Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Unity, "Ölüm Tehditleri" Sebebiyle İki Ofisini Kapattı!

 
 
Hemen hemen herkesin bildiği Unity şirketi ölüm tehdidi sonrasında iki ofisini kapatmak ve planlanan belediye binası toplantısını iptal etmek zorunda kaldı. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere yazılım geliştirme şirketi "geniş çaplı bir ölüm tehdidi" olayının ardından Austin, Teksas ve San Francisco, CA ofislerine birkaç günlüğüne kepenk vurdu.
 
Unity şirketi çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Unity tarafına bu şekilde tehditler savrulurken resmi olarak bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bugün bazı ofislerimize yönelik potansiyel bir tehdidin farkına vardık. Bizim burada en büyük önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun için de acil ve proaktif önlemler aldık. Bu tehdidi resmi olarak değerlendirdik ve önlem amacıyla ofislerimizi birkaç günlüğüne kapattık. Ayrıca soruşturma konusunda kolluk kuvvetleriyle tam iş birliği yapıyoruz."
 
Öte yandan Polygon tarafından ortaya çıkarılan bir rapora göre San Francisco Polisine "bir çalışanın sosyal medyayı kullanarak çeşitli tehditler savurduğu" aktarıldı.
 
Unity'nin içerisine düştüğü bu durum Unity motorunu kullanan her oyun kurulduğunda geliştiricilerden ücret almayı planlamasından sonra ortaya çıktı. Bu hamle geliştiriciler kanadında büyük tepkiyle karşılandı. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Unity Unity Technologies Worldwide Developers Conference
PUBG Nations Cup 2023 Kapsamında Milli Takımımız ile Özel Röportaj Gerçekleştirdik Oyuncuların Sözü Dinlendi: Payday 3'ten Denuvo Koruması Kaldırıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Philipp_Plein

18.9.2023 15:03:25

0
Şu haberi giren editörün acilen kovulması lazım adamın her haberi ofsayt ya.

Sarohan

18.9.2023 10:33:57

+5
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Ne oldu ki?
Hemen hemen herkesin bildiği gibi demek yerine olayı açıklama zahmetinde bulunsaydı editör arkadaş böyle olmazdı. Haberin girişi, gelişmesi yok sonucu var resmen. https://www.donanimhaber.com/unity-indirme-basina-ucret-istiyor--168767

Jack Rabbit Slims

17.9.2023 22:58:57

0
Ne oldu ki?

BSC Misafiri

17.9.2023 22:34:20

+1
Vurun indirin nefes aldırmayın böyle para göz firmalara. Baskın haberlerini haberlerden izleriz umarım. Kendileri kaşındılar milleti soyacaklar gözleri döndü.

BSC Misafiri

17.9.2023 18:36:20

+1
Yerli oyun sektörümüz hiç yok değil ama gelişme aşamasında. Yapılan oyunlarda, verilen kurslarda öğrenme amaçlı herhangi yerli kaynakta hatta btk tarafından verilen seminerlerde bile unity ile C# kullanılıp öğretiliyordu. Peki sistem ne oldu.Eskiden 200.000 $ kazana kadar ünity'e bir ödeme yapmana gerek kalmıyor, oyunundan kazandığın para senin oluyordu. 200.000 $'dan sonra da, Kazancından belli bir pay unity'e ödüyordun. Şimdi ise, 200.000$ kazanma ya da, 1 milyon indirme sınırı getirdiler. PC steam gibi yerlerde bu az da olsa kabul edilebilir. Ancak Mobil kanadında ki bizim ülkemizde oyun sektörü açıkça AAA'ya değil genel geçer mobil hypercasual'a oynuyor. Linkedin'den yerli oyun firmalarına bakın hepsi Unity deneyimli ve Mobil Hyper Casual geliştiriciler arıyorlar. Mobilde oyun getiri getirmeden bile hızlıca indir sil yaşanabiliyor. Yani 1 milyon indirme sınırı hızlıca geçilse de reklam izleme, etkileşim noktasına gelinemediğinden oyun getiri bile getirmeyebilir. Ya da reklam add sistemindeki hatalı bir kod entegrasyonu boş reklam görülmesini sağlayabilir. Bu durumda ki olası bir durum sadece bir satıra eklemeyi unutacağınız ; 'e bakar. geliştirdiğiniz oyun size getiri getireceğine sınırı aşan her indirme için dolar düz 20 tl diyelim küsratı da aza yuvarlyalım. 0.20x20'den cebinizden 1 indirme için 4 lira ünity'e vermeniz demek. İncelediğim dökümanyasyonda Mobil Amongus'un ve bir çok oyunun bu durumda olduğunu gördüm. Reklam oranlarının düşüklüğü ve indirme oranlarının yükseliğinden kazandıkları gelirin %150 %168'e kadar kısmını unity'e ödemek zorunda kalan geliştiriciler. Bu durumun büyük nedeninin Genshin impact gibi oyunlar olduğunu düşünüyorum. Oyun Gatcha sistemi ile aylık olarak inanılmaz miktarda gelirler elde etse de , unity'in bu oyundan aldığı pay % 0.10 ya da 1 civarıydı net aklımda kalmadı. Bu payı yükseltmek için ekosistemdeki hpercasual ve indie geliştiricileri hiçe saydılar resmen. Unity ile geliştirdiğim güncel 2 adet projem vardı. Bundan sonra aynı riski alıp Unreal'a geçer miyim ondan da emin değilim. Godot'un daha da gelişmiş kullanışlı olmasını isterdim. Açık kaynak kodlu ve ne bir ücret ödemesi ne bir royalty var. Oyun mu yaptın o senin oyunun ve öyle kalacak ama sistemleri hala yetersiz. Unity'den Godot'a geçen geliştiricilerin bu eksiklikleri kapatacağını düşünüyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Unity ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız