Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Oyunu Sea of Thieves'in Kapalı Betası PS5'te Başladı

 
 
Xbox birinci taraf oyun olarak karşımıza çıkan ve açık dünya korsan teması ile beraber çok oyunculu bir yapıyı içeren Sea of Thieves için kapalı beta süreci PlayStation 5 kullanıcıları için başladı. 15 Nisan tarihine kadar sürecek olan beta, ön sipariş veren oyunculara açık olacak.
 
Sea of Thieves çapraz oyun desteğine sahip olacak
 
 
 
Açıklanan detaylara göre beta katılımcıları para birimlerine, kozmetik ödüllere ve şöhret puanlarına sahip olabilecek. Katılımcılar oyun için mağaza olan Pirate Emporium'a erişim sağlayamayacak. Aynı zamanda oyun içerisinde yer alan başarımlar / kupalar devre dışı bırakılacak.
 
Rare ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan Sea of Thieves'in PlayStation 5 sürümü çapraz ilerleme desteğine sahip olacak. Böylece arkadaşlarınızı dilediğiniz şekilde davet edebilecek ve diğer konsol veya PC platformundaki oyuncularla beraber oynayabileceksiniz.
 
Bildiğiniz üzere Şubat ayı içerisinde Microsoft PlayStation ve Switch konsollarına birinci taraf Xbox oyunlarını getirmeyi planladığını açıkladı. Bu oyunlar arasında Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves ve Grounded gibi yapımlar yer alıyor. Sea of Thieves ise 30 Nisan'da PS5 için piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
 
 

 
Oyunda açık dünya korsan deneyimi var
 
Çok oyunculu ve çevrimiçi yapısı ile beraber ön plana çıkan korsan temalı açık dünya oyunu Sea of Thieves gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktarıyor ve oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca çeşitli özelleştirme sistemleri ile beraber karşılaşabiliyor, kendi karakterimizi ön plana atabiliyor, burada korsan hayatı yaşamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve diğer korsanlara karşı büyük bir mücadele içerisine geçiş yapmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunun şu anda ulaştığımız noktadaki özel sürümü ile beraber çıkışının 5. yılı kutlanıyor. Bu sürüm içerisinde oyunun çıkışından bu yana eklenen kalıcı içeriklerin yanı sıra aynı zamanda oyuna dahil olanlar 10.000 altın bonusuna, Avcı palasına, tabancaya, pusulaya, şapkaya, ceket ve yelken gibi çeşitli Avcı kozmetiklerine ulaşabiliyor ve en yeni sistemlerle ve mekaniklerle beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor. 5. yıl döneminin kutlanması ile beraber elbette ilgi çekici içerikler bizleri bekliyor ve özel sürümlerle beraber biz de maceraya yelken açmak için büyük bir beklenti içerisine giriş yapmaya hazırlanıyoruz.

Korsan hayatını tecrübe edebileceğimiz bu hayatın nasıl olduğuna bir bakış atabileceğimizi ve aynı zamanda korsan hayatının gerekliliğini yerine getirebileceğimizi yapım kendi efsanemizi oluşturmak için bizlere fırsat sunuyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici bölgelere doğru ilerleyebiliyor, açık dünya okyanuslarında istediğiniz gibi dolanabiliyor, kendi gemimizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve daha fazla korsan sistemleri ile beraber karşılaşıp elimizden geleni fazlasını yapmaya çalışıyoruz.

İlgi çekici sistemlerle beraber yer alabileceğimiz yapımda keşif unsurları bir hayli ön plana çıkıyor. Zaten bu tarz oyunlarda açık dünyada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Etrafı keşfettikten sonra farklı korsanların veya donanımların ve hatta hazinelerin ortaya çıkmasına sebep verebiliyor ve aynı zamanda burada ihtiyacımız olan her şeyi yağmalamak durumunda kalıyoruz. İsterseniz grubunuzla isterseniz de tek başınıza ilerleyebileceğiniz bu yapımda keşfe çıkmaktan hiçbir zaman yorulmuyor ve sıkılmıyorsunuz.
 
 
Diğer taraftan oyunda yağma yapmaya kadar ihtiyacınız olan her şey burada yer alıyor ve yağma gerçekten burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunun temelinde zaten yağmalamak, kaynak toplamak, envanter sisteminizi en iyi şekilde tutmak, deponuzu doldurmak ve daha fazlası yer alıyor. Bu tarz tecrübelerle beraber yer aldığınız süre boyunca oyunda önceden belirlenmiş roller olmadığından dolayı istediğiniz gibi dünyaya hakim olmak için hangi role bürünmek istiyorsanız ona göre hareket yapabilir ve eylemlerinizi buna göre genişletebiliyorsunuz.

Diğer oyunculara istediğiniz gibi yaklaşabileceğiniz ve diğer korsanlarla beraber büyük bir mücadeleye girebileceğiniz yapımda grubunuzla beraber yelken açtığınız zaman elbette ortak bir dünya macerasında başka maceralara atılabiliyor ve tayfalarla beraber karşılaşmanız kaçınılmaz oluyor. Dolayısıyla burada istediğiniz şekilde ilerlemek için kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor, karşınıza çıkanların dost mu yoksa düşman mı olduğuna siz karar verebiliyor ve onları nasıl karşılık verebileceğiniz de tamamen sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor.

Dolayısıyla burada yaptığınız seçimlerle beraber değişkenlik gösteren bir hikayenin gidişatı ve aynı zamanda görev dizaynı bulunuyor ve ona göre de dünyanın şekillendiğini aktarabiliyoruz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimi de kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu sayede oyun bizleri çeşitli özgürlükler sunuyor ve son olarak gerçekten de üst düzey bir yapıya sahip diyebiliriz.
 
Korsan temasını sevenlere hitap eden bu yapım gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor. Yukarıdaki haberimizin başında belirttiğimiz gibi Xbox özel oyunu olarak karşımıza çıkan ve aynı zamanda PC platformunda da bulunan bu yapım artık PlayStation konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Elbette rakip konsollara çıkış yapması ile beraber oyunun daha fazla oyuncuya ulaşması bekleniyor ve böylece daha fazla oyuncu bu oyundan deneyim kazanmaya hazırlanıyor.
 
Bu tarz oyunların elbette birden fazla platformda yer alması diğer kullanıcıların bu oyunlardan yararlanması gerçekten de önemli bir durum. Çünkü konsol özel veya platform özel oyunları gerçekten de bazı durumlarda iyi olabilirken yıllar geçtikçe hala bir oyunun konsol özel olması diğer oyuncuların mahrum kalması anlamına geliyor. İlk etapta elbette bu çok mantıklı bir hamle gibi gelebiliyor ancak ilerleyen süreçte özel oyunların diğer platformlara çıkış yapması daha mantıklı olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Durum böyle olunca Microsoft tarafında birçok Xbox özel oyununu PlayStation ve Switch tarafına getirmeye hazırlanıyor, ilerleyen süreçte daha fazla oyunu bu tarz platformlarda görmeyi bekliyor ve daha fazla kullanıcının bu oyunlardan faydalanması hedefleniyor. Elbette biz de elimizdeki donanımlarla beraber bu tarz oyunları deneyimleyebiliyor ve bu oyunu içerisindeyse korsan temasıyla beraber ön plana çıkacak ve efsanemizi kendimiz oluşturabileceğimiz bir yapı yer alıyor.

Devasa bir açık dünya içerisinde yer alabildiğimiz yapımda el değmemiş adalardan su altı krallıklarına, geniş mağaralardan daha fazla kısımlara kadar oldukça farklı bölgeler bulunuyor. Bu kısımlar içerisinde bizlere çeşitli zorlukların ön plana çıktığı bir yapının da yer altından bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda istediğimiz bölgeye doğru yelken açabiliyor, buraları keşfedebiliyor, açık hazineleri veya gizli kapaklı hazinelere bir bakış atabilir ve buralardaki donanımları elimize geçirmek durumunda kalıyoruz.
 
Farklı oluşumları yer aldığı okyanus kabuklarından megalodonlara, güçlü kraken gibi düşmanlara karşı savaşabileceğimiz bu yapımda gerçekten de farklı savaş sistemlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Elbette oyun içerisinde bir aksiyon şeması bulunuyor. Bu aksiyon şeması ile beraber diğer düşmanlarla ve oluşumlarla beraber büyük bir mücadeleye girebiliyoruz ve bu mücadeleden galip ayrılmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Oyunda aynı zamanda çeşitli etkinlikler bulunuyor. Bu etkinlikler arasında balık tutma, kendi gömdüğümüz hazinelerin haritalarını çıkarmak ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde diğer taraftan hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Ana görevler elbette hikayenin gidişatını belirlerken yan görevler ise isteğe bağlı olarak karşımıza çıkıyor ve istediğiniz gibi yan görevlerden ilerleyebiliyor veya yan görevleri yapıp yapmamak tamamen size kalmış durumda. Bu da oyunda yer alan çeşitli mekanikler ve özgürlükler arasında bulunuyor.

Korsan hayatı yaşayabileceğiniz ve korsan hayatınızla beraber diğer oyuncuları etkileyebileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi önceden belirlenmiş roller bulunmuyor. Burada rolü tamamen siz belirleyebiliyor ve dünyaya tamamen sizin hakim olmanız bekleniyor. Elbette diğer oyunculara nasıl yaklaşmanız gerektiği tamamen sizin seçimlerinizle beraber gerçekleşiyor ve ister grubunuza isterseniz de tek başınıza burada istediğiniz gibi ortak dünya macerasında buluşabiliyor ve diğer düşmanlara karşı savaşmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda grupla beraber ilerlemek daha fazla güvenceyi garanti altına alıyor ve böylece istediğiniz şekilde şapkalardan ceketlere, yelkenlerden tabancalara, avcı palalarından daha fazla donanımlara kadar bunları kullanarak düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz. Birçok oyuncu burada eğlenmek için giriş yapıyor ve eğlenceli de dibine vurabiliyor. Açıklanan detaylara göre oyunda gerçekten de yani etkinliklerin oldukça fazla olduğu ve farklı bölgelerin yer aldığı belirtiliyor.

Bunun dışında oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici bölgeler bizleri bekliyor ve her bölge içerisinde farklı hazineler, sandıklar, düşmanlar ve atmosferler yer alıyor. Her bölge içerisinde keşfetmemiz gereken farklı hazinelerin olduğu yapımda farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyor ve aynı zamanda buradaki manzaraları açığa çıkararak ilgi çekici bir ortamın bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
Korsanlığın merkezinde yer aldığımız bu yapımda istediğimiz şekilde hayatımızı yaşamaya devam ediyor ve hikaye odaklı görevleri deneyimlemek için de elbette özgün
 
Karayip Korsanları hikayesinden ilham alınan çeşitli görevlerin bizlere aktarıldığını aktarabiliyoruz. Kaptan Jack Sparrow bile güçlerimizi birleştirebileceğimiz ve korsan hayatına büyük bir mücadele ile beraber başlayabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde sinematik bir deneyim elde edebiliyor ve ana hikayenin burada 30 saatlik bir macerayı sunduğuna aktarabiliyoruz. Gerçekten de yüksek saat süresiyle beraber bizlere sunulan bu yapım yaptığımız her hamleye göre değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve çok sevilen özgün hikayesi ile beraber karşımıza çıkan Karayip Korsanları teması oyun içerisinde yer alıyor diyebiliriz.

Bunun dışında oyunun servis tabanlı olduğundan da bahsetmek gerekir ve sürekli olarak genişleyen ve büyüyen bir oyun dünyasının bulunduğuna burada aktarmamız gerekir. Oyuna geliştirici ekibin belirttiğine göre 3 ayda bir büyük özellikler geliyor ve aynı zamanda her sezon içerisinde de düzenli oyun içi etkinlikler, ödüller, kozmetikler, yeni hikaye odaklı maceralar ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Sürekli gelişen ve büyüyen hizmet tabanlı bu oyun içerisinde elbette eklenen ücretsiz içeriklerde bulunuyor. Ve bu ücretsiz içerikleri elde etmek için de oyuna giriş yapmanız ve çeşitli günlerde de burada olmanız lazım. Özel ödüller kazanmak için her sezonun 100 seviyeli Şöhret mücadelesinde büyük bir mücadele etmeniz gerekir ve buna göre de her sezon içerisinde farklı şekillerde yer almanız hedefleniyor.
 
 

Sezon içeriği elbette diğer oyunlarla hemen hemen benzerlik gösteriyor. Sezon içerisinde yer aldığını süre boyunca yüz seviyeli bir sezon grafiği çıkıyor. 100 seviyeye ulaşınca elbette tüm ödülleri almış oluyorsunuz ancak buraya ulaşmak için de Şöhret puanları kazanmanız gerekiyor. Ve bu Şöhret puanları ise hem görevlerle hem de belirli hamlelerle beraber kazanabileceğiniz bir sistemi bünyesinde barındırıyor. Korsan Efsanesi olmaya giden yolda birçok hazineyi yağmalayabileceğiniz ve şöhret kazanabileceğiniz yapım kısacası bu tarz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve bizlere gerçekten de güzel bir deneyimi aktarıyor.
 
Ek olarak burada efsane olabileceğimiz, sürekli gelişen bir oyun içerisinde yer alabileceğimiz ve aynı zamanda kendi stilimizi oluşturabileceğimiz yapım genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve hala da çok oynanmaya devam ediyor. Kendimize has özel bir gemi oluşturabileceğimiz, kendi aksiyon şema ve kombolarımızı oyuna dahil edebileceğimiz ve aynı zamanda Maceracı, Kaşif, Fatih veya daha farklı rollere bürünebileceğimiz yapım artık farklı platformlara gelmeye hazırlanıyor ve şu anda oyunun Xbox ve PC platformunda olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Korsan temasıyla beraber ön plana çıkan, efsane olabileceğimiz, tek başımıza veya grubumuzla beraber ilerleyebileceğimiz hizmet tabanlı bir oyun içerisinde yer alabileceğimiz bu yapım korsan efsanesi olma yolunda bizlere güzel bir deneyim sunuyor ve şöhret puanı ile beraber diğer oyuncuların üstüne çıkmaya hazırlanıyoruz. Oyunun şu anda 2024 sürümü bulunuyor ve standart sürümünün 40 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Korsan temasına geçiş yapmak istiyorsanız bu oyuna bir şans vermenize fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle sea of thieves rare microsoft pc xbox one korsancılık aksiyon online multiplayer
VCT 2024: EMEA 1. Aşama 2. Hafta Karşılaşmaları Oynandı! GTA+ Abonelik Hizmetine Dev Zam: İşte Türkiye Fiyatı

BSC Misafiri

14.4.2024 11:50:46

0
Pcboyların ps alınca xbox oyunları yok diye sundukları bahaneyi çökerten oyun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sea of Thieves
+ TAKİBE
AL
11 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız