Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Unity CEO'su Para Kazanma Planlarına Gelen Tepkilerin Ardından İstfa Etti!

 
Unity, CEO ve yönetim kurulu üyesi John Riccitiello'nun şirketten ayrıldığını duyurdu. Electronic Arts'ın eski patronu Riccitiello, oyun motoru geliştiricisi Unity'nin yönetim kuruluna 2013 yılında katıldı ve o yıldan bu yana şirketi yönetiyordu.
  
Para kazanma planları büyük tepki çekti
 
 
 
Riccitiello'nun ayrılışı, şirketin popüler oyun motoru için tartışmalı para kazanma planlarını duyurmasından haftalar sonra gerçekleşti. Bu doğrultuda eski IBM (bilişim teknolojisi şirketi) başkanı James Whitehurst, Unity'nin geçici CEO'su ve başkanı olarak atandı. Ayrıca Unity yönetim kurulunun baş bağımsız yönetmeni Roelof Botha da şirketin yeni başkanı oldu.
 
Geçtiğimiz ay Unity, kendi oyun motorunu kullanan geliştiricilerden para alma planlarını açıkladı. Bu kapsamda kullanıcılar her oyunu yüklediğinde geliştiricilerden ücret alınacaktı. Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak bu plan büyük tepkilerle karşılaştı ve sonunda Unity geri adım atmak durumunda kaldı. Özür mesajlarının ardından tekrardan bu planı değerlendireceklerini açıklayan şirkette şu anda ayrılıklar söz konusu. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Unity Unity Technologies Worldwide Developers Conference
EA Sports WRC Önümüzdeki Ay Geliyor: İşte Tüm Detaylar League of Legends 2023 Dünya Şampiyonası Play-In Aşaması 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.10.2023 14:40:35

0
gittiği her yeri batıran CEO

BSC Misafiri

11.10.2023 10:22:04

0
O kadar saçma bir sistemdi ki, Misal kullanıcının steamdeck'i laptop'u Masa üstü pc'si var steam'den 1 tane unity ile yapılmış oyun aldı. Geliştirici o oyundan 1 kopya sattı ama 3 cihaz için ayrı para ödemek zorunda kalırdı eğer hepsine kurarsa. Bunu büyük ihtimal windows aktivitasyon sistemi gibi. Anakarta bağlı bir sistem üzerinden yapacaklardı. Her anakart için bir ücret. Ama o an bile EA bitti Fe'yi VM üzerinden script oluşturup farklı donanımmış gibi bir sürü sisteme kurdurtucam diye yazılar çıktı ki korsanı nasıl tespit edecekler. Denuvo en sağlam korsan koruma sistemi ama o bile kırılıyor. Anakart üzerinden yükleme verisini toplarlar ise korsan kullanıcı da tost makinesine yüklemeyecek, anakartlı bir "pc" ye yükleyecek. Oyun legit 100.000 sattı korsan 1.000.000 kere yüklendi. Yapımcı cebinden para ödemeye başlar bir duruma gelecekti.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Unity ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız