Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Switch Emülatörü Geliştiricisi 2,4 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

 
 
Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan Switch konsolunu hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu Switch konsollarında yer alan oyunları korsan bir şekilde bilgisayarda oynamak için çeşitli programlar bulunuyor. Bu programlar genel olarak emülatör ismiyle anılıyor. İşte bu noktada popüler bir Nintendo Switch emülatörünün geliştiricisi, geçtiğimiz süreçte yer aldığı bir dava sonucunda 2.4 milyon dolarlık bir tazminata maruz kalıyor.
 
Yuzu'nun yaratıcısı Tropic Haze parasal olarak uzlaşma yolunda
 
 
 
Switch emülatörü Yuzu'nun yaratıcısı Tropic Haze, geçtiğimiz ay Nintendo şirketi tarafından dava edildi. Dava, emülatörün korsanlığı büyük ölçüde kolaylaştırdığından kaynaklanıyor. Bu sebeple, Pazartesi günü iki taraf karşılıklı olarak parasal bir uzlaşmaya vardı. ABD Rhode Island Bölge Mahkemesinin kararının bir parçası olarak Tropic Haze gelecekte Yuzu emülatörünü herhangi bir şekilde kullanıcılara sunamayacak ve pazarlayamayacak.
 
Bunun dışında emülatör geliştiricisi, programla alakalı tüm web sitesi alan adlarını, bilgileri ve daha fazlasını teslim etmek durumunda. Bağlayıcı bu maddenin ardından 2.4 milyonluk bir tazminat durumu da söz konusu.
 
Öte yandan Nintendo, ilk dava belgelerinde geçen yılın en büyük Switch oyunlarından biri olan The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom'ın Mayıs ayında piyasaya sürülmesinden önceki bir buçuk hafta içinde 1 milyonun üzerinde korsan oyuncuyla karşılaştığını aktardı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
SpongeBob Temalı Xbox Series X Konsol Paketi Ortaya Çıktı Horizon Forbidden West'in PC Özellikleri Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BlackBeasT

6.3.2024 11:11:49

0
Takip ettiğim kadarı ile Yuzu geliştiricilerin yakalandığı kısım "zelda tears of the kingdom" korsan oynamak için özel iyileştirmeler yapıp patreon'dan bu sebepten para toplamaları ve Switch'in güvenlik anahtarlarını barındrıması.. Hemen arkasından Yuzu'nun kod tabanını temel alan bir Switch emülatörü "Suyu" şu anda geliştiriliyor... Github sayfası mevcut ve manidar bir not düşmüşler

BSC Misafiri

5.3.2024 23:52:26

+1
Millet switch konsoluna çip takıyor çatır çatır korsan oynuyorlar. Emülatör kullanan kesim zaten o konsolu almayacak kişiler, ya da daha kaliteli şekilde oynamak isteyenler.

BSC Misafiri

5.3.2024 22:03:58

+1
NCK: Yeni Nintendo Switch Lite aldım ben. İlk oyunum Dex, 1,99 Dolara. Hayatımda aldığım ilk Nintendo. Çocukken Gameboy görür imrenirdim.

-Dark Poison-

5.3.2024 21:06:06

+1
Valla nintendo oyunlari olumlu manada kaliteli ve farkli oluyor kim nederse desin... Bu emulatorler olmasa kimbilir ne kadar daha fazla konsol satisi yakalarlardi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız