Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Cyberpunk Temalı Turbo Overkill Yeni Nesil Konsollara Geliyor: Çıkış Tarihi

 
Trigger Happy Interactive tarafından geliştirilen ve Apogee Entertainment tarafından yayınlanacak olan birinci şahıs, nişancı, aksiyon oyunu Turbo Overkill, 18 Temmuz tarihinde PS5 ve Xbox Series konsollarına geliyor. Daha önce PC platformuna erken erişim sürümü olarak çıkış yapmış olan bu yapım şimdi ise yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Oyun şu anda hala erken erişim sürümünde yer alıyor ve yakın zamanda ise tam sürüme kavuşturulması hedefleniyor. Oyun daha önce çıkış yapmış olan ve ikonik yapımlardan İlham alıyor. İlham aldığı yapımlar arasında ise Id's Doom & Quake ve Apogee's Duke Nukem 3D yer alıyor.
 
Birinci şahıs nişancı aksiyon deneyimi
 
 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısına sahip olan bu oyun içerisinde kendimizi aksiyon içerisine bırakabiliyor ve elimize alabildiğimiz farklı silahlar sayesinde de oyun içerisinde bulunan düşmanları kolay bir şekilde alt etmeye çalışıyoruz. Oyunda bulunan farklı farklı istasyonlar aracılığıyla farklı silahları elimize alabiliyor, cephanemizi geliştirebiliyor ve bu sayede daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çok farklı silahlar ve cephane türleri bulunuyor. Bunlarla beraber de karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve kolayca yok edebiliyoruz. Bunun dışında oyunda hem yakın hem de menzilli silahlar bulunuyor ve istediğimiz şekilde ve dilediğimiz tarzda oyunda kendi sitilimizi belirleyebiliyor ve istersek yakın istersek de menzilli dövüş saldırıları üzerinde ustalaşabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yakın dövüş silahları arasında elektrik testereler, bıçaklar ve daha fazlası yer alıyor. Uzak saldırı silahları arasında ise tabancalar, silahlar, makineli tüfekler ve dahası bulunuyor. Bunun dışında yine alan hasarlı olarak karşımıza çeşitli silahlar da çıkıyor ve bunlarla beraber de düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Sürekli olarak üzerimize düşmanların ve düşman gruplarının geldiği yapım içerisinde kendimizi hızlı aksiyon içerisinde bulabiliyor ve sürekli olarak da bu düşmanları ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz. Hızlı aksiyon ve nişancı öğeleri ile beraber karşımıza çıkan bu oyunda bir yandan arka planda hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında da farklı bölümlere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda farklı farklı bölümler bulunuyor ve her bölümün kendine ait tasarımı ve zorluğu  bulunuyor ve karşımıza çıkan düşmanlar da farklılık gösterebiliyor. Burada bulunan her düşmanın kendine ait saldırı stilleri ve oynanış stili bulunuyor. Dolayısıyla onlardan gelen saldırılardan kaçınmakta oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise buraları temize çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Yapay zekayı ortadan kaldırmaya çalıştığımız hızlı aksiyonlu bir yapım
 
 
 
Birçok ikonik oyundan ilham alan bu yapım içerisinde hızlı aksiyon sahneleri bizlere bekliyor olacak. Oyun içerisinde gelecek temalı bir yapı bizlere aktarılacak ve bu yapım içerisinde bir yapay zekayı yok etmek gibi bir amaç üstleneceğiz. Dolayısıyla oyunun arka planında aslında bizleri bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamında da bu yapay zekayı ortadan kaldırmaya çalışacağız. Oyunda tabii ki bu yapay zekayı ortadan kaldırmaya çalışırken üzerimize doğru gelen ödül avcıları bulunacak ve biz de bunları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabileceğiz. Oyunda yine başımıza bir ödül konulacak ve rakip ödül avcıları tarafından sürekli olarak aranacak ve ortadan kaldırılmaya çalışılacağız. Oyunda çok vahşi kısımlar bulunacak ve sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırarak ortalığı hem kaosu hem de kan gölüne çevirdiğimizi görebileceğiz ve deneyimleyebileceğiz. Geçmişte yaptığımız hatalardan kaçınmaya çalıştığımız ve bu yapay zekayı ortadan kaldırmaya atıldığımız oyun içerisinde çok hızlı bir şekilde düşmanların üzerine gidebilecek ve burada hayatta kalmaya çalışacağız.
 
Johhny adlı bir karakterle oynayabileceğimiz yapım içerisinde farklı bölümler bulunacak ve her bölümün kendine ait zorlukları ve yapısı bulunacak. Buralarda yine farklı düşmanlar karşımıza çıkacak ve bu düşmanların aslında nasıl şekilde saldırdıklarını öncelikle öğrenmeye çalışacak ve ona göre kendi savunma mekanizmalarımızı da diri tutmamız gerekecek. Bunun dışında yine karakterimizi hızlı bir şekilde hareket ettirebilecek ve sağa sola manevralar atabileceğiz. Bunun yanı sıra duvardan koşarak düşmanların üzerine atılabilecek ve daha estetik hareketler de bu yapım içerisinde yapabileceğiz. Düşmanları parçalayabileceğimiz ve uzuvlarını koparabileceğimiz bu aksiyon nişancı oyunu içerisinde gerçekten de vahşi bir ortam bizleri bekliyor olacak ve ortalığın kaosa sürüklendiğini sürekli olarak görebilecek ve deneyimleyebileceğiz.
 
Gelecek teması bizlere aktarılacak
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi gelecek temalı bir yapı bizlere aktarılacak. Bu yapı içerisinde yapay zekalar, uçan arabalar ve daha fazlası üzeri aktarılacak ve biz de bu cyberpunk görünümlü ortam içerisinde yer alacak ve hayatta kalmaya çalışacağız. Oyunda bizleri farklı farklı görevler verilecek ve bu görevlerin içeriği elbette değişkenlik gösterecek ve bunun akabinde de ödüller de farklılık gösterecek. Dolayısıyla oyunda bir nesneyi elde etme görevinden bir patronu ortadan kaldırma görevine kadar çok çeşitli görevler bizlere verilecek ve bunların akabinde de ise çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğiz. Elbette bu görevleri tamamlamak oyun içerisindeki temel amacımız olacak.
 
Oyun içerisinde bir yandan aksiyona dalış yaparken diğer taraftan ise kendimizi geliştirebileceğimiz ve yeteneklerimizi güçlendirebileceğimiz yetenek ağacımız bulunacak. Bu yetenek ağacı ile beraber yeni yeteneklerin kilidini açabileceğiz ve bu yetenekler üzerinde de hem ustalaşabilecek hem de bu yetenekleri yükseltebileceğiz. Bunlarla beraber yine çeşitli güçlendirmeler yer alacak, elimizde bulunan silahları güçlendirebilecek ve çeşitli istasyonlar
sayesinde de bu güçlendirmeleri yapabileceğiz. Güçlendirmeleri yaptıkça silahların hem kapasitelerini hem de vuruş gücünü arttırabilecek. Bu sayede daha güçlü bir şekilde düşmanların karşısına çıkabileceğiz. Elbette bu geliştirmeler oyun içerisinde çok önem arz edecek ve geliştirmeleri yaptığımız esnada da daha güçlü bir hale gelebilecek ve görevleri bu sayede daha kolay bir şekilde yapabileceğiz.
 
 
 
Parkur koşucusu ve nişancı olarak yer aldığımız bu yapım içerisinde uçan arabalar, mini roketler robot kolar ve daha fazla gelecek temalı içerik bizlere aktarılacak ve biz de bu kapsamda kendimizi hem geliştirebilecek hem de yükseltebileceğiz. Oyunda ne kadar çok düşman öldürürsek o kadar çok nakit para kazanacak ve bu paralarla beraber de hem silahları yükseltebilecek hem de yeni yeteneklerin kendini açabileceğiz. Saf aksiyon deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun 18 Temmuz tarihinde yeni nesil konsollara gelmeye hazırlanıyor. Daha önce PC Platformu için çıkış yapmış olan bu yapım şimdi ise PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarına gelmeyi hedefliyor.
 
 
 
Oyunun diğer taraftan Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Dilerseniz PC tarafında bu demoyu indirebilir ve ücretsiz bir şekilde oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo sürümleri elbette oyuncular için çok önem arz ediyor. Çünkü oyunu satın alıp
almayacağınıza bu demo sürümleri sayesinde de karar verebiliyorsunuz. Bunun dışında yine Steam üzerinde oyun 32 Türk lirasından satılıyor ancak yeni nesil konsol satış fiyatını şu an için bilmiyoruz. Bunu çıkış yaptığı gün öğrenebiliriz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
aksiyon macera hikaye
Bakış Açınızı Değiştirecek Bulmaca Oyunu Viewfinder Geliyor: Tüm Detaylar Strateji Oyunu The Valiant Bizlere Neler Sunuyor? Tüm Detaylar

BSC Misafiri

30.6.2023 19:07:43

0
apogeeyi bilenler bilir kendileri duke nukem in eski yapımcı firması görünüşe bakılırsa 3d realms ile geçmişin acısını çıkaracak gibiler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Turbo Overkill ÇOKLU PLATFORM
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız