Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Strateji Oyunu The Valiant Yeni Nesil Konsollara Geliyor: Tüm Detaylar

 
KITE Games tarafından geliştirilen ve THQ Nordic tarafından yayınlanacak olan strateji, taktik, rol yapma oyunu The Valiant, 11 Temmuz'da PS5 ve Xbox Series konsolları için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Detaylı strateji unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım daha önce PC platformun çıkışı yapmış durumda, şimdi ise yeni nesil konsollara geliyor. Oyun yeni nesil konsollar içerisinde bir takım geliştirmeler ve iyileştirmelerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde gerçek zamanda strateji unsurları, taktik unsurları ve rol yapma unsurları bulunuyor.
 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi rekabetçi bir deneyim 

13. yüzyılın Ortadoğu ve Avrupa'sında geçen bu yapım içerisinde farklı farklı asker türü bulunuyor. Bu asker türleri ile beraber kendimize ait bir ordu geliştiriyor ve yükseltebiliyoruz. Bu orduyla beraber karşımıza çıkan düşmanları ve düşman gruplarını ortadan kaldırabiliyor ve kendimize ait çeşitli stratejileri bu oyun içerisinde uygulayabiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu ve çevrimiçi olarak oynanabilen bu yapım içerisinde farklı düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve onların hamlelerine karşı bizim de hamle yapmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz senenin Ekim ayında Steam platformu üzerinden PC için çıkış yapan The Valiant şu anda karışık incelemelere sahip durumda. Karışık incelemeleri ile beraber karşımıza çıkan bu yapım bizlere gerçek zamanlı strateji deneyimini aktarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde farklı farklı oyun modları bulunuyor ve bu oyun modları içerisinden istediğimize geçiş yapabiliyor ve oyunu bu şekilde deneyimleyebiliyoruz. Oyunda elbette hikâye modu da yer alıyor ve hikaye modu boyunca çeşitli görevler yapabiliyor ve bu görevler boyunca da hikayeyi ilerletebiliyoruz.
 
Ordunun tüm hakimiyeti bizim elimizde 
 
 

Oyunda temel amacımız bir ordu kurmak ve bu orduyu istediğimiz şekilde güçlendirmek. Farklı farklı birliklerinin yer aldığı oyun içerisinde okçulardan mızrak tutanlara kılıç birliğinden diğer uzmanlara kadar çok çeşitli savaşçılar bulunuyor. İstediğimiz şekilde bunları bir araya getirebiliyor ve dilediğimiz şekilde de stratejimize uygun olarak hareket ettirebiliyoruz. Oyun içerisinde bu birlik türlerini istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz. Oyunda yer alan yetenek ağacı ile beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve bu yeni yeteneklerle beraber de düşmanlara karşı daha dik bir şekilde durabiliyoruz. Bunun yanı sıra birliğimizin dizilişini ve tarzını değiştirebiliyor ve kendimize ait bir stil oluşturarak bu şekilde oyun içerisinde yer alabiliyoruz.

Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi rekabetçi deneyimi bizlere aktarmayı hedefleyen oyunda isterseniz tek oyunculu modda hikaye modunu deneyebilir isterseniz de çok oyunculu ve rekabetçi moda geçiş yapabilir ve tamamen sizin stratejinize bağlı olarak oyunda yer alabilirsiniz. Oyun içerisinde ne kadar çok vakit geçirirseniz o kadar çok birliğe hakim olabilir hem de bu şekilde çevre unsurlarından faydalanabilirsiniz.
 
Çevre unsurlarını lehimize kullanabiliyoruz 
 
 
 
Oyunda farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgelerin her birinin kendine ait yapısı ve zorluğu bulunuyor. Elbette çevrede bulunan bu unsurları kendi lehimize kullanmak oldukça önem arz ediyor. Çevre unsurlarını kullanarak düşmanları ablukaya alabiliyor ve hatta onları arkadan bir anda gafil avlayabiliyoruz. Dolayısıyla öncelikle etrafı iyi araştırmak ve bu çevreyi kendi lehimize ve faydamıza kullanmak önemli.

Gerçek zamanlı strateji oyunu içerisinde beşten fazla kahraman birliği bulunuyor. Bu kahraman birliklerinden istediğimizi seçebiliyor ve oyun boyunca bunlarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde hikaye modunda 15 farklı tek oyunculu görev içeriği bulunuyor ve bu görevlerle beraber hikayemiz ilerletmeye çalışıyor ve bizlere sunulan hikayeler de hem ara sahneler hem de diyaloglar aracılığıyla beraber aktarılıyor. Hikaye modu içerisinde yine kolaydan zora doğru bir yapı benimsenmiş durumda ve ilk etapta kolay bir şekilde görevler verilirken oyunun daha ilerleyen kısımlarında ise zorlu ve daha stratejik düşünme gerektiren görevler bizlere sunuluyor.
 
 

Elbette bu oyunu ilk olarak tek oyunculu hikaye moduna adım atmalı ve daha sonra oyunun mekaniklerine alışmayla beraber de çevrimiçi rekabetçi mod içerisine geçiş yapmalı. Çünkü öncelikle oyunu bilmeyenler için bu hikayeyi modlu şart. Daha sonrasında ise çevrimiçi rekabetçi mod içerisine geçiş yaparak diğer oyunculara karşı mücadele edebilirsiniz. Diğer taraftan kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz o kadar çok çevrimiçi mod içerisinde oyunculara karşı durabilirsiniz.

The Valiant içerisinde birbirinden farklı kahraman türleri ve silah türleri bulunuyor. İstediğimiz şekilde bu grubumuzun dizilişini değiştirebiliyor ve farklı kahramanlar arasında geçiş yapabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendimize ait olan bu grubu istediğimiz şekilde ve farklı şekillerde silahlarla donatabiliyor ve ekipmanları bu gruba dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem ekipman geliştirme hem de farklı ekipmanlarla donatma gibi çeşitli mekaniklerde yer alıyor ve bunlarla beraber kahraman yeteneklerimizi yükseltebiliyoruz .Bu yetenekleri yükselttikçe de daha güçlü konuma gelebiliyor ve oyun içerisinde daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Bir yandan zorlu görevleri yapmaya çalışırken diğer yandan ise oyun içerisinde çeşitli kozmetik ürünler de yer alıyor ve kozmetik ürünlerle beraber kendimize ait bir stil belirleyebiliyoruz ve diğer oyunculara karşı farklı olduğumuzu hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra hem farklı silahlarla hem de zırhlarla beraber diğer oyunculara karşı daha güçlü konuma gelebiliyoruz ve oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi teknoloji ağacı ile beraber yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve bu yeteneklerle beraber kendimizi daha iyi bir konuma getirebiliyoruz.
 
Ordunun başında baş kahramanlar bulunuyor 

Oyunda hem kendimize ait bir ordu kurabiliyor hem de bu orduların başında bir kahraman bulunuyor ve kahramanları oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Çünkü bu kahramanları istediğimiz şekilde geliştirebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini bu kahramanlar üzerinde açabiliyoruz. Bu kahramanları yine yukarıda bahsettiğim gibi dilediğimiz şekilde farklı ekipmanlarla donatabiliyor ve eline farklı silahlar verebiliyoruz. Bunun yanı sıra yetenek ağacı ile beraber bu kahramanlar için yeni becerilerin kilidini açabiliyor ve daha farklı yeteneklerle beraber savaş içerisinde olmasını sağlayabiliyoruz. Bu kahramanlar diğer askerlere karşı daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ordunun başı olarak bu kahramanları görebiliyoruz.
 
 

Kendi stratejimizi oluşturabileceğimiz ve kendi planımızı devreye sokabileceğimiz bu gerçek zamanlı strateji oyunu 11 Temmuz tarihinde yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Şu anda PC platformunda bulunan ve oyuncular tarafından verilen incelemelerle beraber karışık durumda olan bu yapım hem tek oyunculu hem de çok oyunculu deneyimi bizlere aktarıyor. Oyunun şu anda Steam fiyatı 299 Türk lirasıyla karşımıza çıkıyor. İzometrik kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkan bu yapım hem ara sahnelerle hem de seslendirmelerle beraber destekleniyor. Oyunun hikaye modunu oynayarak çeşitli görevler elde edebiliyor ve bu yapım içerisinde bir hikayenin bizlere anlatıldığını görebiliyoruz.

Öte yandan oyunun yeni nesil konsol sürümünün fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün Türkiye fiyatını da öğrenebiliriz.
 
The Valiant - PS5 ve Xbox Series çıkış tarihi fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Valiant ps5 xbox series yeni nesil konsollar
The Elder Scrolls Online Necrom Bölümü Şimdi PC İçin Çıktı! Street Fighter 6'ya İlk Bakış Attık: Yeni Nesil Bir Sıçrama

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Valiant
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız