Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last Guardian'dan Ayrıntılı Bilgiler

Oyun dünyasının yeni efsanelerinden ICO serisini yaratan Fumito Ueda

     ICO serisinin 3. oyunu The Last Guardian (kod adı Trico) ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Sony tarafından (Team Ico) geliştirilen oyun ICO ve Shadow of the Colossus'u devamı niteliğinde olacak.
 
     Şu an konu olarak ilk iki oyunla nasıl bir bağlantısı olduğunu (ilk iki oyun da küçük ayrıntılarla birbirine bağlanmıştı) bilemediğimiz The Last Guardian'la ilgili yeni bilgiler PSM3 dergisinde ortaya çıktı. 2011 sonunda Playstation 3'e özel olarak çıkacak oyundan heyecan verici yeni bilgiler şöyle:
 
* Videolarda zırhlar içinde gördüğümüz gardiyanlar aslında gölge yaratıklar ve zırhları parladığında ortadan kaybolabiliyorlar. Hatırlarsanız Ico'da da gölge yaratıklara karşı mücadele ediyorduk.
 
* Team Ico, Sony'nin bünyesindeki bütün stüdyolardan teknik konularda olabildiğince tavsiye aldı.
 
The Last Guardian, Ico ile benzer bir oyun olacak. Buna rağmen oyun ICO ile sınırlanmış, taklitçi bir yapıya sahip olmayacak.
 
* Oyunun orijinal müzikleri ilk trailer sırasında hazır değilmiş, o müzik sadece test aşamasında kullanılmak için geliştirilmiş. (eğer o mükemmel müzik test içinse diğer müzikleri düşünmek bile istemiyorum)
 
 
The Last Guardian'da Ico'dan daha az savaş sahnesi olacak. Bu iyi bir haber, çünkü Ico'nun en zevkli yönü bulmacaları çözdüğümüz kısımlardı.
 
* Torico'nun (dev yaratığımızdan bu isimle bahsedilmiş) yapay zekası çevrenin durumuna ve tepkisine odaklanmış. Oyunun temeli Torico ve çocuğun bulmacaları çözmesi ve kaleyi keşfetmesine dayanıyor.
 
* Torico düşmanları yok edebilecek, ama küçük çocuk bunu yapamayacak. Ufaklık arka planda rol oynayacak. Yani işleri gizlice halletmeye çalışacak.
 
* Torico'nun tüyleri, kelebekler, kum, çok küçük parçacıklar daha doğrusu her şey gerçek zamanlı olarak hareket edecek. Bir çok harika animasyon tamamen geliştiricilerin elleriyle yapılmış.
 
* Serinin yaratıcısı Fumito Ueda, işini asla sanat olarak düşünmemiş. Bu çok ileri gitmek olurdu diye düşünüyormuş. Belki konsept çalışmalarında daha fazla sanatsallık olduğunu düşünüyor. Oyunun sanatsal olması bazı insanları eğlendirmek ve ticari değer yönünden durumu zora sokabilirmiş. O nedenle denge sağlanmaya çalışılmış.
 
 
* Ueda, kimin The Last Guardian (Son Gardiyan) olduğunu açıklamadı. Yani Torico mu, yoksa çocuk mu Son Gardiyan henüz bilinmiyor. Bunu bizim ortaya çıkarmamız gerekecekmiş.
 
* Ünlü yapımcı The Last Guardian'ın en azından Japonya'da bu yıl piyasaya çıkacağından emin olduğunu söylüyor.
 
* Ueda, oyundaki bulmacaları çok zor yapmamak için dikkatli davranıyor, yine de, başarma hissini veren mücadeleler olmasını istiyor ve bu nedenle sürekli beta testler ile bulmacaların zorluk derecesi test edilip denge sağlanmaya çalışıyormuş.
 
* Ueda, PS3'te istediği şeyleri elde ettiğini, ama PS2'de sunulan teknoloji nedeniyle bazı şeyleri istedikleri gibi yapamadıklarını söyledi.
 
* Oyunun bu kadar gecikmesi ile ilgili de bilgi veren yapımcı, oyunlarını zamanında tamamlamak istediğini, ama hiçbir şeyi de aceleye getirmek istemediğni belirtti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 action adventure scee ps3 The Last Guardian
Okamiden'in Demosu Yayında Sony Lansman Notları + Killzone 3 Çıkış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gogoemir

23.2.2011 18:01:22

0
Fragmandaki müzik çok duygusal ve dinlendirici.. Bak yine dinlemek istedim.. :)

kazegami

23.2.2011 10:18:56

0
Umarım müzikleri yine Kou Otani yapar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last Guardian
+ TAKİBE
AL
19 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız