geldiğine aktarabiliyoruz. Dolayısıyla her bir alan içerisinde farklı tarzı düşmanların bizlere sunulduğunu ve onlardan kaçmak için elimizden geleni yapmak durumunda olduğumuzu aktarmak gerekiyor.
 
Kendimizi savunabileceğimiz mankenlere dikkat edebileceğimiz ve her türlü kısım içerisinde yer alabileceğimiz bu yapım hayatta kalmak için her türlü olanağı bizlere sunuyor ve aynı zamanda burada karakterimizin yiyeceği ve içeceği ihtiyacı olduğunu da aktarmak gerekiyor. Dolayısıyla kafeterya bölümleri içerisinde yer aldığım süre boyunca yemeklerin nereden geldiğinin de belli olmadığını aktarabiliyor. Ancak tek çaremizin bu olduğunu da vurgulamak gerekiyor.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda bahçe bölümüne doğru ilerleyebilir, bu bölüm içerisinde motorlu testereyi keşfedebilir ve onu elinize alıp istediğiniz şekilde ahşap mobilyalara hızlı bir şekilde ortadan kaldırabilir ve kaynakları toplayabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğiniz hamlelerle beraber farklı bölgelere doğru yani bölümleri ilerleyerek buralarda farklı araçları elinize alabilir ve bu donanımlarla beraber hayatta kalma şansınızı artırabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Steam üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Ek olarak oyunun Steam sayfasında her ne kadar çıkış tarihi kısmında duyurulacak ibaresi bulunsa da bazı raporlar Haziran ayı içerisinde piyasaya sürüleceğini aktarıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
ESL Pro Lig Sezon 19'da Büyük Final: MOUZ ile Vitality Arasında Gerçekleşecek! Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız