Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Tomb Raider’da Beğendiğimiz 3 Unsur

Lara Croft'un ilk büyük macerası çok zorlu geçecek
 
     Yeni Tomb Raider oyununda sinir bozucu olduğunu düşündüğümüz 3 unsur ile ilgili bir yazıyı geçen hafta yayınlamıştık. Tabi bu oyundaki herşeyi olumsuz olarak gördüğümüz anlamına gelmiyor. Şimdi isterseniz yeni Tomb Raider oyununda Lara Croft'un güzelliği dışında beğendiğimiz 3 unsura göz atalım.
 
Yüksek Grafik Kalitesi
       Tomb Raider serisi her zaman başarılı grafiklere sahip olmuştur. Yine de kendi türünü şekillendiren bu oyun yine de hiçbir zaman bize “üst düzey grafikleri var” dedirtmedi. Yeni Tomb Raider’ın ise gerçekten de “üst düzey grafiklere sahip” olduğunu söyleyebiliriz. Crystal Dynamics’in daha önce Soul Reaver serilerinde ne kadar başarılı işlere imza attığını ve özgün atmosfer yaratma konusunda uzman olduğunu biliyoruz. Yeni Tomb Raider ise serinin diğer oyunlarından oldukça farklı bir atmosfere sahip olacak ve bu atmosferin de oldukça başarılı olacağını düşünüyoruz.
 
Başta karakter tasarımları olmak üzere oyunun grafikler gerçekten de üst düzeyde
      Oyunun grafiklerinin poligonal olarak yüksek seviyede olması bir yana, atmosfer de oldukça iyi olacak diyebiliriz. Adada gezerken çaresizlik, yalnızlık, yabancılık hislerini fazlasıyla hissedeceğiz gibi görünüyor. Bunların hepsini de yüksek kalitede grafiklerle başarılı bir atmosfer yaratılmasına borçluyuz. Üstü başı çamur içinde olan, bir yandan da yağmurla da boğuşan Lara’nın bu macerası serinin görsel olarak tavan yaptığı oyun olacaktır.
 
Multiplayer Modları
     Lara Croft'un yeni macerasında serinin ana oyunlarında bir ilk yaşanacak ve multiplayer (çok oyunculu) modlar da bulunacak. Kısa bir süre önce ortaya çıkan bu modların varlığı bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Lara Croft and the Guardian of Light'tan esinlenilerek hazırlanan bu modda ise Lara Croft ve Roth'u yöneteceğiz.
 
Lara ve Roth multiplayer modlarda birbirlerine yardım ederek ilerleyecekler
     Bu oyuna kadar Lara Croft işlerini hep yalnız halleden bir kahramandı. Deneyimsiz Lara'nın Roth ile işbirliğine girmesinden daha doğal bir şey olamaz diye düşünüyoruz. Uncharted serisinin multiplayer modlarının oldukça eğlenceli olduğunu düşünürsek, Crystal Dynamics'in de yeni Tomb Raider'da benzer başarıyı yakalaması mümkün görüyor. Günümüzde multiplayer özelliği olmayan oyunların çok satmadığını düşünürsek, bu modun kalitesi oyunun satışlarını da etkileyecektir.
 
İlk Maceraya Adım  Atmak ve Genç Lara'yı Tanımak
     Lara Croft'un 86-60-89 vücut ölçülerinde, 1.75 boyunda, kahverengi gözleri ve saçlarıyla tatlı mı tatlı bir kadın olması onu ünlü yapmadı. Aslında serinin ilk oyunlarında o zamanın grafik teknolojisi nedeniyle "güzel" görünmesi pek de mümkün değildi. Angelina Jolie, Tomb Raider filminde Lara Croft'u canlandırdıktan sonra "Lara Croft" çok güzel bir kadın olarak görülmeye başlandı. Yeni Tomb Raider'da ise hadi açık konuşalım Lara tam anlamıyla "bir içim su" olmuş. 
Lara genç olması nedeniyle serinin önceki oyunlarından oldukça farklı görünüyor
    Yine de bizim ilgimizi çeken asıl konu, Lara'nın ne kadar güzel olduğu değil onun ilk maceralarına adım atmak olacak. Serinin hayranları için Lara'nın nasıl bir deneyimli macera avcısına dönüştüğünü öğrenmek çok önemli. Serinin ilk oyunlarında (konu olarak sonra geçiyorlar) hareketlerinde ustalık kokan, büyük belalardan büyük bir beceriyle kurtulan Lara Croft'un bu hale nasıl geldiğini yeni Tomb Raider'da öğreneceğiz. Lara Corft neler yaşadı da, başını sürekli belaya sokmaktan kendini alıkoyamıyor. Tüm bunların yanıtını 5 Mart'ta öğrenmeye başlayacağız.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Tomb Raider Crystal Dynamics Squre Enix Europe
Dune II'yi Tarayıcınızdan Ücretsiz Olarak Oynayın R.O.D.E. Online, Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.1.2013 21:44:48

0
Lara yeni oyunda müthiş gözüküyor. görselliğe önem vermeleri iyi olmuş. eski tomb raiderlar çok zor bulmacaları vardı ve sıkıcıydı. ama bu oyunda hiç bir zaman sıkılmayacağız belli ki.

Guest-8DA7E2B07

1.1.2013 02:09:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri VALVE sana sesleniyom ALYX in tahtı sallanıyor haberiniz olsun :D zaten LARA nın fotoyu görünce pc donuyo ne oluyorsa artık :D
Ne olursa olsun, Lara asla bir Alyx olamayacak

rambocuk

31.12.2012 03:13:30

0
yaw aga hayatta kaç kere lara çıkıyor karşımıza alacaz oynucaz işte kötü yönlerine azcıkın göz yumacaz ne yapak

S!rJohN

30.12.2012 23:31:08

0
Lara olsun yeter :)

BSC Misafiri

30.12.2012 22:45:19

0
VALVE sana sesleniyom ALYX in tahtı sallanıyor haberiniz olsun :D zaten LARA nın fotoyu görünce pc donuyo ne oluyorsa artık :D

Metal-Gear

30.12.2012 22:36:35

0
Şşşş asılmayın beyler.

kaplan3461

30.12.2012 21:55:41

0
incelemelere katılıyom grafıkler guzel umarım bekledığimız gıbı cıkar yoksa hayalkırıklıği olur multıde var beklediğim ağir oyunlardan

FiréLord

30.12.2012 20:18:06

0
Tomb Raider serisini sevmesemde bu oyuna bir sans daha vericem

cengizhan1903

30.12.2012 18:01:15

0
Lara'nin guzelligi..

Sulu Çor Kağan

30.12.2012 17:38:48

+3
1- Güzelliği 2-Göğsü 3-Diğer göğsü

BSC Misafiri

30.12.2012 14:30:31

0
kanın olam iç beni lara

oguzhan90

30.12.2012 14:07:00

+1
Bu üç unsuru kendimce değerlendirmem gerekirse: 1- Grafik Kalitesi: Açıkçası şu ana kadar gördüğüm bütün oyuniçi videolarda grafiksel açıdan detaylı olmasını ve gölgelendirme efektlerinin yerinde ve başarılı olduğuna şahit oldum ama karakter modellemeleri -argo kullanmak gerekirse- biraz "tırt" olmuş. Lara çok bayık bakışlı ve yüzü ve mimikleri o anki halini ifade edemeyen bir halde sunulduğu için bu durum beni oyunun halet-i ruhiyesini sorgulamaya itmiş bulunmaktadır; kamuoyuna duyurulur. 2- Multiplayer: Şahsen çok fazla multi oynamam ama coop modunun olması bir açıdan avantaj olmuş. Hikayeye başka bir açıdan yaklaşabilirlerse oyunun tekrarlanabilir bir yapıda olmasını sağlarlarsa -deyimi yerindeyse- tadından yenmez... 3- İlk Macera ve Genç Lara: Hikayeyi sil baştan başlatmaları ve taa en başından anlatmaları beni ilk oyun duyurulduğu zaman biraz düşündürmüştü ama oyunun şekli şemali ortaya çıkınca yüreğime su serpildi ve açıkçası da bir hoplama oldu :D Yeni Lara eskisine nazaran daha gerçekçi ve -bana göre- çok daha güzel olması ve Lara'nın savunmasız bir şekilde sunulmuş olması beni oyunu kesinlikle almaya ikna etti diyebilirim. Açıkçası yerinde bir karar olmuş bu durum. Yazı galiba uzun oldu biraz (yazarken farkedemiyorsun :D) ama sonuna kadar okuduysanız teşekkürler...

AyNaR

30.12.2012 13:23:27

-1
Bundan gerçek hayatda varmı ?

sayusufas

30.12.2012 12:54:55

0
başka oyunlarada bekliyoruz aynı yazıları gerçekten okuması güzel oluyor

Guest-C9BB11035

30.12.2012 12:19:36

+4
Bu tür yazılarınız hoş oluyor gerçekten teşekkürler
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Tomb Raider ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
129 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız