Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zelda, 18,5 Milyon Adetlik Satışla Switch için Çeyrek Rekor Kırdı

 
 
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Nintendo Switch'te rekor bir çeyrek geçirdi. Şirket oyunun 30 Haziran 2023 itibarıyla 18,51 milyon adet sattığını açıkladı. Nintendo ayrıca Switch'in 2017'de piyasaya sürülmesinden bu yana (ilk çeyrekte) en yüksek kazanç seviyesine ulaştığını bildirdi.
 
Nintendo diğer kazanç sayılarını da açıkladı
 
 
 
Nintendo, Zelda satışlarından ayrı olarak yüzde 82'lik bir artışla 1,294 milyar dolar gibi rekor bir ilk çeyrek kazancı elde ettiği belirtti. Ek olarak Nintendo üç aylık dönemde 3,91 milyon adet Switch konsolu sattı ve bu da yıllık yüzde 13,9'luk bir artışı temsil ediyor. Bugüne kadar ise toplamda 129,53 milyon adet Switch konsolu satıldı. Bu konsolların büyük çoğunluğu (yüzde 86), Nisan ayında piyasaya sürülen Tears of the Kingdom konsol paketi de dahil olmak üzere OLED modelleri içeriyor.
 
Nintendo öte yandan 2 Mayıs'ta oyunculara sunduğu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ın ilk üç günde dünya çapında 10 milyon adet sattığını açıkladı. Bu satış sayısı ona seri tarihindeki en hızlı satan oyun unvanını kazandırdı. Ayrıca Avrupa ve Amerika'daki herhangi bir sistem için en hızlı satan Nintendo oyunu oldu. 
 
Nintendo diğer taraftan 31 Mart 2024'te sona eren mali yılda 15 milyon adet konsol daha satacağını tahmin ediyor. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle macera The Legend of Zelda™: Tears of the Kingdom
EXP: War Trauma Vücut Kamerasıyla Psikolojik Korku Deneyimi Sunuyor: Demo Mevcut Microsoft, Gamescom 2023 Fuarında Gösterilecek Oyunları Açıkladı

arnavut_efe

5.8.2023 10:27:46

0
oyun ilk gösterildiğinde birleştirme mekaniği yüzünden okadar soğumuştumki oyundan ama oynayınca ne kadar işlevsel ve eğlenceli olduğunu anlıyorsun çok başarılı bir oyun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Legend of Zelda™: Tears of the Kingdom
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız