Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İnşa Etme Simülasyon Oyunu SteamWorld Build, 1 Aralık'ta Geliyor

 
 
The Station tarafından geliştirilen ve Thunderful Publishing tarafından yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, yönetim oyunu SteamWorld Build, 1 Aralık tarihinde geliyor.
 
Nostaljik bir sanat stili ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde inşa edebiliyor, temellerimizi yükseltebiliyor ve ekonomimizi geliştirebiliyoruz. Terk edilmiş bir maden kasabası içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz bir şekilde ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor ve diğer yönetim unsurlarına da sahip oyunlarda olduğu gibi burada da yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde kendimize ait bir bölge bulunuyor ve bu bölge içerisinde dilediğimiz gibi yapılarımızı yükseltebiliyoruz. Burada kendimize ait vatandaşlarımız yer alıyor ve bu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve isteklerini yerine getirmek burada temel amacımız olarak yer alıyor.
 
Oyun içerisinde bildiğiniz üzere yönetim unsurları ile beraber kaynakları toplayabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor ve maden işletmeciliğine adım atabiliyoruz. Nitekim burada daha çok ilgi çekici bir tarzla beraber karşımıza çıkmayı bekleyen bir atmosfer ve manzara bizleri bekliyor ve bunun yanı sıra dilediğimiz gibi buraya kök salabiliyor ve inşa etme mekanikleriyle beraber bölgeyi büyütebiliyoruz. Doğal kaynakları elde etmeye çalıştığınız ve bol miktarda cevherleri kullanmaya başladığınız yapımda, madenlerin derinlerine indikçe daha fazla zenginlikler bizi bekliyor ve bu zenginliklerle beraber elbette daha güçlü yapıların sahibi olabiliyoruz ve bu kapsamda ekonomimizi geliştirebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda sizde biliyorsunuz ki ekonomi durumu oldukça önem arz ediyor ve ekonomi gerçekten de bölgenin kalbi olarak karşımıza çıkıyor. Ekonomiyi ne kadar yüksek tutarsak ve geliştirirsek o kadar çok güçlü binalar yapabiliyor ve işimize yarayacak binalarla beraber de elbette vatandaşların işini görebiliyoruz. Doğal zenginlikleri açığa çıkarma yolculuğunda elbette bizim de birtakım planlarımız yer alıyor ve bu planlamalarla beraber de oyundaki yerimizi alıyoruz.
 
Oyunun arka planında bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında kıyamet unsurlarının olduğunu görebiliyoruz. Burada yakın zamanda kopacak olan kıyametin alametleri ortaya çıkıyor ve kopmadan önce burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan da hayatta kalmak için direnmeye başlıyoruz. Nihayetinde kötü güçlerin ve arka planda yer alan düşmancıl isimlerin yer aldığı yapımda bunları uzaklaştırmak için bu bölgeyi elinizin altında tutuyor ve güvende tutmaya başlıyoruz. Dolayısıyla arka planda böyle bir ufak bir hikaye kırıntısı yer alıyor ve bu hikaye ile beraber oyundaki yerimizi alıyor ve aynı zamanda çeşitli sırları da bu kapsamda açığa çıkarabiliyoruz. Elbette bu hikayenin ne kadar ilgi çekici olduğu tartışılır. Ancak bu tarz oyunlarda nitekim hikaye bayağı bir arka planda kalabiliyor. Dolayısıyla burada inşa etme mekanikleri ve gelişme mekanikleri ön plana çıkıyor. Kısacası hikaye kapsamında elbette üst düzey bir anlatım veya derinlik beklemiyoruz.
 
 
 
Oyunun ekran görüntülerine ve fragmanlarına da bakacak olursak elbette burada daha çok çöl ortamı, yani sarı ve turuncu renklerin hakim olduğunu görebilir ve bu ilgi çekici bir temayı da bizlere sunuyor diyebiliriz. Bu tarzı seviyorsanız ve bu renk paletine ilginiz varsa gerçekten de güzel manzaralarla karşılaşabileceğimizi aktarabiliriz. Burada istediğimiz şekilde kendi bölgemizi, yani kasabamızı geliştirebiliyoruz. Küçük bir kasabadan başladığımız ve daha sonrasında büyük bir şehre dönüştürebildiğimiz bu yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kendi bölgemizde bulunan yaşayanlar, yani halk yer alıyor. Bu halkın elbette çeşitli ihtiyaçları bulunuyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için burada elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Örneğin iş konusunda elbette bu vatandaşları fazla çalıştırmamamız ve dinlenmeye de vakit ayırmaları gerekiyor. İş konusunda çeşitli düzenlemeler getiriyor ve ne kadar çalışacaklarını ve ne kadar çalışmayacaklarını konuşarak burada açıklık getiriyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir düzenleme ve iş görme sistemi mevcut, bu sistemlerle birlikte elbette oyunda ilerleme sağlayabiliriz.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli madenleri elde edebiliyor ve bu madenleri istediğimiz bir şekilde araştırabiliyoruz. Teknolojiyi güçlendirmeye çalıştığımız ve ekonomiyi yükseltmeye çalıştığımız yapımda, madenler içerisinde pusuda bekleyen çeşitli yaratıkların olduğu söyleniyor ve bu yaratıkları elbette ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü bu yaratıkları kaldırmazsak önemli cevherlere ulaşamıyor ve böylece kendi ekonomimizi ne yazık ki güçlendiremiyoruz. Dolayısıyla burada bir yandan gelecek teması da işleniyor, bu kapsamda uzaya çıkmak için de bu kaynakları toplamamız gerekiyor ve madenlerdeki bu düşman topluluğunu yani yaratıkları ortadan kaldırmak da buradaki temel amaçlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Oyunda sürekli olarak bazı şeyleri inşa etmek için çeşitli teşviklerde bulunabiliyor ve yeni konut alanlarını açmak için de bu teşvikleri elbette oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Bu teşviklerle beraber yeni bölgeler kurulabiliyor, yeni inşa mekanikleri ortaya çıkabiliyor ve böylece kendimize ait bir ekonomi zinciri kurabiliyoruz. Kasabayı her yöne doğru genişletmeye çalıştığımız ve halkı istediği bir şekilde yerleştirmeye başladığımız yapım içerisinde oyun ilk etapta kolay gözüküyor ancak bundan sonraki süreçte ne kadar çok genişlerseniz o kadar çok karmaşık hale geldiğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki ne kadar çok inşa ederseniz o kadar çok daha derine gitmeye başlayabiliyor ve bakabileceğiniz alanlar ve detaylar kapsamında daha da artış gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunun en başında basit bir yapının olduğunu söyleyebilir ancak daha sonraki süreçte gençlerle beraber de olayları daha da derinleştiğini ve geliştiğini burada aktarabiliriz.
 
Oyundan nitekim temel olarak bahsettiğim gibi burada yaşayan herkesi memnun etmek temel amacı olarak karşımıza çıkıyor ve bu temel amaçla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Herkes burada elinden geleni en iyisini yapmak durumunda kalıyor ve karmaşık sistemlerle beraber de karşılaşabiliyor. Örneğin oyun içerisinde çalışanları teşvik ederek burada daha fazla çalışmalara sağlayabiliyor ve ödülleri de bu kapsamda arttırabiliyoruz. Bu teşvikle beraber de bu halkın daha fazla çalışmasını sağlayabiliyor ve böylece hem yeni tren istasyonları kurabiliyor hem de madenlere doğru burada inmeye hazırlanıyorsunuz. Oyunda ne kadar çok yapı inşa edersiniz ve ne kadar çok çalışanı buraya getirirseniz o kadar çok hızlı gelişebilir ve bu kapsamında siz de yükselebilirsiniz.
 
 
 
Nitekim oyun içerisinde yeni tren istasyonları inşa edebiliyor ve bu tren istasyonları içinde elbette demir yolu yapmak durumunda kalabiliyoruz. Burada yine tren yolu ve raylar önem arz ediyor ve bu önemle beraber de oyunda kasabanın etrafını çevreleyebiliyor ve ekonominin kalbi aslında bu tren rayları üzerinde atıyor diyebiliriz. Dolayısıyla inşaatların verimliliğini arttırmak ve demir yollarının aynı şekilde işlemesini sağlamak için ek ögeleri satın alabiliyoruz. Oyun içerisinde de bir ticaret döngüsünün ne olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu ticaret döngüsüyle beraber alım-satım yapabiliyor, ekonomiyi daha da canlandırabiliyor ve daha fazla gelişmeyi burada elde ederek bölgenin daha da gelişmesine katkı sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda satın alabileceğimiz ek takviyeler, kaynaklar ve daha fazlası yer alıyor, bunları da ticaret ekranı içerisinde görebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde ekonominin bel kemiği ve tüm gidişat tamamen bize bağlı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü burada madencileri istediğimiz gibi hızlandırabiliyor, işlerin daha hızlı yapılmasını sağlayabiliyor, etrafa rayları döşeyebiliyor ve inşa mekanikleri ile beraber kasabayı geliştirebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor ve kasabanın ve ekonominin gidişatı ve gelişimi tamamen bize bağlı diyebiliriz.
 
Oyunun temelinde elbette yukarıda da bahsettiğim gibi madenleri işleyebileceğimiz ve bu madenlerle beraber yeni kaynaklara sahip olabileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu madenleri sürekli olarak vurgu yapıyoruz çünkü burada önemli olan zaten bu işçileri burada ürkütücü ve korkutucu yaratıklardan koruyabiliyor, madenin daha derin seviyelerine inebiliyor ve buraları keşfederken elbette işçilerin hayatta kalmasını sağlamak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Madenlerin derinlerine indikçe duvarların da çökme riskiyle beraber karşılaşabiliyor ve duvarları çökmeden önce burada işçileri hayatta tutmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir dengenin olduğundan bahsedebiliyor ve burada yapılacak olan her hamlenin oldukça önemli olduğunu da söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Maden kasabasına adım attığınız yapım içerisinde batı tarz bir temayla beraber karşınıza çıkacak olan atmosferler ve ilgi çekici ortamlar bizlere aktarılıyor. Bu ortamlarla beraber adım attığınız yapımda hem klavye hem de fare desteği ile beraber ilerleyebiliyor bunun yanı sıra ise geliştirici ekibin belirttiğine göre kontrolcü ile beraber de bu oyunu oynayabiliyoruz. İstediğiniz şekilde yer alabileceğiniz oyun içerisinde hem eski oyunculara hem de yeni oyunculara hitap etmek için arayüzün de farklı ve gelişmiş bir şekilde karşımıza çıktığına görebiliriz. Oyunda ayrıca direkt karmaşıklaşan ve kafa karıştırıcı kaynak yönetimlerinin olduğundan bahsedebiliyor ve bunları düzenlemek ve uygun duruma getirmek de tamamen bizim işimizin olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda teknolojinizi geliştirebiliyor ve eski teknoloji ile beraber de bu maden kasabasında yükseltebiliyoruz.
 
Oyunda sırlarla dolu 5 farklı haritanın olduğundan bahsediliyor ve bu 5 farklı harita içerisinde istediğimiz gibi keşifler yapabiliyor ve farklı madenlere doğru yelken açabiliyoruz. Elbette bu bölgelerin kendine ait farklı farklı tarzları bulunuyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. 5 farklı bölgede 5 farklı hikaye içeriğiyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı zamanda zorluk seviyesinin de olduğundan bahsedebiliyor ve 3 farklı zorluk seviyesinin bu oyun içerisinde yer aldığını da söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda oyuncular kendi yönetim planlamalarınızı yapabiliyor ve bu planlamalarla beraber de farklı stratejilere yönelebiliyorsunuz. Örneğin oyun içerisinde doğrudan ekonomiye yön vermek için bu tarz gelişmelerle beraber odaklanabiliyor aynı zamanda diğer tarafta diğer oyuncular ise tamamen farklı içeriklerde beraber karşılaşabiliyor.
 
Ek olarak oyun içerisinde farklı görevler bizlere sunuluyor ve bu görevlerle beraber de arka planda yer alan hikaye konusunda da bilgi sahibi olabiliyoruz. Aynı şekilde bu görevlerin akabinde farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve görevleri tamamlayarak kendi bölgemizi geliştirmeyi tamamlamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyimini elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de kendi planlamalarını bir stratejilerini oyuna dahil edebiliyor. Dolayısıyla oyun bizlere güzel bir deneyim sunmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor diyebiliriz. Yine yapım içerisinde güzel mekanikler ve ilgi çekici içerikler bizleri bekliyor ve biz de bu oyuna geçişimizi yapabiliriz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak bu tarz inşa etme simülasyon oyunlarından  hoşlanıyorsanız bu oyuna da bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde istediğiniz şekilde ekonominizi ve madenleri geliştirebilir ve beş farklı bölgeye de bu kapsamda atılabilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon pc
Yu-Gi-Oh! Duel Links Bugün Başlayan GR Festivali'nde Muhteşem Ödüller Dağıtıyor House Flipper 2 Yeni Detaylarla Çıkış Yapmaya Hazırlanıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
SteamWorld Build
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız