Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Strateji Oyunu The Valiant Bizlere Neler Sunuyor? Tüm Detaylar

 
KITE Games tarafından geliştirilen ve THQ Nordic tarafından yayınlanacak olan strateji, aksiyon, rol yapma oyunu The Valiant, 11 Temmuz tarihinde yeni nesil konsollara geliyor. Üstten görünümlü strateji oyunu içerisinde gerçek zamanlı strateji unsurları ve detaylar bizleri bekliyor. Daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bu yapım şimdi ise yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Oyun hem PlayStation 5 hem de Xbox Series konsollar için çıkış yapmayı bekliyor. Oyun içerisinde birden fazla mod bulunuyor ve İsterseniz bu modlar içerisine geçiş yapabiliyor ve dilediğiniz modu bu oyun içerisinde deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Hem tek oyunculu hem de rekabetçi ve çok oyunculu deneyimlere giriş yapabileceğiniz yapım içerisinde tek oyunculu modda hikayeyi deneyimleyebilecek ve siz de bu maceraya ve gerçek zamanlı strateji detaylarına göz atabileceksiniz. Diğer taraftan çok oyunculu ve rekabetçi modlara geçiş yaparak da kendinizi daha iyi geliştirmeye başlayacak ve böylece buralara hükmetmeye çalışacaksınız.
 
Tüm kontrol bizim elimizde
 
 
 
Orta çağ temasını temel alan bu yapım içerisinde farklı farklı sınıflar bulunacak ve her bir sınıfın kendine ait özellikleri becerileri ve yapısı bulunacak. Bunun dışında kendinize ait bir ordu geliştirecek ve bu ordu içerisinde tüm düzenlemeleri ve ayarlamaları siz yapacaksınız. Kılıç tutanlardan zırhlılara kadar çok çeşitli birlik türünü bünyesinde barındıran yapım içerisinde gerçek zamanlı strateji unsurları bizlere sunulacak ve biz de anlık olarak kendi ordumuzu ve gruplarımızı yönetebilecek ve tüm yönlendirmeleri biz yapacağız. Oyun içerisinde anlık olarak yapabileceğiniz çeşitli strateji ve planlamalar bulunacak. Dolayısıyla oyunda çok iyi bir şekilde çevreyi analiz etmek ve bunun akabinde de en iyi şekilde planlamayı yapmak gerekecek. Zaten strateji oyunların özünde çevreyi analiz etmek ve düşman orduları ablukaya almak oldukça önem arz ediyor.
 
13 yüzyılın orta çağında geçen bu yapın içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu yapı bizleri bekliyor. İsterseniz tek oyunculu kısımdan girerek hikaye içeriğini deneyimleyebiliyor ve hikaye modu kapsamında ise çeşitli görevler elde edebiliyorsunuz. Hikaye modu içerisinde bizlere anlatılanlar hem ara sahnelerle yani sinematik anlatımlarla hem de karakterler arası diyalogları aracılığıyla bizlere aktarılıyor ve biz de burada bulunan hikaye konusunda detaylandırılıyoruz. Bunun dışında yine farklı farklı zorluk seviyeleri bulunuyor, bu zorluk seviyeleri içerisinden istediğinizi seçebiliyor ve ona göre geçiş yapabiliyorsunuz. Eğer strateji oyunları üzerinde daha önce oynamışsınız ve kendinizi bu konuda deneyimli hissediyorsanız elbette zorluğu daha üst seviyeyi çıkararak bu oyundan da tatmin edici bir deneyim elde edebilirsiniz. Ancak diğer taraftan strateji oyunlarına uzaksanız ve ilk defa deneyimliyorsanız zorluğu elbette kolay tarafa çekebilir ve oyun içerisindeki yapıya siz de alışabilirsiniz.
 
Hkaye modunda çeşitli görev dizileri bulunuyor
 
 
 
Oyunun hikaye modu içerisinde farklı farklı görevler bulunuyor. Bu görevleri yaparak oyundaki hikayeyi ilerletebiliyor ve sonucuna ulaşmaya çalışıyoruz. 15 farklı görevin bulunduğu bu yapım içerisinde hikaye modunda ilerlemeye koyulurken elbette karşımıza farklı farklı birlik türleri çıkabiliyor ve biz de bunlara karşı çeşitli hamleler yapmaya koyuluyoruz. Oyundaki her bir askerimizi tek tek yönetebiliyor ve bu zorlu mücadelede biz de yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı bölgeler ve savaş alanları bulunuyor. Dolayısıyla çevreyi bu kapsamda iyi analiz etmeli ve buna göre planlamalar yapmalı. Örneğin bir düşman bölgenin ortasında duruyorsa onu muhakkak ablukaya almak ve onları alt etmek gerekiyor.
 
Tüm strateji unsurlarının bizim elimizde olduğu oyun içerisinde farklı kahramanlar da yer alıyor ve bu kahramanların her birini kendine ait ekipmanları, silahları ve yetenekleri bulunuyor. Bunun yanı sıra oyunda beceri ağacı bulunuyor ve bu beceri ağacıyla beraber yeni yeteneklerin ve becerilerin kedileri açabiliyor ve böylece diğer ordulara ve düşmanlara karşı daha üstün bir şekilde karşı çıkabiliyoruz. Bunlarla beraber oyunda 5'ten fazla kahraman birliği bulunuyor ve bu kahraman birliğini dilediğiniz gibi donatabiliyor ve her biriyle tek tek ilgilenebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem yetenek ağacı ile hem de yeni silahlarla beraber ekipmanlar donanabiliyor ve böylece daha güçlü konuma gelebiliyoruz.
 
Şövalyeleri silah ve zırhlarla donatabiliyoruz
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı silahlar ve zırhlar elde edebiliyor ve böylece bunları kahramanlar birliğine takabiliyoruz. Bunun yanı sıra onlar daha güçlü konuma gelirken diğer tarafta ise beceri ağacıyla beraber yeni yeteneklere ulaşabiliyor ve daha farklı becerilerle beraber de düşmanların üzerine yollayabiliyoruz. Özel şövalye birliklerinin yer aldığı oyun içerisinde bu şövalyelere seviye atlatmak ve tecrübe puanı kazandırmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu özet birliklerin kendine ait becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Biz de bunları öne sürerek düşmanlara göz daha verebiliyor ve bu şövalyeler çok özel karakterler olarak karşımıza çıkıyor ve birden fazla düşmanı tek hamlede öldürebiliyor.
 
Hikaye modu yukarıda da bahsettiğim gibi farklı görevleri bünyesinde barındıran ve bizim de bu görevleri yapmamız gerektiğini içerikleri aktarıyor. Bunun dışında rekabetçi mod içerisinde farklı farklı kısımlar bulunuyor ve biz de burada farklı deneyimler elde edebiliyoruz. Örneğin oyun  içerisinde yer alan çok oyunculuk kısımda 1'e1 veya 2'ye 2 kapışmalar bulunuyor ve böylece diğer oyunculara karşı direkt olarak savaşabiliyoruz ve diğer strateji oyunlarda olduğu gibi kendi bölgemizi kuruyor, ordularımızı genişletebiliyor ve rakip bölgeyi işgal edebiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan Last Man Standing adlı mod içerisinde 3 oyunculu bir şekilde kapışabiliyor ve burada isminden de anlaşılacağı gibi en son hayatta kalan kişi kazanıyor. Düşmanlarla kapıştığımız bu mod içerisinde kendi ordumuzu geliştirebiliyor ve genişletebiliyoruz. Ne kadar çok askere sahip olursak o kadar çok kendimizi savunabiliyor ve akabinde de karşı saldırıya geçebiliyoruz. Elbette her bir oyuncunun kendine ait bölgesi oluyor ve bu bölge içerisinde ise istediği şekilde gelişebiliyor ve bu şekilde düşmanların üzerine yürüyebiliyor.
 
 
 
Daha önce 2022 yılının Ekim ayında çıkış yapan bu gerçek zamanlı strateji aksiyon rol yapma oyunu şu anda Steam ve Epic Game sayfası üzerinden PC platformu için mevcut. Oyun şimdi ise yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Yeni nesil konsolları 11 Temmuz'da çıkış yapacak yapım strateji severlere hitap ediyor ve gerçek zamanlı strateji oyunlarından hoşlananlar için ekstra bir deneyim sunmayı hedefliyor. Bu oyunun şu anda Steam fiyatı 299 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Ayrıca Steam kullanıcı incelemeleri ise karışık bir şekilde bulunuyor. Siz de bu tarz strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız ve yeni bir deneyime atılmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
strateji pc The Valiant
Cyberpunk Temalı Turbo Overkill Yeni Nesil Konsollara Geliyor: Çıkış Tarihi Final Fantasy 16 için Dönüm Noktası! Satışlar 3 Milyonu Aştı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Valiant
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız