Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni Kart Oyunu Acolyte of the Altar Yakında Geliyor

 
 
Kart oyunları arasında dikkat çekici bir yapıya sahip olacak olan bu yapım içerisinde devasa canavarları avlayabilecek ve eski tarz görünümü ile beraber de oyunda güzel efektlerle karşılaşabileceğiniz oyun içerisinde kendimizi özgü bir deste oluşturabilecek. Bu deste ile beraber Düşmanların üstesinden gelmeye çalışacak ve aynı zamanda hem irili ufaklı Düşmanların hem de patron savaşlarının burada olduğunu deneyimleyeceğiz.
 
Dikkat çekici deste türlerin yer aldığı yapımda her bir kartın burada oldukça önemli olduğunu aktarabiliyor ve bu kartlarla beraber de kendimize özgü bir deste oluşturmaya çalışıyoruz. Kartlarımızı elde edebileceğimiz ve farklı kart türlerini burada elimizde tutabileceğimizi yapımda savaş sırasında istediğimiz şekilde kendi stratejimizi ve planımızı ortaya koymaya başlıyor ve kendi destemizi de burada oluşturabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimini de kendinize göre özelleştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. Oyunda farklı tarzlardaki desteleri oluşturarak diğer kart sahiplerine ve düşmanlara karşı gelmeye çalışıyor ve bununla beraber de oyunda dilediğiniz şekilde ilerlemeye başlıyorsunuz.

Devasa Canavarları avlayabileceğimiz ve bu avlamalarla beraber farklı bölgelere ve temalara doğru geçiş yapabileceğimiz yapımda elbette her bir mücadele bize farklı bir deneyimi sunuyor. Bu deneyimle beraber kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir taktik benimseyebilir ve bu taktikleri kendinize göre özgürleştirebilirsiniz. Taktikler içerisinde yeni bir taktiği geçiş yapabileceğiniz farklı kartlara dilediğiniz şekilde kullanabilir ve kendinize özgü planlamaları oyuna dahil edebilirsiniz. Yapımda gerçekten de güzel bir deneyim elde etmek için maceraya atılıyoruz.
 
Oyunda yaptığımız her hamle ile beraber farklı efektlerin karşımıza çıktığını, yaptığımız hamlelerin Arena içerisinde yer bulduğunu ve daha fazlasını bu oyun içerisinde deneyimleyebiliyoruz. Örneğin, bir kartla beraber etrafı alevlerle çevrili bir ortama çevirebiliyor ve böylece karşıdaki düşmana tamamen ortadan kaldırarak ortada bulunan kartlarını devirebiliyoruz. Bu tarz efektlerin ve geçiş unsurlarının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
 

Deste oluşturma oyunlarında farklı kart türleri ve sınıfları bulunuyor. Her bir kartın burada farklı şekillerde deneyimleri bize aktarılıyor ve her bir kartla beraber kendimize ayrı avantajlar sağlayabiliyoruz. Bazı kartlar doğrudan düşmana saldırırken, bazı kartlar ise bir sonraki turda işimize yarayacak efektleri ve avantajları bize aktarıyor. Dolayısıyla oyunda farklı şekillerde yapabileceğimiz hamleler bulunuyor ve bu hamleleri kendimize özgü özelleştirebiliyoruz. Oyunda bir de arka planda bir hikaye bulunuyor. Ancak bu hikayenin elbette dikkat çekip çekmemesi tamamen size göre değişkenlik gösterebilir. Çünkü bu tarz oyunlarda arka planda bulunan hikayeyi pek de önem arz etmiyor.
 
Oyunun özünde deste oluşturup kartlarla beraber savaşma mekanikleri ön plana çıkıyor. Bu mekaniklerle beraber de kendimize özgürleştirebiliyor ve aynı zamanda bu dünyaya hakim olmaya çalışıyoruz. Oyunda diğer taraftan sağdan soldan düşmanları ortadan kaldırarak çeşitli kartları kendimize alabiliyor ve bu kartlarla beraber de kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz. Her bir kartın burada yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı şekillerde özellikleri bulunuyor. Bu özellikleri de burada dilediğimiz şekilde düşmanlara karşı kullanabilir ve en iyi avantajı kullanabileceğimiz kartları bir deste içerisine alabiliyoruz.
Destelerle beraber düşmanlara karşı gelebileceğimiz irili ufaklı deste sahiplerinin haricinde bir de patron savaşları ile karşılaşabileceğimiz yapımda, elbette onları ortadan kaldırarak yeni kartların ve kaynakların sahibi olabiliyor ve böylece kendimize özgü nesnelerin farklı şekillerde türevlerini ortaya çıkarabiliyoruz. Canavarları avlayabileceğimiz ve bu canavarların elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebileceğimiz yapında, onların da bize karşı saldırılarını tahmin etmeye çalışıyor ve böylece her bir deste boyunca da farklı içeriklerle karşılaşabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda sıra tabanlı taktik mekanikleri bulunuyor ve bu taktik savaşları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Oyunda hamlenizi yaptıktan sonra sıra karşı tarafa geçiyor ve karşı tarafta hamlesini yapmak için elbette planlamasını ortaya döküyor. Diğer kart oyunlarına benzer şekilde, bu oyunda da türün tüm gereklilikleri bulunuyor ve aynı zamanda dikkat çekici efektlerini de burada olduğunu farkına varabiliyoruz. Oyunda bir tahta üzerinde yer alıyoruz. Bu tahtanın farklı şekillerde tema ile beraber karşımıza çıktığını görebiliyor ve etrafın bir anda alevlendiğini, düz bir tahta üzerinde olduğumuzu veya daha farklı temalarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Kartların üzerinde elbette farklı şekillerde numaralar bulunuyor. Bu numaralar kartların gücünü ortaya koyuyor ve aynı zamanda bunlarla beraber de kendi desteğinizi özelleştirebiliyorsunuz. Kartların sol ve sağ kısmında farklı şekillerde numaralandırmaları bulunuyor. Bunlar size farklı özellikler sağlarken, diğer taraftan düşmanları avlamak için bazı kartları öne sürebiliyorsunuz. Rakiple karşı karşıya geldiğiniz anda elbette ortada bulunan kartlara rakibin avlaması oldukça normal.
 
Öne sürdüğünüz kartları avlamak için rakipler çeşitli hamleler yapmak durumunda kalıyor ve öne sürdüğünüz hamleleri sonrasında ise arka planda bulunan kartları siz de düşmana karşı kullanabiliyorsunuz. Durum böyle olunca güçlü kartları elbette arkada tutabiliyor ve öndeki esnafları eriterek düşmanların hamlelerini boşa çıkartabiliyorsunuz. Oyunda farklı şekillerde kart sınıfları bulunuyor ve her kart sınıfının burada farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bazı kartlar da oradan aksiyona geçiş yaparken, bazı kartlar ise hem bireysel hem de toplu olarak çeşitli avantajları bünyesinde barındırır. Bu şekilde de kendi desteğinizi aksiyon esnasında daha da güçlendirebilir ve geliştirebilirsiniz.
 
 
 
Oyunda elbette zafer kazanmak için farklı farklı stratejiler benimseyebiliyor ve bu stratejileri de oyuna yansıtabiliyorsunuz. Kartları kendinize göre kullanabileceğiniz ve hangi kartın hangi sırayla beraber kullanılabileceği tamamen sizin seçimlerinizle değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca her karşılaşmada farklı şekillerde stratejiler ve planlamalar yapmak durumunda kalıyorsunuz çünkü karşımızdaki rakiplerin her bir destesi farklılık gösterebiliyor ve kendine özgü saldırı stilleri de burada karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda ilerledikçe farklı şekillerde ve farklı zorluklarda karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındıran çeşitli düşmanlarla karşılaşıyoruz.
 
Zaten oyun ilk etapta bize kolay bir şekilde rakipleri karşımıza çıkarırken aynı zamanda burada rehberlik eşliğinde çeşitli temel özellikler aktarılıyor. Bu temellerle beraber elbette oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve kartları nasıl kullanacağımız konusunda fikir sahibi olabiliriz. Bu tarz oyunlara uzaksanız ve bu tarz oyun türünden hiçbir şekilde anlamıyorsanız, elbette rehber eşliğinde ilk etapta oyunu anlamaya çalışabilir ve daha sonrasında ise o oyunda ustalaşmaya çalışabilirsiniz. Zaten bu tarz oyunların her bir deneyiminde farklı şekillerde bir oyun içeriği bize sunuluyor çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde ve farklı özellikleri sahip kartlarla karşılaşıyoruz ve her oyunda bu kartlar değişkenlik gösterebiliyor.

Oyunda destemizi sınayabileceğimiz ve desteğimizin tam potansiyellerini ortaya çıkarabileceğimiz çeşitli mekanikler de bulunuyor. Bu mekanikleri ortaya çıkarmak için elbette bazı kartları öne sürmek ve aynı zamanda onları yemlemek gerekiyor. Bununla beraber oyunda aynı karttan birden fazla deste alabiliyoruz ve onları doğrudan kullanabiliyoruz. Farklı şekillerde stratejileri ön plana çıkarabileceğiniz yapımda yapabilecekleriniz oldukça fazla yer buluyor ve burada yapabileceğiniz yüzlerce kombinasyon bulunuyor.
 
 
 
Farklı kombinasyonlarla beraber kartların farklı özelliklerini ortaya çıkarabileceğiniz yapımda gerçekten güzel bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirebiliriz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı düşmanlarla karşılaşıyor ve her bir düşmanın farklı özellikleri bulunuyor. Aynı zamanda her arena farklılık gösteriyor ve bu arenaların her birinin kendine özgü temaları ve atmosferleri yer alıyor. Bu tema ve atmosferin değişmesiyle elbette farklı bir yerde olduğumuzu hissedebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel özelliklerden birkaç tanesi.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca kartların öfkelerini ortaya çıkarabileceğiniz ve bir canavarla dövüştükten sonra onun öfkesini daha da delirtebileceğiniz yapılar bulunuyor. Bunun yanı sıra bir yetenek ağacı da mevcut ve bu yetenek ağacı ile oyun içerisinde istediğinizi gerçekleştirebiliyor ve yeni yeteneklerle düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Aynı zamanda yeni yeteneklerin kilidini açarak yeni avantajların sahibi olabiliyor ve bu yetenekleri düşmanlara karşı kullanabiliyorsunuz.
 
Örneğin, oyunda yer aldığınız süre boyunca bir kart düşmanların kartlarını emebiliyor ve daha sonrasında o kartın daha fazla güç kazandığını görebiliyoruz. Bazı özelliklerle beraber oyunda ilerlemeye çalışıyor ve bu özellikleri doğrudan oyun içerisinde kullanabiliyor ve bazı tuzak kartlarını da kullanabiliyoruz. Canavarlara karşı yarışabileceğimizi, onları kendi kartlarımız ortadan kaldırabileceğimizi, etkileşime geçebileceğimiz unsurların bulunduğu yapımın diğer bir özelliği de buralarda olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de farklı şekillerde ortaya koyabileceğimiz yeteneklerimiz bulunuyor ve bu yeni yeteneklerin de kilidini açabiliyoruz.
 
 

Oyunda elbette farklı şekillerde karşımıza çıkan gerçekten tuhaf Canavarlar bulunuyor. Bu canavarları ortadan kaldırmak ve onlarla dövüştükçe öfkemizin artması temel mekanikler arasında bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber yer aldığımız yapımda her patron savaşı ile gerçekten zorlu bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendimize göre özelleştirebiliriz. Düşmanların huzurlarını keserek daha fazla yeteneği açığa çıkarabiliyor, onların saldırılarını kesebiliyoruz. Canavarlarla etkileşime geçmek için farklı şekillerde kendi planımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebiliyor ve istediğimizi yapmaya koyuluyoruz. Burada bir canavarı ve patronu bir kez öldürdükten sonra onun bedenini ele geçirebilir ve hediye olarak da farklı kartlar elde edebiliyoruz.
 
Bunun dışında yeni bölgeye ulaşabiliyor ve her patronu ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Oyunda elbette bir canavar ortadan kaldırdıktan sonra bize seçebileceğimiz iki farklı ödül sunuluyor ve ödüllerden istediğimizi seçebilir ve ona göre kendi ilerleyişimizi sürdürebiliyoruz. Oyunda bir harita sistemi bulunuyor ve bu harita sistemi ile farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve buralarda yer aldığımız süre boyunca elimize kılıcımızı alıp düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
 

Temel olarak toparlayacak olursak, kart tabanlı bir yapı bulunuyor ve bu kart tabanlı yapı ile kendi desteğimizi oluşturabiliyoruz. Büyülü düşmanlar ortadan kaldırabileceğimiz ve kendi seçimlerimize göre düşmanların üstesinden gelebileceğimiz yapımda farklı yeteneklerin kilidini açarak yeni avantajlar elde edebiliyoruz. Yapım şu anda Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listesine ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Eğer kart tabanlı strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de farklı işleri bünyesine barındırıyor ve farklı mekaniklerle beraber bizlere aktarılmak isteniyor. Son olarak, oyun 26 Mart tarihinde biz oyun severlere sunulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Acolyte of the Altar
Outpost: Infinity Siege Kule Savunma Deneyimi Sunuyor Immortals of Aveum Geliştiricisinden Açıklama

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız