David Cage: "İstesem Heavy Rain 2 de Gelir, 3 de"

Samet Konuksal

 
     Heavy Rain ile birlikte adından sıklıkla söz ettiren Quantic Dream patronu David Cage, verdiği röportajdaki sözleriyle konuşulacağa benziyor. David Cage röportajında, oyun dünyasındaki var olma amacının para olmadığını söyledi.

     "Oyun dünyası, tamamen şiddet oyunları üstüne kurulmaya başladı." sözünü söyleyen David Cage, "Benim yapmak istediğim şey, her yaştaki insana farklı farklı tercihler sunmak. İnsanlara, en çok satan 10 'farklı' RPG ve FPS oyunlarından daha değişik deneyimler sunmak istiyorum." açıklamasında bulundu. 
 
     Bu tip tercihlerin kendilerine yüksek karlar getireceğini söyleyen David Cage, "Birbirinin aynısı yeni bir savaş temalı FPS oyunu yayınlamak belki kar getirebilir. Ancak benim amacım bu sektörden yüksek paralar kazanmak değil, farklılıklar oluşturmak. Eğer amacım Sony'e yüksek karlar kazandırmak olsaydı, Heavy Rain 2, 3, 4 ve belki de 5'i bile şimdiye kadar yapmış olurdum." cümlelerini dile getirdi. 
 
     Savaş temasından sıkılan yapımcılar birer birer artmaya başlıyor. Umarız Journey yapımcısının da dediği gibi, gelecek nesilde bu tema dışına çıkılmaya başlanır.