Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Chornobyl Liquidators 6 Haziran'da Geliyor

 
İlgi çekici radyoaktif bir bölgede yer aldığımız yapımda gerçek bir tehdit ile yüz yüze kalıyoruz ve burada yaşadığımız sahne hem dizilerden hem de filmlerden fırlamış gibi bizlere sunuluyor. Yapım içerisinde dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve atmosferik bir yapının burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
Oyunda yer alan hikaye elbette sıfırdan oluşturulmamış bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla dizilerden, filmlerden ve kitaplardan alıntılarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Gerçek yaşamdan ilham alan yapısıyla beraber oyunda Çernobil bölgesinde yaşanan nükleer sızıntı sonrası olaylar konu alınıyor ve o olaylar içerisinde biz de kendimizi psikolojik gerilim macerasında bulabiliyoruz.
 
Nükleer felaketle beraber karşı karşıya kalan gerçek insanlarla ilgili bir hikayenin bizlere sunulduğu yapımda görünmez bir radyasyonun olduğunun farkına varabiliyor ve burada zorlu seçimlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapacağımız seçimlerle beraber gidişata yön verebileceğimiz ve bu zorluğun üstesinden gelip gelmeyeceğimize tamamen karar verebileceğimiz yapımda yapabileceklerimizle beraber gidişatı değiştirmeye çalışıyor ve gerçek bir tehdit ile burada yüz yüze kalabiliyoruz.
 
 
 
26 Nisan 1986 yılında insanlık tarihi geçmişiyle felaketinin yaşandığı bir ortama yani o tarihe gitmek zorunda kalıyor ve yaşanılan o ince detayları oyun içerisinde doğrudan görebiliyoruz. Üzerine gerçek hayatta yaşanan bu hikaye sonrasında elbette birçok projenin yapıldığını görebiliyor ve şimdi oyun projesi ile beraber de bizlere sunacağını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçek hayattan ilham alınan tüm olayların bize o dönemlere tekrar dönüş yapabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Radyasyon sızıntılarının olduğu bölgede yer aldığımız yapımda bu sızıntıları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmayı koyulacak ve Çernobil nükleer santralinin 4 numaralı reaktörün patlaması ile beraber ortaya çıkan sızıntıyı tamamen ortadan kaldırmak için farklı noktaları değinmek durumunda kalabileceğiz. Nükleer patlamanın sonucunda elbette sızan radyoaktif sızıntılarla beraber atmosfere büyük miktarda zarar veren gazlar ortaya çıkıyor ve bununla beraber görünmez bir sıkıntının elbette ortadan kaldırılması çok zor oluyor.
 
Bu hikaye etrafında dönen yapı ile karşılaştığımız esnada yapacaklarımızla beraber oldukça hızlı bir şekilde gidişatına yön verebiliyor ve buraya basıncın ortadan kaldırılması için elbette bir ekip gönderiliyor. Bu ekip içerisinde biz de yer alıyor ve bu ekiple beraber koordineli bir şekilde hızlı hareket etmek durumunda kalıyor ve buradaki sızıntıyı ortadan kaldırmak istiyoruz.
 
Kahraman olmaya çalıştığımız ve kahramanca işler yapmaya başladığımız yapımda birçok kişinin kaybedildiği bir ortamda yer alıyor ve aslında burada gerilim dolu anlar yaşamaya hazırlanıyoruz. Psikolojik gerilim içeriği ile beraber bulunduğumuz ortamdan yapacağımız hamlelerle beraber hem takım arkadaşlarımızı korumaya alabiliyor hem de kendi canımızı burada kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda yapacaklarımız ve yaptıklarımız beraber büyük önem arz ediyor.
 
 
 
Görünmez ve ölümcül düşmanla yani gazla beraber savaşabildiğimiz bu yapımda onlarla beraber istediğimiz şekilde savaşabiliyor, elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve gidişatı yön vermek için ahlaki seçimlerin etrafında dönüp duruyoruz. Bu seçimler her bir oyuncu için farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve seçimlerin sonucuna doğrudan oyun içerisinde ulaşabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de zorlu ve gerilim dolu bir ortamın bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz.
Yapım içerisinde elbette afetin sonuçları ile beraber yüz yüze kalabiliyor ve burada sonuçlarını kontrol etmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Yapım içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi radyasyonla yüzleşen isimsiz bir kahramanın rolünü üstleniyor ve bu kahramanıyla beraber biz de gidişatına yön verebiliyoruz. O gece 4 numaralı reaktörün kalıntıları içerisinde yanan yangını söndürmek ve aynı zamanda itfaiyecilerden biri olarak harekete geçirmek tamamen bizim işimiz oluyor.

Radyoaktif toz ve bulutlara karşı savaşabileceğimiz ve onların yaşattığı zorluklarla beraber uğraşabileceğimiz yapımda istediğim şekilde ilerlemeye çalışıyor, radyoaktif ortamların ne kadar çok olduğunu burada ölçmeye başlıyor ve her bölge içerisinde sızıntının bir hayli artış gösterdiğini veya azalma gösterdiğine görebiliyoruz. Elimizdeki araçlarla beraber elbette yapacağımız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor. Elimize bir küre kalabiliyor ve farklı nesnelerle beraber de kendi açamadığımız kapıları bu aletlerle beraber açmak durumunda kalıyoruz.

Ortamların ne kadar kötü olduğunu ve radyoaktif sızıntının ne gibi sonuçlara yol açtığını burada da oradan görebiliyor ve akabinde ise Pripyat şehrini dilediğimiz şekilde dolaşabiliyoruz. Bu gezinti ile beraber buralarda neler olup bittiğini görmeye çalışıyor, sızıntılar ortadan kaldırmaya başlıyor ve aynı zamanda binaların çatısına ve buraları da neler olup bittiğini öğrenmek için aynı zamanda ipuçlarına başvurmak durumunda kalıyoruz. Oyunda etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok ilgili ipuçlarıyla ve dinamiklerle karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda farklı notlarla beraber de buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha önce yaşanılan olaylar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.
 
 

Radyasyonla yüzleşebildiğimiz ve sürekli olarak farklı yerlere doğru gidebildiğimiz yapımda bir uzman olarak bulunuyor ve burada yapacaklarımızla beraber gidişatın yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde reaktörün altındaki tünelleri keşfetmeye hazırlanıyor, bu keşiflerle beraber kendimizi gerilim dolu atmosferler içerisinde bulabiliyor. Elimize bir kürek alabilir, sağ sol kazabiliyor ve aynı zamanda burada ilerlemek için farklı noktalarda çeşitli donanımlar bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Şehri dolaşabileceğimiz gerçeği bulmak için radyasyon korumalık giysi ile beraber ilerleyebileceğimiz ve terk edilmiş bir bölgeye doğru adım atabileceğimizi yapımda seçimlerin ne kadar önemli olduğunu yukarıda vurguladık.

Bu seçimlerle beraber hem kendimizi hem de sevdiklerimizin kaderini değil aynı zamanda dünyanın kaderini etkileyecek yapılarla karşılaşmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda arka planda siyasi bir oluşumun da olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda arka planda bulunan gruplara boyun eğmek durumunda kalabiliyor veya onlara boyun eğmeyerek kendi özgürlüğümüzle beraber ilerlemeye başlayabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde arka planda bu tarz bir oluşumun olduğundan bahsedebiliyoruz.

Bunun dışında farklı grupların burada olduğunu aktarabiliyor, bu gruplara yakınlaşabilir veya tamamen uzaklaşabiliyoruz. Aynı zamanda farklı karakterlerle beraber etkileşime girerek onlarla neler olup bittiğini bir istişare edebilir ve akabinde ise bizim için hangisi önemli olacaksa ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu oyunda elbette kendi önceliklerimize yön verebiliyor ve ailemizin güvenliği mi yoksa diğer grupların güvenliği mi buna biz karar verebiliyoruz. Bu konuda beraber direnebiliyor veya diğer gruplara doğru itaatkar bir iş içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
Yapımın içerisinde bir yandan Sovyet baskısının olduğu bir ortamda kendimizi bulabiliyor, diğer yandan ise dikkat çekici zalim grupların olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda burada bağımsız bir grubun da olduğunu biliyoruz. Bu gruplar arasında elbette çıkar çatışmalarının olduğunu aktarabiliyor ve bu çalışmalara içerisinde biz de yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Hangi yöne doğru ve hangi gruba doğru yöneleceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde bu tarz bir içeriğin olduğundan bahsedebiliyor ve bu içeriklerle beraber de kendimizi en iyi şekilde yönetmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Gerçekleri keşfedebileceğimiz, dünyayı değiştiren felaketlerle beraber ilgili olaylar ortaya çıkarabileceğimiz ve aynı zamanda buna karşılık cesaretimizin olacağı yapımda çeşitli olayları tanık olmak ve üzerimize düşeni yapmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bunlarla beraber karşılaşmak aynı zamanda bir fırsat eşliğinde bizlere sunuluyor. Kendimizi tahribatın gidişatıyla beraber sorumlu tutabiliyor ve aynı zamanda sonsuza dek değiştirecek olaylarla beraber buradaki yerimize almaya koyuyorlar ve kendimizi olayların içerisine bırakmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve seçimlerinizle beraber bu gidişatı yön vermek tamamen bizim işimiz oluyor. En iyi şekilde ilerleyebileceğimiz ve bu gidişata yön verebileceğimizi yapımda gerçekten de ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulmak için hızlı bir şekilde yol almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Çernobil bölgesinde bulunduğumuz yapımda elbette yapacaklarımızla ve yaptıklarımızla beraber doğrudan farklı sonuçlara ulaşabiliyoruz. Oyunda nükleer sızıntıyı ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ancak daha sonrasında ise sızıntının gerçekleştiği haberimizleri geliyor ve bununla beraber de nükleer sızıntı sonrasındaki olayların gidişatına burada yön vermek durumunda kalıyoruz. Oyunda burada birinci şahıs bakış açısıyla beraber deneyimleyebileceğimiz bir ortam bulunuyor ve istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda doğrudan kendimizi ortamlara kaptırabiliyoruz.

İtfaiyeci, tasfiye memuru ve komutan rolünü üstlenmek için elimizden geleni yapabileceğimiz yapımında farklı karakterlerin rolüne bilerek elbette burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve farklı şekillerde kahramanca rolümüzü üstlendikten sonra da yangınla mücadele etmek ve aynı zamanda kimyasal koruma ekipmanları ile beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Temizleme operasyonundan sağa çıkmak için elbette radyasyonla beraber mücadele etmek durumunda kalıyor ve diğer ekip arkadaşlarımızdan da haber almak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Temizleme operasyonundan sağa çıktıktan sonra burada aynı zamanda santralin ve kirlenmiş bölgenin ikonik bölgelerine doğru ilerleyebiliyor ve bu yerlerin elbette aşina olduğunuz bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde elbette etrafta sağda solda çeşitli ipuçları bulunuyor. Bu ipuçları ile ve konuşma içerikleriyle beraber de buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda çeşitli belgelerle beraber de burada bulunan gerçekleri açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. İnanılmaz derecede zor kararlarla beraber karşı karşıya kalabileceğimiz ve ahlaki kararlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda dünyanın kaderini tamamen biz belirlemek durumunda kalıyor ve burada alacağımız kararların her bir oyuncu tarafından farklı şekillerde ele alınabildiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla da yapım içerisinde santralin radyoaktif sızıntılı bölgelerine diğer taraftan ilgi çekici kısımlara doğru adım atabiliyor ve adım attıktan sonra da burada neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz, zorlu seçimlerle beraber ön plana çıkabileceğimiz ve genel olarak gerilim dolu atmosferlerde kendimizi bulabileceğimiz yapım bu tarz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi 6 Haziran tarihinde çıkış yapacak ve şu anda Steam sayfasının açık olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve bu oyuna bir bakış atmak istiyorsanız oyunu istek listenize eklemenizde fayda var.
Bildiğiniz üzere Steam sayfası üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar bir bildirim aracılığıyla mail adresinize geliyor. Ve böylece oyunu oynasanız bile bundan haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla istek listesine eklemeniz oldukça önemli. Aynı zamanda istek listesi geliştirecek ekipler tarafından kontrol ediliyor ve ona göre de çeşitli geliştirmeler yapılıyor.

Yolculuğunuzun kaderini belirleyebileceğiniz seçimlerle dolu yapımda Çernobil atmosferine tekrar bir şekilde yaşamaya hazırlanıyor ve burada uzman bir kişilik olarak rol almaya hazırlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla gerilim dolu atmosferlerde hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. 

Toparlayacak olursak radyoaktif bir bölgede geçen yapımda gerçek bir tehditle karşı karşıya kalıyoruz. Hikaye, Çernobil felaketi sonrası yaşanan olayları konu alıyor ve psikolojik gerilim dolu bir maceraya atıyor bizi. Oyunda, çeşitli zorlu seçimler yaparak gidişatı değiştirme şansına sahibiz. 1986'da gerçekleşen felaketin detaylarını keşfederken, gerçek hayattan ilham alınmış bir atmosferle karşılaşıyoruz. Yapımda, geçmişe dönüş yapma ve gerçek yaşamdan esinlenen olaylara tanıklık etme imkanı bulunuyor.
 
 

Çernobil felaketinin ardından oluşan radyoaktif sızıntıları temizlemek için çaba harcadığımız bir yapımda bulunuyoruz. Nükleer patlamanın etkisiyle atmosfere zarar veren gazlar yayılıyor ve görünmez bir tehlike ortaya çıkıyor. Bir ekip olarak hareket ederek sızıntıyı durdurmak için mücadele veriyoruz. Ancak bu süreçte kayıplarla karşılaşıyoruz ve psikolojik gerilim dolu anlar yaşıyoruz. Hem takım arkadaşlarımızı korumak hem de kendi canımızı kurtarmak için zorlu kararlar almamız gerekiyor. Karşılaştığımız ölümcül düşmanla mücadele ederken yapacağımız seçimler, oyunun gidişatını etkiliyor ve ahlaki kararlar vermemiz gerekiyor. Bu zorlu ve gerilim dolu ortamda kendimizi buluyoruz.

Yapımda, Çernobil felaketinin sonuçlarıyla yüzleşen isimsiz bir kahramanı kontrol ediyoruz. 4 numaralı reaktörün yangınını söndürmek ve afetin etkileriyle mücadele etmek bizim görevimiz. Radyasyonla mücadele ederken çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz ve yapacağımız seçimler gidişatı belirliyor. Araştırma yaparak sızıntıların etkilerini ölçüyor ve çevredeki ipuçlarını takip ederek Pripyat şehrini keşfediyoruz. Bu süreçte çeşitli nesneleri kullanarak engelleri aşıyor ve notlarla geçmiş olaylar hakkında bilgi ediniyoruz

Oyun, bir uzman olarak radyasyonla mücadele ettiğimiz ve çeşitli yerlere gidebildiğimiz bir yapıya odaklanıyor. Reaktör altındaki tünelleri keşfetme göreviyle gerilim dolu bir atmosfere giriyoruz. Araştırma yaparak çeşitli donanımlar bulmaya çalışıyoruz. Şehri keşfetmek için radyasyon koruyucu giysiler kullanarak terk edilmiş bölgelere adım atıyoruz. Seçimlerin önemini vurgulayarak, bu seçimlerin sadece bizi ve sevdiklerimizi değil, dünyayı da etkileyebileceğini belirtiyoruz. Oyunda siyasi oluşumlar ve gruplar arası etkileşimlerin olduğunu gözlemliyoruz.
 
 
 
Bu gruplara katılabilir veya onlardan uzaklaşabiliriz. Ayrıca farklı karakterlerle etkileşime girerek kendi önceliklerimize göre seçimler yapabiliyoruz. Bu seçimler, ailemizin güvenliği ile diğer grupların güvenliği arasında yapılacak tercihlere dayanabilir..

Oyun, Sovyet baskısı altında olan bir ortamda geçiyor ve çeşitli zalim gruplar ile bağımsız bir grup arasındaki çatışmalara tanıklık ediyoruz. Bu gruplar arasındaki çıkar çatışmalarıyla karşı karşıya kalarak kendi yolculuğumuzu belirliyoruz. Felaketlerle dolu bir dünyada gerçekleri keşfetmek ve cesaretimizi göstermek için çaba harcıyoruz. Her oyuncunun farklı bir deneyim yaşayabileceği seçimlerle dolu bir yapıda kendimize yer buluyoruz ve bu seçimlerle gidişatı şekillendirme sorumluluğunu üstleniyoruz. Bu ilgi çekici ortamda kendimize uygun bir yol izleyerek ilerliyoruz.
 
 

Çernobil bölgesinde geçen oyunda, nükleer sızıntıyı temizlemek için çaba harcıyoruz ve bu süreçte farklı sonuçlara ulaşabiliyoruz. Birinci şahıs bakış açısıyla deneyimlediğimiz ortamda, yangınla mücadele etmek ve kimyasal koruma ekipmanlarıyla ilerlemek gibi çeşitli roller üstleniyoruz. Temizleme operasyonu sırasında radyasyonla mücadele ediyor ve diğer ekip arkadaşlarımızla iletişim kurmaya çalışıyoruz. Ayrıca, santralin ve kirlenmiş bölgelerin ikonik yerlerine doğru ilerleyerek ortamı daha yakından keşfediyoruz.

Oyun içinde çeşitli ipuçları ve konuşmalar aracılığıyla olayları öğrenmeye çalışıyor ve gerçekleri açığa çıkarmak için belgelere başvuruyoruz. Zor kararlar ve ahlaki seçimlerle dünyanın kaderini belirleyebiliyoruz ve bu kararlar her oyuncu tarafından farklı şekillerde ele alınabiliyor. Oyunda, radyoaktif sızıntı bölgelerinden ilginç yerlere geçiş yapabilir ve zorlu seçimlerle karşılaşabiliriz. Genel olarak gerilim dolu bir atmosfer sunan bu yapıma, Steam üzerinden erişilebilir ve oyuncuların istek listesine eklemesi önerilir. Bu şekilde, çıkış yapıldığında haberdar olabilir ve oyunu deneyimleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Chornobyl Liquidators
ESL Pro Lig Sezon 19'da Playoff Eşleşmeleri Belli Oldu! Korku Oyunu Autopsy Simulator İle Bedenleri İnceleyebileceksiniz

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız