Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Sims 3 Generations İçin Özel Bilgiler

The Sims 3 Generations İçin Özel Bilgiler

     YETİŞKİNLER

     The Sims 3 Generations’ta Yetişkin olarak oynarken yetişkinliğe geçişin eğlencesini ve yaşlılıkla yüzleşirken geçirilebilecek zorlu yılları yaşayacaksınız. Aşağıda Yetişkin olarak oynamayı daha eğlenceli ve daha zorlu hale getirecek yepyeni özellik ve içeriklerden bazılarını öğrenebilirsiniz!

Bekarlığa Veda Partileri
 
• Yetişkinliğin ilk yıllarını, kontrolden çıkmış bir bekarlığa veda partisi ile kutlamaktan daha eğlenceli bir yol düşünebiliyor musunuz?
o Başarılı bir şekilde evlenme teklif ettikten (veya edildikten) sonra, Sim’iniz Bekarlığa Veda Partisi verebilir.
o Telefon yoluyla parti seçeneğini seçtikten sonra Nişanlı Sim’leriniz parti türünü ve kostümünü seçebilir. Bir Sim nişan başına yalnızca tek bir Bekarlığa Veda Partisi verebilir, seçiminizi iyi yaptığınızdan emin olun!
o Bekarlığa Veda Partileri evinizde, mahalledeki kamu arsalarında ve hatta The Sims 3 Late Night kuruluysa Bar ve Kulüplerde verilebilir!
o Parti başladığında Sim’iniz çılgın Bekarlığa Veda Partisi kostümünü giyecek ve partiye katılan diğerleriyle yepyeni etkileşimlere girebilecektir.
o Sim’iniz diğer Sim’leri Köpüklü Nektar ile sulamakla kalmayacak, yaklaşan evliliği için konuşma yapmalarını isteyebilecektir. Bu onuru yalnızca aralarında güçlü ilişki olan Sim’ler kabul eder, bu yüzden partiye Sim’inizin en iyi arkadaşlarını çağırmaya özen gösterin!
o Bazen partiye katılanlar eğlence amaçlı bir veya iki tane ‘özel misafir’ de çağırabilirler. Parti Dansçıları! Eğer parti yeterince eğlenceliyse, performansları bittikten sonra da partide kalabilirler. Ama unutmayın, uygunsuz davranışlar fark edilecektir.

Romantik İtibar
 
• Mahalledeki komşular ve Sim’ler herkesin gözü önünde yapılan sevgi gösterilerini fark edeceklerdir!
o The Sims 3 Generations’da mahalledeki Sim’ler randevuları, romantik etkileşimleri ve sevgi gösterilerini fark edecektir.
o Sim’inizin diğer bir Sim’le kaç kez görüldüğü, Sim’inizin diğer Sim’lerle kaç kez görüldüğü, Sim’inizin daha önce sevgilisini aldatırken yakalanıp yakalanmadığı gibi faktörlere bağlı olarak, Sim’iniz aşk hayatının geleceğini etkileyecek Romantik İtibar sahibi olacaktır.
o Tek bir eşle birlikte olduğu gözlenen Sim’ler “Sadık”, uzun süreli tek eşli bir ilişkisi olan Sim’ler “Sonsuza Dek Sadık” itibarına sahip olacaklardır.
o Aynı anda birden fazla Sim’le romantik durumlarda yakalanan Sim’ler, yaptıklarının seviyesine bağlı olarak “Zampara” veya “Aldatan” itibarları kazanabilirler. Gelecekte gerçek aşkı bulmaları o kadar da kolay olmayacaktır!
o Yaşamları boyunca bir çok ilişkiye girip çıkmış Sim’ler “Kazanova” veya “Don Juan” itibarları kazanabilirler. Bu Sim’lerle VuHu yaptığınızda, “İnanılmaz Zaman Geçirdim” ruh durumunu kazanabilirsiniz.
o Yeni Defter sayesinde itibar, aşk sayısı, diğer Sim’leri aldatma sayısı gibi romantizm istatistiklerinizi görebilirsiniz.
o Sim’leriniz ayrıca diğer Sim’lere aşklarını ilan etmek, bir Sim’i kendisini aldatmakla suçlamak ve hatta bu durumu arkadaşlarına aldatmak için yeni Romantik etkileşimlere sahip olacaklardır.
o İtibar kazanmak zordur, eğer Sim’iniz sevdiği bir itibarı elde ederse bu durumu batırmamak için elinizden geleni yapın!

Düğünler ve Evlilik
 
• Düğünler üzerinde yapılan yenilikler ve evlilik sonrası yaşam sayesinde Sim’iniz evliliğin güzel yanlarının keyfini çıkarabilecek!
o Yeni Düğün Kemeri eşyası sayesinde Sim’leriniz düğün törenleri üzerinde daha çok kontrol sahibi olacaklar. Satın Alma Modu sayesinde bir arsaya yerleştirdiğinizde, Sim’ler tören için orada toplanmaları gerektiğini öğrenecektir.
o Törenin başlama zamanı geldiğinde kemer üzerinde “Evlen” seçeneğini seçin, Sim’ler başlama zamanı geldiğini anlayacaktır. Damat ve Gelin yeminlerini etmek üzere kemere doğru geleceklerdir!
o Törenin sonunda arsaya Düğün Pastası konursa, yeni evli çift pasta kesme kısmına geçeceklerdir. Bu, parti zamanının geldiğini gösterir.
o Büyük gün sona erdiğinde yeni evliler güçlü “Yeni Evlendik” ruh durumunu kazanırlar. Diğer şeylerin yanı sıra Sim’leriniz eşleriyle daha sık VuHu yapmayı dileyebilir, hatta yeni “Yerinde Durama” etkileşimini de kullanabilirler.
o Eğer The Sims 3 World Adventures kuruluysa yeni evlileri balayına çıkarabilirsiniz!
o Yeni evliler posta yoluyla hediye de alırlar. Hediye aldıktan sonra Sim’inizin posta kutusuna tıklayıp Teşekkür Kart yazabilirsiniz. Aile ve arkadaşlar, hediyelerinin beğenildiğini öğrenmekten memnuniyet duyacaklardır.
 
Çocuk Bakıcılığı ve Çocuk Büyütme Kişilik Özelliği
 
• Yetişkin Sim’ler, yeni Bakıcılık Mesleğine katılarak evlerinden para kazanabilirler!
o Sim’ler Gazete veya Bilgisayar yoluyla Çocuk Bakıcılığı mesleğine başvurabilirler.
o Başvurduktan sonra işe bir sonraki iş günü başlarsınız, sabah olduğunda komşularınız çocuklarını evinize bırakacaktır.
o Çocuk Bakıcılığı mesleğinde başarılı olmak için bakımınıza verilen çocuğun gün boyunca mutlu olmasını sağlamalısınız. İster ağlayan bir bebeği susturmak, aç bir bebeği doyurmak veya diğer acil durumlarla başa çıkmak olsun, çocuk ne kadar mutlu olursa Sim’inizin iş performansı da o kadar iyi olacaktır!
o Günün sonunda aileler çocuklarını almak için gelecektir, ama hemen iş sonrası için plan yapmayın. Aileler her zaman zamanında gelmeyebilir …
o Çocuğun ruh haline bağlı olarak işiniz için ekstra bahşiş de kazanabilirsiniz.
o Diğer yandan, işleri için gereksinimleri karşılayamayan Sim’ler Sosyal Çalışan tarafından disiplin edilecek, hatta Çocuk Bakımı lisansları ellerinden alınabilecektir. Bu durumda lisansınızı geri alabilmek için Belediye Binasındaki Ceza Sınıfına katılmanız gerekir.
o Yeni Çocuk Büyütme Kişilik Özelliğine sahip olan simler Çocuk Bakıcılığı mesleğinde doğuştan başarılı olurlar. Yalnızca Çocuklarla daha hızlı ilişki kurmakla kalmazlar, çocuklar ödevlerini yapmaları gibi isteklere de daha olumlu karşılık verirler. “Süper Babaanne” yaşam ödülünü kazanmış Sim’leri durdurmak mümkün değildir!

Orta Yaş Krizi
 
• Bazı Sim’ler yaşam deneyimlerine bağlı olarak Orta Yaş Kriziyle karşı karşıya gelebilirler.
o Sim’inizin genç evlenmesi, yetenek seviyelerini düşük olması gibi faktörler, Yetişkin yaşamına geçişte Orta Yaş Krizi ile karşılaşmasına neden olabilir.
o Eğer Sim’iniz Orta Yaş Krizi geçiriyorsa, onları farklı şekillerde etkilemeye başlayacak “Orta Yaş Krizi Geçiriyor” ruh durumu kazanacaktır.
o Başlangıçta Sim’iniz yüzünü kırışıklık için kontrol etmeye başlayacak, hatta aynada kilolarından dert yanacaktır!
o Daha sonra Sim’iniz yaşamında değişiklik yapmak için özel Orta Yaş Krizi Dilekleri almaya başlayacaktır. Saçlarının şeklini ve rengini değiştirmek, evlerini yeniden dekore etmek, hatta boşanmak veya işlerini bırakmak gibi şeyler yapmak isteyeceklerdir.
o Pahalı bir araba veya motora sahip olan Sim’ler krizin etkilerini azaltmak için seyahate çıkabilir ve “Yaşadığımı Hissediyorum!” ruh durumunu kazanabilirler.
o Sim’inizin kriz süresince Orta Yaş Krizi Dileklerinden kaçını gerçekleştirdiğine bağlı olarak, Sim’iniz “Tatmin Olamadım” ile “Tamamen Tatmin Oldum” arasında değişen güçlü ruh durumları kazanacaktır.
o Orta Yaş Krizi ile uğraşacak zamana sahip olmayan Sim’ler hastanede Terapiye katılamayabilirler. Ama bu oldukça pahalıya patlayacaktır!

Vücut Kılları
 
• Sim’inizin omuzlarından başlayarak ayaklarına kadar uzanan kıllar!
o Bir Sim Yaratmak ekranında Ergen, Yetişkin ve Yaşlı erkek Sim’lere çeşitli Vücut Kılı stilleri uygulayabilirsiniz.
o Üst sırt kılı, alt sırt kılı, göğüs kılı, göbek kılı, kol kılı, bacak kılı ve hatta ayak kılı seçebilirsiniz!
o Vücut kıllarından hoşlanmayan Sim’ler Günlük Spa’ya giderek ağda yaptırabilirler.

Video Kamera
 
• Yeni Video Kamera eşyası ile Sim’inizin yaşantısındaki önemli anları kaydedebilirsiniz.
o Satın Alma Modunda bulunan bu eşyalar satın alındıklarında Sim’inizin arsasına eklenirler.
o Sim’leriniz bu eşyayı alarak envanterlerine koyabilir veya doğrudan çekim yapmaya başlayabilirler.
o Çekim Yap seçeneğini seçen Sim’ler kamerayı alır ve birinci şahıs film moduna geçerler. Bu moddayken birinci şahıs perspektifinde dolaşabilir ve klavyedeki “C” tuşuna basarak kayda geçebilirsiniz. “C” tuşuna tekrar bastığınızda kayıt kesilecektir.
o Kayıt yaptıktan sonra Sim’inizine envanterinde yeni yaratılmış olan Veri Diskine tıklayabilir veya oyundaki televizyonlara tıklayarak “Ev Filmini Seyret” seçeneğini seçebilirsiniz. Sim’iniz çektiği görüntüleri televizyonda seyredecektir.
 
     Gençlik Özellikleri

     The Sims 3 Generations’taki Gençlik deneyimi, Sim’lerin yetişkinliğe geçmeden önce yaşadıkları kaprisli ve isyankar zamanlara yoğunlaşıyor. Aşağıda Sim’lerinizin ruh karmaşalarıyla dolu Gençlik dönemlerinde karşılaşacakları yepyeni özellik ve içeriklerin bazılarını göreceksiniz!

Eşek Şakaları ve Bubi Tuzakları
 
• Eşek Şakaları ve Bubi Tuzakları, Sim’lerinizin Gençlik öfkelerini dışa vurmalarının en iyi yollarındandır.
o Genç Sim’ler evlerindeki çeşitli eşyaları kullanarak Bubi Tuzağı hazırlayabilir, sonra da arkasına yaslanıp masum bir arkadaşlarının veya aile bireyinin tuzağına düşmesini bekleyebilir. Bubi Tuzağı yapılabilecek eşyalar arasında duşlar, tuvaletler, lavabolar, bilgisayarlar ve koltuklar bulunmaktadır. Gençler, telefonda dalga bile geçebilirler.
o Arsadaki belli bir Sim’e özel tuzak hazırlamak için “Set Booby Trap for…” etkileşimini kullanabilir, Sim’i evinize çağırıp eşyayı kullanmaya ikna edebilirsiniz!
o Bubi Tuzaklarına ek olarak şehirdeki diğer masum komşular ve Sim camiasının diğer üyeleri üzerinde Eşek Şakaları da yapabilirsiniz. Bir Eşek Şakası yapmak için evinde olan bir komşuyu bulun ve evine tıklayın. Tıkladığınızda Genç Sim’inize kapıyı çalıp kaçmak, yanan torba atmak, kapıya yumurta fırlatmak gibi farklı şakalar yapmasını söyleyebilirsiniz.
o Diğer bir Sim’in başını döndürmek, hatta midesini bulandırmak ister misiniz? Yeni Kimya Setinde ustalaşan gençler Koku İksiri keşfedebilir ve bunu şehirdeki evler üzerinde kullanabilirler.
o Bir Bubi Tuzağı veya Eşek Şakasını başarıyla gerçekleştirdiğinizde Sim’iniz Başarılı Şaka ruh durumunu kazanacaktır. Yakalanmadan belli sayıda başarılı şaka yapabilen gençler ise daha güçlü Süper Şakacı ruh durumunu kazanabilirler.
o Şakaya maruz kalan Sim’in kişiliğine bağlı olarak, yaptığınız şakayı komik bulabilir ve Şakalandı ruh durumunu alabilirler. Eğer huysuz bir Sim ise alacağı Şakalandı ruh durumu olumsuz olacaktır.
o Dikkatli olmayı da unutmayın, Eşek Şakası yapmak ve Bubi Tuzakları kurmak her zaman eğlence ve oyun anlamına gelmeyebilir. Sim’ler Yetişkinler ve Polis tarafından yakalanabilir, diğer bir Genç veya Çocuk tarafından ispiyonlanabilirler ve karşılığında Ceza alabilirler.
 
Ceza
 
• Sim’ler artık Azarlanmanın yanı sıra pek çok farklı yöntemle cezalandırılabilirler!
o Sim’inizin yaptığı işin ciddiyetine bağlı olarak (şaka yaparken yakalanmak, kardeşle kavga etmek, yatma zamanından sonra dışarı çıkmak vs), ayakta dikilme cezası, evdeki en sevdiği eşyaları kullanmama cezası ve hatta odadan çıkmama cezası bile alabilirler.
o Ayakta dikilme cezası alan Sim’ler olumsuz Ayakta Dikilme Cezası Aldım ruh durumu kazanırlar ve köşede ayakta dikilerek işlediği suçu düşünürler. Eğer etkileşimi bozarsanız ve Sim’iniz yakalanırsa başı daha da büyük derde girebilir!
o Eğer Genç Sim’iniz en sevdiği eşyalardan birini kullanmama cezası aldıysa (Bilgisayar veya Video Oyun Sistemi gibi), Sim’iniz çaktırmadan eşyayı kullanma seçeneğine sahip olacaktır. Ama eğer bir yetişkin sizi eşyayı kullanırken yakalarsa daha da fazla ceza alırsınız!
o Yetişkinler Oda Cezasını en büyük suçlar için veya Genç Sim’ler başlarını beladan uzak tutamıyorlarsa (eve Polis tarafından getirilmek bu cezayı garantiler) kullanırlar. Oda cezası alan Genç, başını ne kadar belaya soktuğuna bağlı olarak süresi değişen, olumsuz Oda Cezası Aldım ruh durumuna sahip olur.
• Oda Cezası almışken evden dışarı çaktırmadan çıkmaya çalışmak en cesur Sim’ler için bir seçenek olacaktır ve başarılı olursanız Kaçabildim! ruh durumunu kazanırsınız. Başarısız olursanız ceza süresi uzayacaktır.
o Genç Sim ceza aldığında cezasından kurtulmak için Yetişkinlerden Af Dileyebilir. Evde yemek pişirmek veya ortalığı temizlemek gibi işler yaparak affedilme şansınızı arttırabilirsiniz!

Asi Kişilik Özelliği
 
• Sim’ler artık yeni Asi Kişilik Özelliğine sahip olabilirler.
o Bu kişilik özelliğine sahip Gençlerin, Eşek Şakası yapar veya Bubi Tuzağı kurarken yakalanma şansları daha düşüktür, ayrıca yatma zamanı sonrası dışarı çıktıklarında da yakalanmaları daha zor olacaktır!
o Asi Gençler ayrıca dövme yaptırmak, birinin ev ödevini kopyalamak veya bir bebek evini yıkmak gibi kötü aktiviteler gerçekleştirdiklerinde Güce Karşı Savaş ruh durumunu kazanırlar.

Ruh Çalkantıları
 
• Sim’ler Gençlik Yıllarında bazen kişiliklerini değiştirecek Ruh Çalkantıları yaşayabilirler.
o Bir sabah uyandığınızda Genç Sim’lerinizden birinin Ruh Çalkantısı yaşadığı uyarısını alabilirsiniz. Bu durumda Sim’iniz Ruh Çalkantısı Yaşıyor ruh durumuna sahip olacaktır.
o Gün içinde Sim’iniz bazı Sim’leri terslemek, okulu asmak, diğerlerine kötü davranmak gibi kötü veya asi aktivitelerde bulunmak isteyebilir.

Gençlik Partileri
 
• Genç Sim’ler Yetişkinler evde değilken çılgın ev partileri verebilirler.
o Sim’in gençlik yılları sırasınca, evdeki yetişlinler kendi başlarına tatile çıkma şansını elde edebilirler. Bu durumda yetişkinler evde yokken eve ‘göz kulak olmak’ Gençlere kalacaktır.
o Yetişkinler gittiğinde, Gençler telefonu kullanarak diğer genç arkadaşlarını ev partisine çağırabilirler!
o Partinin çok çılgınlaşmamasına dikkat edin, eğer komşular parti verdiğinizi fark ederlerse polis çağırabilirler. Sim’leriniz bu durumda Partiyi Dağıt etkileşimini kullanarak polis gelmeden önce evi temizlemeye çalışabilirler!

Okul Sonrası Aktiviteleri ve Okul Dansları
 
• Gençler okul sonrası kulüplere, derslere ve hatta Balo gibi danslara katılabilirler!
o Gençler Spor Kulübü veya Müzik Kulübü gibi okul sonrası kulüp ve sınıflara katılabilirler. Gençler okul sonrası gidecekleri bu kulüpler sayesinde ilgili yetenekleri öğrenip geliştirebilirler.
o Gençlerin Lise döneminde çeşitli Okul Dansları düzenlenecektir. Sim’iniz bu danslara giderken, kendine bir de randevu bulması gerekecektir.
o Danstayken Sim’iniz Balo Kralı / Kraliçesi seçebilir, ilk öpücüklerini alabilir ve hatta randevusu ile ilişkisini sürdürmeye bile karar verebilir.
 
                                                                                                            Basın Bülteni
 
 

EKRAN GÖRÜNTÜLERİ Bu haber ile ilişkili
Bu haberin bağlantısı
URL
The Sims 3 The Sims 3 Generations Genarations Sims Studio EA Games
Alice: Madness Returns'ün Ücretsiz Müzikleri PlayStation Network Aşamalı Olarak Açıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.2.2012 20:45:02

0
bebek bakıcısı oldum ama bebek getirmediler bilen var mı???

BSC Misafiri

20.11.2011 23:03:22

0
kardesler bende oyunu aldım ama turkce degıl turkcesı ındırılırmı ps3 ıcın

_giray_

15.5.2011 09:47:24

+1
Sims 2 ve Sims 1'de daha çok ek paket vardı.

farul

15.5.2011 09:20:00

+1
Güzelim oyunun suyunu çıkardılar The Sims 3'te.

quexstre48

15.5.2011 03:21:50

-1
http://tr.playstation.com/home/news/articles/detail/item369680/PlayStation-Network-Geri-Gelmeye-Ba%C5%9Fl%C4%B1yor/ Türkçe çevrilmiş burada.

stun

15.5.2011 03:19:06

-1
http://blog.us.playstation.com/2011/05/14/play-on-%E2%80%93-psn-restoration-begins-now/ editörüm bakarmsıın..

quexstre48

15.5.2011 02:13:20

-1
We have been working on a new PS3 system software update that requires all PSN users to change their password once PlayStation Network is restored. The update (v3.61) is mandatory and is available now.

quexstre48

15.5.2011 02:09:34

+2
PSN açılmış şimdi baktım bilgi veriyim dedi BSC haberlere bakabilirsiniz.Ben PSN başındayım :D

mistikkafa

15.5.2011 01:32:55

+1
kardeşim bu oyuna bayılıyor ... :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Sims 3: Generations
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız