Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sea of Thieves'in PS5 Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncı Xbox Game Studios ve geliştirici Rare korsan temalı açık dünya macera oyunu Sea of Thieves’in 30 Nisan tarihinde PlayStation 5 konsolları için yayınlanacağını duyurdu. Sea of Thieves ilk olarak 20 Mart 2018 tarihinde Xbox One ve PC için Microsoft Store üzerinden yayınlandı. Ardından tarihler 3 Haziran 2020'yi gösterdiğinde Steam platformuna geldi ve 10 Kasım 2020’de Xbox Series konsolları için piyasaya sürüldü.
 
Xbox ve PC oyunu Sea of Thieves PS5 yolcusu
 
 
 
Sea of Thieves oyununda geniş kapsamlı bir korsan macerasına adım atabiliyorsunuz. Oyunda etrafı keşfedebiliyor, yağmalayabiliyor ve tam anlamıyla bir korsan hayatını yaşamak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Kendi başınıza bir efsane olmak için elinizden geleni yapabileceğiniz yapımda isterseniz bir grup olarak isterseniz de tek başınıza yelken açabiliyorsunuz.
 
Daha önce Xbox konsolları ve PC için çıkışını gerçekleştiren bu yapım şimdi ise rakip platform PlayStation 5 konsollarında yer bulmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda oyunu artık PlayStation sahipleri de oynayabilecek ve böylece bu korsan temalı macerada yerlerini alabilecekler.
 
Yeni fragman 
 
 
 

 
Oyun detayları
 
Korsan teması ile karşımıza çıkan ve 2023 sürümünün geçtiğimiz süreçte çıktığı bu yapım içerisinde yapabilecekleriniz oldukça değişkenlik gösteriyor. Yeni yeni güncellemelerin geldiği ve farklı platformlara da geçiş yapmaya hazırlandı. Bu yapım içerisinde özel sürümle beraber 5 yıl kutlanıyor ve her dönem içerisinde yine güncellemeler oyuna dahil olmayı bekliyor. Oyunun özel sürümü içerisinde, oyunun bir kopyası, 10.000 altın bonusu, tabancalar, pusulalar, şapkalar ve daha fazlası yer alıyor. 5 yıl dönemine özel olarak sürülen bu sürüm içerisinde gerçekten etkileyici bir korsan özelleştirmeleri ile karşılaşabiliyor ve bunları kullanarak diğer oyunculardan farklı olabilirsiniz. En iyi şekilde kişiselleştirme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.
 
Oyunda bir yandan kendi korsanınızı en iyi şekilde özelleştirirken diğer yandan geminizle ilerleyebiliyor, hayatı tecrübe etmek için korsan hayatını yaşamaya çalışıyor ve denizlere yelken açarak burada diğer korsanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Karşılaşma esnasında elbette elinizdeki silahları kullanabiliyor, bununla beraber farklı noktalara ilerleyebiliyor ve yağmalama sistemi ile beraber de elinizdeki kaynakları daha da arttırabiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlarda, etrafı keşfetmek ve keşiflerle beraber yeni kaynakların sahibi olmak oldukça önem arz ediyor. Yağma sistemi ile beraber sürekli olarak bir yerlere geçiş yapabildiğiniz adalardan gizli geçitlere, adalardan daha farklı kısımlara kadar buraları keşfettiğiniz yapımda ihtiyacınız olan her şeyi aslında yağma sistemi ile beraber alabiliyor ve böylece envanterinizi, yani kaynaklarınızı doldurabiliyorsunuz. Keşfe çıkıp yağmalamaktan sürekli olarak keyif alabileceğiniz bu yapımda önceden belirlenmiş roller olmadığı için elbette yapabilecekleriniz tamamen değişkenlik gösterebiliyor ve bu oyun bazında her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 
 
Oyuncular burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, kendine ait bir rol belirleyebiliyor ve dünyanın diğer ucundaki oyuncularla beraber istediğiniz şekilde etkileşime girebiliyor ve iletişime geçebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yapabilecekleriniz oldukça fazla artabiliyor ve çok fazla seçenekle beraber buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda isterseniz tek başınıza, isterseniz de işbirliği modunda diğer oyuncularla beraber yelken açabiliyor ve yelken açmayla beraber de diğer oyuncularla, yani takımlarla karşılaşmanız da oldukça mümkün oluyor. Onlarla isterseniz dost olarak, isterseniz de düşman olarak yaklaşabiliyorsunuz ve böylece karşınıza çıkacak olan kişilerin ne olduğunu ne yazık ki bilemeyeceksiniz, bunu tamamen deneyimleyip göreceksiniz.

Oyun içerisinde yer aldığınız müddetçe tecrübe etmeniz gereken birçok konu bulunacak. Çünkü korsan teması içerisinde elbette karşınıza çeşitli zorluklar çıkabilecek ve bunların altında kalmamak için siz de bu zorluklara ve oyunlara hazır olmanız gerekecek. Bununla beraber diğer oyuncularla bu tarz oyunları oynamak elbette daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Çünkü oyunda arkadaşlarla beraber sohbet ederken eğlenmek, yanınıza sevdiğiniz arkadaşları çağırmak ve onlarla beraber korsan teması içerisinde yer almak gerçekten de güzel bir deneyimin kilidini açabiliyor ve böylece oyunda ilerlemeye çalışıyorsunuz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette yapabilecekleriniz çok fazla değişkenlik gösterdiği için burada diğer oyunculardan farklı hamlelerde bulunabilirsiniz ve aynı zamanda kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebilirsiniz. Başka sayfalara karşılaşabileceğiniz ve kaçınılmaz bir savaş içerisine geçiş yapabileceğiniz yapımda gizli noktalara da ulaşabilir ve aynı zamanda el değmemiş adalara da geçiş yapabilirsiniz. Bu adalara geçiş yaptıktan sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve arka planda farklı bir hikaye kırıntısının bizlere son olduğunu da söyleyebiliyoruz.
Elbette bu hikayeyi kapsamlı bir şekilde çeşitli notlar ve karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Aslında arka plandaki hikaye ile beraber çeşitli görevler atanabiliyor ve tek oyunculuk kısımda yapabileceklerimiz farklı şekillerde değişkenlik gösterebiliyor. Karşımıza dost veya düşmanın çıktığı ve aynı zamanda bu kişilere karşı nasıl yaklaşacağımız tamamen bizim seçimlerimize bağlı.
 
 

Su altı krallıklarına geçiş yapabildiğimiz geniş bir dünyayı, yani açık bir dünyayı keşfedebiliyor, kayıp ganimetleri arayabiliyor ve ticaret şirketleri ile aramızı iyi tutabiliyoruz. Yapımında elbette para kazanmak için burada yapmadığımız şey bulunmayacak. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sadece korsanlık temasıyla değil, aynı zamanda yan etkinliklere de dalış gösterebileceğiz.

Yan etkinlikler arasında balık tutmak, keşfetmek, çıkarmak, yağmalamak ve daha fazlası yer alıyor. Balık tutarak elbette kendi kazancınıza kazanç ekleyebiliyor ve bununla beraber hem karnınızı doyururken hem de bu balıkları ve özel sunumları satabiliyorsunuz. Bununla daha fazla altın kazanabiliyor ve kendi sayfanızı geliştirebilir, aynı zamanda geminize de çeşitli eklemeler yapabiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda farklı düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu düşman çeşitliliği ile beraber hortlakları, iskeletleri ve daha fazlasına karşı savaşabiliyorsunuz ve onları ortadan kaldırarak da elbette düşman krallıklarını yok edebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde diğer taraftan hikaye odaklı görevleri tamamlayarak elbette ilgi çekici olaylarla karşılaşabiliyor ve bu hikaye odaklı olaylarla beraber de oyunu aslında adapte olabiliyorsunuz. Eğer bu oyunu daha önce hiç oynamadıysanız elbette hikaye modu ile beraber oyuna dahil olmanız ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmeniz oldukça önem arz ediyor. Daha sonrasında ise oyunun çevrimiçi modlarına geçiş yapabilir ve böylece deneyiminizi daha da üst düzeye çıkartabilirsiniz.

Nitekim oyun içerisinde görebileceğiniz üzere Kaptan Jack Sparrow gibi çok ikonik korsan isimler bulunuyor. Karayip Korsanları ile beraber yer alabileceğiniz ve ikonik karakterlerin burada bulunabileceği benzersiz hikayelerle beraber de oyunda tamamen geniş bir dünyanın sunacağını aktarabiliyoruz. Kaptan Jack Sparrow'un yer aldığı ikonik hikaye ile beraber burada sürükleyici ve sinematik görevleri adım adım atabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre buranın 30 saatlik bir hikaye içeriği bizlere sunuluyor. Burada 30 saatteki hikaye deneyimiyle beraber çeşitli görevler atanabiliyor ve görevlerin zorluğu da tamamen değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Geniş bir açık dünyada yer alabildiğimiz ve su altı krallıklarını keşfedebildiğimiz bu yapımda, keşfederken aynı zamanda yağmalamak da durumundayız. Okyanus kabuklularıyla, megalodonlarla ve güçlü kraken gibi düşmanlarla savaşmak ve onları yağmalamak zorundayız. Düşmanlarla kapışırken elimizdeki kılıçları, silahları ve daha fazlasını kullanabilir ve farklı donanımlarla bir korsan efsanesi olma yolunda ilerleyebiliriz.

Bunun dışında bu krallıkları keşfederken ve krallıklarda yer alan düşmanları ortadan kaldırmaya çalışırken çeşitli hazineleri de ortaya çıkarabilir ve bu hazine sandıklarını açarak kaynaklarımıza kaynak ekleyebiliriz. Nitekim bu kaynaklarla beraber oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir, daha iyi bir şekilde altın kazanabilir ve bu altınlarla beraber yapabileceğimiz çeşitli geliştirmeler bulunmaktadır. Bu geliştirmelerle beraber de kendimizi daha da güçlendirebiliriz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem ana görevler hem de yan görevler bulunmaktadır. Ana görevlerin dışında isteğe bağlı yan görevler de yer alıyor. Yan görevleri tamamladıktan sonra daha fazla altın kazanabilir ve böylece kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. İsteğe bağlı yan görevleri adım atmak veya atmamak tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak ana görevleri tamamlamak oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
Oyunda sürekli gelişen bir dünyanın olduğundan bahsedebilir ve sürekli olarak yeni güncellemelerin geldiğini de aktarabiliriz.
 
 
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre her 3 ayda bir oyuna yeni özellikler katan sezon değişiklikleri geliyor ve bu sezon değişiklikleriyle beraber de oyunda yapabilecekleriniz ve sergileyebilecek deniz tamamen farklı şeyler olabiliyor. Düzenli oyun içi etkinliklerin sunulduğu ve aynı zamanda yeni hikaye odaklı görevlerin de oyunculara gösterildiği bu yapımda, sürekli olarak gelişen ve genişleyen bir dünyada yer aldığınızdan dolayı burada her zaman yapabilecekleriniz farklı bir şekilde yer bulabiliyor. Hikaye tabanlı görevleri adım atarak hem özelleştirmeler satın alabilir hem de kendi kaynaklarınızı daha da yükseltebilirsiniz.

Oyunun hizmet tabanlı bir oyun olduğundan bahsedebilir ve bu deneyimin elbette ücretsiz içeriklerle beraber de desteklendiğini görebiliriz. Ücretsiz içerikleri görmek ve elde etmek için geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuna düzenli olarak giriş yapmak durumundasınız ve özel ödülleri kazanmak için de sezonun 100 seviyeli içeriğine tamamen açmanız gerekiyor. Elbette sezon içeriğini açmak için çeşitli görevleri tamamlamak, oyuna sürekli olarak giriş yapmak, görevleri tamamlamak ve daha fazlasını gerçekleştirmek gerekiyor. Ancak bu şekilde sezon deneyimi kazanabilir ve sezona 100 seviyesine kadar da çıkmaya hak kazanabiliriz. Bu şekilde hem sezon içerisinde yer alan özelleştirmeleri ve donanımları elde edebilir ve böylece oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz.
 
Yeni güncellemelerin oyunculara sunulduğu ve birçok hazineyi yağmalayabileceğiniz bu yapımda, bileğinizin hakkıyla oyunu kazanmak elbette oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber istediğiniz şekilde farklı rollere bürünebilir ve bu rolleri dilediğiniz şekilde yaşayabilirsiniz. Oyunda kaşif, fatihi, maceracı ve daha fazlası olabiliyor, bu sıfatlarla beraber oyunda ilerleyişinize ilerleyiş ekleyebiliyorsunuz.
 
 

Elbette bu tarz oyunlar korsan temasıyla beraber haşır neşir olanlara ve aynı zamanda denizlere açılmak isteyenlere hitap ediyor. Oyunda hemen istediğiniz şekilde gemilere binebilir, farklı adalara yelken açabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. El değmemiş adalara doğru geçiş yapabilir ve farklı krallıklarla karşılaşabilirsiniz. Yapım da sürekli olarak genişleyen sezon içerikleriyle karşılaşıyor ve bu sezon içeriklerini deneyimlemek elbette her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor. Bununla beraber daha önce girdiğiniz oyunda kendi karakterinizi görebilir ve bu karakterinizi sürekli olarak geliştirerek daha farklı yerlere gelebilirsiniz. Karakteri güçlendirip daha da gelişmiş hale getirdikten sonra özel ödüller kazanabilir ve oyunda dikkatleri çeken elbette sezon içerikleri oluyor.

Oyun şu anda Steam sayfası üzerinden elbette PC için ve diğer platformlar için sunuluyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi PlayStation 5 konsoluna da gelmeyi bekliyor. Oyunun PC sürümünün 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu belirtebilir ve bununla beraber de diğer sürümleri de satın alabilirsiniz. Elbette bu satın alımlar tamamen size ait oluyor ve istediğiniz şekilde kütüphanenizi genişletebiliyorsunuz. 10 dolarlık standart sürüm haricinde 40 dolarlık ve 50 dolarlık oyun sürümleri de bulunuyor. Bu sürümler içerisinde farklı geliştirmeler, orijinal oyun müzikleri ve daha fazlası bulunuyor. Bunları satın almak elbette sizin seçiminiz diyebiliriz.

Oyunun aynı zamanda grafikleri ve karakter yapısı oldukça dikkat çekiyor. Grafik ve animasyonların ön plana çıktığı ve karakter sistemleri ile beraber de gerçekten dikkatleri üzerine çeken bu yapımda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak yeni bölgelere doğru ilerleyebilecek, buraları keşfedebilecek ve istediğiniz şekilde oyunda korsan olabileceksiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu sea of thieves rare microsoft pc xbox one korsancılık aksiyon online multiplayer
Prison Architect 2 Ertelendi: İşte Yeni Tarih Ödül Kazanan Ritimli Aksiyon Oyunu Hi-Fi RUSH, 19 Mart'ta PlayStation 5'e Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sea of Thieves
+ TAKİBE
AL
11 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız